Beste kinderwekker van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Is een normale wekker een aanrader voor een kind? Nee, niet zozeer. Een wekker voor een kind moet speelser, eenvoudiger én leuker zijn. Het draait bij een kinderwekker daarentegen iets minder om de functionaliteit. Jij bent immers de stock achter de deur om je kind op tijd uit bed te krijgen. Speciaal voor jou zijn wij in ieder geval op zoek naar de beste kinderwekker gegaan. Uiteindelijk hebben we een complete top 10 samengesteld!

Onze top 5 beste kinderwekkers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste kinderwekkers bij de goedkoopste aanbieder:


1. Zazu Slaaptrainer Kinderwekker

De Zazu Slaaptrainer Kinderwekker is volgens ons de beste koopvan 2024. Deze wekker kun je het beste zien als een combinatie van een slaaptrainer én een kinderwekker. Je kind geniet hiermee sowieso van 2 belangrijke voordelen:

 • Dankzij de slaaptrainer valt je kind heerlijk in slaap. Ook is het hierdoor voor je kind makkelijker om bepalen wanneer ze uit hun bed mogen.
 • Dankzij de wekker staat je kind altijd op tijd op. Dit is wel zo prettig als je kind al wat ouder wordt en elke nacht volledig doorslaapt.

Dit is ook voor jou de beste koop. Door de combinatie van bovenstaande voordelen weet je kind precies wanneer hij/zij op mag staan. Je hoeft hierdoor niet langer bang te zijn dat je al vroeg gewekt wordt door je kind. Hoe goed klinkt dat?

Deze kinderwekker is volledig in de schapenstijl uitgevoerd. Dit blijkt overduidelijk uit het hoofd van de schaap aan de linkerzijde van de wekker. Dit hoofd staat niet alleen leuk en vrolijk, maar heeft ook nog een belangrijke werking. Is het voor je kind tijd om op te staan? Dan gaan de open van het schaap open. Zijn de ogen van het schaap nog dicht? Dan weet je kind dat het zaak is om te blijven liggen/slapen.

Dit is volgens ons ook nog de beste variant met licht. Het merk Zazu heeft de wekker bewust van een nachtlampje voorzien, waardoor je kind in bed nog een boekje kan lezen. Of vind je kind het eng om volledig in het donker te slapen? Dan is dit licht uiteraard ook een fijne bijkomstigheid.

Hoe moet je de wekker schaap Zazu instellen? Nou, dit doe je bijzonder eenvoudig met de touch knoppen. Met deze knoppen is het voor jou én je kind mogelijk om de Zazu Slaaptrainer Kinderwekker geheel naar wens in te stellen.

Je geniet hierbij ook nog van 2 mogelijke tijdinstellingen. Je kunt de ogen van het schaap op een bepaald tijdstip af laten gaan. Dit is handig als je kind bijvoorbeeld om 07:00 de volgende ochtend op moet. Maar, je kunt de ogen van het schaap ook na een bepaald aantal minuten af laten gaan. Dit is wel zo handig als je kind nog een middagslaapje gaat doen.

De werking van deze kinderwekker is voortreffelijk. Dat is ook nog te danken aan de dubbele stroomvoorziening. Met dank aan een USB kabel kun je de Zazu Slaaptrainer Kinderwekker eenvoudig op een stopcontact aansluiten. Je kunt ‘m echter ook op batterijen laten werken. Het voordeel daarvan is dat je deze kinderwekker ook mee op vakantie kunt nemen.

Gaat de wekker van de Zazu Slaaptrainer Kinderwekker ’s ochtends af? Dan gaat dit geluid dus gepaard met het openen van de ogen van het schaap. Tevens is het ideaal dat het scherm van deze kinderwekker aangaat. Ook dat is een teken voor je kind om op te staan. Goed om te weten: dit scherm blijft 15 minuten branden na het afgaan van de wekker.

Al met al vinden wij de Zazu Slaaptrainer Kinderwekker de beste koop. Met alle dank aan bovenstaande voordelen, maar óók met dank aan de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze kinderwekker betaal je slechts €44,90. Dit vinden wij een opvallend voordelig prijskaartje, vanwege deze redenen:

 • Deze kinderwekker gaat jarenlang mee. Koop je nú deze kinderwekker voor je kind? Dan weet je zeker dat de wekker in bijvoorbeeld 2030 zijn werk nog steeds doet. Het merk Zazu levert simpelweg een geweldige kwaliteit.
 • Jij en je kind genieten van ongekend veel voordelen. Deze kinderwekker koop je voor zowel jezelf als voor je kind. Je kind slaapt een stuk beter en weet op welk moment hij/zij uit bed mag stappen. Het gevolg hiervan is dat jij ook een stuk beter gaat slapen!

2. Kidsleep Moon Nachtlampje/Slaaptrainer

Ben je op zoek naar de beste koop met licht? Dan kun je ook voor de Kidsleep Moon Nachtlampje/Slaaptrainer kiezen. Wij vinden dit de tweede beste kinderwekker.

De samenstelling van deze kinderwekker is uniek. Dit komt vooral doordat het een wekker is die uit twee onderdelen bestaat. Je ziet op de productfoto’s beide onderdelen naar voren komen. Zowel het grote- als het kleine onderdeel hebben een belangrijke functie.

Ten eerste is het fijn dat je kind makkelijk de digitale klok af kunt lezen. Dat doet je kind door naar het kleinere onderdeel te kijken. Ten tweede is het ideaal dat het lampje aangaat, zodra het tijd is om op te staan. Je ziet hierbij niet alleen de digitale kok, maar ook een zon en maan die opgaan. Je kind weet hierdoor exact het volgende:

 • Je kind weet precies wanneer het tijd is om te gaan slapen. Je kunt deze kinderwekker dan ook als een prima slaaptrainer zien.
 • Je kind weet precies wanneer hij/zij uit bed mag. Staat je kind nu nog elke ochtend om 06:00 bij je aan bed? Dan is de Kidsleep Moon Nachtlampje/Slaaptrainer ook de meest geschikte kinderwekker. Dankzij deze wekker blijft je kind simpelweg langer in bed liggen. Ideaal!

Zou je kind graag in bed nog een boekje willen lezen? Of vind je kind het enigszins bang om in het donker te slapen? Dan komt de verlichting/nachtlamp van de Kidsleep Moon Nachtlampje/Slaaptrainer goed van pas. Met dank aan deze nachtlamp voelt je kind zich een stuk veiliger. Ook is het ideaal dat de intensiteit van het licht in 4 standen in kunt stellen.

Met de Kidsleep Moon Nachtlampje/Slaaptrainer geniet je kind van heel veel wekmogelijkheden. Zo hebben jij en je kind de keuze uit vier verschillende wekgeluiden. Probeer vooral eens de wekgeluiden met je kind uit en luister naar zijn/haar voorkeuren. Dankzij deze wekgeluiden staat je kind hoe dan ook op een fijne manier op.

Heeft je kind moeite om in slaap te vallen? Dan is dit ook een geschikte kinderwekker voor je kind. Dat is te danken aan de twee liedjes waar je tussen kunt kiezen. Deze liedjes zorgen ervoor dat je kind heerlijk tot rust komt. Daardoor valt je kind een stuk beter en sneller in slaap. Wat wil je nog meer? Een goed uitgerust kind is immers ook een stuk gezelliger voor je.

Al met al vinden wij dit de beste koop met muziek en licht. Dat deze kinderwekker zoveel te bieden heeft, blijkt jammer genoeg wel uit het prijskaartje. Voor de Kidsleep Moon Nachtlampje/Slaaptrainer betaal je namelijk €57. Hij is hiermee dus een slag duurder dan de bovenstaande kinderwekker.

Ook goed om te weten: deze kinderwekker neemt wel wat ruimte in. Je hebt daarom voldoende ruimte nodig op het nachtkastje van je kind. Ontbreekt het aan deze ruimte? Dan is de aanschaf van een nieuw nachtkastje – of plankje naast het bed – aan te raden.

3. Kadoing Beer Kinderwekker

€31,49
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Gaat je voorkeur uit naar een kinderwekker digitaal? Dan raden wij je van harte de Kadoing Beer Kinderwekker aan. Deze kinderwekker is om meerdere redenen voor veel kinderen een absolute aanrader. In deze korte review vertellen wij je hier graag meer over.

Ten eerste zijn wij over het design van de Kadoing Beer Kinderwekker erg te spreken. Op deze klok kan je kind niet de actuele tijd aflezen, maar hij/zij ziet wel verschillende gezichtsuitdrukkingen. Aan de hand van deze gezichtsuitdrukkingen weet je kind precies wanneer het tijd is om op te staan.

Ten tweede zijn wij over de interactiviteit van deze kinderwekker te spreken. Als je kind een tikje op deze wekker geeft, maakt de wekker een gek gezicht. Het is hierdoor voor je kind super leuk om deze wekker alleen al naast zijn/haar bed te hebben staan.

Ten derde zijn wij over de wake up light functie uitermate te spreken. Voordat de wekker gaat, begint ‘ie alvast te branden. Hij begint 15 minuten voordat de wekker gaat met het afgeven van wat licht. Door dit zachte wit licht krijgt je kind alvast de indruk dat het – bijna – tijd is om op te staan. Deze functie kom je bij vrij weinig andere kinderwekkers tegen.

Ten vierde zijn wij over de vele instelmogelijkheden te spreken. Je kunt bij deze kinderwekker uit de nodige instelmogelijkheden kiezen:

 • Acht alarmgeluiden. Je kunt bij de Kadoing Beer Kinderwekker uit maar liefst 8 alarmgeluiden kiezen. Je kind staat hierdoor altijd met het gewenste alarmgeluid op. En is je kind na verloop van tijd een alarmgeluid zat? Dan stellen jullie snel één van de andere alarmgeluiden in.
 • Meerdere alarmvolumes. Het is ook mogelijk om het volume van de Kadoing Beer Kinderwekker naar wens aan te passen. Is je kind nogal een diepe slaper? Dan stel je idealiter een hoger volume in.
 • Snooze functie. Deze kinderwekker is ook nog van een snooze functie voorzien. Dankzij deze snooze functie kan je kind nog net iets langer in bed blijven liggen.

De Kadoing Beer Kinderwekker is ook nog van ingebouwde verlichting voorzien. Door deze verlichting hoeft je kind niet meer bang te zijn in het donker. Ook is het ideaal dat je kind deze kinderwekker als een nachtlampje kan gebruiken.

De algehele kwaliteit van deze kinderwekker is prima. Het merk Kaoding heeft voor de juiste materialen gekozen, waardoor deze kinderwekker tegen een stootje bestand is. Voor al dit moois hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Je kunt uitgaan van een investering van slechts €34,99. Dat valt reuze mee, niet waar?

Het leuke is ook nog dat je deze wekker in meerdere kleuren kunt kopen. Ga goed na welke kleur het mooiste staat in de slaapkamer van je kind. Check sowieso even het aanbod van actuele kleuren bij onze partner Bol.com!

Al met al vinden wij dit een zeer geschikte kinderwekker. Deze kinderwekker ziet er ontzettend vrolijk uit, biedt een paar leuke extra’s en is geheel naar wens in te stellen. Tevens is dit een volledig gepatenteerde kinderwekker. Dat geeft des te meer aan dat dit een unieke kinderwekker is. En het is volgens ons dus ook één van de beste varianten van 2024.

4. Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen

Ben je op zoek naar een handige kinderwekker voor je zoon of dochter? Kijk dan ook eens naar de Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen. Wij vinden dit namelijk de vierde beste kinderwekker van 2024. Deze eretitel heeft deze wekker aan meerdere, unieke elementen te danken.

Zo zijn wij uitermate te spreken over de veelzijdigheid van de Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen. Zoals de naam al aangeeft, kun je deze wekker als een slaaptrainer inzetten. Dankzij deze wekker valt je kind beter en sneller in slaap. Ook is je kind dankzij deze wekker in staat om ’s nachts lekker door te blijven slapen.

Daarnaast is deze wekker uiterst geschikt om je kind op tijd te wekken. Daarbij heb je de keuze uit 2 wekmogelijkheden:

 • Alarm 1. Bij alarm 1 ben je in staat om de slaaptijd van je kind in te stellen. Dit is ideaal als je kind een middagdutje gaat doen. Wil je dat je kind maximaal 90 minuten slaapt? Dan stel je alarm 1 op 90 minuten in. Na deze 90 minuten gaat het alarm direct af, waardoor je kind nooit meer té lang slaapt in de middag.
 • Alarm 2. Bij alarm 2 kun je de gewenste wektijd instellen. Wil je bijvoorbeeld dat je kind om 07.00 uur opstaat? Dan stel je alarm 2 op 07:00 in.

Het leuke is dat deze kinderwekker ook nog over een zonsopgang functie beschikt. Met deze functie is deze wekker in staat om de zonsopgang te simuleren. Je kind weet hierdoor exact dat het binnenkort tijd is om op te staan. Een bijkomend voordeel is het nachtlampje. Dankzij dit nachtlampje heeft je kind in bed voldoende licht. Ideaal als je kind bijvoorbeeld bang in het donker is.

De Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen is ook nog van een paar unieke extra’s voorzien. Zo beschikt ‘ie over een zachte overgang. Dankzij deze zachte overgang van de geluiden valt je kind snel in slaap. Daarnaast is het ideaal dat deze wekker over een kinderslot beschikt. Dankzij dit slot kan je kind zelf geen aanpassingen meer aan de kinderwekker beschikken.

Spreekt deze kinderwekker je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je. Het design van de Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen is echt geweldig. Dit geweldige design is te danken aan de vorm van de wekker, aan de gezichtsuitdrukkingen op het scherm en op de tijd die op het scherm weergegeven wordt. Je kind weet dus hoe laat het is én hoe laat hij/zij uit bed mag.

Daarnaast zijn wij over het interessante prijskaartje erg te spreken. Voor deze kinderwekker betaal je slechts €31,95. Dit vinden wij reuze meevallen, zeker met het oog op alle bovenstaande voordelen. Onder aan de streep is de aanschaf van deze kinderwekker dus absoluut aan te raden.

Wel goed om te weten: de Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen staat niet altijd even stevig op zijn pootjes. De vormgeving is ietwat onhandig, waardoor ‘ie vrij snel omvalt. Dit voorkom je door ‘m direct even goed op het nachtkastje van je kind neer te zetten.

Als laatste voordeel willen wij de eenvoudige bediening aanstippen. Je kunt de Numsy Lou Slaaptrainer Kinderen met slechts een paar knoppen snel en volledig naar wens instellen. Het mooie is dat dit perfect samengaat met het kinderslot. Je kind kan hierdoor zelf niet even de wektijd aanpassen. Of iets anders aanpassen. Nee, jij houdt alle touwtjes in handen!

5. Kidsleep Classic Slaaptrainer

Eerder in deze top 5 heb je al kennisgemaakt met een kinderwekker van Kidsleep. Dat is volgens ons een zeer goede kinderwekker van dit merk, maar óók over de Kidsleep Classic Slaaptrainer zijn wij erg te spreken. In deze korte review vertellen we je graag alles over deze kinderwekker.

De Kidsleep Classic Slaaptrainer is een ideale wekker voor kinderen. Dit komt vooral doordat je kind op een spelenderwijs leert wanneer het tijd is om uit bed te gaan. Dit is te danken aan de twee plaatjes die op deze wekker aangebracht zijn:

 • Plaatje 1. Plaatje 1 is een figuurtje dat buiten met zijn tas wandelt.
 • Plaatje 2. Plaatje 2 is een figuurtje dat heerlijk in bed ligt te slapen.

Is het voor je kind tijd om uit bed te gaan? Dan gaat plaatje 1 branden. Moet je kind vooral nog even in bed blijven liggen? Dan gaat plaatje 2 branden. Door deze vrij eenvoudige werking weet je kind precies wanneer hij/zij uit bed mag komen.

Een groot bijkomend voordeel is het vrolijke design. Als je naar de Kidsleep Classic Slaaptrainer kijkt, word je echt direct blij. Dat geldt overigens niet alleen voor jou, maar ook voor je kind. Tevens is het ideaal dat aan de zijkant van de Kidsleep Classic Slaaptrainer ook nog een digitale klok aangebracht is. Met name als je kind al klok kan lezen, is dit een welkome toevoeging voor deze kinderwekker.

Kies je voor deze kinderwekker? Dan krijg je ook nog extra decoplaatjes meegeleverd. Met dank aan deze extra plaatjes hou je de Kidsleep Classic Slaaptrainer interactief, leuk en vrolijk voor je kind. Het is hoe dan ook een feit dat je kind dankzij deze kinderwekker een stuk beter gaat slapen.

Dat geldt uiteraard ook voor jou. Pas als het juiste plaatje brandt, mag je kind uit zijn/haar bed kruipen. Tot dat moment kun jij dus heerlijk doorslapen. Met name als je in de afgelopen tijd veel gebroken nachten hebt gehad, is dit onwijs prettig. Wij raden je daarom kinderwekker heel graag aan.

Het leuke is dat je de Kidsleep Classic Slaaptrainer ook nog naar wens in kunt stellen. Zo kun je ‘m met of zonder geluid instellen. Met name als je kind al naar school gaat, is het wenselijk om ‘m met geluid in te stellen. Je wilt immers niet dat je kind in dat geval zich verslaapt. Dankzij het geluid verklein je die kans aanzienlijk.

Wat ook nog een geweldige toevoeging, is het nachtlampje. Met dit nachtlampje hoef je kind nooit meer bang te zijn in het donker. Ook is je kind hierdoor in staat om ’s avonds in bed nog een boekje te lezen. De digitale klok is overigens ook verlicht. Je kind kan hierdoor ook midden in de nacht de actuele tijd aflezen.

Spreekt deze kinderwekker je aan? Dan moet je wel even goed naar het prijskaartje kijken. Voor de Kidsleep Classic Slaaptrainer moet je namelijk een bedrag van €59 betalen. Het is hiermee één van de duurdere kinderwekkers van 2024. Maar, we raden je de aanschaf van deze kinderwekker desalniettemin van harte aan.

Mocht je deze kinderwekker aan willen schaffen, zou je even goed naar het actuele aanbod bij Bol.com moeten kijken. De Kidsleep Classic Slaaptrainer wordt namelijk in meerdere kleuren aangeboden. Maak daarom tussen deze kleuren een goede vergelijking en schaf direct deze kinderwekker voor je kind aan!

Ons onderzoek naar de beste kinderwekker

 • Meer dan 60 kinderwekkers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 10 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een kinderwekker precies?

Je kunt een kinderwekker niet met bijvoorbeeld een normale digitale wekker, een wekkerradio of een senioren wekker vergelijken. Nee, een kinderwekker is juist specifiek voor kinderen ontwikkeld.

Dit is dan ook een vrij uniek soort wekker. Het is een wekker die perfect aansluit op de wensen en het slaapritme van een kind. Dat blijkt ook uit de dubbele functie van een dergelijke wekker:

 • Een kinderwekker laat je kind weten wanneer hij/zij uit bed mag komen. Het is voor veel ouders een doorn in het oog: een kind dat midden in de nacht of vroeg in de ochtend al naast hun bed staat. Om dát te voorkomen, heb je een goede kinderwekker nodig. Deze wekker geeft namelijk exact aan wanneer je kind uit bed mag komen.
 • Een kinderwekker wekt je kind op tijd. Gaat je kind al naar school? Dan is het uiteraard belangrijk dat je kind op tijd wakker wordt. Ook daarvoor biedt een kinderwekker de gewenste oplossing.

Een kinderwekker is dus meer dan alleen een wekker. Het is eigenlijk een educatief hulpmiddel dat in elke kinderkamer onmisbaar is.

Goed om te weten: een kinderwekker is in veel gevallen ook een slaaptrainer. Dit houdt in dat je kind met een goede kinderwekker beter, sneller en dieper in slaap valt. Doordat je kind beter slaapt, is je kind de rest van de dag een stuk vrolijker. Daar heb jij uiteraard ook alleen maar profijt van!

Zazu Slaaptrainer Kinderwekker
De Zazu Slaaptrainer Kinderwekker is de beste kinderwekker

Veel soorten kinderwekkers

Ben je voor je kind op zoek naar een nieuwe kinderwekker? Dan is het goed om te weten dat je in 2024 uit veel soorten kinderwekkers kunt kiezen:

 • Kinderwekker met licht. Een kinderwekker met licht is toch wel uniek te noemen. Dankzij dit licht hoef je kind niet langer bang te zijn in het donker. Ook is je kind dankzij dit licht in staat om ’s avonds in bed nog en boekje te lezen.
 • Kinderwekker digitaal. Een digitale kinderwekker beschikt over een digitale klok. Als je kind al cijfers kan lezen en kan begrijpen, is dit uiteraard ideaal. Dankzij de digitale kinderwekker weet je kind precies hoe laat het is.
 • Kinderwekker analoog. Een analoge kinderwekker is niet voor alle kinderen geschikt. Dit is namelijk alleen geschikt als je kind al klok kan lezen. Wij geven daarom in veel gevallen de voorkeur aan een digitale kinderwekker.
 • Kinderwekker meisje & kinderwekker jongen. Voor zowel meisjes als voor jongens worden speciale kinderwekkers aangeboden.
 • Kinderwekker met muziek. Het is ook nog mogelijk om voor een kinderwekker met muziek te kiezen. Dankzij de muziek staat je kind nog leuker en energieker op. Dit is veelal een leuke toevoeging op bijvoorbeeld een kinderwekker met licht.
 • Kinderwekker die niet tikt. Heeft je kind moeite om te slapen? Dan heb je een kinderwekker nodig die niet tikt Zo’n wekker maakt geen geluid gedurende de nacht, waardoor je kind ook niet onnodig wakker hoeft te liggen. Ideaal wat ons betreft.

Naar wat voor soort kinderwekker gaat jouw voorkeur uit? Wij raden je in ieder geval de vijf bovenstaande kinderwekkers aan. Met name over de Kadoing kinderwekker, de Kidsleep kinderwekker en de Zazu kinderwekker zijn wij erg enthousiast!

Wat zijn de voordelen van een kinderwekker?

Doe je verstandig aan de aanschaf van een nieuwe kinderwekker? Ja, zonder enige twijfel. Met een kinderen wekker geniet je namelijk van belangrijke voordelen:

 • Je kind weet wanneer het is tijd om op te staan. Heb je op dit moment regelmatig last van een kind dat veel te vroeg wakker is? En ben jij hierdoor ook elke ochtend veel te vroeg wakker? Dan heb je absoluut een goede kinderwekker nodig. Zo’n wekker geeft namelijk precies aan wanneer je kind uit bed mag gaan. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je kind erg vroeg al naast je bed staat.
 • Je kind slaapt een stuk beter dankzij een kinderwekker. Een goede kinderwekker draagt ook nog bij aan de algehele nachtrust van je kind. Dit komt onder meer doordat je kind langer slaapt.
 • Je kind valt een stuk lekkerder in slaap. Kies je voor een geschikte kinderwekker? Dan kun je dit in veel gevallen ook als een slaaptrainer zien. Dankzij de slaaptrainer valt je kind een stuk lekkerder (en sneller) in slaap. Dit komt uiteraard de algehele nachtrust van je kind ten goede.
 • Een kinderwekker heeft een super leuk design. Qua functionaliteiten is een kinderwekker ideaal voor kinderen, maar dat geldt uiteraard ook voor het design. Kies je bijvoorbeeld voor een kinderwekker schaap of een kinderwekker voetbal? Ongeacht voor welke kinderwekker je kiest, geniet je kind van het leuke design. Goed om te weten: je kunt in 2024 uit écht veel leuke kinderwekkers kiezen!
 • Een kinderwekker beschikt over handige extra’s. Bij de meeste kinderwekkers genieten jij en je kind ook nog van handige extra’s. Een goed voorbeeld hiervan is een leeslampje of verlichting. Je kind kan hierdoor ’s avonds in bed nog lekker een boekje lezen. Ook hoeft je kind hierdoor in het donker niet meer bang te zijn.
 • Een kinderwekker is makkelijk in te stellen. Bij een kinderwekker draait alles om de eenvoud. Dat merk je dan ook overduidelijk aan de bediening van de kinderwekker. Zo’n wekker stel je eenvoudig in én is ook vaak nog van een kinderslot voorzien. Dat slot voorkomt dat je kind zelf nog instellingen kan wijzigen.

Wat zijn de nadelen van een kinderwekker?

Is de keuze voor een kinderwekker altijd de juiste keuze? Ja, in de meeste gevallen wel. Zoals je hebt kunnen lezen, genieten jij én je kind van talloze voordelen. Tegelijkertijd hoef je slechts met 2 aandachtspunten rekening te houden:

 • De kinderwekker gaat niet oneindig mee. Als je voor een kinderwekker kiest, ben je van een lange levensduur verzekerd. Het probleem is alleen dat je kind na verloop van tijd deze wekker ontgroeit. Dit betekent dat je een kinderwekker niet oneindig kunt gebruiken. Dit is bij een ‘normale’ wekker uiteraard een ander verhaal.
 • Een goede kinderwekker is relatief duur. Wil je één van bovenstaande kinderwekkers aanschaffen? Dan moet je hier toch wel het nodige geld voor vrijmaken. Uit onze test is in ieder geval gebleken dat de beste varianten relatief duur zijn.

Heb je de beste kinderwekker nog niet gevonden?

Spreken de 5 bovenstaande kinderwekkers je niet helemaal aan? Check dan ook nog even deze 5 wekkers voor kinderen. Mogelijk vind je in dit lijstje de beste kinderwekker voor jou en je kind terug:

Hoe vind je de beste kinderwekker?

Een goede kinderwekker is voor elk kind onmisbaar. Het is daarom zaak om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een geschikte kinderwekker voor jouw kind. Let daarbij goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort kinderwekker

Heb je dit artikel tot zover doorgenomen? Dan heb je al kunnen lezen dat je uit meerdere soorten kinderwekkers kunt kiezen. Wij raden je aan om tussen deze soorten wekkers de juiste keuze te maken. Kijk hierbij naar je eigen voorkeuren, maar bespreek ook zeker met je kind even de verschillend soorten wekkers.

Wekmogelijkheden

Bij elke kinderwekker moet je even goed naar de wekmogelijkheden kijken. Beschikt de wekker bijvoorbeeld over leuke gezichtsuitdrukkingen? Of kies je liever voor een kinderwekker met geluid? Stem het soort kinderwekker en de bijbehorende wekmogelijkheden goed af op het gewenste gebruik.

Design

Een kinderwekker moet niet alleen functioneel zijn, maar moet vooral leuk zijn. De wekker moet voor een glimlach bij je kind op zijn/haar gezicht zorgen. Dat krijg je voor elkaar door voor een kinderwekker met een leuk design te kiezen.

Extra functies

Als één na laatste punt wijzen wij je graag op de extra functies. Ga goed na over welke extra functies de kinderwekker zoal beschikt. Stem ook dit af op het gewenste gebruik.

Prijs & kwaliteit

Tot slot zou je goed naar de prijs en kwaliteit moeten kijken. Wil je per sé voor de beste koop gaan? Dan moet je hier al snel een paar tientjes aan uitgeven. Dat is echter de moeite meer dan waard. Deze kinderwekkers zijn namelijk van de gewenste kwaliteit én bieden de gewenste mogelijkheden + voordelen.

Wij raden je sowieso aan om altijd voor een kinderwekker van een A-merk te gaan. Kies je voor één van de kinderwekkers uit onze top 10? Dan ben je van een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding verzekerd. Sla direct je slag en laat je kind snel genieten van de beste kinderwekker!


Veelgestelde vragen over kinderwekkers

Hoe hebben wij de top 10 kinderwekkers geselecteerd?

Voor deze selectie hebben wij ons volledig in een kind verplaatst. Wat heeft een kind precies nodig en waar hecht een kind waarde aan? Op basis van die vragen hebben wij de meest geschikte kinderwekkers aangewezen. Hierbij hebben we onder meer naar de wekmogelijkheden, het design en de extra functies gekeken. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding en ervaringen van andere ouders hebben we meegenomen.

Is deze kinderwekker test eerlijk uitgevoerd?

Ja, je kunt blind vertrouwen op deze kinderwekker test. Wij hebben deze test 100% eerlijk en onafhankelijk uitgevoerd. Doordat wij niet met andere merken samenwerken, hebben wij volledig vrij de top 10 samen kunnen stellen. Daarvoor hebben wij zelf de volledige test uitgevoerd. Elke kinderwekker die wij aanraden, zouden wij voor onze eigen kinderen ook kopen.

Waarom hebben wij deze kinderwekker test uitgevoerd?

Deze kinderwekker test hebben we om eerlijke redenen uitgevoerd. Ten eerste omdat we online veel foutieve en afhankelijke informatie vinden. Veel vergelijkbare websites werken namelijk met merken samen. Ten tweede omdat we graag onze kennis en ervaring met je delen.

Hoe stel ik de wektijd in op een kinderwekker?

Druk op de wektijdinstelknop en gebruik de plus- of minknoppen om de gewenste tijd in te stellen. Bevestig je keuze door op de instelknop te drukken of door de instructies van je specifieke model te volgen.

Kan mijn kind de wekker zelf uitzetten?

Afhankelijk van het ontwerp en de functies van de wekker kunnen kinderen deze vaak zelf uitzetten door op een grote, gemakkelijk te vinden knop te drukken.

Is een kinderwekker duurzaam en veilig voor kinderen?

Kinderwekkers zijn ontworpen met duurzaamheid en veiligheid in gedachten, vaak gemaakt van stevig materiaal met afgeronde hoeken en batterijcompartimenten die veilig zijn afgesloten.