Beste make up kwasten van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Wat heb je nodig om make up aan te brengen? Onder meer goede make up kwasten. Zonder deze kwasten heb je niks aan je prachtige make up. Ook ben je zonder deze kwasten nergens als je even je make up bij wilt werken. Voldoende reden dus om in goede make up kwasten te investeren. Wij zijn alvast voor jou op zoek gegaan naar de beste koop! Onze top 10 delen we graag met je in dit artikel.

Onze 5 beste make up kwasten van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste make up kwasten bij de goedkoopste aanbieder:


1. Real Techniques Expert Face Brush

Wil je de beste varianten aanschaffen? Dan hebben wij maar één tip voor je: kies sowieso voor de Real Techniques Expert Face Brush. Wij vinden dit namelijk de beste foundation kwast. Met deze kwast breng je eenvoudig, nauwkeurig en snel je foundation op je gezicht aan.

Bij deze kwast valt onder meer de breedte op. Zoals je op de productfoto kunt zien, loopt de kwast naar boven toe steeds breder uit. Door deze vormgeving is deze kwast ideaal voor het blenden van foundation. Je brengt en mengt hierdoor de foundation bijzonder eenvoudig op je gezicht.

Een ander groot voordeel is het materiaalgebruik. Het merk Real Techniques heeft namelijk voor synthetische Ultraplush vezels gekozen. Deze vezels brengen één belangrijk voordeel met zich mee: ze zijn super zacht. Als je met deze make up kwast over je gezicht heen gaat, heb je hierdoor geen last van huidirritaties.

Bijkomend voordeel is dat je de Real Techniques Expert Face Brush eenvoudig schoon kunt maken. Deze make up kwast kun je eenvoudig met wat koud water afspoelen. Heb je dat gedaan? Dan maak je de volgende dag weer gebruik van deze beste foundation kwast.

Het aanbrengen van make up is een waar feestje met deze make up kwast. Met dank aan de kwast zelf én met dank aan de handgreep. De Real Techniques Expert Face Brush is een bijzonder stevige make up kwast, waardoor ‘ie geen krimp geeft tijdens het aanbrengen van je make up. Door de stevigheid kun je deze kwast overigens ook op meerdere plekken gebruiken.

Voor de make up kwasten moet je normaal gesproken veel geld betalen. Is dat bij de Real Techniques Expert Face Brush ook het geval? Nee, dat valt nog wel mee. Voor deze nummer 1 van make up kwasten betaal je ongeveer €15. Het prijskaartje is hiermee net zo interessant als deze kwast in zijn totaliteit.

Goed om te weten: de Real Techniques Expert Face Brush wordt goed beoordeeld door andere vrouwen. Bij onze partner Bol.com hebben reeds meer dan 80 mensen een review over deze make up kwast achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score erg hoog! Ook dit is voor ons reden geweest om deze kwast uit te roepen tot nummer 1 in onze lijst van make up kwasten!

2. Beaurose Make Up Kwasten Set

Ben je op zoek naar de beste koop van 2024? Je kunt voor een losse kwast kiezen, zoals bovenstaande variant. Daarmee breng je bijvoorbeeld eenvoudig je foundation aan, maar daar blijft het dan ook wel bij. Gelukkig is het ook voor mogelijk om voor een set van make up kwasten te kiezen.

Spreekt dat je meer aan? Dan raden wij je van harte de Beaurose Make Up Kwasten Set aan. Wij vinden dit make up kwasten waar werkelijk waar elke vrouw iets aan heeft. Dit komt door de ideale samenstelling, de veelzijdigheid en de algehele kwaliteit. Ook is het prijskaartje van deze make up kwasten nog interessant te noemen.

Wat je in deze set terugvindt? Maar liefst 12 verschillende kwasten. Al deze kwasten zijn 18 tot 20 centimeter lang, beschikken over een stevige handgreep en zijn hierdoor uitermate fijn te gebruiken. Het is met deze make up kwasten van Beaurose een feestje om je make up aan te brengen!

Daarbij maakt het ook niet uit wat voor make up je aan wilt brengen. Zoals alleen al uit de productfoto’s blijkt, gaat het om diverse kwasten. Sommige kwasten zijn voor foundation geschikt, terwijl andere kwasten voor oogschaduw geschikt zijn. Het gaat in ieder geval om allerlei soorten kwasten, waaronder zelfs een lippenkwast!

De kwaliteit van de Beaurose Make Up Kwasten Set is ook prima te noemen. Dit komt onder meer doordat de kwasten van synthetisch nylon haar vervaardigd zijn. Dit materiaal brengt meerdere voordelen met zich mee: het is volledig diervriendelijk en het is erg zacht. Juist deze zachtheid voorkomt eventuele irritaties aan je gezichtshuid.

Kies je voor deze make up kwasten van Beaurose? Dan krijg je alles in een handig roze etui geleverd. Dankzij dit etui neem je de Beaurose Make Up Kwasten Set moeiteloos overal mee naar toe. Ook als je onderweg, op vakantie of bij iemand anders thuis je make up op wilt doen, is dat met de Beaurose Make Up Kwasten Set dus mogelijk!

Voor al dit moois hoef je niet eens de hoofdprijs te betalen. Nee, voor de Beaurose Make Up Kwasten Set betaal je ongeveer €22. Dit versterkt ons in onze gedachte dat dit goede make up kwasten zijn. Als je voor deze set van make up kwasten kiest, kom je in ieder geval niks tekort. Je brengt al je make up op de gewenste en snelle manier aan.

Leuk om te weten: je kunt deze make up kwasten van Beaurose ook als cadeau geven. Dit wordt in ieder geval door veel mensen gedaan, getuige de reviews bij onze partner Bol.com. Overigens zijn deze reviews erg positief. Dat is wat ons betreft veelzeggend voor deze make up kwasten.

3. Bestope Make up Kwasten set met Beauty blenders

Welke eisen stel jij aan je nieuwe make up kwasten? Voordat je de zoektocht naar goede make up kwasten af kunt trappen, is dit een belangrijke vraag om over na te denken. Mocht je vooral op zoek naar veelzijdigheid zijn, raden wij je graag de Bestope Make up Kwasten set met Beauty blenders aan.

Wij vinden dit de beste uitgebreide make up set. Dit komt onder meer doordat deze set van make up kwasten uit 16 verschillende kwasten bestaat. Het gaat hierbij ook nog eens om verschillende soorten kwasten, waardoor je alle make up op de gewenste manier aan kunt brengen.

Binnen deze set vallen onder meer de kwasten voor het gezicht, de ogen, de lippen en de wenkbrauwen op. Ongeacht welke- of wat voor make up je op wilt brengen, is dat met de Bestope Make up Kwasten set met Beauty blenders maar al te goed mogelijk.

Naast de 16 kwasten krijg je ook nog een kwastenreiniger meegeleverd. Een belangrijke toevoeging, aangezien je hiermee je kwasten keurig schoonhoudt. Tevens krijg je bij aanschaf nog 4 beauty blenders meegeleverd. Met deze blenders kun je de poeder op je gezicht eenvoudig aanstippen en verspreiden.

Wil je weten welke make up kwasten je precies in deze set terugvindt? Dan raden wij je graag aan om even de verkooppagina bij onze partner Bol.com te checken. Daar staat namelijk duidelijk op een rijtje welke kwasten je in deze set terugvindt. Moraal van het verhaal: het gaat om veel verschillende soorten make up kwasten!

De algehele samenstelling van de Bestope Make up Kwasten set met Beauty blenders is naar onze wens. Dit geldt ook nog voor de prima kwaliteit. deze kwaliteit is onder meer te danken aan de synthetische haren, waar het merk Bestope voor gekozen heeft. Door deze haren geniet je van een paar voordelen:

 • De kwasten zijn diervriendelijk. Voor dit materiaal worden immers geen dieren gebruikt of gedood.
 • De kwasten zijn heerlijk zacht. Dit voelt niet alleen fijn tijdens het aanbrengen van de make up, maar je voorkomt hiermee ook nog irritaties aan je gezichtshuid.
 • De kwasten zijn duurzaam. Met deze make up kwasten geniet je jarenlang van de geweldige samenstelling. De kwaliteit is prima, waardoor je van de gewenste duurzaamheid geniet.

Het is ook nog eenvoudig om de Bestope Make up Kwasten set met Beauty blenders schoon te maken. Volgens het merk Bestope hoef je hiervoor alleen maar de meegeleverde kwastenreiniger te gebruiken. AL dit moois krijg je overigens in een handig etui geleverd. Je neemt hierdoor deze make up kwasten ook moeiteloos overal mee naar toe.

Ben je nou onder de indruk van de Bestope Make up Kwasten set met Beauty blenders? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je. Voor deze make up kwasten betaal je slechts €19,99. Gezien dit prijskaartje kun je niet de mist in gaan met deze prima make up kwasten!

4. Evvie Make up kwasten set

Hecht je veel waarde aan de uitstraling van je make up kwasten? Dan raden wij je graag de Evvie Make up kwasten set aan. Wij vinden dit namelijk de mooiste make up kwasten met een fraaie uitstraling. Dit komt vooral door de combinatie van beige en goud. Deze kleuren brengen een luxe uitstraling met zich mee.

Met de Evvie Make up kwasten set breng je op de gewenste manier je make up aan. Dit komt onder meer doordat het om een set van 12 kwasten gaat. Alle kwasten zijn voor specifiek make up en specifiek gebruik geschikt, waardoor je alle kanten op kunt met deze set.

Bijkomend voordeel: het gaat om handgemaakte make up kwasten. Dit zie je duidelijk aan de afwerking terug, evenals aan de lange levensduur. Als je nu de Evvie Make up kwasten set koopt, geniet je hier over pakweg 5 á 10 jaar nog steeds van. Met alle dank aan de professionele kwaliteit van deze make up kwasten.

Kies je voor deze prima make up kwasten? Dan krijg je alle kwasten in een handig etui geleverd. Door dit etui neem je deze kwasten overal mee naar toe. Tevens is het dankzij dit etui vrij eenvoudig om alle kwasten netjes en geordend te bewaren. Bijkomend voordeel: ook dit etui heeft weer een luxe uitstraling.

Wij raden je vooral aan om de productpagina bij Bol.com even te bekijken. Op die pagina zie je namelijk precies staan om wat voor make up kwasten het gaat. Denk hierbij aan een foundation kwast, een dunne kwast, een kwast voor het aanbrengen van oogschaduw en een highlight kwast. Elke vrouw heeft iets aan deze make up kwasten set met fraai design!

Iets wat wij ook bijzonder fraai vinden, is het prijskaartje. Voor de Evvie Make up kwasten set betaal je slechts €13. Eigenlijk ga je voor dit bedrag geen betere of uitgebreidere make up set vinden. Bovendien is de kwaliteit prima, waardoor je voor dit minieme bedrag ook nog van een jarenlange levensduur verzekerd bent. Ideaal, wat ons betreft!

5. Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro

Ben je de beste kwasten voor je make up naar jouw mening nog niet tegengekomen? Dan raden wij je graag aan om de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro te bekijken. Mogelijk sluiten deze make up kwasten nog een stuk beter op je wensen aan.

Als je voor deze set kiest, krijg je 6 kwasten geleverd. Het gaat hierbij om de volgende kwasten:

 • Foundation Brush
 • Full Blush Brush
 • Contour Brush
 • Eye Shadow Blend Brush
 • Eye Shadow Brush
 • Angled Liner Brush

Het voordeel van deze set blijkt direct: deze kwasten zijn uiterst geschikt voor de meest voorkomende situaties. Zo breng je hier eenvoudig foundation, een blush en oogschaduw mee aan. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste oogschaduw kwast? Dan kun je prima voor de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro kiezen.

Een groot voordeel van deze set vinden wij de kwaliteit. De kwasten zijn namelijk van zachte synthetische haren gemaakt. Deze haren voelen zacht voor je huid aan, voorkomen irritaties aan je gezichtshuid en zijn ook nog diervriendelijk. De haartjes gaan bovendien jarenlang mee, waardoor je de komende jaren optimaal genieten van deze make up kwasten.

Bij aanschaf van de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro krijg je bovendien handige extra’s meegeleverd. Het hoogtepunt hiervan vinden wij het e-book­. In dit e-book vind je de beste tips voor het gebruik maken van deze kwasten, voor het aanbrengen van make up en voor het verwijderen van make up. Concreet betekent dit dat je alle mogelijke informatie in dit e-book vindt.

Wat wij ook nog handig vinden, is het soort van etui dat je geleverd krijgt. In dit etui kun je de 6 kwasten eenvoudig en netjes opbergen. Je kunt ze hierdoor niet kwijtraken en je neemt ze hierdoor probleemloos overal mee naar toe.

Moet je voor deze make up kwasten nou de hoofdprijs betalen? Dat valt volgens ons nog wel mee. Voor de Bamboozy Makeup Kwasten Set Tarwestro betaal je ongeveer €20. Dit bedrag is wat ons betreft volledig in lijn met de kwaliteit, de samenstelling en de meegeleverde extra’s. Al met al zijn wij groot fan van deze make up kwasten van Bamboozy!

Ons onderzoek naar de beste make up kwasten

 • Meer dan 375 make up kwasten bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat zijn make up kwasten precies?

Make up kwasten zijn kwasten waarmee je make up aanbrengt. Dit doe je op eenvoudige, snelle en handige manier, zolang je over goede make up kwasten beschikt.

Het is niet eenvoudig om make up kwasten uit te kiezen. Dit komt onder meer doordat je uit veel soorten make up kwasten kunt kiezen. Daar zoomen we verderop in dit artikel nog even op in.

We willen je eerst benadrukken dat je niet alléén make up kwasten nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld ook de beste make up spiegel nodig. Mogelijk sluit een make up spiegel met verlichting wel het beste op je wensen aan.  

Veel soorten make up kwasten

Voor welke make up kwasten kun je nou het beste gaan? Dit hangt vooral af van de wensen die je hebt met betrekking tot de kwasten. Waar wil je de kwasten precies voor gebruiken? En hoeveel kwasten je tot je beschikking hebben? Je kunt op 2024 in ieder geval uit meerdere soorten make up kwasten kiezen:

Oogschaduw Kwasten:

Platte Oogschaduw Kwast: Voor het aanbrengen van oogschaduw op het ooglid. Ze hebben dichte borstels waardoor kleur gemakkelijk aangebracht kan worden.

Blending Kwast: Rondere, zachtere vorm voor het blenden van oogschaduw in de moeilijk te bereiken hoekjes.

Pencil Kwast: Voor precisiewerk, zoals het definiëren van de buitenste V van het oog.

Wenkbrauw Kwast:

Schuin en dun, speciaal voor het nauwkeurig aanbrengen van wenkbrauwproducten.

Blush Kwast:

Medium tot groot met een afgeronde vorm. Gebruikt om blush aan te brengen op de appels van de wangen.

Contour Kwast:

Schuin of strakker van vorm om producten aan te brengen in de holtes van de wangen, haarlijn en kaaklijn.

Bronzer Kwast:

Groot en pluizig voor het aanbrengen van bronzer voor een zongebruinde look.

Wil je make up kwasten aanschaffen? Dan moet je dus een keuze tussen deze kwasten maken. Of je kiest voor een uitgebreide set met daarin goede make up kwasten. Dan ben je met één aankoop direct klaar.

Wat zijn de voordelen van de beste make up kwasten?

Met goede make up kwasten geniet je van belangrijke voordelen:

 • Je brengt eenvoudig en nauwkeurig je make up aan. Dit is puur te danken aan de samenstelling van make up kwasten. Deze beschikken bijvoorbeeld over de beste haartjes, waardoor je eenvoudig en nauwkeurig al je make up aan kunt brengen.
 • Weinig tot geen make up verlies. Gebruik je slechte make up kwasten? Dan verspil je onopgemerkt de nodige hoeveelheid make up met die kwasten. Indien je voor goede make up kwasten kiest, is daar gelukkig géén sprake van.
 • De kwasten gaan lang mee. Met goede make up kwasten ben je ook van de gewenste duurzaamheid verzekerd. Dit houdt in dat je de komende jaren met veel plezier gebruik van de kwasten maakt.
 • Goed voor je gezichtshuid. Als je slechte tot matige make up kwasten gebruikt, is dit van invloed op de conditie van je gezichtshuid. Deze kwasten zorgen bijvoorbeeld voor irritaties aan/van/op de gezichtshuid. Daar hoef je bij geschikte make up kwasten gelukkig niet bang voor te zijn.
 • Diervriendelijke kwasten. Alle goede make up kwasten delen nóg een gemeenschappelijke eigenschap met zich mee: het zijn allemaal diervriendelijke kwasten. Dit houdt onder meer in dat de kwasten niet op dieren getest zijn of van dierlijke materialen vervaardigd zijn.
 • Veelzijdig te gebruiken. Kies je voor de beste varianten? Dan kies je in veel gevallen voor een set met daarin meerdere make up kwasten. Als dit inderdaad het geval is, kun je deze kwasten op een veelzijdige manier gebruiken. Dát is wat ons betreft een groot voordeel van de goede make up kwasten.

Wat zijn de nadelen van de beste make up kwasten?

Doe je altijd verstandig aan de aanschaf van goede make up kwasten? Ja, zonder enige twijfel. Wel moet je met één aandachtspunt rekening houden:

 • Je moet de kwasten goed schoonmaken. Zeker bij de betere make up kwasten is het belangrijk om ze goed schoon te houden. Doordat louter de beste haartjes gebruikt worden, kan make up zich hiertussen ophopen. Dat wil je niet, dus moet je regelmatig de kwasten goed schoonmaken. Dit kost enige moeite, tijd en wellicht ook geld als je een goede kwastenreiniger nodig hebt.
De Real Techniques Expert Face Brush is de beste make up kwast

Heb je de beste make up kwasten nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 niet de beste make up kwasten voor in jouw situatie tegengekomen? Dan raden wij je graag aan om ook nog even naar de onderstaande 5 varianten te kijken. Mogelijk sluit één van deze make up kwasten goed/beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste make up kwasten?

Heb je je pijlen op de beste make up kwasten gericht? Dan raden wij je dus aan om voor één van de bovenstaande soorten kwasten te kiezen. Maar, binnen deze 10 soorten kwasten vind je grote verschillen terug. Wij raden je daarom aan om een goede vergelijking te maken. Let hierbij onder meer op onderstaande aandachtspunten.

Soorten make up kwasten

Je hebt allereerst met de verschillende soorten make up kwasten te maken. Bepaal heel goed welke make up kwasten je wilt hebben. Hoe je dat doet? Dat doe je door over deze twee vragen na te denken:

 • Wat voor make up gebruik je? Als je weet welke make up je gebruikt, weet je ook welke make up kwasten je nodig hebt.
 • Wil je een losse kwast of een complete set? Idealiter kies je voor een set met daarin meerdere make up kwasten. Met zo’n set kun je immers verschillende soorten make up perfect aanbrengen!

Samenstelling van de make up kwasten

Wij raden je ook aan om goed naar de samenstelling van de make up kwasten te kijken. Let hierbij op de volgende punten:

 • Aantal & soort make up kwasten. Check eerst goed hoeveel kwasten je precies geleverd krijgt. Check ook om wat voor make up kwasten het  gaat en stem dit af op je gewenste gebruik.
 • Materiaal van de kwasten. Check ook goed van welk materiaal de kwasten gemaakt zijn. Kies altijd voor kwasten van duurzaam en diervriendelijk materiaal.
 • Handgreep van de kwasten. Met goede make up kwasten kun je je make up nauwkeurig aanbrengen. Daarvoor moeten de kwasten echter wel fijn in de hand liggen. Kijk daarom goed naar de handgreep van de kwasten.

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je op de prijs en kwaliteit. Op dit gebied raden wij je graag het volgende aan:

 • Investeer in de beste varianten. Voor de beste kwasten ben je snel tussen de 20 en 30 euro kwijt. Dat is echter geen probleem, aangezien je jarenlang geniet van deze kwasten.
 • Ga voor bovenstaande varianten. Alle bovenstaande varianten zijn van de beste merken én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers. Mede daarom hebben wij deze kwasten als ‘beste koop’ aangewezen!

Veelgestelde vragen over make up kwasten

Hoe hebben wij de top 10 make up kwasten geselecteerd?

Dit hebben we gedaan door talloze make up kwasten kritisch te bekijken. Onder meer naar het materiaal, de afwerking, de mogelijkheden en de prijs-kwaliteitsverhouding hebben we gekeken. Ook hebben we nog naar de reviews/bevindingen van andere gebruikers gekeken.

Is deze make up kwasten test eerlijk uitgevoerd?

Ja, deze make up kwasten test is absoluut eerlijk uitgevoerd. Dit komt onder andere doordat wij deze test volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij níet met merken of fabrikanten samenwerken. Hierdoor zijn wij in staat om 100% onafhankelijke adviezen met je te delen.

Waarom hebben wij deze make up kwasten test uitgevoerd?

Dit hebben we gedaan omdat we jou van het juiste advies willen voorzien. Het juiste advies met betrekking op de beste make up kwasten én met betrekking tot andere producten voor in de slaapkamer. De adviezen die wij je in dít artikel hebben gegeven, zijn in ieder geval 100% te vertrouwen.

Hoe vaak moet ik mijn make-up kwasten reinigen?

Idealiter na elk gebruik voor kwasten gebruikt voor vloeibare producten en wekelijks voor poederkwasten om bacteriegroei en huidirritatie te voorkomen.

Hoe droog ik mijn make-up kwasten na het wassen?

Knijp overtollig water uit en vorm de borstelharen terug in hun oorspronkelijke vorm. Leg ze plat te drogen op een handdoek zodat het water eruit kan lopen.

Wat is het verschil tussen synthetische en natuurlijke make-up kwasten?

Synthetische kwasten zijn gemaakt van kunstvezels, ideaal voor vloeibare en crème producten, terwijl natuurlijke kwasten gemaakt van dierlijk haar beter zijn voor poederproducten.

Hoe bepaal ik welke make-up kwasten ik nodig heb?

Dit hangt af van je make-up routine; essentiële kwasten zijn onder andere een foundationkwast, poederkwast, blushkwast, oogschaduwkwast en een wenkbrauwkwast.