Beste kussen buikslaper van 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

De meeste mensen liggen het liefste op hun zij in bed. De op één na populairste slaaphouding is het slapen op de buik. Gaat jouw voorkeur daar ook naar uit? Dan is het belang van een goed hoofdkussen ontzettend groot. Zonder het beste kussen buikslaper krijg je al snel last van je nek, schouders en/of hoofd. Dit komt puur doordat de buik-slaaphouding om een speciaal kussen vraagt, waarover wij vanuit Slaapkamergids.nl hieronder alle informatie delen.

Onze top 5 beste kussens voor buikslapers van 2024

Hieronder vind je de beste kussens buikslaper bij de goedkoopste aanbieder:


1. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is het beste kussen buikslaper van 2024. Dit kussen kenmerkt zich door een ideale samenstelling, waardoor ‘ie uitermate geschikt is voor elke buikslaper. Het kussen beschikt bovendien over twee verschillende zijden, waardoor je ‘m altijd op de gewenste manier kunt gebruiken.

Dit kussen beschikt over een traagschuim vulling. De juiste vulling, aangezien dit materiaal zich volledig naar je lichaam en hoofd vormt. Dit neemt druk op je bovenlichaam weg als je op je buik ligt. Normaal komt er veel druk op je wervelkolom, maar dat voorkomt dit beste kussen buikslaper.

Overigens is dit hoofdkussen 34 bij 63 centimeter groot. Je kunt ‘m echter ook in de maat 33 bij 57,5 centimeter bestellen. In beide gevallen geniet je van een zeer scherpe prijs. Voor dit beste kussen buikslaper betaal je slechts €49,95. Een geweldige prijs voor een geweldig kussen dus!

2. Cloudpillo Hoofdkussen

Het Cloudpillo Hoofdkussen staat te boek als één van de beste hoofdkussens. Daar kunnen wij ons volledig in vinden. Dit is een geweldig kussen voor elke buikslaper, mede doordat je het kussen naar wens samen kunt stellen.

Bij aanschaf krijg je namelijk extra traagschuim vulling geleverd. Met deze vulling maak je het kussen net iets dikker. Of je haalt er vulling uit; dat is uiteraard ook mogelijk. Je creëert hiermee in ieder geval de perfecte setting en slaaphouding voor als je op je buik slaapt.

Met het Cloudpillo Hoofdkussen ga je nekklachten efficiënt tegen. Je legt je hoofd aangenaam op het kussen neer, waarna de traagschuim vulling zich volledig naar je hoofd vormt. Je neemt hiermee pijn in je lichaam weg en je slaapt simpelweg een heel stuk beter. Voor het Cloudpillo Hoofdkussen hoef je maar €69,95 te betalen.

3. M line Athletic Pillow

De M line Athletic Pillow is ook een geweldig kussen voor buikslapers. Dit kussen heeft een unieke vorm die ook wel als de vlindervorm bekend staat. Dankzij deze vorm is het kussen voor elke slaaphouding geschikt. Dus ook voor de slaaphouding op de buik.

Het kussen biedt de maximale ventilatie, is 100% ergonomisch en is ook nog anti allergeen. Als klap op de vuurpijl neemt dit hoofdkussen snel de pijn in je lichaam en hoofd weg. Zeg maar dag tegen de nek- en rugklachten die je ervaart.

Voor de M line Athletic Pillow betaal je ongeveer €130. Dat is een hoop geld, maar dit is wel één van de beste kussens voor jou als buikslaper. Het kussen biedt de optimale ondersteuning en draagt aanzienlijk bij aan je nachtrust. Dat is uiteraard onbetaalbaar!

4. CozySense® Hoofdkussen

Als je voor een goed kussen voor een buikslaper wilt gaan, raden wij je ook aan om naar het CozySense® Hoofdkussen te kijken. Dit hoofdkussen wordt met 250 gram extra traagschuim vulling geleverd, waardoor je het kussen volledig naar je eigen zin maakt.

Dat helpt sowieso al om beter op je buik te slapen. Verder is dit kussen van een unieke, verkoelende technologie voorzien. Je ligt hierdoor nooit meer te zweten in je bed; wel zo prettig tijdens de warmere nachten. Door de traagschuim vulling ga je met dit kussen ook nog je (rug)klachten tegen.

Dit kussen is 50 bij 70 centimeter groot. Door deze forse afmetingen is ‘ie ook uitermate geschikt voor de drukke slaper. Of voor de mensen die graag meerdere houdingen tijdens het slapen aannemen. Voor het CozySense® Hoofdkussen betaal je slechts €49,99.

5. Sleep Comfy Hoofdkussen

Ook het Sleep Comfy Hoofdkussen mag in onze top 5 van beste kussens voor buikslapers niet ontbreken. Dit kussen is 50 bij 60 centimeter groot, is 10 centimeter hoog en is hierdoor volledig orthopedisch. Je neemt op je buik hierdoor een geweldige slaaphouding aan.

Dit kussen is met microvezel vulling gevuld. Dat is dus net iets anders dan traagschuim, waardoor het kussen zich minder naar je hoofd vormt. Wel neemt dit materiaal alle druk op je bovenlichaam weg. Je wervelkolom komt ook in de juiste houding te liggen, waardoor je niet langer pijn in je lichaam hebt.

Het Sleep Comfy Hoofdkussen is volgens ons het beste goedkope kussen buikslaper. Dit komt door het prijskaartje van slechts €34,95. En voor dit bedrag krijg je ook nog eens 2 stuks geleverd! Mocht de maat van 50 bij 60 cm je niet helemaal aanspreken, kun je ‘m ook in de maat 60 bij 70 cm bestellen!

Waarom heb je een kussen buikslaper nodig?

Als je een buikslaper bent, heb je het beste kussen buikslaper nodig! Dat is één van de weinige zekerheden in het leven waar je volledig van uit kunt gaan. Met een goed kussen geniet je als buikslaper van meerdere voordelen:

  • Het kussen vormt zich naar je hoofd. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat de druk op je bovenlichaam verdwijnt. Je krijgt hierdoor minder tot geen last van pijn in je bovenlichaam.
  • Het kussen biedt de juiste ondersteuning voor je nek. Als je op je buik slaapt, kun je je hoofd uiteraard op meerdere manieren op het hoofdkussen liggen. Ongeacht hoe je je hoofd op het kussen legt, biedt het kussen de juiste ondersteuning. Het kussen heeft immers de juiste hardheid en vormt zich ook nog naar je hoofd.
  • Ook voor andere slaaphoudingen geschikt. Maar weinig mensen slapen echt de gehele nacht op hun buik. Veel mensen wisselen het slapen op hun buik af met het slapen op hun zij. Geldt dit ook voor jou? Het beste kussen buikslaper is gelukkig voor elke andere slaaphouding geschikt. Je kunt hierdoor tijdens je slaap prima variëren met de slaaphoudingen.
  • Het kussen zorgt voor een verbeterde ademhaling. Als je op je buik slaapt, komt de meeste spanning op je nek te staan. Het gevolg hiervan kan zijn dat je luchtwegen vernauwen, waardoor je moeite hebt met ademhalen. Met het beste kussen buikslaper voorkom je dit. Het kussen legt je hoofd op de juiste hoogte, waardoor je juist van een verbeterde ademhaling geniet.

Al met al ga je met een kussen buikslaper veel beter slapen. Heb je nu veel last van pijn in je bovenlichaam? Dan heb je al helemaal het beste kussen buikslaper nodig. Dit kussen vermindert de drukpunten, waardoor je bovenlichaam ontlast wordt. Precies dát is wat je wilt!

Welke merken bieden goede kussens voor buikslapers aan?

Voor het beste kussen buikslaper kom je uit bij het merk Best Life. Ook de merken Cloudpillo, CozySense, Sleep Comfy en M Line bieden geweldige kussens voor buikslapers. Al deze merken gebruiken in ieder geval de juiste materialen en dragen echt zorg voor de duurzaamheid van het kussen. Dit merk je aan een pijnvrij lichaam, heerlijke nachten én een lange levensduur van het buikslaper kussen.

Best Life Hoofdkussen Nekklachten
Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is het beste kussen buikslaper van 2024

Heb je het beste kussen buikslaper nog niet gevonden?

De redactieleden van Slaapkamergids.nl zijn voor jou op zoek naar het beste kussen buikslaper gegaan. Het mag duidelijk zijn dat onze voorkeur naar bovenstaande 5 varianten gaan. Maar, ook de onderstaande kussens brengen de gewenste gevolgen met zich mee:

Hoe vind je het beste kussen buikslaper?

Zolang je op je buik slaapt, heb je een goed kussen nodig. Zonder het juiste lichaam krijg je pijn in je bovenlichaam, slaap je een stuk minder goed en sta je ’s ochtends dus zeker niet fit op. Wil je juist wel elke ochtend fit opstaan? Dan raden wij je aan om voor één van bovenstaande kussens te kiezen. Om tot de juiste keuze te komen, moet je goed op onderstaande punten letten.

Vulling

De vulling is het belangrijkste onderdeel van een kussen voor een buikslaper. De vulling moet zich naar je hoofd vormen, moet drukpunten verminderen en moet de gewenste ondersteuning bieden. Dit krijg je puur voor elkaar door voor een kussen met traagschuim vulling te kiezen. In de wereld van kussens voor buikslapers is dit met uitstek het beste materiaal.

Bonustip: check of je nog extra traagschuim bij aanschaf meegeleverd krijgt. Dat is bij meerdere kussens het geval, waardoor je het kussen naar wens kunt vullen. Door het net iets dunner of dikker te maken, neem je de perfecte houding aan!

Stevigheid & afmetingen

Je hebt dus ook met de stevigheid van het kussen te maken. Voor de meeste buikslapers raden wij een kussen met medium stevigheid aan. Dit is echter van je eigen slaapvoorkeuren afhankelijk, dus denk hier even goed over na.

Waar je ook over na moet denken, is de maat van het kussen. Heb je baat bij een zo’n groot mogelijk kussen? Of heb je liever een kleiner kussen in je bed liggen? Bepaal dit voor jezelf en kies vervolgens de juiste maat kussen buikslaper uit.

Opties

Door de jaren heen zijn hoofdkussens steeds beter geworden. Dit komt onder meer doordat merken meerdere opties aan de kussens toe kunnen voegen. Denk hierbij aan een ergonomisch kussen, een antiallergisch kussen en een kussen dat bijzonder goed ventileert. Stem ook dergelijke opties goed op je wensen af.

Kwaliteit

Ga altijd voor het beste kussen buikslaper dat je tegenkomt. Voor kwaliteit moet je betalen, dus schroom niet om net dat beetje meer geld uit te geven. Met het beste kussen buikslaper geniet je vervolgens van pijnvrije en comfortabele nachten in je bed. Dát is uiteindelijk onbetaalbaar.

Prijs

Je gaat dus idealiter voor het beste kussen buikslaper. Moet je daarbij nog naar de prijs kijken? Nee, dat is volgens ons van ondergeschikt belang. Het is vooral belangrijk dat het kussen volledig aan je wensen voldoet én de pijn in je bovenlichaam wegneemt. Dat krijg je met bovenstaande kussens sowieso voor elkaar!

Andere soorten kussens

In dit artikel heb je kennisgemaakt met het beste kussen buikslaper. In andere artikelen zoomen wij in op het beste kussen zijslaper, het beste slaapkussen, het beste kussen tegen nekklachten en het beste leeskussen.

Veelgestelde vragen over kussens voor buikslapers

Wat is de ideale dikte voor een kussen als je een buikslaper bent?

Als buikslaper kies je het beste voor een dun kussen. Een dun kussen helpt je nek in een neutrale positie te houden en voorkomt dat je nek te ver naar achteren buigt, wat pijn en ongemak kan veroorzaken. Kijk naar kussens die speciaal zijn ontworpen voor buikslapers, meestal minder dan 10 cm dik.

Welk type vulling is het beste voor een kussen voor buikslapers?

Kies voor een zachte en platte vulling, zoals dons, microvezel of een laag traagschuim, die zich aanpast aan de vorm van je hoofd zonder te veel hoogte of stevigheid toe te voegen. Deze materialen bieden voldoende comfort en steun zonder je nek omhoog te duwen in een onnatuurlijke positie.

Hoe kan een kussen voor buikslapers helpen bij het verminderen van rugpijn?

Een goed kussen voor buikslapers kan helpen rugpijn te verminderen door de wervelkolom zo recht mogelijk te houden tijdens het slapen. Door een plat kussen te gebruiken, verminder je de druk op je onderrug door een minder extreme kromming van de wervelkolom, wat kan leiden tot een betere houding en minder rugpijn.

Kun je een standaardkussen aanpassen om comfortabeler te zijn voor een buikslaper?

Ja, je kunt een standaardkussen aanpassen door het materiaal zo te manipuleren dat het minder volumineus en platter wordt. Een andere optie is om een kussenhoes te gebruiken die extra vulling comprimeert om het platter te maken. Experimenteer met de hoeveelheid vulling om het comfort te maximaliseren zonder de ondersteuning die je nodig hebt op te offeren.