Beste bamboe dekbed van 2024!

Laatst bijgewerkt op 30 april 2024

Wat is nou het beste soort dekbed voor in de zomer? Daar kan over gediscussieerd worden. Het dekbed moet dun zijn, moet luchtig zijn en moet ook nog vocht absorberend zijn. Aan de hand van deze eisen kom je al snel bij een bamboe dekbed aan. Onder het beste bamboe dekbed van 2024 is het op en top genieten, vooral tijdens de warmere zomermaanden.

Onze top 5 beste bamboe dekbedden van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste bamboe dekbedden bij de goedkoopste aanbieder:


1. Cinderella Bamboo zomer dekbed

Het Cinderella Bamboo zomer dekbed is absoluut het beste bamboe dekbed van 2024. Dit dekbed is van hoogwaardig bamboe gemaakte en heeft warmteklasse 4. Deze warmteklasse geeft aan dat het dekbed dun is én dus uitermate geschikt is voor de warmere zomermaanden.

Dit dekbed is lekker licht van gewicht en heeft een hoog ademend vermogen. In combinatie met het hoge vocht absorberende vermogen zorgt dit voor een geweldige nachtrust. Je ligt niet te zweten, maar je ligt juist heerlijk en diep te slapen. Met alle dank aan dit zomerdekbed!

Het Cinderella Bamboo zomer dekbed is in meerdere maten te verkrijgen. Je kunt voor een eenpersoonsvariant kiezen, maar ook voor voldoende varianten voor twee personen. Bij elke variant geniet je van een top kwaliteit én interessante prijs.

2. Deltex Bamboe Zomerdekbed

Met het Deltex Bamboe Zomerdekbed zit je ook zeker goed. Dit zomerdekbed is eveneens lekker dun en laat tocht perfect door. Je ligt hierdoor niet langer te zweten tijdens de warme zomernachten. Ondertussen bedekt het deken wel je lichaam; wel zo handig tegen bijvoorbeeld muggen.

Dit dekbed wordt in maar liefst 7 maten aangeboden. Ook hierbij geldt weer dat je dat tussen 1-persoons en 2-persoons varianten kunt kiezen. Ongeacht voor welke maat je kiest, geniet je van een zeer scherpe prijs. Voor de variant van 140 bij 200 cm betaal je slechts €34,95!

Het Deltex Bamboe Zomerdekbed is opvallend voordelig. Waarom is dit opvallend? Omdat dit dekbed met 100% bamboe viscose gevuld is. Dit is hoogwaardig bamboe dat de beste werking met zich mee brengt. Hierdoor is dit bamboe dekbed overigens ook geschikt voor mensen met een allergie!

3. iSleep Zomerdekbed Bamboo Comfort

Ook het merk iSleep heeft een geweldig bamboe dekbed uitgebracht. Het iSleep Zomerdekbed Bamboo Comfort is van een absolute topkwaliteit en brengt de gewenste werking met zich mee tijdens de zomermaanden. Je geniet van een aangename verkoeling én een lekkere verkoeling tijdens de warme zomernachten.

Dit dekbed is met 100% hoogwaardig bamboe gevuld. Het dekbed is hierdoor dun en licht van gewicht. Je slaat het hierdoor makkelijk om je heen, waarna je spoedig in een diepe slaap valt. Uiteraard heeft ook dit bamboe warmteklasse 4.

Voor het iSleep Zomerdekbed Bamboo Comfort betaal je iets meer geld dan voor het beste bamboe dekbed. Wat je hier precies voor moet betalen, hangt van de maat af. Je kunt dit bamboe dekbed namelijk in 9 maten bestellen, zowel 1-persoons als 2-persoons varianten zijn tegen schappelijke prijzen te verkrijgen!

4. Litalente Bamboe dekbed

Kies je voor het Litalente Bamboe dekbed? Dan kies je eveneens voor een geweldig dekbed van bamboe. Dit dekbed is met 100% bamboe gevuld, waardoor het zo licht als een veertje is. Het dekbed is ondertussen ook nog antiallergisch en hypoallergeen.

Onder dit bamboe dekbed hoef je het nooit meer (te) warm te hebben. Het dekbed werkt perfect temperatuur regulerend en voert vocht ook nog geweldig af. Het is hierdoor op en top genieten voor een zeer zacht prijsje. Wat je precies moet betalen, hangt af van de maat waar je voor kiest.

Het Litalente Bamboe dekbed is overigens wel uniek in zijn soort. Dit is namelijk een bamboe dekbed met warmteklasse 2. Hoe dat kan? Het merk Litalente heeft voor een iets dikker dekbed gekozen, waardoor je hier het gehele jaar onder zou kunnen slapen. Vrij uniek voor een dekbed van bamboe!

5. Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed

In onze top 5 mag het Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed ook zeker niet ontbreken. Dit is een bamboe dekbed met warmteklasse 4, waardoor ‘ie uitermate geschikt is voor de warmere zomernachten.

Dit dekbed biedt een heerlijke verkoeling aan. Het is lekker dun en werkt ook nog goed temperatuur regulerend. Het dekbed voert vocht af en is ook nog eens antibacterieel. Je slaapt dus elke zomernacht heerlijk, zonder zwetend wakker te worden.

Het Slaap Vaak Cool Bamboo Zomer Dekbed wordt in maar liefst 9 maten aangeboden. Wat je voor dit goede bamboe dekbed moet betalen, hangt volledig af van de maat waar je voor kiest. Check de actuele prijzen direct bij onze partner Bol!

Waarom heb je een bamboe dekbed nodig?

Bij slaapkamergids.nl zijn wij groot fan van een bamboe dekbed. Met name als je voor bovenstaand beste bamboe dekbed kiest, geniet je van zwaarwegende voordelen:

  • Ideaal voor de warme zomermaanden. Het gemiddelde bamboe dekbed is lekker dun, waardoor het perfect geschikt is voor de warme zomermaanden. Dit komt ook door het vocht absorberende effect en de temperatuur regulerende werking. Je hoeft onder een bamboe dekbed nooit meer in de warme zomernachten te zweten in je bed.
  • Voor iedereen geschikt. Een goed bamboe dekbed is voor iedereen geschikt. Ook voor mensen die last van een allergie hebben of snel zweten. Bamboe is 100% natuurlijk materiaal en hierdoor volledig hypoallergeen.
  • Opvallend betaalbaar. Voor het beste bamboe dekbed hoef je echt niet de hoofdprijs te betalen. Tijdens ons onderzoek hebben we opgemerkt dat de meeste bamboe dekbedden erg betaalbaar zijn. Ze zijn in ieder geval niet duurder dan dekbedden die met een ander materiaal gevuld zijn.
  • Voelen lekker zacht aan. Een ander voordeel van een bamboe dekbed is het zachte gevoel. Het is net alsof je een elektrisch deken of verzwaringsdeken om je heen legt. Het deken voelt zeer prettig aan en draagt dus aan je zomerse nachtrust bij.

Welke merken bieden goede bamboe dekbedden aan?

Ga niet zomaar voor een bamboe dekbed, maar kies altijd voor een variant van een A-merk. Onder meer de merken Slaap Vaak, Ten Cate, iSleep, Deltex, Cinderella en Litalente bieden geweldige bamboe dekbedden aan.

Kun je ook kiezen voor een Aldi bamboe dekbed? Of een bamboe dekbed van HEMA, Action of andere budgetketten? Het is mogelijk, maar niet aan te raden. Deze bamboe dekbedden zijn simpelweg van een (veel) mindere kwaliteit.

Cinderella Bamboo zomer dekbed
Het Cinderella Bamboo zomer dekbed is het beste bamboe dekbed van 2024

Heb je het beste bamboe dekbed nog niet gevonden?

Voor dit artikel zijn wij in de wereld van bamboe dekbedden gedoken. Op basis daarvan hebben we het beste bamboe dekbed aan kunnen wijzen. We hebben zelfs een complete top 10 samengesteld. Hieronder vind je de nummers 6 tot en met 10 uit onze top 10 van beste bamboe dekbedden:

Hoe vind je het beste bamboe dekbed?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuw bamboe dekbed? Je hebt groot gelijk! Zoals we in dit artikel besproken hebben, geniet je met een dekbed van bamboe van unieke voordelen. Met name in de zomermaanden.

Voordat je hiervan kunt genieten, moet je goed naar onderstaande aandachtspunten kijken. Aan de hand van deze punten vind je snel het beste bamboe dekbed.

Materiaal

Een bamboe dekbed is met bamboe gevuld. Dat mag duidelijk zijn. Maar, om wat voor soort bamboe gaat het? En van welk materiaal is de tijk gemaakt? Idealiter gaat het om een tijk van bamboe of katoen; deze materialen brengen de beste eigenschappen met zich mee voor de warmere nachten.

Warmteklasse

De meeste bamboe dekbedden hebben warmteklasse 4. Dit is de beste warmteklasse voor de warme nachten. Uiteraard is dit ook de minste warmteklasse voor de koudere nachten. In de winter kun je een dergelijk bamboe dekbed waarschijnlijk beter niet gebruiken.

Je kunt ook nog voor een bamboe dekbed met warmteklasse 2 kiezen. Dat dekbed is een stuk dikker en daardoor meer/beter geschikt voor de koudere nachten. Ga voor jezelf goed na wat je voorkeuren op dit gebied zijn.

Afmetingen

Uiteraard moet je ook goed naar de afmetingen kijken. De betere bamboe dekbedden, zie hierboven, worden in allerlei afmetingen aangeboden. Ga daarom goed na hoe groot je bed is én wat je voorkeuren zijn. Sommigen vinden het heerlijk om een iets groter dekbed  te hebben. Mogelijk geldt dit ook voor jou.

Merk & kwaliteit

Wil je voor het beste bamboe dekbed gaan? Kies dan voor één van bovenstaande dekbedden. Deze varianten zijn van de beste merken en daarmee van de gewenste kwaliteit.

Mochten bovenstaande varianten je niet helemaal aanspreken, kies je het beste voor een bamboe dekbed van één van bovengenoemde merken.

Prijs

Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe bamboe dekbed? Ons advies is om ‘gewoon’ te investeren in het beste bamboe dekbed. Daar heb je op termijn het meeste aan, zowel qua gebruiksgemak als qua levensduur. Voor kwaliteit moet je betalen; onthoud goed dat dit gezegde ook opgaat bij het aanbod van bamboe dekbedden.

Andere soorten dekbedden

Een goed bamboe dekbed is absoluut een aanrader. Ben je op zoek naar het beste zomerdekbed? Dan kom je ook al snel bij een dekbed van bamboe uit. Wil je het beste winterdekbed aanschaffen? Dan kun je beter voor een donzen dekbed of wollen dekbed kiezen.


Veelgestelde vragen over bamboe dekbedden

Waarom zou je kiezen voor een bamboe dekbed in plaats van een traditioneel dekbed?

Je kiest voor een bamboe dekbed omdat het natuurlijk antibacterieel en hypoallergeen is, wat het een uitstekende keuze maakt als je gevoelig bent voor allergieën. Bamboe is ook zeer ademend en vochtregulerend, waardoor het je koel houdt in de zomer en warm in de winter.

Hoe onderhoud je een bamboe dekbed om de levensduur te verlengen?

Om je bamboe dekbed in topconditie te houden, was je het op een zachte cyclus met koud water en een mild, milieuvriendelijk wasmiddel. Het is aan te raden om het dekbed aan de lucht te laten drogen, maar als je een droger gebruikt, stel deze dan in op een lage temperatuur. Vermijd het gebruik van bleekmiddel en wasverzachter, omdat deze de natuurlijke eigenschappen van de bamboevezels kunnen aantasten.

Is een bamboe dekbed duurzaam en milieuvriendelijk?

Ja, bamboe is een zeer duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Bamboe groeit snel, vereist weinig water en pesticiden, en produceert meer zuurstof dan vergelijkbare planten. Door te kiezen voor een bamboe dekbed, draag je bij aan een lagere milieu-impact en steun je het gebruik van hernieuwbare bronnen.

Kan een bamboe dekbed goed warmte reguleren?

Absoluut, een van de grootste voordelen van een bamboe dekbed is de uitstekende warmteregulatie. Bamboevezels zijn van nature ademend en kunnen vocht effectief afvoeren, waardoor je minder last hebt van nachtelijk zweten. Dit maakt het dekbed perfect voor alle seizoenen, omdat het helpt je lichaamstemperatuur stabiel te houden gedurende de nacht.