Beste klokradio van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe wekker? Dan weet je ongetwijfeld dat je al uit heel veel soorten wekkers kunt kiezen. Eén van de mogelijkheden die je hebt, is kiezen voor een klokradio. Met een klokradio geniet je van talloze voordelen; daarover vertellen wij je alles in dit artikel. Tevens laten wij je kennismaken met de complete top 10 van beste klokradio’s van 2024!

Onze 5 beste klokradio’s van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste klokradio’s bij de goedkoopste aanbieder:


1. Philips TAR3205

Wij vinden de Philips TAR3205 met afstand de beste koop van 2024. Aan deze klokradio klopt zo’n beetje alles, inclusief de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding. Als je specifiek naar de beste koop op zoek bent, kom je al snel bij Philips uit. Bovendien hoef je voor déze klokradio niet de hoofdprijs te betalen. 

Bij de Philips TAR3205 valt ook de eenvoud in positieve zin op. Deze klokradio is vrij eenvoudig uitgevoerd, ziet er vrij eenvoudig uit en is ook nog eenvoudig te bedienen. Dat maakt deze klokradio, wat ons betreft, voor veel huishoudens en mensen geschikt.

Met de Philips TAR3205 sta je ook nog eens altijd op de gewenste manier op. Je hebt bij klokradio namelijk de keuze uit verschillende wekmogelijkheden:

 • FM radio. Deze klokradio is logischerwijs van een FM ontvanger voorzien. Door deze ontvanger sta je elke ochtend met je favoriete FM radiozender op. Dat is nog eens lekker opstaan, niet waar?
 • Dubbele alarmfunctie. De Philips TAR3205 is ook nog van een dubbele alarmfunctie voorzien. Dit betekent dat je met deze ene klokradio twee verschillende wekkers kunt zetten. Zowel jij als je partner staan hierdoor beide op het gewenste moment op.
 • 10 voorkeurszenders. Met de Philips TAR3205 kun je dus elke ochtend van je favoriete FM radiozender genieten. Daarbij is het ook nog mogelijk om maximaal 10 zenders in het geheugen op te slaan. Dit stelt je in staat om snel de gewenste zender in te stellen.
 • Snooze functie. Lukt het je niet om in één keer je bed uit te komen? Dan komt de snooze functie maar al te goed van pas. Deze functie activeer je door op de snooze knop te drukken, waarna de wekker alsnog over een paar minuten afgaat.

Al met al is de samenstelling van deze klokradio dus subliem. Dit geldt ook voor het relatief grote display. Doordat dit display relatief groot is, zijn ook de cijfers groot weergegeven. Dit houdt in dat je makkelijk de actuele tijd af kunt lezen. Ideaal als je bijvoorbeeld slechtere ogen hebt, al wat ouder bent of gewoon ’s nachts makkelijk de tijd af wilt kunnen lezen.

Wat wij ook subliem vinden, is de sleeptimer. Met de sleeptimer van deze klokradio val je heerlijk in slaap. Stel de timer op een xx aantal minuten in en geniet tijdens deze periode van aangename muziek. Je komt hierdoor tot rust en valt hierdoor een stuk sneller in slaap. Je slaapt bovendien een stuk beter, aangezien je ontspannen in slaap valt.

Deze klokradio is van een dubbele energievoorziening voorzien. Dit houdt in dat je ‘m gewoon op netstroom kunt gebruiken. Maar, hij beschikt ook nog over batterijen als back up. Daardoor doet deze klokradio ook zijn werk nog als er sprake van stroomuitval is. Dit maakt de Philips TAR3205 voor in elke situatie geschikt.

Hecht je veel waarde aan de bediening van je nieuwe klokradio? Dan is de Philips TAR3205 ook absoluut de beste koop. Deze radiowekker beschikt namelijk over slechts een paar knoppen, waarmee je deze klokradio helemaal naar wens instelt. Dit maakt de bediening uiterst eenvoudig.

Het laatste voordeel is wat ons betreft het prijskaartje. Voor deze klokradio betaal je een bedrag van slechts €26,95. Dit maakt deze klokradio voor ontzettend veel mensen geschikt. Ook als je een kleiner budget hebt, kun je immers voor deze klokradio kiezen.

Zoals al gesteld; de kwaliteit van de Philips TAR3205 is ook subliem. Dit is nou echt een klokradio waar je jarenlang van geniet. Tijdens deze lange levensduur geniet je ook nog eens van (heel) veel voordelen. Dat is in ieder geval duidelijk uit deze Philips TAR3205 review gebleken. Wij zijn in ieder geval fan van deze klokradio!

2. Pure Siesta S6 DAB+ Klokradio met Bluetooth

Welke eisen stel jij aan je nieuwe klokradio? Voordat je je zoektocht naar je nieuwe klokradio af kunt trappen, is dat één van de belangrijkste vragen waar je over na moet denken.

Blijkt hieruit dat je vooral op zoek bent naar een luxe klokradio? Dan raden wij je graag de Pure Siesta S6 DAB+ Klokradio met Bluetooth aan. Wij vinden dit namelijk de beste variant met bluetooth. Door de bluetooth ontvanger geniet je van nóg meer mogelijkheden en gemak. In Deze korte Pure Siesta S6 DAB+ Klokradio met Bluetooth review lees je hier alles over.

We kunnen simpelweg stellen dat we onder de indruk zijn van deze digitale klokradio. Dat komt dus onder meer door de bluetooth verbinding. Dankzij deze verbinding kun je je smartphone aan deze klokradio koppelen. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld met je favoriete Spotify playlist wakker te worden. Dat klinkt nog eens als een goed begin van je dag, niet waar?

Met deze klokradio met grote cijfers geniet je van nog meer wekmogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om ‘gewoon’ met je favoriete radiozender wakker te worden. Dit is namelijk wat ons betreft ook de beste DAB+ klokradio. Doordat deze DAB+ klokradio over DAB beschikt, geniet je van kraakhelder geluid. Dit maakt het des te fijner om met je favoriete radiozender op te staan. Elke ochtend weer.

Hecht je inderdaad veel waarde aan de radiozenders waar je naar luistert? Dan heeft deze klokradio nog meer te bieden. De Pure Siesta S6 DAB+ Klokradio met Bluetooth stelt je namelijk in staat om 40 voorkeurszenders in te stellen. Als je deze ingesteld hebt, stel je met één druk op de knop de gewenste zender in. Dat is nog eens een goed voorbeeld van veel gebruiksgemak.

Dit is dus ook een klokradio met grote cijfers, wat ons betreft. Zoals je op de productfoto’s kunt zien, is het display echt groot uitgevoerd. Dit houdt ook in dat de cijfers erg groot uitgevoerd zijn. Het is hierdoor een fluitje van een cent om vanuit je bed de actuele tijd af te lezen. De manier waarop je in bed ligt, maakt daarbij eigenlijk niet eens uit.

Sowieso zijn wij over het digitale display erg te spreken. Dit display beschikt namelijk ook nog over een automatische dimfunctie. Door deze dimfunctie heb je in je slaapkamer nooit meer last van het felle licht va je wekker. Je geniet hierdoor simpelweg van nóg meer gemak. En van een betere nachtrust!

Al met al zijn wij over deze klokradio erg te spreken. Dat is ook nog te danken aan de geweldige geluidskwaliteit. Het merk Pure heeft deze klokradio van geweldige speakers voorzien, waardoor je van echt goed geluid geniet. Wel zo prettig als je naar je favoriete Spotify playlist geniet.

Verder zijn wij uiterst te spreken over de vele wekmogelijkheden. Zo is het mogelijk om maar liefst 4 wekkers op verschillende wektijden in te stellen. Dit stelt je dus in staat om samen met je partner beide op hetzelfde moment wakker te worden. Lukt het je niet om direct uit je bed te komen? Dan maak je met veel plezier gebruik van de snooze functie.

Een andere interessante functie is de slaaptimer. Met deze timer geniet je bijvoorbeeld 20 minuten lang van je favoriete playlist van Spotify. Tijdens deze periode kom je lekker tot rust en val je mogelijk al in slaap. Na deze 20 minuten schakelt deze klokradio automatisch de muziek uit. Tijdens de nacht heb je hierdoor geen last meer van geluid in je slaapkamer.

Bij de Pure Siesta S6 DAB+ Klokradio met Bluetooth hebben wij slechts één nadeel opgemerkt: het prijskaartje. Voor deze klokradio betaal je een bedrag van maar liefst €112. Deze klokradio is hiermee fors duurder dan de beste koop. Maar goed, dit is dus wel een unieke klokradio met DAB+ en bluetooth!

3. Philips TAR3505 Digitale Klokradio

Gaat je voorkeur uit naar een Philips klokradio? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Met een Philips klokradio geniet je van veel gemak, een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding en verschillende handige functies. Dat is ook zeker bij de Philips TAR3505 Digitale Klokradio het geval. Wij vinden dit de derde beste variant van 2024.

Met de Philips TAR3505 Digitale Klokradio haal je een geweldige klokradio in huis. Dit is onder meer aan de dubbele radio-ontvanger te danken. De Philips TAR3505 Digitale Klokradio beschikt over zowel een DAB+ ontvanger als over een FM ontvanger.

Je luistert hierdoor altijd op de gewenste manier naar je favoriete radiozender. Door de DAB+ ontvanger geniet je ook nog eens van honderden kraakvrije zenders. Dit maakt het des te fijner om ’s ochtends vroeg op te moeten staan.

De speakers van de Philips TAR3505 Digitale Klokradio zijn ook opvallend goed. Je geniet hierdoor van echt goed geluid, waardoor je je hier in de vroege ochtend niet aan hoeft te storen. Integendeel zelfs; door deze goede speakers sta je juist energiek en fit op.

Heb je moeite om in slaap te vallen? Ook dan is dit een geschikte klokradio van Philips voor je. Deze klokradio is namelijk van een sublieme slaaptimer voorzien. Stel de timer op bijvoorbeeld 20 minuten in en ga heerlijk in bed liggen. Tijdens deze 20 minuten geniet je van je favoriete radiozender(s). Na deze 20 minuten schakelt de Philips TAR3505 Digitale Klokradio de muziek automatisch uit. Grote kans dat je dan al slaap of dat je heerlijk tot rust bent gekomen. Deze slaaptimer draagt zodoende bij aan je nachtrust.

Wil je de Philips TAR3505 Digitale Klokradio met je partner delen? Dan komt de dubbele alarmfunctie goed van pas. Met deze alarmfunctie ben je in staat om twee verschillende wektijden in te stellen. Dit houdt in dat jij bijvoorbeeld om 06:00 op kunt staan en je partner om 07:00. Dat is nog eens ideaal, aangezien je hier slechts één klokradio voor nodig hebt.

De Philips TAR3505 Digitale Klokradio is ook nog een radiogestuurde wekker, Dit betekent dat deze klokradio radiografisch aangestuurd wordt, waardoor de tijd altijd 100% correct is. Deze aansturing zorgt simpelweg voor een automatische tijdsynchronisatie.

Bij de Philips TAR3505 Digitale Klokradio hoef je ook niet bang voor een stroomstoring te zijn. Op het moment dat de stroom uitvalt, dienen de batterijen als back up. Je weet hierdoor 100% zeker dat de Philips TAR3505 Digitale Klokradio je altijd op het juiste moment wekt.

Al met al zijn wij heel erg te spreken over de Philips TAR3505 Digitale Klokradio. Dit is ook nog aan de unieke Gentle Wake functie te danken. Deze functie zorgt ervoor dat het alarm steeds luider wordt, waardoor je rustig je dag kunt beginnen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in één keer wakker wordt van een gigantisch hard geluid van de Philips TAR3505 Digitale Klokradio.

Hebben wij ook nog nadelen opgemerkt? Nou, het is jammer dat dit geen klokradio met bluetooth is. Dit zorgt er echter ook voor dat de Philips TAR3505 Digitale Klokradio behoorlijk betaalbaar is gebleven. Voor deze klokradio betaal je namelijk een bedrag van €46. Dat vinden wij op zich reuze mee vallen, zeker omdat dit een Philips klokradio is.

4. YUCONN Klokradio met Projectie

Wil je de beste variant voor in jouw slaapkamer aanschaffen? Dan moet je eerst bedenken welke eisen je zoal aan je nieuwe klokradio stelt. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de klokradio over handige extra’s beschikt? Of vind je het juist belangrijk om zo min mogelijk geld uit te geven?

Het aanbod van klokradio’s is gelukkig lekker divers. Dit zorgt ervoor dat je voldoende hebt om uit te kiezen. Eén van de klokradio’s die ons binnen dit diverse aanbod absoluut opgevallen is, is de YUCONN Klokradio met Projectie. Wij vinden dit namelijk de beste variant met projectie.

Bij deze klokradio valt op het eerste gezicht het volgende op:

 • De gigantisch grote cijfers. Dit is echt een geweldige klokradio met grote cijfers. Doordat de cijfers zo groot uitgevoerd zijn, is het zeer eenvoudig om de tijd af te lezen. Ook als je bijvoorbeeld net wakker bent of midden in de nacht wakker wordt.
 • De projector. Met de projector lees je nog eenvoudiger de actuele tijd af. De projector projecteert de actuele tijd namelijk op het plafond. Of op een muur in je slaapkamer. Zelfs als je op je zij of op je rug ligt, ben je hierdoor in staat om de actuele tijd af te lezen. Dat vinden wij toch wel een sublieme toevoeging aan deze klokradio.

Met deze klokradio sta je ook altijd op de gewenste manier op. Dit is te danken aan de FM ontvanger, waarmee je dagelijks van je favoriete radiozender geniet. Het is hierbij ook nog mogelijk om 15 voorkeurszenders in het geheugen van de YUCONN Klokradio met Projectie op te slaan.

De bediening van de YUCONN Klokradio met Projectie is ook een waar feestje. Dit is onder meer aan de grote knoppen op de bovenzijde van deze klokradio te danken. Tevens is het ideaal dat je het display geheel naar wens in kunt stellen. De felheid van het display is in 5 standen instelbaar. Je hoeft hierdoor niet langer bang te zijn dat je ’s nachts wakker ligt door het licht dat je klokradio afgeeft.

De YUCONN Klokradio met Projectie is ook nog op verschillende manieren in te stellen. Zo kun je van een speciale weekendmodus gebruik maken; de wekker gaat in dat geval op een ander tijdstip af dan doordeweeks. Verder is het mogelijk om van een dubbele alarmfunctie gebruik te maken. Je laat de YUCONN Klokradio met Projectie hiermee op twee wektijden afgaan. Super handig!

Wat wij ook nog handig vinden, is het grote display. Dit display stelt je dus in staat om de actuele tijd makkelijk af te lezen. Maar, op het display lees je ook direct de actuele temperatuur en de datum af. Je hebt ’s ochtends dus direct alle relevante informatie voor handen.

Heb je moeite om in slaap te komen? Kies ook in dat geval voor de klokradio. Met de YUCONN Klokradio met Projectie geniet je namelijk van een handige slaaptimer. De klokradio speelt hierdoor muziek af, zodat jij lekker in slaap kunt vallen. Na de ingestelde periode schakelt de klokradio de muziek direct uit.

Al met al vinden wij dit een geweldige klokradio. Voor de YUCONN Klokradio met Projectie betaal je bovendien slechts €39. In verhouding tot andere klokradio’s vinden wij dit toch wel behoorlijk betaalbaar. Wij zijn in ieder geval fan van deze YUCONN klokradio!

5. J&D supplies Digitale Klokradio

Heb je interesse om een klokradio aan te schaffen? Dan raden wij je ook zeker aan om even naar de J&D supplies Digitale Klokradio te kijken. Dit is om meerdere redenen één van de meest unieke klokradio’s van 2024.

Dit is ten eerste al aan de vormgeving te danken. Als je naar de J&D supplies Digitale Klokradio kijkt, heb je het idee dat je naar een smartphone kijkt. Daarbij valt ook direct de spiegelfunctie op. Met deze functie laat je het beeldscherm van de J&D supplies Digitale Klokradio je slaapkamer spiegelen.

Wat ook opvalt, is de projectie functie. Deze klokradio is van een projector voorzien, waardoor je nog eenvoudiger de actuele tijd af kunt lezen. Dit komt ook doordat je de projector maar liefst 180 graden kunt verstellen. Je kunt hierdoor de tijd op elk oppervlakte in je slaapkamer projecteren.

De J&D supplies Digitale Klokradio is bovendien van veel handige functies voorzien:

 • Snooze functie. Uiteraard beschikt deze klokradio over een snooze functie. Je bent hierdoor in staat om nog even lekker een paar minuutjes langer in bed te blijven liggen.
 • USB laadfunctie. Door de USB poort is het mogelijk om je smartphone met de J&D supplies Digitale Klokradio op te laden. Dit doe je vrij eenvoudig; plug de kabel in de USB poort en in je smartphone.
 • Dubbele alarmfunctie. De dubbele alarmfunctie stelt je in staat om twee verschillende wektijden in te stellen. Dat is ideaal als je op een ander tijdstip dan je partner op moet staan.
 • Thermometer. De J&D supplies Digitale Klokradio is ook nog van een thermometer voorzien. Je ziet hierdoor direct wat de actuele temperatuur is. Ook krijg je informatie over de luchtvochtigheid.
 • Dimstanden. Het display van deze klokradio is in 4 verschillende standen in te stellen. Eén van die standen is dus de eerder genoemde spiegelfunctie.
 • Slaaptimer. Als je moeite hebt om in slaap te komen, is de slaaptimer ideaal. Deze timer stelt je in staat om ’s avonds naar je favoriete FM radiozender te luisteren, zodat je helemaal rustig wordt. Uiteindelijk schakelt de muziek uit, waardoor je hopelijk snel lekker in slaap valt.

De J&D supplies Digitale Klokradio is al met al een klokradio waar je alle kanten mee op kunt. Zo is het ook mogelijk om talloze zenders in het geheugen van deze klokradio op te slaan. Met één druk op de knop selecteer je vervolgens de gewenste radiozender.

Overigens is dit een geweldige klokradio met grote cijfers. Zoals op de foto’s al duidelijk te zien is, is het display echt groot uitgevoerd. Dat geldt ook voor de cijfers, waardoor je eenvoudig de actuele tijd afleest. Wel vinden wij dit een iets minder fraaie klokradio om te zien. Dit komt vooral doordat het meer op een smartphone dan op een klokradio lijkt.

Graag sluiten we deze review positief af. Dat doen we door het prijskaartje van de J&D supplies Digitale Klokradio aan te stippen. Voor deze klokradio betaal je slechts €29. Dat klinkt als een prima prijs, niet waar?

Ons onderzoek naar de beste klokradio

 • Meer dan 35 klokradio’s bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 4 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een klokradio precies?

Een klokradio is een combinatie van een wekker en een radio. Je kunt met een klokradio op het juiste moment gewekt worden én genieten van je favoriete muziek.

Is een klokradio dan hetzelfde als een wekkerradio? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Net zoals bij de beste radiowekker geniet je van de radiofunctie, waardoor je ’s ochtends met je favoriete radiozender op kunt staan.

Is een klokradio dan ook hetzelfde als een digitale wekker of een DAB wekkerradio? Ja, ook daar komt het in veel gevallen op neer. Het zijn simpelweg andere benamingen die voor dezelfde soort wekker gebruikt worden.

Philips TAR3205 Klokradio Digitaal
De Philips TAR3205 Klokradio Digitaal is de beste klokradio

Veel soorten klokradio’s

Wil je dolgraag een nieuwe klokradio aanschaffen? Dan is het allereerst zaak om een vergelijking van de vele soorten klokradio’s te maken. De meest voorkomende soorten klokradio’s sommen we graag even voor je op:

 • Klokradio DAB+. Een DAB+ klokradio is simpelweg een klokradio met een DAB+ ontvanger. Door deze ontvanger geniet je van kraakvrij en helder geluid. Ideaal als je naar je favoriete radiozender luistert.
 • Klokradio met projectie. Een klokradio met projectie is onwijs handig. Door de projector wordt de actuele tijd namelijk op het plafond of de slaapkamer weergegeven. Vanuit elke slaaphouding lees je hierdoor de actuele tijd af.
 • Klokradio op batterijen. Een klokradio op batterijen is hetzelfde als een wekker op batterijen. Door de batterijen hoef je simpelweg niet bang te zijn voor een stroomstoring. De klokradio doet het simpelweg altijd, dankzij de batterijen die als back up dienen.
 • Internet klokradio. Ga je voor een internet klokradio? Dan ga je eigenlijk voor een wifi wekkerradio. Door de wifi ontvanger geniet je van nog veel meer mogelijkheden. Voor een internet klokradio betaal je in de meeste gevallen wel veel geld.
 • Digitale klokradio. In principe is elke klokradio een digitale klokradio. Je kunt simpelweg niet voor een analoge klokradio kiezen.

Al met al heb je dus uit voldoende soorten klokradio’s de keuze. Een ander soort klokradio dat we nog willen benoemen, is een klokradio met grote cijfers. Door de grote cijfers lees je de actuele tijd nóg een stuk eenvoudiger af.

Wat zijn de voordelen van een klokradio?

Doe je verstandig aan de aanschaf van een klokradio? Ja, dat is wat ons betreft wel het geval. Dat heeft voornamelijk met de volgende voordelen te maken:

 • Je staat altijd op de gewenste manier op. Bij een klokradio kun je tussen twee alarmmogelijkheden kiezen: het normale alarmgeluid of je favoriete radiozender. Ongeacht waar je voor kiest, sta je altijd op de gewenste manier op. Dat is heel wat waard, niet waar?
 • Je geniet van veel bijkomende functies. Kies je voor de beste koop? Dan kies je voor een klokradio met veel bijkomende functies. Door deze bijkomende functies maak je simpelweg met nog meer plezier gebruik van je nieuwe klokradio.
 • Je geniet veelal van een groot display. Nagenoeg alle klokradio’s uit onze top 10 zijn van een groot display voorzien. Door dit display lees je de actuele tijd nog eenvoudiger af. Want ja, uiteindelijk draait het ook daar om bij een goede klokradio.
 • Je hebt nog maar één apparaat op je nachtkastje nodig. Heb je op dit moment een losse wekker en radio op je nachtkastje staan? Dan nemen deze beide apparaten de nodige ruimte in. Bij een klokradio heb je daar gelukkig geen last van meer van.
 • Je geniet van veel wekmogelijkheden. Met een klokradio geniet je ook nog van veel wekmogelijkheden. Dit is aan de verschillende soorten alarmgeluiden te danken, maar ook aan bijkomende functies. Hierbij kun je aan een snooze- en dubbele alarm functie denken.
 • Het zijn vaak fraaie wekkers om te zien. Hecht je veel waarde aan de uitstraling van je nieuwe wekker? Ook dan kies je het beste voor de beste koop. Wij zijn van mening dat zo’n beetje elke klokradio een fraai design heeft.

Wat zijn de nadelen van een klokradio?

Twijfel je nog over de aanschaf van een klokradio? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het is immers een aankoop waar je jarenlang van wilt genieten. Je wilt daarom in één keer de beste aankoop doen. Daarbij moet je bij een klokradio met een paar kleine aandachtspunten rekening houden:

 • De geluidskwaliteit is niet altijd subliem. Kies je bijvoorbeeld voor de goedkoopste klokradio? Dan is de geluidskwaliteit niet altijd naar je wens. Dit komt puur doordat je in de goedkope klokradio’s met goedkope speakers te maken hebt.
 • Een nieuwe klokradio is relatief duur. Wil je voor de allerbeste en meest uitgebreide klokradio gaan? Dan moet je met een forse investering rekening houden. Je betaalt in dat geval al snel minimaal €50.

Heb je de beste klokradio nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de beste klokradio voor in jouw slaapkamer tegengekomen? Graag wijzen wij je dan ook nog op de 5 onderstaande klokradio’s. Mogelijk sluit één van deze klokradio’s wel volledig op je wensen aan:

Hoe vind je de beste klokradio?

Spreekt het principe van een klokradio je aan? Dan doe je er verstandig aan om voor één van bovenstaande klokradio’s te kiezen. Het is niet voor niets dat dit de beste varianten van 2024 zijn.

Maar, hoe vind je nou de beste koop? Dat is de vraag die we in deze koopgids voor je gaan beantwoorden. Door goed op onderstaande punten te letten, vind je snel de meest geschikte variant voor jezelf.

Soort klokradio

Allereerst zou je een keuze tussen de verschillende soorten klokradio’s moeten maken. Wil je voor een DAB+ klokradio gaan? Of gaat je voorkeur juist uit naar een klokradio met projectie? Aan jou de keus!

Ons advies is om in ieder geval goed over je wensen na te denken. Denk daarbij ook goed over het gewenste gebruik na. Dat stelt je in staat om snel de beste koop voor in je slaapkamer uit te kiezen.

Wekmogelijkheden

Je zou ook goed naar de verschillende wekmogelijkheden moeten kijken. Richt je hierbij bijvoorbeeld op het soort radio-ontvanger. Het maakt nogal uit of het om een FM klokradio of om een DAB+ klokradio gaat. Stem daarom ook je wensen goed op de verschillende wekmogelijkheden af.

Wekfuncties

Wij raden je ook aan goed naar de bijkomende wekfuncties te kijken. Kun je bijvoorbeeld van een snooze- en dubbele alarmfunctie gebruik maken? Of heb je wellicht de beschikking over andere wekfuncties? Bij de beste varianten kun je veelal uit veel wekfuncties kiezen.

Algehele samenstelling & display

Wij raden je ook aan om naar de algehele samenstelling van de klokradio te kijken. Check goed om wat voor klokradio het gaat én van welke extra functies je gebruik kunt maken. Ook dit is weer iets dat je op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Dat geldt ook voor het display. Ga goed na hoe groot het display is. Ga ook goed na welke informatie je direct van het display af kunt lezen. Check tevens of je de felheid van het display naar wens in kunt stellen.

Prijs en kwaliteit

Tot slot wijzen wij je op de prijs en kwaliteit van de klokradio’s. Wil je per sé voor de beste koop gaan? Dan raden wij je graag een Philips klokradio aan. Dit merk levert simpelweg de beste kwaliteit.

Sowieso raden wij je aan om te durven investeren in je nieuwe klokradio. Geef je bijvoorbeeld €50 aan je nieuwe klokradio aan? Dat voelt dan mogelijk als veel geld aan, maar je kunt met zo’n klokradio jarenlang op de gewenste manier gewekt worden. De investering over heel wat jaren verspreid valt hierdoor reuze mee.


Veelgestelde vragen over klokradio’s

Hoe hebben wij de top 10 klokradio’s geselecteerd?

Wij hebben een uitgebreid onderzoek achter de rug. Bij dit onderzoek hebben we naar de verschillende klokradio’s gekeken én naar de wensen van de gemiddelde gebruikers. Deze twee zaken hebben we op elkaar afgestemd, waardoor we uiteindelijk op onze top 10 klokradio’s uit zijn gekomen. Daarbij hebben wij ook nog gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding en ervaringen van andere gebruikers.

Is deze klokradio test eerlijk uitgevoerd?

Ja, deze klokradio test is 100% eerlijk uitgevoerd. Ten eerste hebben wij de test volledig zelf uitgevoerd. Wij staan hierdoor volledig achter de adviezen die wij je in dit artikel geven. Ten tweede werken wij bewust niet met merken of fabrikanten samen. Juist daardoor zijn we in staat om jou van de beste adviezen te voorzien, zonder hierbij met een andere partij rekening te hoeven houden.

Waarom hebben wij deze klokradio test uitgevoerd?

Als je een nieuwe klokradio koopt, wil je hier uiteraard jarenlang van gaan genieten. Daarvoor moet je wel voor de klokradio kiezen. Om je hier een flink handje bij te helpen, hebben wij onze kennis en ervaring voor je ingezet. Bovendien zijn wij bewust 100% onafhankelijk ons werk gaan doen. Je kunt hierdoor blind op onze adviezen vertrouwen.

Hoe stel ik de tijd in op mijn klokradio?

Zoek de tijdinstelknop of -modus op je klokradio, houd deze ingedrukt en gebruik vervolgens de plus- of minknoppen om de huidige tijd in te stellen. Laat de tijdinstelknop los of druk op een bevestigingsknop om de tijd vast te zetten.