Beste projectieklok van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Een goede klok is onmisbaar. Een goede klok laat je immers altijd zien wat de actuele tijd is. Verwacht je echter méér van een klok? Dan kun je eens naar een projectieklok kijken. Met een projectieklok geniet je van talloze voordelen, zoals het makkelijk aflezen van de actuele tijd. Wil je hier meer over weten? In dit artikel zetten wij graag de beste projectieklokken voor je op een rijtje, inclusief meer informatie over een projectieklok in zijn algemeenheid.

Onze 5 beste projectieklokken van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste projectieklokken bij de goedkoopste aanbieder:


1. Q-Time projectieklok LED

€119,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

De Q-Time projectieklok LED is volgens ons de beste koop van 2024. Dit is vooral te danken aan de unieke samenstelling van deze projectieklok. Als je naar deze projectieklok kijkt, zie je niet direct een klok of wekker naar voren komen.

Dit is echter wél een projectieklok. Het is een klok waarmee je op een even oppervlak de tijd kunt laten projecteren. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de Q-Time projectieklok LED op de juiste plek neer te zetten. Wat de juiste plek is? Dat hangt volledig van jezelf af.

Het fijne is dat je de projector naar wens aan kunt passen. Wil je graag dat de tijd op het plafond geprojecteerd wordt? Dat is mogelijk! Wil je graag dat de tijd op een muur geprojecteerd wordt? Ook dat is mogelijk. Of wil je graag dat de tijd op een andere ondergrond geprojecteerd wordt? Ook dat is mogelijk bij deze projectieklok.

De oppervlak moet aan één eis voldoen: het moet een volledig vlak oppervlak zijn. Als dat het geval is, is deze projectieklok in staat om de tijd haarscherp te projecteren. Wij vinden dit hierdoor eigenlijk een klok met een dubbele functie:

 • Het is een klok, aangezien je eenvoudig de actuele tijd af kunt lezen. Hiervoor kijk je dus niet naar deze projectieklok, maar naar de oppervlak waarop je de tijd laat projecteren.
 • Het is een verlichtingsobject, aangezien de klok een bepaalde lichtprojectie afgeeft. Met deze projectieklok kleed je hierdoor een ruimte ook nog als het ware aan.

Wat wij ook geweldig vinden, zijn de drie meegeleverde lenzen. Al deze lenzen hebben een andere kleur en zijn voor de Q-Time projectieklok LED te plaatsen. Doordat het om drie verschillende lenzen gaat, kun je variëren met de manier waarop de tijd geprojecteerd wordt. Super leuk, bijvoorbeeld als je de Q-Time projectieklok LED ook op meerdere plekken zou willen gebruiken.

Het grootste voordeel hebben we echter nog niet benoemd: de automatische aanpassing van de Q-Time projectieklok LED. De scherpte van de projectie wordt automatisch aangepast op de afstand ten opzichte van de oppervlak. Op die manier geniet je altijd van een haarscherpe projectie van de tijd. Ongeacht vanaf welke afstand de tijd dus op de oppervlak geprojecteerd wordt.

De Q-Time projectieklok LED ziet er ook nog eens geweldig uit. Zoals we eerder in deze review al stelden, is dit eigenlijk geen klok om te zien. Nee, het enige dat je ziet, is een fraaie aluminium behuizing. Doordat het merk Q-Time voor aluminium gekozen heeft, is deze projectieklok ook nog tegen een stootje bestand.

Verder vinden wij het ideaal dat dit een compacte projectieklok is. Dit maakt deze klok veelzijdig inzetbaar, ongeacht waar of hoe je ’m precies wilt gebruiken. De Q-Time projectieklok LED is bovendien op verschillende plekken ideaal te gebruiken. Je kunt hierbij aan je woning denken, maar ook aan commercieel gebruik.

Al met al zijn wij vol lof over deze projectieklok. Tegelijkertijd zijn er ook een paar aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste aandachtspunt is toch wel de prijsstelling. Voor beste projectieklok betaal je €109,95. Dat is vrij veel geld, maar deze beste koop heeft gelukkig ontzettend veel te bieden!

2. Slinks Wekkerradio met projectie

Spreekt de beste koop je eigenlijk niet aan? Ben je vooral op zoek naar een wekker met projectie? Dan raden wij je graag de Slinks Wekkerradio met projectie aan. Uit onze test is gebleken dat dit de tweede beste optie van 2024 is.

Deze projectieklok heeft ontzettend veel te bieden. Dat is onder meer aan de samenstelling te danken. Daarbij vallen een paar zaken direct op:

 • Wekker met een gebogen vorm. Het eerste dat direct opvalt, is de wekker met de bijzondere, gebogen vorm. Door deze vorm is het vrij eenvoudig om de actuele tijd van de Slinks Wekkerradio met projectie af te lezen. Dat is overigens ook aan de grote cijfers te danken.
 • Projector. Aan de bovenzijde van deze projectieklok is een projector aangebracht. Deze projector projecteert dus de actuele tijd op bijvoorbeeld de muur of het plafond. Belangrijk om te weten: je kunt deze projector naar eigen wens draaien.
 • Draadloze oplader. De Slinks Wekkerradio met projectie is ook nog van een draadloze oplader voorzien. Als je smartphone van de juiste oplaadtechnologie voorzien is, kun je hiermee eenvoudig je smartphone opladen.

Met de Slinks Wekkerradio met projectie kun je dus alle kanten op. Dat blijkt alleen al uit de 180 graden draaibare projector. Deze projector kun je op elk gewenst oppervlak in je slaapkamer projecteren. Daarbij heb je dus ook alle touwtjes in eigen handen. Je bepaalt immers volledig zelf hoe je de projector draait.

Het grote display is ook volledig naar onze wens. Door het grote display lees je bijvoorbeeld ook eenvoudig de actuele tijd op de wekker af. Daarbij heeft het merk Slinks bewust voor rode cijfers gekozen. Uit onderzoek is bewezen dat rode cijfers bijdragen aan de nachtrust.

Overigens is het ook nog mogelijk om de felheid van het display aan te passen. Je bepaalt volledig zelf het helderheidsniveau, waardoor je nooit meer wakker hoeft te liggen van het display van je wekker. Hoe ideaal is dat?

Wij vinden dit al met al een projectieklok met veel mogelijkheden. Dat is dus ook aan de oplader te danken. Heb je nou een smartphone die nog niet draadloos opgeladen kan worden? Dan komt de USB poort van de Slinks Wekkerradio met projectie goed van pas. Met deze USB poort kun je je smartphone eenvoudig met een USB kabel opladen. Wat wil je nog meer?

Wil je graag met deze projectieklok op een fijne manier opstaan? Ook dat is mogelijk. De Slinks Wekkerradio met projectie biedt bijvoorbeeld FM radiozenders aan. Deze wekkerradio met projectie is van een FM ontvanger voorzien, waardoor je elke ochtend met je favoriete radiozender op kunt staan.

De Slinks Wekkerradio met projectie biedt ook nog een dubbele alarmfunctie aan. Je bent hierdoor in staat om op deze wekker twee verschillende wektijden in te stellen. Dáárdoor staan jij en je partner beide op een ander tijdstip op. Dit houdt in dat jij en je partner samen nog maar één wekker nodig hebben. Super handig dus.

Deze projectieklok is grotendeels naar onze wens. Zo vinden wij het ook nog ideaal dat je ‘m in vier kleuren kunt bestellen. Ook is het prijskaartje meer dan interessant te noemen. Voor de Slinks Wekkerradio met projectie betaal je namelijk ongeveer €45. De prijs-kwaliteitsverhouding is hiermee toch wel subliem te noemen.

Zijn er dan ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, je hebt wel wat ruimte nodig voor de Slinks Wekkerradio met projectie. Dit heeft vooral met de breedte van deze projectieklok te maken. Verder moet je even goed kijken naar de oplader; heb je deze wel echt nodig? Als dat niet het geval is, ligt ‘ie mogelijk enigszins in de weg op je nachtkastje.

3. DynaBright Wekkerradio met Projectie

Voor dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de beste varianten. Daarbij kwamen wij al snel tot één belangrijke conclusie: je kunt uit vele soorten projectieklokken kiezen. Het is daarom belangrijk om op voorhand over je wensen na te denken.

Ben je op zoek naar de beste variant voor in je slaapkamer? Dan raden wij je onder meer de DynaBright Wekkerradio met Projectie aan. Deze wekkerradio met projectie heeft ons op meerdere vlakken doen verbazen.

Ten eerste spreekt de ongekende veelzijdigheid van de DynaBright Wekkerradio met Projectie ons aan. Met deze projectieklok kun je simpelweg heel veel kanten op. Zo is deze wekker van een 180 graden roterende projector voorzien. Deze projector projecteert hierdoor altijd op de gewenste plek de actuele tijd.

Ten tweede zijn wij over het grote display te danken. Doordat dit display lekker groot is, lees je eenvoudig de actuele tijd op de DynaBright Wekkerradio met Projectie af. Daarbij geniet je ook nog van de gewenste helderheid. Je kunt zelf de helderheid van het display aanpassen.

Daarbij is het ook nog mogelijk om uit 4 instelbare projectiestanden te kiezen. Wil je bijvoorbeeld dat het display als een spiegel functioneert? Dat is mogelijk. Daarvoor hoef je het display alleen maar volledig te dimmen. Overigens is het display 5,5 inch groot. Dat is volgens ons meer dan voldoende voor een goede wekkerradio.

Ten derde zijn wij over de vele wekmogelijkheden te spreken. De belangrijkste wekmogelijkheden van de DynaBright Wekkerradio met Projectie zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Wakker worden met FM radio. Het is met de DynaBright Wekkerradio met Projectie mogelijk om met je favoriete FM radiozender op te staan. Dit is puur te danken aan de FM ontvanger die in deze wekkerradio ingebouwd is.
 • Dubbele alarmfunctie. Het is ook nog mogelijk om twee verschillende wekkers met de DynaBright Wekkerradio met Projectie te zetten. Zet bijvoorbeeld één wekker voor jou en één wekker voor je partner.
 • Gewenste alarmvolume. Het is bij de DynaBright Wekkerradio met Projectie ook nog mogelijk om het gewenste alarmvolume in te stellen. Dit betekent dat je altijd op de gewenste manier opstaat. En dat je niet direct gehoorbescherming hoeft te dragen als de wekker afgaat.

Ten vierde zijn wij over de aandrijving van de DynaBright Wekkerradio met Projectie te spreken. Je kunt deze projectieklok makkelijk op de netstroom aansluiten. Door de sluimerstand verbruikt ‘ie relatief weinig energie. Dat is uiteraard een belangrijk voordeel in deze tijden van verduurzaming.

Ten vijfde zijn wij over de slaaptimer functie te spreken. Deze functie stelt je in staat om ’s avonds heerlijk, rustig en comfortabel in slaap te vallen. Zet de timer bijvoorbeeld op 15 minuten. Tijdens deze 15 minuten geniet je van je favoriete muziek, waardoor je tot rust komt. Na deze 15 minuten schakelt de muziek automatisch uit. Dat stelt je in staat om rustig in slaap te vallen. Of mogelijk lig je op dat moment al heerlijk te slapen.

Ten zesde zijn wij over het prijskaartje te spreken. Dit is voor mensen die weinig geld uit willen geven sowieso de beste koop. Voor de DynaBright Wekkerradio met Projectie betaal je namelijk slechts €27,95. Dit prijskaartje spreekt ons heel erg aan, met name met het oog op het prijskaartje van de projectieklok.

4. Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie

Ben je de beste variant in onze top 3 nog niet tegengekomen? Geen enkele nood aan de man. Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Op plek 4 in deze top 10 vinden wij de Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie terug.

Dit is een geweldige projectieklok. Een projectieklok met veel mogelijkheden en bovenal een geweldig design. Dankzij het geweldige design is de Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie hoe dan ook een aanwinst voor in je slaapkamer.

Met deze projectieklok geniet je van ontzettend veel mogelijkheden. Dit komt vooral doordat je altijd op de gewenste manier de tijd kunt laten projecteren. De Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie is namelijk van een 180 graden draaibare projector voorzien. Je bent hierdoor in staat om de tijd altijd op de gewenste manier te laten projectoren. Bijvoorbeeld op het plafond of één van de muren van je slaapkamer.

Wat wij ook subliem vinden, zijn de vele bijkomende functies. De Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie biedt bijvoorbeeld een spiegelfunctie aan. Door deze functie heb je helemaal geen last van het licht van het display. En dankzij de projector kun je alsnog de actuele tijd aflezen.

Overigens kun je het display sowieso naar wens instellen. De Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie biedt hiervoor 4 verschillende helderheidsstanden aan. Stel de gewenste helderheidsstand in en geniet daarmee altijd van de gewenste hoeveelheid licht in je slaapkamer. Daarbij kun je dus ook voor de slaapfunctie kiezen.

Bij het opstaan heb je ook meer dan voldoende mogelijkheden. Zo biedt de Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie alle mogelijke FM radiozenders aan. Doordat deze projectieklok over een FM ontvanger beschikt, kun je met je favoriete radioprogramma opstaan. Dat is toch wel een groot voordeel wat ons betreft.

Een ander groot voordeel is het dubbele alarm. Met deze projectieklok kun je twee wekkers zetten, bijvoorbeeld om 06:00 en 07:00. Op deze beide tijden gaat het alarm vervolgens af. Jij en je partner staan hierdoor afzonderlijk van elkaar op het juiste moment op. Daar hebben jullie dus nog maar één projectieklok voor nodig.

Het blijft niet alleen bij deze functies. Bij de Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie geniet je ook nog van een USB laadfunctie. Steek de USB kabel in deze projectieklok en in je smartphone en laadt daarmee je smartphone eenvoudig op. Je hebt hier dus geen apart stopcontact meer voor nodig!

Ook is de slaaptimer een geweldige toevoeging. Door deze slaaptimer val je heerlijk, rustig en ontspannen in slaap. Met deze projectieklok verbeter je dus ook nog je algehele nachtrust. Ook goed om te weten: voor de Vivid Green Digitale Wekkerradio met Projectie betaal je een zacht prijsje. Deze projectieklok kost je slechts €29,95.

Al met al vinden wij dit de vierde beste optie van 2024. Dat is ook nog aan de kleur van de projectie te danken: rood. Uit onderzoek is gebleken dat dit bevorderlijk is voor je slaapritme en daarmee voor je nachtrust. Bovendien is deze kleur goed af te lezen, ongeacht op welk oppervlak je de tijd laat projecteren.

5. Denver Wekkerradio met Projectie

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste varianten. Tijdens onze zoektocht hebben wij veel interessante varianten gevonden, waaronder de Denver Wekkerradio met Projectie. Wij zijn van mening dat dit één van de beste varianten van 2024 is.

Deze projectieklok kun je op de gewenste manier gebruiken. Dat is onder meer aan het grote display en de 180 graden projector te danken. Dankzij deze projector kun je op elk oppervlakte de actuele tijd laten projecteren. Daardoor geniet je altijd van de gewenste projectie. Ideaal voor in je slaapkamer, maar ook voor in je woonkamer of kantoor bijvoorbeeld.

Wil je optimaal gebruik maken van de projectiefunctie van je nieuwe projectieklok? Dan is de Denver Wekkerradio met Projectie zeker een geschikte projectieklok. Het is namelijk mogelijk om de scherpstelling naar eens aan te passen. Dit stelt je in staat om de tijd echt altijd op een 100% perfecte manier te laten projecteren.

Met de Denver Wekkerradio met Projectie sta je ook nog eens altijd op het gewenste moment op. Dat is te danken aan de vele wekmogelijkheden van deze projectieklok:

 • FM radio. Sta je graag met je favoriete radiozender op? Door de FM ontvanger behoort dit tot de mogelijkheden. Je kunt zelfs je favoriete Fm radiozenders in het geheugen van de Denver Wekkerradio met Projectie opslaan.
 • Normaal alarmgeluid. Ben je een nogal diepe slaper? Dan kun je wellicht beter voor het normale alarmgeluid van de Denver Wekkerradio met Projectie kiezen. Met dit normale alarmgeluid sta je snel op, maar mogelijk wel iets minder energiek.
 • Meervoudig alarm. Het is met deze projectieklok ook mogelijk om meerdere wekkers te zetten. Je hebt hier dus nog maar één wekker voor nodig. Hoe handig is dat? Jij en je partner hebben dus samen voldoende aan alleen de Denver Wekkerradio met Projectie.
 • Snooze functie. Uiteraard is de Denver Wekkerradio met Projectie ook van een snooze functie voorzien. Wil je graag nog iets langer in bed blijven liggen? Druk dan de snooze knop in en geniet daarmee van een nog aangenamere nachtrust.
 • Weekendmodus. Grote kans dat je in het weekend op een andere tijd op moet staan. Daarvoor komt de weekendmodus van de Denver Wekkerradio met Projectie goed van pas. Met deze modus gaat in het weekend simpelweg niet meer je ‘normale’ wekker af.

Met de Denver Wekkerradio met Projectie kun je gewoonweg alle kanten op. Dat is ook te danken aan het duidelijke display. Dit display is lekker groot, de cijfers zijn rood en je kunt de helderheid van het display naar wens aanpassen. Overigens is de Denver Wekkerradio met Projectie ook zeer eenvoudig te bedienen. Dit doe je met de knoppen aan de bovenzijde.

Moet je nou de hoofdprijs betalen voor deze projectieklok? Nee, dat is niet het geval. Voor de Denver Wekkerradio met Projectie betaal je slechts €26,99. Het is hiermee zelfs de goedkoopste projectieklok uit deze top 5!

Ons onderzoek naar de beste projectieklok

 • Meer dan 20 projectieklokken bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 25 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een projectieklok precies?

De benaming projectieklok staat eigenlijk voor twee verschillende apparaten. Ten eerste staat het voor een klok die de tijd – en mogelijke andere informatie – op een oppervlak projecteert. Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld een muur of een plafond. De projectieklok beschikt hiervoor over een projector, waarmee de actuele tijd dus geprojecteerd kan worden.

Ten tweede is een projectieklok een wekkerradio met projectie. Met een wekkerradio met projectie kun je ook de actuele tijd op elk gewenst oppervlak laten projecteren. Dit doe je vrij eenvoudig, aangezien je veelal de projector 180 graden kunt draaien.

Waar wil je precies je projectieklok voor gebruiken? Dat is één van de belangrijkste vragen tijdens je zoektocht naar de beste koop. Daarbij heb je ook nog met verschillende soorten projectieklokken te maken.

Verschillende soorten projectieklokken

Wil je een nieuwe projectieklok aanschaffen? Dan is het allereerst van belang om een keuze tussen de verschillende soorten projectieklokken te maken. Je kunt uit onder meer deze projectieklokken kiezen:

 • Projectieklok analoog. Een analoge projectieklok is een projectieklok met een analoge klok. Je kunt de tijd dus op de analoge klok aflezen, maar ook middels de projectie op de muur of het plafond.
 • Digitale projectieklok. Een projectieklok digitaal is een projectieklok met een digitaal display. Op dit display kun je de actuele tijd aflezen, maar dat doe je uiteraard ook dankzij de projector.
 • Radiografische projectieklok. Een radiografische projectieklok kun je als een radiogestuurde wekker zien. Dit houdt simpelweg in dat de klok automatisch de tijd aanpast.
 • Slimme digitale projectie klok. Een slimme digitale projectie klok is eigenlijk een projectie klok met een paar handige extra’s. Je kunt hierbij denken aan een projectieklok met bijvoorbeeld een draadloze oplader.

Wist je dat je een projectieklok ook op verschillende plekken kunt gebruiken? Zo kun je kiezen voor een projectieklok woonkamer, maar ook voor een projectieklok voor in je slaapkamer. Of voor een projectieklok in een kantoor.

Slinks Wekkerradio met projectie
De Slinks Wekkerradio met projectie is één van de beste projectieklokken

Wat zijn de voordelen van een projectieklok?

De keuze voor een projectieklok is een logische keuze. Dat heeft onder meer met de unieke voordelen van een projectieklok te maken:

 • Je leest altijd de actuele tijd af. Dankzij een projectieklok lees je altijd de actuele tijd af. Dat is te danken aan het display van de klok/wekker, maar ook aan de projector. De projector is mogelijk één van de grootste voordelen van een projectieklok.
 • Je geniet van veel wekmogelijkheden. Kies je voor een geschikte projectieklok? Dan kun je de projectieklok in bijna alle gevallen ook als een wekker gebruiken. Daarbij ben je van de nodige wekmogelijkheden verzekerd.
 • Je geniet van de gewenste veelzijdigheid. Als je voor een projectieklok kiest, geniet je ook van de gewenste veelzijdigheid. Zo kun je ‘m dus als een klok gebruiken, maar ook als een verlichtingsobject en/of wekker.
 • Je geniet van veel bijkomende extra’s. Met een goede projectieklok geniet je ook nog van veel bijkomende extra’s. Zo is het goed mogelijk dat de projectieklok over een draadloze oplader beschikt. Of bijvoorbeeld over een slaaptimer of andere handige extra’s. Dit brengt dus al met al veel gebruiksgemak met zich mee.
 • Een goede projectieklok hoeft niet duur te zijn. Kies je voor de beste koop uit onze top 10? Dan betaal je relatief veel geld. Kies je echter voor één van de andere projectieklokken? Dan betaal je een stuk minder geld. Een goede projectieklok hoeft simpelweg niet duur te zijn.
 • Je geniet veelal van een geweldig display. In nagenoeg alle gevallen is een projectieklok een digitale wekker. Dit betekent dat je ook van een geweldig display verzekerd bent. Dankzij dit display lees je makkelijk de tijd af en maak je eenvoudig gebruik van de andere functies.

Wat zijn de nadelen van een projectieklok?

Overweeg je de aanschaf van een projectieklok? Dan is het ook goed om even met een paar aandachtspunten rekening te houden:

 • Je hebt een vlak oppervlak nodig. Wil je optimaal gebruik maken van een projectieklok? Dan heb je voor de tijdprojectie wel een vlak oppervlak nodig. in bijvoorbeeld een slaapkamer is dit veelal geen probleem, maar mogelijk wel in je kantoor of woonkamer.
 • Je kunt niet altijd de projector naar wens instellen. Wij raden je aan om echt voor de beste koop te kiezen. Bij die klokken kun je namelijk zelf de projector naar wens instellen. Zowel op het gebied van hoek als op het gebied van de helderheid/scherpte.

Heb je de beste projectieklok nog niet gevonden?

Wij zijn groot fan van projectieklokken. Mede daarom hebben we voor jou een complete top 10 samengesteld. Ook over de onderstaande 5 projectieklokken zijn wij erg te spreken:

Hoe vind je de beste projectieklok?

Is voor jou de tijd aangebroken om een projectieklok aan te schaffen? Dan raden wij je graag aan om deze koopgids even door te nemen. In deze koopgids vind je namelijk alle informatie over de belangrijkste aandachtspunten tijdens je zoektocht naar de beste projectieklok.

Soort projectieklok

Je moet allereerst een keuze maken tussen de twee soorten projectieklokken.

Wil je de projectieklok als klok én verlichtingsobject gebruiken? Dan moet je voor de nummer 1 uit onze top 10 gaan. Wil je de projectieklok als wekkerradio met projectie gebruiken? Kies dan voor één van de andere projectieklokken uit onze top 10.

Denk echt goed over het gewenste gebruik na. Denk ook goed na over de plek/ruimte waar je de projectieklok wilt gebruiken. Als je weet waar en hoe je ‘m wilt gebruiken, maak je snel de juiste keuze voor het soort projectieklok.

Projector

Bij elke projectieklok moet je goed naar de projector kijken. Richt je hierbij vooral op deze twee vragen:

 • Is het mogelijk om de projector rond te draaien? Idealiter kun je de projector 180 graden draaien.
 • Is het mogelijk om de scherpte zelf in te stellen? Bij meerdere projectieklokken is het mogelijk om de scherpte van de projectie naar wens in te stellen. Ook dat is ideaal wat ons betreft.

Extra functies & wekmogelijkheden

Ga je voor een nieuwe projectieklok voor in je slaapkamer? Dan moet je ook goed naar de extra functies en wekmogelijkheden kijken. Je kunt hierbij onder meer denken aan een FM ontvanger, een instelbaar alarmvolume en een slaaptimer.

Ook kun je denken aan een dubbele alarm functie, snooze functie en bijkomende functies. Tevens zijn meerdere projectieklokken van een oplader voorzien. Hiermee kun je dus met de projectieklok je smartphone opladen. Voor zowel de projectieklok als je smartphone heb je daardoor nog maar één stopcontact nodig.

Design & afmetingen

Wil je de projectieklok naast je bed neerzetten? Check dan even goed hoeveel ruimte je naast je bed hebt. Op basis daarvan kun je goed de afmetingen van de projectieklok bepalen. Ook kun je even goed kijken naar het design van de projectieklok.

Prijs & kwaliteit

Tot slot raden wij je aan om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Wil je per sé voor de beste koop gaan? Dan moet je bereid zijn om te investeren. Ook raden wij je aan om echt voor één van bovenstaande projectieklokken te kiezen. Deze projectieklokken voldoen namelijk aan twee eisen:

 • De projectieklokken zijn van een A-merk. Dit houdt in dat ze van de gewenste kwaliteit zijn en jarenlang mee gaan.
 • De projectieklokken staan goed aangeschreven. Dit houdt in dat ze in de smaak vallen bij de huidige gebruikers. Dat is wat ons betreft veelzeggend.

Veel plezier gewenst met je nieuwe projectieklok!


Veelgestelde vragen over projectieklokken

Hoe hebben wij de top 10 projectieklokken geselecteerd?

We hebben allereerst gekeken naar wat een projectieklok is en wat zo’n klok te bieden heeft. Ten tweede hebben wij naar de voordelen gekeken en achterhaald waar potentiële kopers naar op zoek zijn. Al deze zaken hebben we vervolgens in onze test meegenomen. We hebben hierbij ook nog naar de prijs-kwaliteitsverhouding en ervaringen van andere gebruikers/kopers gekeken.

Is deze projectieklok test eerlijk uitgevoerd?

Ja, je kunt volledig vertrouwen op de adviezen die wij je geven. Alle projectieklokken die wij je aanraden, zouden wij zelf ook kopen. Deze projectieklok test is bovendien volledig door onszelf uitgevoerd. Doordat wij niet met merken samenwerken, waren wij volledig vrij in het samenstellen van onze top 10.

Waarom hebben wij deze projectieklok test uitgevoerd?

Dit hebben we om meerdere redenen gedaan. Ten eerste omdat het aanbod van projectieklokken niet altijd even transparant is. Ten tweede omdat de adviezen van andere websites veelal gebaseerd zijn op samenwerkingsverbanden. Ten derde omdat we online toch wel wat onwaarheden vinden over de projectieklokken. Met deze projectieklok test vind je gelukkig snel je nieuwe projectieklok!

Hoe activeer ik de projectiefunctie op mijn projectieklok?

Druk op de projectieknop of schakelaar om de projectiefunctie te activeren. Afhankelijk van het model kun je de projectie continu aan laten of alleen activeren via een knop.

Kan ik de helderheid van de projectie aanpassen?

Bij veel projectieklokken kun je de helderheid van de projectie aanpassen via een helderheidsregelaar of instellingenmenu. Raadpleeg de handleiding van je klok voor specifieke instructies.