Beste radiogestuurde wekker van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wekker voor in je slaapkamer? Voordat je de knoop door kunt hakken, zou je goed over je wensen en voorkeuren na moeten denken. Wat verwacht je precies van je wekker? Blijkt uit je wensen dat je vooral op je wekker wilt kunnen vertrouwen? Dan kies je het beste voor een radiogestuurde wekker. De beste radiogestuurde wekker loopt namelijk tot op de milliseconde qua tijd gelijk. Je hoeft je hierdoor nooit meer te verslapen! Spreekt dit je aan? In dit artikel vind je alle informatie over de 10 beste avrianten van 2024.

Onze top 5 beste radiogestuurde wekkers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste radiogestuurde wekkers bij de goedkoopste aanbieder:


1. Braun BC10B-DCF

De Braun BC10B-DCF is wat ons betreft de beste koop. Doordat deze wekker door een radiografisch signaal aangestuurd wordt, geniet je van de gewenste nauwkeurig. Deze wekker loopt simpelweg tot op de milliseconde gelijk met de daadwerkelijke, actuele tijd. Op de Braun BC10B-DCF kun je zodoende écht bouwen en vertrouwen.

Sowieso zijn wij uiterst te spreken over deze nauwkeurige radiogestuurde wekker. Dit komt ook door het onwijs grote display. Op dit display zie je niet alleen de actuele tijd, maar ook bijvoorbeeld de actuele dag, de actuele maand en de buitentemperatuur. Ook zie je rechtsonder op het display de wektijd staan. Check dit even voordat je gaat slapen; daarmee voorkom je dat je je wekker onverhoopt op een verkeerd tijdstip zet.

Het grote display brengt nóg een voordeel met zich mee: de cijfers zijn lekker groot. Dit betekent dat je makkelijk de tijd op deze radiogestuurde wekker af kunt lezen. Het display is overigens ook verlicht, maar wel negatief verlicht. Dit betekent dat je nooit last hebt van het display; dit display geeft simpelweg geen licht af.

Je hebt bij de Braun BC10B-DCF ook nog veel instelmogelijkheden. Zo bepaal je zelf of je een 12-uurs of 24-uurs aanduiding aan wilt houden. In ons land is het vrij gebruikelijk om voor een 24-uurs aanduiding te kiezen, maar dat vindt lang niet iedereen fijn. Het is daarom erg handig dat je dit bij deze radiogestuurde wekker zelf kunt bepalen.

Zet je deze radiogestuurde wekker op het nachtkastje in je slaapkamer neer? Dan geniet je van nóg een voordeel: het fraaie design. Het design is te danken aan het grote display, de afwerking van deze radiogestuurde wekker en de algehele kleurstelling. Wij vinden dit simpelweg één van de mooiste wekkers die wij tegengekomen zijn.

Lukt het je maar niet om snel uit bed te stappen, zodra je wekker gegaan is? Ook dan heb je baat bij deze radiogestuurde wekker. Deze wekker met radiogestuurde tijdsaanduiding biedt namelijk de welbekende snooze functie aan. Kies je ervoor om even te snoozen? Dan kun je nog een paar minuten in bed blijven liggen, waarna het alarmgeluid nogmaals gaat.

In onze ogen is dit dus de beste koop. Deze eretitel heeft deze wekker ook aan de prima kwaliteit te danken. Het merk Braun weet simpelweg als geen ander wat het is om kwaliteit te leveren. Dit merk je aan het gebruiksgemak én de lange levensduur van deze radiogestuurde wekker terug.

Bijkomend voordeel: deze radiogestuurde wekker wordt (erg) goed beoordeeld door andere kopers. Zij geven aan dat de wekker perfect doet wat ‘ie moet doen, een fraai design heeft en op de gewenste manier in te stellen is. Net zoals veel kopers zijn óók wij erg fan van deze radiogestuurde wekker.

Tegelijkertijd moet je wel met één klein aandachtspuntje rekening houden: het prijskaartje. Voor de Braun BC10B-DCF betaal je namelijk €55. Het is hiermee één van de duurdere wekkers voor in je slaapkamer. Maar goed, het is wat ons betreft dus wél de beste koop. Wat wil je nog meer?

2. TFA Dostmann 60.2545.54

Spreekt het principe van een radiogestuurde wekker je aan? Vind je alleen dat de bovenstaande wekker, de beste koop, aan de prijzige kant is? Die mening delen wij met je. Wij vinden die variant ook vrij prijzig.

Gelukkig zijn wij – speciaal voor jou – ook op zoek gegaan naar de beste goedkope radiogestuurde wekker. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op de TFA Dostmann 60.2545.54. Voor deze radiogestuurde wekker betaal je slechts €18. De prijs is hierdoor waanzinnig interessant te noemen.

Dit geldt niet alleen voor de prijs, maar ook voor de werking. Met de TFA Dostmann 60.2545.54 haal je een onwijs nauwkeurige wekker in huis. Doordat deze wekker van het DCF-77 signaal voorzien wordt, is deze wekker tot op de seconde nauwkeurig. Je weet hierdoor zéker dat je altijd op tijd uit je bed gaat.

Het mooie is dat je verder ook geen omkijken naar deze radiogestuurde wekker hebt. De wekker schakelt bijvoorbeeld automatisch om van de zomer- naar de wintertijd. En vice versa uiteraard ook.

Verder zie je op het display van de TFA Dostmann 60.2545.54 niet alleen de tijd, maar ook andere zaken naar voren komen. Zo geeft deze radiogestuurde wekker de actuele kamertemperatuur aan. Verder zie je linksonder ook nog de datum en de tijd waarop je je wekker ingesteld hebt. Check dit altijd even voordat je gaat slapen, zodat je 100% zeker weet dat je je wekker op het juiste tijdstip hebt gezet.

Qua kosten vinden wij dit dus de beste koop. Wat ook erg fijn bij deze wekker is, is het compacte design. Het merk TFA heeft overduidelijk voor een zo’n eenvoudig mogelijk design gekozen. Dát zorgt ervoor dat deze radiogestuurde wekker in principe in elke slaapkamer past. Ook doordat ‘ie niet al te veel ruimte in je slaapkamer in beslag neemt.

De werking van de TFA Dostmann 60.2545.54 is ook subliem te noemen. Dit is eigenlijk aan twee verschillende voordelen te danken:

 • Het display is lekker groot. Het display van de TFA Dostmann 60.2545.54 is lekker groot uitgevoerd. Dit betekent dat je makkelijk de tijd af kunt lezen. Handig als je wel eens tijdens de nacht wakker bent en graag wilt weten wat de actuele tijd is.
 • Grote knoppen. Alle knoppen waar deze radiogestuurde wekker over beschikt, zijn opvallend groot uitgevoerd. Dit betekent dat je deze wekker bijzonder eenvoudig kunt bedienen. Hierbij zijn wij met name over de knop aan de bovenzijde te spreken. Deze knop is lekker groot én stelt je in staat om het alarmgeluid uit te drukken. Juist daar heb je baat bij als je met je slaperige hoofd net wakker bent geworden.

Al met al zijn wij uiterst te spreken over deze radiogestuurde wekker. Dat dit zo’n voordelige wekker is, zie je echter wel aan de mogelijkheden terug. De mogelijkheden zijn bij deze wekker niet zo uitgebreid als bij bovenstaande radiogestuurde wekker. Het is aan jou om te bepalen in hoeverre je daar veel waarde aan hecht. Wij zijn in ieder geval fan va deze top wekker met radiogestuurde tijdsaanduiding.

Goed om te weten: deze wekker is ook nog volledig in het zwart te verkrijgen. Check het aanbod bij onze partner Bol.com via onderstaande button om de beide kleuren met elkaar te vergelijken.

3. ATRIUM wekker Radiogestuurd Digitaal

Ben je de beste koop nog niet tegengekomen? Geen nood aan de man! Wij hebben namelijk een complete top 10 van de beste varianten voor je samengesteld. Op nummer 3 in deze lijst hebben wij een plekje ingeruimd voor de ATRIUM wekker Radiogestuurd Digitaal.

Om meerdere redenen zijn wij erg te spreken over deze radiogestuurde wekker. Ten eerste zijn wij – uiteraard – erg te spreken over de nauwkeurigheid van deze wekker. Doordat dit een radiogestuurde wekker betreft, is de tijd tot op de seconde nauwkeurig. Elke avond als je de wekker zet, weet je dat je op deze wekker en de tijdsaanduiding kunt vertrouwen.

Ten tweede zijn wij over het grote display erg te spreken. Dit display brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Je kunt de tijd makkelijk aflezen. Doordat het display zo groot uitgevoerd is, zijn de cijfers ook lekker groot uitgevoerd. Dit stelt je in staat om de tijd makkelijk af te lezen. Wat wil je nog meer?
 • Voldoende informatie. Op het grote display van de ATRIUM wekker Radiogestuurd Digitaal zie je niet alleen de actuele tijd staan, maar ook de temperatuur. Tevens zie je de datum, de actuele dag en zelfs het aantal seconden vermeld staan. Uit dat laatste blijkt dat dit echt een heel nauwkeurige wekker is.
 • Verlicht. Wil je graag dat het display van de ATRIUM wekker Radiogestuurd Digitaal licht afgeeft? Ook dat is mogelijk! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is de knop 5 seconden lang ingedrukt te houden. Nadat je dat hebt gedaan, geeft het display direct licht af. Handiger kan eigenlijk niet, wat ons betreft.

Ten derde zijn wij over de vele wekmogelijkheden te spreken. Zoals je mogelijk al verwacht had, beschikt ook deze wekker over een snooze functie. Zeker als je gek op snoozen bent, is deze functie simpelweg onmisbaar. Een ander groot voordeel is dat je zelf het geluidsniveau van het alarm in kunt stellen. Je hebt hiervoor de keuze uit maar liefst 4 geluidsniveaus.

Ten vierde zijn wij over de eenvoudige bediening te spreken. Het merk Atrium heeft er bewust voor gekozen om (bijna) alle knoppen aan de voorzijde aan te brengen. Je kunt hierdoor makkelijk, terwijl je in bed ligt, deze wekker op de gewenste manier bedienen. Dit komt de eenvoud alleen maar ten goede.

Ten vijfde zijn wij over het eenvoudige design te spreken. Doordat het design van deze radiogestuurde wekker zo eenvoudig is, valt deze wekker eigenlijk niet op in je slaapkamer. Juist dát is wat ons betreft erg wenselijk. Wat ook een groot voordeel is, is dat deze radiogestuurde wekker in drie verschillende kleuren aangeboden wordt.

Ten zesde zijn wij over de algehele prijs-kwaliteitsverhouding te spreken. De kwaliteit van de ATRIUM wekker Radiogestuurd Digitaal is prima, getuige ook de vele positieve beoordelingen van kopers. Bovendien hoef je voor deze radiogestuurde wekker slechts €29,90 te betalen. Hij is hiermee significant goedkoper dan de beste koop, zie de 1e review hierboven.

Al met al zijn wij uiterst te spreken over deze radiogestuurde wekker. Waar je wel even goed naar moet kijken, is dat het om een enkele alarmfunctie gaat. Je kunt dus niet 2 alarmtijden tegelijkertijd instellen. Dit hadden wij graag anders gezien, maar opvallend genoeg kom je dit vrij weinig tegen bij de radiogestuurde wekkers.

4. Braun BC07BW-DCF

€47,50
Op voorraad
Bol.com

Gaat het bij een radiogestuurde wekker altijd om een digitale wekker? Nee, dat is absoluut niet het geval. Je kunt namelijk ook voor een analoge radiogestuurde wekker kiezen. Gaat je voorkeur naar zo’n wekker uit? Kies dan voor de Braun BC07BW-DCF.

Dit is volgens ons de meest geschikte radiogestuurde wekker met analoge tijdsaanduiding. Zoals je op de foto’s al kunt zien, heeft de Braun BC07BW-DCF hierdoor een prachtig en onderscheidend design. Het is net alsof je naar een kleine klok kijkt, maar in werkelijkheid kijk je dus naar een wekker. Een analoge wekker om precies te zijn.

Doordat dit een radiogestuurde wekker betreft, ben je van de ongekende nauwkeurigheid verzekerd. De wekker geeft altijd de juiste tijd aan, waardoor je je nooit meer zorgen over het opstaan te maken. Zolang jij trouw elke avond je wekker zet, zorgt de Braun BC07BW-DCF ervoor dat je elke ochtend op het juiste moment gewekt wordt.

De Braun BC07BW-DCF brengt bovendien een paar unieke voordelen, functies en eigenschappen met zich mee:

 • Stil uurwerk. Bij veel analoge wekkers hoor je voortdurend het uurwerk. Niet prettig als je bijvoorbeeld in slaap probeert te komen. Bij de Braun BC07BW-DCF heb je daar gelukkig geen last van. Het merk Braun heeft namelijk voor een stil Quartz uurwerk gekozen. Een geweldige keuze wat ons betreft.
 • Snooze functie. De Braun BC07BW-DCF beschikt uiteraard ook over een snooze functie. Vind je het lastig om ’s ochtends direct uit bed te komen? Door de snooze functie kun je een paar minuten langer blijven liggen, waarna de wekker over een paar minuten nogmaals gaat.

Het algehele design van de Braun BC07BW-DCF is dus naar onze wens. Deze analoge wekker met radiogestuurde tijdsaanduiding is een lust voor het oog. Met dank aan het analoge uurwerk, maar ook met dank aan de slimme vormgeving.

Bij veel van dergelijke analoge wekkers kun je in het donker de tijd niet aflezen. Dat is bij de Braun BC07BW-DCF gelukkig wél mogelijk. Hiervoor heeft Braun voor een fluoriderende punt in combinatie met donkere wijzers gekozen. Deze punt verlicht de donkere wijzers perfect, waardoor je ook in het donker exact ziet wat de actuele tijd is.

Waarin de Braun BC07BW-DCF verschilt van andere radiogestuurde wekkers? Nou, toch wel in heel veel gebieden. Zo is het niet mogelijk bij deze wekker om uit meerdere alarmniveaus of tonen te kiezen. Verder valt de wekker qua functies en mogelijkheden ook ietwat tegen.

Waar je ook rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Voor de Braun BC07BW-DCF ligt de adviesprijs namelijk op €51,07. Deze radiogestuurde analoge wekker is daarmee ongeveer net zo duur als de beste koop. En dat houdt ook in dat ‘ie duurder is dan veel andere wekkers uit onze top 10.

5. Hama Radiogestuurde Wekker

Ben je de beste koop nog niet tegengekomen? Dan wijzen wij je ook graag nog even op de Hama Radiogestuurde Wekker. Deze wekker staat volledig terecht op plek 5 in deze top 10.

Ook met deze wekker geniet je van de gewenste nauwkeurigheid. Doordat deze wekker over een radiografisch signaal beschikt, is de tijdsweergave altijd nauwkeurig. De Hama Radiogestuurde Wekker past zich bovendien automatisch aan de actuele tijd aan.

Twee keer in het jaar verspringt de tijd in ons land; van zomer- naar wintertijd en vice versa. Bij de Hama Radiogestuurde Wekker heb je op deze momenten nergens omkijken naar. Dankzij het radiografische signaal past de wekker namelijk geheel automatisch de actuele tijd aan. Je bent er hierdoor 100% zeker van dat deze wekker op de juiste tijd ingesteld staat. Verslapen behoort hierdoor definitief tot de verleden tijd.

Wat bij deze wekker direct opvalt, is het analoge uurwerk. In tegenstelling tot veel andere radiogestuurde wekkers is dit dus géén digitale wekker. Het is aan jou om te bepalen wat je voorkeur geniet. Wij vinden dit in ieder geval één van de meest handige analoge wekkers met radiogestuurde aanduiding.

Het mooie is dat de Hama Radiogestuurde Wekker over een paar handige extra’s en functies beschikt. Zo is deze wekker van een geluidsarm mechaniek voorzien. Als je heerlijk ligt te slapen, hoor je deze wekker dus niet tikken. Dit is ook ideaal als je in slaap probeert te komen.

Verder heeft Hama deze radiogestuurde wekker van achtergrondverlichting voorzien. Wil je gedurende de nacht de actuele tijd in de gaten houden? Door de achtergrondverlichting is dit maar al te goed mogelijk. Wij hebben bovendien opgemerkt dat deze verlichting nooit storend is. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je wakker ligt of wordt van de verlichting van de Hama Radiogestuurde Wekker.

Vind je het lastig om in één keer uit je bed te springen? Ook dan ben je gebaat bij deze prima radiogestuurde wekker. Deze wekker beschikt namelijk, zoals vele andere wekkers ook, over een snooze functie. Met deze functie stel je het alarmgeluid een paar minuten uit. Tijdens deze paar minuten kun je lekker in bed blijven liggen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je je volledig verslaapt. Over een paar minuten klinkt het alarmgeluid immers nogmaals.

Het design van de Hama Radiogestuurde Wekker is ook nog naar onze wens. Wij vinden dit zeker niet de allermooiste wekker om te zien, maar het is wel een strakke wekker qua design. Mede daardoor is deze radiogestuurde wekker, wat ons betreft, een aanwinst voor in vele slaapkamers.

Waar wij ook enthousiast over zijn, is over het prijskaartje. De adviesprijs van de Hama Radiogestuurde Wekker ligt namelijk op slechts €37. Uiteraard is dit alsnog een hoop geld voor een wekker, maar hij is hiermee wel aanzienlijk goedkoper dan de beste koop. Dat is heel wat waard, niet waar?

Bij de Hama Radiogestuurde Wekker moet je wel met een aandachtspunt rekening houden: deze wekker heeft geen dubbele alarmfunctie. Het is dus niet mogelijk om de wekker op twee verschillende wektijden te zetten. Deze toevoeging hadden wij graag nog gezien, maar je kunt uiteraard niet alles hebben.

Ons onderzoek naar de beste radiogestuurde wekker

 • Meer dan 50 radiogestuurde wekkers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 25 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een radiogestuurde wekker precies?

Wat is nou precies een wekker die radiogestuurd is? Dit is een wekker die zijn tijd automatisch synchroniseert met een nauwkeurige tijdsbron via radiosignalen. Deze tijdsbron is meestal een atoomklok die wordt beheerd door een nationaal tijdsinstituut, zoals het National Institute of Standards and Technology (NIST) in de Verenigde Staten.

Hoe werkt een radiogestuurde wekker?

Een radiogestuurde wekker werkt eigenlijk aan de hand van deze drie elementen:

 • Radiosignaalontvangst: De wekker is uitgerust met een ingebouwde ontvanger die radiosignalen kan ontvangen van een nabijgelegen tijdszender. Deze radiosignalen worden vaak uitgezonden op bepaalde frequenties en dragen zeer nauwkeurige tijdsinformatie.
 • Synchronisatie: De wekker ontvangt regelmatig radiosignalen (meestal ’s nachts wanneer de atmosferische interferentie minimaal is) en gebruikt deze signalen om zijn interne klok bij te werken naar de juiste tijd. Dit proces zorgt ervoor dat de wekker altijd zeer nauwkeurig en gelijk loopt met de officiële tijd.
 • Nauwkeurigheid: Atoomklokken, die de basis vormen voor de tijdszenders, zijn buitengewoon nauwkeurig en verlopen slechts enkele seconden in miljoenen jaren. Daarom zorgt de synchronisatie met een tijdszender ervoor dat de radiogestuurde wekker altijd zeer precies is.

Veel soorten radiogestuurde wekkers

Heb je interesse om een radiogestuurde wekker aan te schaffen? Mogelijk heb je dan al opgemerkt dat je dan uit meerdere soorten wekkers radiogestuurd kunt kiezen. Dat klopt. Enkele van de populairste soorten zetten wij graag voor je op een rijtje:

 • Digitale radiogestuurde wekkers. Dit zijn digitale wekkers met een radiogestuurde tijdsaanduiding. Deze wekkers beschikken over een duidelijk display waarop de actuele tijd weergegeven wordt.
 • Radiogestuurde analoge wekkers. Dit zijn analoge wekkers met een radiogestuurde tijdsaanduiding. Deze wekkers ogen mogelijk ietwat gedateerd, maar ze beschikken dus wel over de nieuwste technologie.
 • Radiogestuurde wekker op batterijen. Bij zo’n wekker heb je al helemaal nergens omkijken naar. Deze wekker op batterijen doet namelijk ook zijn werk bij een stroomstoring. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je wekker niet afgaat.
 • Radiogestuurde wekker met projectie. Een projectie wekker radiogestuurd is een wekker met projectie én een radiogestuurde tijdsaanduiding. Dit betekent dat je van een ongekende nauwkeurigheid en mooie projectie verzekerd bent. Je kunt de actuele tijd bijvoorbeeld op het plafond of de muur laten projecteren.
 • Wekkerradio DAB+ radiogestuurd. Wil je bij het opstaan graag van je favoriete radiozenders genieten? Kies dan voor een wekkerradio DAB+ radiogestuurd. Zo’n radio beschikt over een DAB+ ontvanger, waardoor je van kraakvrij geluid geniet bij het opstaan.
 • Reiswekker radiogestuurd. Wil je ook tijdens je reis/vakantie op tijd gewekt worden? Dan kies je het beste voor een reiswekker radiogestuurd. Deze wekkers zijn lekker compact, waardoor je ze makkelijk in je koffer of tas mee kunt nemen. Door de radiogestuurde tijdsaanduiding geniet je van de gewenste nauwkeurigheid.
Braun BC10B-DCF
De Braun BC10B-DCF is de beste radiogestuurde wekker

Wat zijn de voordelen van een radiogestuurde wekker?

Is de keuze voor een radiogestuurde wekker een aanrader? Ja, dat is wat ons betreft zeker het geval. Als je voor een goede radiogestuurde wekker kiest, geniet je namelijk van een paar zwaarwegende voordelen:

 • Nauwkeurigheid: Radiogestuurde wekkers worden automatisch gesynchroniseerd met een nauwkeurige tijdsbron, meestal een atoomklok. Dit zorgt ervoor dat de wekker altijd de exacte tijd weergeeft en zeer weinig tijdfouten heeft, in tegenstelling tot mechanische of kwartswekkers die na verloop van tijd enigszins kunnen afdrijven.
 • Automatische tijdsaanpassingen: Radiogestuurde wekkers passen zich automatisch aan zomer- en wintertijd aan, waardoor je niet handmatig de tijd hoeft aan te passen wanneer de klok wordt verzet. Dit maakt ze bijzonder handig voor mensen die in gebieden wonen waar de zomertijd wordt waargenomen.
 • Gemak: Je hoeft je geen zorgen te maken over het handmatig instellen van de tijd of het bijhouden van de nauwkeurigheid van de wekker. Dit maakt het eenvoudig en handig om een radiogestuurde wekker te gebruiken.
 • Betrouwbaarheid: Radiosignalen worden meestal uitgezonden door nationale tijdsinstituten en zijn zeer betrouwbaar. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de consistentie en precisie van de tijd die door de wekker wordt weergegeven.
 • Lange levensduur van de batterij: Omdat radiogestuurde wekkers alleen radiosignalen hoeven te ontvangen om hun tijd bij te werken, verbruiken ze over het algemeen minder energie dan wekkers met andere tijdsynchronisatiemethoden. Hierdoor gaan de batterijen langer mee.
 • Geen gedoe met tijdsinstellingen: Radiogestuurde wekkers zijn ideaal voor mensen die niet bekend zijn met het instellen van klokken of degenen die gewoon geen zin hebben in het gedoe van het handmatig aanpassen van de tijd.

Wat zijn de nadelen van een radiogestuurde wekker?

Zou iedereen voor een radiogestuurde wekker moeten kiezen? Nou, dit hangt volledig van je eigen wensen, situatie en voorkeuren af. Feit is dat je ook bij een radiogestuurde wekker met een paar nadelen/aandachtspunten rekening moet houden:

 • Afhankelijkheid van radiosignaal: Radiogestuurde wekkers zijn afhankelijk van het ontvangen van radiosignalen van een tijdszender. Als je in een gebied woont waar het radiosignaal niet goed kan worden ontvangen vanwege geografische beperkingen, interferentie of obstakels, kan de wekker moeite hebben om regelmatig te synchroniseren.
 • Kosten: Radiogestuurde wekkers kunnen duurder zijn dan traditionele mechanische of kwartswekkers, vanwege de technologie die nodig is om het radiosignaal te ontvangen en te verwerken. Dit kan voor sommige mensen een financiële overweging zijn.
 • Beperkte functies: Sommige radiogestuurde wekkers hebben beperkte functies in vergelijking met moderne digitale wekkers of smartwekkers. Ze zijn meestal ontworpen met eenvoudige wektijden en basisfuncties, wat een nadeel kan zijn voor mensen die geavanceerdere functies zoeken, zoals Bluetooth-connectiviteit, app-integratie of muziekweergave.
 • Stroomvereisten: Hoewel radiogestuurde wekkers over het algemeen energiezuinig zijn, hebben ze nog steeds stroom nodig om te functioneren. Dit betekent dat je batterijen moet vervangen of de wekker moet aansluiten op het elektriciteitsnet. In het geval van een stroomstoring kan de wekker zijn nauwkeurigheid verliezen.
 • Milieukwesties: Batterijen die worden gebruikt in radiogestuurde wekkers kunnen schadelijk zijn voor het milieu als ze niet correct worden gerecycled. Dit is een zorg voor mensen die milieubewust zijn.
 • Incompatibiliteit in sommige landen: Het radiosignaal voor tijdsynchronisatie kan variëren van land tot land, wat betekent dat een radiogestuurde wekker die is ontworpen voor gebruik in één land mogelijk niet compatibel is in een ander land. Dit kan problematisch zijn voor mensen die internationaal reizen.

Heb je de beste radiogestuurde wekker nog niet gevonden?

Ben je de beste koop in onze top 5 nog niet tegengekomen? Geen nood aan de man! Wij hebben namelijk nog eens 5 goede radiogestuurde wekkers voor je verzameld:

Hoe vind je de beste radiogestuurde wekker?

Zie je de aanschaf van een radiogestuurde wekker al helemaal zitten? Dan doe je er dus verstandig aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn allemaal geweldig te noemen, maar verschillen uiteraard ook ten opzichte van elkaar. Wij raden je daarom aan om goed naar de onderstaande aandachtspunten te kijken.

Soort radiogestuurde wekker

Wil je een radiogestuurde wekker aanschaffen? Dan raden wij je aan om eerst goed naar het soort radiogestuurde wekker te kijken. Spreekt een digitale wekker radiogestuurd je aan? Of heb je liever een projectie wekker radiogestuurd? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos.

Gewenste gebruik

Je moet goed over het gewenste gebruik van een radiogestuurde wekker nadenken. Waar wil je ‘m gebruiken? Hoe wil je ‘m gebruiken? En waarvoor wil je ‘m precies gebruiken?

Zoals je mogelijk al opgemerkt zijn, is niet elke radiogestuurde wekker hetzelfde. Je doet er daarom verstandig aan om over het gewenste gebruik na te denken.

Analoog of digitaal

Eén van de belangrijkste afwegingen die je moet maken, is of je een analoge- of digitale wekker radiogestuurd wenst te hebben. Beide varianten hebben zo hun eigen voordelen, zoals eerder in dit artikel al uitgebreid besproken. Om op dit gebied de juiste keuze te maken, moet je ook goed over het gewenste gebruik nadenken.

Design & afmetingen

Weet je wat ons bij de verschillende radiogestuurde wekkers opgevallen is? Dat elke wekker een eigen/uniek design heeft. Zet de radiogestuurde wekkers maar eens naast de andere wekkers. Je ziet dan direct grote designverschillen.

Mede daarom raden wij je aan om goed naar het design te kijken. Ook raden wij je aan om goed naar de afmetingen van de radiogestuurde wekker te kijken. Deze afmetingen moet je uiteraard goed afstemmen op de ruimte die je op je nachtkastje hebt.

Extra functies & mogelijkheden

Welke eisen stel je aan je nieuwe radiogestuurde wekker? Dat is ook een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen. Je kunt vervolgens goed naar de extra functies en mogelijkheden van de radiogestuurde wekkers kijken.

Beschikt een radiogestuurde wekker over veel functies? Dat valt op zich wel mee. De radiogestuurde wekker beschikt in ieder geval over meer handige functies dan de slechtere radiogestuurde wekkers. Ga in ieder geval goed voor jezelf na aan welke functies je eventueel waarde hecht.

Qua functies kun je een radiogestuurde wekker in ieder geval niet vergelijken met de beste wifi wekkerradio. Ook kun je ‘m niet vergelijken met de beste wekkers in zijn algemeenheid.

Prijs & kwaliteit

Tot slot is het belangrijk om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Wij raden je sowieso aan om te durven investeren in de radiogestuurde wekker. Durf je bijvoorbeeld een paar tientjes uit te geven? Dan ben je van een lange levensduur verzekerd.

Daarvoor moet je dus ook altijd voor kwaliteit gaan. Dat doe je door voor de bovenstaande wekkers te kiezen. Deze wekkers zijn van de beste merken én worden goed beoordeeld door de kopers. Juist dat laatste is volgens ons veelzeggend voor deze beste radiogestuurde wekkers!


Veelgestelde vragen over radiogestuurde wekkers

Hoe hebben wij de top 10 radiogestuurde wekkers geselecteerd?

Voor de selectie hebben wij een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek hebben we naar de werking, samenstelling en algehele prijs-kwaliteitsverhouding van de wekkers gekeken. Ook hebben wij naar de ervaringen van andere kopers en de extra, handige functies van de radiogestuurde wekkers gekeken.

Is deze radiogestuurde wekker test eerlijk uitgevoerd?

Ja, deze radiogestuurde wekker test is eerlijk uitgevoerd. Zo werken wij niet samen met andere merken of fabrikanten, waardoor wij 100% onafhankelijke adviezen kunnen geven. Ook hebben wij onze test volledig zelf uitgevoerd. Dit betekent dat wij volledig achter de adviezen staan die wij je in dit artikel geven.

Waarom hebben wij deze radiogestuurde wekker test uitgevoerd?

Dit hebben we gedaan omdat we jou zo goed mogelijk willen informeren. Dat heeft ook met de foutieve informatie op veel andere websites te maken. Tevens vinden wij dat je geheel onafhankelijk geïnformeerd zou moeten worden. Daar is bij andere websites ook geen sprake van.

Hoe werkt een radiogestuurde wekker?

Een radiogestuurde wekker ontvangt een radiosignaal van een atoomklok, meestal uitgezonden door een nationaal meteorologisch of fysiek instituut, zoals de National Institute of Standards and Technology in de VS. Dit signaal bevat de exacte tijd, waardoor de wekker zichzelf automatisch kan instellen en corrigeren naar de correcte tijd.

Moet ik de tijdzone instellen op mijn radiogestuurde wekker?

Ja, hoewel een radiogestuurde wekker automatisch de tijd instelt, moet je doorgaans handmatig de juiste tijdzone selecteren wanneer je de wekker voor het eerst instelt, zodat hij de correcte lokale tijd weergeeft.