Beste elektrische bovendeken van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Lekker warm in bed liggen; dat is niet altijd een zekerheid. Met name op de avonden dat het vriest, is het al snel koud in je slaapkamer. En in de rest van je woning. Wil je dat graag tegengaan? Dan doe je verstandig aan de aanschaf van een elektrische bovendeken. In dit artikel maak je direct kennis met de 10 beste varianten van 2024!

Onze 5 beste elektrische bovendekens van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste elektrische bovendekens bij de goedkoopste aanbieder:


1. Auronic Elektrische Warmtedeken

Eén van de voordelen van een bovendeken is dat je ‘m veelzijdig kunt gebruiken. In je slaapkamer, op de bank en zelfs in je thuiskantoor. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Van deze veelzijdigheid profiteer je optimaal met de Auronic Elektrische Warmtedeken!

Dit elektrische bovendeken is dus veelzijdig inzetbaar. Het is heerlijk om dit deken in je bed over je heen te leggen, maar ook op als je bijvoorbeeld op de bank ligt. Of heb je het zelfs aan de eettafel koud? Dan leg je dit deken heerlijk over je benen heen tijdens het eten. Met de Auronic Elektrische Warmtedeken hoef je het nooit meer koud te hebben in je woning.

Dat is ook te danken aan de forse afmetingen. Dit elektrische bovendeken is namelijk 160 bij 120 centimeter groot. Door deze forse afmetingen kun je je heerlijk in dit deken rollen. Het is ook mogelijk om het deken volledig om je bovenlichaam heen te doen, waardoor je het spoedig lekker warm hebt.

Daarnaast is de Auronic Elektrische Warmtedeken voorzien van 3 warmtestanden. Je stelt eenvoudig de gewenste warmte in, waarna het op en top genieten is. Vind je het net iets té warm worden? Dan stel je de temperatuur iets lager in. Je maakt het dus altijd zo aangenaam mogelijk voor jezelf.

De Auronic Elektrische Warmtedeken is van een vermogen van 120 Watt voorzien. Dit is wat ons betreft het juiste vermogen, aangezien je hiermee van 2 verschillende voordelen geniet:

 • De opwarmtijd is lekker kort. Een groot voordeel is dat de opwarmtijd van dit elektrische bovendeken lekker kort is. Je hoeft het hierdoor dus echt nooit koud te hebben.
 • Het energieverbruik is lekker laag. Met dit elektrische bovendeken geniet je van een laag energieverbruik. Doordat het verbruik zo laag ligt, breng je je energierekening ook verder omlaag. Dát levert je dus ook nog een flinke kostenbesparing op.

De Auronic Elektrische Warmtedeken is van heerlijk, zacht flanellen materiaal vervaardigd. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan en zorgt níet voor irritaties aan je huid. Het is ook nog mogelijk om dit materiaal met de hand af te wassen. Het advies van Auronic is wel om dit elektrische bovendeken alléén met de hand af te wassen.

Je geniet bij dit elektrische bovendeken ook van de gewenste veiligheid. Dit is onder meer te danken aan de automatische uitschakeling van de Auronic Elektrische Warmtedeken. Mocht je ‘m te lang aan laten staan, schakelt ‘ie zichzelf automatisch uit. Overigens kun je ook gebruik van de handige timerfunctie maken. Met deze functie laat je ‘m voor een x aantal uur zijn werk doen. Zonder dat je hier zelf omkijken naar hebt.

Dit is dus de beste variant voor 1 persoon. Wil je liever een elektrisch bovendeken voor 2 personen aanschaffen? Dan raden wij je graag aan om het aanbod bij onze partner Bol even te bekijken. Je kunt bij onze partner Bol ook nog de Auronic Elektrische Warmtedeken in meerdere kleuren kopen. Maak voor jezelf de juiste afweging.

Wil je de Auronic Elektrische Warmtedeken naar wens aanpassen? Dan maak je gebruik van de handige schakelaar die aan het snoer vastzit. Dit snoer is overigens lekker lang (1,5 meter), waardoor je niet al te dicht in de buurt van een stopcontact hoeft te zitten.

Spreekt dit elektrische bovendeken je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je in petto: wij vinden dit ook nog een voordelige variant. Voor de Auronic Elektrische Warmtedeken betaal je slechts €49,99. Voor nog geen 5 tientjes geniet je optimaal van dit heerlijke bovendeken! Wat wil een mens nou nog meer?

2. DistinQ Elektrische Bovendeken

Spreekt de beste koop, zie hierboven, je niet helemaal aan? Kijk dan ook even naar de DistinQ Elektrische Bovendeken. Wij vinden dit om meerdere redenen de op één na beste variant. De belangrijkste reden hiervan is toch wel de grootte van dit deken.

Het merk DistinQ heeft namelijk voor een XXL elektrisch bovendeken gekozen. Dit deken is maar liefst 180 bij 160 centimeter groot, waardoor ‘ie echt een stuk groter is dan bovenstaand deken. Je geniet hierdoor van nog meer gemak en mogelijkheden. Zo is het bij dit deken al helemaal mogelijk om je hier volledig in te rollen/wikkelen.

Mogelijk had je het al verwacht, maar dit is inderdaad een tweepersoonsdeken. Het is volgens ons onderzoek simpelweg de beste koop voor twee personen, waardoor je samen met je partner optimaal van dit bovendeken kunt genieten.

Dát is aan een paar verschillende voordelen te danken. De belangrijkste voordelen van dit grote elektrische bovendeken sommen we graag voor je op:

 • 9 warmtestanden. Bij de DistinQ Elektrische Bovendeken heb je de keuze uit maar liefst 9 warmtestanden. Door deze forse aantal standen maak je het zo aangenaam mogelijk voor jezelf.
 • Zacht materiaal. Zoals zo’n beetje elk warmtedeken is dit deken van heerlijk, zacht materiaal vervaardigd. De deken voelt hierdoor heerlijk zacht aan en is ook nog goed voor je haren.
 • Automatische uitschakeling. Bij de DistinQ Elektrische Bovendeken hoef je je over je veiligheid ook geen zorgen te maken. Dit elektrische bovendeken beschikt namelijk over een automatische uitschakeling functie, waardoor je hier zelf geen omkijken naar hebt. Deze automatische uitschakeling gaat hand in hand met de oververhittingsbescherming.
 • Handige timer. De DistinQ Elektrische Bovendeken is ook nog van een handige timer voorzien. Je kunt deze timer op 9 verschillende standen instellen, waarbij het maximum 180 minuten is. Tijdens deze periode doet dit elektrische bovendeken 2 persoons zijn werk, zonder dat je hier omkijken naar hebt. Na de ingestelde tijd schakelt ‘ie zich dus automatisch uit!
 • Wasbaar. Lig je elke avond op/onder de DistinQ Elektrische Bovendeken? Dan is het belangrijk om ‘m met regelmaat te wassen. Gelukkig is dit elektrische bovendeken eenvoudig wasbaar!

In onze ogen is dit een geweldig elektrisch bovendeken voor 2 personen. Met alle dank aan de bovengenoemde punten en de uitmuntende kwaliteit. Dit is nou écht een elektrisch bovendeken waar je jarenlang gebruik van maakt. Bovendien spreken veel gebruikers vol lof over de DistinQ Elektrische Bovendeken. Bij onze partner Bol vind je meer dan 400 tevreden reviews!

Spreekt dit elektrische bovendeken 2 persoons je aan? Dan raden wij je maar één ding aan: schaf dit deken zo snel mogelijk aan. Je gaat echt op en top genieten van dit heerlijke bovendeken. Geloof ons maar! Bovendien hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Voor de DistinQ Elektrische Bovendeken betaal je ongeveer €59. Dat valt reuze mee, niet waar?

Tot slot benoemen we graag nog het vermogen van de DistinQ Elektrische Bovendeken: 160 Watt. Dit deken is hiermee een stuk krachtiger dan bovenstaand elektrisch bovendeken. Het voordeel hiervan is de (nog) kortere opwarmtijd. Het nadeel hiervan is het hogere energieverbruik. Het is nu aan jou om op dit gebied de juiste afweging te maken.

3. Alpina Elektrische Deken

De aanschaf van een elektrische bovendeken is absoluut een aanrader. Je hebt echter wel met je eigen voorkeuren en wensen te maken. Geef je bijvoorbeeld het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe elektrische bovendeken uit? Dan wijzen wij je graag op de Alpina Elektrische Deken.

Voor dit elektrische bovendeken betaal je slechts €36,99. Voor nog geen 4 tientjes heb je dus al de beschikking over een geweldig bovendeken. Een bovendeken dat in veel situaties goed van pas komt, uitermate geschikt is voor 1 persoon en geheel naar wens in te stellen is.

De Alpina Elektrische Deken is 80 bij 150 centimeter groot. Dat valt dus in verhouding tot andere elektrische bovendekens erg mee. Juist hierdoor is dit deken uitermate geschikt voor slechts 1 persoon. Wil je een elektrisch bovendeken voor 2 personen aanschaffen? Dan kies je het beste voor de bovenstaande variant van DistinQ.

Met dít deken van Alpina is het in je eentje op en top genieten. Dit komt onder meer door het heerlijk zachte materiaal. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, is makkelijk schoon te houden en gaat ook nog eens lang mee. Doordat het materiaal zo zacht is, roept het ook geen irritaties aan je huid op. Ideaal, wat ons betreft!

Een ander groot pluspunt vinden wij de instelbaar. De instelbaarheid is op twee manieren een groot voordeel:

 • 3 warmtestanden. Je hebt bij de Alpina Elektrische Deken de keuze uit 3 warmtestanden. Doordat je deze keuze hebt, stel je ‘m altijd naar wens in. Je hoeft het hierdoor dus nooit meer koud in je woning te hebben!
 • Instelbare timer. De Alpina Elektrische Deken is ook nog van een instelbare timer voorzien. Dankzij deze timer heb je geen omkijken naar de werking van dit deken. De deken schakelt zich immers automatisch op het gewenste moment uit.

De bediening van de Alpina Elektrische Deken is ook subliem. Bij dit elektrische bovendeken krijg je namelijk een afstandsbediening meegeleverd. Met de afstandsbediening stel je ‘m eenvoudig naar wens in. Deze afstandsbediening zit aan het snoer vast, waardoor je ‘m ook altijd in de buurt hebt liggen.

Met de Alpina Elektrische Deken bespaar je ook nog veel energie. Dit is te danken aan het beperkte vermogen van 60 Watt. Door dit beperkte vermogen verbruikt dit elektrische deken erg weinig energie. Tegelijkertijd heb je wel met een iets langere opwarmtijd rekening te houden.

Over de veiligheid hoef je je absoluut geen zorgen te maken. De Alpina Elektrische Deken beschikt dus over een automatische uitschakeling. Tevens is dit elektrische deken van een oververhittingsbeveiliging voorzien. Zodra de temperatuur te hoog dreigt te worden, schakelt dit deken zich automatisch uit.

Zijn er dan ook nog minpunten waar je rekening mee moet houden? Wij raden je graag aan om de reviews bij onze partner Bol even goed door te nemen. Uit deze reviews blijkt overduidelijk dat de Alpina Elektrische Deken heel veel te bieden heeft. Je vindt bij Bol namelijk méér dan 160 tevreden reviews!

4. MOA Elektrische Deken

€59,99
Op voorraad
Blokker.nl
€140,42
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Ben je nog steeds de beste variant niet tegengekomen? Geen nood aan de man; wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Op plek 4 in onze top 10 vind je de MOA Elektrische Deken. Dit vinden wij óók één van de betere elektrische bovendekens van 2024.

Dat is alleen al aan de afmetingen van dit deken te danken. De MOA Elektrische Deken is namelijk 180 bij 130 centimeter groot. Je geniet hierdoor in je eentje van een super groot deken, maar in principe is dit vooral een tweepersoons deken. Samen met je partner is het op en top genieten van dit heerlijke warmtedeken.

Een groot voordeel van dit deken zijn de instelbare warmtestanden. Je hebt hierbij de keuze uit maar liefst 9 warmtestanden. Door het forse aantal standen stel je dit deken geheel naar wens in. Vind je het net iets te warm of te koud worden? Stel dan moeiteloos een andere temperatuur in. Een kind kan de was doen, wat dit betreft.

Verder zijn wij over de instelbare timer te spreken. Wil je bijvoorbeeld een uurtje lang onder dit heerlijke elektrische bovendeken liggen? Dan raden wij je aan om de timer op 60 minuten in te stellen. Gedurende deze periode doet de MOA Elektrische Deken precies wat je wilt. Na deze tijdsduur schakelt deze elektrische deken zich automatisch uit.

Laat je de MOA Elektrische Deken langer aanstaan? Dan treden de veiligheidsfeatures automatisch in werking. Deze elektrische bovendeken schakelt zichzelf na 180 minuten sowieso automatisch uit. Zodra er oververhitting dreigt, schakelt ‘ie zichzelf ook sowieso uit. Dit zijn dus zaken waar je zelf helemaal geen omkijken naar hebt.

Het vermogen van 160 Watt is ook subliem te noemen. Dankzij dit – toch wel hoge – vermogen geniet je snel van de gewenste warmte. Tegelijkertijd moet je wel met een iets hoger energieverbruik houden. Dit weegt volgens ons echter niet op tegen de aangename warmte van dit elektrische bovendeken.

Kies je voor de MOA Elektrische Deken? Dan kies je dus voor een elektrisch bovendeken met ontzettend veel voordelen. Een ander voordeel waar wij enthousiast over zijn, is het heerlijk zachte fleece materiaal. Dankzij dit zachte materiaal voelt dit deken nog een stuk lekker aan op je lichaam.

Ben je ook zo te spreken over dit elektrische deken? Kijk dan wel even heel goed naar de vraagprijs. Voor de MOA Elektrische Deken betaal je namelijk bijna €90. Het is hiermee één van de duurdere elektrische bovendekens van 2024. Tegelijkertijd is het dus ook één van de betere elektrische bovendekens.

Dat laatste is onder meer aan de materialen, de afwerking en het merk MOA te danken. Dit merk staat te boek als één van de betere merken. Dát blijkt ook duidelijk uit de vele positieve reviews. Bij onze partner Bol vind je meer dan 100 tevreden reviews over de MOA Elektrische Deken.

Tot slot willen wij graag nog het handige snoer benoemen. Om van de MOA Elektrische Deken gebruik te kunnen maken, moet je ‘m in het stopcontact inpluggen. De stroomkabel is gelukkig 2,40 meter lang. Door deze forse lengte kun je dit deken in principe overal in je woning gebruiken. Ideaal dus!

5. Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken

Wat is nou de beste koop van 2024? Het is aan jou om het antwoord op deze vraag te vinden. Wij kunnen je alleen maar met de 10 beste varianten kennis laten maken. Op plek 5 in onze top 10 vind je de Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken terug.

Over dit elektrische bovendeken zijn wij super enthousiast. Dit is onder meer aan de forse afmetingen te danken: de deken is 180 bij 130 centimeter groot. Je kunt je hierdoor volledig in dit deken rollen/wikkelen. Verder is het ook mogelijk om dit deken samen met je partner te gebruiken. In principe is ‘ie groot genoeg om met 2 personen van dit deken gebruik te maken.

De Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken kun je ook nog geheel naar wens instellen. Dit elektrische bovendeken beschikt over 3 warmtestanden. Door het aantal standen stel je dit elektrische bovendeken volledig naar je wens in. Door het vermogen van 120 Watt warmt dit deken overigens snel op.

De Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken is van heerlijk zacht materiaal vervaardigd. Het super zachte fleece materiaal zorgt voor een heerlijk gevoel, voelt heerlijk zacht aan en roept geen irritaties aan je huid op. Het is hierdoor écht op en top genieten onder dit elektrische bovendeken.

Uiteraard is ook dit elektrische bovendeken veilig te gebruiken. Dit komt onder meer door de automatische uitschakeling. Zodra je dit deken té lang gebruikt, schakelt ‘ie zichzelf automatisch uit. Dit doet ‘ie puur om de veiligheid te waarborgen. Verder beschikt dit deken over een oververhittingsbeveiliging.

De prijs-kwaliteitsverhouding van dit elektrische bovendeken is volgens ons prima. Dit is gewoonweg een deken waar je jarenlang gebruik van maakt. Daarvoor hoef je nog geen 60 euro te betalen. De prijsstelling valt hierdoor reuze mee, met name omdat dit een relatief groot elektrisch bovendeken is.

Ben je onder de indruk van de Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken? Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt dit deken in 4 kleuren bestellen. Bekijk de kleuren bij onze partner Bol, maak een vergelijking en schaf dit elektrische bovendeken direct aan!

Overigens is het sowieso aan te raden om dit deken even bij onze partner Bol te bekijken. Je vindt bij onze partner Bol namelijk meer dan 100 tevreden reviews. Uit dit aantal reviews – en de tevredenheid – blijkt overduidelijk dat dit deken precies doet wat ‘ie moet doen. Wij zijn in ieder geval groot fan!

Wat is een elektrisch bovendeken precies?

Wil je graag de beste elektrisch deken aanschaffen? Dan moet je een keuze maken tussen de beste elektrische onderdeken of beste elektrische bovendeken (zie hierboven). Een kenmerk van een elektrisch bovendeken is dat je dit deken over je heen kunt leggen. Je kunt je zelfs volledig in dit deken rollen/wikkelen, waardoor je het nooit meer koud hoeft te hebben.

Dat werkt dus anders dan bij een elektrisch onderdeken. Een elektrisch onderdeken leg je in je bed neer, waarna je de deken aanzet. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer in een koud bed hoeft te stappen. Over het algemeen kan gesteld worden dat een elektrische bovendeken veelzijdiger inzetbaar is! Naar welk soort elektrisch deken gaat jouw voorkeur uit?

Wat zijn de voordelen van een elektrisch bovendeken?

Is de aanschaf van een elektrische bovendeken aan te raden? Ja, zonder enige twijfel. Met een goed elektrische bovendeken geniet je van meerdere voordelen:

 • Je geniet van een aangename warmte. Met een elektrische bovendeken geniet je van een heerlijke en aangename warmte. Dit komt onder meer doordat je dit deken volledig om je heen kunt wikkelen.
 • De deken is veelzijdig inzetbaar. Een belangrijk voordeel van een elektrische bovendeken is de veelzijdigheid. Je kunt dit deken prima in je bed gebruiken, maar ook op bijvoorbeeld op de bank of aan de eettafel. Met alle dank aan de vormgeving en de gebruiksmogelijkheden.
 • Je bespaart hier geld mee. Wist je dat je met een elektrische bovendeken ook geld kunt besparen? Dat is te danken aan het feit dat je de cv ketel niet aan hoeft te zetten. De deken zorgt namelijk voor de gewenste warmte.
 • Je stelt de deken naar wens in. Bij een elektrische bovendeken geniet je ook nog van veel instelmogelijkheden. Zo kun je altijd uit meerdere warmtestanden kiezen en je kunt van de timerfunctie gebruik maken.
 • De deken is in meerdere afmetingen te verkrijgen. Wil je een elektrische bovendeken 1 persoons aanschaffen? Of wil je voor een elektrische bovendeken 2 persoons gaan? De keuze is aan jou. De elektrische bovendekens worden in ieder geval in talloze maten aangeboden.
 • De deken is heerlijk zacht. Een ander voordeel van een elektrische bovendeken is het zachte materiaal. Het materiaal voelt hierdoor heerlijk aan en de deken zorgt niet voor irritaties aan je huid.
 • De deken is 100% veilig. Maak je je zorgen over de veiligheid van een elektrisch bovendeken? Dat is nergens voor nodig. Door de aanvulling van meerdere veiligheidsfeatures is een elektrische bovendeken 100% veilig.
Auronic Elektrische Warmtedeken
De Auronic Elektrische Warmtedeken is de beste elektrische bovendeken

Wat zijn de nadelen van een elektrisch bovendeken?

Wij zijn dus groot fan van de beste elektrische bovendeken. Tegelijkertijd moeten we aangeven dat je met één aandachtspunt rekening moet houden:

 • De prijzen lopen fors uiteen. Bij onze test hebben wij opgemerkt dat de prijzen van de elektrische bovendekens flink uiteen lopen. Het is daarom voor jou van belang om een goede prijsvergelijking te maken. Ook moet je op voorhand even goed nadenken over je budget.

Heb je de beste elektrische bovendeken nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste elektrische bovendeken nog niet tegengekomen? Kijk dan ook nog even naar de onderstaande 5 varianten. Mogelijk sluit één van deze bovendekens beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste elektrische bovendeken?

Heb je voor jezelf de keuze gemaakt? Wil je dolgraag van een nieuw elektrische bovendeken genieten? Dan is het zaak om goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Met deze punten vind je snel de beste koop.

Afmetingen

Het eerste waar je goed naar moet kijken, is naar de afmetingen van de elektrische bovendeken. Wil je voor een 1 persoons of een 2 persoons deken gaan? Dat is eigenlijk de belangrijkste afweging die je moet maken.

Heb je deze keuze gemaakt? Dan is het van belang om naar de exacte afmetingen te kijken. Hoe groot is de elektrische bovendeken precies? En sluit dat op je wensen aan?

Warmtestanden & timer

Bij een elektrische bovendeken heb je ook met het aantal warmtestanden te maken. Ga goed na over hoeveel standen de deken beschikt. Ga ook goed na hoe je de gewenste stand in kunt stellen. Tot slot moet je even goed nagaan of de deken over een timer beschikt. Dat is volgens ons zeer wenselijk!

Materiaal

Wij raden je ook aan om goed naar het materiaal te kijken. Een elektrische bovendeken moet hoe dan ook van zacht materiaal vervaardigd zijn. Dit zachte materiaal voelt heerlijk zacht aan en is ook nog eens goed voor je huid!

Vermogen

Wil je een elektrische bovendeken aanschaffen? Dan moet je ook even goed naar het vermogen kijken. Het vermogen is namelijk bepalend voor de opwarmtijd én het energieverbruik. Een belangrijk aandachtspunt, dus.

Kleur

Bij een elektrisch bovendeken moet je ook even goed naar de kleur kijken. Wil je de deken in een neutrale kleur hebben? Of vind je een uitgesproken kleur juist wel mooi? Aan jou de keuze!

Algehele samenstelling

Als één na laatste punt wijzen wij je op de algehele samenstelling. Let hierbij bijvoorbeeld op de veiligheidsfeatures en de automatische uitschakeling. Let ook goed op de bediening en op de lengte van de stroomkabel. Idealiter is de stroomkabel minimaal 1,5 meter lang.

Prijs + kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de prijs én kwaliteit te kijken. Volg hiervoor onze adviezen op:

 • Ga voor één van bovenstaande bovendekens. Ons advies is om sowieso voor één van bovenstaande elektrische bovendekens te gaan. Deze bovendekens zijn simpelweg van de gewenste kwaliteit én gaan hierdoor jarenlang mee!
 • Durf te investeren. Wij adviseren je ook om te durven investeren in de beste elektrische bovendeken. Onthoud sowieso dat je altijd voor kwaliteit moet betalen. Dat is ook van toepassing op elektrische bovendekens.

Veelgestelde vragen over elektrische bovendekens

Wat is het verschil tussen een elektrische onderdeken en een elektrische bovendeken?

Een elektrische onderdeken wordt op het matras geplaatst en daarop slaap je, terwijl een elektrische bovendeken is ontworpen om over je heen te leggen, vergelijkbaar met een traditionele deken, maar dan met verwarmingselementen.

Hoe veilig zijn elektrische bovendekens?

Moderne elektrische bovendekens zijn zeer veilig dankzij ingebouwde functies zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling. Zorg ervoor dat je de gebruiksinstructies volgt en regelmatig op slijtage controleert.

Kan ik mijn elektrische bovendeken de hele nacht aan laten staan?

Dit hangt af van het model en de veiligheidskenmerken van de deken. Sommige elektrische bovendekens zijn ontworpen voor gebruik gedurende de hele nacht, terwijl anderen een timer hebben voor automatische uitschakeling als voorzorgsmaatregel.

Hoe reinig ik een elektrische bovendeken?

Controleer de wasvoorschriften van de fabrikant. Veel elektrische bovendekens kunnen in de wasmachine nadat de elektrische componenten zijn verwijderd, maar moeten aan de lucht drogen om schade aan de verwarmingselementen te voorkomen.