Beste make up kwasten set van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Voor veel vrouwen is mooie make up onmisbaar. Ze stralen door/met hun make up, ze voelen zich zelfverzekerder en ze voelen zich prettiger. Geldt dit ook voor jou? Wil je daarom graag in goede make up kwasten set investeren? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij laten je in dit artikel namelijk kennismaken met de 10 beste sets van 2024!

Onze 5 beste make up kwasten sets van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste make up kwasten sets bij de goedkoopste aanbieder:


1. Real Techniques Flawless Base Set

Gebruik je graag make up voor op je gezicht? Dan heb je eigenlijk nog één ding nodig: de juiste make up kwasten set. Met zo’n set breng je je make up immers op de beste manier op je gezicht aan. Hiervoor raden wij je graag de Real Techniques Flawless Base Set aan.

Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste koop van 2024 is. Deze eretitel is onder meer aan de samenstelling van deze set te danken:

 • Detailer brush: met deze kwast breng je eenvoudig en nauwkeurig concealer of lipstick aan.
 • Buffing brush: met deze kwast breng je onder meer minerale poeder en -foundation op een perfecte manier aan.
 • Contour brush: met deze kwast breng je nauwkeurig highlighter of bronzer aan.
 • Foundation brush: met deze kwast breng je foundation of andere contour-producten aan.

Doordat het om 4 verschillende kwasten gaat, gebruik je deze set op een veelzijdige manier. Ongeacht welke make up je op welke manier aan wilt brengen, is het met de Real Techniques Flawless Base Set mogelijk.

Daarbij zijn wij ook over de uitmuntende kwaliteit te spreken. Alle kwasten zijn van synthetische haren voorzien, waardoor ze géén irritaties aan je gezichtshuid opleveren. Integendeel zelfs. Deze make up kwasten set voelt heerlijk zacht voor je huid aan. Het is hierdoor zelfs prettig om make up op je gezicht aan te brengen.

Een ander groot voordeel vinden wij de handige houder. Dit is de houder die je op de productfoto aan de rechterkant ziet staan. In deze houder zet je de Real Techniques Flawless Base Set eenvoudig neer, waardoor je deze make up kwasten set netjes en geordend op kan bergen.

Daarbij is het belangrijk om de adviezen van het merk Real Techniques op te volgen. Dit merk raadt bijvoorbeeld aan om de kwasten ondersteboven te laten drogen in deze houder. Dit is volgens het merk beter voor de kwasten en voor de levensduur van de haren.

Spreekt deze make up kwasten set je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: het is een relatief betaalbare set. Voor de Real Techniques Flawless Base Set betaal je namelijk nog geen €30. Voor nog geen 3 tientjes heb je dus al beschikking over deze make up kwasten set.

Met deze set geniet je vervolgens van de gewenste veelzijdigheid. Alle soorten make up breng je op een fijne, nauwkeurige en snelle manier aan met de Real Techniques Flawless Base Set. Dit doe je ook nog eens aangenaam, doordat de kwasten allemaal van een stevige handgreep voorzien zijn. De verschillende kwasten liggen heerlijk in de hand.

Al met al vinden wij dit dus de beste koop. Wij zijn zéker niet de enige die zo enthousiast over deze set zijn. Dat blijkt duidelijk uit de vele positieve beoordelingen die je online kunt vinden. Nagenoeg alle gebruikers van de Real Techniques Flawless Base Set spreken hier vol lof over!

2. Evvie Make up kwasten set

Spreekt de bovenstaande make up kwasten set je niet helemaal aan? Dan wijzen wij je graag op de Evvie Make up kwasten set. Wij vinden dit namelijk de op één na beste make up kwasten set, mede doordat deze set heel uitgebreid is.

Dit betreft namelijk een 18-delige set. Je krijgt niet alleen veel kwasten geleverd, maar ook een fijn etui. In dit etui kun je alle kwasten op een handige manier opbergen. Of wil je graag de Evvie Make up kwasten set naar andere plekken meenemen? Ook dan komt dit etui maar al te goed van pas.

In deze kwalitatief hoogwaardige kwasten set vind je zo’n beetje alle mogelijke make up kwasten. Je kunt hierbij denken aan verschillende ronde kwasten, verschillende kleine penselen, een oogschaduw kast en een wenkbrauw kwast. Bij de wenkbrauw kwast krijg je ook nog een handige borstel meegeleverd.

Doordat dit zo’n uitgebreide set is, is deze set voor alle soorten make up geschikt. Ongeacht wat voor make up je draagt, kun je voor deze make up kwasten set kiezen. Deze set is simpelweg voor elke vrouw geschikt.

De kwaliteit van de Evvie Make up kwasten set is dik in orde. Dit komt onder meer doordat alle kwasten handgemaakt zijn. Dit zie je overduidelijk aan de kwaliteit terug, evenals aan de afwerking. Het merk Evvie benadrukt hierbij dat deze make up kwasten ook voor professioneel gebruik geschikt zijn.

Tevens zijn wij over de haren van de Evvie Make up kwasten set uiterst te spreken. Het merk Evvie heeft namelijk voor zachte synthetische vezelharen gekozen. Deze haren zijn super zacht, voelen hierdoor prettig aan en gaan ook nog eens jarenlang mee.

Weet je van jezelf dat je een vrij gevoelige gezichtshuid hebt? Dan is dit zeker een geschikte make up kwasten set voor je. Doordat de synthetische vezelharen zo zacht zijn, zijn ze zeer geschikt voor de gevoelige huid. Je hoeft bij de Evvie Make up kwasten set bijvoorbeeld niet bang te zijn voor irritaties aan je huid.

Het is niet zonder reden dat wij dit de op één na beste variant vinden. Nee, dit is ook nog te danken aan de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Zoals we in deze review al besproken hebben, is de kwaliteit van de Evvie Make up kwasten set prima.

Dat geldt ook voor het prijskaartje. Voor deze prima make up kwasten set betaal je bij onze partner Bol.com slechts €16,95. Voor dit bedrag ga je geen betere set vinden, getuige ook de beoordelingen van huidige gebruikers. Bij onze partner Bol.com zijn méér dan 130 reviews achtergelaten, waarvan het grootste gedeelte zeer positief is. Wij zijn zelf dus ook erg positief over de Evvie Make up kwasten set!

3. Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro

Waar wil je precies je nieuwe make up kwasten set voor gebruiken? Dit is één van de voornaamste vragen waar je op voorhand over na moet denken. Indien je ‘normaal’ make up aan wilt brengen, zit je goed met de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro. Dit is vooral aan de samenstelling van deze make up kwasten set te danken:

 • Foundation kwast. Met deze kwast breng je perfect foundation op je gezicht aan.
 • Full blush kwast. Ook met deze kwast is het mogelijk om foundation, of een vergelijkbaar product, op je gezicht aan te brengen.
 • Contour kwast. Met deze kwast breng je eenvoudig contouren op je gezicht aan.
 • Oogschaduw kast. Met deze kwast breng je eenvoudig oogschaduw op je oogleden aan.
 • Oogschaduw kwast nauwkeurig. Met deze kwast kun je nauwkeurig oogschaduw op je oogleden aanbrengen.
 • Kleine kwast. Met deze kleine kwast, met de schuin aflopende haren, breng je op moeilijk bereikbare plekjes perfect make up aan.

Met andere woorden: met de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro kun je alle kanten op. Alle gebruikelijke soorten make up breng je eenvoudig met deze make up kwasten set aan. Daarbij ben je ook nog van een prima kwaliteit verzekerd.

Dit komt onder meer doordat de kwasten van zacht synthetisch materiaal gemaakt zijn. Dit materiaal voelt zacht aan, is lekker zacht voor de huid en gaat ook nog eens jarenlang mee. Als je nú voor de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro kiest, geniet je hier dus over vele jaren nog steeds van.

Overigens zijn wij ook over de handgrepen te spreken. De handgrepen zijn namelijk van tarwestro vervaardigd. Dit materiaal is ook lekker zacht en voelt vrij stevig aan. De kwasten liggen hierdoor heerlijk in de hand, waardoor je des te eenvoudiger je make up aan kunt brengen.

Spreekt deze set van zijdezachte make up kwasten je aan? Dan hebben we goed nieuws voor je: de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro is behoorlijk betaalbaar. Voor deze make up kwasten set betaal je ongeveer €20. Dat is wat ons betreft een prima prijskaartje, met name met het oog op de kwaliteit en samenstelling.

Kies je voor deze uitgebreide make up kwasten set? Dan krijg je hier ook nog een e-book bij meegeleverd. In dit e-book vind je informatie over het aanbrengen van make up, maar ook informatie over het schoonmaken van de kwasten. Je moet je make up kwasten set goed schoonmaken, dus volg zeker de tips uit dit handige e-book op!

4. Real Techniques Everyday Essentials Kwastenset

Breng je graag elke dag make up op je gezicht aan? Dan is de kans groot dat het hierbij om vrij gebruikelijke soorten make up gaat. Denk hierbij aan een foundation, aan wat oogschaduw en aan highlighter. Voor dergelijke soorten make up raden wij je de Real Techniques Everyday Essentials Kwastenset aan.

Wij vinden dit de meest geschikte make up kwasten set voor dagelijks gebruik. Dit is vooral aan de prima samenstelling van deze set te danken:

 • RT 400 Blush Brush. Met deze kwast breng je eenvoudig blush op je wangen aan. Het is hiermee zelfs mogelijk om nauwkeurig de gewenste contouren op je wangen aan te brengen. Deze kwast kun je ook gebruiken voor poeders of bronzers.
 • Miracle Complexion Sponge. Dit kun je zien als een aanvulling op de gewenste make up kwasten set. Met deze spons is het mogelijk om bijvoorbeeld cream foundation op je gezicht aan te brengen.
 • RT 300 Deluxe Crease Brush. Met deze brush kun je perfect poederoogschaduw aanbrengen. Dit komt vooral doordat de korte haartjes dicht tegen elkaar aan zitten.
 • RT 402 Setting Brush. Met deze kwast is het mogelijk om subtiel poeder of highlight aan te brengen. De make up die je met deze kwast aanbrengt, heeft een bijzonder natuurlijke uitstraling.
 • RT 200 Expert Face Brush. Deze kwast heeft een stevige kop, waardoor je eenvoudig foundation hiermee aan kunt brengen. Deze foundation breng je aan en blend je ook direct.

Spreekt deze prima kwasten set je aan? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. De samenstelling is prima, terwijl dit ook nog voor de kwaliteit geldt. Bij alle kwasten is het merk Real Techniques namelijk voor de beste materialen gegaan.

Dit merk je puur aan de manier van make up aanbrengen. Dit doe je nauwkeurig en op een comfortabele manier. De zijdezachte haren voelen voor je huid ook heerlijk zacht aan. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je bijvoorbeeld last van een geïrriteerde huid krijgt.

Al met al vinden wij dit zeer prettige make up kwasten set. Wij zijn bovendien niet de enige die hier zo positief over zijn. Dit geldt ook voor de vele gebruikers van de Real Techniques Everyday Essentials Kwastenset. Meer dan 140 mensen hebben bij Bol.com een zeer positieve beoordeling over deze make up kwasten set achtergelaten.

Voor de Real Techniques Everyday Essentials Kwastenset betaal je slechts €20. Het is hierdoor qua prijs en kwaliteit één van de meest interessante make up kwasten set. Wacht dus niet langer en schaf deze make up kwasten set direct aan. Hier ga je zéker geen spijt van krijgen!

5. Label of Vanity Professioneel Make Up Kwasten Set

Ben je bereid om iets meer geld aan de beste koop uit te geven? Dan raden wij je graag de Label of Vanity Professioneel Make Up Kwasten Set aan. Deze kwasten set verdient in onze ogen twee eretitels:

 • Dit is de beste veelzijdige make up kwasten set. Dit komt niet zozeer door het aantal kwasten, maar vooral door het soort kwasten. Kijk daarvoor maar eens naar de productfoto’s van deze kwasten set. Je ziet dan in één oogopslag wat we met deze eretitel bedoelen.
 • Dit is de beste professionele make up kwasten set. Wij zijn ook van mening dat dit de beste professionele make up kwasten set is. In deze review zoomen we graag verder in op deze eretitel.

Het is allereerst goed om te weten dat dit een set van 9 kwasten is. Alle kwasten hebben een unieke vormgeving en zijn hierdoor voor specifieke soorten make up geschikt. Met de grote kwasten breng je bijvoorbeeld eenvoudig poeder, bronzer en foundation aan. De kleinere kwasten zijn meer geschikt voor het aanbrengen van wenkbrauw poeder of oogschaduw.

Ten tweede valt de sublieme kwaliteit op. Alle kwasten zijn van zijdezachte haren voorzien, waardoor de kwasten heerlijk én zacht voor je huid aanvoelen. De kwasten laten bovendien geen irritaties achter en zijn na gebruik relatief eenvoudig schoon te maken.

Ten derde valt het vegan aspect op. Alle kwasten uit de Label of Vanity Professioneel Make Up Kwasten Set zijn 100% diervriendelijk. Dit houdt onder meer in dat er geen dierlijke producten voor deze kwasten gebruikt zijn. Ook is de werking van deze kwasten niet op dieren uitgeprobeerd.

Ten vierde valt het sublieme etui op. In dit etui berg je alle kwasten uit de Label of Vanity Professioneel Make Up Kwasten Set eenvoudig en netjes op. Je bent hierdoor ook nog in staat om de kwasten overal mee naar toe te nemen. Mede daarom vinden wij dit een kwasten set die voor professioneel gebruik geschikt is.

Ten vijfde zijn wij over de opbergmogelijkheden te spreken. Dit komt dus door het etui, maar ook door de vormgeving van de kwasten. Je kunt de kwasten namelijk ook in een speciale houder zetten, mocht dit je voorkeur genieten. Doordat de handgrepen stevig zijn, liggen alle kwasten ook nog eens fijn in de hand. Des te prettiger voor het aanbrengen van je make up.

Tot slot wijzen wij je wel graag even op het prijskaartje. Voor deze make up kwasten set voor professioneel gebruik betaal je namelijk bijna €30. Het is hiermee de duurste set uit deze top 5. Mocht ‘ie goedkoper zijn geweest, had ‘ie zeker een hoger plekje in onze top 5 gekregen.

Ons onderzoek naar de beste make up kwasten set

 • Meer dan 145 make up kwasten sets bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 6 uur en 10 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een make up kwasten set precies?

Als je make up aan wilt brengen, kun je hier de beste make up kwasten voor gebruiken. Je kunt echter ook specifiek voor een goede make up kwasten set kiezen. Dit is een set met daarin meerdere kwasten.

Om hoeveel kwasten het gaat, is per set verschillend. Dat geldt ook voor het soort kwasten. Mocht je op zoek naar een nieuwe make up kwasten set gaan, zijn dit daarom belangrijke punten waar je even scherp op moet zijn.

Lang niet elke make up kwasten set is uniek te noemen. Mede daarom raden wij je specifiek aan om voor één van bovenstaande sets te kiezen. Deze make up kwasten sets scoren namelijk bijzonder goed in ons onderzoek. Dát geeft aan dat deze sets het nodige te bieden hebben, uniek zijn en de juiste samenstelling hebben.

Veel soorten make up kwasten sets

Heb je oren naar de aanschaf van een make up kwasten set? Dan moet je even goed het volgende beseffen:

 • Je kunt uit veel soorten make up kwasten sets kiezen. Sommige sets zijn voor bijzondere soorten make up geschikt, terwijl andere sets juist voor het dagelijkse gebruik uiterst geschikt zijn. Het is daarom belangrijk om op voorhand goed over je wensen na te denken.
 • Je kunt uit veel soorten kwasten kiezen. Je hebt uiteraard ook de keuze uit heel veel soorten kwasten. Zo kun je voor professionele kwasten kiezen, maar ook voor goedkopere kwasten. Wij raden je vooral aan om goed naar je eigen situatie te kijken. Daar komen we verderop in dit artikel graag nader op terug.

Wat zijn de voordelen van een make up kwasten set?

Overweeg je een make up kwasten set aan te schaffen? Dan hebben wij maar één advies voor je: doe dit zo snel mogelijk. Met een goede make up kwasten set geniet je namelijk van belangrijke voordelen:

 • Je kunt meerdere soorten make up aanbrengen. Als je slechts 1 losse make up kwast hebt, is het moeilijk om verschillende soorten make up aan te brengen. Die kwast leent zich hoogstwaarschijnlijk voor slechts 1 soort make up. Daar heb je bij een make up kwasten set dus geen last van. Met zo’n set kun je alle soorten make up aanbrengen.
 • Je hoeft maar één aankoop te doen. Met een goede make up kwasten set hoef je ook maar één aankoop te doen. Als je alleen voor zo’n set kiest, kun je al je make up op de gewenste manier aanbrengen. Zonder dat je hier verder ook maar enige moeite voor hoeft te doen.
 • Voor elke vrouw geschikt. Wij zijn van mening dat een goede make up kwasten set voor elke vrouw geschikt is. Dit komt onder meer doordat je uit veel sets kunt kiezen én uit veel verschillende kwasten kunt kiezen. Ongeacht wat je voorkeuren zijn, ben je zodoende in staat om een geschikte make up kwasten set uit te kiezen.
 • Veelal makkelijk op te bergen. Een ander voordeel is terug te vinden in het etui dat je bij de meeste make up kwasten sets meegeleverd krijgt. Dankzij dit etui berg je alle make up kwasten eenvoudig en netjes op. Je kunt hierdoor je make up kwasten set ook overal mee naar toe nemen.
 • Je geniet van een prachtig resultaat. Gebruik je een goede make up kwasten set? Dan weet je twee dingen zeker: je kunt alle soorten make up aanbrengen en je geniet van het best mogelijke resultaat. Dit komt puur door de hedendaagse kwaliteit van de kwasten uit een goede make up kwasten set.
 • De kwasten zijn van een sublieme kwaliteit. Met een goede make up kwasten set ben je ook nog van een lange levensduur voorzien. De kwasten zijn stuk voor stuk van de juiste materialen vervaardigd, waardoor je hier jarenlang van kunt profiteren.

Wat zijn de nadelen van een make up kwasten set?

Is een goede make up kwasten set voor iedereen geschikt? Ja, daar komt het wel op neer. Tegelijkertijd is er ook één aandachtspunt waar je even goed naar moet kijken:

 • Je hebt wellicht niet alle kwasten nodig. Wij raden je aan om per set even goed naar de samenstelling van make up kwasten te kijken. Mogelijk kom je er dan achter dat bepaalde kwasten niet voor jou geschikt zijn. Of beter gezegd: je komt er achter dat je die kwasten niet gaat gebruiken. Dat is dan jammer, aangezien de samenstelling van een make up kwasten set al vaststaat. Ga daarom op zoek naar een make up kwasten set die perfect op jouw wensen en situatie aansluit!
De Real Techniques Flawless Base Set is de beste make up kwasten set

Heb je de beste make up kwasten set nog niet gevonden?

In dit artikel heb je al met de 5 beste make up kwasten sets kennis kunnen maken. Heeft geen van deze varianten een perfecte indruk bij je achtergelaten? Dan raden wij je graag aan om ook onderstaande 5 make up kwasten sets nog even te bekijken:

Hoe vind je de beste make up kwasten set?

Zo, het is bijna tijd om dit artikel over de beste make up kwasten set af te ronden. Voordat we dat doen, voorzien wij je graag nog van nuttige tips. Met onderstaande tips vind je namelijk snel de beste koop.

Tip 1: bepaal welke make up je aan wilt brengen

Voordat je op zoek naar een geschikte make up kwasten set kunt gaan, moet je goed over je wensen nadenken. Daarbij moet je vooral bepalen welke soorten make up je aan wilt brengen.

Wil je oogschaduw aanbrengen? Wil je foundation aanbrengen? Of wil je meerdere soorten make up aan kunnen brengen? De antwoorden op deze vragen zijn van belang met het oog op de samenstelling van de set.

Tip 2: kijk goed naar het aantal én soort kwasten per set

In dit artikel hebben wij meerdere interessante sets voor je besproken. Wij raden je aan om even het volgende per set te doen:

 • Kijk goed naar het soort kwasten per set. Welke soorten kwasten vind je precies in de set terug? En welke van deze kwasten sluiten op het door jou gewenste gebruik aan? Dit is uiteraard iets dat je goed op elkaar af moet stemmen.
 • Kijk goed naar het aantal kwasten per set. Wij raden je ook aan om goed naar het aantal kwasten per set te kijken. Meer is niet altijd beter in dit geval. Het is vooral van belang dat de set op jouw wensen aansluit.

Tip 3: check of je een etui meegeleverd krijgt

Wil je puur voor de beste set gaan? Dan moet bij deze set ook een etui horen. In zo’n etui berg je alle kwasten eenvoudig op, waardoor je alle kwasten overal mee naar toe kunt nemen. Zo’n etui komt ook de algehele levensduur overigens ten goede!

Tip 4: durf te investeren

Tot slot raden wij je aan om te investeren in de meest geschikte make up kwasten set. Kies je bijvoorbeeld voor de beste professionele kwastenset voor je make up? Dan betaal je hier relatief veel geld voor, maar je krijgt ook heel veel waar voor je geld. Durf daarom echt te investeren!


Veelgestelde vragen over make up kwasten sets

Hoe hebben wij de top 10 make up kwasten set geselecteerd?

Het uitkiezen van de juiste make up kwasten set is niet eenvoudig. Dit komt onder meer doordat het aanbod zo divers is en doordat je wellicht zelf specifieke eisen hebt. Gelukkig hebben wij al het vooronderzoek al voor je uitgevoerd. De bovenstaande 10 beste make up kwasten sets hebben wij op basis van ons uitgebreide onderzoek samengesteld. Al deze sets zijn simpelweg goed uit onze test naar voren gekomen.

Is deze make up kwasten set test eerlijk uitgevoerd?

Je kunt blindelings vertrouwen op de uitkomsten van onze test. Wij hebben de test namelijk zelf uitgevoerd, waardoor wij volledig achter onze eigen adviezen staan. Alle make up kwasten sets die wij aanbieden, zouden wij zelf ook gebruiken. Tevens werken wij 100% onafhankelijk. Wij voorzien je hierdoor van alléén de juiste en eerlijkste adviezen.

Waarom hebben wij deze make up kwasten set test uitgevoerd?

Allereerst hebben we dit gedaan om jou op de best mogelijke manier te informeren. Ten tweede hebben we dit gedaan omdat veel vergelijkbare websites oneerlijke adviezen geven. Die adviezen zijn vooral gebaseerd op samenwerkingen met merken. Die samenwerkingen hebben wij niet, waardoor wij jou wél van 100% eerlijke- en betrouwbare adviezen kunnen voorzien.

Wat moet er minimaal in een goede make-up kwasten set zitten?

Een basis make-up kwasten set moet ten minste bevatten: een foundationkwast, poederkwast, blushkwast, oogschaduwkwast, blendingkwast, en een eyelinerkwast.

Hoe kies ik de juiste make-up kwasten set voor mij?

Overweeg je make-up routine en voorkeuren. Zoek naar sets die kwasten bevatten voor de producten die je het meest gebruikt en let op de kwaliteit van de borstelharen.