Beste badjas voor sauna van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Ga je meerdere keren per jaar naar de sauna toe? Of heb je wellicht zelfs een abonnement op de plaatselijke sauna? Of heb je de luxe dat je thuis een sauna hebt staan? In al deze gevallen komt een badjas voor sauna maar al te goed. Met zo’n badjas is het op en top genieten. Zowel van de sauna als van de badjas! Voor zowel heren als dames zijn wij op zoek gegaan naar de beste badjas voor sauna van 2024.

Onze 5 beste badjassen voor sauna van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste badjassen voor sauna bij de goedkoopste aanbieder:


1. UNIFICATO Badjas

€30,99
€39,00
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste badjas voor sauna. In eerste instantie richtten wij ons op een badjas voor heren én een badjas voor dames. Al snel bleek echter dat de UNIFICATO Badjas de beste kop is.

Deze unisex badjas is voor zowel dames als voor heren geschikt. Deze badjas voor sauna is ook nog eens uiterst geschikt om te dragen naar een sauna. Dit heeft voornamelijk met de materiaalkeuze te maken. Deze badjas voor sauna is van 100% katoen vervaardigd.

Dit is het beste materiaal voor in een sauna. Dit materiaal ademt namelijk, voert vocht goed af en zit niet té warm. Dit is bij bijvoorbeeld een fleece badjas een compleet ander verhaal. Kies altijd voor een badjas van katoen, indien je ‘m graag in/naar de sauna wilt dragen.

Met de UNIFICATO Badjas geniet je van veel voordelen:

 • Deze badjas droogt snel op. Dit is uiteraard ook bijzonder prettig voor het gebruik in de sauna. In de sauna zweet je behoorlijk, waarna je gewoon met een gerust hart de UNIFICATO Badjas aan kunt trekken. Deze badjas droogt nadien namelijk weer snel op.
 • Absorbeert veel vocht. De UNIFICATO Badjas vangt het vocht perfect op en voert dit vervolgens perfect af. Bij een fleece badjas is dit echt een compleet ander verhaal.
 • Wasbaar tot 40 graden. Een ander groot voordeel is dat je deze badjas voor sauna kunt wassen. Dit kun je gewoon in de wasmachine doen op een programma van 30 of 40 graden. Kies uiteraard voor het katoen programma.

Trek je deze badjas voor sauna aan? Dan zit de UNIFICATO Badjas direct als gegoten. Het katoen voelt heerlijk zacht op je huid aan. Je hoeft hierdoor dus ook niet bang te zijn voor bijvoorbeeld irritaties aan je huid. Nee, je huid wordt als het ware geknuffeld door deze fijne badjas.

Een ander groot pluspunt vinden wij het kleurenaanbod. Onze voorkeur gaat zelf naar deze rode variant uit. Waarom? Omdat deze kleur lekker opvalt en bijzonder fraai staat. Je kunt ‘m echter in nog eens 5 andere kleuren bestellen. Door dit uitgebreide kleurenaanbod bestel je de UNIFICATO Badjas altijd in de door jou gewenste kleur.

Je hebt ook nog de keuze uit 5 maten: S, M, L, XL en XXL. Ongeacht hoe lang je bent, kun je dus prima voor deze badjas voor sauna kiezen. Je moet hierbij wel even rekening houden met de vrij lange pasvorm. Het advies is daarom om ‘m gewoon in je eigen maat te bestellen. Je kunt ‘m ook in een grotere maat bestellen, maar dan komt ‘ie mogelijk helemaal tot aan je voeten.

Al met al vinden wij dit de beste koop. Dat heeft ook nog met de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding te maken. De UNIFICATO Badjas is een badjas voor in de sauna waar je jarenlang van geniet. Met dank aan het gebruikte materiaal en de algehele afwerking.

2. Badrock Sauna badjas wafel

Welke eisen stel jij aan je nieuwe badjas voor in de sauna? Dit is een belangrijke vraag om over na te denken. Je kunt namelijk uit veel badjassen voor in de sauna kiezen. Mocht je voorkeur naar een wafel badjas voor in de sauna gaan, raden wij je graag de Badrock Sauna badjas wafel aan.

Wij vinden dit de op één na beste variant voor in de sauna van 2024. Dit is onder meer aan de materiaalkeuze te danken: 100% biologisch katoen. Dit materiaal combineert de voordelen van normaal katoen en het biologische aspect met elkaar. Je doet met de Badrock Sauna badjas wafel dan ook een zeer duurzame aankoop.

De Badrock Sauna badjas wafel is ook nog eens licht van gewicht. Dit maakt het des te makkelijker voor je om deze badjas voor sauna mee te nemen. Je kunt ‘m hierdoor overigens ook eenvoudig opvouwen en dus opbergen. Deze badjas voor sauna is overigens voor mannen én vrouwen geschikt.

Bij deze badjas voor in de sauna geniet je van een paar fijne eigenschappen:

 • Opgestikte zakken. De zakken zijn hierdoor lekker stevig, waardoor je hier moeiteloos je handen in kunt laten rusten. Wel zo prettig als je eventjes in de sauna moet wachten.
 • Perfecte afwerking. De afwerking van de Badrock Sauna badjas wafel is echt subliem te noemen. Je geniet hierdoor van de gewenste pasvorm, van een uitmuntende kwaliteit en van veel gemak in de sauna.
 • Neemt vocht perfect op. Net zoals bij bovenstaande badjas geniet je bij de Badrock Sauna badjas wafel van de gewenste vochtopname. Het zweet dat in de sauna uit alle huidporiën komt, wordt door deze badjas perfect opgenomen.
 • Fraai ruitpatroon. De Badrock Sauna badjas wafel is ook nog eens een prachtige badjas voor in de sauna. Dit is, wat ons betreft, onder andere aan het fraaie ruitpatroon te danken. Deze badjas voor in de sauna heeft hierdoor een luxe uitstraling!
 • Ophanglus. Wil je in of bij de sauna deze badjas even ophangen? Dat is een fluitje van een cent dankzij de speciale lus. Ook op dit gebied heeft het merk Badrock perfect met de gebruiker(s) mee gedacht.

Ben je onder de indruk van deze fraaie badjas voor in de sauna? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je. Zo vinden wij het ideaal dat je ‘m in 5 maten kunt bestellen: S, M, L, XL en XXL. Check deze badjas even bij Bol voor een duidelijke instructie wat betreft de pasvorm voor dames en heren.

Ook kun je deze op één na badjas voor sauna in 7 kleuren bestellen. Wij vinden zelf de marineblauwe kleur prachtig, maar mogelijk spreekt één van de andere kleuren jou meer aan. Check in ieder geval het aanbod van kleuren even bij Bol.

Tot slot willen wij het interessante prijskaartje aanstippen. Voor deze badjas voor sauna betaal je ongeveer €42. Het is hiermee qua prijs-kwaliteitsverhouding één van de betere badjassen voor in de sauna van 2024. Mede daarom raden wij je deze badjas voor in de sauna van harte aan!

3. Comvie Kimono badstof katoen

Wat is nou de beste variant waar je voor kunt kiezen? Dit hangt onder meer van je eigen voorkeuren, wensen en budget af. Wij zijn hoe dan ook van mening dat de Comvie Kimono badstof katoen voor veel mensen een interessante optie is.

We vallen in herhaling, maar ook deze badjas is van 100% katoen vervaardigd. Precies dat is wat je wilt als je een badjas voor in de sauna aan wilt schaffen. Dit materiaal zweet namelijk niet, neemt vocht perfect op en draagt daarmee bij aan het gemak in en rondom de sauna.

Met de Comvie Kimono badstof katoen geniet je sowieso van een optimaal draagcomfort. Deze sauna badjas sluit perfect op je lichaam aan en is van een handige ceintuurband voorzien. Met deze band knoop je de badjas eenvoudig dicht. Ook is ‘ie van een soort van sjaalkraag voorzien. Deze kraag absorbeert ook het vocht in je nek perfect.

Wat bij deze badjas voor sauna ook opvalt, is de lengte. Dit is een badjas met een lange pasvorm, waardoor bijna je gehele benen bedekt worden. Vind je dit prettig voor in de sauna? Dan is dit dus een geschikte badjas voor sauna voor jou. Heb je liever een iets korter model? Kies dan voor één van de bovenstaande varianten.

De Comvie Kimono badstof katoen is in ieder geval voor dames en heren geschikt. Dit komt door de pasvorm en door het uitgebreide kleurenaanbod. Als je deze badjas bij Bol wilt kopen, heb je uit maar liefst 9 kleuren de keuze. Dit maakt deze sauna badjas voor ontzettend veel mensen uiterst geschikt.

Overigens kun je de Comvie Kimono badstof katoen overal gebruiken. Hij is dus uiterst geschikt voor gebruik in de sauna, maar je kunt ‘m ook prima gebruiken. Ongeacht waar je ‘m draagt, geniet je van de opgestikte zakken, het zachte draagcomfort en de handige lus. Met deze lus hang je ‘m bijvoorbeeld eenvoudig in de sauna op!

Spreekt deze badjas voor in de sauna jou ook aan? Dan moet je wel even goed naar de prijsstelling kijken. Voor de Comvie Kimono badstof katoen betaal je namelijk ongeveer €48. Hij is hiermee dus een slag duurder dan de bovenstaande varianten. Vind je dit geen probleem? Schaf ‘m dan direct bij onze partner Bol aan!

Goed om te weten: de Comvie Kimono badstof katoen ziet er strak uit. Dit is aan de kleurstelling en de algehele afwerking te danken. Deze afwerking zorgt op zijn beurt ook nog voor een lange levensduur. Deze badjas voor heren gaat erg lang mee en is echt jarenlang in de sauna te gebruiken!

4. PandaHome Unisex Badjas

In dit artikel heb je al met de 3 beste sauna badjassen kennisgemaakt. Spreken die drie varianten je echter niet volledig aan? Kijk dan eens naar de PandaHome Unisex Badjas.

Wij vinden dit de vierde beste koop voor sauna van 2024. Dát is onder meer aan de volgende pluspunten te danken:

 • 100% katoen. Ook de PandaHome Unisex Badjas is van 100% katoen gemaakt. Dit is dus de beste keuze voor een sauna badjas, aangezien dit materiaal vocht bijzonder goed absorbeert.
 • Sjaalkraag. De PandaHome Unisex Badjas is van een fijne sjaalkraag voorzien. Deze kraag absorbeert het vocht uit je nek – en zelfs uit je haren – geheel naar wens. Uiteraard zorgt deze kraag ook nog voor het gewenste draagcomfort.
 • Heerlijk zacht. Het merk PandaHome is voor vrij dik katoen gegaan. De PandaHome Unisex Badjas is hierdoor vrij zwaar, maar voelt tegelijkertijd heerlijk zacht aan. Aan alles merk je dat het om kwaliteitskatoen gaat.
 • Langer model. De PandaHome Unisex Badjas is een badjas met een iets langer model. Je knieën en bovenbenen worden hierdoor ook perfect afgedekt. Wil je een nóg langer model hebben? Dan kun je deze badjas voor in de sauna uiteraard in een maatje groter bestellen.

Een ander pluspunt van de PandaHome Unisex Badjas vinden wij de fraaie uitstraling. Deze uitstraling komt onder meer door de materiaalkeuze, de afwerking en de sjaalkraag. Een andere geweldige toevoeging vinden wij de stijlvolle ceintuurband. Deze band is praktisch en draagt bij aan het fraaie design.

Wil je deze badjas voor sauna graag kopen? Dan hoef je met ongeveer €45 op de proppen te komen. Het is hiermee niet de goedkoopste badjas sauna, maar ook zeker niet de duurste. De prijs-kwaliteitsverhouding is in ieder geval dik in orde.

Wij vinden de PandaHome Unisex Badjas ontzettend fraai in deze groene kleur. Spreekt de kleur jou echter minder aan? Je kunt deze badjas voor in de sauna bij onze partner Bol in 4 kleurstellingen bestellen. Check dus direct het aanbod van onze partner Bol en bepaal welke kleur jou het meeste aanspreekt!

5. Badrock Zwarte badjas capuchon

Speciaal voor jou hebben wij onderzoek gedaan naar de beste varianten. We zijn daardoor in staat geweest om een complete top 10 samen te stellen. Halverwege deze lijst vind je de Badrock Zwarte badjas capuchon. Een geweldige badjas voor in de sauna.

Ook deze badjas is van 100% katoen gemaakt. De juiste keuze met het oog op het gebruik maken van deze badjas in de sauna. Dit materiaal absorbeert vocht goed, voelt niet overdreven warm aan en voelt ook nog eens heerlijk zacht aan.

Van dat laatste is bij de Badrock Zwarte badjas capuchon al helemaal sprake. Het merk Badrock is bij deze badjas voor in de sauna namelijk voor dik katoen gegaan. Dit materiaal is relatief zwaar maar brengt tegelijkertijd een ontzettend zacht gevoel met zich mee. Het is hierdoor een feestje om de Badrock Zwarte badjas capuchon te dragen.

De Badrock Zwarte badjas capuchon is in de basis voor heren geschikt. Wij zijn echter van mening dat ook dames deze badjas prima in de sauna kunnen dragen. Het design is namelijk vrij naturel. Het enige aandachtspunt is dat de Badrock Zwarte badjas capuchon in maar twee maten aangeboden wordt: M/L en XL/XXL.

Wat bij de Badrock Zwarte badjas capuchon direct opvalt, is de capuchon. Zet je de capuchon in de sauna op? Dan drogen je haren sneller, dankzij het absorberende vermogen van katoen. Dit maakt het wellicht des te fijner voor je om deze badjas in de sauna te dragen.

De Badrock Zwarte badjas capuchon wordt overigens in 4 kleuren aangeboden. Wij gaan met veel plezier voor deze zwarte variant, maar ook de andere kleuren zijn prachtig. Check gerust het aanbod bij onze partner Bol om een duidelijke indruk van deze kleuren te krijgen.

Goed om te weten: dit is geen goedkope badjas voor in de sauna. Voor de Badrock Zwarte badjas capuchon betaal je namelijk €60. Dit is voor ons ook dé reden om deze badjas niet hoger in onze top 10 van beste sauna badjassen op te nemen.

Wat zijn de voordelen van een badjas voor in de sauna?

Heb je interesse om de beste badjas heren of beste badjas dames aan te schaffen? Voordat je dit doet, moet je goed naar het gewenste gebruik kijken. Blijkt uit het gewenste gebruik dat je ‘m vooral in de sauna wilt dragen? Dan heb je specifiek een badjas voor sauna nodig. Daarmee geniet je namelijk van specifieke voordelen:

 • De badjas absorbeert vocht goed. Met een badjas voor sauna geniet je van de gewenste opname van het vocht. De badjas zelf wordt niet nat, maar droogt je huid wel snel en vakkundig op. Dit is uiteraard een zeer belangrijk voordeel voor in de sauna.
 • De badjas zit super zacht. Het absorberende vermogen is te danken aan het materiaal katoen. Dit materiaal absorbeert vocht geweldig en voelt ook nog eens super zacht aan. Juist door de zachtheid is het ontzettend prettig om een badjas voor sauna te dragen.
 • De badjas zorgt voor de gewenste hygiëne. Je moet wellicht niet al te lang nadenken over de hygiëne in een sauna. Daar waar jij wilt gaan zitten, hebben mogelijk al heel veel andere mensen gezeten. Het is daarom ook met het oog op de hygiëne verstandig om de badjas sauna te dragen. De badjas voorkomt in ieder geval direct contact met je huid.
 • De badjas brengt veel gemak met zich mee. Met een badjas voor sauna geniet je onder aan de streep van veel gemak. Dit komt door het materiaal, maar ook door de samenstelling. Zo zijn veel varianten van opgestikte zakken voorzien, terwijl ook elke badjas voor in de sauna van een ceintuurband voorzien is.

Spreken deze voordelen je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: met een badjas voor sauna geniet je van nog meer voordelen. Zo is het ideaal dat je de badjas ook prima in andere situaties kunt dragen. Denk hierbij aan gebruik thuis.

UNIFICATO Badjas
De UNIFICATO Badjas is de beste badjas voor sauna

Wat zijn de nadelen van een badjas voor in de sauna?

Moet je bij de beste badjas voor sauna ook nog met nadelen rekening houden? Nee, dat is volgens ons niet het geval. Je moet er alleen even rekening mee houden dat niet alle sauna badjassen in de wasmachine te wassen zijn. Bij sommige badjassen is het katoen hier niet geschikt voor. Neem daarom de was instructies van de sauna badjas goed door.

Heb je de beste badjas voor sauna nog niet gevonden?

Ben je niet volledig overtuigd van de 5 badjassen voor in de sauna uit onze top 5? Bekijk dan ook de volgende 5 sauna badjassen even. Wellicht sluit één van deze badjassen voor in de sauna beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste badjas voor sauna?

Heb je interesse om een nieuwe badjas voor sauna aan te schaffen? Wij raden je aan om voor de bovenstaande varianten te kiezen. Het is niet voor niets dat dit volgens ons onderzoek de betere badjassen voor in de sauna zijn.

Maar, wat is nou voor jóu de beste koop? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Materiaal

Wil je een goede badjas voor sauna hebben? Dan moet je voor een badjas van 100% katoen gaan. Zoals in dit artikel al besproken, is dit het beste materiaal voor een badjas die je in de sauna gaat gebruiken.

Kijk daarbij wel goed naar het soort katoen. Gaat het bijvoorbeeld om relatief dik katoen? Dan weegt de badjas voor in de sauna meer. Dat maakt op zich niks uit, maar het kan hierdoor lastiger zijn om de badjas mee naar de sauna toe te nemen. Ook kun je bewust voor biologisch katoen kiezen. Daar zijn voldoende goede redenen voor in ieder geval.

Kun je dan niet voor een andere materiaalsoort kiezen? Nee, dat is niet aan te raden. Fleece lijkt een interessant materiaal te zijn, maar brengt weinig voordelen met zich mee in de sauna. Daarentegen kun je wel prima voor een elektrische fleece deken kiezen. Fleece houdt het lichaam namelijk wel perfect warm.

Pasvorm

Bij een badjas voor in de sauna moet je ook goed naar de pasvorm kijken. Hoe lang is de badjas precies? En wat vind je op dit gebied fijn? Ook zou je even goed moeten kijken naar de gehele samenstelling van de badjas voor in de sauna.

Beschikt ‘ie bijvoorbeeld over een sjaalkraag of capuchon? Is ‘ie van opgestikte zakken voorzien? En beschikt de badjas ook nog over een ceintuurband? Ongeacht voor welke sauna badjas je kiest, kun je in ieder geval van de aanwezigheid van een ceintuurband uitgaan!

Kleur

Wil je de badjas voor sauna voor jezelf of voor iemand anders aanschaffen? Ongeacht voor wie je ‘m koopt, moet je even goed naar de kleur kijken.

Goed om te weten: je kunt uit verschillende soorten badjassen voor in de sauna kiezen. Wij hebben vooral naar de unisex sauna badjassen gekeken. Deze badjassen zijn voor zowel dames als heren uiterst geschikt.

Prijs & kwaliteit

Wat heb je over voor de beste badjas voor sauna? Dit is een belangrijke vraag om even goed naar te kijken. De prijzen van bovenstaande sauna badjassen lopen namelijk flink uiteen.

Ook moet je even goed naar de kwaliteit kijken. Kies je voor één van de 10 bovenstaande varianten? Dan geniet je sowieso van de gewenste kwaliteit. Deze sauna badjassen zijn van een top kwaliteit en gaan langere tijd mee. Veel plezier met je nieuwe badjas voor in de sauna!


Veelgestelde vragen over badjassen voor in de sauna

Wat is het beste materiaal voor een sauna badjas?

Katoen is ideaal vanwege zijn hoge absorptievermogen en ademend vermogen, wat belangrijk is in de warme, vochtige omgeving van een sauna.

Hoe kies ik de juiste maat voor een sauna badjas?

Kies voor een comfortabele, losse pasvorm die voldoende bewegingsvrijheid biedt. Controleer de maattabel van de fabrikant voor de juiste maat.

Kan ik mijn sauna badjas in de wasmachine wassen?

Ja, maar het is aanbevolen om deze op een lage temperatuur te wassen en het waslabel voor specifieke zorginstructies te raadplegen.

Is het beter om een sauna badjas met of zonder capuchon te kiezen?

Een capuchon kan extra warmte en comfort bieden na het verlaten van de sauna, maar dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Welke lengte badjas is het beste voor gebruik in de sauna?

Een badjas die tot de knie of lager komt, biedt meer bedekking en comfort. Dit hangt echter af van persoonlijke voorkeur.