Beste make up spiegel van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Een make up spiegel is voor zo’n beetje elke vrouw onmisbaar. Als je graag make up op doet, heb je namelijk al baat bij zo’n spiegel. Je doet je make up hier een stuk eenvoudiger mee, waardoor je ’s ochtends zelfs je wekker iets laten kunt zetten. Spreekt dit je aan? Kies dan voor een goede make up spiegel. Wij hebben speciaal voor jou een complete top 10 van de beste make up spiegels samengesteld.

Onze 5 beste make up spiegels van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste make up spiegels bij de goedkoopste aanbieder:


1. Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting

Wat is de beste koop van 2024? Dat is één van de vragen die wij onszelf ook gesteld hebben, met name omdat wij direct doorhadden dat het aanbod nogal divers is. Je hebt in 2024 uit tal van varianten de keuze. Binnen dit diverse aanbod gaat onze voorkeur uit naar de Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting.

Wij vinden dit de beste koop van 2024. Dit is onder meer aan de handige vormgeving te danken. Je hangt deze spiegel aan de muur op, waarna je ‘m ook nog kunt draaien. Door deze vormgeving kun je deze make up spiegel op een veelzijdige manier gebruiken.

Je kunt ‘m elke ochtend voor je make up gebruiken. Neem plaats achter deze spiegel, stel ‘m op de gewenste manier in en doe je make up op de gewenste manier. Een kind kan de was doen! Wat je ook nog met de Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting kunt doen, is je lenzen indoen. Daar leent de vormgeving zich namelijk ook prima voor.

Een ander pluspunt is de 10x vergroting. Door de spiegel om te draaien, creëer je een vergroting met factor 10. Door deze vergroting is dit dus een ideale spiegel om je lenzen in te doen. Ook is dit een ideale make up spiegel om op een nauwkeurige manier je make up op te doen. Super handig als je bijvoorbeeld mascara op wilt doen.

Overigens is de Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting voor mannen én vrouwen geschikt. Wil je als man zijnde een crème opsmeren? Of wil je graag je baard nauwkeurig scheren? Ook dan heb je baat bij deze make up spiegel. Mede hierdoor is deze spiegel voor in elke badkamer een aanwinst.

Een ander groot voordeel vinden wij de LED verlichting. Dankzij deze verlichting kun je ook op de donkere ochtenden perfect je make up op doen. Of je baard afscheren. Of je crème opsmeren. Deze LED verlichting is prettig voor de ogen, bevindt zich om de spiegel heen en komt elke dag weer van pas. Ook als je ’s avonds laat bijvoorbeeld de make up van je gezicht wilt verwijderen.

De algehele vormgeving van de Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting is dus naar onze wens. Dat heeft ook nog met de fraaiheid van deze make up spiegel te maken. Mede door de verlichting en de chromen afwerking vinden wij dit een prachtige spiegel om te zien. Zelfs als je een hypermoderne badkamer hebt, sluit deze spiegel perfect op je wensen aan.

Moet je de Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting vanwege de LED verlichting op een stopcontact aansluiten? Nee, gelukkig niet! Deze make up spiegel is oplaadbaar, waardoor je totaal geen omkijken naar een stroompunt hebt. Dit komt ook nog de energiezuinigheid ten goede! Bij aanschaf krijg je overigens een geschikte oplaadkabel meegeleverd.

Op welke manier breng je graag je make up aan? Bij de Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting maakt dit gelukkig helemaal niks uit. Deze make up spiegel is namelijk 360 graden roteerbaar. Zowel verticaal als horizontaal, waardoor je deze spiegel altijd op de gewenste manier én in de gewenste hoek instelt.

Al met al vinden wij dit een geweldige make up spiegel. Dat is ook nog aan de eenvoudige bediening te danken. Wil je bijvoorbeeld de verlichting aan of uit zetten”? Dan kun je dit eenvoudig met een aanraaksensor schakelaar doen. Je hoeft dus geen knop in te drukken, maar alleen maar je vinger op de schakelaar te leggen.

Goed om te weten: de Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting wordt ontzettend goed beoordeeld door de huidige gebruikers. Bovendien blijkt uit deze reviews dat dit een uiterst populaire make up spiegel is. Al meer dan 500 kopers hebben hun mening over deze make up spiegel achtergelaten!

Overigens is de prijs-kwaliteitsverhouding subliem. Dit is een make up spiegel die jarenlang mee gaat en je net iets meer dan 50 euro kost. Maak je vervolgens 10 jaar gebruik van deze spiegel? Dan betaal je dus omgerekend slechts 5 euro per jaar. Dit maakt deze make up spiegel nóg interessanter, wat ons betreft!

2. Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting

Welke eisen stel jij aan je nieuwe make up spiegel? Is één van je eisen/wensen bijvoorbeeld dat je samen met me je partner gebruik van de make up spiegel kunt maken? Of wil je je nieuwe make up spiegel voor professionele doeleinden gebruiken? In dergelijke gevallen raden wij je de Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting aan.

Wij vinden dit de beste koop voor het grote werk. Dat is aan een paar belangrijke factoren te danken:

 • Het is een grote make up spiegel. De Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting is 65 bij 50 centimeter groot. Door deze afmetingen is het niet zozeer een make up spiegel die je even in je badkamer zet. In plaats daarvan is het een prima make up spiegel voor als je een visagist bent.
 • Glasheldere spiegel. Het merk Novalie heeft bij deze make up spiegel voor glashelder glas gekozen. Dit klinkt wellicht een beetje raar, maar zo bedoelen we het niet. Doordat dit glas zo helder is, heb je perfect zicht op je gezicht.
 • 360 graden draaibaar. Wil je thuis van deze make up spiegel groot gebruik maken? Dan is het fijn dat je ‘m 360 graden in het rond kunt draaien. Je stelt ‘m hierdoor altijd volledig naar je wens én op de huidige situatie in.
 • Dimbaar licht. Zoals je mogelijk al gezien had, is deze make up spiegel ook van licht voorzien. Het mooie hierbij is dat je uit 3 verschillende lichtstanden kunt kiezen. Ook hiermee pas je deze make up spiegel volledig op de huidige situatie aan.

De Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting beschikt ook nog over een 10x vergroting. Dit geldt niet voor de gehele spiegel, maar voor het rondje aan de rechterbovenzijde. Als je hierin kijkt, wordt alles met een factor 10 uitvergroot. Dit is bijzonder handig als je gedetailleerd make up aan moet brengen. Of je lenzen in wilt doen.

Je moet wel even goed naar de toepasbaarheid van de Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting kijken. Heb je een kleine badkamer? Dan is dit uiteraard niet de beste optie voor je. Heb je een grote badkamer, hecht je veel waarde aan je make up spiegel of ben je voor professionele doeleinden op zoek naar een nieuwe spiegel? Dan is dit zeker wel de beste optie voor je.

Al met al zijn wij uitermate te spreken over de Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting. Dit geldt blijkbaar ook voor veel andere kopers. Bijna 200 kopers hebben een review achtergelaten, waarvan de gemiddelde score een 4,9 is. Dat is opvallend hoog, aangezien de maximale score bij Bol.com een 5,0 is!

Wil je deze make up spiegel voor het grotere werk aanschaffen? Dan moet je wel even goed naar het prijskaartje kijken. Voor de Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting betaal je namelijk €109. Het is aan jou om te bepalen of je dit bedrag wel of niet uit wilt geven. Wij zijn in ieder geval groot fan van deze grote make up spiegel!

3. Melodii ML10X Make Up Spiegel met LED Verlichting

Gaat je voorkeur uit naar een goedkopere make up spiegel? Of wil je het liefste een vrij eenvoudige make up spiegel hebben? Voor in deze beide situaties vinden wij de Melodii ML10X Make Up Spiegel met LED Verlichting een geschikte make up spiegel.

Deze spiegel valt onder meer de eenvoud op. Dit is een spiegel die je gewoon op een tafeltje neer kunt zetten, waarna je je make up eenvoudig kunt doen. Het is hierdoor mogelijk om deze make up spiegel op elke gewenste plek te zetten. En te gebruiken.

Daarbij valt ook op dat dit een vrij compacte make up spiegel is. Doordat deze spiegel zo compact is, geef je ‘m heel eenvoudig een plekje in je slaapkamer of badkamer. Ook zijn wij uitermate te spreken over het voetje van deze make up spiegel. Als je deze spiegel op een bureau of tafeltje neerzet, staat ‘ie zo stevig als een huis.

Vervolgens kun je de Melodii ML10X Make Up Spiegel met LED Verlichting op de gewenste manier gebruiken. Je kunt deze make up spiegel uiteraard voor make up gebruiken, maar ook om je baard eraf te scheren. Ook deze spiegel is voor heren én dames geschikt. Dat komt ook doordat je deze spiegel kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het in- of uitdoen van je lenzen.

De Melodii ML10X Make Up Spiegel met LED Verlichting biedt ook nog een 10x vergroting aan. Dit is uitermate handig als je gedetailleerd make up aan wilt brengen. Of als je gedetailleerd je baard wilt scheren. Of als je je lenzen in- en uit wilt doen. Voor dat laatste is het ook wel zo prettig om goed beeld te hebben.

De algehele samenstelling van deze make up spiegel is dus naar onze wens. Dat is ook nog te danken aan de geweldige LED verlichting. Zodra je deze verlichting aan doet, is het net alsof je naar het normale daglicht kijkt. Dit heeft het merk Melodii ontzettend goed voor elkaar gekregen.

Voor het natuurlijke licht maakt de Melodii ML10X Make Up Spiegel met LED Verlichting gebruik van 16 LED lampen. Je geniet hierdoor vanuit elke hoek van het gewenste licht op je gezicht. In combinatie met de kleur van het licht, het is net daglicht, is dit één van de betere varianten op het gebied van verlichting.

Mogelijk heb je het al opgemerkt, maar deze spiegel is volledig vierkant. Dit betekent dat je ‘m nog eenvoudiger een plekje in je badkamer of slaapkamer kunt geven. Tevens is het ideaal dat je deze make up spiegel 360 graden kunt draaien. Je stelt ‘m hiermee perfect af op het gewenste gebruik.

Spreekt deze make up spiegel je aan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Mede ook door het zeer voordelige prijskaartje. Voor de Melodii ML10X Make Up Spiegel met LED Verlichting betaal je slechts €28,95. Voor nog geen 3 tientjes heb je al de beschikking over een prima, veelzijdige en super handige make up spiegel.

Wij zijn al met al groot fan van de Melodii ML10X Make Up Spiegel met LED Verlichting. Deze make up spiegel is door bijna 200 mensen bij Bol.com beoordeeld. De gemiddelde score hiervan is zeer hoog. Alleen uit dit gegeven blijkt al dat deze spiegel bij veel mensen in de smaak valt. Bij jou ook? Je bestelt hem voor nog geen 30 euro!

4. Gadgy Make Up Spiegel

Make up spiegels worden in 2024 in allerlei soorten en maten aangeboden. Dit blijkt overduidelijk uit de drie bovenstaande varianten. Ook blijkt dit uit de Gadgy Make Up Spiegel. Wij vinden dit een zeer goede make up spiegel voor het aanbrengen van cosmetica of make up.

Dit is onder meer aan de super handige samenstelling te danken. Deze make up spiegel bestaat uit drie delen:

 • Het middelste gedeelte. Dit gedeelte is lekker groot en is ook nog van verlichting voorzien. Dankzij deze verlichting heb je nog beter zicht op je gezicht. Handig tijdens het aanbrengen van je make up of tijdens het scheren van je baard.
 • Het rechter gedeelte. Het rechter gedeelte is net iets kleiner dan het middelste gedeelte, maar bevindt zich wel in een andere hoek. Dit is handig als je bijvoorbeeld make up op je wang(en) aan wilt brengen.
 • Het linker gedeelte. Het linker gedeelte bestaat uit twee verschillende delen. Deze beide delen bieden een vergroting aan. De bovenste spiegel vergroot met factor 2 en de onderste spiegel met factor 3. Ook dit is super handig voor het aanbrengen van je make up.

Al met al is dit een drieluik make up spiegel. Het voordeel hiervan is dat je altijd op de gewenste manier je make up aan kunt brengen. Een ander voordeel hiervan is dat je deze make up spiegel makkelijk in kunt klappen. Hierdoor ben je in staat om de Gadgy Make Up Spiegel eenvoudig op te bergen.

De Gadgy Make Up Spiegel is ook nog van een dimbaar licht voorzien. Het merk Gadgy heeft voor maar liefst 22 LED lampjes gekozen, waardoor je van de perfecte belichting verzekerd bent. Tijdens het aanbrengen van je make up heb je hierdoor ook geen last van schaduw op je gezicht.

Wil je graag gebruik maken van deze verlichting? Dan moet je wel deze spiegel opladen of je moet gebruik maken van batterijen. Bij aanschaf krijg je deze batterijen niet meegeleverd. Een wellicht betere optie is daarom om gebruik te maken van een USB kabel.

De algehele samenstelling van de Gadgy Make Up Spiegel is overigens super handig. Dit is onder meer aan het opbergvakje te danken. In dit vakje berg je onder meer gebruikte make-up of sieraden op. Je houdt hiermee je slaapkamer of badkamer nóg netter.

Tevens is het mogelijk om deze make up spiegel 180 graden te draaien. Je kunt de Gadgy Make Up Spiegel hierdoor volledig naar je eigen wens draaien. Vanuit elke hoek ben je hierdoor in staat om op de gewenste manier je make up aan te brengen.

Onder aan de streep zijn wij groot fan van deze make up spiegel. Dat wordt nog verder versterkt door het prijskaartje. Voor de Gadgy Make Up Spiegel betaal je slechts €28. Aangezien dit zo’n fijne make up spiegel is, vinden wij dit een uitermate interessant prijskaartje!

5. Omliox Make Up en Scheer Spiegel

Ben je op zoek naar een nieuwe make up spiegel? Om te bepalen wat voor jou de beste koop is, moet je vooral naar je wensen kijken. Op welke manier, waar en hoe wil je gebruik maken van je nieuwe spiegel? Mogelijk sluit de Omliox Make Up en Scheer Spiegel het beste op je wensen aan. Wij zijn in ieder geval erg te spreken over deze make up spiegel.

Dat komt onder meer door het eenvoudige ontwerp. Deze spiegel bestaat uit niks meer dan een voetje met daarop een ronde spiegel. Je kunt ‘m hierdoor ontzettend eenvoudig een plekje in je slaapkamer of badkamer geven. Of zou je wellicht de Omliox Make Up en Scheer Spiegel op meerdere plekken willen gebruiken? Ook dat is goed mogelijk, mede door de compactheid.

Niet alleen de eenvoud is een groot voordeel, maar ook de 10x vergroting. Aan één zijde biedt de spiegel een vergroting van 10 aan, waardoor je nog nauwkeurig je make up aan kunt brengen. Hierdoor is deze make up spiegel ook uiterst geschikt voor het scheren van je baard of het indoen van je lenzen.

Draai je de spiegel weer naar de andere kant om? Dan geniet je van een normale glasplaat. De glasplaat heeft een diameter van 19 cm, waardoor het ook een lekker compacte make up spiegel is. Dit is super handig als je niet al te veel ruimte hebt. Of als je verder weinig eisen aan je nieuwe make up spiegel stelt.

Goed om te weten: deze spiegel heeft geen verlichting. Het kan hierdoor wellicht iets lastiger zijn om in het donker make up aan te brengen. Ook kun je hierdoor bijvoorbeeld last van schaduw op je gezicht krijgen, tijdens het aanbrengen van je make up.

De onderkant van de Omliox Make Up en Scheer Spiegel is van schuimrubber vervaardigd. Dit materiaal zorgt ervoor dat deze make up spiegel zo stevig als een huis staat. Bovendien is het voetje relatief zwaar uitgevoerd. Je zet deze make up spiegel neer en je hebt vervolgens nergens meer omkijken naar.

Bij veel mensen is deze make up spiegel in ieder geval in de smaak gevallen. Dit blijkt overduidelijk uit de vele positieve reviews bij onze partner Bol.com. Bijna 100 kopers hebben een review achtergelaten, waarvan de gemiddelde score zeer hoog is. Dát geeft duidelijk aan dat dit één van de betere make up spiegels is.

Wat je voor deze make up spiegel moet betalen? Slechts €17,95. Dit is volgens ons dan ook het laatste – en mogelijk belangrijkste – voordeel van de Omliox Make Up en Scheer Spiegel. Voor nog geen 20 euro heb je al de beschikking over deze handige én eenvoudige make up spiegel. Al met al raden wij je de aanschaf hiervan maar al te graag aan.

Ons onderzoek naar de beste make up spiegel

 • Meer dan 360 make up spiegels bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 4 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een make up spiegel precies?

Een make up spiegel is een speciale spiegel die gebruikt wordt voor het aanbrengen van make up. Ook kun je zo’n spiegel gebruiken voor het indoen van je lenzen of het scheren van je baard.

Het is een misvatting dat een make up spiegel alleen voor vrouwen geschikt is. Integendeel zelfs. Als man zijnde heb je ook zeker baat bij een make up spiegel.

Waar je gebruik van deze spiegel gaat maken, is volledig aan jou. Je kunt ‘m prima in je slaapkamer gebruiken, maar ook in je badkamer. Mocht je voor een compacte make up spiegel gaan, is het zelfs mogelijk om ‘m mee op reis te nemen. Pak in dat geval wel de spiegel even goed in.

Wat is de beste professionele make up spiegel?

De beste professionele make up spiegel is wat ons betreft de Novalie Grote Hollywood Spiegel met Verlichting. Dit is een grote make up spiegel met geweldige verlichting en de gewenste instelmogelijkheden.

Voor wie is een make up spiegel geschikt?

In de vroege ochtend gaat je radiowekker af. Je stapt je bed uit, je hebt weinig zin in de dag en je kijkt jezelf in de spiegel aan. Mogelijk zitten je haren in de klit, heb je afdrukken op je gezicht staan en heb je dikke wallen. Het is dus de hoogste tijd om jezelf even te fatsoeneren.

Op dat moment heb je een goede make up spiegel nodig. Je kunt hiermee immers eenvoudig je make up aanbrengen. Maar, dat is niet het enige waar je een make up spiegel voor kunt gebruiken. Wij zijn van mening dat een make up spiegel voor zo’n beetje iedereen geschikt is:

 • Voor vrouwen. Voor vrouwen is een make up spiegel uiteraard onmisbaar. Met zo’n spiegel breng je eenvoudig je make up, mede door de eenvoud van de spiegel. Ook zijn goede make up spiegels veelal van licht voorzien.
 • Voor mannen. Voor mannen is een make up spiegel ook een aanrader. Dit is bijvoorbeeld handig als je regelmatig je baard netjes wilt scheren. Of als je elke dag je lenzen in en uit wilt doen.
 • Voor kinderen. Heeft je kind al op relatief jonge leeftijd lenzen? Dan kan een make up spiegel ook uitkomst bieden. Mede door de vergrotingsfactor is het ook voor kinderen eenvoudig om lenzen in te brengen.
 • Voor professionals. Ben je als visagist actief? Of ben je op een andere manier veelal met make up bezig? Ook dan heb je baat bij een goede make up spiegel. Zo’n spiegel is uitermate geschikt voor professionals en voor allerlei beroepen.

Veel soorten make up spiegels

Heb je al naar het aanbod van make up spiegels gekeken? Dan heb je al opgemerkt dat je uit veel soorten make up spiegels kunt kiezen. Je hebt de keuze uit meerdere afmetingen, uit meerdere vormgevingen en uit meerdere extra’s.  

Mede hierom is het van belang om goed naar het gewenste gebruik te kijken. Op basis daarvan maak je een keuze tussen de verschillende soorten spiegels. Enkele veelvoorkomende make up spiegels zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Staande spiegel. Een staande make up spiegel is toch wel heel handig te noemen. Je zet zo’n spiegel in je bad- of slaapkamer neer, waarna je eenvoudig je make up aan kunt brengen.
 • Wandspiegel. Het is ook mogelijk om een make up spiegel aan de wand op te hangen. Als je dat doet, heb je perfect zicht op je huid. Je kunt bovendien eenvoudig de spiegel in de gewenste hoek draaien.
 • Vergrotende spiegel. Eigenlijk alle make up spiegel biedt een flinke vergroting aan. Dit is handig als je bijvoorbeeld je lenzen in wilt doen. Of als je nauwkeurig make up aan wilt brengen.
 • Dubbelzijdige spiegel. Een dubbelzijdige spiegel biedt aan één kant een vergroting aan en biedt aan de andere kant ‘normaal’ zicht aan. Met zo’n dubbelzijdige spiegel geniet je dan ook van extra veel gemak en mogelijkheden.

Blijft het bij alleen deze soorten spiegels? Nee, als je op zoek naar een make up spiegel gaat, kom je al snel nog veel meer varianten tegen.

Wat zijn de voordelen van een make up spiegel?

De aanschaf van een make up spiegel is absoluut aan te raden. Dit komt onder meer door de volgende voordelen:

 • Je geniet van een goed zicht op details. Als je bijvoorbeeld je make up aan wilt brengen, komt het op detailniveau aan. Dat is ook het geval als je je lenzen indoet of je baard scheert. Gelukkig heb je met een make up spiegel perfect zicht op de details.
 • Je kunt ‘m naar wens verstellen. Nagenoeg alle make up spiegels zijn geheel naar wens te verstellen. Zo kun je ‘m veelal 360 graden draaien of de hoek van de spiegel veranderen. Door dit te doen, heb je dus nóg beter zicht op je gezicht.
 • Hij is eenvoudig in gebruik. Een goede make up spiegel is ook nog eens eenvoudig in gebruik. Je hoeft ‘m alleen maar naar wens in te stellen en vervolgens in de spiegel te kijken. Met een make up spiegel is het aanbrengen van make up een koud kunstje!
 • Je geniet van fijne verlichting. Het is bij de meeste make up spiegels ook nog optimaal genieten van de verlichting. Door deze verlichting heb je nog beter zicht én geen last van schaduwen op je gezicht.
 • Een goede make up spiegel is niet duur. Heb je een interessante make up spiegel op het oog? Dan merk je al snel op dat je voor zo’n spiegel niet de hoofdprijs hoeft te betalen.
 • Je hebt uit veel varianten de keuze. Een ander groot voordeel is het diverse aanbod. Je kunt in 2024 uit ontzettend veel make up spiegels kiezen, waardoor je voor in elke situatie een geschikte spiegel vindt.

Wat zijn de nadelen van een make up spiegel?

Is een goede make up spiegel dan helemaal perfect? Nee, dat is niet het geval. Bij zo’n beetje elke make up spiegel heb je met een paar aandachtspunten te maken:

 • Een make up spiegel kan beslaan. Maak je in je badkamer gebruik van een make up spiegel? Dan moet je even goed beseffen dat de spiegel kan beslaan. Om dit (deels) te voorkomen, raden wij je de beste koop met licht aan. Door het licht beslaat de spiegel al een stuk minder.
 • Voor de verlichting heb je stroom nodig. Wil je graag van de verlichting van de make up spiegel gebruik maken? Dan heb je hier stroom voor nodig. Je moet ‘m dus in de buurt van een stopcontact zetten, gebruik maken van batterijen of ‘m middels een USB kabel opladen.
De Mirlux Make Up Spiegel met Led Verlichting is de beste make up spiegel

Heb je de beste make up spiegel nog niet gevonden?

Eerder in dit artikel heb je al kennisgemaakt met de 5 beste make up spiegels. Spreken die spiegels je niet helemaal aan? Check dan ook nog even onderstaande 5 spiegels. Mogelijk sluit één van deze make up spiegels beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste make up spiegel?

Wil je dolgraag van de voordelen van een make up spiegel genieten? Is je huidige make up spiegel aan vervanging toe? Of wil je voor het eerst een nieuwe make up spiegel kopen? In al deze situaties moet je even goed op onderstaande aandachtspunten letten. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten voor je zoektocht naar de beste make up spiegel.

Soort make up spiegel & gewenste gebruik

Ten eerste moet je goed naar het soort make up spiegel kijken. Zoals we eerder al besproken hebben, kun je uit meerdere soorten make up spiegels kiezen. Om binnen dit aanbod tot de beste koop te komen, heb je vooral met je wensen te maken.

Denk op voorhand goed over het gewenste gebruik na. Weet je hoe, waar en waarvoor je je make up spiegel wilt gebruiken? Dan maak je eenvoudiger een keuze tussen de verschillende soorten make up spiegels!

Samenstelling

Ten tweede heb je met de samenstelling van de spiegel te kijken. Let onder meer op onderstaande aandachtspunten:

 • Vormgeving. Wil je voor een ronde- of vierkante make up spiegel gaan? Dat is aan jou om te bepalen. Kijk in ieder geval goed naar de vormgeving.
 • Draaibaarheid. Is het mogelijk om de make up spiegel te draaien? Die kans is heel groot, aangezien de meeste fabrikanten hiervoor kiezen.
 • Verlichting. Het is ook belangrijk om goed naar de verlichting te kijken. Beschikt de make up spiegel over verlichting? Kun je deze verlichting eventueel naar wens instellen? En gaat het om LED verlichting? Dit zijn belangrijke vragen om even goed naar te kijken.
 • Vergroting. Je moet ook even goed naar de vergrotingsfactor kijken. Dit is eigenlijk één van de belangrijkste punten die je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.
 • Tweezijdigheid. Check ook goed of het om een tweezijdige make up spiegel gaat. Als dit het geval is, draai je de spiegel om. Daarmee creëer je eenvoudig de gewenste vergroting.
 • Afmetingen. Het is ook verstandig om even goed naar de afmetingen te kijken. Sommige make up spiegels zijn bijzonder compact, terwijl andere make up spiegels tot wel een halve meter breed zijn.

Ons advies: bepaal goed waar én hoe je de make up spiegel wilt gebruiken. Dan wordt het al een stuk makkelijker om naar bovenstaande aandachtspunten te kijken.

Prijs & kwaliteit

Wil je de beste variant aanschaffen? Kies dan voor één van de 10 bovenstaande make up spiegels. Deze spiegels bieden namelijk allemaal dezelfde voordelen:

 • Ze zijn van de gewenste kwaliteit. Dit betekent dat je van een jarenlange levensduur verzekerd bent. Dat betekent ook dat je jarenlang geniet van de make up spiegel in je slaapkamer of badkamer.
 • Ze worden goed beoordeeld. Dat ze van de gewenste kwaliteit zijn, blijkt ook uit de beoordelingen van andere kopers. De bovenstaande make up spiegels worden heel goed beoordeeld door huidige gebruikers.
 • Ze zijn betaalbaar. Wij zijn ook van mening dat bovenstaande make up spiegels betaalbaar zijn. Ongeacht wat je budget is, vind je in onze top 10 wel een geschikte make up spiegel. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe make up spiegel!

Veelgestelde vragen over make up spiegels

Hoe hebben wij de top 10 make up spiegels geselecteerd?

Hiervoor hebben wij tientallen make up spiegels bekeken. Deze spiegels hebben we beoordeeld op gebruiksgemak, mogelijkheden, samenstelling en afmetingen. Tevens hebben we naar de geschiktheid van de make up spiegel gekeken. Zo hebben we ook bewust gekeken naar de beste professionele make up spiegel. Ook de prijs, kwaliteit en ervaringen van andere kopers hebben we nog als uitgangspunt genomen.

Is deze make up spiegel test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij hebben deze make up spiegel test 100% eerlijk uitgevoerd. Dat komt onder meer doordat wij de test volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook hebben we 100% onafhankelijk ons onderzoek gedaan. Dit houdt puur in dat wij niet met andere merken of fabrikanten samen zijn gaan werken.

Waarom hebben wij deze make up spiegel test uitgevoerd?

Dit hebben we met één duidelijke reden gedaan: wij willen jou perfect adviseren. Daar schort het bij vergelijkbare websites aan, waardoor wij besloten hebben om het anders aan te pakken. Dat resulteert in bovenstaande top 10 inclusief de andere adviezen die wij je hierboven hebben gegeven.

Wat zijn de voordelen van een make-up spiegel met verlichting?

Een make-up spiegel met verlichting biedt betere zichtbaarheid en simuleert natuurlijk licht, wat helpt voor een nauwkeurigere applicatie van make-up.

Hoe kies ik de juiste vergroting voor mijn make-up spiegel?

Kies een vergroting die past bij jouw behoeften; 5x tot 10x vergroting is ideaal voor gedetailleerde taken zoals het aanbrengen van eyeliner, terwijl een lagere vergroting goed is voor algemene toepassingen.

Zijn er draagbare make-up spiegels beschikbaar?

Ja, er zijn compacte en draagbare make-up spiegels die ideaal zijn voor reizen of kleine ruimtes, vaak met inklapbare ontwerpen of batterijvoeding.