Beste babyslaapzak van 2024 – Onze top 10!

Laatst bijgewerkt op 11 april 2024

Kies je voor kind niet zomaar een slaapzak uit. Een normale slaapzak is veel te groot en kan daarmee ook een gevaar vormen voor je kind. Dat wil je uiteraard niet, dus investeer in de beste babyslaapzak. Hiermee geniet je kind ook van veel comfort en een aangename warmte. Daarover vind je in dit artikel alle informatie, inclusief een complete top 10.

Wat is de beste babyslaapzak? Advies van onze expert

Als expert raad ik je graag de Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby aan. Deze babyslaapzak is heerlijk zacht, voor alle seizoenen geschikt en is jarenlang te gebruiken. Het leuke patroon en de perfecte pasvorm maakt het plaatje voor ons compleet.

Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby

Onze 5 beste babyslaapzakken van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste babyslaapzakken bij de goedkoopste aanbieder:


1. Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby

De Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby is de beste babyslaapzak van 2024. Deze slaapzak is voor kinderen vanaf 6 maanden geschikt. Vervolgens kun je ‘m gebruiken totdat je kind ongeveer 2,5 jaar oud is. Uiteraard is dit afhankelijk van de groei van je kind.

Deze babyslaapzak is voor alle seizoenen geschikt, voelt lekker zacht aan en beschikt over een extra buikband. Deze buikband zorgt ervoor dat de babyslaapzak altijd goed blijft zitten. Een ander groot pluspunt is de handige rits; met deze rits haal je eenvoudig de mouwen los van deze slaapzak. Dit maakt deze slaapzak dus uiterst geschikt voor de warmere maanden.

De Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby ziet er ook nog eens leuk uit. Deze babyslaapzak is in maar liefst 35 kleuren te bestellen, dus check vooral even het aanbod bij onze partner Bol. Overigens betaal je voor deze babyslaapzak relatief veel geld, maar je krijgt tegelijkertijd ook heel veel waar voor je geld!

2. ErgoPouch Slaapzak Baby Cocoon 4 seizoenen

De ErgoPouch Slaapzak Baby Cocoon 4 seizoenen is een geschikte babyslaapzak voor hele jonge kinderen. Deze babyslaapzak is namelijk al vanaf de geboorte te gebruiken. Volgens het merk ErgoPouch zou de slaapzak vervolgens tot ongeveer 3 maanden te gebruiken te zijn.

De ErgoPouch Slaapzak Baby Cocoon 4 seizoenen is ook voor alle seizoenen geschikt. Het maakt dus niet uit wanneer je baby geboren wordt; je kunt altijd een beroep doen op deze fijne babyslaapzak. Daar gaat je kind overigens volledig blij mee zijn. Deze slaapzak is namelijk lekker zacht en zit hierdoor uiterst prettig.

Deze babyslaapzak is in maar liefst 19 kleuren te verkrijgen. Een ander groot pluspunt is het uitgebreide aanbod van maatstellingen; je kunt deze slaapzak namelijk in drie lengtes bestellen. De lengte 60 cm is in ieder geval het meest geschikt voor de jongste kinderen.

3. Jollein Zomerslaapzak Baby Hydrofiel 110cm

De Jollein Zomerslaapzak Baby Hydrofiel 110cm is een ideale babyslaapzak voor in de zomer. Deze babyslaapzak is opvallend dun en heeft geen mouwen. Hij is hierdoor lekker luchtig en houdt je kind hierdoor tijdens de zomer lekker koel.

Ondertussen geniet je kind van veel comfort. Deze babyslaapzak is namelijk super zacht, heeft een aangename pasvorm en is extra prettig voor de huid. Dankzij deze slaapzak hoef je overigens ook geen deken of iets anders in de zomer te gebruiken. Wel zo prettig gezien de hoge temperaturen.

Al met al raden wij je de Jollein Zomerslaapzak Baby Hydrofiel 110cm van harte aan. Deze zomer babyslaapzak is in meerdere kleuren en verschillende lengtes te kopen. Wij raden je de variant van 110 cm aan; hier doet je kind als het ware het langst mee!

4. Meyco Baby Animal baby slaapzak

De Meyco Baby Animal baby slaapzak is ook een geschikte babyslaapzak. Deze slaapzak voelt heerlijk zacht aan, beschikt over afritsbare mouwen en is hierdoor het gehele jaar door te gebruiken.

Met deze slaapzak hoeft je kind het nooit meer koud te hebben. Tegelijkertijd geniet je baby van een heerlijk gevoel. De slaapzak voelt zacht aan en heeft een ideale pasvorm. Dankzij de lange rits bescherm je ook het nekje van je baby perfect tegen mogelijke kou.

De Meyco Baby Animal baby slaapzak ziet er ook nog eens heel leuk uit. Met alle dank aan de leuke opdruk. Wat wij handig vinden, is dat je deze slaapzak in drie lengtes kunt bestellen. Wij raden je de variant van 90 cm aan; dit is de ideale middenmaat wat ons betreft.

5. Jollein Baby Slaapzak Winter met afritsbare mouw

Jollen is nu eenmaal één van de beste merken in het aanbod van babyslaapzakken. Dat blijkt ook duidelijk uit de Jollein Baby Slaapzak Winter met afritsbare mouw. Wij vinden dit een zeer geschikte slaapzak voor kleinere kinderen.

Dit is de beste babyslaapzak voor in de winter. Deze slaapzak is lekker dicht, beschikt over lange mouwen en is volledig dicht te ritsen. In de wintermaanden hoeft je baby het hierdoor nooit meer koud te hebben. Bijkomend voordeel: je kunt ‘m ook prima in de zomer gebruiken dankzij de afritsbare mouwen.

De Jollein Baby Slaapzak Winter met afritsbare mouw ziet er tof uit in de groene kleur. Deze groen wordt vergezeld door een leuk patroon, waardoor het echt een leuke babyslaapzak is om naar te kijken. Deze slaapzak is overigens ook behoorlijk betaalbaar!

Voor welke baby’s is een slaapzak geschikt?

Een goede babyslaapzak is voor alle kinderen geschikt. Zo’n slaapzak houdt een kind lekker warm, is ontzettend comfortabel en voelt heerlijk zacht aan. Je kunt de slaapzakken ook nog eens in allerlei maten aangeboden.

De maten van een babyslaapzak

 • 0-6 maanden
 • 6-12 maanden
 • 12-18 maanden
 • 18-24 maanden

Dit zijn de meest gangbare maten van een babyslaapzak. Voordat je een geschikte babyslaapzak kunt kopen, moet je dus naar de leeftijd van je baby kijken. Op basis daarvan kies je snel en eenvoudig de meest geschikte slaapzak uit.

Verschillende soorten babyslaapzakken

Het is goed om te beseffen dat je uit veel soorten babyslaapzakken kunt kiezen. Dit zijn in principe de 3 meest gangbare soorten:

 • Zomer babyslaapzak. Een zomer babyslaapzak is dun, heeft geen mouwen en is lekker luchtig. Het is hierdoor voor je baby erg prettig om zo’n slaapzak gedurende de warme zomermaanden te dragen.
 • Winter babyslaapzak. Een winter babyslaapzak is dikker, heeft lange mouwen en houdt de warmte goed vast. Het is hierdoor voor je baby ontzettend prettig om zo’n slaapzak tijdens koude dagen te dragen.
 • 4 seizoenen babyslaapzakken. Dit zijn hoofdzakelijk slaapzakken met afritsbare mouwen. Je maakt de babyslaapzak hiermee voor zowel koude- als warme dagen geschikt.

Wat zijn de voordelen van een babyslaapzak?

Een goede babyslaapzak is voor elke baby een aanrader. Dit heeft onder meer met de volgende voordelen te maken:

 • Perfect zacht voor de babyhuid. De babyhuid is erg gevoelig, waardoorde huid snel geïrriteerd raakt. Een babyslaapzak is gelukkig heerlijk zacht.
 • Super comfortabel. Onder meer bovengenoemd voordeel zorgt voor een super comfortabel gevoel. De babyslaapzak zit als gegoten voor je baby en voelt dus uitermate prettig aan.
 • Voor elke baby geschikt. De babyslaapzakken zijn ook nog voor alle baby’s geschikt. Met alle dank aan de verschillende soorten, waarover je hierboven al meer hebt gelezen.
 • Super leuke designs. De designs van de babyslaapzakken zijn ook nog eens super leuk. Het is echt een feestje om je baby in zo’n babyslaapzak te kiezen.
 • Gevoel van geborgenheid. Een babyslaapzak biedt een gevoel van geborgenheid. Dankzij dit gevoel is het net alsof de baby voortdurend geknuffeld wordt.
 • Veel gemak. Ten opzichte van een los deken biedt een babyslaapzak extra veel gemak. Dit komt onder meer doordat ze perfect op hun plaats blijven zitten. Tevens hoef je je, als ouder zijnde, minder zorgen te maken over de gezondheid van je baby.
 • Verbetering van de nachtrust. Net zoals bij een slaaphulp baby het geval is, zorgt een slaapzak voor een veel betere nachtrust. Dit geldt overigens ook voor een goede slaaptrainer.

Wat zijn de nadelen van een babyslaapzak?

 • Niet altijd even goedkoop. Voor sommige babyslaapzakken moet je meer dan €100 betalen. Dat is echter inherent aan babyspullen; voor alle soorten babyspullen betaal je behoorlijk veel geld.
Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby
De Puckababy 4 seizoenen Slaapzak Baby is de beste babyslaapzak

Welke merken bieden goede babyslaapzakken aan?

Het is geen verrassing: Puckababy levert de beste babyslaapzak van 2024. Dit is, naar onze bescheiden mening, één van de beste merken. Ook met een Jollein babyslaapzak, Meico babyslaapzak of ErgoPouch babyslaapzak zit je gelukkig goed!

Heb je de beste babyslaapzak nog niet gevonden?

In dit artikel heb je al met de 5 beste slaapzakken kennisgemaakt. Spreken deze 5 varianten je echter niet (volledig) aan? Dan raden wij je graag aan om ook deze 5 slaapzakken nog even te bekijken:

Hoe vind je een geschikte babyslaapzak?

De zoektocht naar een geschikte babyslaapzak is niet eenvoudig. Je hebt namelijk met talloze aandachtspunten te maken, waarover we je hieronder graag uitgebreid informeren. We voorzien je van de beste tips om zo snel een geschikte babyslaapzak te kunnen vinden.

Kijk goed naar het soort slaapzak

Je moet allereerst bepalen wat voor soort babyslaapzak je wilt kopen. Dit moet je onder meer op je wensen en het jaargetijde afstemmen. Voor in de zomer heb je uiteraard een zomerbabyslaapzak nodig. Voor in de winter kun je niet om een winterbabyslaapzak heen. In het voor- en najaar is de keuze voor een 4 seizoenen slaapzak een uiterst logische.

Kijk goed naar de lengte

Bij een babyslaapzak heb je niet alleen met het soort te maken, maar ook met de lengte. De lengte moet je goed op je eigen baby afstemmen. Niet alleen op de huidige lengte, maar ook op de te verwachten lengte in op korte termijn. Logischerwijs groeit je baby hard, dus zorg ervoor dat je een babyslaapzak enigszins op de groei koopt.

Kijk goed naar de pasvorm

Bij elke babyslaapzak moet je even goed naar de pasvorm kijken. Check bijvoorbeeld of de slaapzak over afritsbare mouwen beschikt. Ga ook goed na hoe lang de hoofdrits is en van welk materiaal de babyslaapzak gemaakt is. Idealiter is de babyslaapzak van zacht en duurzaam materiaal vervaardigd.

Kies voor een slaapzak van een A-merk

Het advies is om te allen tijde voor een slaapzak van een A-merk te kiezen. Een A-merk levert kwaliteit, gebruikt de juiste materialen en heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De babyslaapzakken van de beste merken zijn dan 100% veilig te gebruiken.

Durf te investeren

Een ander advies is om te durven investeren in de beste babyslaapzak van dit moment. Voor sommige babyslaapzakken moet je meer dan €100 uitgeven, maar dat is nu eenmaal niet anders. Voor je baby wil je altijd het beste van het beste.

Wat is de juiste maat babyslaapzak voor mijn baby?

Kies een slaapzak gebaseerd op de lengte van je baby. Fabrikanten geven vaak een maattabel weer die lengtes koppelt aan de maat van de slaapzak, zorg dat er niet te veel ruimte is bij het hoofd en de hals om te voorkomen dat je baby in de slaapzak zakt.

Hoe weet ik welke TOG-waarde ik moet kiezen voor een babyslaapzak?

De TOG-waarde geeft de thermische isolatie aan. Kies een lage TOG-waarde (0.5-1.0) voor warme zomernachten en een hogere waarde (2.5-3.5) voor koude winternachten. Pas de kleding van de baby aan de binnentemperatuur en de TOG-waarde aan.

Kan mijn baby een babyslaapzak dragen in een autostoeltje?

Sommige babyslaapzakken zijn speciaal ontworpen met openingen voor autostoelgordels. Kies voor deze modellen als je van plan bent je baby in de slaapzak in een autostoeltje te plaatsen.

Hoe vaak moet ik de babyslaapzak wassen?

Was de slaapzak volgens de instructies op het label, maar over het algemeen is het voldoende om deze te wassen wanneer deze zichtbaar vuil is of ruikt. Het is handig om meerdere slaapzakken te hebben voor als er een in de was zit.

Is het veilig om een babyslaapzak te gebruiken met een deken of dekbed?

Nee, het wordt afgeraden om extra dekens of dekbedden te gebruiken met een babyslaapzak, omdat dit het risico op oververhitting of verstikking kan verhogen.

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby een slaapzak gebruiken?

Babyslaapzakken kunnen vanaf de geboorte gebruikt worden, zolang de maat geschikt is voor je baby. Zorg ervoor dat de slaapzak goed past om te voorkomen dat je baby erin zakt.

Kunnen babyslaapzakken helpen bij het voorkomen van wiegendood?

Babyslaapzakken kunnen het risico op wiegendood verminderen door te voorkomen dat het gezicht van de baby bedekt raakt tijdens de slaap. Zorg echter altijd voor een veilige slaapomgeving: op de rug slapen, een stevige matras, en het vermijden van los beddengoed en speelgoed in de wieg.