Beste kussen voor nekklachten van 2024

Laatst bijgewerkt op 8 mei 2024

Sta je elke ochtend op met hoofdpijn? Of heb je elke ochtend last van je schouders, nek of andere lichaamsdelen? Zolang het om een lichaamsdeel in het bovenlichaam gaat, is de oorzaak makkelijk te vinden: hoogstwaarschijnlijk je huidige kussen. Dit kussen zou je moeten vervangen door het beste kussen voor nekklachten. Dit kussen biedt de juiste ondersteuning, vermindert de druk op je bovenlichaam en voorkomt daarmee pijn. Ook als je momenteel last van pijn hebt, heb je niks anders dan het beste kussen voor nekklachten nodig. Dit kussen bestrijdt namelijk ook de huidige pijn.

Onze top 5 beste kussens voor nekklachten van 2024

Hieronder vind je de 5 beste kussens voor nekklachten bij de goedkoopste aanbieder:

1. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is het beste kussen voor nekklachten. Zoals de naam al aangeeft, is dit kussen speciaal voor mensen met nekklachten ontworpen. Het kussen neemt pijn weg en voorkomt pijn in je nek, schouders en hoofd.

Dit komt onder meer door de ergonomische vormgeving. Het kussen neemt hierdoor alle druk weg van je bovenlichaam, waardoor je ontspannen in bed ligt. Daarbij biedt de traagschuim vulling ook nog de optimale ondersteuning. Dit komt je slaaphouding uiteraard alleen maar ten goede. Door de vorm en vulling komt je wervelkolom in een neutrale houding te liggen. Dit uit zich ook in een aanzienlijke vermindering van pijnklachten.

De medium hardheid draagt ook bij aan de pijnbestrijding. Het kussen ligt hierdoor aangenaam, neemt de druk perfect weg en zorgt voor de gewenste pijnverlichting. Ondertussen geniet je ook nog van een verbetering van je nachtrust, een verbeterde bloedsomloop en het openen van je luchtwegen. Al met al absoluut dus het beste kussen voor nekklachten van 2024.

2. Sleepcomfort Hoofdkussen

Het Sleepcomfort Hoofdkussen verdient ook een plekje in onze top 5. Dit is alleen al te danken aan de unieke samenstelling en vormgeving. Dit is een kussen van 50 bij 70 centimeter groot met een traagschuim vulling. Het kussen ligt hierdoor heerlijk, vormt zich naar je bovenlichaam en neemt alle mogelijke druk weg.

Met dit hoofdkussen geniet je van een aangename ontspanning van gewrichten en spieren. Je spant je bovenlichaam minder aan, waardoor er minder spanning op je nek komt te staan. Dit kussen verhelpt én voorkomt daardoor nekpijn.

Een belangrijk voordeel van het Sleepcomfort Hoofdkussen is de verstelbaarheid. Je bepaalt zelf hoe dik/hoog dit kussen is; je past ‘m hierdoor dus volledig op je eigen slaaphouding aan. Voor dit geweldige kussen voor nekklachten hoef je ook maar €33 te betalen.

3.  CozySense® Hoofdkussen

Met het CozySense® Hoofdkussen ga je efficiënt nekpijn tegen. Het kussen biedt de juiste ondersteuning, legt je wervelkolom in een neutrale positie en beschikt ook nog over een traagschuim vulling. Het kussen vormt zich hierdoor naar je bovenlijf en neemt alle mogelijke druk op je bovenlichaam weg.

Dit kussen is 50 bij 70 centimeter groot, volledig hypoallergeen en ook nog naar wens aan te passen. Bij aanschaf krijg je namelijk 250 gram extra schuim geleverd. Met dit schuim kun je het kussen naar wens dikker maken. Wil je het kussen juist dunner maken? Dan haal je wat schuim uit het kussen.

Het CozySense® Hoofdkussen is van een absolute topkwaliteit. Dit blijkt ook uit het aantal beoordelingen bij Bol; meer dan 370 stuks! Het grootste gedeelte van deze beoordelingen is ook nog eens super positief. Al met al kunnen wij niks anders dan stellen dat dit een geweldig kussen voor nekklachten is.

4. ComfyCentre Hoofdkussen

Wil je je nekklachten verminderen? Of wil je nekklachten in de toekomst voorkomen? In beide gevallen kun je perfect voor het ComfyCentre Hoofdkussen kiezen. Dit hoofdkussen beschikt over een traagschuim vulling en is volledig orthopedisch. Je geniet dus al snel van minder tot geen pijnklachten meer!

Dit kussen is op meerdere manieren uniek. Ten eerste is het uniek dat je het kussen op twee manieren kunt gebruiken. De onderzijde en bovenzijde van het ComfyCentre Hoofdkussen zijn verschillend, waardoor je het kussen volledig op je slaaphouding aan kunt passen. Als je op je zij slaapt, moet het bolle gedeelte aan de onderkant liggen.

Voor het ComfyCentre Hoofdkussen betaal je slechts €55. Een geweldige prijs met het oog op de uitmuntende kwaliteit en de ergonomie van het kussen. Een ander groot pluspunt vinden wij het feit dat je dit kussen 30 dagen gratis uit kunt proberen. Zeg maar gedag tegen je nekpijn en/of rugklachten!

5. M line Athletic Pillow

Onze top 5 sluiten we graag in stijl af; dat doen we met de M line Athletic Pillow. Dit is het meest luxe kussen voor nekklachten, getuige ook het prijskaartje. Ondanks het toch wel forse prijskaartje raden wij je dit M line kussen tegen nekklachten van harte aan.

Dit kussen werkt perfect tegen rug- en nekklachten. Het heeft een traagschuim vulling, een unieke vlindervorm en biedt de optimale ondersteuning. Dit komt ook door een soort van ‘gat’ in het midden van het kussen. Dit gat draagt bij aan de ondersteuning en neemt alle druk op je bovenlichaam weg.

Het M line Athletic Pillow kost je dus wel €132, maar ons advies is om dit geld gewoon uit te geven. Dit kussen is van een absolute topkwaliteit, zorgt voor de optimale ventilatie en is wasbaar op 60 graden. Het kussen voorkomt al met al de komende jaren pijn in je nek, hoofd en/of schouders.

Waarom heb je een kussen voor nekklachten nodig?

Weinig dingen zijn zó vervelend als pijn in je nek. Pas als je deze pijn ervaart, merk je hoe vaak je je nek draait op een dag. Pijn in de nek is bovendien vrij heftig en blijft in veel gevallen ook lang aan. Alleen dit zijn al redenen om het beste kussen voor nekklachten aan te schaffen.

Maar, er zijn meerdere redenen:

  • Je voorkomt pijn in je nek. Met een goed kussen voor nekklachten ga je de pijn dus tegen én voorkom je pijn in je nek. Dit komt puur doordat het juiste kussen de optimale ondersteuning biedt, waardoor je een stuk ontspanner in bed ligt.
  • Je voorkomt ook pijn in andere lichaamsdelen. Als je pijn in je nek hebt, straalt dit snel uit naar je hoofd en/of schouders. Deze vormen van pijn in je lichaam voorkom én verminder je dus ook met een goed kussen voor nekklachten.
  • Je slaapt beter. Heb je het beste kussen in je bed liggen? Dan lig je aangenaam, lig je rustig, kom je heerlijk tot rust en slaap je dus een stuk beter. Dit komt overigens ook nog doordat je ’s nachts minder vaak wakker wordt van de pijn in je nek. Na verloop van tijd word je, als het goed is, helemaal niet meer wakker gedurende de nacht.
  • Je voelt je gelukkiger. Met het beste kussen voor nekklachten werk je ook aan je gevoel van geluk. Je slaapt simpelweg beter én je hebt minder last van pijn in je lichaam. Deze simpele optelsom zorgt voor een gelukkiger gevoel.

Welke merken bieden goede kussens voor nekklachten aan?

Voor het beste kussen voor nekklachten kom je dus bij het merk Best Life uit. Maar, ook de kussens van Sleepcomfort, CozySense, ComfyCentre en M Line doen exact wat ze moeten doen. Deze merken gebruiken de juiste materialen, zorgen voor de juiste samenstelling en dragen zorg voor een lange levensduur. Een lange levensduur zonder pijn in je nek dus!

Best Life Hoofdkussen Nekklachten
Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is het beste kussen voor nekklachten

Heb je het beste kussen voor nekklachten nog niet gevonden?

Met veel plezier hebben wij, van Slaapkamergids.nl, de beste kussens voor nekklachten geselecteerd. Met de 5 beste varianten heb je al kennisgemaakt. Hieronder maak je kennis met de andere 5 varianten:

Hoe vind je het beste kussen voor nekklachten?

Pijn in je nek is verschrikkelijk. Het gaat door merg en been, het lijkt maar niet op te houden en het straalt ook uit naar andere lichaamsdelen. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk een geschikt kussen tegen nekklachten aan te schaffen. Om het beste kussen tegen nekklachten te vinden, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Vulling

Ten eerste moet je goed naar de vulling van het kussen kijken. Als je iets tegen de pijn in je nek wilt doen, moet je sowieso voor een kussen met traagschuim vulling kiezen. Dit kussen vormt zich naar je nek en biedt hierdoor de optimale ondersteuning. Juist dát heb je nodig om korte metten te maken met je nekpijn.

Met andere woorden: ga altijd voor een traagschuim kussen indien je last van je nek hebt.

Vormgeving

Ten tweede moet je even goed naar de vormgeving kijken. Dit heeft puur met de vormgevingen van bovenstaande kussens tegen nekklachten te maken. bekijk de productfoto’s maar eens en je ziet direct dat elk kussen op z’n eigen manier uniek is.

Het is vooral van belang om de vorm op je slaaphouding af te stemmen. Slaap je op je zij of op je rug? Dan kun je sommige kussens voor nekklachten op een andere manier neerleggen. Daarmee geniet je van een nog betere ondersteuning.

Afmetingen

Bij een kussen voor nekklachten is het ten derde belangrijk om naar de afmetingen te kijken. De afmetingen hangen sowieso van de vorm van het kussen af. Ook is het van belang om de afmetingen op je bed én je eigen voorkeuren af te stemmen. Sommigen vinden het nu eenmaal lekker om op een zo’n groot mogelijk kussen te slapen.

Samenstelling & opties

Ten vierde raden wij je aan om goed naar de totale samenstelling te kijken. Zo zijn er kussens voor nekklachten die voor optimale ventilatie zorgen, bijvoorbeeld door een klein gat in het midden van het kussen. Dit gat zorgt voor zowel de ventilatie als voor het wegnemen van druk op het bovenlichaam.

Daarnaast raden wij je aan om goed naar de opties te kijken. Is het bijvoorbeeld een ergonomisch kussen? Is het kussen antiallergisch? Is het kussen hypoallergeen? En kun je het kussen eventueel in de wasmachine wassen? Dit zijn allemaal vragen waar je ook even goed naar moet kijken.

Ervaringen

Ten vijfde is het verstandig om goed naar de ervaringen van andere mensen te kijken. Je bent namelijk zeker niet de enige die van nekklachten last heeft. En je bent ook niet de enige die naar het beste kussen voor nekklachten op zoek is.

Veel mensen hebben reeds voor één van bovenstaande kussens gekozen. Bij onze partner Bol vind je over deze kussens veel beoordelingen van de huidige gebruikers. Deze beoordelingen geven je alle inzage in de bevindingen van huidige gebruikers. Erg belangrijk!

Kwaliteit

Ten zesde heb je met de kwaliteit van het kussen voor nekklachten te maken. Ons advies hierover is duidelijk: ga alleen voor het beste kussen voor nekklachten. Kies dus direct voor één van bovenstaande varianten of een ander kussen van een absoluut A-merk. De betere merken zorgen simpelweg voor de gewenste kwaliteit.

Prijs

Tot slot kun je nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Dit vinden wij bij slaapkamergids.nl echter minder belangrijk. Het is vooral van belang dat je van de pijn in je nek afkomt. Dát krijg je voor elkaar door voor het beste kussen voor nekklachten te kiezen. Wat je daarvoor moet betalen, is van ondergeschikt belang. Durf daarom te investeren in het beste kussen voor nekklachten!

Andere soorten kussens

Het beste kussen voor nekklachten is ideaal als je last van nekklachten hebt. Is dat niet het geval? Kies dan voor het beste slaapkussen. Of lig je graag op je zij te slapen? Ga dan voor het beste kussen zijslaper.

Veelgestelde vragen over kussens voor nekklachten

Hoe kies je het juiste kussen als je last hebt van nekklachten?

Zoek naar een kussen dat je nek op de juiste wijze ondersteunt door je hoofd en nek in lijn te houden met je ruggengraat. Een traagschuim kussen of een ergonomisch ontworpen kussen kan effectief zijn omdat deze zich aanpassen aan de contouren van je hoofd en nek. Kies een kussen met de juiste hoogte die niet te hoog of te laag is, zodat je nek niet in een onnatuurlijke positie wordt gebogen.

Wat zijn de voordelen van een traagschuim kussen voor iemand met nekklachten?

Traagschuim kussens bieden uitstekende ondersteuning en verlichting bij nekpijn omdat ze zich vormen naar de vorm van je hoofd en nek. Dit materiaal helpt om drukpunten te verminderen en bevordert een neutrale ruggengraatpositie tijdens de slaap. Traagschuim behoudt zijn vorm gedurende de nacht, wat zorgt voor consistente ondersteuning.

Hoe onderhoud je een kussen voor nekklachten om de levensduur te verlengen?

Bescherm je kussen met een wasbare kussensloop die regelmatig gewassen kan worden om stof en allergenen te minimaliseren. Volg de wasinstructies van de fabrikant voor zowel het kussen als de kussensloop. Vermijd overmatige hitte bij het drogen, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Voor traagschuimkussens, lucht deze regelmatig uit en vermijd het gebruik van water voor het reinigen, tenzij dit uitdrukkelijk is toegestaan door de fabrikant.

Kan een ergonomisch kussen helpen bij zowel nek- als rugklachten?

Ja, een goed ontworpen ergonomisch kussen kan helpen bij het verlichten van zowel nek- als rugklachten. Door de juiste uitlijning van de ruggengraat te ondersteunen en de druk gelijkmatig te verdelen, kan een ergonomisch kussen spanning in de nek en de bovenrug verminderen, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een betere algehele lichaamshouding en minder pijn.