Beste daglichtlamp van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

De omschakeling van de warme zomermaanden naar de donkere wintermaanden. Het is voor veel mensen een lastige omschakeling. Klinkt dat bij jou bekend in de oren? Dan heb je mogelijk ook baat bij een goede daglichtlamp. Met zo’n lamp bootst je het daglicht na, waardoor je het gevoel hebt dat je ‘gewoon’ nog in de zomer leeft. Met een goede daglichtlamp geniet je simpelweg van veel gezondheidsvoordelen, waarover alle informatie in dit artikel. Tevens laten wij je direct kennismaken met de 10 beste daglichtlampen van 2024.

Onze 5 beste daglichtlampen van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste daglichtlampen bij de goedkoopste aanbieder:


1. BrellaVio Happy Light Daglichtlamp

De BrellaVio Happy Light Daglichtlamp is volgens ons onderzoek de beste koop. Deze daglichtlamp heeft onwijs veel te bieden, is voor veel mensen geschikt en biedt een paar unieke voordelen/functies aan. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral deze korte daglichtlamp review even door.

Met de BrellaVio Happy Light Daglichtlamp haal je dus een fijne daglichtlamp in huis. Dat is onder meer aan de lichtintensiteit van 12.000 lux te danken. Dit is een vrij forse lichtintensiteit, waardoor hiermee perfect het daglicht nagebootst kan worden.

Kijk je naar deze daglichtlamp? Dan heb je het idee dat het buiten gewoon licht en zonnig is. Ideaal dus voor mensen die last van een winterdepressie hebben. Met deze daglichtlamp neem je snel afscheid van je winterdip. Maar, je geniet van nog veel meer gezondheidsvoordelen. Zo zorgt deze daglichtlamp ook voor een algehele betere gemoedstoestand.

Deze daglichtlamp straat bovendien geen schadelijk UV licht uit. Het gaat puur om ‘normaal’ licht dat deze lamp uitstraalt, waardoor deze lamp geen schade aanricht. Wel moet je deze daglichtlamp op de juiste manier gebruiken. Dit houdt in dat je ‘m dagelijks maximaal 30 tot 60 minuten mag gebruiken. Ook moet je ‘m op een afstand van minimaal 15 cm van je gezicht plaatsen.

Je kunt deze daglichtlamp in ieder geval op veel manieren gebruiken. Dit is onder meer aan de flexibele standaard te danken. Door deze standaard kun je ’m zowel horizontaal als verticaal gebruiken. Ook is het mogelijk om deze daglichtlamp ergens aan op te hangen, mocht dit je voorkeur genieten.

De BrellaVio Happy Light Daglichtlamp is bovendien een vrij compacte daglichtlamp. Dit stelt je in staat om deze daglichtlamp op elke gewenste plek te gebruiken. Daarbovenop komt ook de lange stroomkabel, van 1,8 meter lang, goed van pas. Door deze lange stroomkabel hoef je niet ‘m per sé heel dicht in de buurt van een stopcontact te zetten.

Waar mensen de BrellaVio Happy Light Daglichtlamp zoal gebruiken? Veel mensen zetten deze daglichtlamp op hun bureau. In dat geval dient deze lamp zowel als bureaulamp en als daglichtlamp. Dit is dus een ontzettend veelzijdige daglichtlamp. Een daglichtlamp waar je echt alle kanten mee op kunt.

Wij zijn ook te spreken over het prachtige design van deze daglichtlamp. Dit is onder meer aan het houten frame van deze daglichtlamp te danken. Door dit frame geef je ‘m nog eenvoudiger een plekje in je interieur. Het is immers een design object dat bijdraagt aan de algehele uitstraling van een ruimte.

Met de BrellaVio Happy Light Daglichtlamp haal je dus de beste koop in huis. Dat blijkt ook duidelijk uit de meer dan 200 tevreden reviews. Bij onze partner Bol.com is deze daglichtlamp onwijs populair. Dat is onder meer aan alle bovengenoemde voordelen te danken. De gebruikers kunnen zich volledig in deze benoemde voordelen vinden.

Een ander groot pluspunt is de algehele prijs-kwaliteitsverhouding. Van deze beste geniet je echt jarenlang. Daar zijn wij 100% van overtuigd. Daarvoor hoef je bovendien slechts €79,95 te betalen. Dit klinkt mogelijk als veel geld, maar je kunt dit bedrag dus over heel wat jaren uitspreiden. Dan valt de totale investering plots reuze mee.

Bovendien geniet je met deze daglichtlamp dus van heel veel gezondheidsvoordelen. Denk hierbij aan een verbeterde productiviteit, verbeterde stemming, betere nachtrust, meer energie en een algehele betere gemoedstoestand. Dat is de investering van 8 tientjes meer dan waard, niet waar? Tot slot geniet je met deze daglichtlamp ook nog van een eenvoudige bediening!

2. Limora Daglichtlamp

€99,00
Op voorraad
Bol.com

Heb je oren naar de aanschaf van de beste koop? Wat ons betreft kies je dan het beste voor bovenstaande daglichtlamp. Maar, wij willen je ook graag met de Limora Daglichtlamp kennis laten maken. Wij vinden dit de tweede beste variant van 2024.

Deze eretitel heeft ‘ie onder meer aan de veelzijdigheid te danken. Dit is namelijk een 3-in-1 product:

 • Daglichtlamp. Uiteraard doet de Limora Daglichtlamp zijn werk als daglichtlamp. Kijk naar het licht dat deze lamp afgeeft en geniet hiermee van een verbeterde stemming. Ook neem je dankzij deze functie afscheid van je vervelende winterdepressie.
 • White noise machine. De Limora Daglichtlamp is ook nog één van de beste slaaphulps. Deze slaaphulp maakt namelijk het welbekende white noise geluid, waardoor je heerlijk tot rust komt. Je kunt deze daglichtlamp hierdoor ook prima voor je baby gebruiken.
 • Wake up light. De Limora Daglichtlamp doet ook nog dienst als wake up light. Zet ‘m naast je bed neer en wordt op het gewenste moment gewekt. Deze functie gaat uiteraard prima samen met de functie als daglichtlamp. In beide gevallen geniet je van de simulatie van het zonlicht!

De werking van de Limora Daglichtlamp is subliem te noemen. Dit komt door de veelzijdigheid, maar ook door de eenvoudige bediening. Je stelt deze veelzijdige daglichtlamp snel naar wens in, waarna je nergens meer omkijken naar hebt. Deze daglichtlamp doet simpelweg wat ‘ie moet doen. En dat doet ‘ie ook nog eens heel goed.

Over de daglichtlampfunctie zijn wij uiteraard erg te spreken. Dit komt onder meer door de lichtintensiteit van 10.000 lux. Hij is hiermee iets minder krachtig dan bovenstaande lamp, maar dat is op zich prima te noemen. Een intensiteit van 10.000 lux wordt als ‘normaal’ beschouwd.

Bijkomend voordeel: je kunt zelf de kleuren van deze daglichtlamp bepalen. Hierbij heb je de keuze uit 3 kleuren. Ideaal. Ook op andere vlakken heb je voldoende instelmogelijkheden. Wat te denken van de white noise machine? Je kunt hierbij uit maar liefst 8 geluiden en 25 volumelevels kiezen. Je stelt deze beste slaaphulp zodoende altijd naar wens in.

Kies je voor de Limora Daglichtlamp? Dan kies je dus voor een veelzijdige daglichtlamp. Dat is ook nog aan de meegeleverde extra’s te danken. Zo krijg je bij aanschaf van een afstandsbediening meegeleverd. Met deze afstandsbediening kun je deze daglichtlamp probleemloos op afstand bedienen. Geweldig!

Waarom dit volgens ons dan niet de beste koop is? Dat heeft vooral met het prijskaartje van de Limora Daglichtlamp te maken. Voor deze daglichtlamp betaal je een bedrag van €105,00. Dat vinden wij behoorlijk aan de prijs, zeker in verhouding tot bovenstaande variant.

Maar goed, de Limora Daglichtlamp is dus meer dan alleen een daglichtlamp. Naast bovenstaande functies kun je ‘m ook nog als een bluetooth speaker gebruiken. Met alle dank aan de bluetooth ontvanger en ingebouwde speakers. Deze daglichtlamp beschikt ook nog over een timer en ziet er ook nog geweldig uit. Al met al vinden wij dit een geweldige aanvulling voor elk individu. Ongeacht waar je nou precies naar op zoek bent tijdens je zoektocht naar je nieuwe daglichtlamp!

3. Beurer TL 30 Lichttherapielamp

Wil je per sé voor de beste variant gaan? Dan kan het nooit kwaad om naar het merk Beurer te kijken. Dit merk biedt namelijk prima daglichtlampen aan, waarvoor je ook niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Binnen het aanbod van Beurer gaat onze voorkeur uit naar de Beurer TL 30 Lichttherapielamp.

Wij vinden dit de beste variant van het merk Beurer. Dit is onder meer aan de vrij eenvoudige samenstelling te danken. Als je naar deze daglichtlamp kijkt, zie je niks meer dan een frame en de gewenste verlichting. Hij is hiermee een stuk eenvoudiger dan bijvoorbeeld bovenstaande variant.

De Beurer TL 30 Lichttherapielamp biedt licht met een lichtintensiteit van 10.000 lux aan. Dat is wat ons betreft perfect. Kijk maximaal 60 minuten achter elkaar naar deze daglichtlamp van Beurer en geniet daarmee van de nodige voordelen.

Het design van de Beurer TL 30 Lichttherapielamp is volledig naar onze wens. Dat is eigenlijk aan meerdere voordelen te danken:

 • Ontzettend dun. De Beurer TL 30 Lichttherapielamp is één van de dunste daglichtlampen die wij tegengekomen zijn. Hierdoor geef je ‘m eenvoudig een plekje in elke ruimte.
 • Lekker compact. De Beurer TL 30 Lichttherapielamp is 20 bij 12 centimeter groot. Door deze afmetingen neem je ‘m probleemloos overal mee naar toe. Handig als je bijvoorbeeld ook op reis van de daglichtlamp wilt genieten.
 • Kantelbaar. Je hoeft de Beurer TL 30 Lichttherapielamp niet altijd staand te gebruiken. Nee, hij is ook te kantelen, met alle dank aan de flexibele voet aan de achterzijde. Je gebruikt ‘m hierdoor simpelweg altijd op de gewenste manier.

De Beurer TL 30 Lichttherapielamp is dus overal en altijd te gebruiken. Waar je ‘m ook neerzet, geniet je snel van de nodige gezondheidsvoordelen. Met deze daglichtlamp heb je snel minder last van een winterdepressie en ook minder last van stress. Je geniet simpelweg van een betere stemming, meer concentratie en een verbeterde productiviteit.

De Beurer TL 30 Lichttherapielamp is bovendien van een paar extra’s voorzien. Zo vinden wij het handige opbergzakje erg handig. Hiermee neem je deze daglichtlamp van Beurer overal mee naar toe. Ook de lichtnetadapter vinden wij handig. Het feit dat je 3 jaar garantie op de Beurer TL 30 Lichttherapielamp krijgt, vinden wij ook veelzeggend.

Tevens zijn wij over de eenvoudige bediening erg te spreken. De Beurer TL 30 Lichttherapielamp beschikt over slechts één knop, waarmee je deze daglichtlamp volledig naar wens in kunt stellen. Een kind kan de was doen.

Voor de verlichting heeft Beurer voor LED verlichting gekozen. De juiste keuze, aangezien deze lichtbron bijdraagt aan de vele gezondheidsvoordelen. Ook werkt een LED lichtbron nu eenmaal het zuinigste. Je geniet hierdoor van een ontzettend lange levensduur. Bijkomend voordeel: de LED verlichting is volledig flikkervrij en UV-vrij. Dit komt het gebruiksgemak ten goede.

Moet je veel geld betalen voor de daglichtlamp van Beurer? Nee, zeker niet. Voor de Beurer TL 30 Lichttherapielamp betaal je slechts €51. Het is hiermee vooralsnog de goedkoopste daglichtlamp uit onze top 10. Dat is wat ons betreft veelzeggend voor de algehele prijs-kwaliteitsverhouding van de Beurer TL 30.

Goed om te weten: dit is een bedrade daglichtlamp. Je kunt ‘m hierdoor niet draadloos gebruiken. Ook is het niet mogelijk om ‘m op afstand te bedienen. Als je ‘m naar wens in wilt stellen, moet je dit echt via die ene knop op deze daglichtlamp doen.

4. Silvergear Daglichtlamp

Welke eisen stel jij aan je nieuwe daglichtlamp? Gaat je voorkeur vooral uit naar een eenvoudige daglichtlamp met een gunstig prijskaartje? Dan wijzen wij je graag op de Silvergear Daglichtlamp. Wij vinden dit namelijk de beste goedkope daglichtlamp van 2024.

Met deze daglichtlamp geniet je snel van veel gezondheidsvoordelen. Zo heb je een stuk minder last van je winterdip, kom je beter in je vel te zitten en geniet je van een verbeterde stemming. Dit gaat ook nog gepaard met een vermindering van stress en een verbeterde productiviteit. Wat wil je nog meer?

Dit alles is onder meer te danken aan de lichtintensiteit van 10.000 lux. Door deze intensiteit heb je het idee dat je echt naar het zonlicht zit te kijken. In werkelijkheid kijk je echter naar deze daglichtlamp. Je manipuleert als het ware je hersenen, waardoor je van alle bovengenoemde gezondheidsvoordelen geniet.

Een ander groot voordeel is de instelbaarheid van de Silvergear Daglichtlamp. Je kunt deze daglichtlamp namelijk in 3 lichtstanden instellen. Je kunt ‘m op de volle 100% instellen, maar ook op 30% en 60%. De keuze die je op dit gebied maakt, is bepalend voor de lichtintensiteit van de lamp. Uiteraard is het een groot voordeel dat je deze lamp geheel naar wens in kunt stellen.

Ook over de timerfunctie van de Silvergear Daglichtlamp zijn wij erg te spreken. Met deze timerfunctie voorkom je dat je té lang naar deze daglichtlamp kijkt. Volgens het merk Silvergear is het verstandig om dagelijks 20 minuten naar deze lamp te kijken. Dat zou lang genoeg moeten zijn om van alle voordelen te genieten.

Eerder in deze review gaven wij het al aan: dit is volgens ons de beste variant met een zacht prijskaartje. Dat komt onder meer door de bovenstaande voordelen, maar uiteraard ook door het prijskaartje. Voor de Silvergear Daglichtlamp betaal je slechts €39,99. Een voordeligere daglichtlamp van deze kwaliteit ga je eigenlijk niet vinden.

De Silvergear Daglichtlamp is ook nog een veelzijdige lamp. In de basis is ‘ie als daglichtlamp ontwikkeld, maar je kunt ‘m ook prima als een bureaulamp gebruiken. Indien je ’m als een bureaulamp gebruikt, geniet je immers ook van de gewenste afgifte van licht.

De bediening van de Silvergear Daglichtlamp is ook een groot feest. Aan de voorzijde heeft het merk Silvergear slechts een paar knoppen aangebracht. Met deze knoppen stel je deze daglichtlamp geheel naar wens in. Heb je dat gedaan? Dan hoef je alleen maar, maximaal 20 minuten, naar deze lamp te kijken. Je neemt daarmee snel afscheid van je vervelende winterdip!

Al met al vinden wij dit een geweldige daglichtlamp. Dat is ook nog te danken aan de vele positieve reviews van andere gebruikers. Kijkende naar de gemiddelde score op Bol.com zien we dat iedereen wegloopt met deze beste variant met een zacht prijskaartje!

5. Beactiff Daglichtlamp

€32,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Ben je vooralsnog de beste koop nog niet tegengekomen? Dan wijzen wij je graag ook nog op de Beactiff Daglichtlamp. Mogelijk sluit deze goede daglichtlamp (nog) beter op je wensen aan.

Het eerste dat bij de Beactiff Daglichtlamp opvalt, is het prijskaartje. Voor deze daglichtlamp betaal je slechts €32,95. Het is hiermee in ieder geval de goedkoopste daglichtlamp uit onze top 5. Overigens merk je dit prijskaartje nergens aan; de kwaliteit van de Beactiff Daglichtlamp is gewoonweg prima.

Ten tweede zijn wij over de instelmogelijkheden te spreken. Je kunt de Beactiff Daglichtlamp namelijk in twee standen instellen:

 • Stand 1: in deze stand geniet je van een lichtintensiteit van 6.000 lux. Het licht is hiermee iets minder intens, fijn als je bijvoorbeeld wakker wilt worden of als je aan het werk bent.
 • Stand 2: in deze stand geniet je van een lichtintensiteit van 10.000 lux. Met deze intensiteit geniet je van alle mogelijke gezondheidsvoordelen.

Ten derde zijn wij te spreken over de gevolgen van de Beactiff Daglichtlamp. Gebruik je deze daglichtlamp? Dan merk je dit aan veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je snel afscheid van je winterdip en van stress. Ook geniet je van een verbeterde stemming, een betere productiviteit en meer concentratie. Wat wil je nog meer?

Ten vierde vinden wij de samenstelling van de Beactiff Daglichtlamp geweldig. Dit is onder meer aan het compacte design te danken. Deze daglichtlamp is slechts 14 bij 14 centimeter groot. Door deze afmetingen kun je deze lamp probleemloos overal mee naar toe nemen. Dit is toch wel bijzonder handig.

Ten vijfde vinden wij de veelzijdigheid van de Beactiff Daglichtlamp een groot voordeel. Je kunt deze daglichtlamp namelijk horizontaal én verticaal gebruiken. Ook dit is het gevolg van de compacte afmetingen en van de vierkante vorm waar men voor gekozen heeft.

De Beactiff Daglichtlamp is van een 1,5 meter lange stroomkabel voorzien. Verder krijg je echter geen adapter of iets dergelijks meegeleverd. Je moet dus zelf voor bijvoorbeeld een oplader zorgen. Volgens het merk Beactiff kun je ‘m echter prima in combinatie met een oplader van je smartphone of tablet gebruiken.

Al met al vinden wij dit de vijfde beste variant van 2024. Dat is te danken aan de bovenstaande voordelen, maar ook aan de vele positieve reviews. Zo’n beetje iedereen die voor de Beactiff Daglichtlamp heeft gekozen, spreekt hier vol lof over. Bovendien zijn er bij onze partner Bol.com al veel reviews achtergelaten.

Goed om te weten: de Beactiff Daglichtlamp is totaal veilig in gebruik. Dit komt onder meer door de gekozen lichtbron en door de manier van lichtafgifte. Wel raadt het merk Beactiff je aan om niet te lang naar deze daglichtlamp te kijken. Kijk hier zeker niet langer dan 120 minuten per dag naar. Ook moet je ten opzichte van de Beactiff Daglichtlamp de juiste afstand aanhouden.

Ons onderzoek naar de beste daglichtlamp

 • Meer dan 50 daglichtlampen bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 55 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een daglichtlamp precies?

Een daglichtlamp is een lamp die het daglicht kan simuleren. Door naar dit daglicht te kijken, manipuleer je je hersenen als het ware. Je laat je hersenen denken dat het buiten licht en zonnig is, terwijl het in werkelijkheid mogelijk donker en regenachtig is.

Een goede daglichtlamp is overigens hetzelfde als de beste lichttherapie lamp. Beide lampen geven daglicht af, waarmee je van talloze gezondheidsvoordelen geniet. Om welke gezondheidsvoordelen dit precies gaat, lees je hieronder.

Veel soorten daglichtlampen

Heb je oren naar de aanschaf van een daglichtlamp? Dan moet je even goed naar de verschillende soorten daglichtlampen kijken.

Wil je bijvoorbeeld voor alleen een daglichtlamp gaan? Of gaat je voorkeur uit naar een combinatie van een daglichtlamp en een wake up light?

Een andere optie die je hebt, is al helemaal uitgebreid. Het gaat hierbij om een combinatie van een daglichtlamp, wake up light en slaaphulp. Met dank aan de slaaphulp functie geniet je van een veel betere nachtrust. Je zou in dat geval de daglichtlamp ook prima voor je baby kunnen gebruiken.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een daglichtlamp?

Met een goede daglichtlamp geniet je van veel gezondheidsvoordelen:

 • Je komt beter in je vel te zitten. Kijk je bijvoorbeeld dagelijks 20 minuten naar de daglichtlamp? Dan kom je vanzelf beter in je vel te zitten. Dit komt puur doordat je je hersenen manipuleert en laat denken dat het buiten licht en zonnig is.
 • Je neemt afscheid van de winterblues. Ervaar je in de donkere wintermaanden een depressief en neergeslagen gevoel? Dan heb je een daglichtlamp al helemaal nodig. Deze lamp neemt een winterdepressie/winterdip namelijk snel bij je weg.
 • Je geniet van een verbeterde stemming. Bovengenoemde voordelen zorgen voor een ander gezondheidsvoordeel: je geniet van een verbeterde stemming. Met een daglichtlamp neem je ook afscheid van stress.
 • Je geniet van een verbeterde nachtrust. Kies je voor een geschikte daglichtlamp? Dan geniet je ook nog van een verbeterde nachtrust. Het gevolg hiervan is dat je energieker en fitter opstaat. Ook dit draagt bij aan het feit dat je van een verbeterde stemming gedurende de dag geniet.
 • Je bent productiever. Met een daglichtlamp geniet je ook nog van een verbeterde productiviteit. Dit komt eigenlijk door de combinatie van de bovenstaande voordelen. Een bijkomend voordeel is dat je dankzij een daglichtlamp je veel beter kunt concentreren.
 • Je gaat een jetlag tegen. Heb je op dit moment last van een jetlag? Dan heb je ook een daglichtlamp nodig. Door deze daglichtlamp te gebruiken, laat je je hersenen sneller wennen aan de actuele tijdzone.
BrellaVio Happy Light Daglichtlamp
De BrellaVio Happy Light Daglichtlamp is de beste daglichtlamp van 2024!

Voor wie is een daglichtlamp geschikt?

Wij zijn van mening dat een daglichtlamp voor zo’n beetje iedereen geschikt is. Met name als je last van een winterdepressie hebt, heb je een goede daglichtlamp nodig. Ook als je van je stress af wilt, heb je een goede daglichtlamp nodig.

Ervaar je gedurende de dag een mindere stemming? Ben je een beetje bedrukt en vind je het moeilijk om van de dag te genieten? Ook dan heb je een geschikte daglichtlamp nodig. Dat je je zo voelt, komt mogelijk door een gebrek aan daglicht. Dat daglicht creëer je dus met een daglichtlamp!

Wat zijn de overige voordelen van een daglichtlamp?

Met een daglichtlamp geniet je dus van veel gezondheidsvoordelen. Daarbovenop komt dat je ook nog van andere voordelen geniet:

 • De lamp is veelzijdig te gebruiken. Een daglichtlamp gebruik je niet alleen als daglichtlamp, maar ook als bijvoorbeeld bureaulamp. Of je kunt ‘m gebruiken als slaaphulp of als wake up light.
 • De lamp is naar wens in te stellen. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, kun je de lamp ook nog naar wens instellen. Hiermee geniet je des te meer van de mogelijke effecten van een daglichtlamp.
 • De lamp is op meerdere plekken te gebruiken. Een kenmerk van een daglichtlampen is de compactheid. Door deze compactheid neem je een daglichtlamp probleemloos naar een andere plek toe. Dit komt de algehele veelzijdigheid alleen maar ten goede.
 • De lamp is eenvoudig te bedienen. Met een goede daglichtlamp geniet je ook nog van een eenvoudige bediening. Veelal kun je ‘m met slechts een paar knoppen bedienen, waardoor de bediening direct voor zich spreekt.
 • De lamp is voor veel mensen geschikt. Zoals we hierboven al beschreven hebben, is een goede daglichtlamp voor veel mensen geschikt. Elk individu heeft simpelweg behoefte aan voldoende daglicht. En juist daar ontbreekt het in de donkere en koude wintermaanden aan.
 • Je geniet van een jarenlange levensduur. Ben je bereid om in de beste koop te investeren? Dan geniet je van een jarenlange levensduur. De bovenstaande daglichtlampen zijn simpelweg van de gewenste kwaliteit.

Wat zijn de nadelen van een daglichtlamp?

Is de aanschaf van een daglichtlamp dan altijd maar aan te raden? Nou, je moet wel even goed met twee aandachtspunten rekening houden:

 • Een daglichtlamp kan gevaarlijk zijn. Zo is het advies om niet op een hele korte afstand van de daglichtlamp af te gaan zitten. Ook kun je niet onbeperkt naar de daglichtlamp kijken. Doe dit echt met maximaal een xx aantal minuten per dag. Volg hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing van de betreffende daglichtlam op.
 • Een daglichtlamp is vrij prijzig. Als je voor een nieuwe daglichtlamp wilt gaan, moet je wel even in de buidel tasten. Je hebt al snel met een investering van €50 tot €100 euro te maken. Uiteraard kun je ook voor de goedkopere varianten kiezen.

Heb je de beste daglichtlamp nog niet gevonden?

Ben je de beste daglichtlamp in onze top 5 niet tegengekomen? Graag raden wij je dan aan om ook nog even naar de onderstaande 5 daglichtlampen te kijken. Mogelijk sluit één van deze lampen veel beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste daglichtlamp?

Het is de hoogste tijd om naar de beste koop op zoek te gaan. Dit is echter wel iets dat je zelf moet doen. Daarvoor wijzen wij je graag op onderstaande aandachtspunten. Let goed op deze punten en vind daarmee snel de meest geschikte daglichtlamp.

Lichtintensiteit & standen

Kijk bij elke daglichtlamp goed naar de lichtintensiteit. Idealiter is de lichtintensiteit bij een daglichtlamp 10.000 lux. Je kunt echter ook voor een daglichtlamp met een nog hogere lichtintensiteit gaat.

In het verlengde hiervan wijzen wij je op de mogelijke standen. Bij meerdere daglichtlampen kun je de lamp namelijk in meerdere standen instellen. Daardoor maak je gebruik van verschillende standen wat betreft de lichtintensiteit. Toch wel ideaal!

Gewenste gebruik

Je moet ook goed naar het gewenste gebruik kijken. Waarom wil je precies de daglichtlamp aanschaffen? Waar wil je je nieuwe daglichtlamp gebruiken? En hoe wil je je nieuwe daglichtlamp gebruiken? Dit zijn toch wel de belangrijkste vragen waar je op voorhand even goed over na moet denken. Dit maakt je zoektocht in ieder geval een stuk eenvoudiger.

Afmetingen & design

Wij raden je ook aan om goed naar de afmetingen te kijken. Dit is vooral van belang als je de daglichtlamp op meerdere plekken wilt kunnen gebruiken.

Daarbij heb je ook nog met het design te maken. De reden daarvoor vind je in bovenstaande top 10 terug. Zoals je kunt zien, heeft elke daglichtlamp een uniek design. Dit design moet je dus ook op je eigen wensen afstemmen.

Bediening

Hoe kun je de daglichtlamp bedienen? Ook dat is een belangrijke vraag om goed naar te kijken. In veel gevallen bedien je ‘m gewoon met één of een paar knoppen. Het is echter bij sommige gevallen ook mogelijk om ‘m op afstand te bedienen. Ook op dit gebied moet je over je eigen wensen goed nadenken.

Extra functies

Kijk ook goed naar eventuele extra functies. Kun je de daglichtlamp bijvoorbeeld ook als bureaulamp, wake up light of slaaphulp gebruiken? Beschikt de daglichtlamp over een timer? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van mogelijke extra functies.

Prijs en kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de prijs en de kwaliteit kijken. Over de kwaliteit van bovenstaande daglichtlampen hoef je niet in te zitten. Al deze daglichtlampen zijn van de gewenste kwaliteit én worden erg goed beoordeeld door de gebruikers.

Wel moet je goed naar de prijsstelling kijken. Wij hebben namelijk opgemerkt dat de prijzen van de daglichtlampen fors uiteenlopen. Wil je simpelweg voor de beste koop gaan? Durf dan te investeren!


Veelgestelde vragen over daglichtlampen

Hoe hebben wij de top 10 daglichtlampen geselecteerd?

Allereerst hebben wij gekeken naar de werking en voordelen van een daglichtlamp. Ten tweede hebben wij naar de wensen van kopers van daglichtlampen gekeken. Uiteindelijk hebben we dit allemaal op elkaar afgestemd. Tijdens onze test is daarbij gebleken dat bovenstaande varianten tot de beste daglichtlampen van 2024 behoren.

Is deze daglichtlamp test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij hebben deze test helemaal eerlijk uitgevoerd. Dit durven we te stellen doordat wij deze test volledig zelf uitgevoerd hebben. Wij hebben hiervoor ook niet met merken of fabrikanten samengewerkt. Alle adviezen die we gegeven hebben, hebben we hierdoor 100% onafhankelijk gedaan!

Waarom hebben wij deze daglichtlamp test uitgevoerd?

Om jou perfect, uitgebreid en eerlijk te informeren. Tevens informeren wij je dus volledig onafhankelijk, omdat wij niet samenwerken met andere merken of fabrikanten. Alle daglichtlampen die wij je in dit artikel aanraden, zouden wij zelf ook gebruiken.

Wat is een daglichtlamp en hoe verschilt deze van een gewone lamp?

Een daglichtlamp is een speciale lamp die licht met een spectrum dichtbij natuurlijk daglicht produceert. Dit type lamp is ontworpen om de effecten van natuurlijk zonlicht na te bootsen en kan helpen bij het verbeteren van stemming, energieniveau en algemeen welzijn, in tegenstelling tot gewone lampen die vaak een beperkter spectrum hebben en voornamelijk voor verlichting zorgen.

Kan een daglichtlamp helpen tegen seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD)?

Ja, daglichtlampen kunnen effectief zijn bij het verlichten van symptomen van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) door het lichaam bloot te stellen aan helder licht dat het gebrek aan natuurlijk zonlicht in de wintermaanden compenseert.