Beste nachtlampje van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Vind je het fijn om in bed nog een boekje te lezen? Of wil je om een andere licht naast je bed hebben? In de beide gevallen is de keuze voor een nieuw nachtlampje de juiste keuze. Met een nachtlampje creëer je eenvoudig het benodigde licht bij je bed. Maar, wat is nou de beste nachtlamp? Wij hebben, speciaal voor jou, een complete top 10 van de beste nachtlampjes samengesteld!

Onze 5 beste nachtlampjes

Hieronder vind je de top 5 beste nachtlampjes bij de goedkoopste aanbieder:


1. LUSQ® LED Nachtlampje

Wil je van een nachtlampje naast je bed genieten? Dan kun je, wat ons betreft, maar één juiste keuze maken: kiezen voor het LUSQ® LED Nachtlampje. Wij vinden dit het beste koop van 2024.

Waar deze eretitel aan te danken is? Dit is onder meer te danken aan de eenvoudige werking. Je hoeft dit nachtlampje alleen maar in het stopcontact in te pluggen. Heb je dat gedaan? Dan werkt ‘ie volledig automatisch. Een belangrijk, bijkomend voordeel is dat dit nachtlampje geen stroomkabel heeft. Dit staat naast je bed dus ook een stuk netter en opgeruimder.

Dit zijn ook nog eens dimbare nachtlampjes. Het is vrij eenvoudig om zelf in te stellen met welke felheid het LUSQ® LED Nachtlampje moet branden. Heb je net iets meer of juist minder licht nodig? Bij dit nachtlampje heb je alle touwtjes in eigen handen. Het is hierdoor te allen tijde mogelijk om op de gewenste manier gebruik te maken van dit nachtlampje!

Het LUSQ® LED Nachtlampje is ook nog van een dag/nacht sensor voorzien. Deze sensor zorgt ervoor dat het nachtlampje echt automatisch kan werken. Zodra het begint te schermen, schakelt dit nachtlampje zich automatisch in. Je hoeft ‘m dus niet eens zelf aan te zetten! Gemak dient de mens absoluut met dit nachtlampje.

Kies je voor dit nachtlampje? Dan krijg je direct 2 stuks geleverd. Doordat je 2 stuks geleverd krijgt, zijn jij en je partner direct voorzien van het nachtlampje. Dit maakt het des te fijner om in jullie bed bijvoorbeeld nog een boekje te lezen.

Dit nachtlampje is ook nog extreem zuinig. Dit is onder meer aan de ingebouwde LED lichtbron te danken. Een ander voordeel is dat dit nachtlampje dus nagenoeg volledig automatisch werkt. Dit nachtlampje staat hierdoor nooit onnodig aan. Mocht het nachtlampje onnodig aanstaan, schakelt ‘ie zichzelf automatisch uit. Dat is alles wat je wilt, toch?

Voor dit nachtlampje hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Integendeel zelfs; voor het LUSQ® LED Nachtlampje betaal je slechts €15,95. Een geweldige prijs, aangezien je voor dit bedrag dus twee van deze nachtlampjes geleverd krijgt. Je betaalt dus omgerekend 8 euro per nachtlampje.

Graag willen we ook nog de top kwaliteit van het LUSQ® LED Nachtlampje aanstippen. Dit nachtlampje is al door honderden mensen bij Bol gekocht. Honderden mensen hebben ook een zeer positieve review achtergelaten. Wij raden je graag aan om deze reviews even op je gemakje door te nemen. Dit levert je een duidelijke indruk op van dit nachtlampje!

Kies je voor dit nachtlampje? Dan kies je voor een nachtlampje met extra warm wit (3000K) licht. Het is echter ook mogelijk om dit nachtlampje in andere kleuren te bestellen. Je hebt in totaal uit 7 kleuren de keuze, dus check vooral even het aanbod bij onze partner Bol!

2. Hello Tomorrow Motion Original Serie

Spreekt de beste koop je niet volledig aan? Overweeg dan de Hello Tomorrow Motion Original Serie eens! Dit nachtlampje is namelijk op zijn eigen manier uniek en heeft ontzettend veel te bieden.

Bij dit nachtlampje vallen meerdere zaken direct op:

 • Automatische bewegingssensor. Zodra je naar je bed/nachtkastje toe loopt, springt de Hello Tomorrow Motion Original Serie automatisch aan. Wel zo prettig als je met enig licht je bed in wilt stappen. Of bijvoorbeeld je kleding netjes in je slaapkamer op wilt hangen.
 • Automatische dag & nacht sensor. Dankzij deze sensor heb je geen omkijken naar de bediening van de Hello Tomorrow Motion Original Serie. De bediening gaat eigenlijk volledig automatisch; dit brengt dus extra veel gemak met zich mee!
 • Fraai en warm LED licht. De Hello Tomorrow Motion Original Serie is van een LED lichtbron voorzien, waardoor het sowieso al een zuinige nachtlamp is. Bijkomend voordeel is dat deze lichtbron fraai en warm LED licht uitstraalt. Het is hierdoor een feestje om naar dit nachtlampje te kijken.
 • 2 stuks. Kies je voor dit nachtlampje? Dan kies je voor een set van maar liefst 2 nachtlampjes. Dit houdt in dat jij én je partner tegelijkertijd van dit geweldige nachtlampje kunnen genieten.

Een groot pluspunt vinden wij ook de diversiteit. De Hello Tomorrow Motion Original Serie is namelijk door volwassenen en peuters te gebruiken. Voor kinderen wordt een speciale beveiliger meegeleverd. Dit houdt in dat je kind zelf geen aanpassingen aan dit nachtlampje kan doen.

Met dit nachtlampje geniet je in je slaapkamer van veel voordelen. Je hebt perfect zicht in je slaapkamer, je geniet van een automatische werking en je geniet van de fijne lichtkleur. Juist door die lichtkleur kun je lekker door blijven slapen, zelfs als dit nachtlampje al brandt.

Spreekt dit nachtlampje je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je in petto. Zo kunnen we stellen dat dit een vrij goedkope set van nachtlampjes is: je betaalt hier ongeveer €29 voor. Een ander voordeel is de uitmuntende kwaliteit. Check daarvoor maar de reviews bij onze partner Bol!

3. Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie

Welke eisen stel jij precies aan je nieuwe nachtlampje? Een van de mogelijke eisen die je kunt stellen, is dat je het nachtlampje aan je bed wilt kunnen bevestigen. Mocht dit inderdaad je wens zijn, raden wij je graag de Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie aan.

Uit onze test is gebleken dat dit een geweldig nachtlampje is. Dit komt onder meer doordat je ‘m aan je bed vast kunt maken. Dit doe je eenvoudig aan het hoofdbord van je bed; binnen een minuut zit dit nachtlampje al volledig naar je wens.

Heb je dit nachtlampje aan je bed vastgemaakt? Dan geniet je van de volgende voordelen:

 • Warm wit licht. De Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie is van LED verlichting met warm wit licht voorzien. Dankzij dit warme witte licht is het een feestje om een boek in je bed te lezen.
 • Dubbele USB poorten. De Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie is zelfs van een dubbele USB poort voorzien. Dankzij deze poorten kun je eenvoudig je smartphone of tablet opladen.
 • Instelbaar dimmen. Het is ook nog mogelijk om het licht van dit nachtlampje naar wens te dimmen. Dit kun je eenvoudig doen van 1% tot aan 100% helderheid. Uitermate fijn als je in je bed een boek wilt lezen!
 • Touchscreen bediening. De Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie is zelfs van een touchscreen bediening voorzien. Met dank aan het touchscreen display stel je dit nachtlampje eenvoudig naar wens in!
 • Veelzijdig te gebruiken. De Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie is volgens ons sowieso veelzijdig te gebruiken. Je kunt ‘m uitsluitend als leeslampje gebruiken, maar je kunt ‘m ook prima als nachtlampje of ander soort lampje in je slaapkamer gebruiken.

Kies je voor dit geweldige nachtlampje? Dan geniet je ook nog van een geweldige leveringsomvang. Als je voor de Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie kiest, krijg je twee van deze lampjes geleverd. Dit betekent dus dat je de beide lampjes aan het hoofdbord van je bed kunt bevestigen.

Heb je dat gedaan? Dan geniet je van extra fijn en veel licht. Het is hierdoor uiteraard ook mogelijk om dit nachtlampje met je partner te delen. Wel zo prettig als jullie beide graag in bed nog een boek willen lezen.

Ben je onder de indruk van de Realight Leeslamp Bed met Dimfunctie? Logisch. Dit nachtlampje heeft ontzettend veel te bieden. Jammer genoeg gaat dit wel gepaard met een vrij fors prijskaartje. Voor dit nachtlampje moet je bijna €90 betalen. Het is hierdoor zeker geen goedkope optie.

Maar, het is volgens ons wel één van de slimste nachtlampjes. Dit komt onder meer door de vele instelmogelijkheden, de algehele samenstelling en de vormgeving. Daarnaast zijn wij over de uitmuntende kwaliteit en zuinigheid te spreken. Dit is écht een nachtlampje waar je ontzettend lang met veel plezier gebruik van gaat maken.

4. Fienosa Nachtlampje Stopcontact

Wil je graag het beste lampje voor naast je bed aanschaffen? Dan kun je alvast je borst natmaken. Zoals de bovenstaande varianten al laten blijken, heb je ontzettend veel om uit te kiezen. Dat komt ook nog door de Fienosa Nachtlampje Stopcontact.

Wij vinden dit één van de betere nachtlampjes van 2024. Het is sowieso één van de betere nachtlampjes die je eenvoudig in het stopcontact in kunt pluggen. Heb je dat gedaan? Dan geeft het Fienosa Nachtlampje Stopcontact direct het gewenste licht af.

Daarbij geniet je ook nog van veel instelmogelijkheden:

 • Keuze uit ontzettend veel kleuren. Zoals je op de productfoto al kunt zien, kun je het licht van het Fienosa Nachtlampje Stopcontact in ontzettend veel kleuren instellen. Hiermee ben je in staat om heerlijk in slaap te vallen. Of om juist rustgevend wakker te worden. Je kunt dit enigszins vergelijken met een wake up light!
 • Timerfunctie. Dit nachtlampje is ook nog van een timerfunctie voorzien. Wil je graag dat ‘ie ’s avonds nog een uurtje in de ingestelde kleur blijft branden? Stel de timer dan op 60 minuten in. Na deze 60 minuten schakelt dit nachtlampje het licht automatisch uit!
 • Dimbaar. Het licht van het Fienosa Nachtlampje Stopcontact is ook nog naar wens dimbaar. Je stelt dus niet alleen de gewenste kleur in, maar ook de felheid van het licht.

Het is dus mogelijk om de Fienosa Nachtlampje Stopcontact eenvoudig te bedienen. Dit is vooral aan de meegeleverde afstandsbediening te danken. Met deze afstandsbediening stel je ‘m naar wens in en geniet je dus optimaal van dit nachtlampje.

Het Fienosa Nachtlampje Stopcontact is voor kinderen ideaal. Heeft je kind bijvoorbeeld moeite om in bed te komen? Dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken. Stel de gewenste kleur in en laat je kind hiermee heerlijk en snel in slaap vallen. Uiteraard kun je dit nachtlampje ook prima voor in je eigen slaapkamer aanschaffen!

Al met al spreken wij vol lof over het Fienosa Nachtlampje Stopcontact. Dit is volgens ons een geschikt nachtlampje, ook door de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Zo kunnen we stellen dat je van een jarenlange levensduur geniet.

Ook kunnen we stellen dat je niet de hoofdprijs voor het Fienosa Nachtlampje Stopcontact hoeft te betalen. Voor dit geweldige nachtlampje betaal je slechts €24,95. Bestel je meerdere nachtlapjes in één koop? Dan krijg je ook nog eens extra korting; deze korting loopt op tot wel 15%!

5. Wonix ® Nachtlampje

Het aanbod van nachtlampjes is ontzettend divers. Dit blijkt alleen al uit de nachtlampjes die we hierboven besproken hebben. Ook over het Wonix ® Nachtlampje zijn wij uitermate te spreken.

Ten opzichte van bovenstaande nachtlampjes weet dit nachtlampje zeker te onderscheiden. Dit nachtlampje werkt bijvoorbeeld op 3 AAA batterijen. Je hebt dus helemaal geen stroom nodig om gebruik te maken van het Wonix ® Nachtlampje.

Bijkomend voordeel is dus dat je van lage verbruikskosten geniet. Een ander voordeel is dat je het Wonix ® Nachtlampje overal naast je bed kunt gebruiken. Je bent immers niet gebonden aan een stopcontact of iets dergelijks.

Dit is bovendien een vrijstaand nachtlampje. Je kunt ‘m, door de handige vormgeving, op zo’n beetje elke ondergrond in je slaapkamer neerzetten. Zet ‘m bijvoorbeeld op het nachtkastje neer en geniet van veel mogelijkheden.

Deze mogelijkheden komt onder meer door het warme licht dat dit nachtlampje uitstraalt. Door dit warme licht voelt je slaapkamer nog gezelliger aan. Ook is het hierdoor geen enkel probleem om in het licht van dit nachtlampje te kijken. Bij nachtlampjes met fel licht is dit een ander verhaal.

Het Wonix ® Nachtlampje is ook nog van een handige dag en nacht sensor + bewegingssensor voorzien. Kom je ’s avonds laat thuis en loop je in het donker naar je bed toe? Als dit nachtlampje jouw aanwezigheid opmerkt, springt ‘ie automatisch aan. Het voordeel hiervan is dat je in je slaapkamer altijd van het gewenste zicht geniet.

Voor veel mensen is dit een zeer geschikt nachtlampje. Voor zowel kinderen als volwassenen, wat ons betreft. Het Wonix ® Nachtlampje is ook nog een fraai nachtlampje om te zien. Zeker als je voor een design slaapkamer bent gegaan, is dit een absolute aanwinst voor in je slaapkamer!

Moet je nou de hoofdprijs betalen voor dit nachtlampje? Dat valt, wat ons betreft, reuze mee. Voor het Wonix ® Nachtlampje hoef je slechts €13,89 te betalen. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je eigenlijk niet vinden!

Wat zijn de voordelen van een nachtlampje?

Heb je oren naar de aanschaf van een nachtlampje? Dan kunnen wij je maar één ding aanraden: schaf de beste koop snel aan. Je geniet hiermee namelijk van veel voordelen:

 • Altijd perfect licht in je slaapkamer. Zet je een nachtlampje in je slaapkamer neer? Dan geniet je altijd van perfect licht in je slaapkamer. Met dank aan de fijne (LED) lichtbron en de plaatsing van het nachtlampje.
 • Veelzijdig te gebruiken. Een goed nachtlampje is ook nog veelzijdig te gebruiken. Zo kun je ‘m prima in je eigen slaapkamer gebruiken, maar ook in de slaapkamer van je kind. Tevens is het mogelijk om ‘m als bijvoorbeeld leeslampje te gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 • Eenvoudig te gebruiken. Een nachtlampje is ook nog eenvoudig te gebruiken. Dit is zeker het geval als je voor een nachtlampje met verschillende sensoren kiest. Deze sensoren zorgen voor een automatische werking van het nachtlampje. Dit komt uiteraard het eerstgenoemde voordeel uit deze lijst ook ten goede!
 • Gaan ontzettend lang mee. Als je een modern nachtlampje koopt, hoef je je over de levensduur geen zorgen te maken. Mede doordat veel merken voor LED verlichting kiezen, ben je van een lange levensduur verzekerd. Dit maakt het des te interessanter om maar direct de beste koopaan te schaffen.
 • Meer dan voldoende keuze. Wil je graag de beste variant aanschaffen? Je komt dan al snel een divers aanbod tegen. Juist doordat dit aanbod zo divers is, heb je voldoende om uit te kiezen. Dit stelt je hoe dan ook in staat om de beste variant voor in jouw slaapkamer uit te kiezen!
Het LUSQ® LED Nachtlampje is het beste nachtlampje

Wat zijn de nadelen van een nachtlampje?

Is de aanschaf van een nachtlampje altijd aan te raden? Ja, dat is zeker het geval. Wel moet je even goed met dit aandachtspunt rekening houden:

 • Je hebt ruimte in je slaapkamer nodig. Je hebt voor een nachtlampje uiteraard wel ruimte nodig. Mogelijk heb je ook al ruimte nodig voor de beste wake up light, beste wekker of beste daglichtlamp. Het is hierdoor goed mogelijk dat je een gebrek aan ruimte in je slaapkamer ervaart.

Heb je het beste nachtlampje nog niet gevonden?

Ben je niet helemaal te spreken over de 5 bovenstaande nachtlampjes? Speciaal voor jou hebben wij een complete top 10 samengesteld. Check de onderstaande 5 nachtlampjes ook nog even:

Hoe vind je het beste nachtlampje?

Al met al is het aanschaffen van het beste nachtlampje een absolute aanrader. Je geniet hiermee van ontzettend veel voordelen, terwijl je dus met eigenlijk geen nadelen rekening hoeft te houden.

Spreekt jou dit ook aan? Ga dan direct naar de beste koopop zoek. Let daarbij goed op de onderstaande aandachtspunten.

Soort nachtlampje

Je moet allereerst een keuze tussen de vele soorten nachtlampjes maken. Wil je het liefste een nachtlampje die je in het stopcontact kunt steken? Of wil je het liefste een nachtlampje die op batterijen werkt? Of heb je liever een combinatie van een nachtlampje en leeslampje? De mogelijkheden qua soorten nachtlampje zijn behoorlijk divers. Maak daarom de juiste afwegingen tussen de verschillende soorten nachtlampjes.

Licht & sensoren

Je moet ten tweede goed naar het licht kijken. Voor wat voor lichtbron heeft de fabrikant? En wat is de felheid en de kleur van het licht precies? Dit zijn belangrijke zaken om even goed naar te kijken.

Ook zou je goed naar de aanwezigheid van sensoren moeten kijken. Beschikt een nachtlampje over een sensor? Dan betekent dit dat het nachtlampje automatisch zijn werk doet. Dit brengt uiteraard veel gemak met zich mee, maar misschien zit je hier helemaal niet op te wachten.

Extra functies

Een modern nachtlampje is niet zomaar een nachtlampje. Kijk maar eens naar de betere nachtlampjes; dit zijn ontzettend slimme lampjes. Ga daarom per nachtlampje goed na over welke extra functies het lampje beschikt. Deze extra functies bieden nog meer gemak!

Design

Bij een nachtlampje heb je uiteraard ook met het design te maken. Het design is vooral afhankelijk van het soort nachtlampje. Check daarom even goed de foto’s in dit artikel. Aan de hand van deze foto’s bepaal je snel welk design jouw voorkeur geniet.

Prijs & kwaliteit

Wil je per sé de beste variant aanschaffen? Dan hoef je hier niet al te veel aan te spenderen. De betere varianten kosten in veel gevallen maximaal €20. Wil je voor het beste luxe nachtlampje gaan? Dan kun je hier ook probleemloos €100 aan uitgeven.

De prijzen lopen dus aardig uiteen. Dit geldt ook voor de kwaliteit. Als je voor de beste koop wilt gaan, kies je idealiter voor één van de bovenstaande varianten. Dit zijn namelijk de beste nachtlampjes van een uitmuntende kwaliteit.


Veelgestelde vragen over nachtlampjes

Welke soorten nachtlampen zijn er beschikbaar?

Er zijn LED-nachtlampen, projectienachtlampen, plug-in nachtlampen, en draagbare nachtlampen beschikbaar, elk met verschillende functies en ontwerpen.

Zijn nachtlampen energiezuinig?

Ja, vooral LED-nachtlampen staan bekend om hun energiezuinigheid en lange levensduur.

Kan een nachtlamp helpen bij slaapproblemen?

Ja, nachtlampen die een zacht, warm licht uitstralen kunnen helpen bij het creëren van een rustgevende slaapomgeving en kunnen bij sommige mensen slaapproblemen verminderen.

Zijn nachtlampen veilig voor gebruik in een kinderkamer?

Ja, veel nachtlampen zijn specifiek ontworpen voor kinderkamers en zijn gemaakt van veilige, niet-toxische materialen met extra veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging.