Beste luchtzuiverende planten slaapkamer van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

De lucht in je woning is niet altijd even schoon. Ook is de lucht in je woning niet altijd even vochtig. Het is daarom verstandig om in je slaapkamer voor luchtzuiverende planten te kiezen. Luchtzuiverende planten slaapkamer zuiveren en bevochtigen de lucht, waardoor je van een veel betere nachtrust geniet. Ook komt dit je gezondheid ten goede! Wil je hier meer weten over? Neem dit artikel dan vooral op je gemakje even door. In dit artikel maak je ook direct kennis met de beste soorten luchtzuiverende planten slaapkamer.

Onze 5 beste luchtzuiverende planten slaapkamer van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste luchtzuiverende planten slaapkamer bij de goedkoopste aanbieder:


1. Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten

Wil je de beste soorten luchtzuiverende planten slaapkamer aanschaffen? Dan hebben wij maar één tip voor je: kies voor de Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten. Wij vinden dit om meerdere redenen de beste koop.

Ten eerste is dit een mix van 5 planten. Al deze planten hebben een unieke vorm, unieke kleurstelling en unieke uitstraling. Juist hierdoor kun je met deze mix je gehele slaapkamer op een leuke manier aankleden.

Ten tweede geniet je van het gewenste luchtzuiverende vermogen. De Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten zuiveren de lucht, waardoor je van twee belangrijke voordelen geniet:

 • Je ademt schonere lucht in. Gedurende de nacht is je lichaam voortdurend met zuurstof binnen. Zolang je luchtzuiverende planten slaapkamer hebt, krijg je schone(re) lucht binnen. Dit komt je algehele gezondheid alleen maar ten goede.
 • Je voorkomt irritaties. Deze luchtzuiverende planten slapkamer zuiveren de lucht én bevochtigen de lucht ook nog. Dit is te danken aan de waterdamp die de planten afstoten. Door de vochtigheid – en de zuivere lucht – is de kans op irritaties aan je luchtwegen een stuk kleiner.

Ten derde zijn wij over de relatief compacte afmetingen erg te spreken. De vijf planten uit deze mix krijg je in een pot van 12 cm geleverd. Dit valt uiteraard reuze mee, waardoor je deze plantjes eenvoudig een plekje in je slaapkamer geeft. Het is hierdoor zelfs mogelijk om alle plantjes uit deze mix in je slaapkamer neer te zetten.

Ten vierde vinden wij de hoogte van de Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten prima. Deze luchtzuiverende planten slaapkamer behalen een maximale hoogte van 40 cm. Deze hoogte is ook nog inclusief de pot gemeten. Volgens de aanbieder ligt de maximale hoogte in ieder geval tussen de 25 en 40 centimeter.

Wil je weten om welke soorten planten het precies gaat? Check het hieronder:

 • Philodendron Atom
 • Clusia Rosea ‘Princess’
 • Asplenium Crispy Wave
 • Areca Lutescens
 • Spathiphyllum

Ten vijfde zijn wij over de vele positieve beoordelingen te spreken. Kijk maar eens naar de vele beoordelingen die bij Bol te vinden zijn. Ongeveer 100 kopers hebben een review bij Bol achtergelaten, waaruit de tevredenheid duidelijk blijkt.

Dat heeft ook met de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding te maken. Deze luchtzuiverende planten slaapkamer komen rechtstreeks bij de kweker vandaan, waardoor de planten super vers zijn. Je geniet hierdoor van een lange levensduur én langdurig van het gewenste, zuiverende vermogen.

Tot slot zijn wij dus over het prijskaartje te spreken. Voor deze luchtzuiverende planten slaapkamer betaal je slechts €29,95. Voor ongeveer 3 tientjes maak je het leefklimaat in je slaapkamer een stuk gezonder. Hierdoor slaap je beter. Nou, daar heb je vast wel 3 tientjes voor over. Schaf deze luchtzuiverende planten slaapkamer direct bij onze partner Bol aan!

2. Areca – luchtzuiverende kamerplant

Ben je op zoek naar goede luchtzuiverende planten slaapkamer? Denk je alleen genoeg te hebben aan slecht één slaapkamerplant? Dan raden wij je graag de Areca – luchtzuiverende kamerplant aan. Wij vinden dit een zeer goed luchtzuiverende plant voor in je slaapkamer van 2024!

Deze luchtzuiverende slaapkamerplant doet zijn werk prima. Deze plant zuivert de lucht, waardoor je veel schonere lucht inademt. Ondertussen zorgt deze plant ook nog voor het bevochtigen van de lucht. Deze bevochtiging is nodig, omdat de lucht in een slaapkamer vrij droog is. Dit kan voor luchtirritaties zorgen, dus dit bevochtigende vermogen is ook een groot voordeel.

De Areca – luchtzuiverende kamerplant is bovendien een mooie plant om te zien. Deze plant staat ook wel te boek als een Goudpalm. Dat is één van de populairste planten in ons land, mede door de fraaie uitstraling. Zet deze luchtzuiverende plant slaapkamer in je en geniet snel van een nóg fraaiere slaapkamer.

Deze luchtzuiverende slaapkamerplant behaalt een hoogte van maximaal 50 cm. Het is hiermee een vrij grote plant voor in je slaapkamer. Vandaar ook dat je aan één plant voldoende hebt in je slaapkamer. De Areca – luchtzuiverende kamerplant wordt overigens geleverd in een pot van 12 cm. In de breedte neemt deze luchtzuiverende slaapkamerplant dus niet al te veel ruimte in beslag.

Een ander groot voordeel is de versheid. De Areca – luchtzuiverende kamerplant komt vers uit de kwekerij. Doordat ‘ie vers uit de kwekerij komt, geniet je van een 90 dagen lange vers garantie. Deze garantie zorgt ervoor dat je geruime tijd geniet van deze luchtzuiverende plant slaapkamer.

Wil je deze luchtzuiverende plant slaapkamer aanschaffen? Dan geniet je ook nog van een zeer scherpe prijs. Voor de Areca – luchtzuiverende kamerplant betaal je slechts €14,95. Bestel je twee van deze planten in één keer bij onze partner Bol? Dan krijg je maar liefst 25% korting! Bij bestelling van vier van deze planten krijg je zelfs 40% korting.

Deze luchtzuiverende plant slaapkamer heeft één keer per week water nodig. Dat is althans het geval in de winterperiode. In de zomerperiode heeft deze luchtzuiverende plant twee keer per week water nodig. Je hebt dus niet al te veel omkijken naar deze luchtzuiverende plant slaapkamer.

Kun je ‘m dan ook overal in je slaapkamer neerzetten? Ja, daar komt het eigenlijk wel op neer. Het advies is wel om ‘m in de half schaduw te zetten. Doe je dit? Dan geniet je lang van deze luchtzuiverende plant slaapkamer!

3. Plant in a Box – Budget mix van 4 luchtzuiverende kamerplanten

Wil je profiteren van luchtzuiverende planten slaapkamer? Wil je hier alleen niet al te veel geld aan uitgeven? Of ben je op zoek naar een leuk en betaalbaar cadeau voor iemand? In deze beide gevallen wijzen wij je op de Plant in a Box – Budget mix van 4 luchtzuiverende kamerplanten.

Wij vinden dit de beste goedkope luchtzuiverende planten slaapkamer. Je betaalt hier namelijk slechts €21,95 voor. Voor net iets meer dan 2 tientjes heb je de beschikking over deze luchtzuiverende planten slaapkamer.

Zoals de naam al aangeeft, gaat het dus om 4 verschillende planten. Al deze planten hebben een eigen, unieke uitstraling, maar zijn dus wel alleen luchtzuiverend. Je geniet hierdoor in je slaapkamer van eigenlijk alleen maar voordelen.

Het luchtzuiverende vermogen van deze planten is subliem. De lucht wordt gezuiverd, waardoor je alleen maar schone lucht inademt. Dit komt je gezondheid ten goede. Bovendien zorgen deze planten voor een iets vochtigere lucht in je slaapkamer. Hierdoor is de kans op bijvoorbeeld irritaties aan je luchtwegen een heel stuk kleiner.

Wil je weten uit welke planten deze set precies bestaat? Nou, het gaat om de volgende fraaie luchtzuiverende planten voor in je slaapkamer:

 • Chamaedorea Elegans
 • Bananenplant – Musa oriental Dwarf
 • Syngonium
 • Coffea Arabica

Kies je voor deze luchtzuiverende planten slaapkamer? Dan kies je dus voor een betaalbare en fraaie mix van luchtzuiverende planten voor in je slaapkamer. Al deze planten worden geleverd in een pot van 12 cm. De planten zelf nemen in de breedte dus niet al te veel ruimte in beslag. Wellicht is het hierdoor zelfs mogelijk om alle 4 de planten in je slaapkamer neer te zetten!

Waar je ook niet over in hoeft te zitten, is de maximale hoogte. De maximale hoogte is 40 cm, waardoor deze luchtzuiverende planten slaapkamer niet overdreven groot worden. Je geeft ze hierdoor dus eenvoudig een plekje in je slaapkamer.

Naar het verzorgen van de Plant in a Box – Budget mix van 4 luchtzuiverende kamerplanten heb je ook weinig omkijken. Deze planten hebben niet al te veel water nodig en zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Geef ze af en toe wat water en geniet vervolgens jarenlang van deze luchtzuiverende planten slaapkamer.

Al met al vinden wij dit de beste goedkope luchtzuiverende planten slaapkamer. Wij zijn hier overigens niet als enige enthousiast over. Ook bij onze partner Bol vind je veel positieve reviews over de Plant in a Box – Budget mix van 4 luchtzuiverende kamerplanten. Voor ons voldoende reden om jou deze luchtzuiverende planten voor in je slaapkamer van harte aan te raden!

4. Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes

Ben je de beste soorten planten slaapkamer in onze top 3 nog niet tegengekomen? Dan wijzen wij je graag op de Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes. Wellicht dat deze luchtzuiverende planten beter op je wensen aansluiten.

Ten eerste valt bij deze plantjes het unieke design op. Deze planten zijn niet met bovenstaande planten te vergelijken qua design. Kijk maar eens naar de productfoto’s van de Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes. Door het unieke design geniet je overigens van meerdere belangrijke voordelen:

 • Deze planten nemen weinig ruimte in beslag. De Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes zijn vrij kleine plantjes, waardoor je weinig ruimte in je slaapkamer nodig hebt. Deze luchtzuiverende planten zijn hierdoor ook voor in de kleinere slaapkamers geschikt. Goed om te weten: deze planten worden maximaal 10 centimeter hoog.
 • Deze planten hoeven niet in de aarde te staan. Eén van de grootste voordelen is dat de Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes niet in de aarde hoeven te staan. Je hebt hierdoor niet eens een pot in je slaapkamer nodig om deze plantjes kwijt te kunnen. Hoe handig is dat?

De samenstelling van de Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes is dus subliem. Dat geldt ook voor het zuiverende vermogen van deze plantjes. Deze plantjes zuiveren de lucht perfect, waardoor je veel schonere lucht inademt. Dit is goed voor je longen, voor je luchtwegen en voor je algehele gezondheid. Door deze plantjes ga je overigens ook een heel stuk beter slapen.

Naar het onderhouden van de Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes heb je weinig omkijken. Ze staan immers niet in aarde, waardoor ze geen water nodig hebben. Hoe deze plantjes dan aan hun voedingsstoffen komen? Deze plantjes halen alle benodigde voedingsstoffen ‘gewoon’ uit de lucht. Hoe mooi is dat?

Het enige dat je hoeft te doen, is één keer per week de planten te besproeien. Dit doe je met een plantenspuit, waardoor je hier zelf weinig voor hoeft te doen. Het is verder niet nodig om aarde te vervangen of om ander onderhoud uit te voeren. Het advies is wel om deze planten in de half schaduw neer te zetten.

Wil je de Bloomique Tillandsia Mix – Luchtplantjes aanschaffen? Dan hoef je hier ook niet de hoofdprijs voor te betalen. Voor deze set van luchtzuiverende planten slaapkamer betaal je slechts €19,95. Dit valt ons reuze mee, mede doordat je dus 5 kamerplanten geleverd krijgt. Hiermee geniet je in je slaapkamer al snel van het gewenste zuiverende vermogen.

5. Areca in siermand Guusje Naturel

Wil je een losse luchtzuiverende plant voor in je slaapkamer aanschaffen? Dan raden wij je graag de Areca in siermand Guusje Naturel aan. Dit is een prachtige goudpalm die je in een mooie siermand geleverd krijgt. Daarmee geniet je van nog veel meer voordelen.

Het belangrijkste voordeel is uiteraard het zuiverende vermogen. De Areca in siermand Guusje Naturel zuivert de lucht tot in perfectie, waardoor je vele malen beter slaapt. Je ademt alleen maar schone lucht in. Hierdoor komt je lichaam nog meer tot rust en geniet je van veel gezondheidsvoordelen.

Het zuiverende vermogen merk je overduidelijk aan je luchtwegen. Je luchtwegen krijgen alleen maar te maken met schone én iets vochtigere lucht. De Areca in siermand Guusje Naturel bevochtigt de lucht ook nog, waardoor je minder last krijgt van je luchtwegen. Ook dit zorgt er dus voor dat je vele malen beter slaapt. En dat je gezonder opstaat!

Eén van de grootste voordelen van de Areca in siermand Guusje Naturel vinden wij het prachtige design. Dit is aan verschillende aspecten te danken:

 • Prachtige siermand. De siermand vinden wij absoluut een geweldige toevoeging aan deze luchtzuiverende plant voor in je slaapkamer. Deze mand ziet er strak uit en past in principe bij elke interieurstijl. Deze plant past hierdoor perfect in je slaapkamer.
 • Aanzienlijke hoogte. De Areca in siermand Guusje Naturel kan een hoogte van wel 70 cm behalen. Als je deze plant in je slaapkamer zet, staat er dus écht iets. De plant oogt hierdoor nog fraaier in je slaapkamer.
 • Aanzienlijke diameter. De Areca in siermand Guusje Naturel wordt dus geleverd met een siermand. Deze siermand heeft een diameter van 18 cm, waardoor ‘ie dus een stuk groter is dan bij veel bovenstaande luchtzuiverende planten slaapkamer.

De Areca in siermand Guusje Naturel vinden wij zelf ook een prachtige plant. Dit komt onder meer doordat het om de welbekende Goudpalm gaat. In ons land is dit één van de populairste planten voor in een slaapkamer.

Spreekt deze fraaie luchtzuiverende plant voor in je slaapkamer je aan? Dan moet je wel met een bedrag van €22,95 op de proppen komen. Dit is vrij veel geld voor de begrippen van slechts één luchtzuiverende plant. Maar goed, is dit dus wel de grootste luchtzuiverende plant voor in je slaapkamer!

Wat is een luchtzuiverende plant slaapkamer precies?

Een luchtzuiverende plant slaapkamer is een plant met een groot zuiverend vermogen. Dit houdt in dat de plant de lucht zuivert, waardoor je gezondere en schonere lucht inademt. Dit komt je algehele gezondheid ten goede.

Heb je oren naar de aanschaf van de beste planten voor slaapkamer? Dan kom je al snel bij luchtzuiverende planten slaapkamer uit. Het is juist in je slaapkamer erg wenselijk dat de lucht gezuiverd wordt. De lucht in je slaapkamer is, mede doordat je bijvoorbeeld in je bed zweet, niet altijd even schoon en gezond.

Wat zijn de voordelen van een luchtzuiverende plant slaapkamer?

Wil je luchtzuiverende planten slaapkamer aanschaffen? Dan raden wij je aan om dit zo snel mogelijk te doen. Met zo’n plant geniet je namelijk van belangrijke voordelen:

 • Verbetering van de luchtkwaliteit. Goede luchtzuiverende planten slaapkamer zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de luchtkwaliteit. Talloze schadelijke stoffen worden uit de lucht gefilterd, waaronder formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Je weet niet dat je deze stoffen inademt, maar je doet dit toch echt. Met luchtzuiverende planten slaapkamer voorkom je dit grotendeels!
 • Je geniet van vochtigere lucht. De betere soorten luchtzuiverende planten slaapkamer stoten in je slaapkamer ook nog waterdamp uit. De lucht wordt hierdoor net iets vochtiger, waardoor je minder last krijgt van bijvoorbeeld je luchtwegen. Dit gaat ook nog gepaard met een hoger zuurstofniveau in je slaapkamer.
 • Verbetering van de slaapkwaliteit. Met luchtzuiverende planten slaapkamer geniet je ook van een aanzienlijke verbetering van de slaapkwaliteit. Dit heeft alles te maken met de bovenstaande punten. Veel mensen ervaren al dat ze beter slapen, nadat ze goede luchtzuiverende planten slaapkamer hebben gekocht.
 • Verbetering van het welzijn. Wist je dat je met luchtzuiverende planten slaapkamer ook van een verbeterd welzijn geniet? Dit komt onder meer doordat de planten je stress- en angstniveau omlaag brengen.
 • Prachtige uitstraling. Met goede luchtzuiverende planten slaapkamer kleed je je slaapkamer ook nog op een fraaie manier aan. Je geniet van een fraaie uitstraling, waardoor je nog meer kunt genieten van je slaapkamer. Daarbij is het ook een voordeel dat je uit meerdere soorten planten luchtzuiverend voor in je slaapkamer kunt kiezen.
De Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten zijn de beste luchtzuiverende planten slaapkamer

Wat zijn de nadelen van een luchtzuiverende plant slaapkamer?

Doe je altijd verstandig aan de koop van luchtzuiverende planten slaapkamer? Ja, dat is volgens ons wel het geval. Tegelijkertijd zijn er wel twee kleine zaken waar je even goed rekening mee moet houden:

 • De planten vragen om verzorging/onderhoud. Heb je luchtzuiverende planten in je slaapkamer? Dan moet je deze planten uiteraard wel verzorgen en onderhouden. Dit komt er dus nog bij in je toch al drukke leven. Maar goed, dit weegt uiteraard niet op tegen alle voordelen.
 • Je kunt de planten niet overal neerzetten. Het is ook niet zo dat je luchtzuiverende planten slaapkamer overal neer kunt zetten. Veel planten moeten bijvoorbeeld in de half schaduw neergezet worden. Dit is iets waar je voorafgaand het kopen van de plant(en) even goed naar moet kijken.

Heb je de beste luchtzuiverende planten slaapkamer nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste luchtzuiverende planten slaapkamer nog niet tegengekomen? Check dan ook nog even de onderstaande 5 planten. Wellicht sluit één van deze planten beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste luchtzuiverende planten slaapkamer?

Het is al met al aan te raden om te kiezen voor de beste luchtzuiverende planten slaapkamer. Heb je dat zelf ook door? Dan moet je wel een goede vergelijking tussen bovenstaande varianten maken. Let hierbij goed op onderstaande punten.

Soort luchtzuiverende plant

Je moet allereerst goed kijken naar het soort luchtzuiverende plant. Waarom? Nou, kijk maar eens naar de 10 bovenstaande varianten. Je ziet dat elke variant uniek is en hierdoor ook unieke eigenschappen heeft. Het is hierom zaak om goed naar de soorten planten te kijken én dit af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren.

Aantal luchtzuiverende planten

Wil je goede luchtzuiverende planten slaapkamer aanschaffen? Of denk je genoeg te hebben aan slechts één plant voor in je slaapkamer? Het is van belang om goed naar het aantal luchtzuiverende planten te kijken. Dit is ook iets dat je goed op je wensen én je slaapkamer af moet stemmen.

Afmetingen

Je hebt ook nog met de afmetingen van de luchtzuiverende plant te maken. Hoe groot is de pot waarin de plant zit? En wat is de maximale hoogte van de plant? Ook dit zijn zaken die je goed op je slaapkamer en het gewenste gebruik af moet stemmen.

Uitstraling

Met de betere soorten luchtzuiverende planten slaapkamer geniet je dus van veel gezondheidsvoordelen. Een ander voordeel is de fraaie uitstraling. Het is daarbij wel zaak om goed naar de uitstraling van de verschillende planten te kijken.

Onderhoud

Heb je nieuwe luchtzuiverende planten slaapkamer gekocht? Dan komt het uiteraard aan op onderhoud en verzorging. Check dit per plant even goed, aangezien de verschillen op dit gebied aanzienlijk zijn.

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de prijs en de kwaliteit. Ten eerste adviseren wij je om in de beste luchtzuiverende planten slaapkamer te investeren. Die planten gaan jarenlang mee, waardoor je jarenlang van het zuiverende vermogen kiest.

Ten tweede adviseren wij je om specifiek voor bovenstaande planten te gaan. Al deze planten komen rechtstreeks bij de kweker vandaan, waardoor je van de gewenste versheid geniet. Veel plezier met je nieuwe beste luchtzuiverende planten slaapkamer!


Veelgestelde vragen over luchtzuiverende planten voor in de slaapkamer

Welke luchtzuiverende planten zijn het beste voor in een slaapkamer?

Enkele van de beste luchtzuiverende planten voor de slaapkamer zijn de Spathiphyllum (Lepelplant), Sansevieria (Vrouwentong), en Epipremnum aureum (Scindapsus of Gouden Pothos) vanwege hun vermogen om de luchtkwaliteit te verbeteren en weinig licht te vereisen.

Hoe helpen luchtzuiverende planten bij een betere slaap?

Luchtzuiverende planten kunnen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke toxines te verwijderen en de zuurstofniveaus ’s nachts te verhogen, wat kan leiden tot een rustigere slaap en verbeterde algehele gezondheid.

Hoeveel luchtzuiverende planten heb ik nodig in mijn slaapkamer?

Dit hangt af van de grootte van je slaapkamer, maar over het algemeen wordt aanbevolen om ten minste één grote plant of twee tot drie kleinere planten te hebben voor een merkbaar effect op de luchtkwaliteit.

Hebben luchtzuiverende planten veel zonlicht nodig?

Veel luchtzuiverende planten, zoals de Sansevieria en de Spathiphyllum, hebben weinig zonlicht nodig en zijn daardoor ideaal voor de slaapkamer. Ze gedijen goed in halfschaduw of indirect zonlicht.

Hoe zorg ik voor mijn luchtzuiverende planten in de slaapkamer?

Zorg voor voldoende water (laat de grond tussen de gietbeurten door licht uitdrogen), plaats ze op een locatie met indirect zonlicht, en voed ze af en toe met een milde plantenvoeding volgens de aanbevelingen voor elke specifieke plant.

Kunnen luchtzuiverende planten allergieën in de slaapkamer verminderen?

Ja, door de lucht van toxines en stofdeeltjes te zuiveren, kunnen sommige luchtzuiverende planten helpen allergische reacties te verminderen, hoewel mensen met specifieke plantallergieën voorzichtig moeten zijn met hun keuze van planten.