Beste matrasbeschermer van 2024 – Onze top 10!

Laatst bijgewerkt op 11 april 2024

Een goede nachtrust creëer je door een goed bed en matras aan te schaffen. Dan ben je er echter nog niet; je zou je bed ook nog met andere accessoires aan moeten kleden. Een van de belangrijkste accessoires hierbij is een matrasbeschermer. Deze beschermer beschermt je matras én houdt het matras ook nog eens lekker fris. Voldoende reden dus om voor de beste matrasbeschermer van 2024 te kiezen.

Wat is de beste matrasbeschermer? Advies van onze expert

Als expert raad ik je graag de LitaLente Matrasbeschermer aan. Dit is de beste koop van dit moment, dankzij de allergene, absorberende en waterdichte eigenschappen. Ook is deze beschermer makkelijk te wassen en in 13 varianten te verkrijgen!

LitaLente Matrasbeschermer

Onze 5 beste matrasbeschermers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste matrasbeschermers bij de goedkoopste aanbieder:


1. LitaLente Matrasbeschermer

De LitaLente Matrasbeschermer is de beste matrasbeschermer van 2024. Deze beschermer is volledig hypoallergeen, waardoor ‘ie uiterst geschikt is voor mensen met een allergie. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt? Dan is dit dé aangewezen matrasbeschermer voor je .

Deze matrasbeschermer is ook nog eens waterdicht. Dit maakt deze beschermer uiterst geschikt voor mensen die ’s nachts veel zweten of in hun bed plassen. Overigens is deze matrasbeschermer ook nog eenvoudig te wassen. Ook dat komt de algehele hygiëne ten goede.

De LitaLente Matrasbeschermer is in 13 maten te verkrijgen. Wij adviseren de maat 160 bij 200 centimeter, maar je moet dit uiteraard goed op je eigen bed afstemmen. Dit is in ieder geval een beschermer die je om je matras heen moet trekken. Dankzij de elastische pasvorm gaat dit zonder enig probleem!

2. UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer

De UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer is ook een zeer geschikte matrasbeschermer. Zoals de naam al aangeeft, is ook deze matrasbeschermer volledig waterdicht. Ideaal als je wel eens in je bed plast of vaak ligt te zweten.

Deze matrasbeschermer heeft een ideale pasvorm. Dit komt onder meer door de 4 elastieken banden. Met deze banden trek je deze matrasbeschermer perfect om je matras heen. Deze beschermer is overigens geschikt voor matrassen tot 30 cm hoog.

De UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer wordt in 27 varianten aangeboden. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere kleuren en afmetingen. Dit maakt deze matrasbeschermer voor echt elk bed geschikt. Het ademende en antibacteriële vermogen is volgens ons de klap op de vuurpijl!

3. Secobed matrasbeschermer Met Instopstroken

De Secobed matrasbeschermer Met Instopstroken is een vrij unieke matrasbeschermer. Deze beschermer leg je namelijk op je matras neer, in plaats van dat je ‘m volledig om je matras heen doet.

Dankzij de instopstroken ligt de matrasbeschermer ideaal op je bed. Hij ligt stevig, hij kan geen kant op en hij is maar liefst 300 keer te wassen. Je doet dus ontzettend lang met deze handige matrasbeschermer.

De Secobed matrasbeschermer Met Instopstroken is 85 bij 90 cm groot. Dankzij deze afmetingen is ‘ie in principe voor elk bed geschikt. Neem op deze matrasbeschermer plaats en bescherm je matras hiermee onder meer perfect tegen vocht. Deze matrasbeschermer absorbeert tot 2 liter vocht per nacht! Een absolute aanrader, ook met het oog op het prijskaartje.

4. Beter Bed Select Molton Matrasbeschermer

De Beter Bed Select Molton Matrasbeschermer is de beste matrasbeschereer voor je molton. Je verlengt hier eenvoudig de levensduur van het matras mee. Daarvoor hoef je ‘m namelijk alleen maar om je matras heen vast te maken!

Met deze beschermer geniet je vervolgens van een frisse en ventilerende werking. Hij absorbeert vocht perfect, is wasbaar tot 60 graden en ventileert dus uitmuntend. Dit uit zich onder meer in een verbeterde nachtrust.

De Beter Bed Select Molton Matrasbeschermer kost je slechts €18. Voor nog geen 20 euro geniet je dus van een betere nachtrust én langere levensduur van je matras. Een absolute win-win situatie. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van Beter Bed.

5. TZ Wasbare Bed Onderlegger Met Instopstroken

Op plek 5 in onze top 10 hebben wij een plekje ingeruimd voor de TZ Wasbare Bed Onderlegger Met Instopstroken. Dit vinden wij één van de meest unieke matrasbeschermers, met name doordat het een onderlegger is. Je legt deze matrasbeschermer onder je lichaam in plaats van dat je ‘m volledig om het matras heen doet.

Deze beschermer is vooral voor mensen met incontinentieproblemen geschikt. Hij absorbeert vocht perfect en voert dit vocht direct af. Je kunt ‘m vervolgens eenvoudig wassen tot wel 95 graden. Dit komt de hygiëne dus ook alleen maar ten goede.

De TZ Wasbare Bed Onderlegger Met Instopstroken is 85 bij 90 cm groot. Dit maakt ‘m voor zo’n beetje elk bed geschikt. Dankzij de instopstroken leg je ‘m ook nog stevig vast; dit komt de nachtrust ten goede. Al met al is dit mogelijk de meest geschikte matrasbeschermer voor in jouw situatie!

Voor wie is een matrasbeschermer geschikt?

Een goede matrasbeschermer is voor veel mensen geschikt:

 • Mensen die ’s nachts vaak zweten. Heb je last van een zweetprobleem? Dan kun je hier ook ’s nachts last van hebben; je wordt wellicht wel eens badend in het zweet wakker. Dit zweet kán van grote invloed zijn op de levensduur en conditie van je matras. Dankzij een goede matrasbeschermer bescherm je je matras gelukkig tegen dit vocht.
 • Mensen die in hun bed plassen. Zowel jongere kinderen als ouderen kunnen last hebben van bedplassen. Dit is op zich niet erg, maar brengt uiteraard wel een vervelende uitdaging met zich mee. Een goede matrasbeschermer absorbeert dit vocht gelukkig erg goed.
 • Mensen die last van een allergie hebben. Heb je last van een allergie, zoals huisstofmijt? Ook dan is een goede matrasbeschermer een aanrader. De beschermer houdt de huisstofmijt bij je uit de buurt, waardoor je van een betere nachtrust geniet.

Is elke matrasbeschermer een aanrader?

Nee, het is niet zo dat je lukraak voor de eerste de beste matrasbeschermer kunt kiezen. Wij hebben onder meer opgemerkt dat sommige beschermers niet doen wat ze moeten doen. Ook hebben wij opgemerkt dat sommige beschermers niet waterdicht zijn of niet goed om het matras heen blijven zitten. Mede daarom doe je er verstandig aan om voor één van bovenstaande matrasbeschermers te kiezen!

Verschillende soorten matrasbeschermers

Als je een nieuwe matrasbeschermer wilt kopen, moet je eerst een keuze tussen de verschillende soorten maken:

 • Matrasonderlegger. Een matrasonderlegger leg je op de lattenbodem van je bodem neer. Deze beschermer beschermt dus alleen de onderkant van je matras.
 • Matrasoplegger. Een matrasoplegger leg je op je matras neer, waardoor de bovenzijde van het matras beschermd wordt. Zo’n variant is veelal van instopstroken voorzien.
 • Matrasbeschermhoes. Een matrasbeschermhoes moet je volledig om je matras heen doen. Hierdoor zijn zowel de boven- als de onderzijde van je matras perfect beschermd. In veel situaties is dit de beste keuze.
LitaLente Matrasbeschermer
De LitaLente Matrasbeschermer is de beste matrasbeschermer van 2024

Wat zijn de voor- en nadelen van een matrasbeschermer?

 • Perfecte bescherming van je matras. Per nacht kom je pakweg 8 uur lang met je matras in aanraking. Je matras is hierdoor gevoelig voor slijtage, mede als gevolg van de vochtafgifte van je lichaam. Dankzij een beschermer kan dit vocht gelukkig geen kwaad. Je geniet hierdoor onder meer van een langere levensduur van je matras.
 • Goede absorptie van vocht. Elk individu heeft ’s nachts last van vochtafgifte. Daarnaast is er nog een grote groep mensen die op andere manieren last van vocht in hun bed krijgen. Dankzij een goede matrasbeschermer is dit vocht gelukkig niet van invloed op het matras.
 • Eenvoudig in gebruik & te wassen. Een goede matrasbeschermer is eenvoudig in gebruik; deze beschermer span je dankzij de elastieken banden makkelijk om je matras heen. Daarbovenop komt dat de beschermer eenvoudig te wassen is.
 • Uitermate hygiënisch. Een goede matrasbeschermer is onder aan de streep vooral hygiënisch. De beschermer neemt vocht op, is dus eenvoudig te wassen en is uitermate geschikt voor mensen met een allergie. Dit maakt een goede matrasbeschermer voor elk bed geschikt.
 • Geen oneindig leven. Het is goed om te beseffen dat zelfs de beste matrasbeschermer geen oneindig leven heeft. Deze beschermer is zelf ook onderhevig aan slijtage en is ook niet oneindig vaak te wassen. Hou daarom rekening met het feit dat je na enige tijd weer een nieuwe matrasbeschermer moet kopen.

Welke merken bieden goede matrasbeschermers aan?

De beste matrasbeschermer van 2024[ is van het merk LitaLente. Dat vinden wij ook direct het beste merken binnen het huidige aanbod. Je kunt ook prima voor een variant kiezen van Jysk, Beter Bed, Aerosleep, Auping, TEmpur, Emma, Cassenz, M-Line, Hastens, Secobed en UNIFICATO.

Heb je de beste matrasbeschermer nog niet gevonden?

In dit artikel heb je reeds met de 5 beste matrasbeschermers kennisgemaakt. Ben je alleen de beste variant voor op jouw bed nog niet tegengekomen? Bekijk dan ook de volgende 5 varianten nog even:

Hoe vind je de beste matrasbeschermer?

Je koopt waarschijnlijk niet elke dag een matrasbeschermer. Hierdoor is het ook niet direct eenvoudig om voor de beste variant te gaan. Met deze koopgids helpen wij je hier graag een handje bij. Dat doen we door de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Soort beschermer

Je moet allereerst een keuze maken tussen de soorten matrasbeschermers. Deze drie soorten hebben we hierboven al in het kort besproken. Het zal je misschien niet verbazen, maar wij raden je vooral de matrasbeschermhoes aan. Een andere geschikte variant is de matrasoplegger.

Afmetingen

Stem de afmetingen van de matrasbeschermer goed op je matras af. Met name als je voor een beschermhoes kiest, moet deze qua maten volledig bij je bed passen.

Materiaal & vochtabsorptie

De betere matrasbeschermers zijn van katoen of polyester gemaakt. Deze materialen gaan lang mee, voelen zacht aan en absorberen het vocht goed. Dat laatste is precies wat je wilt bij overmatig zweten of plassen in bed.

Eigenschappen

Bij elke matrasbeschermer moet je goed naar de eigenschappen kijken. Geschikt voor de droger, geschikt voor kinderen, strijkvrij, waterdicht en antiallergisch zijn hier een paar voorbeelden van. Wij zijn in ieder geval erg te spreken over waterdichte matrasbeschermers.

Kwaliteit & Prijs

De kwaliteit van een matrasbeschermer beoordeel je op 2 manieren:

 • Kijk goed naar het materiaalgebruik. Een matrasbeschermer van bijvoorbeeld synthetisch materiaal is qua kwaliteit minder dan een polyester of katoen matrasbeschermer.
 • Kijk goed naar de beoordelingen van gebruikers. Bij onze partner Bol laten veel kopers hun review achter over een matrasbeschermer. Neem deze reviews goed door, zodat je een duidelijk beeld van de beschermer krijgt.

Daarnaast kun je ook nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Ons advies is vooral om voor de beste matrasbeschermer te gaan, ongeacht de prijs.

Wat is een matrasbeschermer en waarom heb je er een nodig?

Een matrasbeschermer is een laag die je direct over je matras legt om deze te beschermen tegen vocht, vlekken, stof en allergenen. Je hebt er een nodig omdat het de levensduur van je matras kan verlengen door deze schoon en droog te houden, wat vooral belangrijk is omdat een matras een aanzienlijke investering is. Het helpt ook om een gezondere slaapomgeving te creëren door de ophoping van allergenen zoals huisstofmijt te verminderen.

Hoe kies je de juiste maat matrasbeschermer?

Om de juiste maat matrasbeschermer te kiezen, moet je de afmetingen van je matras weten – lengte, breedte, en hoogte. De beschermer moet exact of zo dicht mogelijk bij deze afmetingen passen om te zorgen voor een strakke en veilige pasvorm. Een te grote beschermer kan losjes zitten, terwijl een te kleine de matras niet volledig zal bedekken.

Kun je een matrasbeschermer wassen en hoe vaak moet dat?

Ja, de meeste matrasbeschermers zijn ontworpen om wasbaar te zijn, wat je helpt om je slaapomgeving schoon en hygiënisch te houden. Het wordt aanbevolen om je matrasbeschermer elke 1 tot 2 maanden te wassen, afhankelijk van het gebruik en persoonlijke voorkeuren. Lees altijd het wasetiket voor specifieke instructies, omdat de wasvoorschriften kunnen variëren afhankelijk van het materiaal.

Kan een matrasbeschermer helpen bij allergieën?

Ja, een matrasbeschermer kan aanzienlijk helpen bij allergieën. Door een barrière te vormen tegen allergenen zoals huisstofmijt, dierenharen en pollen, kan het de blootstelling aan deze allergenen verminderen. Dit kan leiden tot een betere slaapkwaliteit, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en een matrastopper?

Een matrasbeschermer is voornamelijk bedoeld om je matras te beschermen tegen vocht, vlekken en slijtage. Een matrastopper daarentegen is ontworpen om extra comfort of ondersteuning te bieden. Toppers zijn vaak dikker en gemaakt van materialen zoals traagschuim of latex om de slaapervaring te verbeteren.

Zijn er verschillende soorten matrasbeschermers en zo ja, welke?

Ja, er zijn verschillende soorten matrasbeschermers, waaronder waterdichte, gewatteerde, en anti-allergie varianten. Waterdichte beschermers zijn ideaal voor het beschermen tegen morsen en vocht, gewatteerde bieden een beetje extra comfort, en anti-allergie beschermers zijn speciaal ontworpen om allergenen te blokkeren.

Hoe beïnvloedt een matrasbeschermer het slaapcomfort?

Een matrasbeschermer kan het slaapcomfort op verschillende manieren beïnvloeden. Een goed gekozen beschermer zal de slaap niet verstoren en kan zelfs comfort toevoegen door een extra zachte laag te bieden. Echter, een slecht passende of ruwe beschermer kan slaapcomfort verminderen. Zoek naar materialen die ademend zijn en een goede pasvorm bieden om comfort te maximaliseren.