Beste peuterdekbed van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Voor je peuter is een goede nachtrust essentieel. Je peuter heeft de nachtrust nodig om te groeien, te ontwikkel en overdag vrolijk te zijn. Jij hebt zelf dus ook belang bij een goede nachtrust van je peuter. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Onder meer met een goede slaaptrainer, kinderwekker en het beste peuterdekbed. Speciaal voor jou, en je peuter, zijn we alvast op zoek gegaan naar de beste peuterdekbedden van 2024.

Onze top 5 beste peuterdekbedden van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste peuterdekbedden bij de goedkoopste aanbieder:


1. LILLA24 120×150 Kinderdekbed

Uit onze test is gebleken dat het LILLA24 120×150 Kinderdekbed het beste peuterdekbed van 2024 is. Dit dekbed is in de maat 120 bij 150 cm ideaal voor kinderen, maar je kunt ‘m ook in 5 andere maten bestellen.

Dit is een all year dekbed; je peuter slaapt het gehele jaar door dus heerlijk onder dit peuterdekbed. Dat komt onder meer doordat het een peuterdekbed met warmteklasse 2 is. Tevens is dit een hypoallergeen dekbed; dit maakt het dekbed voor elke peuter geschikt.

Een ander groot pluspunt van het LILLA24 120×150 Kinderdekbed vinden wij de warmteregulatie. Dit dekbed reguleert de warmte tot in perfectie, waardoor je kind altijd van de optimale temperatuur geniet tijdens het slapen. Onder aan de streep is dit een peuterdekbed met een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding!

2. Princessdekbedden Ultra Soft 4-seizoenen

Het Princessdekbedden Ultra Soft 4-seizoenen is een goede nummer 2 in onze top 10. Dit peuterdekbed is ook 120 bij 150 cm groot, is eveneens anti allergisch en is ook het gehele jaar door te gebruiken. Ook dit is namelijk een 4-seizoenen dekbed.

Het mooie is dat dit dekbed uit twee delen bestaat: warmte klasse en 3. Als je deze beide dekens tegelijkertijd gebruikt, heb je de beschikking over een deken met warmteklasse 1. Dankzij de vulling van holle vezel geniet je peuter van optimaal comfort tijdens het slapen.

Het Princessdekbedden Ultra Soft 4-seizoenen kost je slechts €39. Voor nog geen 4 tientjes heb je de beschikking over één van de beste peuterdekbedden van 2024. Je peuter slaapt hierdoor hoe dan ook een heel stuk aangenamer, dieper en beter.

3. Klaas Vaak Dekbed Supersoft

Het Klaas Vaak Dekbed Supersoft verdient zeker een plekje in onze top 10. Dit dekbed heeft de ideale afmetingen (150 bij 120 cm), is heerlijk zacht en is het gehele jaar door te gebruiken.

Het dekbed is met 100% supersofte holle vezel gevuld. Het dekbed voelt hierdoor luchtig aan, heeft een geweldig ademend vermogen en voert het vocht ook nog eens uitermate goed af.

Een bijkomend voordeel is dat dit een anti allergisch dekbed is. Heeft je peuter last van een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt? Dan zit je dus zeker goed met het Klaas Vaak Dekbed Supersoft. Voor dit prima peuterdekbed betaal je bovendien slechts €29,95.

4. Snoozing Kreta Katoen Junior

Het Snoozing Kreta Katoen Junior dekbed is één van de beste dekbedden voor in de zomer. Dit dekbed is lekker dun, waardoor ‘ie uitermate geschikt is voor de warmere zomermaanden. Dat dit een zomerdekbed is, blijkt ook uit de warmteklasse 4.

Dit dekbed heeft de ideale afmetingen; 150 bij 120 cm. Verder is dit dekbed volledig van 100% katoen gemaakt, waardoor het dekbed een verkoelende werking heeft. Daarbovenop komt dat dit materiaal goed ademt en heerlijk zacht aanvoelt. Een win-win situatie voor je peuter dus.

Spreekt het Snoozing Kreta Katoen Junior je aan? Dan moet je er wel rekening mee houden dat je peuter hier niet het hele jaar gebruik van kan maken. Gelukkig hoef je voor dit peuterdekbed slechts €39,95 te betalen.

5. iSleep Bamboo Comfort Junior

Met het iSleep Bamboo Comfort Junior dekbed haal je ook een prima dekbed in huis. Dit dekbed is ook 120 bij 150 cm groot en hierdoor geschikt voor alle peuters. Wil je nou toch liever een kleiner- of groter dekbed aanschaffen? Dit dekbed wordt bij Bol in maar liefst 9 maten aangeboden.

Met dit dekbed geniet je peuter elke zomer van optimale nachten. Het is namelijk een dunner dekbed, warmteklasse 4, waardoor het uitermate geschikt is voor de zomermaanden. Je peuter geniet van een hoog ademend vermogen, de gewenste verkoeling en een heerlijk zacht gevoel.

Al deze voordelen zijn te danken aan de vulling van 100% bamboe. Dit materiaal brengt veel gemak met zich mee en zorgt ook nog voor een (zeer) lange levensduur. In combinatie met de tijk, die ook van 100% bamboe is, geniet je peuter elke nacht weer van een ideale nachtrust.

Waarom heeft je peuter een peuterdekbed nodig?

Het beste peuterdekbed is om meerdere redenen ideaal voor je peuter:

  • Het dekbed heeft de juiste afmetingen. Je peuter heeft geen baat bij een te klein of een te groot dekbed. Kies daarom idealiter voor een peuterdekbed in de maat 150 bij 120cm. Dit is, wat ons betreft, de beste maat voor een peuterdekbed.
  • Het dekbed voelt zacht aan. Een goed peuterdekbed is van 100% katoen of 100% bamboe, waardoor het dekbed super zacht aanvoelt. Uitermate fijn voor je peuter en zijn/haar toch nog ietwat kwetsbare/gevoelige huid.
  • Het dekbed is voor elke peuter geschikt. De betere dekbedden voor peuters zijn ook daadwerkelijk voor elke peuter geschikt. Dit komt onder meer doordat de dekbedden anti allergisch en hypoallergeen zijn. Dát is precies wat je wilt als je peuter een allergie ergens voor heeft!

Goed om te weten: het beste peuterdekbed is ook in je eigen belang. Slaapt je peuter elke nacht heerlijk? Dan geniet je overdag van een peuter die veel gezelliger is. Ook slaapt je peuter ’s nachts goed door, waardoor je zelf ook goed kunt slapen. Een goede nachtrust is voor jong en oud bijzonder essentieel.

LILLA24 120x150 Kinderdekbed
Het LILLA24 120×150 Kinderdekbed is het beste peuterdekbed van 2024

Welke merken bieden goede peuterdekbedden aan?

Ga voor bijvoorbeeld een Cars peuterdekbed, Bing peuterdekbed, Prenatal peuterdekbed, Jysk peuterdekbed, Meyco peuterdekbed of Nappiez peuterdekbed. Deze merken leveren pure kwaliteit en dragen echt zorg voor je peuter!

Heb je het beste peuterdekbed nog niet gevonden?

Over de bovenstaande 5 peuterdekbedden zijn wij uitermate te spreken. Geldt dit in mindere mate voor jou? Bekijk dan ook de volgende 5 peuterdekbedden nog even. Dit zijn volgens ons onderzoek de nummers 6 tot en met 10 uit onze top 10:

Hoe vind je het beste peuterdekbed?

Heb je voor je peuter een nieuw dekbed nodig? Dan kun je niet om een peuterdekbed heen. Met een goed peuterdekbed slapen zowel jij als je peuter een heel stuk beter. Voordat het zover is, moet je wel op zoek naar het beste peuterdekbed van 2024. Daarvoor wijzen wij je graag op onderstaande eigenschappen.

Materiaal

Een van de belangrijkste punten vinden wij het materiaal. Als je voor de beste variant wilt gaan, moet je je pijlen richten op een dekbed van katoen of bamboe. Deze materialen zijn duurzaam, gaan jarenlang mee, voelen zacht aan en brengen de gewenste werking met zich mee.

Dikte

Je zou ook even goed naar de dikte van het peuterdekbed moeten kijken. Wil je voor een 4-seizoenen peuterdekbed gaan? Dan moet je voor een dekbed gaan dat uit twee delen bestaat; deze beide delen kun je aan elkaar vastmaken en daarmee een 4-seizoenen dekbed creëren. Je kunt echter ook voor een zomer- of winterdekbed gaan. Aan jou de keus.

Afmetingen

Je hebt uiteraard ook met de afmetingen van het peuterdekbed te maken. Idealiter kies je voor een dekbed van 150 bij 120 cm; dit is eigenlijk de gangbare maat voor een peuterdekbed. Desalniettemin kun je prima voor een grotere of kleinere variant gaan. Dit is iets dat je vooral op je peuter en zijn/haar bed af moet stemmen.

Eigenschappen

De betere peuterdekbedden beschikken allemaal over dezelfde eigenschappen. Ze voelen zacht aan, ze hebben een hoog ademend vermogen, ze zorgen voor de gewenste verkoeling en ze zijn antiallergisch. Let per peuterdekbed daarom goed op onder meer deze eigenschappen.

Kwaliteit

Ga voor het beste peuterdekbed van een uitmuntende kwaliteit. Dat is één van de belangrijkste tips die wij je voor in petto hebben. Om de kwaliteit te beoordelen, zou je op twee verschillende punten moeten letten:

  • Materiaal. Ga altijd voor een peuterdekbed met een vulling van 100% katoen of bamboe. Deze natuurlijke materialen zijn van een geweldige kwaliteit en dragen hiermee zorg voor een (zeer) lange levensduur. Dat is precies wat je wilt voor jezelf en je peuter.
  • Beoordelingen. Ga ook goed na hoe een peuterdekbed door huidige gebruikers beoordeeld wordt. Des te meer positieve beoordelingen, des te beter uiteraard. Dat geldt in ieder geval wel voor alle bovenstaande peuterdekbedden; deze worden stuk voor stuk zéér goed beoordeeld!

Prijs

Wat moet je betalen voor het beste peuterdekbed? De prijzen lopen eigenlijk uiteen van pakweg €20 tot €50. Dit valt, wat ons betreft, reuze mee. Mede omdat je peuter jarenlang van dit dekbed geniet én het dekbed aan de strengste kwaliteitseisen voldoet. Bespaar in ieder geval nooit onnodig op de aanschaf van een dekbed voor je peuter.

Aanvullende producten voor je peuter

Heb je het beste peuterdekbed al in je winkelmandje zitten? Kijk dan ook eens naar het beste nachtlampje voor een peuter, een goede matrasbeschermer en een luchtbevochtiger voor in de kinderkamer. Dit zijn stuk voor stuk attributen waarmee je de nachtrust van je peuter kunt verbeteren.


Veelgestelde vragen over peuterdekbedden

Welke maat peuterdekbed is het meest geschikt voor mijn kind?

De standaardmaat voor een peuterdekbed is 120×150 cm, wat goed past bij de meeste peuterbedden en juniorbedden. Deze maat biedt voldoende dekking voor je kind terwijl het comfort en veiligheid biedt gedurende de nacht.

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van een babydeken naar een peuterdekbed?

De overstap naar een peuterdekbed kan variëren per kind, maar wordt vaak aanbevolen rond de leeftijd van 18 maanden tot 2 jaar. Dit is wanneer kinderen meestal van een wieg naar een peuterbed of een gewoon bed verhuizen. Zorg ervoor dat je kind voldoende mobiliteit heeft om zichzelf te bedekken en het dekbed weg te duwen indien nodig.

Hoe kies ik het beste materiaal voor een peuterdekbed?

Kies een materiaal dat past bij het klimaat en de behoeften van je kind. Natuurlijke materialen zoals katoen en wol zijn ademend en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Synthetische materialen, zoals polyester, zijn vaak hypoallergeen en makkelijk te wassen. Overweeg ook of je kind allergieën heeft of bijzonder gevoelig is voor bepaalde stoffen.

Hoe vaak moet ik het peuterdekbed van mijn kind wassen?

Het dekbed zelf hoeft niet zo vaak gewassen te worden, vooral als je regelmatig een dekbedovertrek gebruikt en dit wisselt. Overweeg om het dekbed elke 3 tot 6 maanden te wassen, afhankelijk van het gebruik en de instructies van de fabrikant. Het is belangrijk om een mild wasmiddel te gebruiken en de drooginstructies zorgvuldig te volgen om de levensduur van het dekbed te verlengen.