Beste elektrische deken bank van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Hoe lekker is het om na een lange werkdag op de bank te kruipen? Hoe lekkerder is het als je het dan nog ook lekker warm hebt? Deze heerlijke situatie kun je vrij eenvoudig voor jezelf creëren. Hoe? Nou, door een elektrische deken voor op de bank te kopen. In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de 10 beste varianten voor op de bank. Neem onze reviews door en geniet van een aangenaam, warm en relaxed gevoel op de bank!  

Onze 5 beste elektrische dekens voor op de bank van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste elektrische dekens voor op de bank bij de goedkoopste aanbieder:


1. MOA Elektrische Deken

Een goed elektrisch deken voor op de bank vind je bij onze partner Bol. Binnen het aanbod van deze webshop hebben wij onze keuze op de MOA Elektrische Deken laten vallen. Wij zijn van mening dat dit de beste koop is.

Deze eretitel heeft dit deken aan verschillende zaken te danken. Ten eerste is het ideaal dat dit een elektrisch bovendeken is. Als je je elektrisch deken specifiek op de bank wilt gebruiken, heb je een deken nodig dat je volledig om je heen kunt slaan. Dat is bij de MOA Elektrische Deken maar al te goed mogelijk.

Ten tweede zijn wij over de forse afmetingen te spreken. De MOA Elektrische Deken is namelijk 180 bij 130 centimeter groot. Deze forse afmetingen zorgen er des te meer voor dat je dit deken eenvoudig om je heen kunt slaan. Het is hierdoor zelfs mogelijk om dit deken met 2 personen te gebruiken. Mocht daar je voorkeur naar uit gaan.

Ten derde zijn wij over het zachte fleece materiaal te spreken. Dankzij dit zachte materiaal voelt dit deken echt heerlijk aan. Het deken biedt een comfortabel en zacht gevoel én ook nog een gevoel van geborgenheid. Je kunt dit deken eigenlijk met een knuffeldeken vergelijken.

Ten vierde zijn wij over de instelbare warmtestanden te spreken. Je hebt bij de MOA Elektrische Deken de keuze uit maar liefst 10 warmtestanden. Selecteer de gewenste stand en geniet vervolgens van een overheerlijke warmte op de bank. Heb je het net iets te warm gekregen? Dan stel je ‘m eenvoudig op een lagere temperatuur in. Een kind kan de was doen, wat betreft de temperatuurinstelling.

Het instellen van de temperatuur is dus erg eenvoudig. Met alle dank aan de verlichte schakelaar. Deze schakelaar zit aan de deken vast en stelt je in staat om de gewenste stand in te stellen. Via deze schakelaar maak je ook gebruik van de timer. Stel de timer op bijvoorbeeld 120 minuten in en geniet van een heerlijke warmte. Na deze periode schakelt de MOA Elektrische Deken zich overigens automatisch uit.

Een ander groot pluspunt is de uitmuntende veiligheid. Deze veiligheid is onder meer aan de automatische uitschakeling te danken. Na een xxx aantal minuten schakelt dit elektrische voor op de bank zich uit. Mogelijk ben je in slaap gevallen, waardoor je het deken niet uit hebt gezet. De automatische uitschakeling voorkomt gelukkig automatisch een gevaarlijke situatie.

Verder is de MOA Elektrische Deken van een oververhittingsbeveiliging voorzien. Gebruik je dit elektrische deken voor op de bank ook in je bed? Dan kan de warmte soms geen kant op, bijvoorbeeld als je dikke deken over dit deken heen ligt. Mocht er een gevaarlijke situatie dreigen, treedt deze beveiliging gelukkig in werking.

Al met al vinden wij dit de beste variant voor op de bank. De MOA Elektrische Deken doet precies wat ‘ie moet doen, is super zacht, is lekker groot en is ook nog eenvoudig wasbaar. Je hoeft hiervoor alleen maar de schakelaar los te koppelen van dit deken. Zodra je dat gedaan hebt, was je ‘m eenvoudig in de wasmachine.

Tot slot willen wij ook nog de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding aanstippen. De kwaliteit is geweldig, waardoor je sowieso van een lange levensduur geniet. Daarnaast hoef je voor de MOA Elektrische Deken slechts €56 te betalen. Dit vinden wij een meer dan interessant prijskaartje, rekening houdende met de vele voordelen. Een absolute aanrader dus dit elektrische deken voor op de bank!

2. Auronic Elektrische Warmtedeken

Spreekt de beste variant voor op de bank je niet helemaal aan? Kijk dan eens naar de Auronic Elektrische Warmtedeken. Wij vinden dit namelijk de tweede beste variant voor op de bank van 2024.

Dit is onder meer aan de forse afmetingen te danken. Dit deken is 160 bij 120 centimeter groot, waardoor ‘ie net iets kleiner dan bovenstaand deken is. Toch zijn wij van mening dat dit deken alsnog groot genoeg is. Je kunt ‘m in ieder geval heerlijk om je heen slaan.

Heb je dat gedaan? Dan is het op en top genieten op de bank. Mede dankzij het zachte fleecemateriaal. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan en geeft de warmte ook nog eens goed af. Daarbovenop komt dat dit materiaal goed schoon te houden is. De Auronic Elektrische Warmtedeken is dus ook eenvoudig wasbaar!

Als je dit deken om je heen slaat, hoef je alleen nog maar de gewenste warmtestand in te stellen. Hierbij heb je de keuze uit 3 warmtestanden. Op dit gebied scoort ‘ie dus ‘minder’ dan de bovenstaande deken. Desalniettemin zijn deze warmtestanden volgens ons meer dan voldoende. Je creëert hiermee hoe dan ook de gewenste warmte voor jezelf.

Dit is dus ook een elektrisch bovendeken, net zoals bovenstaand deken. Dit biedt veel mogelijkheden, zowel op het gebied van gebruik als op het veelzijdige gebied. Je kunt de Auronic Elektrische Warmtedeken simpelweg op meerdere plekken gebruiken. Op de bank, in je thuiskantoor en op je bed. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Uiteraard geniet je ook bij dit elektrische deken voor op de bank van de gewenste veiligheid. Zo beschikt dit deken over een automatische uitschakeling na 180 minuten. Zodra dit deken onafgebroken 3 uur lang aanstaat, schakelt ‘ie zichzelf volledig uit. Het gevolg hiervan is dat dit deken nooit schade aan kan richten. Dit wordt verder versterkt door de oververhittingsbeveiliging.

Ga je heerlijk op de bank liggen? Leg je vervolgens dit deken over je heen? Dan is de kans groot dat je heerlijk tot rust komt. Je kunt hierdoor ook heerlijk in slaap vallen op de bank. Klinkt dat goed? Maak dan vooral gebruik van de timerfunctie van de Auronic Elektrische Warmtedeken. Stel ‘m bijvoorbeeld op 60 minuten in, zodat je een uur lang van een aangename warmte geniet. Na deze periode schakelt dit elektrische deken zich automatisch uit. Super fijn.

De algehele samenstelling van de Auronic Elektrische Warmtedeken spreekt ons erg aan. Dit komt ook nog door de volgende pluspunten:

 • Lange stroomkabel & verlichte schakelaar. Het merk Auronic heeft dit deken van een lange stroomkabel (1,5 meter) voorzien. Bovendien is de schakelaar verlicht, waardoor je ook in het donker de gewenste warmtestand instelt.
 • In verschillende kleuren te koop. Spreekt dit elektrische deken voor op de bank je aan? Dan is het fijn om te weten dat je dit deken in verschillende kleuren kunt kopen. Onze voorkeur gaat naar de nachtblauwe variant aan.

Ben je onder de indruk van dit elektrische deken voor op de bank? Dan hebben wij nog een belangrijk voordeel voor je in petto: de voordelige aanschafprijs. Voor de Auronic Elektrische Warmtedeken betaal je slechts €49,95. Een elektrisch deken met een veel betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je eigenlijk niet binnen.

3. DistinQ Elektrische Bovendeken

Wat vind jij precies belangrijk aan je nieuwe elektrische deken voor op de bank? Mocht je vooral waarde aan het aantal warmtestanden hechten, wijzen wij je graag op de DistinQ Elektrische Bovendeken. Wij vinden dit één van de betere elektrische dekens voor op de bank.

Bij dit elektrische deken voor op de bank heb je uit 9 warmtestanden de keuze. Vind je het net iets te warm worden onder dit deken? Dan stel je ‘m eenvoudig op een lagere temperatuurstand in. Kun je wel wat extra warmte gebruiken? Dan stel je ‘m eenvoudig op een hogere temperatuurstand in. Bij de DistinQ Elektrische Bovendeken heb je echt alle touwtjes in eigen handen.

Dat is niet het enige dat ons aanspreekt. Nee, de DistinQ Elektrische Bovendeken weet zich ook met deze eigenschappen te onderscheiden:

 • XXL elektrisch deken. De DistinQ Elektrische Bovendeken is maar liefst 180 bij 160 centimeter groot. Dit is dus een XXL elektrisch deken waar je op de bank heerlijk onder kunt kruipen. Doe je dat graag met je partner? Zelfs in dat geval is dit elektrische deken groot genoeg!
 • Smart timer. Dankzij de slimme timer functie geniet je van een geweldige automatische uitschakeling. De maximale tijdsduur is overigens 180 minuten. Dit houdt in dat je dus 3 uur lang optimaal onder de DistinQ Elektrische Bovendeken kunt genieten.
 • Wasbaar. Het is belangrijk om je elektrische deken goed schoon te houden. Dit doe je door de schakelaar los te koppelen, waarna je dit elektrische deken met de hand af kunt wassen.
 • Flannel fleece materiaal. Door de materiaalkeuze van het merk DistinQ is dit elektrische deken voor op de bank echt super zacht. Het deken voelt hierdoor heerlijk aan en biedt ook nog een gevoel van geborgenheid. Wel zo prettig als je je weleens eenzaam of angstig voelt.

Eén van de belangrijkste voordelen vinden wij de afmetingen. Juist doordat dit deken zo groot is, is het heerlijk om dit deken op de bank om je heen te slaan. Vanaf dat moment hoef je het nooit meer koud te hebben. Je geniet bovendien erg snel van de gewenste warmte. Met alle dank aan het vermogen van 160 Watt. Ook dit vermogen is één van de pluspunten van de DistinQ Elektrische Bovendeken.

Gebruik je dit elektrische deken voor op de bank? Dan hoef je over je veiligheid niet in te zitten. Zo beschikt dit deken dus over een automatische uitschakeling na 180 minuten. Ook is de DistinQ Elektrische Bovendeken van een oververhittingsbeveiliging voorzien. Hiermee worden mogelijke gevaarlijke situaties op voorhand al voorkomen.

Al met al vinden wij de DistinQ Elektrische Bovendeken een zeer geschikt elektrische deken voor op de bank. Ben je zelf ook enthousiast over dit deken? Schaf ‘m bij onze partner Bol aan voor slechts €69. Dit vinden valt ons echt heel erg mee, mede door alle bovengenoemde voordelen. Wij raden je de DistinQ Elektrische Bovendeken dus van harte aan!

4. Rockerz Elektrische deken

In onze top 3 zijn wij voor de allerbeste varianten voor op de bank gegaan. Maar, het blijft niet alleen bij die 3 varianten. Nee, we hebben een complete top 10 voor je samengesteld. Op plek 4 in onze top 10 vind je de Rockerz Elektrische deken.

Wij vinden dit eveneens een geweldig elektrisch deken voor op de bank. Dit is onder meer aan de ideale afmetingen van 160 bij 130 centimeter te danken. Dankzij deze afmetingen kun je dit elektrische deken heerlijk om je heen slaan. Heb je dat gedaan? Dan hoef je het op je bank nooit meer koud te hebben.

Dat komt ook door de 9 warmtestanden. Je hebt uit echt veel warmtestanden de keuze, waarmee je dit deken dus geheel naar je wens in kunt stellen. Mocht je het net iets te warm of te koud hebben, stel je eenvoudig een andere temperatuurstand in. Dat is ook nog te danken aan de handige schakelaar.

Uiteraard is de Rockerz Elektrische deken ook heerlijk zacht dit is te danken aan het zachte fleece materiaal. Dit elektrische fleece deken voelt dus super zacht aan en is ook nog goed voor je huid. Je hoeft hierdoor absoluut niet bang te zijn voor irritaties aan de huid. Of roodheid van de huid.

Met de Rockerz Elektrische deken is het op en top genieten op de bank. Dit is ook aan de handige timerfunctie te danken. Vind je het heerlijk op de bank te liggen onder dit deken? Dan is de kans groot dat je in slaap valt. Voordat je dat doet, zou je ‘m in kunnen stellen op bijvoorbeeld 60 minuten. Na deze 60 minuten schakelt ‘ie zichzelf automatisch uit. Dit komt de veiligheid dus alleen maar ten goede.

Verder zijn wij over de energiezuinigheid te spreken. De Rockerz Elektrische deken heeft een niet al te hoog vermogen, waardoor ‘ie zo min mogelijk energie verbruikt. Ten opzichte van bovenstaande elektrische dekens is dit oprecht een voordeel van dít deken.

Een ander voordeel vinden wij het aanbod van de Rockerz Elektrische deken. Je kunt dit deken namelijk in een eenpersoons en tweepersoons variant aanschaffen. Ook heb je de keuze uit verschillende kleuren. Check direct het aanbod van onze partner Bol om een indruk te krijgen van de kleuren waar je momenteel uit kunt kiezen.

Spreekt dit elektrische deken voor op de bank je aan? Houd dan goed rekening met de prijs. Voor de Rockerz Elektrische deken betaal je namelijk ongeveer €70. Het is hiermee één van de duurdere dekens uit onze top 5. Dit is overigens ook dé reden waarom dit elektrische deken niet hoger in onze top 10 heeft gescoord.

De algehele samenstelling van de Rockerz Elektrische deken spreekt ons namelijk wel aan. Zo vinden wij het XL snoer (2,3 meter lang) subliem. Je hoeft hierdoor niet al te dicht in de buurt van een stopcontact te zitten. Hierdoor kun je dit elektrische deken overal in je woning gebruiken. Dus ook op je bed!

5. Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken

Speciaal voor jou hebben we een complete top 10 samengesteld. Halverwege onze top 10 hebben wij ruimte ingericht voor de Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken. Dit vinden wij de vijfde beste elektrische deken voor op de bank van 2024!

Zoals de naam al aangeeft, is dit een groot deken. De Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken is maar liefst 180 bij 130 centimeter groot, waardoor je ‘m perfecto m je heen kunt slaan. Dit is super prettig als je languit op de bank ligt. Of als je samen met je partner van dit deken gebruik wilt maken.

De Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken voelt ook nog eens super zacht aan. Dit is te danken aan het zachte fleece materiaal waar dit deken van gemaakt is. Overigens beschikt dit materiaal, en ook de deken zelf, over alle mogelijke keurmerken. Dit is dus ook nog een duurzaam elektrisch deken voor op de bank.

Wat ook opvalt, is de handige timerfunctie. Stel de timer op bijvoorbeeld 60 minuten in en geniet optimaal onder dit deken. Na deze 60 minuten schakelt de deken zich automatisch uit. Dit komt de veiligheid dus alleen maar ten goede. Dat komt overigens ook nog door de oververhittingsbeveiliging. Zodra dit deken té heet dreigt te worden, schakelt dit deken zich automatisch uit.

Een ander groot pluspunt vinden wij het prijskaartje. Voor de Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken betaal je namelijk slechts €45. Het is hiermee één van de goedkopere elektrische dekens voor op de bank uit onze top 5. Je geniet bovendien van een uitmuntende kwaliteit.

Die kwaliteit komt ook naar voren in de reviews bij onze partner Bol. Wij raden je graag aan om deze reviews op je gemakje door te nemen; je krijgt daarmee een duidelijke indruk van dit deken. Op de website van Bol zie je overigens dit deken ook direct in meerdere kleuren aangeboden worden. Je kunt ‘m hierdoor dus ook nog volledig op de rest van je interieur afstemmen.

Het is uiteraard ook mogelijk om dit deken naar je wens in te stellen. Je hebt hiervoor de beschikking over een handige, verlichte schakelaar. Dankzij het licht stel je ook in het donker dit elektrische deken eenvoudig naar wens in. Je hebt hierbij de keuze uit 3 warmtestanden. Meer dan genoeg, wat ons betreft.

Al met al spreekt de Meisterhome xxl Elektrische Warmtedeken ons ook aan. Dit deken doet exact wat ‘ie moet doen, is uiterst geschikt voor op de bank en voelt dus heerlijk zacht aan. In combinatie met de eenvoudige bediening en de eenvoudige wasbaarheid heeft dit deken gewoonweg heel veel te bieden. Bekijk ‘m direct bij Bol en sla je slag. Veel plezier met dit elektrische deken voor op de bank!

Wat is een elektrisch deken voor op de bank?

Een elektrisch deken voor op de bank is een elektrisch deken dat je volledig om je heen kunt slaan. Je kunt dit deken hierdoor prima op de bank gebruiken. Maar, zo’n elektrisch deken is ook prima te gebruiken in je bed.

Belangrijk om te weten: een elektrisch deken voor op de bank is altijd een elektrisch bovendeken. Een elektrisch onderdeken is niet geschikt voor gebruik op de bank. Overigens is een dergelijk deken hierdoor ook altijd een elektrisch omslagdeken.

Wat zijn de voordelen van een elektrisch deken voor op de bank?

Overweeg je de aanschaf van een elektrische deken voor op de bank? Dan hebben wij maar één tip voor je in petto: schaf een elektrische deken voor op de bank zo snel mogelijk aan. Je geniet hiermee namelijk van veel voordelen:

 • Je geniet van veel comfort op de bank. Leg je een elektrische deken voor op de bank over je heen? Dan geniet je van ontzettend veel comfort op de bank. Je hebt het heerlijk warm en je geniet optimaal van dit heerlijke rustmomentje. Grote kans dus dat je onder dit deken heerlijk in slaap valt!
 • Je geniet van een kostenbesparing. Met een elektrische deken voor op de bank kun je ook nog veel geld besparen. Dit komt puur doordat je je centrale verwarming niet meer hoeft te gebruiken. Een elektrische deken voor op de bank zorgt immers voor de gewenste warmte!
 • Je kunt ‘m naar wens instellen. Een elektrische deken voor op de bank is geheel naar wens in te stellen. Zo kun je uit meerdere warmtestanden kiezen en ook gebruik van een timerfunctie maken. Dit maakt het des te prettiger om onder dit deken plaats te nemen.
 • Je kunt de deken volledig om je heen slaan. Een elektrische deken voor op de bank is dus altijd een bovendeken. Dit houdt in dat je ‘m heerlijk over je heen kunt slaan. Zowel de voor- als de achterzijde van je lichaam wordt hierdoor heerlijk opgewarmd.
 • Je geniet van veel gemak. Met de beste elektrische deken voor op de bank geniet je al met al van veel gemak. Zo kun je ‘m eenvoudig bedienen, eenvoudig wassen en ook nog overal in je woning gebruiken. Wil je ‘m op meerdere plekken in huis gebruiken? Kies dan voor een elektrische deken voor op de bank met een lange stroomkabel.
De MOA Elektrische Deken is de beste elektrische deken voor op de bank

Wat zijn de nadelen van een elektrisch deken voor op de bank?

Is de beste koop voor iedereen een juiste aankoop? Ja, daar komt het volgens ons wel op neer. Je moet echter wel met deze 2 aandachtspunten rekening houden:

 • Je hebt een stopcontact in de buurt van je bank nodig. Als je van de betere elektrische dekens voor op de bank gebruik wilt maken, heb je wel een stopcontact in de buurt nodig. De stroomkabel is pakweg 1 tot 2 meter lang, dus in een straal van 1 á 2 meter moet een stopcontact vrij zijn.
 • De prijzen lopen behoorlijk uiteen. Wil je graag een geschikt elektrische deken voor op de bank aanschaffen? Dan moet je even goed beseffen dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Denk daarom op voorhand goed over je budget na.

Heb je de beste elektrische deken voor op de bank nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste elektrische deken voor op de bank niet tegengekomen? Bekijk dan ook deze 5 varianten eens op je gemakje. Deze 5 varianten zijn door ons ook goed beoordeeld:

Hoe vind je de beste elektrische deken voor op de bank?

Het is de hoogste tijd om op zoek naar de beste elektrische deken voor op de bank te gaan. Hier helpen wij je graag een extra handje bij! Dat doen we door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Afmetingen

Wil je een elektrische deken voor op de bank aanschaffen? Dan moet je vooral goed naar de afmetingen kijken. Je wilt namelijk dat je de deken volledig om je heen kunt slaan. Daar moet je dan ook goed de afmetingen van de deken op afstemmen.

Warmtestanden & timer

Je moet ook goed naar de warmtestanden kijken. Let daarbij ook goed op hoe je deze warmtestanden in kunt stellen. Ga bijvoorbeeld goed na of de schakelaar verlicht is.

Check ook goed of de elektrische deken voor op de bank over een timer beschikt. Is dat inderdaad het geval? Dan geniet je van nóg meer gemak, terwijl je heerlijk op de bank ligt.

Stroomkabel

Je moet ook goed naar de stroomkabel kijken. Des te langer deze kabel is, des te handiger. Je hebt immers niet altijd in de directe omgeving van je bank nog een stopcontact vrij. Sluit een elektrische deken voor op de bank in ieder geval nooit op een verlengsnoer aan!

Samenstelling

Als één na laatste punt wijzen wij je op de algehele samenstelling. Bekijk bijvoorbeeld van welk materiaal de deken is, hoe veilig de deken is en welke extra’s de deken nog aanbiedt.

Prijs + kwaliteit

Wil je per sé voor de beste variant gaan? Volg dan deze twee tips op:

 • Durf te investeren. Het is verstandig om in de beste elektrische deken voor op de bank te investeren. Je moet wellicht iets meer geld uitgeven, maar dan geniet je wel van een lange(re) levensduur.
 • Ga voor pure kwaliteit. Wij raden je tevens aan om voor pure kwaliteit te gaan. Dat doe je door voor één van de bovenstaande elektrische dekens voor op de bank te kiezen. Al deze dekens zijn namelijk van een uitmuntende kwaliteit, worden goed beoordeeld en gaan hierdoor erg lang mee!

Veelgestelde vragen over elektrische dekens voor op de bank

Wat is een elektrische deken voor op de bank?

Een elektrische deken voor op de bank is een speciaal ontworpen deken met ingebouwde verwarmingselementen, bedoeld om extra warmte en comfort te bieden tijdens het ontspannen op de bank.

Is een elektrische deken voor op de bank veilig?

Ja, moderne elektrische dekens zijn veilig wanneer ze volgens de instructies worden gebruikt. Ze zijn uitgerust met veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling.

Kan ik een elektrische deken voor op de bank in de wasmachine wassen?

Dit hangt af van het specifieke model. Veel elektrische dekens zijn wasbaar nadat de elektrische componenten zijn verwijderd. Controleer altijd de wasvoorschriften van de fabrikant.

Hoeveel energie verbruikt een elektrische deken voor op de bank?

Het energieverbruik varieert per model, maar over het algemeen zijn ze ontworpen om energiezuinig te zijn, met een gemiddeld verbruik dat kan variëren tussen 20 en 100 watt, afhankelijk van de instellingen.

Kan ik de elektrische deken de hele avond aan laten terwijl ik op de bank zit?

Ja, veel elektrische dekens hebben een automatische uitschakelfunctie die de deken na een bepaalde tijd uitschakelt, waardoor ze veilig de hele avond gebruikt kunnen worden.