Beste badjas dames van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Vind je het ook prettig om op een warme manier je dag te starten? Dan ben je, als vrouw, absoluut gebaat bij een badjas dames. Met een goede badjas voor dames geniet je van een zacht gevoel, een aangename warmte en een heerlijke ochtend! Neem vooral onderstaande reviews even goed door. In deze reviews maak je direct kennis met de 5 varianten van 2024!

Onze 5 beste badjassen dames van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste badjassen dames bij de goedkoopste aanbieder:


1. Relax Company Dames badjas fleece

Wat is nou de beste badjas dames? Een meer dan terechte vraag die voor vrij veel vrouwen gesteld wordt. Dat deze vraag gesteld wordt, komt onder meer doordat het aanbod van dames badjassen zo divers is. Binnen dit diverse aanbod gaat onze voorkeur uit naar de Relax Company Dames badjas fleece.

Wij zijn van mening dat dit de beste koop is. Dit komt onder meer door de sierlijke vormgeving. Zoals je op de foto kunt zien, is dit een sierlijke badjas om te zien. De badjas is bovendien lekker lang, waardoor ook de bovenbenen en knieën opgewarmd worden. Je hoeft het dus nooit meer koud te hebben, zolang je de Relax Company Dames badjas fleece draagt.

De warmte is ook te danken aan het fleece materiaal. Dit materiaal brengt veel warmte met zich mee en houdt de warmte ook nog goed vast. Deze combinatie zorgt ervoor dat je niks anders meer wilt dan de Relax Company Dames badjas fleece aan te houden. Ook goed om te weten: door het fleece materiaal voelt deze badjas dames bijzonder zacht aan.

Heb je wel eens last van een koude nek? Ook dan is dit een zeer geschikte badjas dames. Met alle dank aan de sjaalkraag. Deze kraag brengt extra warmte met zich mee en kan op twee manieren ‘gedragen’ worden: omhoog of omlaag. Indien je ‘m omhoog draagt, blijft je nek lang en aangenaam warm!

De Relax Company Dames badjas fleece wordt ook nog met een bindceintuur geleverd. Dankzij dit ceintuur bind je de badjas dames eenvoudig naar wens dicht. Vind je dat ‘ie net iets te strak zit? Ook dit pas je eenvoudig met de bindceintuur aan. Een kind kan de was doen.

Wij vinden ook nog dat de Relax Company Dames badjas fleece de perfecte pasvorm voor een vrouw heeft. Met alle dank aan de warme sjaalkraag, de lange pasvorm en de sierlijke vormgeving. Ook de opgezette zakken dragen bij aan de pasvorm, het comfort en de fraaie uitstraling.

Weet je waarom dit volgens ons ook nog de beste koop is? Het prijskaartje! Voor de Relax Company Dames badjas fleece betaal je slechts €37,95. Het is hiermee één van de goedkoopste badjassen voor dames van 2024.

Over de vormgeving zijn wij dus erg te spreken. Dit komt onder meer doordat deze badjas dames in 10 kleuren aangeboden wordt. Wij vinden deze roze variant de mooiste variant, maar mogelijk vind jij één van de andere kleuren mooier. Check in ieder geval het aanbod bij Bol om een duidelijke indruk van de verschillende kleuren te krijgen.

De Relax Company Dames badjas fleece is volgens ons de beste koop voor veel vrouwen. Dit komt door alle bovengenoemde punten en doordat ‘ie in 3 maten aangeboden wordt: S/M, L/XL en XL/XXL. Deze maatvoering zorgt ervoor dat werkelijk waar elke vrouw voor deze badjas dames kan kiezen!

2. PandaHome Dames Badjas

Wat vind jij belangrijk aan je nieuwe badjas? Dit is één van de vragen waar je op voorhand goed over na moet denken. Mogelijk blijkt uit je wensen dat je voor een bepaald soort dames badjas wilt gaan. Hoe dan ook raden wij je graag de PandaHome Dames Badjas aan.

Wij vinden dit de op één na beste variant van 2024. Deze eretitel heeft ‘ie aan meerdere pluspunten te danken:

 • Lange pasvorm. De lange pasvorm van de PandaHome Dames Badjas vinden wij echt subliem. Door deze lange pasvorm blijven ook je bovenbenen, knieën en zelfs onderbenen heerlijk warm. Dit is met name in de koude wintermaanden ontzettend fijn.
 • 100% katoen. Het merk PandaHome heeft voor 100% katoen gekozen. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, gaat jarenlang mee en brengt veel warmte met zich mee. Het is hierdoor een waar feestje om deze badjas om je lichaam heen te slaan.
 • Sjaalkraag & bindceintuur. Met dank aan de sjaalkraag blijft ook je nek heerlijk warm. Ook komt dit de warmte bij je schouders ten goede. Met dank aan de bindceintuur knoop je de PandaHome Dames Badjas eenvoudig dicht. Dit brengt nog meer comfort met zich mee.

Wanneer kun je de PandaHome Dames Badjas dragen? In principe de gehele dag door. Net nadat je wakker bent geworden, kun je deze badjas dames al om je heen slaan. Of vind je het lekker om ’s avonds op de bank van een aangename warmte te genieten? Dan draagt je zonder problemen ook ’s avonds deze badjas voor dames van PandaHome.

Spreekt de PandaHome Dames Badjas je aan? Dan moet je wel nog een paar belangrijke knopen doorhakken. Zo moet je even goed naar de maatvoering kijken. Deze badjas dames wordt namelijk in 4 maten aangeboden: S, M, L en XL. Volgens het merk PandaHome valt deze badjas voor dames normaal. Je zou dus je eigen maat kunnen bestellen.

Waar je ook nog naar moet kijken, is naar de kleur. Wij vinden zelf de groene variant prachtig, maar je kunt in totaal uit 4 kleurstellingen kiezen. Check even het aanbod bij Bol om een goede vergelijking tussen deze 4 kleuren te maken!

Al met al zijn wij erg te spreken over de PandaHome Dames Badjas. Dat dit de op één na beste badjes dames is, komt overigens ook nog door de prijsstelling. Voor de PandaHome Dames Badjas betaal je slechts €45. Het is hiermee één van de goedkopere badjassen voor dames. Tegelijkertijd is het, volgens onze test, dus ook één van de betere badjassen voor dames.

3. Charlie Choe badjas dames

Heb je interesse om een nieuwe badjas voor dames aan te schaffen? Wil je ‘m voor jezelf aanschaffen of wil je hier mogelijk je partner mee verrassen? In elke situatie kun je prima voor de Charlie Choe badjas dames kiezen.

Met deze heerlijke badjas voor dames is het op en top genieten. Dit komt onder meer door de lange pasvorm. Met dank aan de lengte geniet je gehele lichaam van de gewenste warmte. Niet alleen je bovenlichaam, maar dus ook je benen. Onder meer je knieën en bovenbenen worden heerlijk warm gehouden met deze badjas.

Daar blijft het echter niet bij. De Charlie Choe badjas dames is ook nog van een capuchon voorzien. Vind je het heerlijk om met een capuchon ook je oren en hoofd op te warmen? Dan is dit dus een geschikte badjas dames voor je. Je zet deze capuchon eenvoudig op, waarna het nóg meer genieten is van de aangename warmte.

De Charlie Choe badjas dames is overigens van fleece gemaakt. Dit materiaal kenmerkt zich onder andere met een indrukwekkende zachtheid. Het is hierdoor een waar feestje om elke dag weer deze badjas aan te trekken. De stof voelt zacht voor je huid aan en brengt ook nog eens veel warmte met zich mee. Wat wil je nog meer?

Deze badjas voor dames kun je moeiteloos de hele dag door dragen. Dit is aan de fijne pasvorm én de handige ceintuurband te danken. Met de ceintuurband doe je de Charlie Choe badjas dames eenvoudig aan en knoop je ‘m eenvoudig dicht. Gedurende de dag heb je vervolgens geen omkijken meer naar deze badjas. In plaats daarvan is het echt genieten.

Dit is ook nog te danken aan het fraaie design. Bij het fraaie design vallen onder meer de capuchon en de diepe zakken op. Deze zakken dragen bij aan het design en houden ook je handen nog warm. Wat wij al helemaal subliem vinden, is de indrukwekkende kleur van de Charlie Choe badjas dames.

Wij zijn zelf het meest te spreken over deze ‘koper’ kleur. Je kunt echter uit in totaal 6 kleurstellingen kiezen. Check zeker even het aanbod bij onze partner Bol om de verschillende kleuren rustig te kunnen bekijken. Je gaat mogelijk wel last van keuzestress krijgen. Elke kleur is namelijk op zijn eigen manier fraai en uniek.

Bij de Charlie Choe badjas dames moet je wel met één aandachtspunt rekening houden: de prijsstelling. Deze badjas voor dames kost ongeveer €60. Hij is daarmee dus een slag duurder dan de twee bovenstaande badjassen voor dames. Het is nu aan jou om te bepalen in hoeverre je bereid bent om dit bedrag uit te geven.

4. Badrock Panterprint badjas

Badjassen voor dames worden in heel veel kleuren aangeboden. Heb jij het liefste geen effen kleur? Of gaat je voorkeur specifiek uit naar een badjas met panterprint? Zoek dan niet verder. De Badrock Panterprint badjas is in dat geval de beste optie voor jou!

Bij deze fraaie badjas valt uiteraard direct de panter print op. Het leuke hierbij is dat deze print niet de normale kleurstelling heeft. Nee, het merk Badrock heeft voor een grijze panterprint gekozen. Een unieke kleurstellingen waarmee deze badjas een nóg fraaiere uitstraling krijgt.

Wil je het liefste deze badjas in de normale panterprint kleur hebben? Ook dat is mogelijk! Bij onze partner Bol wordt deze badjas voor dames in drie verschillende panter printen aangeboden. Check direct even het aanbod en bepaal welke panter print jij het mooiste vindt!

De Badrock Panterprint badjas is volledig van fleece gemaakt. Dit materiaal brengt drie belangrijke voordelen met zich mee:

 • Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan. Met de Badrock Panterprint badjas hoef je dus niet bang te zijn voor irritaties aan je huid. Integendeel zelfs. Deze badjas voor dames voelt juist super zacht voor je huid aan. Dit brengt uiteraard des te meer comfort met zich mee!
 • Dit materiaal geeft veel warmte af. Doe je ’s ochtends deze badjas voor dames aan? Dan geniet je direct van een aangename warmte. Hou je ‘m vervolgens de gehele dag aan? Dan geniet je de hele dag door van een aangename warmte. Fleece geeft simpelweg veel warmte af.
 • Dit materiaal blijft lang mooi & goed. Kies je voor deze badjas dames panterprint? Dan kies je ook voor kwaliteit. Fleece is namelijk tegen een stootje bestand en gaat ontzettend lang mee. Wat wil je nog meer?

Deze badjas dames panterprint heeft ook nog een handige pasvorm. Dit komt onder meer doordat het een lange badjas is. De badjas reikt tot aan ongeveer je enkels; je benen worden dus ook heerlijk verwarmd met de Badrock Panterprint badjas.

Verder is de Badrock Panterprint badjas van een handige ceintuurband voorzien. Deze band stelt je in staat om de badjas eenvoudig dicht te knopen. De zakken zijn ook nog handig, zoals je op de productfoto’s kunt zien. Je kunt hier lekker je handen insteken en ook van lekker warme handjes genieten.

Al met al raden wij je de Badrock Panterprint badjas van harte aan. Deze badjas dames panterprint is in 3 maten te bestellen: S/M, L/XL en XL/XXL. Volgens het merk Badrock kun je gewoon je normale maat bestellen. Ongeacht wat je maat is, betaal je voor de Badrock Panterprint badjas ongeveer €50. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft!

5. Walra Luxe Badjas Home Robe

Spreken de bovenstaande 4 badjassen voor dames je niet helemaal aan? Kijk dan eens naar de Walra Luxe Badjas Home Robe. Mogelijk is deze eenvoudige badjas voor jou wel een interessante badjas dames.

Bij de Walra Luxe Badjas Home Robe valt de eenvoud direct op. Deze badjas voor dames kent niet al te veel poespas, maar doet juist wat ‘ie moet doen: jou heerlijk opwarmen.

Dat deze badjas jou heerlijk warm houdt, komt onder meer door het materiaal. Het merk Walra heeft voor 100% katoen gekozen. De juiste keuze met het oog op de zachtheid, de warmteafgifte en de levensduur van dit materiaal. Je geniet hierdoor de komende jaren optimaal van de Walra Luxe Badjas Home Robe.

De kleurstelling van de Walra Luxe Badjas Home Robe is ook erg eenvoudig. Deze badjas voor dames is volledig in het wit uitgevoerd. Zelfs de ceintuurband is volledig in het wit. Spreekt die kleur je niet helemaal aan? Je kunt deze badjas voor dames bij onze partner Bol ook in het donkergrijs bestellen.

Zoals hierboven al aangegeven, beschikt de Walra Luxe Badjas Home Robe over een ceintuurband. Met deze band knoop je deze fijne badjas voor dames eenvoudig dicht. Hier geniet je de rest van de dag optimaal van. De badjas blijft heerlijk zitten en brengt ook nog de gewenste privacy met zich mee. In combinatie met de aangename warmteafgifte is dit uiteraard subliem!

De Walra Luxe Badjas Home Robe kun je overal in huis gebruiken. Het is heerlijk om deze badjas voor dames in je bed aan te hebben, op de bank of als je in de keuken aan het rommelen bent. Door de fijne pasvorm kun je deze badjas voor dames zelfs de hele dag door dragen.

Spreekt deze fijne badjas van het A-merk Walra je aan? Dan moet je rekening houden met een investering van €50. Dit bedrag vinden wij reuze mee vallen, mede doordat Walra absolute topkwaliteit levert. Daar is bij deze badjas voor dames ook zeer zeker sprake van. Het is al met al een feestje om de Walra Luxe Badjas Home Robe de komende jaren in je woning te gebruiken!

Wat is een badjas dames precies?

Een badjas dames is een soort van jas die je in je woning kunt dragen. Eigenlijk is het meer dan een jas; de badjas dames dekt namelijk ook je benen nog af. Je geniet hierdoor van een heerlijke warmteafgifte.

Heb je hier dan speciaal een badjas voor nodig? Nee, je kunt uiteraard ook voor andere producten kiezen. Denk hierbij aan het beste elektrische deken, de beste elektrische kachel slaapkamer, de beste pantoffels dames en de beste sloffen dames.

Wat zijn de voordelen van een badjas dames?

Overweeg je de aanschaf van een badjas dames? Graag raden wij je aan om zo snel mogelijk een badjas dames aan te schaffen. Met een dergelijke badjas geniet je namelijk van belangrijke voordelen:

 • Je hoeft het nooit meer koud te hebben in huis. Draag je eenbadjas dames? Dan hoef je het nooit meer koud te hebben. Met dank aan de pasvorm, het materiaalgebruik en de heerlijke warmteafgifte. Je hebt eigenlijk alleen nog geschikte sloffen of pantoffels voor dames nodig.
 • Je geniet van ontzettend veel comfort. Met een goede badjas dames geniet je ook nog van veel comfort. Dit komt onder meer doordat de badjas lekker zit, heerlijk zacht aanvoelt en dus veel warmte met zich meebrengt. Dankzij bijvoorbeeld de ceintuurband knoop je de badjas dames ook nog eenvoudig dicht.
 • Je geniet van een ideale pasvorm. Elke dame kan bij/met een badjas van een ideale pasvorm genieten. Deze ideale pasvorm komt onder meer door de lange pasvorm en de toevoeging van extra ‘onderdelen’. Goede voorbeelden hiervan zijn een ceintuurband en sjaalkraag.
 • Je geniet van een fraaie uitstraling. Een ander voordeel is dat je uit veel soorten badjassen voor dames kunt kiezen. Dit houdt onder meer in dat je uit meerdere pasvormen en kleurstellingen kunt kiezen. Het voordeel hiervan is dat je sowieso van een fraaie uitstraling geniet, ongeacht wat je smaakvoorkeuren precies zijn.
De Relax Company Dames badjas fleece is de beste badjas dames

Wat zijn de nadelen van een badjas dames?

Wil je dolgraag genieten van de vele voordelen van een badjas dames? Dan is het fijn om te weten dat je met weinig nadelen rekening hoeft te houden. Het enige nadeel waar je last van kunt krijgen, is mogelijke keuzestress. Het aanbod van badjassen voor dames is simpelweg erg divers.

Ook goed om te weten: de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Je zou daarom een goede vergelijking voor jezelf moeten maken. Bepaal idealiter ook op voorhand wat je budget is.

Heb je de beste badjas dames nog niet gevonden?

Speciaal voor jou hebben wij een complete top 10 van beste badjassen dames samengesteld. Ben je over bovenstaande 5 varianten niet helemaal enthousiast? Bekijk dan ook de volgende 5 badjassen voor dames eens:

Hoe vind je de beste badjas dames?

Het mag duidelijk zijn: met de beste badjas dames is het op en top genieten. Voordat het zover is, moet je echter op zoek naar de beste variant gaan. Daarbij heb je met de nodige aandachtspunten te maken.

Pasvorm & maat

Je moet allereerst goed naar de pasvorm kijken. Heb je het liefst een vrij lange badjas voor dames? Dan heb je heel veel keuze. Veel merken kiezen namelijk bewust voor een lang model. Mogelijk heb jij liever een kort model; in dat geval is het iets langer zoeken naar de beste variant.

In het verlengde hiervan moet je ook goed naar de maat kijken. Welke maat heb je normaal? Op basis daarvan kun je de juiste maat van je nieuwe badjas voor dames uitkiezen. Let op: bij onze partner Bol wordt vaak benoemd of de badjas klein, normaal of groot valt.

Materiaal

Je moet ook goed naar het materiaal van de badjas dames kijken. De betere badjassen voor dames zijnvan 100% katoen of 100% fleece gemaakt. Deze twee materialen brengen veel gemak, warmte en een zacht gevoel met zich mee. Dat is precies waar je naar op zoek bent, niet waar?

Gewenste gebruik

Waar en hoe wil je je badjas dames gebruiken? Ook dit is een belangrijke vraag om naar te kijken. Voor gebruik in de sauna kies je idealiter voor de beste badjas voor sauna.

Vormgeving

Je hebt ook nog met de vormgeving van de badjas dames te maken. Dit punt kan in verschillende punten onderverdeeld worden:

 • Extra ‘onderdelen’. Een fabrikant kan een badjas voor dames van extra ‘onderdelen’ voorzien. Denk hierbij aan een sjaalkraag, een ceintuurband en een capuchon. Bepaal voor jezelf of je aan dergelijke onderdelen behoefte hebt.
 • Kleurstelling. Ook de kleurstelling is van grote invloed op de vormgeving van de badjas voor dames. Bepaal goed naar wat voor kleur je voorkeur uitgaat. Bepaal tevens of je wellicht iets van een printje op de badjas wilt hebben.

Goed om te weten: je kunt ook nog voor een unisex badjas kiezen. Dat is de beste badjas heren en dames in één.

Prijs & kwaliteit

Als laatste punt heb je met de prijs-kwaliteitsverhouding te maken. Kies je voor één van de bovenstaande varianten? Dan geniet je sowieso van een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Wel heb je met uiteenlopende prijzen te maken. bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je uit wilt/kunt geven. Op basis daarvan ga je sneller/gerichter op zoek naar de beste badjas dames.


Veelgestelde vragen over badjassen voor dames

Wat zijn de meest populaire materialen voor damesbadjassen?

Katoen, fleece, zijde, en microfiber zijn populair vanwege hun comfort, absorptievermogen, en zachtheid.

Hoe kies ik de juiste maat badjas?

Meet je borst, taille, en heupen en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant. Kies voor een losse pasvorm voor extra comfort.

Zijn er badjassen die geschikt zijn voor alle seizoenen?

Ja, een badjas van een middelzware stof zoals dun katoen of een katoen-polyester mix is veelzijdig genoeg voor alle seizoenen.

Kan ik mijn badjas in de wasmachine wassen?

Ja, de meeste badjassen kunnen in de wasmachine, maar controleer altijd het waslabel voor specifieke instructies zoals water temperatuur en of het samen met andere items gewassen kan worden.

Wat is het verschil tussen een badjas en een kamerjas?

Een badjas is vaak gemaakt van absorberende materialen voor gebruik na het baden, terwijl een kamerjas lichter is en bedoeld voor ontspanning of als kledingstuk binnenshuis.