Beste lichttherapie lamp van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Heb je ook zo’n last van die verschrikkelijke winterdepressie? Ben je tijdens de wintermaanden gewoon niet vrolijk, actief en of levenslustig? Dan is de aanschaf van een lichttherapielamp mogelijk een goed idee. Zo’n lamp simuleert het normale daglicht, waardoor je je een stuk fitter en energieker gaat voelen. Spreekt dat je nu al aan? Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste varianten van 2024!

Onze 5 beste lichttherapie lampen van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste lichttherapie lampen bij de goedkoopste aanbieder:


1. LIROMA® Daglichtlamp

De LIROMA® Daglichtlamp is volgens ons onderzoek de beste koop. Met deze lichttherapie lamp geniet je exact van de gewenste simulatie van daglicht. Bovendien heeft deze lamp het nodige extra te bieden, waarover wij je in dit review graag van alles vertellen.

Bij de LIROMA® Daglichtlamp valt ten eerste de vormgeving op. De rechthoekige vorm is op zich niet al te bijzonder, maar het bamboe frame is dat wel. Als wij naar deze lichttherapie lamp kijken, worden wij in ieder geval direct blij. Geldt dat ook voor jou?

Met deze lichttherapie lamp simuleer je dus het normale daglicht. Dit doe je met een lichtintensiteit van 10.000 lux. Dit is wellicht een vaag begrip, maar je kunt er van uit gaan dat dit precies is wat je wilt. Deze lamp laat bijvoorbeeld in je slaapkamer lijken dat het gewoon overdag is. In werkelijkheid is bijvoorbeeld ’s avonds laat of is het buiten grauw en donker.

Je kunt de LIROMA® Daglichtlamp ook naar wens instellen. Daar heb je zelfs meerdere mogelijkheden voor:

 • 3 kleuren. Je kunt deze lichttherapie lamp in drie verschillende kleuren instellen. Maak een keuze tussen warm wit licht, normaal wit licht en warm licht. Door deze kleurinstellingen geniet je altijd van de gewenste simulatie van het zonlicht.
 • 6 helderheidsstanden. Je kunt deze lichttherapie lampen ook nog in 6 verschillende standen wat betreft helderheid kiezen. Je bepaalt hierdoor volledig zelf hoeveel licht deze lamp exact afgeeft. Ideaal, wat ons betreft.

Een andere unieke functie is de timer. Als je op de timerfunctie klikt, activeer je de zonsondergangmodus. De lamp gaat hierbij in 20 minuten van zeer fel naar minder fel. Het is hierdoor net alsof de zon in je kamer onder gaat. Belangrijk voordeel hiervan is dat je heerlijk in slaap kunt vallen. Mocht je last van een winterdip hebben, is dit een welkome toevoeging dus.

Met de LIROMA® Daglichtlamp geniet je sowieso van veel gevolgen. Zo verbeter je je slaapkwaliteit, ben je minder vermoeid, ervaar je meer energie, ben je productiever en heb je minder last van een jetlag. Je kunt deze lichttherapie lamp dan ook in elke situatie gebruiken.

Een ander groot pluspunt vinden wij de vormgeving. De rechthoekige vormgeving maakt het fijn om naar deze lichttherapie lamp te kijken. Deze vorm zorgt er echter ook voor dat je ‘m eenvoudig neer kunt zetten. Dat is ook nog te danken aan het voetje aan de achterzijde. Klap dit voetje uit en zet deze lichttherapie lamp hiermee veilig en stevig neer.

Over de prijs-kwaliteitsverhouding hoef je je ook geen zorgen te maken. Dit blijkt alleen al uit de hoeveelheid positieve reviews bij onze partner Bol.com. Meer dan 190 tevreden kopers hebben daar een (zeer) positieve review achtergelaten.

Voor de LIROMA® Daglichtlamp hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. De adviesprijs van deze lichttherapie lamp ligt rond de €55. Dor alle bovengenoemde voordelen vinden wij dit een vrij voordelige prijs. Daarbovenop komt dat dit een lichttherapie lamp is waar je jarenlang gebruik van kunt maken.

Onder aan de streep is dit dus een geweldige lichttherapie lamp. Dat is ook nog te danken aan de opberghoes die je meegeleverd krijgt. Door deze hoes neem je deze lichttherapie lamp overal mee naar toe. Ook kun je ‘m hierdoor veilig opbergen in de perioden dat je ‘m niet echt nodig hebt. Dat is bijvoorbeeld in de warmere en lichtere zomermaanden.

2. Beurer TL 30 Lichttherapie lamp

Wil je de beste koop aanschaffen? Dan moet je sowieso naar een Beurer lichttherapie lamp kijken. Dit merk biedt namelijk geweldige lichttherapie lampen aan. Binnen het huidige aanbod gaat onze voorkeur uit naar de Beurer TL 30 Lichttherapie lamp.

Wij vinden dit de beste variant van het merk Beurer. Dit is onder meer te danken aan de geweldige vormgeving. De Beurer TL 30 Lichttherapie lamp is rechthoekig, maar is ook nog kantelbaar. Je kunt ‘m hierdoor zowel verticaal als horizontaal gebruiken. Dat is overigens te danken aan de handige instelbare voet.

Verder zijn de afmetingen ideaal: 20 bij 12 centimeter. Het is hierdoor niet de grootste lichttherapie lamp, waardoor je ‘m eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen. Dit is dan ook een geschikte lichttherapie lamp voor op bijvoorbeeld vakantie.

Het licht van de Beurer TL 30 Lichttherapie lamp is uiteraard subliem. Je geniet namelijk van een lichtintensiteit van 10.000 lux. Op dit gebied scoort deze lichttherapie lamp net zo goed als de bovenstaande lichttherapie lamp.

Niet alleen de lichtintensiteit is prima, maar ook het soort licht. Als je naar de Beurer TL 30 Lichttherapie lamp kijkt, heb je het idee dat je echt naar buiten kijkt. Daarnaast is het ideaal dat de verlichting flikkervrij en UV-vrij is. Dit komt de algehele gezondheid én de manier van kijken in deze lamp alleen maar ten goede.

De bediening van deze lichttherapie lamp van Beurer is geweldig. Hij beschikt namelijk over maar één knop. Met alleen deze ene knop ben je in staat om deze lichttherapie lamp geheel naar wens te bedienen. Daarbij kun je dus ook op een handige manier gebruik maken van het voetje. Door dit voetje is deze lichttherapie lamp veelzijdig inzetbaar.

Goed om te weten: de kwaliteit van de Beurer TL 30 Lichttherapie lamp is geweldig. Dit is sowieso iets dat je aan het merk Beurer over kunt laten. Wij zijn dan ook van een jarenlange levensduur verzekerd. Tevens vinden wij het ideaal dat je de nodige accessoires meegeleverd krijgt. Onder meer het opbergzakje en de lichtnetadapter zijn pluspunten.

De Beurer TL 30 Lichttherapie lamp is te gebruiken op verschillende plekken. Je kunt ‘m dus eenvoudig op reis meenemen, maar je kunt ‘m dus ook prima op je bureau neerzetten. Super handig als je tijdens het werken behoefte hebt aan daglicht. Tevens is dit een prima daglichtlamp voor in je slaapkamer.

Al met al vinden wij dit de beste variant van Beurer. Dat heeft ook nog met het toch wel interessante prijskaartje te maken. Voor de Beurer TL 30 Lichttherapie lamp betaal je slechts €51. Dit bedrag vinden wij reuze meevallen, met name met het oog op de kwaliteit. Overigens krijg je op deze lichttherapie lamp ook nog 3 jaar garantie.

Wel moet je met één nadeel rekening houden: het gebrek aan instelmogelijkheden. Je bepaalt bij de Beurer TL 30 Lichttherapie lamp bijvoorbeeld niet de intensiteit van het licht. Ook oefen je bij deze lamp geen invloed uit op de kleur van het licht. Dat is bij de bovenstaande beste variant dus wél mogelijk.

Met de Beurer TL 30 Lichttherapie lamp ga je in ieder geval talloze gezondheidsklachten tegen. Deze lichttherapie lamp zorgt voor meer energie, voor een minder vermoeid gevoel, voor een energieboost en voor een verbetering van je stemming. Ervaar je op dit moment veel stress? Ook dan is het aan te raden om voor deze lichttherapie lamp te kiezen.

3. Silvergear Lichttherapie lamp

Ben je de beste variant nog niet in dit artikel tegengekomen? Geen nood aan de man. Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Op plek 3 in deze top 10 hebben wij een plekje vrijgehouden voor de Silvergear Lichttherapie lamp.

Wij zijn van mening dat dit de beste koop voor een kleiner budget is. Voor de Silvergear Lichttherapie lamp betaal je slechts €39,99. Hij is hiermee dus significant goedkoper dan veel andere lichttherapie lampen uit deze top 10. Dit voordelige prijskaartje zie je bovendien niet terug aan de algehele samenstelling.

De Silvergear Lichttherapie lamp biedt namelijk ook een lichtintensiteit van 10.000 lux. Het is lastig om dit exact in woorden uit te leggen, maar dit is simpelweg de gewenste lichthoeveelheid. Je geniet van de juiste hoeveelheid én van de juiste intensiteit. Dit zorgt ervoor dat je met de Silvergear Lichttherapie lamp van talloze gezondheidsvoordelen verzekerd bent.

Je kunt de Silvergear Lichttherapie lamp bovendien op een veelzijdige manier gebruiken. Volgens het merk Silvergear kun je ‘m prima las een bureaulamp gebruiken. Ook kun je ‘m prima in je woonkamer of een andere (donkere) ruimte in je woning neerzetten. Overal waar je behoefte aan daglicht hebt, is dit een geweldige lichttherapie lamp.

Je hebt bovendien bij de Silvergear Lichttherapie lamp alle touwtjes in eigen handen. Dit komt onder meer doordat je ‘m op drie standen in kunt stellen. Je bepaalt hierdoor volledig zelf de intensiteit van deze lichttherapie lamp. Ga je voor de stand van 30%, van 60% of van 100%? Aan jou de keus.

Volgens Silvergear hoef je dagelijks slechts 20 minuten naar deze lamp te kijken. Dat is volgens het merk al voldoende om van meerdere gezondheidsvoordelen te genieten: je hebt een betere stemming, je hebt meer energie, je hebt minder tot geen last van een winterdepressie, je geniet van een betere nachtrust en je hebt minder moeite om uit je bed te komen.

De Silvergear Lichttherapie lamp is overigens ook nog van een timerfunctie voorzien. Met deze timerfunctie kun je de ondergang van de zon nabootsen. De Silvergear Lichttherapie lamp schijnt in eerste instantie fel, maar de felheid wordt beetje bij beetje minder. Dit stelt je in staat om snel en heerlijk in slaap te vallen. Een geweldige aanvulling op deze toch al goede lichttherapie lamp.

Deze lichttherapie lamp heeft ideale afmetingen. Hij is namelijk 23 bij 14 centimeter groot. Dit houdt in dat ‘ie niet al te veel ruimte in beslag neemt. Je kunt ‘m hierdoor eenvoudig een plekje in je woning geven. Ook is het hierdoor mogelijk om ‘m mee op reis te nemen.

De oppervlakte van de Silvergear Lichttherapie lamp is gelukkig wel groot genoeg. Dit betekent dat er voldoende daglicht op je ogen valt, waardoor je hersenen als het ware gemanipuleerd worden. Juist in de donkere wintermaanden is dat hetgeen waar je baat bij hebt.

Ben je van plan om de Silvergear Lichttherapie lamp overal mee naar toe te nemen? Dan komt het gewicht van 390 gram ook goed van pas. Het is hiermee één van de lichtste lichttherapie lampen van 2024. Overigens krijg je bij aanschaf een 1,5 meter lange USB kabel meegeleverd. Met die kabel laad je de Silvergear Lichttherapie lamp eenvoudig op.

Al met al vinden wij dit de meest geschikte lichttherapie lamp voor een zacht prijsje. Voor nog geen 40 euro geniet je al van alle mogelijkheden en voordelen van deze lichttherapie lamp. Wat wil je nog meer? Schaf ‘m direct bij onze partner aan en geniet van de vele gezondheidsvoordelen!

4. Enlune Daglichtlamp Lichttherapie

Wil je graag profiteren van een lichttherapie lamp? Ben je ook bereid om in een nieuwe lichttherapie lamp te investeren? Dan raden wij je van harte de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie aan. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste high-end lichttherapie lamp is.

Met de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie geniet je gewoonweg van heel veel voordelen. Dit begint al bij de lichtintensiteit van 10.000 lux. Je krijgt hiermee precies genoeg daglicht, waardoor je van de nodige gezondheidsvoordelen profiteert.

Daarbij geniet je ook nog eens van 4 verschillende lichtsterktes. Dit bepaal je volledig zelf, waardoor je met deze lichttherapie lamp echt alle touwtjes in eigen handen hebt. Bijkomend voordeel is dat je van een handige timer gebruik kunt maken. Met de timer stel je moeiteloos in hoeveel minuten deze lichttherapie lamp moet schijnen. Je hebt hierbij de keuze uit 10, 20, 30, 40, 50 en 60 minuten.

De algehele samenstelling van de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie is ook naar onze wens. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze lichttherapie lamp een uniek design. Het is eigenlijk net een soort van spiegel op een voetje. Door deze vormgeving geef je ‘m in ieder geval eenvoudig een plekje in je woning.

Wat ook opvalt, is de verstelbaarheid. Met dank aan het voetje stel je de lichtstraal van de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie geheel naar wens in. Je kunt ‘m recht op je ogen laten schijnen, maar je kunt ‘m ook op het plafond laten schijnen. Daardoor sta je nog fitter en energieker op met de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie!

Al met al geniet je met de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie van talloze gezondheidsvoordelen. Je geniet van een geweldige energieboost, van een verbeterde stemming, van meer concentratie, van een verbeterde productiviteit en van een beter mentaal bewustzijn. Deze lichttherapie lamp komt met name in de donkere – en koudere – wintermaanden maar al te goed van pas!

Spreekt deze beste high-end lichttherapie lamp je aan? Dan moeten wij je wel even op het prijskaartje wijzen. Voor de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie betaal je namelijk een bedrag van €99. Het is hiermee zo’n beetje de duurste lichttherapie lamp uit deze top 10. Is dat een probleem? Nee, op zich niet. Je krijgt namelijk ook heel veel waar voor je geld.

Eerder in deze review benoemden we al het draaibare voetje. Door dit voetje kun je ‘m zowel verticaal als horizontaal gebruiken. Doordat ‘ie 360 graden draaibaar is, geniet je altijd van de gewenste lichtafgifte. Een ander groot voordeel vinden wij het ovale design. Om één of andere redenen is de lichtafgifte hierdoor nog aangenamer.

Kies je voor de Enlune Daglichtlamp Lichttherapie? Dan moet je dus relatief diep in de buidel tasten. Gelukkig krijg je wel een e-book meegeleverd. In dit e-book vind je alle relevante informatie over deze lichttherapie lamp en over lichttherapie in zijn algemeenheid.

5. Levanda Daglichtlamp

Speciaal voor jou hebben we een complete top 10 van beste daglichtlampen samengesteld. Op plek 5 van deze lijst hebben we een plekje ingeruimd voor de Levanda Daglichtlamp. Om meerdere redenen vinden wij dit een meer dan prima lichttherapie lamp.

Met de Levanda Daglichtlamp haal je een veelzijdige lichttherapie lamp in huis. Dit komt onder meer door de compactheid. Doordat dit een relatief kleine lamp is, zet je ‘m gemakkelijk neer op je bureau. Of op je nachtkastje naast je bed. Het is zelfs mogelijk om deze lichttherapie lamp mee op vakantie te nemen.

Overal waar je deze lichttherapie lamp gebruikt, geniet je van het fijne licht. Dit licht heeft een lichtintensiteit van 10.000 lux en is uiteraard volledig UV-vrij. Deze lamp is hierdoor niet schadelijk voor je huid of je ogen.

Het mooie is dat je zelf ook nog de helderheid van de Levanda Daglichtlamp in kunt stellen. Deze lamp biedt hier maar liefst 5 standen voor. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de kleur van het licht zelf te bepalen. Je hebt hiervoor de keuze uit 3 verschillende lichtstanden.

Door deze instelmogelijkheden stel je deze lamp geheel naar wens in. Dat is ook nog te danken aan de timerfunctie. Met deze functie stel je de Levanda Daglichtlamp voor een xx aantal minuten in. Na deze periode schakelt deze lichttherapie lamp het licht automatisch uit. Je wordt hierdoor nooit te lang blootgesteld aan het licht van deze lamp.

Wat wij ook erg sterk vinden, zijn de afmetingen. Dit is dus een vrij compacte lamp die je zowel verticaal als horizontaal kunt gebruiken. Dit is ook te danken aan het handige voetje waar deze lichttherapie lamp over beschikt. In combinatie met het compacte design zorgt dit ervoor dat je deze lamp werkelijk waar overal kunt gebruiken.

Moet je de hoofdprijs betalen voor deze lichttherapie lamp? Nee, dat valt volgens ons reuze mee. De adviesprijs voor de Levanda Daglichtlamp ligt rond de €49. Het is hiermee niet de goedkoopste variant, maar ook zeker niet de duurste variant. Bovendien is dit een variant met ongekend veel instelmogelijkheden. Dat is, wat ons betreft, heel wat waard.

Met de Levanda Daglichtlamp geniet je spoedig van talloze gezondheidsvoordelen. Denk hierbij aan een verbeterde stemming, aan meer concentratie, aan een betere productiviteit, aan een uitgerust gevoel, aan minder stress en aan een verbeterde gemoedstoestand.

Kies je voor deze lichttherapie lamp? Dan heb je dus zo’n beetje alle touwtjes in eigen handen. Je kunt ‘m immers volledig naar wens instellen. Daarbovenop komt dat je ‘m ook nog in hoogte kunt verstellen. Daardoor geniet je altijd van de gewenste hoeveelheid licht in de gewenste hoek in de gewenste kleur. Wat wil je je nog meer?

Ons onderzoek naar de beste lichttherapie lamp

 • Meer dan 90 lichttherapie lampen bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een lichttherapie lamp precies?

Een lichttherapie lamp is een lamp die het natuurlijke daglicht nabootst. Dit doet de lamp door middel van speciale lampjes met een lichtintensiteit van ongeveer 10.000 lux. Deze intensiteit staat gelijk aan de intensiteit van het normale daglicht.

Van origine werd een dergelijke lamp gebruikt om een depressie te behandelen. De nadruk lag hierbij met name op seizoensgebonden stoornissen. Dit is een vorm van een depressie die met name in de wintermaanden voorkomt. Wij kennen deze vorm van een depressie ook wel als een winterdepressie.

In de wintermaanden ontbreekt het uiteraard veelal aan natuurlijk daglicht. Om dat gebrek op te vangen, kun je plaatsnemen achter een lichttherapie lamp. Door op die manier in contact met het natuurlijke daglicht te komen, geniet je van veel voordelen. Daar vertellen we je hier onder meer over.

De LIROMA Daglichtlamp is de beste lichttherapie lamp

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een lichttherapie lamp?

Overweeg je de aanschaf van een nieuwe lichttherapie lamp? Wij hebben eigenlijk maar één advies: schaf de beste koop zo snel mogelijk aan. Met zo’n lamp geniet je namelijk van de nodige gezondheidsvoordelen:

 • Je geniet van een verbeterde stemming. Neem je elke dag plaats achter de lichttherapie lamp? Dan kom je elke dag in contact met het natuurlijke daglicht. Je lichaam maakt hierdoor vitamine D aan, waardoor je van een verbeterde stemming geniet.
 • Je geniet van een verbeterde nachtrust. Uit onderzoek is gebleken dat je met een lichttherapie lamp ook nog van een verbeterde nachtrust geniet. Je valt beter in slaap en je staat een stuk uitgeruster wakker.
 • Je voelt je energieker en fitter. Zit je elke dagachter de lichttherapie lamp? Dan voel je je vanzelf energieker en fitter. Ook dit heeft met de aanmaak van vitamine D te maken.
 • Je gaat een depressie tegen. Heb je regelmatig last van de winterblues, oftewel een winterdepressie? Dan heb je ook een lichttherapie lamp tegen. Met zo’n lichttherapie lamp ga je simpelweg een depressie en negatieve gevoelens/gedachten tegen.
 • Je hebt minder last van een jetlag. Kom je van een verre reis terug? Ook dan is het verstandig om een lichttherapie lamp te gebruiken. Met deze lamp ga je namelijk de jetlag tegen. Dit heeft puur met de simulatie van het daglicht te maken.
 • Je bent productiever en geconcentreerder. Maak je gebruik van een lichttherapie lamp? Dan geniet je dus van een verbeterde stemming en van een betere nachtrust. Die twee zaken zorgen op hun beurt weer voor een verbeterde productiviteit en concentratie. Geweldig, toch?

Lees ook ons artikel ‘Beste wake up light

Voor wie is een lichttherapie lamp geschikt?

Een lichttherapie lamp is voor de nodige mensen geschikt:

 • Mensen die last van een winterdepressie hebben. Merk je elke winter weer op dat je neerslachtig, ongelukkig en lusteloos bent? Dan heb je absoluut baat bij een lichttherapie lamp. Met zo’n lamp ga je simpelweg een winterdepressie, of andere seizoensgebonden stoornis, tegen.
 • Mensen die last van een jetlag hebben. Ook als je last van een jetlag hebt, heb je baat bij een lichttherapie lamp. Door het daglicht van de lamp kun je je interne klok snel(ler) aan laten passen.
 • Mensen die slecht slapen. Ervaar je elke nacht weer een slechte nachtrust? Dan is het zaak om een lichttherapie lamp te kopen. Deze lamp pakt ook nog je hormoonopbouw aan, waardoor je je ’s avonds een stuk vermoeider voelt. Tevens ben je met een dergelijke lamp in staat om je nachtrust beter te reguleren.
 • Mensen die niet lekker in hul vel zitten. Merk je op dat je helemaal niet lekker in je vel zit? Mogelijk komt dit door een te kort aan daglicht. In dat geval heb je ook een lichttherapie lamp nodig. Voordat je het doorhebt, zit je weer lekker in je vel. Met alle dank aan de aanmaak van vitamine D en de bovenstaande positieve gezondheidsvoordelen.

Wat zijn de voordelen van een lichttherapie lamp?

Kies je voor een geschikte lichttherapie lamp? Dan ben je niet alleen van gezondheidsvoordelen verzekerd. Nee, met de beste koop geniet je ook nog van andere voordelen:

 • Je kunt de lamp naar wens instellen. Kies je bewust voor een lichttherapie lamp? Dan weet je zeker dat je deze lamp geheel naar wens in kunt stellen. Denk hierbij aan een aanpassing van de kleur en/of intensiteit van het licht.
 • Je kunt de lamp op meerdere plekken gebruiken. Een goede lichttherapie lamp is vrij compact, waardoor je ‘m eenvoudig mee kunt nemen. Dit zorgt ervoor dat je ‘m probleemloos op meerdere plekken kunt gebruiken.
 • Je kunt de lamp veelzijdig gebruiken. Een lichttherapie lamp is ook nog veelzijdig te gebruiken. Dit komt door bovengenoemde punten, maar bijvoorbeeld ook door het voetje. Als je dit voetje kunt verstellen, kun je ‘m zowel verticaal als horizontaal gebruiken.
 • Je geniet van een eenvoudige bediening. Met een lichttherapie lamp ben je ook nog van een eenvoudige bediening verzekerd. De betere lichttherapie lampen zijn van slechts één of een paar knoppen voorzien. Dit beteken dat je ‘m eenvoudig en snel geheel naar wens kunt bedienen.
 • De lamp gaat jarenlang mee. Ben je bereid om in de beste koop te investeren? Dan ben je van een jarenlange levensduur verzekerd. Dat betekent ook dat je jarenlang van alle gezondheidsvoordelen geniet.
 • Een lichttherapie lamp is voor veel mensen geschikt. Wij zijn bovendien van mening dat een lichttherapie lamp voor veel mensen geschikt is. Daar hebben we hierboven reeds meer over verteld.
 • Je hebt nergens omkijken naar. Heb je een goede lichttherapie lamp tot je beschikking? Stel ‘m naar wens in en je hebt vervolgens nergens omkijken naar. Je kunt ondertussen gewoon TV kijken, werken of iets anders doen.

Wat zijn de nadelen van een lichttherapie lamp?

Moet iedereen dan maar direct voor een gloednieuwe lichttherapie lamp kiezen? Nou, je moet ook even goed met twee aandachtspunten rekening houden:

 • De lichttherapie lampen zijn niet goedkoop. Wil je bijvoorbeeld maximaal 30 euro aan je nieuwe lamp uitgeven? Dan kun je niet voor één van de lampen uit onze top 3 kiezen. Al die varianten kosten tussen de 50 en 60 euro.
 • Je kunt de lamp niet te lang gebruiken. Zit je bijvoorbeeld 2 uur naar een lichttherapie lamp te kijken? Dan kan dit schadelijk voor je ogen, hoofd en gezondheid worden. Gebruik de lichttherapie lamp daarom altijd met beleid.
 • Je kunt last van gezondheidsklachten krijgen. Het is geen gegeven dat een lichttherapie lamp bij iedereen werkt. Dit komt onder meer doordat sommige mensen last van gezondheidsklachten krijgen. Het kan hierbij om bijvoorbeeld hoofdpijn of pijn in de ogen gaan.

Heb je de beste lichttherapie lamp nog niet gevonden?

Ben je de beste lichttherapie lamp in onze top 5 nog niet tegengekomen? Speciaal voor jou hebben we een complete top 10 samengesteld. Wij raden je daarom vooral aan om ook even naar de onderstaande 5 varianten te kijken:

Hoe vind je de beste lichttherapie lamp?

Lichtintensiteit, -kleur en standen

Ten eerste moet je goed naar de lichtintensiteit van de lichttherapie lamp kijken. Als je voor een goede lichttherapie lamp kiest, heeft deze een intensiteit van 10.000 lux. Dat is altijd de gewenste hoeveelheid lichtintensiteit.

Verder moet je goed naar de lichtkleur kijken. Geeft de lichttherapie lamp altijd licht in dezelfde kleur af? Of is het mogelijk van lichtkleur te wisselen? Ga met andere woorden goed na of de lichttherapie lamp over meerdere standen beschikt.

Richt je daarbij niet alleen op de lichtkleur. Het is ook goed mogelijk dat je de helderheid van het licht zelf aan kunt passen. Check dus al met al welke instelmogelijkheden de lichttherapie lamp biedt.

Vormgeving & afmetingen

Ten tweede moet je goed naar de vormgeving kijken. Wat is de vorm van de lichttherapie lamp? En kun je de lichttherapie lamp verticaal, horizontaal of op beide manieren gebruiken?

Daarbij heb je ook nog met de afmetingen te maken. Dit is vooral een aandachtspunt als je je nieuwe lichttherapie lamp op meerdere plekken wilt gebruiken. Wij geven in ieder geval de voorkeur aan compacte en lichte lichttherapie lampen.

Bediening

Ten derde moet je goed naar de bediening kijken. Kun je bijvoorbeeld van meerdere standen gebruik maken? Zo ja, op welke manier kun je deze standen naar wens bedienen? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om naar te kijken.

Gewenste gebruik

Ten vierde heb je ook nog met het gewenste gebruik te maken. Waar wil je precies de nieuwe lichttherapie lamp voor gebruiken? Wat verwacht je van de lichttherapie lamp? En over welke functies moet de lamp daardoor beschikken?

Extra functies

Ten vijfde moet je even goed naar de extra functies kijken. Beschikt de lichttherapie lamp bijvoorbeeld over een timer? Als je voor een goede lichttherapie lamp kiest, is dat inderdaad het geval. Door deze timer val je bijvoorbeeld nog lekkerder in slaap.

Dat is slechts een voorbeeld van een mogelijke extra functie. Zo zijn er ook lichttherapie lampen die zichzelf automatisch uitschakelen.

Prijs & kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de prijs en kwaliteit kijken. Wil je per sé voor de beste koop gaan? Durf dan te investeren. Voor de beste varianten moet je nu eenmaal iets meer geld betalen.

Kies verder altijd voor een lichttherapie lamp die CE gecertificeerd is. Dit betekent dat je ‘m op een veilige manier kunt gebruiken. Overigens is het ook verstandig om voor een lichttherapie lamp van een A-merk te kiezen.

Daarbij wijzen wij je ook graag op de ervaringen van andere gebruikers. Spreken veel gebruikers vol lof over de beste lichttherapie lamp? Dan weet je dat de lamp heel veel te bieden heeft. Precies dat is wat je wilt!


Veelgestelde vragen over lichttherapie lampen

Hoe hebben wij de top 10 lichttherapie lampen geselecteerd?

Voor het samenstellen van de top 10 hebben wij een lange test achter de rug. Bij deze test hebben wij naar alle modellen gekeken én deze langs een strenge lijst met eisen gelegd. De lichttherapie lampen die het beste aan alle eisen voldeden, hebben we in onze top 10 opgenomen. Wij hebben dus met grote zorg de lijst van 10 lichttherapie lampen samengesteld.

Is deze lichttherapie lamp test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij hebben deze test 100% eerlijk uitgevoerd. Alle lichttherapie lampen die wij aanraden, zouden wij zelf ook kopen. Zó overtuigd zijn we van deze lampen. Tevens werken wij niet met merken of fabrikanten samen. Hierdoor geven wij je 100% onafhankelijke adviezen over de beste lichttherapie lampen.

Waarom hebben wij deze lichttherapie lamp test uitgevoerd?

Dit hebben wij gedaan omdat wij je zo eerlijk mogelijk willen informeren. Tevens hebben wij opgemerkt dat veel andere websites op dit gebied steken laten vallen. Zij werken bijvoorbeeld met merken of fabrikanten samen. Je kunt hierdoor je vraagtekens zetten bij de adviezen die gegeven worden.   

Wat is een lichttherapielamp en hoe werkt het?

Een lichttherapielamp simuleert daglicht om de chemische balans in je brein te beïnvloeden, wat kan helpen bij het verbeteren van je stemming en energieniveau. Het gebruik ervan is vooral effectief tegen seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) en bepaalde slaapstoornissen.

Kan een lichttherapielamp echt helpen tegen depressie?

Ja, lichttherapielampen kunnen effectief zijn bij de behandeling van bepaalde vormen van depressie, waaronder seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD). Het is echter belangrijk dit in overleg met een gezondheidsprofessional te doen.