Beste planten voor slaapkamer van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Een goede nachtrust is essentieel. Je voelt je hierdoor fitter en gelukkiger. Tevens komt een goede nachtrust je algehele gezondheid ten goede. Het is echter niet altijd makkelijk om een goede nachtrust te verkrijgen. Zo is het in veel gevallen noodzakelijk om wijzigingen aan je slaapkamer door te voeren. Eén van de beste wijzigingen hierbij is om voor goede planten voor slaapkamer te kiezen. Met goede planten voor in de slaapkamer geniet je namelijk van meerdere gezondheidsvoordelen. In dít artikel lees je hier meer over!

Onze 5 beste planten voor slaapkamer van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste planten slaapkamer bij de goedkoopste aanbieder:


1. Plant in a Box Oersterke Kamerplanten Mix

Wil je de beste varianten voor in je slaapkamer aanschaffen? Dan raden wij je de Plant in a Box Oersterke Kamerplanten Mix aan. Wij vinden dit de beste mix van planten voor in de slaapkamer. Met deze 4 kamerplanten geniet je van talloze voordelen.

Eén van de belangrijkste voordelen is de samenstelling van deze mix. In de Plant in a Box Oersterke Kamerplanten Mix vind je namelijk 4 verschillende planten terug. Al deze planten zijn oersterk, zien er prachtig uit en zijn geschikt voor in je slaapkamer.

Dat is onder meer aan de afmetingen te danken. Alle vier de planten uit deze mix krijg je geleverd in een pot van 12 cm. De planten zelf bereiken uiteindelijk een hoogte van 25 tot 40 centimeter. Dat valt dus reuze mee, waardoor je de Plant in a Box Oersterke Kamerplanten Mix prima een plekje in je slaapkamer kunt geven.

Goed om te weten: deze planten zijn ook nog makkelijk te verzorgen. Grote kans dat je het al druk genoeg hebt; dat heeft het merk Plant in a Box ook begrepen. Zij hebben daarom voor makkelijk te verzorgen planten gekozen. In onze ogen zijn dit zelfs de aller makkelijkste planten om te verzorgen en te laten groeien.

Voor de goede orde, het gaat om de volgende planten:

 • Ctenanthe Burle-Marxii
 • Chameadorea Elegance
 • Clusia Rosea ‘Princess’
 • Sansevieria

Je hoeft deze planten niet op een specifieke plek neer te zetten. Je kunt ze dus perfect in je slaapkamer kwijt, bijvoorbeeld op je nachtkastje. Of in de vensterbank, mocht je daar voldoende ruimte over hebben. Verder is het ideaal dat deze planten weinig water nodig hebben. Dit is wel zo handig als je op dit gebied een beetje vergeetachtig bent. Of als je al druk genoeg bent.

Kies je voor deze planten voor slaapkamer? Dan geniet je van veel gezondheidsvoordelen in je slaapkamer. Deze planten zuiveren de lucht en zorgen hiermee voor een betere nachtrust. Daarbij is het ook een voordeel dat het om een mix van 4 planten gaat. De gezondheidsvoordelen zijn hierdoor des te beter te ervaren.

Een ander voordeel is de ontzettend fraaie uitstraling van deze planten. Alle 4 de planten hebben een prachtige uitstraling en zijn hierdoor een aanwinst voor je slaapkamer. Deze planten voor slaapkamer kun je zelfs ook in andere ruimtes neerzetten. Denk hierbij aan je thuiskantoor of aan je woonkamer. Met deze planten voor slaapkamer kun je echt alle kanten op.

Met deze planten voor slaapkamer kom je helemaal niks tekort. Dit is te danken aan de samenstelling van deze mix, aan de prachtige uitstraling en aan de afmetingen. Doordat het niet al te grote planten zijn, passen ze ongetwijfeld ook in jouw slaapkamer.

Deze planten voor slaapkamer worden in ieder geval erg goed beoordeeld. Dat blijkt in ieder geval duidelijk uit de beoordelingen die bij onze partner Bol.com achtergelaten zijn. Deze beoordelingen zijn heel positief. Ook valt op dat er meer dan 100 reviews achtergelaten zijn. Dát is veelzeggend voor de populariteit van deze planten voor slaapkamer.

Spreekt deze set van planten voor slaapkamer jou ook aan? Dan wijzen wij je graag op het voordelige prijskaartje. Voor de Plant in a Box Oersterke Kamerplanten Mix betaal je namelijk slechts €29,95. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je volgens ons niet vinden. Vandaar ook dat wij dít de beste planten voor slaapkamer vinden!

2. Spathiphyllum in sierpot Emma

Waarom wil je nieuwe planten voor slaapkamer aanschaffen? Wellicht dat je dit wilt doen vanwege de gezondheidsvoordelen. Of dat je dit wilt doen vanwege de gezondheidsvoordelen van planten in de slaapkamer. Ongeacht wat je wensen zijn, wijzen wij je graag op de Spathiphyllum in sierpot Emma.

Deze plant voor slaapkamer brengt het beste van twee werelden bij elkaar. Dit is ten eerste te danken aan de vele gezondheidsvoordelen. Deze prachtige slaapkamerplant is bijvoorbeeld luchtzuiverend, waardoor je schone lucht inademt terwijl je ligt te slapen. Dit komt je gezondheid – en ook je nachtrust  alleen maar ten goede.

Ten tweede heeft deze plant een prachtige uitstraling. Dat is aan twee verschillende facetten te danken:

 • Prachtige vorm en kleurstelling. De vorm van de Spathiphyllum in sierpot Emma is echt subliem te noemen. Dat geldt ook voor de kleurstelling; dit is namelijk een witte kamerplant. Een vrij unieke kleur dus. Je kleedt hier in ieder geval je slaapkamer super fraai mee aan.
 • Prachtige pot. Als je voor deze plant voor slaapkamer kiest, krijg je ‘m in een prachtige pot geleverd. Dit is een opvallend moderne pot met een prachtige kleurstelling en dito design.

Wij vinden de Spathiphyllum in sierpot Emma zodoende een absolute aanrader. Deze plant voor slaapkamer ziet er geweldig uit en komt je gezondheid ook nog ten goede. Tevens is het ideaal dat de pot een diameter van 13 cm heeft. Dit valt reuze mee, waardoor je deze plant voor slaapkamer eenvoudig een plekje in je slaapkamer geeft.

Goed om te weten: de Spathiphyllum in sierpot Emma kan een hoogte van 50 cm bereiken. In de meeste gevallen ligt de hoogte tussen de 35 en 45 cm, waardoor je voor deze slaapkamerplant niet al te veel ruimte nodig hebt. Wel zo prettig, bijvoorbeeld als je een kleinere slaapkamer hebt.

Met déze plant haal je een geweldige plant in huis. Met dank aan alle bovenstaande punten en met dank aan de levering. De Spathiphyllum in sierpot Emma komt namelijk rechtstreeks bij de kweker vandaan. Dit merk je aan de absolute versheid van deze plant, waardoor men zelfs een 90 dagen vers garantie kan geven.

Spreekt deze plant voor slaapkamer ook jou aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: voor de Spathiphyllum in sierpot Emma betaal je slechts €19,95. En bestel je meerdere van deze slaapkamerplanten in één keer? Dan krijg je ook nog eens staffelkorting. Bij twee planten krijg je maar liefst 33% korting!

Al met al zijn wij vol lof over deze plant voor slaapkamer. Dat komt ook nog doordat dit dus een luchtzuiverende lepelplant is. Tevens vinden wij het ideaal dat deze plant makkelijk te verzorgen is. Je hoeft ‘m niet al te vaak water te geven en hij hoeft ook niet op een speciale plek te staan. Het advies is om ‘m twee keer per week even goed water te geven.

3. Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’

Wat vind jij belangrijk aan planten voor slaapkamer? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de plant niet al te groot is? Dan raden wij je graag de Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’ aan.

Wij vinden dit de beste kleinere slaapkamerplant. Deze slaapkamerplant wordt in een pot van 12 cm geleverd, waardoor ‘ie dus al niet al te veel ruimte in beslag neemt. Dit wordt nog verder versterkt door de maximale hoogte van 25 cm. Deze slaapkamerplant is hiermee dus aanzienlijk kleiner dan de bovenstaande planten voor in je slaapkamer.

Dat biedt, wat ons betreft, veel voordelen. Zo kun je de Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’ eenvoudig in een hoekje in je slaapkamer zetten. Of je zet ‘m op je nachtkastje of in de vensterbank van je slaapkamer. Door de maximale hoogte van 25 cm kun je deze plant simpelweg overal neerzetten.

Wat wij al helemaal subliem vinden, is de uitstraling van deze plant. Kijk maar eens naar de bladeren; dit is een zogeheten gatenplant. De bladeren bestaan niet uit één groot gedeelte, maar bevatten allemaal gaten. De plant krijgt hierdoor een prachtige uitstraling.

Ten opzichte van de beste koop onderscheidt de Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’ zich absoluut. Dit doet ‘ie dus met zijn beperkte afmetingen én met zijn unieke design. Tevens is dit één van de betere soorten voor slaapkamers die luchtzuiverend werkt.

De Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’ is in staat om extra zuurstof aan te maken. Dit doet ‘ie dan ook gedurende de nacht, terwijl de lucht ook nog gezuiverd wordt. Je hebt hierdoor in je slaapkamer nooit een gebrek aan zuurstof. Tevens is het ideaal dat de lucht die je inademt een stuk schoner is. Je slaapt hierdoor absoluut beter met deze plant in je slaapkamer.

Spreekt deze plant voor slaapkamer je aan? Dan moet je wel even goed naar de plaatsing van deze slaapkamerplant kijken. Deze plant raakt namelijk snel oververhit. Zet ‘m daarom nooit in de volle zon neer. Geef ‘m ook voldoende water, zodat je zo lang mogelijk van deze plant kunt genieten.

Vinden wij dit voor iedereen de meest geschikte planten voor slaapkamer? Nee, dat is niet het geval. Dit is bijvoorbeeld géén geschikte plant als je huisdieren hebt. De Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’ is namelijk giftig voor huisdieren. Pas daarom op met deze plant als je bijvoorbeeld een hond of kat in je woning rond hebt lopen.

Ben je al met al te spreken over de Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’? Dan is het goed om te weten dat dit een relatief voordelige plant voor in je slaapkamer is. Voor deze plant betaal je namelijk slechts €15,95. Een interessant prijskaartje, met name kijkende naar de algehele samenstelling en lange levensduur van déze slaapkamerplant.

Niet geheel onbelangrijk: de Monstera adansonii ‘Monkey Leaf’ wordt ook nog in twee andere hoogtes aangeboden. Je kunt ‘m ook in een hoogte van 60 of 80 cm bestellen. Check hiervoor het aanbod bij onze partner Bol.

4. Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten

Kies je voor de beste planten voor slaapkamer? Dan kies je voor een fraaie slaapkamer én voor een gezondere lucht. Dat is althans het geval als je voor de Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten kiest. Deze planten brengen in je slaapkamer belangrijke voordelen met zich mee.

Het belangrijkste voordeel vinden wij de luchtzuivering. Deze planten zuiveren de lucht perfect, waardoor je alleen maar schone lucht inademt. Dit is goed voor je gezondheid en voor je nachtrust. Je slaapt een stuk dieper en je wordt hierdoor fitter wakker. Ondertussen is de kans op bijvoorbeeld een irritatie aan je luchtwegen een stuk kleiner.

Een ander voordeel van deze planten voor slaapkamer is de mix. Kies je voor de Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten? Dan krijg je 5 planten geleverd. Het gaat hierbij om de volgende soorten planten:

 • Philodendron Atom
 • Clusia Rosea ‘Princess’
 • Asplenium Crispy Wave
 • Areca Lutescens
 • Spathiphyllum

Al deze slaapkamerplanten hebben een paar gemeenschappelijke kenmerken. Ten eerste zijn ze dus luchtzuiverend en ten tweede hebben ze een prachtige uitstraling. Kijk maar eens naar de productfoto’s van de Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten. Je wordt waarschijnlijk direct blij van de uitstraling van deze planten.

Ten derde hebben de planten de ideale afmetingen. Je krijgt deze planten sowieso geleverd in een pot van 12 cm. Door deze diameter nemen de Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten dus weinig ruimte in beslag. Je kunt hierdoor, zonder enig probleem, deze 5 planten in je slaapkamer kwijt.

Daarbij speelt de hoogte van deze planten ook nog een belangrijke rol. Deze planten worden 25 tot 40 cm hoog. Dit is ook nog gemeten inclusief de pot, waardoor deze slaapkamerplanten dus niet al té veel ruimte in beslag nemen. Ideaal wat ons betreft.

Wat wij ook ideaal vinden, zijn de vele positieve beoordelingen. De Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten zijn al door tientallen mensen gekocht. Een groot gedeelte van deze groep heeft een zeer positieve review achtergelaten. Veelzeggend voor deze planten voor slaapkamer.

Voor deze planten voor slaapkamer hoef je ook niet de hoofdprijs te betalen. Deze complete set koop je voor slechts €29,95. Dit prijskaartje valt ons reuze mee, kijkende naar de samenstelling en (gezondheid)voordelen. Wij zijn al met al groot fan van de Plant in a Box – Luchtzuiverende kamerplanten!

5. Tillandsia Mix – Luchtplantjes

Wil je de beste soorten planten voor in je slaapkamer aanschaffen? Dan raden wij je aan om ook even naar de Tillandsia Mix – Luchtplantjes te kijken. Dit is een vrij unieke set van verschillende planten voor in de slaapkamer.

Het gaat in totaal om 5 verschillende planten. Al deze planten hebben een unieke uitstraling, zijn luchtzuiverend en passen perfect in een slaapkamer. Zet je deze planten naast de bovenstaande planten voor in je slaapkamer? Dan valt direct op dat de uitstraling écht uniek is.

De Tillandsia is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware trend. Deze plantjes hebben een unieke uitstraling, zien er tropisch uit en zijn opvallend onderhoudsvriendelijk. Deze onderhoudsvriendelijkheid brengt uiteraard veel gemak met zich mee.

Waar deze onderhoudsvriendelijkheid uit blijkt? Onder meer uit het feit dat deze plantjes geen aarde nodig hebben. Je hoeft de Tillandsia Mix – Luchtplantjes dus niet in een pot met aarde te zetten. Juist dáárdoor kun je deze luchtplantjes overal in je slaapkamer neerzetten. Het is zelfs mogelijk om ze op je nachtkastje neer te zetten.

De Tillandsia Mix – Luchtplantjes halen alle voedingsstoffen uit de lucht. Hierdoor hebben deze slaapkamerplantjes dus geen aarde nodig. Ondertussen zorgen deze planten ook nog voor zuivering van de lucht. Dit houdt in dat je in je slaapkamer alleen maar gezonde en schone lucht inademt.

Heb je niet al te veel ruimte in je slaapkamer over? Dan zijn dit absoluut de beste varianten voor in je slaapkamer. Deze plantjes hebben namelijk een maximale hoogte van 15 cm. Door deze beperkte hoogte geef je deze plantjes zonder enige moeite een plekje in je slaapkamer.

Spreken deze beste kleine planten voor slaapkamer je aan? Dan kunnen we het nog mooier voor je maken: deze slaapkamerplantjes zijn opvallend goedkoop. Voor deze set van 5 slaapkamerplantjes betaal je een bedrag van €19,95. Dit bedrag valt echt heel erg mee, met name doordat je een mix van 5 plantjes geleverd krijgt.

Ons advies: kijk wel even goed naar de uitstraling van de Tillandsia Mix – Luchtplantjes. Dit zijn zeker mooie slaapkamerplantjes, maar het zijn tegelijkertijd ook unieke plantjes. Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze planten niet naar iedereens wens zijn. Kijk hier dus even kritisch naar. Vergelijk daarbij déze planten goed met de bovenstaande planten voor slaapkamer.

Wat zijn planten voor in de slaapkamer?

Planten voor slaapkamer zijn planten die speciaal voor in de slaapkamer geschikt zijn. Deze plantjes zijn klein, zijn veelal luchtzuiverend en zijn veelal makkelijk te onderhouden. Juist dat maakt deze plantjes uiterst geschikt voor gebruik in de slaapkamer.

Je kunt deze planten voor slaapkamer dus makkelijk kwijt in je slaapkamer. Het is zelfs mogelijk om ze te combineren met bijvoorbeeld de beste wekker, beste make up spiegel en beste slaaptrainer in je slaapkamer!

Wat zijn de voordelen van planten in de slaapkamer?

Doe je er verstandig aan om te kiezen voor planten slaapkamer? Ja, zonder enige twijfel. Met deze planten geniet je in je slaapkamer van ontzettend veel voordelen:

 • De planten brengen een fraaie uitstraling met zich mee. Ontbreekt het, naar jouw mening, aan sfeer in je slaapkamer? Dit probleem los je snel op met planten voor slaapkamer. Deze planten brengen kleuren en een gezellige uitstraling met zich mee. Wat wil je nog meer?
 • De planten zuiveren de lucht. De meeste planten voor slaapkamer zuiveren de lucht in je slaapkamer. Je ademt hierdoor alleen maar schone(re) lucht in, waardoor je minder last van gezondheidsklachten hebt. Ook komt dit je algehele nachtrust ten goede.
 • Betere luchtvochtigheid. In een slaapkamer is er al snel een gebrek aan vochtige lucht. De lucht droogt snel uit, waardoor je last van je keel en/of luchtwegen kunt krijgen. Dat gaan planten voor slaapkamer tegen. Die planten geven waterdamp af, waardoor de lucht in je slaapkamer vochtiger blijft.
 • Vermindering van stress. Uit onderzoek is gebleken dat planten voor slaapkamer voor een vermindering van stress zorgen. De planten zorgen voor een vermindering van zowel stress als angst. Dit komt onder meer door de natuurlijke uitstraling; dit brengt een kalmerend effect met zich mee.
 • Reductie van het geluid. Heb je in je slaapkamer te maken met een behoorlijke echo? Of heb je in je slaapkamer met veel hol geluid te maken? De planten voor slaapkamer zorgen voor de gewenste reductie van dit geluid. Ook dit komt je nachtrust ten goede.
 • De planten zijn relatief klein. Kies je voor goede planten voor slaapkamer? Dan geniet je van relatief kleine planten. Juist doordat de planten klein zijn, kun je ze eenvoudig een plekje in je slaapkamer geven.
 • De planten zijn makkelijk te verzorgen. Een ander voordeel van de goede planten voor slaapkamer is de onderhoudsvriendelijkheid. Deze planten hebben weinig verzorging nodig. Wel zo prettig, aangezien je waarschijnlijk al druk genoeg in je leven bent!
De Plant in a Box – Oersterke Kamerplanten Mix zijn de beste planten voor slaapkamer

Wat zijn de nadelen van planten in de slaapkamer?

Met goede planten voor slaapkamer geniet je dus van veel voordelen. Je moet tegelijkertijd ook met twee aandachtspunten rekening houden:

 • Extra zorg en onderhoud. Ondanks dat goede planten voor slaapkamer makkelijk te verzorgen zijn, heb je wel met extra zorg en onderhoud te maken. Wij raden je daarom aan om op een vast moment in de week de plantjes in je slaapkamer te verzorgen.
 • Mogelijk risico voor huisdieren. Heb je een hond of kat in je slaapkamer lopen? Dan moet je oppassen met verschillende planten voor in de slaapkamer. Sommige van deze planten zijn namelijk giftig voor huisdieren.

Heb je de beste planten voor slaapkamer nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de beste planten voor in jóuw slaapkamer tegengekomen? Kijk dan ook nog even naar de onderstaande 5 planten. Wellicht sluiten deze planten (nog) beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste planten voor slaapkamer?

Heb je interesse om de beste planten voor slaapkamer aan te schaffen? Dan is het zaak om een goede vergelijking voor jezelf te maken. Daarbij zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Soort planten voor in de slaapkamer

Je moet allereerst goed naar het soort planten voor in de slaapkamer kijken. Waarom? Omdat je nu eenmaal uit veel soorten slaapkamerplanten kunt kiezen. Dat bewijzen alleen al de 10 bovenstaande planten voor in je slaapkamer.

Bepaal daarom goed waar je voorkeur naar uitgaat. Let hierbij onder meer op de uitstraling en op andere punten waar je hieronder meer over leest.

Afmetingen

Je hebt in je slaapkamer waarschijnlijk met beperkte ruimte te maken. Je moet daarom heel goed naar de afmetingen van de slaapkamerplanten kijken. Hoeveel ruimte heb je in je slaapkamer over? Als je dat weet, weet je ook hoe groot de slaapkamerplanten maximaal kunnen worden.

Dit gaat overigens ook gepaard met het aantal slaapkamerplanten. Kies je voor de beste losse plant voor in een slaapkamer? Of ga je voor de beste set planten voor slaapkamer?

Uitstraling

Eén van de grootste voordelen van planten voor slaapkamer is dus de fraaie uitstraling. Het is echter wel zo dat de uitstraling per plant verschillend is. Kijk daarom goed en kritisch naar de verschillende planten en de uitstraling hiervan. Stem dit af op je wensen en op de rest van je slaapkamer.

Onderhoud

Bij planten voor slaapkamer heb je altijd met onderhoud te maken. De mate van onderhoud/verzorging is wel per slaapkamerplant verschillend. Ga dit daarom even goed na. Wij raden je in ieder geval aan om voor eenvoudig te verzorgen slaapkamerplanten te gaan.

Prijs & kwaliteit

Tot slot zou je goed naar de prijs en kwaliteit moeten kijken. Daarover adviseren wij je sowieso om te investeren in de beste planten voor slaapkamer. Je bent hier een paar tientjes aan kwijt, maar in ruil daarvoor geniet je wel jarenlang van de mooiste planten in je slaapkamer.

Tevens moet je goed naar de kwaliteit kijken. Hoe je dat doet? Dat doe je onder meer door goed naar de ervaringen van andere gebruikers te kijken. Ook moet je even goed naar de aanbieder kijken. Kies idealiter voor een kweker of specialist als aanbieder. Je weet dan zeker dat de planten 100% vers zijn!


Veelgestelde vragen over planten voor in de slaapkamer

Welke planten zijn het beste voor in een slaapkamer?

Planten zoals de Sansevieria (Vrouwentong), Aloe Vera, en de Peace Lily (Spathiphyllum) zijn populair voor slaapkamers vanwege hun luchtzuiverende eigenschappen en lage onderhoudsvereisten.

Kunnen planten in de slaapkamer helpen voor een betere nachtrust?

Ja, bepaalde planten kunnen helpen de luchtkwaliteit te verbeteren en een ontspannende omgeving te creëren, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Lavendel en jasmijn zijn bekend om hun rustgevende effecten.

Hoe vaak moet ik planten in mijn slaapkamer water geven?

De waterbehoefte varieert per plantensoort, maar veel slaapkamerplanten vereisen minimaal water. Het is belangrijk de grond licht vochtig te houden en te vermijden dat planten in water staan.

Is direct zonlicht nodig voor planten in een slaapkamer?

Veel planten geschikt voor slaapkamers vereisen weinig direct zonlicht en kunnen goed gedijen in indirect licht, waardoor ze perfect zijn voor minder zonnige kamers.