Beste luchtbed 2 persoons van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

In ons artikel beste luchtbed hebben we onze top 10 van beste luchtbedden met je gedeeld. Deze top 10 bestaat uit allerlei verschillende luchtbanden, waaronder 2 persoons en 1 persoons varianten. In dít artikel richten wij onze pijlen specifiek op de 2 persoons luchtbedden. Graag laten wij je hieronder kennismaken met het beste luchtbed 2 persoons. Neem onze korte reviews door en schaf het beste 2 persoons luchtbed direct aan!

Onze top 5 beste luchtbedden 2 persoons van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste luchtbedden 2 persoons bij de goedkoopste aanbieder:


1. Intex Queen Comfort Plush

€50,99
€56,99
Op voorraad
Bol.com

De Intex Queen Comfort Plush is het beste luchtbed 2 persoons van 2024. Dit luchtbed is uitermate geschikt voor 2 (grote) mensen, biedt veel gemak en biedt het gewenste comfort. Op dit luchtbed heb je hierdoor helemaal niks te klagen.

Dit luchtbed is 203 bij 152 bij 46 cm groot. Zelfs als jullie samen vrij groot zijn, liggen jullie comfortabel op dit luchtbed. Het biedt voldoende ruimte en is dus maar liefst 46 cm hoog. Dit maakt het ook makkelijker om in je bed te gaan liggen en weer op te staan.

De Intex Queen Comfort Plush is voorzien van een ingebouwde pomp. Dankzij deze pomp is het oppompen van dit beste luchtbed 2 persoons een fluitje van een cent. Dit luchtbed gaat ontzettend lang mee, biedt een geweldige stabiliteit en is ook nog eens uitermate comfortabel. Met alle dank aan het A-merk Intex!

2. Intex Queen Deluxe Pillow Rest

De Intex Queen Deluxe Pillow Rest is een geweldige nummer 2 in onze top 10. Dit luchtbed heeft ons op meerdere gebieden weten te verrassen, waaronder de prijsstelling. Dit luchtbed is namelijk goedkoper dan de beste koop, zie de review hierboven.

Dit luchtbed is bijna net zo groot als bovenstaande variant; 203 bij 152 bij 42 cm. Dankzij deze afmetingen is het – samen met je partner – op en top genieten op dit luchtbed. Het luchtbed is met 42 centimeter ook hoog genoeg om veel comfort te bieden.

De Intex Queen Deluxe Pillow Rest is van een geweldige kwaliteit. Dit blijkt ook uit de méér dan 1400 tevreden reviews die bij onze partner Bol achtergelaten zijn. Verder valt de stabiliteit en het comfort in positieve zin op. Met dank aan de ingebouwde pomp hoef je ook geen moeite te doen om dit luchtbed op te pompen.

3. Intex 67768NP Comfort Plush

De Intex 67768NP Comfort Plush is het beste goedkope luchtbed 2 persoons van 2024. Voor dit geweldige luchtbed betaal je slechts €54. Een luchtbed 2 persoons met een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je, naar onze mening, niet vinden.

Dit luchtbed is net iets kleiner dan bovenstaande luchtbedden: 191 bij 173 bij 33 cm. Dit is dus een slag kleiner, maar alsnog groot genoeg voor 2 personen. Zeker als één van jullie niet al te groot is. Met dit luchtbed geniet je vervolgens van veel gemak, veel comfort en een aangename nachtrust.

De Intex 67768NP Comfort Plush kost je dus slechts €55. Opvallend weinig, aangezien dit een luchtbed van het gekende A-merk Intex is. Dit uit zich onder meer in een geweldige kwaliteit en lange levensduur. Dankzij de ingebouwde pomp geniet je bovendien van nóg meer gemak.

4. LifeGoods Luchtbed 2 Persoons

Het LifeGoods Luchtbed 2 Persoons verdient ook zeker een plekje in onze top 10. Dit luchtbed is dus niet van het merk Intex, maar over de kwaliteit hoef je niet in te zitten. Dit luchtbed is van een uitmuntende kwaliteit en wordt erg goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Bij dit luchtbed vallen direct de 35 luchtspiralen op. Deze spiralen zitten in het luchtbed verwerkt en bieden hiermee een heerlijk slaapcomfort. Je ligt op dit luchtbed stabiel, comfortabel en hebt voldoende ruimte om je heen. Dit luchtbed is namelijk 203 bij 152 bij 46 cm groot.

Het LifeGoods Luchtbed 2 Persoons is voor zo’n beetje elk stel geschikt. Met dank aan de forse afmetingen en het draaggewicht van 295 kg. Bijkomend voordeel is dat je onder meer een draagtas en reparatiekit meegeleverd. Ook dit 2 persoons luchtbed is van een ingebouwde pomp voorzien.

5. Intex Queen Supreme Air-Flow

Met de Intex Queen Supreme Air-Flow sluiten we onze top 5 in stijl af. Dit is één van de duurdere luchtbedden voor 2 personen, maar het is dus ook één van de beste varianten. Dit komt onder meer door het ongekende comfort.

Het comfort is lastig in woorden te beschrijven; je zou dit zelfs eens moeten ervaren. Ga eens liggen op dit luchtbed en val waarschijnlijk heel snel in slaap. Het luchtbed ligt heerlijk, is lekker groot en biedt de gewenste stabiliteit. Dit laatste is onder meer aan de unieke structuur – zie de foto’s – te danken.

De Intex Queen Supreme Air-Flow is maar liefst 203 bij 152 bij 51 cm groot. Dit brengt dus extra gemak voor jou en je slaappartner mee. Dit luchtbed is ook nog eens van een ingebouwde pomp voorzien. Dit maakt het opblazen van dit luchtbed een koud kunstje. Slaap lekker alvast!

Is elk 2 persoons luchtbed geschikt?

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar het beste 2 persoons luchtbed. Dit was hard nodig, aangezien lang niet alle 2 persoons luchtbedden aan de gewenste eisen voldoen. Het antwoord op bovenstaande vraag is dan ook: nee.

Tijdens onze test hebben wij het nodige opgemerkt:

  • Niet alle 2 persoons luchtbedden zijn groot genoeg. Sommige merken bieden hun luchtbedden als een 2 persoons variant aan, terwijl die varianten eigenlijk té klein voor 2 personen zijn. Op zo’n te klein luchtbed ga je nooit comfortabel met z’n tweeën liggen.
  • Niet alle 2 persoons luchtbedden zijn van een goede kwaliteit. Het beste 2 persoons luchtbed is louter van de juiste materialen vervaardigd en keurig afgewerkt. Daar is bij veel 2 persoons luchtbedden echter géén sprake van. Deze luchtbedden zijn van een matige kwaliteit en dat merk je onder meer aan de levensduur.
  • Niet alle 2 persoons luchtbedden zijn hoog genoeg. Wij vinden het erg belangrijk dat een luchtbed voor 2 personen hoog genoeg is. Mede daarom hebben wij een minimale hoogte van 30 cm aangehouden. Is een 2 persoons luchtbed lager dan 30 cm? Dan moet je rekening houden met een stuk minder comfort en gemak. Ga daarom altijd voor een 2 persoons luchtbed dat hoog genoeg is!

Voor wie is een 2 persoons luchtbed geschikt?

Wil je samen met iemand anders slapen? Dan is een 2 persoons luchtbed geschikt voor je. Maar, je kunt zo’n luchtbed ook prima voor je eentje gebruiken. Als je een drukke slaper bent, is het wel zo prettig dat je voldoende ruimte om je heen hebt. In dat geval heb je baat bij het beste luchtbed 2 persoons.

Intex Queen Comfort-Plush
De Intex Queen Comfort Plush is het beste luchtbed voor 2 personen

Welke merken bieden goede luchtbedden 2 persoons aan?

Voor het beste luchtbed 2 persoons moet je bij Index zijn. Andere interessante merken zijn LifeGoods, Aerobed, Coleman, Bestway, Bo Camp, Campingaz, Nomad en Outwell. Deze merken kunnen echter niet tippen aan Intex.

Wat zijn de voor- en nadelen van een 2 persoons luchtbed?

  • Lekker groot én hoog. Bij een 2 persoons luchtend denk je waarschijnlijk direct aan de afmetingen. Logisch, maar vooral de hoogte is voor het comfort bepalend. Vandaar ook dat wij op zoek zijn gegaan naar de beste varianten met een minimale hoogte van 30 cm. Deze hoogte brengt heel veel comfort met zich mee.
  • Ontzettend comfortabel. Als je voor één van de beste varianten kiest, ben je van ontzettend veel comfort verzekerd. Het luchtbed voor 2 personen ligt heerlijk, voelt zacht aan en biedt de gewenste stabiliteit. Het is net alsof je in een echt bed ligt te slapen.
  • Eenvoudig op te pompen. De beste varianten zijn stuk voor stuk eenvoudig om te pompen. Dit is puur te danken aan de ingebouwde pomp. Wij raden je daarom ook specifiek een 2 persoons luchtbed met ingebouwde pomp aan.
  • Perfecte nachtrust. Als je het beste 2 persoons luchtbed van 2024 koopt, ben je van een perfecte nachtrust verzekerd. Het is net alsof je op een waterbed, een boxspring of een ander soort luxe bed ligt. In werkelijkheid lig je dus alleen op lucht. Toch is dit uitermate comfortabel en geniet je hierdoor van een perfecte nachtrust.
  • Soms relatief duur. Voor de betere varianten betaal je al snel een bedrag dat richting de €100 gaat. Dit is relatief veel geld, maar is elke eurocent dubbel en dwars waard. Met alle dank aan de bovengenoemde voordelen.

Heb je het beste luchtbed 2 persoons nog niet gevonden?

Vol enthousiasme hebben wij hierboven kennis laten maken met de 5 beste luchtbedden 2 persoons. Deze luchtbedden zijn als beste uit onze test naar voren gekomen. Ook onderstaande luchtbedden voor 2 personen zijn het bekijken meer dan waard:

Hoe vind je het beste luchtbed 2 persoons?

De aanschaf van een goed luchtbed voor 2 personen is absoluut een aanrader. Je geniet hiermee van veel gemak, een aangename nachtrust en het biedt een geweldige oplossing. Zijn dit voor jou ook redenen om zo’n luchtbed aan te schaffen? Maak dan een juiste vergelijking door op onderstaande punten te letten.

Afmetingen & draaggewicht

Ten eerste heb je met de afmetingen van het luchtbed 2 persoons te maken. Kijk goed naar de lengte, breedte en hoogte van het luchtbed. Deze drie maten zijn stuk voor stuk belangrijk voor je keuze en het uiteindelijke slaapcomfort.

Ook kun je nog met een schuin oog naar het draaggewicht kijken. Dit is met name van belang als twee relatief zware mensen op het luchtbed moeten slapen.

Samenstelling

Ten tweede moet je goed naar de samenstelling van het luchtbed kijken. Van welke materialen is het 2 persoons luchtbed gemaakt? Hoe ziet het luchtbed er überhaupt uit? Hoe is de gewenste stabiliteit verkregen? Hoe zit het met het comfort? Dit zijn allemaal vragen die uiteindelijk betrekking op de samenstelling hebben. Om nog meer comfort te creëren, investeer je ook in de beste slaapzak, beste Spaanse sloffen en beste wekker.

Ingebouwde pomp of niet?

Ten derde moet je goed naar de pomp kijken. Wij raden je op dit gebied eigenlijk maar één ding aan: kies altijd voor een 2 persoons luchtbed met ingebouwde pomp. Zo’n pomp levert je ontzettend veel gemak op en werkt ook nog eens super snel.

Kwaliteit

Ten vierde moet je heel kritisch naar de kwaliteit kijken. Op dit gebied hebben wij ook maar één advies voor je: kies voor een luchtbed 2 persoons van Intex of LifeGoods. Dit zijn nu eenmaal de beste merken in het huidige aanbod van 2 persoons luchtbedden. Dat deze merken kwaliteit leveren, merk je onder meer aan het comfort en de levensduur van het matras.

Prijs

Tot slot heb je ook nog met de prijs te maken. Ook op dit gebied hebben wij maar één tip voor je in petto: durf in het beste luchtbed 2 persoons te investeren. Daar heb je op termijn het meeste aan, zowel qua gemak en comfort als qua levensduur. Slaap lekker op je nieuwe luchtbed voor 2 personen!

Veelgestelde vragen over een 2 persoons luchtbed

Wat zijn de afmetingen van een standaard 2-persoons luchtbed?

Een standaard 2-persoons luchtbed meet ongeveer 137 cm breed en 191 cm lang, met een hoogte die kan variëren van ongeveer 22 cm tot meer dan 50 cm voor een verhoogd model.

Hoeveel gewicht kan een 2-persoons luchtbed dragen?

De meeste 2-persoons luchtbedden kunnen een gewicht van ongeveer 200 tot 300 kg dragen. Controleer altijd de specificaties van het fabrikant voor de exacte draagkracht.

Hoe lang duurt het om een 2-persoons luchtbed op te blazen?

Dit hangt af van het type pomp dat je gebruikt. Met een elektrische pomp kan het binnen 3 tot 5 minuten opgeblazen zijn, terwijl een handpomp of voetpomp aanzienlijk langer kan duren.

Hoe voorkom je dat een 2 persoons luchtbed leegloopt tijdens de nacht?

Zorg ervoor dat het luchtbed volledig is opgeblazen en gebruik een pomp met een goede afdichting. Temperatuurveranderingen kunnen ook invloed hebben, dus plaats het bed in een omgeving met stabiele temperatuur. Controleer regelmatig op kleine lekken.