Beste lichtgewicht slaapzak van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

In ons artikel beste slaapzak hebben wij de 10 beste varianten voor je opgesomd. Daarbij hebben we vooral naar de algehele samenstelling en prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Heb je specifieke wensen met betrekking tot je nieuwe slaapzak? Wil je bijvoorbeeld een lichtgewicht slaapzak hebben? Dan zit je in dít artikel goed. Hieronder maak je namelijk kennis met de beste lichtgewicht slaapzak!

Onze 5 beste lichtgewicht slaapzakken van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste lichtgewicht slaapzakken bij de goedkoopste aanbieder:


1. Dutch Mountains Slaapzak Pampus

De Dutch Mountains Slaapzak Pampus is de beste lichtgewicht slaapzak van dit moment. Onder deze slaapzak lig je al snel voor pampus, zoals het gezegde niet voor niets luidt. Onder deze slaapzak is het op en top genieten, mede door de prima isolerende werking.

Dat dit de beste koop is, komt onder meer door het gewicht van slechts 895 gram. Deze slaapzak is nog geen kilo zwaar, waardoor je ‘m eenvoudig overal mee naar toe neemt. Dit maakt deze lichtgewicht slaapzak ook uiterst geschikt voor tijdens een survivaltocht of als je gaat kamperen.

De Dutch Mountains Slaapzak Pampus is in veel situaties te gebruiken. Je kunt deze slaapzak namelijk ook prima binnenhuis gebruiken. Voor deze slaapzak betaal je nog geen 30 euro en hij is 190 bij 75 centimeter groot. Dat zijn voor veel volwassenen meer dan geschikte afmetingen. Bijkomend voordeel: deze slaapzak werkt tot een temperatuur van 4 graden Celsius. Super prettig!

2. HikeMeister ® mummy slaapzak

De HikeMeister ® mummy slaapzak is de beste lichtgewicht mummy slaapzak. Dit is een compleet ander model dan de beste koop, zoals je ook duidelijk op de foto’s kunt zien. Deze mummy slaapzak heeft een andere vormgeving en weegt slechts 920 gram.  

Dankzij dit minieme gewicht neem je ‘m overal mee naar toe. Als je eenmaal in deze mummy slaapzak kruipt, is het al helemaal genieten. De slaapzak vormt zich volledig om je lichaam heen; je hoeft het hierdoor echt nooit meer koud te hebben. Deze mummy slaapzak krijg je overigens met een draagtas geleverd. Handig als je ‘m ook naar andere plekken mee wilt nemen.

De HikeMeister ® mummy slaapzak is 220 bij 75 centimeter groot. Ook voor langere mensen is dit hierdoor een zeer interessante slaapzak. Deze lichtgewicht slaapzak biedt uiteraard een geweldige isolerende werking. Iets dat onder meer door het materiaalgebruik (polyester) en de mummy vorm komt. Absoluut een aanrader, wat ons betreft!

3. Abbey Camp Slaapzak

€27,99
Op voorraad
Bol.com

De Abbey Camp Slaapzak is de beste lichtgewicht slaapzak voor kinderen. Deze slaapzak is een stuk kleiner dan een normale slaapzak, waardoor ‘ie uiterst geschikt is voor kinderen. Bijkomend voordeel is het leuke en vrolijke design van deze slaapzak.

Deze slaapzak weegt slechts 722 gram. Dit maakt het zeer eenvoudig voor je, of voor je kind, om deze slaapzak ergens mee naar toe te nemen. Gaat je kind bijvoorbeeld kamperen? Dan heeft je kind hier ontzettend veel baat bij. Deze slaapzak voelt ook nog eens zacht aan en draagt absoluut bij aan de nachtrust.

De Abbey Camp Slaapzak is voor elk kind geschikt. Ook is deze slaapzak voor in veel situaties geschikt én kun je ‘m in 6 verschillende kleuren bestellen. Ongeacht voor welke kleur je kiest, betaal je hier nog geen €30 voor. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding dus!

4. Sea to Summit Reactor Thermolite® Liner

De meest unieke lichtgewicht slaapzak van 2024. Dat is dé manier waarop we de Sea to Summit Reactor Thermolite® Liner kunnen omschrijven. Deze slaapzak heeft een unieke vorm, weegt bijzonder weinig en is voor veel volwassenen geschikt.

Met deze slaapzak haal je absoluut een lichtgewicht in huis; hij weegt slechts 480 gram. Dit is indrukwekkend te noemen; je neemt ‘m hierdoor eenvoudig naar elk logeeradres mee. Ook is deze slaapzak uiterst geschikt voor gebruik buiten. Ben je een fervent kampeerder? Dan is dit dus ook een geschikte slaapzak.

De Sea to Summit Reactor Thermolite® Liner kost je ongeveer €70. Het is hierdoor één van de duurdere lichtgewicht slaapzakken. Tegelijkertijd is het één van de beste in zijn soort. Hij is lekker acht, heeft een perfecte (mummy) vorm en houdt je lichaam perfect warm. Wat wil je nog meer?

5. NOMAD® Aztec Comfort Slaapzak

€77,91
€79,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De NOMAD® Aztec Comfort Slaapzak is een zeer geschikt lichtgewicht slaapzak. Deze slaapzak is veelzijdig te gebruiken, kent een prima samenstelling en beschikt over een paar extra’s. Het beste voorbeeld daarvan is de capuchon. Dankzij deze capuchon blijft ook je hoofd (en nek) heerlijk warm.

Deze slaapzak weegt iets meer dan 1 kilogram. Het is hiermee de zwaarste slaapzak uit onze top 5. Tegelijkertijd is het ook één van de beste lichtgewicht slaapzakken. Ondanks dit gewicht heeft ‘ie namelijk een hoop te bieden: hij werkt bijvoorbeeld bij een temperatuur van 5 graden nog steeds perfect.

De NOMAD® Aztec Comfort Slaapzak is 220 bij 80 centimeter groot. Uit deze forse afmetingen is al logisch het iets hogere gewicht te verklaren. Deze slaapzak houdt je in ieder geval perfect warm, mede door de kunstvezel vulling. De gevoerde tochtstrook doet hier nog een prima schepje bovenop. Al met al een heuse aanrader!

Voor wie is een lichtgewicht slaapzak geschikt?

De beste lichtgewicht slaapzak van 2024 is voor veel mensen geschikt:

  • Voor mensen die vaak logeren gaan. Ga je regelmatig logeren bij vrienden of familie? Dan heb je absoluut baat bij een lichtgewicht slaapzak. Een lichtgewicht slaapzak neem je immers overal eenvoudig mee naar toe.
  • Voor mensen die van kamperen houden. Ben je gek op kamperen of ga je graag survivallen? Dan heb je ook veel baat bij een lichtgewicht slaapzak. Doordat de slaapzak zo licht is, neem je ‘m namelijk eenvoudig mee op je survivaltocht of naar de camping.

Wat zijn de voordelen van een lichtgewicht slaapzak?

Met een lichtgewicht slaapzak geniet je van significante voordelen:

  • Eenvoudig mee te nemen. Doordat zo’n slaapzak lekker licht van gewicht is, neem je ‘m probleemloos overal mee naar toe. Dit komt de veelzijdigheid en toepasbaarheid uiteraard zeer ten goede.
  • Perfecte isolerende werking. Bij een lichtgewicht slaapzak hoef je verder geen concessies te doen. Zo’n slaapzak biedt, net zoals een donzen slaapzak, een perfecte isolerende werking. De slaapzak is hierdoor ook bij lagere temperaturen prima te gebruiken.
  • Voor jong en oud geschikt. Het aanbod van lichtgewicht slaapzakken is lekker divers. Je kunt hierdoor prima voor jezelf een geschikte variant kopen, terwijl je voor je kind een andere variant kunt kopen. Bij alle varianten geniet je in ieder geval van bovengenoemde voordelen.
  • Grote slaapzakken. Je zou denken dat een lichtgewicht slaapzak vrij klein is. Daar is echter niets van waar. Kijk maar eens naar bovengenoemde slaapzakken; al deze lichtgewicht slaapzakken zijn fors uitgevoerd.
Dutch Mountains Slaapzak Pampus
De Dutch Mountains Slaapzak Pampus is de beste lichtgewicht slaapzak

Welke merken bieden goede lichtgewicht slaapzakken aan?

De beste lichtgewicht slaapzak is, niet geheel verrassend, van het merk Dutch Mountains. Ook met een lichtgewicht slaapzak van Nomad, Abbey, HikeMeister en Sea to Summit zit je goed. Deze merken leveren kwaliteit en gebruiken de juiste materialen.

Heb je de beste lichtgewicht slaapzak nog niet gevonden?

Heb je in onze top 5 beste lichtgewicht slaapzak nog niet gevonden? Bekijk dan ook de volgende 5 varianten nog even. Ook deze varianten voldoen (grotendeels) aan onze eisen:

Hoe vind je de beste lichtgewicht slaapzak?

Een goede lichtgewicht slaapzak is absoluut een aanrader. Maar, hoe vind je nou de meest geschikte lichtgewicht slaapzak voor jezelf of je kind? Dat doe je door goed op onderstaande punten te letten.

Gewicht & afmetingen

Ten eerste moet je goed naar het gewicht kijken. Elke slaapzak die minder dan 1 kilogram weegt, is volgens ons een lichtgewicht slaapzak. Kom je een slaapzak tegen die net iets meer dan 1 kilogram weegt? Ook dat kan dan een verstandige keuze zijn.

Daarbij kun je ook direct naar de afmetingen kijken. Stem de afmetingen goed op je lichaamslengte en je voorkeuren af. Wil je voor je kind een geschikte lichtgewicht slaapzak aanschaffen? Kies dan uiteraard voor een kleiner model.

Materiaal & isolatie

Ten tweede moet je even goed naar het materiaal kijken. De beste varianten zijn dus van licht materiaal vervaardigd, maar dit materiaal biedt alsnog een prima isolerende werking. Dit is dus een win-win situatie. Je geniet hier onder meer bij een polyester slaapzak van.

Samenstelling

Ten derde zou je even naar de totale samenstelling moeten kijken. Beschikt de lichtgewicht slaapzak bijvoorbeeld over handige extra’s? Of kun je ‘m naar wens verstellen? Dit zijn interessante extra’s.

Prijs + kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de prijs en kwaliteit. Kies sowieso voor één van bovenstaande slaapzakken. Al deze varianten zijn van een prima merk en daarmee van een prima kwaliteit. Ook raden wij je aan om te durven investeren. Geef net iets meer geld uit en geniet daarmee van de beste lichtgewicht slaapzak. Je gaat van deze aankoop zeker geen spijt krijgen.


Veelgestelde vragen over lichtgewicht slaapzakken

Wat maakt een slaapzak lichtgewicht?

Lichtgewicht slaapzakken zijn gemaakt van speciale materialen zoals ultralicht nylon en hoogwaardige isolatie, waardoor ze minder wegen zonder in te boeten aan warmte.

Hoe kies ik de juiste temperatuurrating voor mijn lichtgewicht slaapzak?

Kies op basis van de laagste temperatuur waarin je verwacht te kamperen; voor variabele omstandigheden, overweeg een slaapzak met een comfortbereik dat past bij de meeste van je avonturen.

Kan ik een lichtgewicht slaapzak gebruiken in alle seizoenen?

Ja, maar zorg ervoor dat de temperatuurrating past bij het seizoen; voor extreme kou kun je overwegen een slaapzakliner toe te voegen voor extra warmte.

Hoe kan ik mijn lichtgewicht slaapzak het beste onderhouden?

Bewaar hem uitgevouwen of in een ruime opbergzak, was volgens de instructies van de fabrikant en vermijd langdurige blootstelling aan direct zonlicht.