Beste kleerhangers kopen? Dit zijn de beste kleerhangers van 2024!

Laatst bijgewerkt op 20 februari 2024

Hoe zuinig ben jij op je kleding? Hopelijk zo zuinig mogelijk. Des te zuiniger je op je kleding bent, des te langer je van je kledingstukken kunt genieten. Ze slijten in dat geval minder én ze blijven ook nog langer mooi. Eén iets heb je hier absoluut voor nodig: goede kleerhangers. Met goede kleerhangers hang je je kleding namelijk duurzaam en geordend op. Wil je hier meer over weten? Neem dan dit artikel over de beste kleerhangers op je gemakje door!

Wat zijn de beste kleerhangers? Advies van onze expert

Voor in elke kledingkast raad ik graag de LifeGoods Kledinghangers aan. Deze kleerhangers zijn stevig, zijn handig vormgegeven en zijn voor alle mogelijke kledingsoorten geschikt. Hierbij kun je aan je bovenstukken, een broek en jurkjes met dunne bandjes kiezen. Als je voor deze beste varianten kiest, krijg je maar liefst 20 kleerhangers geleverd!

Onze 5 beste kleerhangers van 2024

1. LifeGoods Kledinghangers

LifeGoods Kledinghangers

Ben je op zoek naar de beste koop van 2024? Wat ons betreft hoef je niet meer verder te kijken: kies voor de LifeGoods Kledinghangers. Uit onze test is gebleken dat dit de beste varianten van 2024 zijn. In deze korte review vertellen we je hier graag meer over

Bij deze kleerhangers valt één ding direct op: de stevigheid. Deze kleerhangers zijn van hardhout vervaardigd, waardoor ze tegen een stootje bestand zijn. Dit merk je onder meer aan de bijzonder lange levensduur. Koop je de LifeGoods Kledinghangers in 2024? Dan geniet je hier ongetwijfeld in 2034 nog steeds van.

Verder valt op de vormgeving op. De LifeGoods Kledinghangers beschikken over stevige bovenstukken, waardoor je alle truien, vesten en T-shirts perfect op kunt hangen. Dit doe je stevig en zonder dat er in je kleding allerlei kreuken komen. Super handig!

Wat wij ook handig vinden, zijn de dunne inkepingen in de LifeGoods Kledinghangers. Door deze inkepingen kun je een rokje of jurkje met dunne bandjes eenvoudig ophangen. Normaal gesproken zou dit niet mogelijk zijn, maar gelukkig heeft LifeGoods op dit gebied de juiste keuzes gemaakt.

Verder vinden wij de broeklat handig. Dit is de horizontale lat aan de onderzijde van de kledinghangers. Hier kun je geordend en netjes een broek over heen hangen, zonder dat je bang voor kreukels hoeft te zijn. Je broek blijft dankzij de LifeGoods Kledinghangers gewoonweg in een top conditie.

Met deze kleerhangers kun je dus alle kanten op. Heb je slechts één van deze kleerhangers tot je beschikking? Dan kun je hier dus een broek én bovenstuk mee ophangen. Met alle dank aan de handige en veelzijdige vormgeving.

Overigens zijn dit kleerhangers waar je jarenlang van geniet. Dat hebben we reeds hierboven al besproken en is onder meer aan de materiaalkeuze te danken. Een ander groot voordeel zijn de draaibare haken aan de bovenzijde. Deze haken stem je volledig op de rails in je kledingkast af, waarna je eenvoudig al je kleding met deze kleerhangers op kunt hangen.

Spreekt deze set van kleerhangers je aan? Kijk dan even goed naar de leveringsomvang. Wij raden je namelijk de set van 20 kleerhangers aan, maar je kunt ook voor een set van 30- of 50 kleerhangers kiezen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Check het aanbod van Bol.com even voor een overzicht van alle mogelijkheden.

Al met al vinden wij dit de beste koop van 2024. Deze kleerhangers zijn stevig, gaan superlang mee, zijn bijzonder handig vormgegeven en zijn ook nog top afgewerkt. Juist door die afwerking hang je veilig al je kleding op aan deze kleerhangers.

Moet je ook nog met een minpunt rekening houden? Nou, wij moeten wel stellen dat dit relatief dure kleerhangers zijn. Voor deze set van kleerhangers betaal je ongeveer €28. Dit is op zich niet al te veel geld, maar je krijgt voor dit bedrag ‘slechts’ 20 kleerhangers geleverd. Dat is wel een belangrijk aandachtspuntje.

2. Acaza Kleerhangers antislip

Hierboven heb je al met de beste koop van 2024 kennisgemaakt. Spreken die kleerhangers je niet helemaal aan, bijvoorbeeld door het materiaal? Dat is op zich goed voor te stellen. Die kleerhangers zijn immers van hout, waardoor ze bijvoorbeeld relatief veel ruimte in beslag nemen.

Daar heb je bij de Acaza Kleerhangers antislip gelukkig geen last van. Dit zijn volgens ons zeer geschikte kleerhangers van fluweel. Doordat deze hangers van fluweel zijn vervaardigd, geniet je van een paar unieke én zwaarwegende voordelen:

 • Het gaat om antislip kleerhangers. Doordat de hangers volledig van fluweel zijn vervaardigd, glijden je kledingstukken niet van deze hangers af. Fluweel is vrij stroef en vormt hiermee een prima antislip laag. Super handig, wat ons betreft.
 • Het zijn zeer dunne kleerhangers. Doordat het merk Acaza voor fluweel gekozen heeft, is men ook in staat geweest om deze kleerhangers zeer dun uit te voeren. Door de dunheid geef je moeiteloos veel van deze kleerhangers van fluweel een plekje in je kleerkast.

Ook over de algehele vormgeving van de Acaza Kleerhangers antislip zijn wij te spreken. Zoals je kunt zien, hebben de kleerhangers een handige vormgeving. Dit blijkt onder meer uit de brede bovenkant. Door deze brede bovenkant hang je stevig al je kledingstukken voor je bovenlichaam eenvoudig op. Denk hierbij aan T-shirts, truien en vesten.

Daaronder vind je ook nog een broeklat. Door deze lat kun je ook nog je broeken op een eenvoudige, nette en geordende manier opbergen. Ook deze lat is overigens van fluweel vervaardigd, waardoor je broeken super lang mee gaan. Deze broeklat laat bovendien geen afdrukken in/op de broeken achter. Ook dat is één van de grootste voordelen van fluweel.

Om meerdere redenen vinden wij dit dus de beste kleerhangers van fluweel. Dat heeft met bovenstaande redenen te maken, maar ook met de leveringsomvang. Kies je voor de Acaza Kleerhangers antislip? Dan krijg je maar liefst 50 stuks geleverd. Je kunt overigens ook voor een set van 20- of 30 stuks kiezen. Check daarvoor het aanbod bij onze partner Bol.com.

Voor deze 50 kleerhangers betaal je bovendien een zacht prijsje. De adviesprijs voor de Acaza Kleerhangers antislip ligt op ongeveer €26. Met deze kleerhangers van fluweel ben je dus goedkoper uit dan bij bovenstaande kleerhangers het geval is.

Onder aan de streep raden wij je de Acaza Kleerhangers antislip van harte aan. Met name als je veel kledingstukken op wilt bergen, zijn dit super handige kleerhangers. Dat komt uiteraard door de dunheid van de hangers. Ook als je een niet al te grote kledingkast hebt, is dit de beste variant voor je.

Overigens vinden wij ook nog de draaibare haak een geweldige toevoeging. Je kunt de haak van de Acaza Kleerhangers antislip 360 graden draaien, waardoor je je kleren altijd op de gewenste manier op kunt hangen. Tevens zijn wij van mening dat dit behoorlijk fraaie kleerhangers zijn. Met dank aan de zwarte kleur.

Eén van de grootste voordelen hebben wij nog niet benoemd: de plooibaarheid. Je kunt deze kleerhangers plooien, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk de hanger door de nek van een T-shirt kunt steken. Dit gaat niet ten koste van deze kleerhangers en al helemaal niet ten koste van je T-shirts. Geweldig dus!

3. Acaza Fluwelen kledinghangers

Heb je de beste varianten voor in jouw kledingkast nog niet gevonden? Dan raden wij je graag aan om ook even naar de Acaza Fluwelen kledinghangers te kijken. Deze kleerhangers zijn om meerdere reden uniek en vallen hierdoor mogelijk óók bij jou in de smaak.

Over deze kleerhangers kunnen we eigenlijk kort zijn: ze zijn geweldig. Dit blijkt onder andere uit de hoeveelheid positieve reviews bij onze partner Bol.com. Op het moment van schrijven hebben meer dan 160 gebruikers een review over de Acaza Fluwelen kledinghangers achtergelaten. De gemiddelde score hiervan is bijna perfect. Alleen al uit dit gegeven blijkt dat dit geweldige kleerhangers zijn.

Veel kopers spreken onder meer vol lof over het gebruikte materiaal: fluweel. Op dit gebied zijn de Acaza Fluwelen kledinghangers dus gelijk aan bovenstaande kleerhangers van Acaza. Dankzij dit materiaal geniet je bovendien van belangrijke voordelen.

De Acaza Fluwelen kledinghangers zijn bijvoorbeeld volledig antislip. Zelfs als je een jurkje, trui of vest van glad materiaal met deze kleerhangers ophangt, blijft je kledingstuk stevig hangen. Daarnaast voelt fluweel lekker zacht aan. Dit is dus ook van invloed op de kwaliteit van je kleding. Het zachte materiaal fluweel past niet het binnen-materiaal van je kleding aan.  

Ook zijn de Acaza Fluwelen kledinghangers lekker dun. Je kunt hierdoor probleemloos talloze van deze kleerhangers in je kledingkast ophangen. Zonder dat je met ruimtegebrek te kampen krijgt. Mocht je een niet al te ruime kledingkast hebben, zijn dit dus ook ideale kleerhangers voor je.

Dat wordt nog verder versterkt door de draaibare haak. Je kunt de haak 360 graden draaien, waardoor je deze kleerhangers altijd op de gewenste manier in je kast op kunt hangen. Ook kun je de kleerhangers hierdoor op een andere manier/plek gebruiken. Ideaal, wat ons betreft!

De algehele kwaliteit van de Acaza Fluwelen kledinghangers is ook prima. Dit zijn kleerhangers waar je jarenlang veel plezier aan gaat beleven. Dit komt mede door het gebruik van fluweel, maar ook door de prima afwerking. Ook dit komt in veel van de positieve reviews als één van de belangrijkste pluspunten naar voren.

De prima kwaliteit is ook niet direct in het prijskaartje terug te vinden. Kies je voor deze set van kleerhangers? Dan krijg je maar liefst 50 kleerhangers geleverd. Dit betekent dus dat je ontzettend veel kledingstukken in je kast op kunt hangen. Voor al dit moois betaal je slechts €32. De prijs per stuk valt hierdoor dus reuze mee!

Wat je zoal met de Acaza Fluwelen kledinghangers kunt doen? Nou, je kunt hier alle mogelijke kledingstukken mee ophangen. Uiteraard alle bovenstukken, maar ook broeken dankzij de broeklat. Deze broeklat biedt veel gemak en zorgt ervoor dat je broeken mooi én netjes blijven. Ook zijn deze kleerhangers nog van inkepingen voorzien. Ideaal voor kledingstukken met dunne bandjes.

4. RJRoyal Living Massief Houten Kledinghangers

RJRoyal Living Massief Houten Kledinghangers

Welke eisen stel jij aan je nieuwe kleerhangers? Voordat je de knoop door kunt hakken, is het verstandig om goed naar je wensen te kijken. Blijkt hieruit dat je vooral op zoek naar een goede kwaliteit bent? Dan raden wij je de RJRoyal Living Massief Houten Kledinghangers aan.

Deze kleerhangers zijn van massief hout vervaardigd. Dit materiaal is tegen een stootje bestand en gaat hierdoor ontzettend lang mee. Met deze kleerhangers creëer je zodoende jarenlang een keurig en geordende kast. Dit zijn echt kleerhangers waar je zonder enige moeite zo’n 20 jaar van kunt genieten!

De samenstelling van de RJRoyal Living Massief Houten Kledinghangers is ook nog eens super handig. Zo valt op dat het bovenste stuk vrij ver naar buiten loopt, waardoor je al je bovenkleding hier perfect mee op kunt hangen. De mouwen van je bovenkleding komen strak te staan, waardoor je je bovenstukken kreukvrij ophangt.

Dit geldt niet alleen voor je bovenstukken, maar ook voor je broeken. Het merk RJROyal heeft deze kleerhangers namelijk ook nog van een broeklat voorzien. Met dank aan deze lat hang je ook je broeken netjes, geordend en makkelijk op. Door deze samenstelling kun je dus met één hanger zowel een broek als een trui ophangen. Hoe handig is dat?

Een ander groot voordeel is de antislip laag. Door deze laag hoef je niet bang te zijn dat je kledingstukken van de RJRoyal Living Massief Houten Kledinghangers afglijden. Dit komt uiteraard de conditie van je kleding én de netheid in je kledingkast ten goede. Als je al met al je kleding netjes op wilt hangen, zijn dit zo’n beetje de meest geschikte kleerhangers.

Over de leveringsomvang zijn wij ook uitermate te spreken. Je kunt de RJRoyal Living Massief Houten Kledinghangers namelijk in een set van 24 stuks kopen. Dit betekent dat je maar liefst 24 truien/vesten en 24 broeken op kunt hangen. Met alle dank aan de slimme en handige vorming van deze kleerhangers.

Hier betaal je een bedrag van pakweg €30 voor. Deze kleerhangers zijn hiermee iets duurder dan andere varianten uit onze top 5, maar dat is op zich geen probleem. Dit zijn immers kleerhangers waar je jarenlang gebruik van maakt. Je kunt hierdoor deze investering over heel wat jaartjes uitspreiden.

De RJRoyal Living Massief Houten Kledinghangers zijn al met al prima kleerhangers voor in je kast. Dit komt ook nog door het draaggewicht van 5 kg. Je kunt hierdoor ook zwaardere kledingstukken aan deze kleerhangers ophangen. Daarbij komt ook de draaibare haak nog goed van pas. Met deze haak maak je deze kleerhangers altijd passend. Voor je kledingkast en voor je specifieke situatie/wensen.

5. Acaza Kledinghangers voor kinderen

Acaza Kledinghangers voor kinderen

Voor wie wil je precies nieuwe kleerhangers kopen? Als je op zoek naar de meest geschikte kleerhangers voor je kind bent, raden wij je graag de Acaza Kledinghangers voor kinderen aan. Zoals uit de naam al blijkt, zijn deze kleerhangers speciaal voor kinderen ontwikkeld.

Dit blijkt onder meer uit de compacte afmetingen van deze kleerhangers. Doordat de kleerhangers relatief klein zijn, sluiten de baby- en kinderkleren perfect op deze hangers aan. Daarmee geniet je van belangrijke voordelen:

 • Je kunt de kinderkleding kreukvrij ophangen. Bij de normale kleerhangers is dit eigenlijk niet mogelijk, aangezien de hangers veel te groot voor kinderkleding zijn. In de kleding ontstaan hierdoor al snel kreuken.
 • Je kunt de kinderkleding geordend opbergen. Voor veel ouders is het lastig om de kinderkleding geordend op te bergen. Dit komt onder meer door bovenstaand punt, maar ook door de hoeveelheid kinderkleding en de doorloopsnelheid. Je moet de kinderkleding immers vaak wassen. Dankzij deze kleerhangers geniet je in ieder geval van de gewenste geordendheid.
 • De kinderkleding gaat veel langer mee. Hang je kinderkleding aan de normale kleerhangers op? Dan rekt de kleding volledig uit, waardoor er schade aan het materiaal ontstaat. Door déze kleerhangers voor kinderen te gebruiken, gaat de kinderkleding veel langer mee. Handig als je bijvoorbeeld meerdere kinderen hebt.

De algehele samenstelling van de Acaza Kledinghangers voor kinderen is ook nog eens prima te noemen. Dat komt onder meer door de draaibare haken. Doordat je de haken 360 graden kunt draaien, hang je deze kleerhangers altijd op de gewenste manier op. Je hoeft ze hierdoor niet eens per sé in een kledingkast op te hangen. Je kunt ze ook aan bijvoorbeeld een deur ophangen.

Verder zijn wij over de afmetingen van de Acaza Kledinghangers voor kinderen erg te spreken. Deze kleerhangers zijn per stuk nog geen centimeter breed, waardoor ze ontzettend weinig ruimte in de kledingkast opnemen. Zeer handig, aangezien de kans groot is dat je kind nogal veel kleding heeft. Het is immers super leuk om nieuwe kleding voor je kind te kopen…

Een ander groot pluspunt vinden wij het materiaalgebruik: de Acaza Kledinghangers voor kinderen zijn deels van fluweel vervaardigd. Dit materiaal is zacht en tast hierdoor niet de conditie van de kinderkleding aan. Bovendien vormt dit materiaal een handige antislip laag. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat de kinderkleding alsnog van deze kleerhangers afschuift.

Spreken deze kleerhangers voor kinderen je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: deze kleerhangers hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Door de materiaalkeuze zijn dit kleerhangers waar je jarenlang van geniet. Je kunt ze dus nú voor je kind gebruiken en mogelijk ook over een paar jaar voor je jongere kind(eren).

Verder hoef je voor de Acaza Kledinghangers voor kinderen niet de hoofdprijs te betalen. Voor deze set van kleerhangers voor kinderen betaal je slechts €33. Dit bedrag valt volgens ons reuze mee, met name doordat je 50 stuks geleverd krijgt.

Goed om te weten: kleerhangers voor kinderen zijn vrij uniek. Mocht je op zoek naar goede kleerhangers voor kinderen zijn, kom je eigenlijk al snel uit bij de Acaza Kledinghangers voor kinderen. Vandaar ook dat wij deze kleerhangers in onze top 5 van beste kleerhangers opgenomen hebben.

Ons onderzoek naar de beste kleerhangers

 • Meer dan 730 kleerhangers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 9 uur aan ons onderzoek gewerkt

Wat zijn kleerhangers?

Kleerhangers zijn handige hangers die je in je kledingkast ophangt. Om de hangers heen hang je kleding op, waardoor je al je kleding op een eenvoudige en nette manier op kunt hangen. Zijn kleerhangers dan hetzelfde als kledinghangers? Ja, dat is inderdaad het geval. Ook met de beste kledinghangers geniet je van belangrijke voordelen. In en buiten je kledingkast.

Kleerhangers lijken simpele producten te zijn. Dat is het deels. Om hier je kleding aan op te hangen, zijn de kleerhangers inderdaad behoorlijk simpel te noemen. Maar, wist je dat je de kleerhangers ook voor andere doeleinden kunt gebruiken? Bekijk daarvoor eens het onderstaande leuke filmpje:

Meerdere soorten kleerhangers

Als je nieuwe kleerhangers wilt kopen, moet je meerdere knopen doorhakken. Eén van die keuzes heeft betrekking op het soort kleerhanger. In 2024 kun je namelijk uit meerdere soorten kleerhangers kiezen:

 • Normale kleerhangers. De normale kleerhangers zijn de hangers waar je eenvoudig je T-shirts, truien en vesten mee op kunt hangen. Deze hangers hebben een breed bovenstuk, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor dergelijke kledingstukken.
 • Normale kleerhangers met broeklat. Het is momenteel ook mogelijk om voor normale kleerhangers met broeklat te kiezen. Door deze broeklat kun je zowel truien en vesten als broeken aan de kleerhanger ophangen. Dit doe je beide tegelijk, waardoor je hier de nodige ruimte mee kunt besparen.
 • Broekhangers. Wil je alleen je broeken op kunnen hangen? Dan heb je de beste broekhangers nodig. Van de broekhangers bestaan overigens meerdere varianten. Je kunt voor een broekhanger met knijpers kiezen, maar ook voor een normale broekhanger. Dat is eigenlijk niks meer dan een broeklat.
 • Kleerhangers met inkepingen. Het is óók nog mogelijk om voor kleerhangers met inkepingen te kiezen. Deze inkepingen zijn vrij dun en zijn hierdoor geschikt voor kledingstukken met dunne bandjes. Hierbij kun je denken aan een zomers jurkje met dunne bandjes.
 • Rokhangers. Wil je als vrouw zijnde je rokjes keurig op kunnen hangen? Dan heb je zogeheten rokhangers nodig. Deze kleerhangers zijn speciaal ontwikkeld voor het op kunnen hangen van rokken.
 • Riemhangers. Als je meerdere broekriemen hebt, is het verstandig om een paar riemhangers te kopen. Met dergelijke hangers kun je namelijk al je broekriemen op een nette en geordende manier ophangen.
 • Stropdashangers. Dat wat voor de riemen geldt, geldt ook voor stropdassen. Als je voor de beste stropdashangers kiest, kun je eenvoudig je stropdassen ophangen. Deze kleerhangers zijn eigenlijk onmisbaar voor mannen die graag strak in pak lopen. Of dit moeten vanwege hun werk.
 • In 2024 kun je uit nog veel meer soorten kleerhangers kiezen. Net zoals bij bijvoorbeeld de beste wekkers en beste wake up lights het geval is, heb je veel keuze. Mede daarom raden wij je aan om de informatie uit dit artikel even goed in je op te nemen. Hiermee maak je de keuze voor goede kleerhangers namelijk een stuk eenvoudiger.

Voor wie zijn kleerhangers geschikt?

Voor iedereen natuurlijk! Iedereen heeft kleding en iedereen wil zijn/haar kleding op een nette manier op kunnen hangen. Dáár heb je dan ook geschikte kleerhangers voor nodig.

In het huidige aanbod vind je wel een paar ‘speciale’ kleerhangers terug. Dit zijn kleerhangers die bijvoorbeeld specifiek voor vrouwen geschikt zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de fluwelen kleerhangers met roze details. Dat is uiteraard iets dat ongetwijfeld bij veel mensen in de smaak valt.

Verder bestaan er ook speciale kleerhangers voor kinderen. Deze kleerhangers zijn een stuk compacter uitgevoerd, waardoor ze uiterst geschikt zijn voor de kleinere maten kinderkleding.

Ben je als man zijnde op zoek naar geschikte kleerhangers? Ook dan kun je voor specifieke kleerhangers kiezen. Een stropdashanger is hier een goed voorbeeld van. Ook bestaan er speciale, stevige kleerhangers voor het oppakken van een pak.

Wat zijn de voordelen van kleerhangers?

De aanschaf van nieuwe kleerhangers is hoe dan ook een aanrader. Dit komt doordat kleerhangers voor iedereen geschikt zijn, maar heeft ook met de volgende voordelen te maken:

 • Je kleding blijft netjes. Maak je gebruik van kleerhangers? Dan weet je 100% zeker dat je kleding netjes blijft. Dit komt puur doordat de kleding op een nette en geordende manier om de kledinghanger heen hangt. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor bijvoorbeeld kreuken in je kleding.
 • Je kleding gaat langer mee. Als je van goede kleerhangers gebruik maakt, gaat je kleding ook nog langer mee. Dat komt onder meer doordat het materiaal van de kleerhangers geen afdrukken op je kleding achterlaat. En doordat het materiaal van de kleerhangers lekker zacht is.
 • Je kleding hang je geordend op. Doe je je kledingkast open en ligt al je kleding kriskras door elkaar? Dan brengt dit absoluut géén nette uitstraling met zich mee. Dat is een ander verhaal als je van de beste varianten gebruik maakt. In dat geval geniet je van een prachtige geordendheid in je kledingkast.
 • De kleerhangers gaan super lang mee. Met geschikte kleerhangers geniet je jarenlang van bovengenoemde voordelen. Zolang je de kleerhangers op de juiste manier gebruikt, is de levensduur gewoonweg heel lang. Dat is uiteraard in jouw voordeel. Je hoeft hierdoor de investering in de beste koop maar één keer te doen.
 • Kleerhangers bieden veel gemak. Een ander voordeel is in het gebruiksgemak te vinden. Met goede kleerhangers ruim je al je kleding netjes, geordend en eenvoudig op. Bovendien kun je de kleerhangers altijd op de gewenste manier gebruiken, mede door de draaibare haak.
 • Voor alle kledingstukken geschikt. Tot slot is het een groot voordeel dat de betere soorten kleerhangers voor alle kledingstukken geschikt zijn. Dit blijkt alleen al uit bovenstaand lijstje van verschillende soorten kleerhangers.

Wat zijn de nadelen van kleerhangers?

Bij het uitkiezen van nieuwe kleerhangers moet je kritisch zijn. Dit heeft onder meer met de volgende aandachtspunten te maken:

 • Niet alle kleerhangers zijn van de juiste materialen. Zo zijn er nog steeds fabrikanten/merken die ervoor kiezen om hun kleerhangers van plastic te maken. Dit is uiteraard geen milieuvriendelijke optie. Bovendien kun je je vraagtekens bij de levensduur van dergelijke kleerhangers zetten.
 • Kans op een afdruk op je kleding. Maak je van net iets minder goede kleerhangers gebruik? Dan is er een kleine kans dat er een afdruk op/in je kleding achterblijft van de kleerhangers. Mede hierom raden wij je specifiek de beste koop van 2024 aan!
De LifeGoods Kledinghangers zijn de beste kleerhangers

Heb je de beste kleerhangers nog niet gevonden?

Heb je in onze top 5 nog niet de beste kleerhangers voor in jouw kledingkast gevonden? Bekijk dan ook even onderstaande kleerhangers. Mogelijk sluit één van deze soorten kleerhangers het beste op je wensen aan.

Hoe vind je de beste kleerhangers?

Heb je interesse om nieuwe kleerhangers aan te schaffen? Graag raden wij je aan om voor één van de varianten uit onze top 10 te kiezen. Deze kleerhangers doen hun werk prima, gaan jarenlang mee en bieden het gewenste gebruiksgemak.

Een terechte vraag is uiteraard wat voor jóu de beste optie is. Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed op meerdere aandachtspunten letten. Wij vinden onderstaande punten op dit gebied het belangrijkste.

Soort kleerhangers

Naar welk soort kleerhangers gaat je voorkeur uit? Zoals we in dit artikel al besproken hebben, kun je uit veel soorten kleerhangers kiezen. Alle soorten kleerhangers zijn voor specifieke kledingstukken geschikt en bieden specifieke voordelen.

Denk daarom heel goed na over het gewenste gebruik. Kijk hiervoor ook goed naar je kleding, het soort kleding en de algehele inhoud van je kledingkast. Daarmee kies je snel de beste soort kleerhangers.

Materiaal

Het is ook belangrijk om naar het materiaal van de kleerhangers te kijken. De betere kleerhangers zijn, wat ons betreft, van hout of fluweel materiaal vervaardigd. Deze materialen bieden de gewenste werking, gaan jarenlang mee en zijn ook nog milieuvriendelijk. Dat is bij bijvoorbeeld plastic kleerhangers een compleet ander verhaal.

Samenstelling

Wij raden je verder aan om goed naar de samenstelling van de kleerhangers te kijken. Ga bijvoorbeeld goed na hoe groot de kleerhangers zijn, wat de afwerking is en over wat voor haak de kleerhanger beschikt. Idealiter is het een draaibare haak, aangezien je daarmee van nóg meer gemak geniet.

Aantal stuks

Je hebt ook nog met het aantal stuks te maken. Denk je aan 10 of 20 kleerhangers genoeg te hebben? Of kun je beter voor bijvoorbeeld 30 of 50 stuks gaan? De keuze is aan jou. Check in ieder geval goed de leveringsomvang bij/van de betere kleerhangers.

Prijs & kwaliteit

Voor de beste varianten moet je vaak een paar tientjes uitgeven. Dat is prima te doen, niet waar? Wel raden wij je aan om te durven in de beste kleerhangers. Ook al moet je hier verhoudingsgewijs een paar euro meer aan uitgeven.

Daarbij raden wij je ook aan om goed naar de kwaliteit te kijken. Kies altijd voor de beste kleerhangers van (hard)hout of fluweel materiaal. Check ook de reviews bij onze partner Bol.com. Alle kleerhangers die wij in onze top 10 opgenomen hebben, worden in ieder geval (erg) goed beoordeeld door de huidige gebruikers!


Hoe hebben wij de top 10 kleerhangers geselecteerd?

Voor de selectie van de 10 kleerhangers zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Nee, we hebben een uitgebreide test achter de rug. Bij deze test hebben we naar de samenstelling, materiaalkeuze, afwerking en prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Tevens hebben we naar de ervaringen van andere gebruikers van de kleerhangers gekeken.

Is deze kleerhangers test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij durven te stellen dat deze kleerhangers test 100% eerlijk uitgevoerd is. Dit komt ten eerste doordat wij 100% onafhankelijk werken. Wij raden dus alleen de kleerhangers aan die wij zelf ook zouden kopen. Ten tweede omdat wij de test zelf eerlijk uitgevoerd hebben. Wij weten hierdoor exact wat de verschillende kleerhangers te bieden hebben!

Waarom hebben wij deze kleerhangers test uitgevoerd?

Dit hebben we met één doel gedaan: om jou van de beste en eerlijkste adviezen te voorzien. Hier schort het bij veel andere websites aan, waardoor wij onze verantwoordelijkheid hebben genomen. Onze adviezen in dit artikel kun je hoe dan ook voor 100% waarheid aannemen!