Beste badjas heren van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Hoe start jij graag je ochtend? Vind je het bijvoorbeeld lekker om vanuit je bed de woonkamer in te lopen en daar de krant open te slaan? Om dit nog aangenamer te maken, heb je baat bij een goede badjas voor heren. Met een fijne badjas heren geniet je elke ochtend weer van een aangenaam en warm gevoel. Of elke avond. Je kunt de badjas heren in principe 24/7 dragen. Voldoende reden dus om op zoek naar een goede badjas heren te gaan. Daar helpen wij je graag een extra handje bij!

Onze 5 beste badjassen heren van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste badjassen heren bij de goedkoopste aanbieder:


1. Relax Company badjas fleece

Wat is nou de beste badjas heren? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld, waarvoor wij op onderzoek uitgegaan zijn. Speciaal voor jou zijn wij op zoek naar de beste koop gegaan. Uiteindelijk zijn wij bij de Relax Company badjas fleece uit gekomen.

Met deze heerlijke badjas voor heren geniet je van belangrijke voordelen. Het eerste voordeel is dat dit een badjas van fleece is. Een gekend voordeel van dit materiaal is het zachte gevoel. Als je de Relax Company badjas fleece om je lichaam heen slaat, voelt dit direct super aangenaam. Dit materiaal geeft ook nog eens een heerlijke warmte af.

Het tweede voordeel is de fijne sjaalkraag. Dankzij deze kraag blijft je volledige bovenlichaam warm, inclusief je nek en schouders. Dit maakt het des te fijner om de Relax Company badjas fleece elke dag weer aan te trekken.

Overigens geniet je sowieso van de gewenste warmte met de Relax Company badjas fleece. Dit is ook aan de lange pasvorm en de fijne bindceintuur te danken. Met de ceintuur trek je de Relax Company badjas fleece stevig aan, waarna de badjas je geweldig warm houdt. Deze ceintuur zorgt op zijn beurt overigens ook nog voor het gewenste comfort.

De pasvorm is eveneens één van de grootste voordelen. Deze pasvorm komt dus door de bindceintuur, maar ook door de gehele vormgeving van de Relax Company badjas fleece. Dit is een relatief lange badjas, waardoor ook je benen lekker warm blijven.

Goed om te weten: Dit is een unisex badjas. In principe kun je dus één exemplaar voor jezelf kopen en één exemplaar voor je partner. Dan weet je één ding zeker: jullie lopen er beide erg stijlvol bij. Met alle dank aan de algehele vormgeving van de Relax Company badjas fleece.

Spreekt deze badjas heren je aan? Dan hebben we goed nieuws voor je: de Relax Company badjas fleece is voor alle heren geschikt. Dit komt door het feit dat je deze badjas voor heren in 3 maten kunt bestellen: S/M, L/XL en XL/XXL. Ongeacht hoe groot je bent, kun je deze badjas dus in de gewenste maat bestellen. Een groot voordeel!

Wat wij ook nog een groot voordeel vinden, is de uitmuntende kwaliteit. Van deze badjas heren heb je echt heel lang profijt. Dankzij de materialen en dankzij de afwerking. Ook goed om te weten: De Relax Company badjas fleece wordt erg goed beoordeeld door huidige gebruikers. Bij onze partner Bol zijn bijna 400 tevreden reviews achtergelaten.

Voor deze badjas heren betaal je ongeveer €38. Het is hiermee een betaalbare badjas voor elke man. Daarbij is het ook nog een groot voordeel dat je uit maar liefst 10 kleuren kunt kiezen. Je stemt de Relax Company badjas fleece hiermee dus volledig op je eigen wensen en voorkeuren af. Al met al raden wij je deze badjas heren van harte aan!

2. Comvie Kimono badstof katoen

Wat vind jij belangrijk aan je nieuwe badjas? Dat is één van de belangrijkste vragen om op voorhand al over na te denken. Je kunt namelijk uit veel soorten badjassen voor heren kiezen, mede doordat je uit veel materialen kunt kiezen. Wij raden je in ieder geval de Comvie Kimono badstof katoen aan.

Deze badjas heren is volledig van katoen gemaakt. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, brengt veel warmte met zich mee en houdt de warmte ook nog eens lang vast. Het is hierdoor een feestje om de Comvie Kimono badstof katoen aan te trekken.

Bij deze badjas valt ook direct het lange model op. Doordat de Comvie Kimono badstof katoen zo lang is, blijven ook je benen heerlijk warm. Dit maakt het nóg aangenamer om de gehele dag door deze fraaie badjas voor heren te dragen.

Deze badjas kun je ook nog eens veelzijdig gebruiken. Zo kun je ‘m prima thuis gebruiken, maar ook in de sauna. Deze veelzijdigheid vind je niet bij elke badjas voor heren terug, waardoor dit echt een voordeel van de Comvie Kimono badstof katoen is.

Trek je de Comvie Kimono badstof katoen aan? Dan zit deze badjas voor heren direct als gegoten. Dankzij het zachte materiaal en dankzij de ideale pasvorm. Deze badjas valt perfect om je lichaam heen, waardoor je gehele lichaam lekker warm blijft.

De Comvie Kimono badstof katoen is in 9 kleuren te bestellen. Wij vinden voor mannen deze olijfgroene variant prachtig, maar wellicht spreekt een andere kleur jou meer aan. Ons advies is om even de kleuren bij onze partner Bol te checken.

Bij onze partner Bol kun je ook direct de tevreden reviews doornemen. Talloze reviews zijn door tevreden kopers achtergelaten; je doet hier nog meer kennis op over deze badjas heren. Ook goed om te weten: je kunt de Comvie Kimono badstof katoen in 3 maten bestellen: S/M, L/XL en XL/XXL.

Voor de Comvie Kimono badstof katoen betaal je relatief veel geld. Je moet uitgaan van een investering van €48. Dit is vrij veel geld, maar wij raden je deze prima badjas heren zeker aan. Met alle dank aan de uitmuntende kwaliteit, het heerlijk zachte materiaal en de ideale pasvorm. Het is echt een feestje om elke dag weer de Comvie Kimono badstof katoen te dragen!

3. Badrock Zwarte badjas capuchon

Het aanbod van badjassen voor heren is behoorlijk divers. Dit komt onder meer doordat een fabrikant uit meerdere materialen en pasvormen kan kiezen. Onder andere de Badrock Zwarte badjas capuchon heeft een unieke pasvorm. Vandaar ook dat wij je deze badjas voor heren van harte aanraden.

Bij deze badjas heren valt direct de capuchon op. Dankzij deze capuchon geniet je van meerdere voordelen:

  • Je nek blijft heerlijk warm. Dankzij de Badrock Zwarte badjas capuchon blijft je nek heerlijk warm, waardoor je echt de gehele dag door aangenaam deze badjas voor heren kan dragen.
  • Je doet de capuchon eenvoudig op en af. Het is bij de Badrock Zwarte badjas capuchon eenvoudig om de capuchon op en af te doen. Je creëert hiermee overigens ook altijd de gewenste setting voor jezelf. Zo krijg je snel warme oren door de capuchon op te doen.

De Badrock Zwarte badjas capuchon is volledig van katoen gemaakt. Dit maakt deze badjas voor heren super zacht. Trek je ‘m aan? Dan is het net alsof je een warm deken over je lichaam heen doet. De Badrock Zwarte badjas capuchon voelt heerlijk zacht aan en geeft ook nog eens de gewenste warmte af. Je hoeft het dus nooit meer koud te hebben.

De pasvorm van de Badrock Zwarte badjas capuchon is subliem. Dit komt onder andere door de capuchon en de relatief lange pasvorm. Onder meer je bovenbenen en je knieën blijven hierdoor heerlijk warm. Wat wil je nog meer op een koude winterochtend of winteravond?

Een ander groot voordeel vinden wij de verstelbare ceintuur om je middel heen. Je kunt de twee uiteinden van de ceintuur eenvoudig aan elkaar vastknopen, waarmee je dus een riem voor jezelf maakt. Hiermee zit de Badrock Zwarte badjas capuchon nóg aangenamer en volledig naar je zin.

Je kunt de Badrock Zwarte badjas capuchon in 2 maten bestellen: M/L en XL/XXL. Dit maakt deze badjas voor vrij veel heren geschikt. Dit wordt nog verder versterkt door het kleurenaanbod. Je kunt deze badjas voor heren namelijk in 3 kleuren bestellen. Wij vinden zelf deze zwarte variant het mooiste, maar je kunt ook voor een blauwe- en cremeachtige variant kiezen. Aan jou de keus.

Met de Badrock Zwarte badjas capuchon haal je een geweldige badjas voor heren in huis. Jammer genoeg gaat dit wel gepaard met een behoorlijke investering. Voor deze badjas voor heren moet je ongeveer €70 betalen. Het is hiermee één van de duurdere badjassen voor heren. Maar, het is volgens ons onderzoek tegelijkertijd dus ook één van de betere badjassen voor heren.

4. PandaHome Badjas

€44,45
Op voorraad
Bol.com

Ben je op zoek naar de beste soort badjas heren voor thuisgebruik? Dan hoeft de badjas eigenlijk niet al te bijzonder te zijn. Voor dergelijk gebruik is het beter om voor een eenvoudige badjas te kiezen. De PandaHome Badjas is hier een geweldig voorbeeld van.

Met deze badjas voor heren haal je een comfortabele badjas in huis. Dit komt onder meer door de lange pasvorm. Doordat de PandaHome Badjas zo lang is, blijven ook je benen heerlijk warm. Trek je deze badjas heren aan? Dan hoef je het in principe niet meer koud te hebben.

Dit is ook aan het materiaalgebruik te danken. Het merk PandaHome heeft voor 100% katoen gekozen. Een belangrijk voordeel van dit materiaal is dat het heerlijk zacht aanvoelt. Een ander voordeel is dat dit materiaal de warmte perfect vasthoudt. Zodra je deze badjas heren aantrekt, geniet je langdurig van de gewenste warmte.

Dat komt ook nog door de fijne ceintuurband. Met deze band knoop je de PandaHome Badjas stevig vast, waardoor ‘ie als gegoten zit. Des te strakker deze badjas op je lichaam aansluit, des te fijner de badjas zit. Vandaar ook dat wij je van harte aanraden om met de ceintuurband de pasvorm te optimaliseren.

Heb je wel eens last van een koude nek? Dan is de sjaalkraag een groot voordeel. De kraag van de PandaHome Badjas is hoog en dik, waardoor ook je nek heerlijk opgewarmd wordt. Overigens hoef je de sjaalkraag niet omhoog te dragen. Je kunt ‘m ook vrij eenvoudig dubbelvouwen.

Spreekt deze badjas heren je aan? Je kunt de PandaHome Badjas in 4 kleuren bestellen. Wij zijn over deze ‘navy’ variant erg te spreken, maar ook de 3 andere kleuren zijn bijzonder fraai te noemen. Check direct even het aanbod bij onze partner Bol voor een overzicht van deze kleuren.

Overigens kun je de PandaHome Badjas in 4 maten bestellen. Het merk PandaHome heeft voor de 4 gangbare maten gekozen: S, M, L en XL. Dit maakt deze badjas voor elke man geschikt. Je lichaamslengte en bouw doet er niet toe. Je kunt hoe dan ook deze badjas voor heren in de gewenste maat kopen.

Een ander groot voordeel vinden wij de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding. De PandaHome Badjas is van louter de beste materialen vervaardigd, waardoor je van een lange levensduur geniet. Een ander voordeel is de prijsstelling. Voor deze badjas voor heren betaal je ongeveer €45. Het is hiermee één van de goedkopere varianten!

5. Badrock Sauna badjas wafel

Wat is nou de meest geschikte badjas heren waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is niet voor elke man hetzelfde. Wil je de badjas vooral thuis dragen? Dan kies je het beste voor bijvoorbeeld de bovenstaande variant. Wil je de badjas in de sauna dragen? Dan raden wij je graag de Badrock Sauna badjas wafel aan.

Om meerdere redenen vinden wij dit een geschikte beste badjas voor sauna. Dit heeft voornamelijk met deze redenen te maken:

  • Wafelstructuur. Door de wafelstructuur geniet je bij deze badjas heren van een prachtige uitstraling. Deze structuur zou je eigenlijk eens met eigen ogen moeten aanschouwen. Bestel de Badrock Sauna badjas wafel daarvoor direct bij onze partner Bol.
  • Ideale lengte en mouwen. De lengte van de Badrock Sauna badjas wafel is ideaal voor in de sauna. Alle edele delen worden namelijk perfect ‘afgedekt’. Tevens geniet je van een fijne mouwlengte, waardoor je polsen gewoon ‘vrij’ zijn. Wel zo prettig in een warmere sauna.
  • 100% katoen. Het merk Badrock heeft voor 100% katoen als materiaal gekozen. De juiste keuze, aangezien dit materiaal dus zo zacht aanvoelt. Een ander groot voordeel is dat dit materiaal de warmte perfect vasthoudt. Je geniet hierdoor op zowel de korte- als de lange termijn van de gewenste warmte.
  • Neemt vocht goed op. Grote kans dat je in een sauna begint te zweten. De Badrock Sauna badjas wafel neemt het vocht gelukkig goed op, waardoor je daar weinig last van hebt. Je kunt ‘m hierdoor zelfs als een soort van handdoek gebruiken.

Een ander voordeel vinden wij de eenvoudige opvouwbaarheid. Dit maakt het des te eenvoudiger om de Badrock Sauna badjas wafel naar elke gewenste plek mee te nemen. Je kunt ‘m hierdoor prima naar de sauna meenemen maar ook op bijvoorbeeld op reis.

De Badrock Sauna badjas wafel is in veel varianten te bestellen. Zo heb je de keuze uit 5 maten: S, M, L, XL en XXL. Dit maakt de Badrock Sauna badjas wafel sowieso al voor elke man geschikt. Je hebt ook nog eens de keuze uit 7 kleuren. Doordat je uit zoveel kleuren kunt kiezen, stem je je nieuwe badjas volledig op je eigen voorkeuren en wensen af!

Graag sluiten we deze review nog positiever af. Dit doen we door de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding te benoemen. Voor de Badrock Sauna badjas wafel betaal je ongeveer €49. Niet al te veel geld, terwijl de kwaliteit wel subliem is. Dit blijkt onder meer uit de honderden positieve reviews. Check deze badjas voor heren direct even bij Bol om hier een duidelijke indruk van te krijgen!

Wat is een badjas heren?

Je weet ongetwijfeld wat een badjas is. Dit is een zachte en dikke jas die je perfect in de ochtend – na het opstaan – aan kunt trekken. De badjas geeft vervolgens veel warmte af en zit ontzettend comfortabel.

Een badjas voor heren onderscheidt zich onder meer door de maatstelling. Dergelijke badjassen zijn in veel gevallen groter dan een badjas voor dames. Tevens heb je veelal de keuze uit andere kleuren. Ook is de pasvorm van een badjas heren anders dan de beste badjas dames. Een badjas heren oogt in veel gevallen ‘stoerder’ dan een badjas voor vrouwen.

Wat zijn de voordelen van een badjas heren?

Is het aan te raden om voor een badjas heren te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Dit heeft onder meer met de volgende voordelen te maken:

  • De badjas zit super comfortabel. Met een badjas heren geniet je van ontzettend veel comfort. Dit komt onder andere door de pasvorm en door de gebruikte materialen. De beste merken kiezen immers voor de beste, zachte materialen. Dit brengt veel comfort met zich mee.
  • De badjas geeft veel warmte af. Trek je op een ochtend je badjas heren aan? Dan geniet je direct van een heerlijke warmte. Dit komt uiteraard ook door het materiaalgebruik. Door de pasvorm geniet je ook nog eens langdurig van deze aangename warmte. Een win-win situatie dus.
  • De badjas is veelzijdig te dragen. Met een badjas heren geniet je ook nog van een fijne veelzijdigheid. Je kunt ‘m ’s ochtends vroeg aantrekken, maar ook ’s avonds. Of je draagt ‘m de gehele dag door. Door de fijne pasvorm en het comfort is in principe alles mogelijk!
  • De badjas ziet er fraai uit. Ben je specifiek naar een fijne badjas heren op zoek? Dan ben je op zoek naar een fraaie badjas voor heren. De bovenstaande badjassen voor heren zien er stuk voor stuk fraai, stoer en prachtig afgewerkt uit!

Ben je er dan met alleen een badjas voor heren? Nou, je kunt ook nog even kijken naar de beste pantoffels heren of beste sloffen heren. Daarmee hou je ook je voeten heerlijk warm. Verder kun je ook voor het beste elektrische deken kiezen. Zo’n deken brengt eveneens veel warmte met zich mee!

Relax Company badjas fleece
De Relax Company badjas fleece is de beste badjas heren

Wat zijn de nadelen van een badjas heren?

Brengt de beste badjas heren ook nog nadelen met zich mee? Nee, niet zozeer. Je moet alleen even goed kijken naar het wassen van de badjas. De meeste badjassen voor heren zijn wel te wassen, maar dan op een maximale temperatuur van 30 graden. In het verlengde daarvan is het advies ook om een badjas voor heren nooit in de droger te doen.

Heb je de beste badjas heren nog niet gevonden?

Over de 5 bovenstaande varianten zijn wij, om uiteenlopende redenen, erg te spreken. Maar, spreken die 5 varianten jou niet helemaal aan? Geen nood aan de man. Check ook de volgende 5 geschikte badjassen voor heren even:

Hoe vind je de beste badjas heren?

Heb je oren naar de aanschaf van de beste badjas heren? Dan doe je volgens ons dus een verstandige aankoop aan de bovenstaande varianten. Om tussen deze 10 varianten tot de juiste keuze te komen, moet je op meerdere punten letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Materiaalgebruik

Van welk materiaal moet een badjas voor heren gemaakt zijn? Op dit gebied bestaat geen vaste stelregel. Sommige fabrikanten kiezen voor fleece, terwijl andere fabrikanten voor katoen kiezen. Het belangrijkste is dat het om zacht en warm materiaal gaat. Maak voor jezelf de juiste afweging tussen deze materialen.

Pasvorm

Je moet bij elke badjas heren ook even goed naar de pasvorm kijken. Hoe lang is de badjas precies? Dit is één van de voornaamste punten die je goed op je wensen af moet stemmen.

Samenstelling

Bij een badjas heren moet je ook goed naar de samenstelling kijken. Beschikt de heren badjas bijvoorbeeld over een ceintuurband? Of heeft de fabrikant mogelijk voor een sjaalkraag gekozen? Dit zijn twee mogelijke ‘toevoegingen’ aan een badjas voor heren. Check daarom even goed de totale samenstelling.

Maat

Wil je de beste variant aanschaffen? Dan moet je even goed naar de maat kijken. Je kunt hiervoor het beste even de productomschrijving bij Bol raadplegen. In de productomschrijving staat aangegeven wat voor een lichaamslengte de juiste maat is.

Kleur & vormgeving

Een badjas heren moet qua design ook naar je wens zijn. Kijk daarom goed naar de kleur en de algehele vormgeving. Ook deze twee zaken moet je goed op je persoonlijke voorkeuren afstemmen. De meeste badjassen voor heren zijn gelukkig in meerdere kleuren te verkrijgen.

Prijs + kwaliteit

Bij elke badjas heren heb je ook met de prijs én kwaliteit te maken. Kies sowieso voor één van bovenstaande varianten. Uit onze test is gebleken dat dit de beste varianten van 2024 zijn.

Verder zou je even goed naar je budget moeten kijken. De prijzen voor badjassen voor heren lopen namelijk flink uiteen. Mede daarom raden wij je aan om te investeren in de beste badjas heren. Daar heb je op termijn het allermeeste aan!


Veelgestelde vragen over badjassen voor heren

Welke materialen worden gebruikt voor herenbadjassen?

Herenbadjassen worden vaak gemaakt van katoen, microvezel, fleece, of zijde. Katoen biedt uitstekende absorptie, microvezel is licht en sneldrogend, fleece is warm en knus, en zijde biedt een luxe, zacht gevoel.

Hoe droog ik mijn herenbadjas het beste?

Hang je badjas op aan een stevige haak of droog hem in de droger op een lage temperatuur. Vermijd het drogen op hoge temperaturen om krimp en beschadiging van het materiaal te voorkomen.

Kan een herenbadjas in de wasmachine?

De meeste herenbadjassen kunnen in de wasmachine, maar controleer altijd het waslabel voor specifieke wasinstructies. Gebruik een mild wasmiddel en vermijd het gebruik van bleekmiddelen om de kwaliteit te behouden.

Hoe kies ik de juiste maat badjas?

Meet je borstomvang en lengte voor de meest nauwkeurige maat. Raadpleeg de maattabel van de fabrikant, aangezien de pasvorm kan variëren per merk. Overweeg een grotere maat voor extra comfort.