Beste kussen zijslaper van 2024

Laatst bijgewerkt op 26 april 2024

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 54% van alle mensen op hun zij slaapt. Behoor jij tot deze grote groep? Dan heb je onder meer het beste slaapmasker zijslaper én beste kussen zijslaper nodig. Met deze attributen verbeter je je nachtrust en voorkom/verminder je lichamelijke klachten. Voor alle zijslapers zijn onderstaande kussens hoe dan ook een aanwinst. Zowel voor het comfort in bed als voor de nachtrust.

Onze top 5 beste kussens voor zijslapers van 2024

Hieronder vind je de 5 beste kussens voor zijslapers bij de goedkoopste aanbieder:

1. CozySense® Hoofdkussen

Het CozySense® Hoofdkussen is volgens ons het beste hoofdkussen zijslaper van 2024. Dit hoofdkussen biedt de optimale ondersteuning, is naar eigen wens te vullen en is hierdoor voor alle zijslapers geschikt. Je neemt simpelweg de ideale slaaphouding op/met dit kussen aan.

Bij aanschaf krijg je maar liefst 250 gram extra schuim geleverd. Met dit schuim kun je het kussen naar wens bijvullen. Uiteraard is dit geen verplichting; het traagschuim in het kussen zelf biedt al de ideale ondersteuning. Het traagschuim werkt drukverlagend en voorkomt spanning in je nek en schouders. Hiermee voorkom je ook hoofdpijn.

Het CozySense® Hoofdkussen is overigens 50 bij 70 centimeter groot. Met name als je een vrij drukke slaper bent, is dit ideaal te noemen. Voor dit beste kussen zijslaper betaal je slechts €49,99. Een geweldige prijs met het oog op de samenstelling én kwaliteit.

2. ComfyCentre Hoofdkussen

Het ComfyCentre Hoofdkussen is een goede nummer 2 in onze top 10. Zoals je aan de productfoto al kunt zien, heeft dit kussen een perfecte vorm voor zijslapers. Leg de bolle zijde aan de onderkant en lig hier vervolgens met je schouder heerlijk tegenaan. Je geniet hiermee van de gewenste ondersteuning en drukverlaging.

Het kussen is overigens ook voor rugslapers geschikt. Als je ook wel eens op je rug slaapt, hoef je daarvoor alleen maar het kussen om te draaien. Deze ‘dubbele’ zijde is geweldig voor zo’n beetje elke slaper. De traagschuim vulling draagt uiteraard ook bij aan de nachtrust die je ervaart.

Het ComfyCentre Hoofdkussen kost je slechts €54,99. Een prima prijs, ook omdat dit een hoofdkussen is dat langere tijd mee gaat. Het kussen is met afmetingen van 60 bij 40 cm bovendien voor alle volwassenen geschikt.

3. Sleepcomfort Hoofdkussen

Ook het Sleepcomfort Hoofdkussen is uitermate geschikt voor zijslapers. Dit kussen lijkt qua samenstelling op een mix van bovenstaande kussens. Het kussen is vrij plat en heeft een unieke vorm, waardoor je hier heerlijk met je schouder tegenaan kunt kruipen. Dit biedt direct de benodigde ondersteuning.

Op je zij is het zodoende heerlijk slapen met dit hoofdkussen. Het kussen is uiteraard met traagschuim gevuld, net zoals de andere kussens uit onze top 10. Dit is simpelweg het beste materiaal voor mensen die graag op hun zij slapen.

Het Sleepcomfort Hoofdkussen is overigens in 2 maten te verkrijgen: 60 bij 40 cm en 70 bij 50 cm. Je kunt dit dus prima op je wensen en afmetingen van je bed afstemmen. Volgens Sleepcomfort zelf werkt dit kussen ook nog perfect tegen nekklachten. Nou, wat wil je nog meer? Sla direct je slag voor slechts €33!

4. Cinderella Classic Hoofdkussen

Het Cinderella Classic Hoofdkussen is ook een absolute aanrader. Wat onze bij dit hoofdkussen aanspreekt, is de leveringsomvang. Je krijgt namelijk 2 kussens voor zijslapers geleverd voor een bedrag van slechts €32,95. Kijk, dat is nog eens een geweldige deal.

Deze set is dus voor jou en je partner geschikt. Doordat dit kussen met polyester gevuld is, kun je het kussen naar eigen wens ‘vormen’. Dit werkt niet zo goed als traagschuim, maar brengt wel andere voordelen met zich mee. Zo is dit kussen ook voor buikslapers geschikt. Wel zo handig als je tijdens je slaap regelmatig een andere houding aanneemt.

Het Cinderella Classic Hoofdkussen is overigens 60 bij 70 cm groot. Je geniet dus van voldoende ruimte op dit kussen en geniet ook nog van de medium stevigheid. Voor de meeste mensen die op hun zij slapen, is dit de ideale stevigheid.

5. Troonz® Hoofdkussen Portofino

Het Troonz® Hoofdkussen Portofino is volgens ons ook één van de beste kussens voor zijslapers. Dit kussen is 60 bij 70 cm groot en is in verschillende stevigheden te verkrijgen. Onze voorkeur gaat – voor zijslapers – uit naar de medium stevigheid.

Dit kussen is met een combinatie van microvezel en polyester gevuld. Deze vulling vormt zich naar je hoofd en biedt hiermee de ideale ondersteuning. Je geniet ondertussen ook nog van een geweldige kwaliteit van dit kussen. De kwaliteit wordt als ‘hotelkwaliteit’ omschreven!

Met dit orthopedische hoofdkussen voor zijslapers kom je dus niks tekort. Je slaapt lekker, je hebt geen last meer van je nek en je hele lichaam komt in de gewenste ontspanmodus. Voor dit prima kussen voor een zijslaper betaal je slechts €29,95!

Waarom heb je een kussen zijslaper nodig?

Als je een zijslaper bent, heb je per sé een kussen voor zijslapers nodig. Dit heeft, wat ons betreft, meerdere belangrijke redenen:

  • Een kussen voor zijslapers biedt de juiste ondersteuning. Een groot voordeel hiervan is dat je bovenlichaam tot rust komt en dat je minder pijn in je lichaam ervaart. Met het beste kussen zijslaper ga je erg efficiënt mogelijke pijn in je bovenlichaam tegen.
  • Een kussen voor zijslapers draagt bij aan de nachtrust. Als je als zijslaper op een ‘normaal’ kussen slaapt, merk je dit aan een verminderde nachtrust. Je vindt net niet de ideale slaaphouding, waardoor je vaak uit je slaap gehouden wordt. Of je komt bijvoorbeeld moeilijk in slaap. Elke zijslaper heeft ook om deze reden een groot belang bij het juiste kussen.
  • Een kussen voor zijslapers brengt veel comfort met zich mee. Als we naar alle voordelen kijken, kunnen we het volgende stellen: een goed kussen voor zijslapers brengt voor elke zijslaper veel comfort met zich mee. Het kussen vormt zich naar het lichaam, biedt de gewenste ondersteuning en werkt ook nog drukverlagend.

Welke merken bieden goede kussens zijslaper aan?

Voor het beste kussen zijslaper kun je aankloppen bij de merken CozySense, ComfyCentre, Sleepcomfort, Troonz, Tempur, Ella, Douzle en Cinderella. Deze merken gebruiken de juiste materialen en ontwerpen kussens die speciaal voor zijslapers geschikt zijn. Dát is precies wat je wilt.

CozySense® Hoofdkussen
Het CozySense® Hoofdkussen is het beste kussen zijslaper van 2024

Heb je het beste kussen zijslaper nog niet gevonden?

Spreken de 5 kussens voor zijslapers uit onze top 5 je niet volledig aan? Check dan ook de volgende zijslapers kussens nog even. Mogelijk sluit één van deze varianten beter op je wensen aan:

Hoe vind je het beste kussen zijslaper?

Als je het beste kussen zijslaper wilt vinden, kun je niet over één nacht ijs gaan. Ons advies is om tussen bovenstaande kussens een goede vergelijking voor jezelf te maken. Daarbij moet je vooral op onderstaande aandachtspunten letten.

Vulling

Het belangrijkste onderdeel van een kussen voor zijslapers is de vulling. Idealiter ga je voor een kussen met traagschuim vulling. Dit materiaal vormt zich naar je lichaam en hoofd en werkt perfect drukverlagend. Het materiaal neemt bovendien vocht perfect op en voert dit probleemloos af. Daar merk je tijdens het slapen eigenlijk niks van.

Traagschuim biedt ook nog de perfecte ondersteuning voor je lichaam. Je lichaam komt hierdoor tot rust, waardoor onopgemerkt de spieren in je bovenlichaam níet meer aangespannen worden. Je voorkomt hiermee pijn in je lichaam en je gaat hiermee de huidige pijn in je lichaam perfect mee tegen.

Vorm

Bij een kussen zijslaper moet je ook even goed naar de vorm kijken. Je kunt voor een kussen in een rechthoekige en strakke vorm kiezen, maar ook voor een kussen met een uitsparing of een bolle zijde. Het is vooral van belang dat de vorm voor zijslapers geschikt is. Kies je voor één van bovenstaande kussens? Dan weet je 100% zeker dat de vorm van het kussen voor zijslapers geschikt is.

Stevigheid

Een ander belangrijk punt waar je kritisch naar moet kijken, is naar de stevigheid. Dit is één van de punten waarbij geen goed of fout bestaat. Het hangt puur van je eigen wensen en voorkeuren af.

Onze voorkeur gaat in ieder geval naar een medium stevigheid uit. Waarom? Omdat wij dat nu eenmaal lekker vinden liggen. Bovendien zijn wij van mening dat bij veel kussens de medium stevigheid de ideale ondersteuning biedt voor het bovenlichaam.

Tip: ga vooral niet voor een te zacht kussen. In zo’n kussen zakt je hoofd weg, waardoor er alsnog spanning op je nekwervel komt te staan. Dat wil je idealiter niet.

Afmetingen

Hoe groot moet je nieuwe kussen zijslaper zijn? Dat is ook nog iets waar je naar moet kijken. Je hebt in ieder geval uit alle gangbare maten de keuze, dus stem ook dit even goed op je wensen en je bed af.

Aantal kussens

Heb je genoeg aan één kussen voor een zijslaper? Of wil je voor jezelf en je partner geschikte zijslapers kussens aanschaffen? Kies niet direct voor een set van twee dezelfde kussens. Jullie stellen beide mogelijk net iets andere eisen aan het kussen, waardoor jullie beter voor iets andere kussens kunnen kiezen.

Kwaliteit

Ga altijd voor het beste kussen zijslaper van een A-merk. Dat is, met het oog op de kwaliteit, de beste tip die wij je mee kunnen geven. Uiteraard kun je ook met een gerust hart direct voor één van bovenstaande kussens kiezen. Al deze kussens doen wat ze moeten doen voor zijslapers én gaan jarenlang mee.

Prijs

Durf te investeren in het beste kussen zijslaper. De reden daarvoor is simpel: een goede nachtrust is onbetaalbaar. Ook is het onbetaalbaar als je plots geen last meer van je nek, schouders en/of hoofd hebt. Dergelijke pijnklachten ga je namelijk óók tegen met het beste kussen voor zijslapers!

Andere soorten kussens

Aan alle zijslapers kunnen wij het volgende adviseren: ga per sé voor het beste kussen zijslaper. Lig je graag op zowel je rug als op je zij? Dan kun je ook eens naar een goed slaapkussen kijken. Of heb je regelmatig last van je nek? Kijk dan eens naar het beste kussen voor nekklachten.

Veelgestelde vragen over kussens voor zijslapers

Hoe dik moet een kussen zijn voor een zijslaper?

Als zijslaper heb je een kussen nodig dat dik genoeg is om de ruimte tussen je oor en buitenste schouder op te vullen. Dit helpt om je ruggengraat recht te houden tijdens het slapen. Een kussen met een dikte van ongeveer 10 tot 15 cm is vaak ideaal, maar dit kan variëren afhankelijk van je lichaamsbouw en persoonlijke comfortvoorkeur.

Welk type vulling is het beste voor een kussen voor zijslapers?

Traagschuim en latex zijn populaire keuzes voor zijslapers omdat ze stevig genoeg zijn om voldoende ondersteuning te bieden en toch de neiging hebben zich aan te passen aan de contouren van je hoofd en nek. Deze materialen helpen ook om drukpunten te verminderen, wat kan leiden tot een comfortabelere slaap zonder pijn.

Wat zijn de voordelen van een ergonomisch kussen voor zijslapers?

Een ergonomisch kussen is speciaal ontworpen om de natuurlijke kromming van je nek te ondersteunen terwijl je op je zij slaapt. Dit type kussen helpt de uitlijning van je wervelkolom te behouden, wat kan bijdragen aan minder nek- en rugpijn. Bovendien kan een ergonomisch ontwerp helpen om snurken te verminderen doordat de luchtwegen open blijven.

Hoe weet je of je huidige kussen geschikt is voor zijslapen?

Je weet dat je huidige kussen geschikt is voor zijslapen als je wakker wordt zonder pijn in je nek of schouders en je geen hoofdpijn ervaart. Als je kussen de ruimte tussen je nek en het matras niet voldoende opvult, of als je merkt dat je vaak wakker wordt om je kussen aan te passen, dan is het waarschijnlijk tijd om een kussen te zoeken dat beter is aangepast aan zijligging.