Beste muggenspray van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Hoe vervelend is het om muggen in je slaapkamer te hebben? Nou, héél vervelend. Dit heeft met het zoemende geluid te maken, maar ook met de jeukende bulten waar je last van kunt krijgen. Voldoende reden, volgens ons, om een goede muggenspray te gebruiken. Met een muggenspray hou je de muggen namelijk perfect op afstand. Benieuwd geworden naar wat de beste muggenspray is? Wij hebben een complete top 10 voor je samengesteld!

Onze 5 beste muggensprays van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste muggensprays bij de goedkoopste aanbieder:


1. Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray

Wil je de beste variant van dit moment aanschaffen? Dan kun je eigenlijk maar één juiste keuze maken, volgens onze expert. Je kunt het beste kiezen voor de Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray.

Dit is, volgens onze test, de beste koop van dit moment. Iets wat onder meer aan de lange werkingsduur te danken is. Doordat dit om een deet 50% spray gaat, doet de spray maar liefst 10 uur lang zijn werk prima. Je bent hierdoor de gehele nacht perfect beschermd tegen de vervelende muggen in je slaapkamer.

Een ander groot voordeel is de sterkte van dit muggenmiddel. Als je de Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray op je lichaam gesmeerd hebt, landen de muggen absoluut niet meer op je lichaam. Je bent hierdoor volledig vrij van de vervelende muggenbulten. Ook heb je een stuk minder last van het zoemende geluid van de muggen.

Dat dit de beste variant is, is ook aan de bescherming tegen ziekten te danken. De Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray werkt heel goed tegen de muggen die wij in ons land kennen, maar ook tegen bijvoorbeeld malariamuggen. Als je van de Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray gebruikt maakt, hoef je niet bang te zijn voor overbrenging van bijvoorbeeld malaria.

Met andere woorden: dit is de beste variant die je veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt ‘m prima thuis in je slaapkamer gebruiken, maar ook als je op reis gaat. Ongeacht waar je ‘m gebruikt, geniet je van de prima werking. Daarbij is dus ook de langdurige bescherming ideaal.

Een ander pluspunt is de multifunctionaliteit van de Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray. Deze spray is door volwassenen te gebruiken, maar ook door kinderen. Je moet alleen opletten dat dit middel niet in direct contact met de ogen en de mond komt.

Deze muggenspray is ook nog eenvoudig aan te brengen. Dit is te danken aan de handige flacon met dito sprayfunctie. Deze Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray breng je eenvoudig op je lichaam aan, waarna je de spray niet eens uit hoeft te smeren. De muggen blijven, dankzij deze muggenspray, vervolgens op grote afstand van je lichaam. Wat wil je nog meer?

Kies je voor de Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray? Dan kies je voor een flacon van 200 ml. Voor de begrippen van een muggenspray is dit vrij groot te noemen. Je doet hierdoor lange tijd met deze muggenspray.

Moet je een half fortuin uitgeven aan de muggenspray? Nee, dat valt volgens ons wel mee. Bij onze partner Bol.com koop je deze muggenspray voor nog geen €25. Voor nog geen 25 euro geniet je dus van een veel betere nachtrust.

Het grootste pluspunt van de Care Plus Anti-Insect Deet 50% Spray vinden wij toch wel de veelzijdigheid. Je gebruikt deze spray overal. In het binnenland, in het buitenland, in je slaapkamer of op vakantie. Ook biedt deze muggenspray aan zowel volwassenen als aan kinderen de gewenste bescherming.

Al met al vinden wij dit de beste variant van dit moment. Deze spray doet zijn werk perfect, is eenvoudig aan te brengen en is dus ontzettend veelzijdig. Doordat het om een spray met 50% deet gaat, geniet je ook nog van 10 uur bescherming! De gehele nacht dus; slaap lekker.

2. Pestline Muggen Spray

€19,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Een muggenspray is niet zomaar een muggenspray. Bovenstaande variant is bijvoorbeeld ideaal voor gebruik in het buitenland, terwijl de Pestline Muggen Spray ideaal is voor gebruik in huis. Ook kun je deze muggenspray prima in je slaapkamer gebruiken.

Met deze muggenspray kun je eigenlijk alle kanten op. Deze muggenspray houdt de muggen perfect op afstand. Je kunt deze spray hierdoor prima in je slaapkamerspuiten. Ook kun je ‘m prima in je zolder, in je keuken, in een kelder of in een andere woonruimte gebruiken. De Pestline Muggen Spray gebruik je simpelweg door het gehele huis heen.

Bijkomend voordeel: je kunt deze muggenspray ook buiten gebruiken. Vind je het heerlijk om in de zomer veel tijd in je tuin door te brengen? Word je alleen horendol van de aanwezige muggen? Spuit dan deze muggenspray in het rond bij je terras. De muggenspray houdt de muggen vervolgens op grote afstand.

Overigens werkt de Pestline Muggen Spray niet alleen tegen muggen. Deze spray doet ook prima zijn werk tegen vliegen en andere insecten. Ongeacht van wat voor insectenplaag je hinder ondervindt, kun je voor deze spray kiezen.

De werking van de Pestline Muggen Spray is subliem. Dit komt onder meer door de handige spuitbus die je ook ondersteboven kunt gebruiken. Ongeacht hoe je deze spuitbus precies vasthoudt, spuit je eenvoudig deze spray in de lucht. Deze muggenspray werkt vervolgens efficiënt tegen de aanwezigheid van vervelende insecten.

Goed om te weten: deze muggenspray doodt de muggen ook nog. De spray houdt de muggen dus niet alleen op afstand, maar is ook nog giftig voor de muggen. Zie je bijvoorbeeld veel muggen in je slaapkamer op de muur zitten? Spuit dan deze spray op de muggen. De muggen komen direct te overlijden, zonder dat je bijvoorbeeld een muggenmepper hoeft te gebruiken.

De veelzijdigheid van deze muggenspray is dus echt subliem. Je kunt ‘m gebruiken om muggen op afstand te houden, maar ook om muggen te doden. Tevens kun je ‘m gebruiken in je woning en in je tuin. Overal waar je last van muggen of andere insecten hebt, biedt de Pestline Muggen Spray uitkomst.

Daarbij zijn wij ook over de inhoud van deze spray te spreken. Kies je voor de Pestline Muggen Spray? Dan krijg je deze spray in een flacon van 500 ml geleverd. Met één flacon kun je lange tijd vooruit, waardoor je niet al te vaak een nieuwe flacon hoeft te kopen.

Gebruik je deze muggenspray elke dag? Dan gaat de flacon uiteraard relatief snel leeg. Gelukkig kost een flacon Pestline Muggen Spray niet al te veel geld. Voor een bedrag van slechts €18,95 schaf je al één flacon aan. Deze muggenspray is hiermee dus een klap goedkoper dan de bovenstaande muggenspray.

In onze ogen is dit één van de betere muggensprays van dit moment. Hij doet perfect zijn werk, hij is zo’n beetje overal te gebruiken en hij doodt de muggen ook nog eens. Wel adviseren wij je het volgende: hou deze spray buiten het bereik van kinderen. De spray kan namelijk irritaties aan de ogen, mond en de huid veroorzaken. Houd hem daarom goed bij je kinderen vandaan!

3. Azaron Muggenspray

€12,99
Op voorraad
Bol.com

Ben je de beste variant in dit artikel nog niet tegengekomen? Dan wijzen wij je graag op de Azaron Muggenspray. Deze anti muggen spray doet zijn werk namelijk ook prima, staat goed aangeschreven en is eveneens veelzijdig te gebruiken.

De geweldige werking is onder meer aan de samenstelling te danken. Ook dit is namelijk een muggenspray met 50% deet. Dit houdt in dat de spray van veel deet voorzien is, waardoor je van een lange werking verzekerd bent. Spuit je de Azaron Muggenspray op? Dan geniet je van een 10 uur lang durende bescherming.

Tijdens deze 10 uur hoef je niet bang te zijn voor muggen. De muggen komen niet eens in de buurt van je lichaam, waardoor je ook geen last van het zoemende geluid hebt. Met deze muggenspray geniet je hierdoor al spoedig van een veel betere nachtrust. Wat wil je nog meer?

Deze muggenspray biedt ook nog tegen verschillende muggen bescherming. De Azaron Muggenspray werkt prima tegen de muggen uit ons land, maar ook de vervelendere muggen uit het buitenland. Zo beschermt deze muggenspray je ook prima tegen malariamuggen.

Vind je het heerlijk om te kamperen of in de buitenlucht te slapen? Dan ben je uiteraard een ideale prooi voor muggen. Dit ben je echter ook nog voor teken. Gelukkig biedt de Azaron Muggenspray ook een prima bescherming tegen teken. Erg fijn, aangezien teken grootschalige gezondheidsproblemen met zich mee kunnen brengen.

De Azaron Muggenspray is al met al een geweldige muggenspray. Dit komt ook doordat je deze muggenspray eenvoudig op je lichaam aan kunt brengen. Het merk Azaron adviseert je om de spray vanaf 20 á 30 centimeter op je lichaam aan te brengen. Je hoeft de spray vervolgens niet uit te smeren of iets dergelijks. Nee, de spray trekt vanzelf je huid in en biedt de gewenste bescherming.

Met de Azaron Muggenspray geniet je sowieso van de best mogelijke bescherming. Dit komt dus door de veelzijdigheid en door de langdurende werking. Tevens is deze spray voor zowel volwassenen als voor kinderen geschikt. De spray houdt muggen simpelweg perfect op afstand.

Spreekt deze muggenspray je aan? Als je de Azaron Muggenspray koopt, krijg je een flacon van 50 ml geleverd. Dit is volgens ons meer dan prima, aangezien je behoorlijk lang met deze flacon doet. Des te interessant is het prijskaartje. Voor deze muggenspray betaal je slechts €16,30.

Wil je nog meer geld besparen? Dan is het verstandig om meerdere van deze flacons in één keer bij onze partner Bol.com te bestellen. Indien je bijvoorbeeld 3 van deze flacons bestelt, krijg je maar liefst 14% extra korting. Check direct de Azaron Muggenspray bij onze partner Bol.com en bestel deze muggenspray!

4. Solabiol Vliegen- en Muggenspray

Op de aanwezigheid van muggen zit je uiteraard nooit te wachten. Waar je ook niet op zit te wachten, is de aanwezigheid van vliegen. Je doet er daarom verstandig aan om voor de Solabiol Vliegen- en Muggenspray te kiezen. Met deze spray hou je zowel muggen als vliegen op afstand.

Hoe je de Solabiol Vliegen- en Muggenspray kunt gebruiken? Vrij eenvoudig. Je kunt gewoon een ruimte of een bepaald oppervlakte inspuiten met deze muggenspray. De spray bevat bestanddelen waar muggen – en ook vliegen – niet van houden. Zij blijven hierom op grote afstand van deze muggenspray.

De Solabiol Vliegen- en Muggenspray kun je dus ook prima in je slaapkamer gebruiken. Spuit deze spray boven je bed en geniet vervolgens van een overheerlijke nachtrust. Je kunt deze spray ook op bijvoorbeeld een muur in je slaapkamer opspuiten. Ook daarmee hou je de muggen perfect buiten de muren van je slaapkamer.

De Solabiol Vliegen- en Muggenspray werkt prima tegen insectenplagen. Dit is daarom niet alleen een muggenspray, maar ook een insecten bestrijdingsmiddel. Heb je in de zomer bijvoorbeeld last van een muggenplaag? Dan zit er mogelijk een muggennest in bijvoorbeeld je slaapkamer. Dát muggennest bestrijd je met deze muggenspray.

Deze muggenspray wordt in een flacon van 400 ml geleverd. Geweldig, wat ons betreft. Doordat het om een vrij grote flacon gaat, doe je langdurig met deze spray. Je hebt hierdoor langere tijd geen last (meer) van vliegen en muggen.

Je kunt de Solabiol Vliegen- en Muggenspray overigens ook buiten gebruiken. Heb je bijvoorbeeld op je terras of onder je overkapping last van veel muggen? Dan is dit een zeer geschikte muggenspray voor je. Met dank aan deze spray kun je nóg meer aangename tijd in je tuin doorbrengen. Hoe fijn is dat?

Al met al zijn wij erg te spreken over de Solabiol Vliegen- en Muggenspray. Deze muggenspray doet zijn werk subliem én wordt ontzetten goed beoordeeld. Dat blijkt in ieder geval uit de vele positieve beoordelingen bij onze partner Bol.com. De meeste gebruikers lopen weg met deze muggenspray.

Goed om te weten: voor de Solabiol Vliegen- en Muggenspray betaal je een zacht prijsje. Voor de flacon van 400 ml betaal je slechts €15,95 Het is hiermee vooralsnog de goedkoopste muggenspray uit onze top 10. Wij zijn in ieder geval groot fan van deze handige, veelzijdige en goedwerkende muggenspray!

5. Mosquitno Insect Repellent Family Spray 100ml

Wat is de beste anti muggen spray voor jou? Wellicht sluit de Mosquitno Insect Repellent Family Spray 100ml het beste op je wensen aan. Toen wij deze spray analyseerden, werden wij om meerdere redenen enthousiast. In deze korte review vertellen wij je hier graag meer over.

Heb je regelmatig last van muggen in je slaapkamer? Of ervaar je overlast van andere insecten? In al deze gevallen is dit de beste variant voor je. Dit is namelijk een 100% vrije deet muggen spray. Wat hierbij des te opvallender is, is dat je wél van een perfecte- en langdurige werking verzekerd bent.

Spray je deze Mosquitno Insect Repellent Family Spray 100ml ’s avonds op? Dan geniet je de gehele nacht van de gewenste bescherming tegen muggen. De muggen blijven op afstand en kunnen je dus niet meer prikken. Komen ze tóch op je lichaam terecht? Dan komt de mug direct te overlijden, dankzij de bestanddelen van deze muggenspray.

De Mosquitno Insect Repellent Family Spray 100ml is bovendien veelzijdig te gebruiken. Zo geeft het merk Mosquitno specifiek aan dat deze spray geschikt is voor kinderen vanaf 6 maanden. Zodra je kind een half jaar oud is, kun je dus van deze muggenspray gebruik maken. Uiteraard is deze muggenspray ook uiterst geschikt voor de volwassen personen onder ons.

Goed om te weten: deze spray biedt ook nog bescherming tegen alle mogelijke muggen. Hij biedt onder meer bescherming tegen de welbekende- en gevaarlijke malariamuggen. Ook als je naar een tropisch land op vakantie gaat, is dit dus de beste variant voor je. Ook hieruit blijkt dat dit een veelzijdige muggenspray is.

De Mosquitno Insect Repellent Family Spray 100ml wordt geleverd in een flacon van 100 ml. Dat is volgens ons ruim voldoende, omdat je niet al te veel van deze spray nodig hebt. Bijkomend voordeel is dat je dus lange tijd doet met deze veelzijdige muggenspray.

Spreekt de Mosquitno Insect Repellent Family Spray 100ml je aan? Dan moet je wel rekening met een vrij fors prijskaartje houden. Voor één flacon van 100 ml betaal je ongeveer €24. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar je geniet met deze muggenspray dus wel van een geweldige bescherming tegen muggen.

Bijkomend voordeel: bij onze partner Bol.com kun je van een staffelkorting profiteren. Bestel je bijvoorbeeld 4 van deze flacons in één keer? Dan krijg je ongeveer 5% korting. Bij 8 van deze flacons loopt de korting al op naar maar liefst 8%. Uitermate interessant, wat ons betreft.

Al met al raden wij je de Mosquitno Insect Repellent Family Spray 100ml van harte aan. Deze muggenspray doet prima zijn werk, is veelzijdig inzetbaar en is dus 100% vrij van deet. Dit maakt deze muggenspray uiterst geschikt voor jongere kinderen. Als je kind een halfjaartje oud is, kun je veilig van déze muggenspray gebruik maken.

Wat is een muggenspray precies?

Een muggenspray is een spray met daarin speciale anti muggen bestanddelen. Deze bestanddelen hebben een specifiek geur waar muggen niet van houden. Ook kun deze bestanddelen zorgen voor het doden van de muggen, indien de muggen in contact komen met deze spray.

Een muggenspray werkt dus perfect tegen muggen in je slaapkamer. Dit geldt overigens ook voor de beste muggenlamp slaapkamer. Door voor een spray én lamp te kiezen, ben je het beste beschermd tegen de vervelende muggen. Nooit meer last van jeukende muggenbulten en het zoemende geluid. Beter kan niet, toch?

Veel soorten muggensprays

Heb je interesse om een goede muggenspray aan te schaffen? Houd dan rekening met het feit dat je uit veel soorten muggensprays kunt kiezen:

 • Muggenspray met deet. Je kunt bijvoorbeeld voor een muggenspray met 50% deet kiezen. Dit houdt in dat de muggenspray nóg langer de gewenste bescherming biedt tegen muggen. Keerzijde hiervan is echter dat deet schadelijk kan zijn voor jonge kinderen.
 • Muggenspray zonder deet. Je kunt ook kiezen voor een muggenspray zonder deet. Zo’n muggenspray is uitermate geschikt voor jongere kinderen. Ondanks dat de deet ontbreekt, hebben sommige van deze sprays alsnog een lange bescherming.
 • Muggenspray voor buitengebruik. Er bestaan speciale muggensprays voor buitengebruik. Deze sprays kun je bijvoorbeeld op je tent, onder je overkapping of ergens anders buiten opspuiten. De spray blijft hier vervolgens hangen en houdt de muggen perfect op afstand.
 • Muggenspray voor exotische muggen. Ga je op reis? Dan loop je het wellicht het risico op een beet/steek van een malariamug. Om dát te voorkomen, heb je een goede muggenspray voor exotische muggen nodig. Veel van bovenstaande muggensprays bieden in ieder geval de gewenste bescherming tegen de exotische muggen.

Wat zijn de voordelen van een muggenspray?

Je doet absoluut verstandig aan de koop van een muggenspray. Dit heeft vooral met de volgende voordelen te maken:

 • Je wordt niet meer gestoken. Heb je op dit moment heel veel last van jeukende muggenbulten? Dan heb je absoluut een muggenspray nodig. Deze spray houdt de muggen op afstand, waardoor je niet meer gestoken wordt.
 • Je hebt geen last meer van het zoemende geluid. Word je vaak wakker van het vervelende, zoemende geluid van muggen? Dan heb je ook een muggenspray nodig. Deze spray houdt de muggen op afstand, waardoor je geen last meer van het zoemende geluid hebt.
 • Je slaapt veel beter. Met een muggenspray geniet je van een veel betere nachtrust. Dat komt uiteraard door de 2 bovenstaande voordelen. Door die voordelen slaap je beter, dieper en word je een stuk fitter/energieker wakker. Wat wil je nog meer?
 • De spray is veelzijdig te gebruiken. Met een muggenspray geniet je ook nog van de gewenste veelzijdigheid. De beste sprays kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Ook kun je de beste spray tegen meerdere muggensoorten gebruiken. Het is zélfs mogelijk om sommige muggensprays in te zetten tegen andere insecten, zoals vliegen.
 • De spray is niet schadelijk voor je huid. Het is bij een muggenspray ook ideaal dat de spray niet voor schade aan je huid zorgt. Wel moet je even goed opletten dat de spray niet in je ogen of op je mond terechtkomt. In dat geval kan de spray namelijk wel voor irritaties zorgen.
 • De spray voorkomt ziekten. Wist je dat verschillende muggen bepaalde ziekten over kunnen brengen? Door een muggenspray te gebruiken, voorkom je dat je in aanraking komt met ziekten. Een goede muggenspray komt hierdoor je algehele gezondheid alleen maar ten goede!

Wat zijn de nadelen van een muggenspray?

Is het dan altijd verstandig om voor een muggenspray te kiezen? Ja, daar komt het wel op neer. Bij een goede muggenspray hoef je met slechts 2 aandachtspuntjes rekening te houden:

 • De spray moet niet in je ogen of op je mond terechtkomen. Een muggenspray werkt in principe niet irriterend voor je huid. Wel kun je klachten krijgen als de spray in je ogen of op je mond terechtkomt. Hier moet je, ook bij kinderen, erg scherp op zijn om dit te voorkomen.
 • De flacon is wellicht wat klein. Wil je elke avond gebruik van een muggenspray maken? Dan kun je het beste in één keer meerdere flacons bestellen. De meeste flacons van muggensprays zijn namelijk aan de kleine kant.

Heb je de beste muggenspray nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste muggenspray voor in jouw situatie nog niet tegengekomen? Dan raden wij je graag aan om ook even naar onderstaande varianten te kijken. Wellicht sluit één van deze varianten een stuk beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste muggenspray?

Wil je graag genieten van alle voordelen van een muggenspray? Dan is het verstandig om op zoek naar de beste muggenspray te gaan. Daarvoor moet je wel op meerdere aandachtspunten letten. De belangrijkste punten bespreken we graag in deze koopgids.

Soort muggenspray & bestanddelen

Je moet allereerst goed naar het soort muggenspray kijken. Wil je met de spray de muggen direct doden? Of wil je de muggen alleen op afstand houden? Ook moet je goed kijken naar de eventuele aanwezigheid van deet. Een muggenspray met bijvoorbeeld 50% deet werkt erg goed, maar is minder/niet geschikt voor jongere kinderen.

Kijk daarom goed naar de bestanddelen van de muggenspray. Dit zou je idealiter ook af moeten stemmen op het gewenste gebruik.

Gewenste gebruik

Wil je een goede muggenspray aanschaffen? Dan moet je eerst over het gewenste gebruik nadenken:

 • Waar wil je de muggenspray gebruiken? Wil je dit alleen in je slaapkamer doen? Of wil je wellicht de muggenspray ook buiten kunnen gebruiken? Of in andere ruimtes in je woning?
 • Voor wie wil je de muggenspray gebruiken? Voor jezelf kun je in principe alle soorten muggensprays gebruiken. Als je de muggenspray voor je kind wilt gebruiken, is dat echter een ander verhaal. Dan moet je kiezen voor een geschikte muggenspray voor kinderen.

Flacon & gebruikswijze

Bij elke muggenspray moet je even goed naar de flacon kijken. Hoe groot is de flacon precies? Dat is eigenlijk de belangrijkste vraag.

Ook moet je even goed naar de gebruikswijze kijken. Het is verstandig om goed te kijken naar de manier van aanbrengen; hoe ver moet je de flacon bijvoorbeeld van je huid vandaan houden?

Prijskaartje

Wil je een goede muggenspray voor in je slaapkamer aanschaffen? Kies dan voor één van bovenstaande varianten. Deze sprays zijn als beste door ons beoordeeld én staan goed aangeschreven.

Daarbij heb je uiteraard wel nog met het prijskaartje te maken. Hoeveel geld wil je aan de beste muggenspray uitgeven? Denk hier op voorhand goed over na, zodat je uiteindelijk de beste muggenspray met de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan kunt schaffen!


Veelgestelde vragen over muggensprays

Is muggenspray veilig voor gebruik in de slaapkamer?

Ja, de meeste muggensprays specifiek ontworpen voor gebruik binnenshuis zijn veilig voor de slaapkamer, maar zorg ervoor dat je een product kiest dat niet-toxisch is en volg altijd de instructies op de verpakking.

Hoe lang werkt muggenspray nadat het is aangebracht?

De werkingsduur kan variëren afhankelijk van het product, maar veel muggensprays bieden enkele uren tot een hele nacht bescherming.

Kan ik muggenspray gebruiken in een kamer met kinderen of huisdieren?

Ja, maar kies voor sprays die als veilig worden geadverteerd voor kinderen en huisdieren, en zorg ervoor dat de kamer voldoende geventileerd is. Lees altijd het etiket voor specifieke veiligheidsinstructies.

Heeft muggenspray een sterke geur?

Sommige muggensprays kunnen een merkbare geur hebben, maar er zijn ook veel opties beschikbaar die weinig tot geen geur hebben, speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis en in slaapruimtes.