Beste kinderslaapzak van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Heeft je kind het af en toe koud in zijn/haar bed? Gaat je kind af en toe kamperen? In deze beide situaties heb je de beste kinderslaapzak nodig. Zo’n slaapzak is lekker dik, past qua afmetingen perfect bij je kind en voelt ook nog eens zacht aan. Een absolute win-win-win situatie dus. Maak direct kennis met de 10 beste varianten van 2024 en schaf de gewenste variant goedkoop aan.

Onze 5 beste kinderslaapzakken van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste kinderslaapzakken bij de goedkoopste aanbieder:


1. NOMAD® Brisbane Junior Slaapzak

De NOMAD® Brisbane Junior Slaapzak is de beste kinderslaapzak van 2024. Deze slaapzak voldoet volledig aan onze eisen en is voor veel kinderen erg geschikt. Dit komt onder meer door de vulling van kunstvezel. Deze vulling maakt deze slaapzak voor in elke situatie, tot 4 graden Celsius, uiterst geschikt.

Deze slaapzak is 160 bij 70 cm groot. Dit is dus veel kleiner dan een normale slaapzak, maar uiteraard ook weer een stuk groter dan een babyslaapzak. In principe kan elk kind gebruik maken van deze kinderslaapzak!

De NOMAD® Brisbane Junior Slaapzak is ook voor de warmere nachten ideaal. Het hoogwaardige katoen voelt zacht op de huid aan, ventileert goed en voert al het vocht af. Ideaal dus voor in de warme maanden. In de koude maanden geniet je kind van de dikte van deze kinderslaapzak. Al met al een aanrader!

2. LOWLAND OUTDOOR® Donzen dekenslaapzak

De LOWLAND OUTDOOR® Donzen dekenslaapzak is ook een zeer geschikte kinderslaapzak. Dit is een donzen slaapzak, waardoor deze slaapzak heel zacht aanvoelt. Het is voor je kind hierdoor heerlijk om in/op/onder deze slaapzak plaats te nemen.

Ook deze kinderslaapzak is 160 bij 70 cm groot. De ideale afmetingen voor een kind, waarbij het merk LOWLAND Outdoor ook nog voor een neutrale blauwe kleur gegaan is. Dit maakt deze slaapzak ook uiterst geschikt voor dames.

De LOWLAND OUTDOOR® Donzen dekenslaapzak is van de beste materialen vervaardigd, waaronder 100% Egyptisch katoen. Dit katoen voelt lekker zacht aan, voert warmte goed af en is aangenaam voor de kinderhuid. Je kind slaapt dus heerlijk met deze kinderslaapzak!

3. Polydaun Beach house kinderslaapzak

De Polydaun Beach house kinderslaapzak is ook een geschikte slaapzak voor kinderen. Deze slaapzak wordt in twee kleuren aangeboden: blauw en roze. Dit maakt ‘m sowieso al voor alle kinderen uiterst geschikt.

De binnenkant van deze slaapzak is volledig met 100% katoen gevuld. Dit materiaal voelt zacht aan, gaat lang mee en voert ook nog eens de warmte goed af. Heeft je kind het juist koud? Dan werkt deze kinderslaapzak goed isolerend.

De Polydaun Beach house kinderslaapzak is dus het gehele jaar door te gebruiken. Daarbij geniet je kind van veel gemak en van een aangenaam gevoel. Dat laatste is ook te danken aan de afmetingen: deze kinderslaapzak is 160 bij 70 cm groot.

4. Easy Camp Image Kids Aquarium Slaapzak Kinderen

Over de Easy Camp Image Kids Aquarium Slaapzak Kinderen zijn wij ook uitermate enthousiast. Dit komt eigenlijk alleen al door het unieke design. Deze slaapzak is met een soort van aquarium opdruk bedrukt, waardoor ‘ie een super leuke uitstraling heeft.

Wat bij deze kinderslaapzak vooral opvalt, is de eenvoud. Deze kinderslaapzak kent geen poespas, maar doet gewoon wat ‘ie moet doen: je kind goed warm houden. De slaapzak voelt ook nog eens zacht aan en is vooral zomers uiterst geschikt.

De Easy Camp Image Kids Aquarium Slaapzak Kinderen is een lichtgewicht slaapzak. Hij weegt slechts 843 gram, waardoor je kind ‘m overal eenvoudig mee naar toe kan nemen. Dit maakt deze slaapzak voor kinderen uiterst geschikt voor logeerpartijen en voor het kamperen!

5. Abbey Camp Slaapzak Junior

Onze top 5 sluiten we graag af met de Abbey Camp Slaapzak Junior. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit een geweldige slaapzak is, met name voor meiden. Hoewel: je kunt deze slaapzak in 6 kleuren bestellen. Er is hierdoor ook wel een geschikte kleur beschikbaar voor je zoon.

Deze slaapzak is vooral voor de warmere nachten geschikt. Hij doet namelijk zijn werk tot een temperatuur van ongeveer 10 graden. Als het kouder is, heb je niet al te veel aan deze kinderslaapzak. Deze slaapzak is namelijk vrij dun. Dit zorgt overigens wel voor een gewicht van 769 gram!

De Abbey Camp Slaapzak Junior is de goedkoopste kinderslaapzak uit onze top 10. Je betaalt hier ongeveer €25 voor; een geweldige prijs met het oog op de kwaliteit ook. Deze slaapzak wordt bovendien goed beoordeeld en is 140 bij 70 cm groot. Daarmee is ‘ie dus kleiner dan bovenstaande kinderslaapzakken!

Wat kenmerkt een kinderslaapzak?

Een normale slaapzak is door een kind niet te gebruiken. Zo’n slaapzak is veel te groot, waardoor er sprake van veel lege ruimte is. Deze lege ruimte brengt koud met zich mee; je kind ligt hierdoor in een te grote slaapzak alleen maar te rillen. Of heeft het koud.

Een kinderslaapzak kenmerkt zich gelukkig door kleinere afmetingen. Daarbij heb je eigenlijk uit meerdere afmetingen de keuze:

 • 120 bij 70 centimeter
 • 140 bij 70 centimeter
 • 160 bij 70 centimeter
 • 180 bij 70 centimeter

De breedte van 70 centimeter is eigenlijk vrij standaard te noemen. Qua lengte zijn er dus wel veel varianten te vinden. De variant van 120 cm is ideaal voor peuters, terwijl de maat van 180 cm ideaal is voor de grotere kinderen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kinderslaapzak?

 • Ideaal voor een kinderlichaam. Een kind krijgt het in een normale slaapzak vanzelf te koud, als gevolg van de lege ruimte. Daar is bij een goede kinderslaapzak gelukkig geen sprake van. De kinderslaapzak is hierdoor ideaal voor een kinderlichaam.
 • Veelzijdig te gebruiken. Een goede kinderslaapzak is ook nog veelzijdig te gebruiken. Je kind kan ‘m prima thuis gebruiken, maar ook als hij/zij gaat logeren of kamperen. Dit is ook te danken aan het lichte gewicht van de meeste kinderslaapzakken.
 • Voelt erg zacht aan. Met name als je kind nog wat jonger is, heeft hij/zij een vrij gevoelige huid. Het is daarom een groot voordeel dat een kinderslaapzak erg zacht aanvoelt. Dit voorkomt irritaties op de huid en draagt bij aan de nachtrust.
 • Verbetering van de nachtrust. Al met al geniet je kind met de beste kinderslaapzak van 2024 van een verbetering van de nachtrust. De slaapzak biedt de gewenste warmte, een gevoel van geborgenheid en veel gemak.
 • Je kind groeit uit de slaapzak. Het is goed om te beseffen dat een kinderslaapzak geen oneindig leven heeft. Uiteindelijk word je kind té groot om nog van de kinderslaapzak gebruik te kunnen maken. Wellicht kun je ‘m op dat moment aan iemand anders geven. Of eventueel voor één van je andere kinderen gebruiken.
NOMAD® Brisbane Junior Slaapzak
De NOMAD® Brisbane Junior Slaapzak is de beste kinderslaapzak

Welke merken bieden goede kinderslaapzakken aan?

De beste kinderslaapzak is van het merk NOMAD. Dit vinden wij ook één van de beste merken. Andere interessante merken zijn Coleman, Polydaun, Vaude, Abbey en LOWLAND Outdoor. Ook deze merken leveren kwaliteit en bieden meerdere soorten slaapzakken voor kinderen aan.

Heb je de beste kinderslaapzak nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de meest geschikte slaapzak voor je kind nog niet tegengekomen? Of wil je graag een complete vergelijking maken? Bekijk dan ook de volgende 5 kinderslaapzakken nog even:

Hoe vind je de beste kinderslaapzak?

Een kinderslaapzak is voor veel kinderen absoluut onmisbaar te noemen. Maar, je moet daarvoor wel een geschikte slaapzak aanschaffen. Die slaapzak vind je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Afmetingen

Je moet allereerst goed naar de afmetingen van de slaapzak kijken. Deze afmetingen moet je uiteraard goed afstemmen op de lengte van je kind. Daarbij is het advies om ook rekening met de (snelle) groei van je kind te houden. Een kinderslaapzak kun je beter iets op de groei kopen.

Materiaal

Je moet ten tweede even goed naar het materiaal kijken. Dit materiaal is namelijk voor meerdere punten bepalend:

 • Inzetbaarheid. Sommige kinderslaapzakken zijn alleen in de zomer te gebruiken, terwijl andere slaapzakken het gehele jaar door te gebruiken zijn. Dit hangt vooral van het materiaal – en de dikte hiervan – af.
 • Zachtheid. Het materiaal van een kinderslaapzak is ook bepalend voor de zachtheid. Idealiter voelt een slaapzak voor een kind zo zacht mogelijk aan; dat is uitermate prettig voor zijn/haar huid.

Samenstelling

Je zou ten derde even goed naar de samenstelling moeten kijken. Bekijk even de rits van de kinderslaapzak, de afwerking en eventuele extra’s. Je kunt echter ook bewust voor een zo’n eenvoudig mogelijke kinderslaapzak kiezen. Daar valt, wat ons betreft, ook veel voor te zeggen.

Kwaliteit

Ons advies is om te allen tijde voor een kinderslaapzak van een A-merk te kiezen. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd zijn, zijn allemaal A-merken. Deze merken leveren de gewenste kwaliteit en gebruiken de juiste materialen.

Prijs

Tot slot adviseren wij je om even goed naar de prijs te kijken. Hoeveel geld heb je over voor de beste kinderslaapzak? Bepaal dit en bekijk vervolgens de 10 bovenstaande kinderslaapzakken. Met deze slaapzakken weet je één ding zeker: je kind geniet hier optimaal jarenlang van!