Beste reiswekker van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Op vakantie gaan, op vakantie gaan en nog eens op vakantie gaan. Dat klinkt als het goede leven, niet waar? Je vakantie is het moment waarop je tot rust kunt komen én uit de sleur van het leven kunt ontsnappen. Mogelijk heb je wel op vakantie bepaalde afspraken, zoals een uitje, op de planning staan. In dat geval heb je één ding nodig: een goede reiswekker. Een reiswekker wekt je overal en altijd op het juiste moment. Spreekt dit je aan? Schaf dan direct één van de beste reiswekkers aan!

Onze 5 beste reiswekkers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste reiswekkers bij de goedkoopste aanbieder:


1. JAP AP17 Digitale Wekker Klok

Wij vinden de JAP AP17 Digitale Wekker Klok de beste koop van 2024. Als je naar deze wekker kijkt, zie je niet direct het stereotype reiswekker. Juist dat vinden wij de kracht van deze opvallende en unieke wekker.

Ten eerste kunnen we stellen dat dit een compacte wekker is. Doordat de wekker lekker klein gehouden is, neem je ‘m eenvoudig op vakantie mee. Je kunt ‘m in je handbagagekoffer of handbagagetas doen, maar ook in je normale koffer. De JAP AP17 Digitale Wekker Klok weegt bovendien slechts 190 gram.

Ten tweede kunnen we aangeven dat dit een wekker op batterijen is. Als je op je vakantiebestemming aankomt, ben je dus niet afhankelijk van een stopcontact. Het enige dat je voor deze reiswekker nodig hebt, zijn werkende batterijen. Als je één setje batterijen op vakantie mee neemt, komt deze wekker absoluut niks tekort.

Ten derde zijn wij over de wekmogelijkheden uiterst te spreken. De JAP AP17 Digitale Wekker Klok doet precies wat ‘ie moet doen, zonder al te veel poespas. Dit merk je aan de vrij eenvoudige wekmogelijkheden:

 • Alarmgeluid. Bij de JAP AP17 Digitale Wekker Klok kun je niet van een FM ontvanger of iets dergelijks gebruik maken. Nee, op de ochtenden op je vakantie wordt je met een luid alarmgeluid gewekt. Eén ding weet je hierdoor zeker: je bent snel en goed wakker.
 • Snooze functie. Deze reiswekker is ook nog van een snooze functie voorzien. Als je op je vakantieadres net iets langer op bed wilt blijven liggen, druk je de snooze knop in. Over 8 minuten gaat de wekker nogmaals.

Heb je moeite om snel wakker te worden? Dan heb je daar op vakantie waarschijnlijk al helemaal last van. Dat is immers het moment waarop je echt even goed (en lang) kunt slapen. Gelukkig biedt deze reiswekker hier ook iets voor: een alarmduur van 60 seconden. Het alarm gaat maar liefst een minuut af, waardoor je altijd gewekt wordt.

Het is goed mogelijk dat je op vakantie ietwat onrustig slaapt. Daar hebben in ieder geval veel mensen last van. Als hier sprake van is, ben je ook maar al te blij met de JAP AP17 Digitale Wekker Klok. Je ziet namelijk makkelijk wat de actuele tijd is. Als je ’s nachts even wakker ligt, weet je dus exact hoe laat het is.

Waar dit aan te danken is? Onder meer aan het grote display van deze reiswekker. Zoals je op de foto kunt zien, is het display echt heel groot uitgevoerd. Dat geldt hierdoor ook voor de cijfers, waardoor je deze cijfers zonder enige moeite af kunt lezen. Ideaal wat ons betreft!

Wat wij ook ideaal vinden, is het ingebouwde lampje. De JAP AP17 Digitale Wekker Klok geeft hierdoor licht af, waardoor je zelfs midden in de nacht de actuele tijd af kunt lezen. Door dit licht is je slaapkamer op je vakantieadres ook ietwat verlicht. Het is aan jou om te bepalen in hoeverre je hier last van hebt.

Spreekt deze reiswekker je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: deze reiswekker is tegen een stootje bestand. Dit is met name aan de gebruikte materialen voor de behuizing te danken. Mocht je tas of koffer tijdens je vakantie hard vallen, hoef je dus niet over de JAP AP17 Digitale Wekker Klok in te zitten.

Wij zijn al met al overtuigd van de JAP AP17 Digitale Wekker Klok. Dat dit de beste reiswekker is, is ook aan het prijskaartje te danken. Voor deze reiswekker betaal je slechts €21,95. Spreekt dit je aan? Dan hoef je nog maar één keuze te maken: in welke van de 9 kleuren ga je de JAP AP17 Digitale Wekker Klok bestellen? Veel plezier in ieder geval gewenst met deze reiswekker!

2. Lexon Flip+ Travel Digitale Reiswekker

Spreekt de bovenstaande reiswekker je niet helemaal aan? Geen nood aan de man. Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Op plek 2 in deze top 10 hebben wij ruimte ingericht voor de Lexon Flip+ Travel Digitale Reiswekker.

Wij vinden dit de op één na beste radiowekker van 2024. Deze wekker heeft het nodige te bieden, waardoor je ‘m perfect op reis kunt gebruiken. Dit is onder meer aan de werking op batterijen te danken. Zelfs als je in een tentje in het hooggebergte slaapt, maakt de Lexon Flip+ Travel Digitale Reiswekker je op tijd wakker.

Dat dit een wekker op batterijen is, is op zich niet al te bijzonder. Dat geldt immers voor de meeste reiswekkers. Wat het merk Lexon echter wel erg goed doet, is het meeleveren van 2 AAAA batterijen. Doordat je deze batterijen meegeleverd krijgt, kun je dírect gebruik maken van deze reiswekker.

Zoals je mogelijk al had gezien, is dit een digitale reiswekker. Dat brengt wat ons betreft ook meerdere voordelen met zich mee:

 • Je kunt eenvoudig de actuele tijd aflezen. Dit doe je eenvoudig door het digitale scherm af te lezen. Doordat dit scherm relatief groot is, zijn de cijfers ook lekker groot uitgevoerd. Dit maakt het des te eenvoudiger om de actuele tijd af te lezen.
 • Je kunt eenvoudig de ingestelde wekkertijd aflezen. Op het grote display wordt met grote cijfers de actuele tijd afgebeeld. Ook zie je – rechtsonder – op het display de ingestelde wektijd staan. Het gaat hierbij om kleinere cijfers, waardoor je het onderscheid snel ziet.

Eén van de grootste voordelen van de Lexon Flip+ Travel Digitale Reiswekker is de eenvoudige bediening. Deze reiswekker beschikt over maar één knop. Zet je deze knop op ‘ON’? Dan staat deze reiswekker aan. Zet je de knop om naar ‘OFF’? Dan doet deze reiswekker niks en worden de batterijen aanzienlijk gespaard.

Met de Lexon Flip+ Travel Digitale Reiswekker haal je een praktische reiswekker in huis. Hij is lekker compact, licht van gewicht en ook nog van de juiste materialen vervaardigd. Dit houdt in dat je ‘m erg eenvoudig mee kunt nemen. Hij neemt immers weinig ruimte in beslag én hij is tegen een stootje bestand. Wel zo prettig dat laatste, aangezien niet altijd zachtzinnig met je reiskoffer omgegaan wordt.

Een ander voordeel van de Lexon Flip+ Travel Digitale Reiswekker vinden wij het design. Als je naar deze reiswekker kijkt, zie je niet direct een reiswekker naar voren komen. Nee, dit is eigenlijk een ‘normale’ digitale wekker. Dát houdt in dat je ‘m ook prima binnen kun gebruiken. Voor op reis en voor in je slaapkamer heb je dus nog maar één wekker nodig.

Goed om te weten: de meeste kopers lopen weg met deze reiswekker. Bij onzer partner Bol.com zijn meer dan 60 reviews achtergelaten. Van deze hoeveelheid reviews is de gemiddelde score maar liefst een 4,5. Aangezien de schaal bij Bol.com van 1 tot 5 loopt, is dit een bijzonder hoge gemiddelde score.

Wat jammer genoeg ook relatief hoog is, is het prijskaartje. Voor de Lexon Flip+ Travel Digitale Reiswekker betaal je namelijk €32,99. Hij is hiermee fors duurder dan bovenstaande reiswekker. Maar goed, deze reiswekkers kun je ook niet één op één met elkaar vergelijken. Beide reiswekkers hebben wat ons betreft hoe dan ook veel te bieden!

3. Deseurs® Reiswekker

€29,99
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Welke eisen stel jij aan je nieuwe reiswekker? Als je op zoek naar de reiswekker voor je komende reis gaat, moet je goed over je wensen nadenken. Wat verwacht je precies van je nieuwe reiswekker? Mogelijk sluit de Deseurs® Reiswekker goed op je wensen zijn!

Wij zijn in ieder geval erg te spreken over deze reiswekker. Dit is onder meer aan het zeer compacte design te danken. Doordat de Deseurs® Reiswekker zo klein uitgevoerd is, neem je ‘m probleemloos naar elke vakantiebestemming toe. Zelfs als je een kleine koffer of backpack hebt. Met deze reiswekker geniet je op elke bestemming van op tijd opstaan.

Net zoals bovenstaande varianten is dit een wekker op batterijen. Je bent hierdoor niet van stroom afhankelijk. En hierdoor kun je de Deseurs® Reiswekker op elke gewenste locatie verblijven. Zelfs als je in de open buitenlucht slaapt, geniet je met deze wekker van een wekgeluid op het gewenste moment.

Verder is het goed om te weten dat deze reiswekker een zeer krachtig alarmgeluid biedt. Ben je een diepe slaper? Of slaap je op een vrij drukke plek wat betreft buitengeluiden? Dan heb je dus baat bij de Deseurs® Reiswekker. Door het zeer luide alarmgeluid weet deze reiswekker je hoe dan ook te wekken.

Heb je geen zin om direct uit je bed te gaan? Dan komt de snooze functie van deze digitale reiswekker maar al te goed van pas. Druk de snooze knop in en geniet van nog een paar minuten extra slapen. De snooze functie is toch wel erg fijn, aangezien je deze functie niet op alle reiswekkers tegenkomt.

Mogelijk had je het al opgemerkt, maar dit is dus een digitale reiswekker. Door het digitale display lees je eenvoudig de actuele tijd af. Waar je bij veel digitale reiswekkers echter mee te maken krijgt, is met het felle licht. Daar hoef je bij de Deseurs® Reiswekker gelukkig niet bang voor te zijn. Dit is namelijk een reiswekker met dimbaar display. Ook dit is vrij uniek te noemen.

Wat wij óók uniek vinden, is het gewicht. Deze reiswekker weegt namelijk slechts 90 gram. Dit stelt je in staat om deze reiswekker echt moeiteloos overal mee naar toe te nemen. Doordat ‘ie op batterijen werkt, gebruik je ‘m ook nog eens overal. En door het toffe design is het zelfs mogelijk om deze reiswekker in je slaapkamer te gebruiken.

Ga je samen met je partner op vakantie? En wil jij ’s ochtends gaan sporten, terwijl je partner lekker uit wilt slapen? Ook dan heb je veel baat bij de Deseurs® Reiswekker. Deze reiswekker beschikt namelijk over een dubbele alarmfunctie. Je zet hiermee de wekker op twee verschillende wektijden. Uniek.

Als je op vakantie gaat, wil je uiteraard tot rust komen. Uit onderzoek blijkt dat je slaapkamer hier enigszins koel voor moet zijn. Maar, hoe weet je nou hoe warm het in de slaapkamer is? Dat weet je dankzij de Deseurs® Reiswekker1 Deze reiswekker beschikt namelijk over een ingebouwde binnen thermometer.

Al met al vinden wij dit een echt unieke reiswekker. Daarbij valt ons op dat de prijs-kwaliteitsverhouding ook nog eens prima is. Je doet simpelweg jarenlang met de Deseurs® Reiswekker. Voor al dit moois betaal je bovendien €29,99. Dit is op zich relatief veel geld voor een reiswekker, maar dit is gewoonweg één van de beste modellen van 2024!

4. Nikkei NR05WE Digitale Wekker

Gaat je voorkeur uit naar de goedkoopste beste wekker? Dan wijzen wij je maar al te graag op de Nikkei NR05WE Digitale Wekker. Wij hebben opgemerkt dat deze reiswekker goedkoop is én dat ‘ie aan de meeste eisen voldoet. Dat is toch wel een sublieme combinatie te noemen.

Met de Nikkei NR05WE Digitale Wekker haal je dus een prima reiswekker in huis. Dit is onder meer te danken aan de werking op batterijen. Dit stelt je in staat om altijd en overal van deze reiswekker gebruik te maken. Als je gek wilt doen, kun je ‘m zelfs tijdens een lange vlucht in het vliegtuig gebruiken. Met alle dank aan de batterijen.

Verder is dit één van de meest veelzijdige reiswekkers. Door het design en de werking kun je de Nikkei NR05WE Digitale Wekker gewoonweg op heel veel plekken gebruiken. Je kunt hierbij aan je vakantiebestemming denken, maar ook aan je slaapkamer. Dit is een prima reiswekker om ook thuis te gebruiken.

Met de Nikkei NR05WE Digitale Wekker sta je hoe dan ook op tijd op. Dit is te danken aan het luide alarmgeluid. Zet je de wekker om bijvoorbeeld 08:00? Door het luide alarmgeluid hoor je ‘m ook echt direct om 08:00! Lukt het je dan alsnog niet om op tijd uit bed te gaan? Dan komt de snooze functie van de Nikkei NR05WE Digitale Wekker goed van pas.

Met deze Nikkei reiswekker geniet je van nog veel meer voordelen. Zo vinden wij het ideaal dat deze reiswekker zeer compact is. Je kunt ‘m hierdoor eenvoudig in je koffer, reistas of backpack meenemen. Tevens vinden wij het dimbare display ideaal. Als het in je slaapkamer op vakantie lekker donker is, schakelt het display zichzelf als ware uit. Je hebt hierdoor nooit last van het felle licht.

De Nikkei NR05WE Digitale Wekker is dus ook nog eens een goedkope reiswekker. Als je deze reiswekker wilt kopen, betaal je hier nog geen 20 euro voor. Dit vinden wij een ontzettend groot voordeel, mede door de overige voordelen van deze reiswekker:

 • Nikkei is één van de betere merken. Als je voor een reiswekker van Nikkei kiest, kies je voor een prima kwaliteit. Dit merk staat namelijk te boek als één van de betere merken.
 • Deze wekker staat goed aangeschreven. Wij hebben voor het samenstellen van onze top 10 ook gekeken naar de ervaringen van andere kopers. Daaruit bleek al snel dat de meeste kopers weglopen met de Nikkei NR05WE Digitale Wekker.
 • De behuizing is lekker stevig. Nikkei heeft deze reiswekker van een stevige behuizing voorzien. Mocht ‘ie onderweg gedurende je reis een stootje krijgen, maakt dit dus helemaal niks uit. Wat wil je nog meer?

Het grote display van deze reiswekker is ook een groot voordeel. Je leest hierdoor namelijk eenvoudig de actuele tijd af. Daar blijft het echter niet bij. Op het grote display van de Nikkei NR05WE Digitale Wekker lees je ook nog de datum, de exacte dag, de luchtvochtigheid en de binnentemperatuur af. Echt een geweldige reiswekker dus.

5. Seiko zilverkleurige reiswekker

Wat is nou de beste reiswekker waar je voor kunt kiezen? In de basis raden wij de vier bovenstaande reiswekkers aan. Uit onze test is immers gebleken dat die wekkers ontzettend veel voordelen bieden. Dat geldt ook voor de Seiko zilverkleurige reiswekker. Wij vinden dit eigenlijk de meest unieke reiswekker van 2024.

Waarom deze reiswekker zo uniek is? Dat heeft meerdere redenen:

 • Dit is een analoge reiswekker. Alle reiswekkers die we eerder in dit artikel besproken hebben, zijn digitale reiswekkers. Dit houdt in dat je bij die wekkers makkelijk de tijd af kunt lezen. Bij de Seiko zilverkleurige reiswekker is dit iets lastiger, aangezien je dus echt klok moet kijken. Dat is immers het kenmerk van een analoge wekker.
 • Lichtgevende wijzers en cijfers. Heb je al naar de wijzerplaat van de Seiko zilverkleurige reiswekker gekeken? Dan is je mogelijk al opgevallen dat de wijzers en cijfers groen zijn. Door deze kleur geven de cijfers en wijzers licht in het donker. Dit maakt het des te eenvoudiger om midden in de nacht op je vakantiebestemming de actuele tijd af te lezen.
 • Werking op batterijen. De Seiko zilverkleurige reiswekker is logischerwijs een wekker op batterijen. Dat geldt eigenlijk voor alle reiswekkers. Seiko onderscheidt zich echter door batterijen mee te leveren. Zodra je deze wekker thuis geleverd krijgt, kun je direct van alle voordelen genieten.

Het is dus een unieke reiswekker. Dat is echter niet de enige reden waarom dit één van de beste modellen is. Nee, dit is ook te danken aan het luide alarmgeluid. Een kenmerk van op vakantie gaan, is dat je niet altijd even makkelijk wakker kunt worden. Je komt tijdens je vakantieperiode immers goed tot rust.

Dit vormt bij de Seiko zilverkleurige reiswekker gelukkig geen al te groot probleem. Door het luide alarmgeluid word je namelijk écht wel gewekt. Heb je ’s ochtends de tijd en wil je nog iets langer blijven liggen? Dan komt de snooze functie van deze vijfde beste wekker goed van pas. Je blijft hiermee simpelweg een paar minuutjes langer in je vakantiebed liggen.

Dat dit een analoge reiswekker is, zie je dus duidelijk aan de vormgeving. De vormgeving is ietwat nostalgisch, waardoor wij dit de meest geschikte reiswekker voor oudere mensen vinden. Dit is niet lullig bedoeld. Maar, het design van de Seiko zilverkleurige reiswekker roept gewoonweg oude tijden op.

Al met al vinden wij dit één van de beste en meest unieke reiswekkers. Die eretitel is ook aan de prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Zoals je mogelijk al weet, doet Seiko eigenlijk niks anders dan een geweldige kwaliteit leveren. Dat merk je overduidelijk aan de Seiko zilverkleurige reiswekker.

Dat deze reiswekker zó goed is, zie je deels aan het prijskaartje terug. De adviesprijs van de Seiko zilverkleurige reiswekker ligt rond de €32. Dat is op zich veel geld voor een reiswekker, maar deze wekker doet wel precies wat ‘ie moet doen. En het is dus ook nog één van de meest unieke reiswekkers van 2024!

Ons onderzoek naar de beste reiswekker

 • Meer dan 30 reiswekkers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 4 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een reiswekker precies?

Een reiswekker is een speciale wekker die je op reis kunt gebruiken. Zo’n wekker is veelal compact, licht van gewicht en werkend op batterijen. Doordat zo’n wekker op batterijen werkt, ben je niet langer afhankelijk van stroomvoorziening. Erg prettig, aangezien je niet altijd in een luxe hotel zal verblijven.

Een belangrijk kenmerk van een reiswekker is de draagbaarheid. Door de compacte afmetingen en het minieme gewicht neem je ‘m overal mee naar toe. Ideaal wat ons betreft.

Wil je voor een goede reiswekker gaan? Dan zou je wel een goede vergelijking moeten maken. Wij hebben namelijk opgemerkt dat er grote verschillen tussen de reiswekkers bestaan. Dit heeft met de samenstelling te maken, maar ook zeker met de kwaliteit. Zorg er daarom voor dat je kritisch bent tijdens je zoektocht naar een goede reiswekker.

JAP AP17 Digitale Wekker Klok
De JAP AP17 Digitale Wekker Klok is de beste reiswekker

Voor wie is een reiswekker geschikt?

Een reiswekker is in principe voor iedereen geschikt. Je kunt een reiswekker namelijk op elk soort vakantie gebruiken:

 • Als je in een hotel verblijft. Zelfs als je in één van de luxere hotels verblijft, heb je niet altijd de beschikking over een wekker op je hotelkamer. In dat geval komt een reiswekker dus maar al te goed van pas.
 • Als je in je caravan verblijft. Vind je het heerlijk om met de sleurhut op vakantie te gaan? Ook dan is het goed mogelijk dat je af en toe je wekker moet zetten. Ook in een caravan kun je dan prima een beroep doen op een reiswekker.
 • Als je in een tent verblijft. Het kenmerk van een tent is dat je veelal geen toegang tot stroom hebt. Gelukkig werkt de beste reiswekker op batterijen, waardoor je geen stroomvoorziening nodig hebt.
 • Als je op rondreis bent. Ben je op rondreis, bijvoorbeeld met je auto of te voet? Ook tijdens dergelijke situaties heb je baat bij een reiswekker.

Met andere woorden: een reiswekker kun je op elk soort vakantie gebruiken.

Verschillende soorten reiswekkers

Spreekt het principe van een reiswekker je nu al aan? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten reiswekkers kunt kiezen. De verschillende soorten zetten we voor je op een rijtje:

 • Reiswekker digitaal. Net zoals bij een normale digitale wekker geniet je bij een reiswekker digitaal van het digitale scherm. Op dit scherm lees je vrij eenvoudig de actuele tijd af.
 • Analoge reiswekker. Je hoeft niet altijd voor een digitale reiswekker te kiezen. Nee, gaat je voorkeur meer uit naar een antieke reiswekker? Kies dan voor een analoge reiswekker. Een analoge reiswekker kun je prima vergelijken met een normale analoge wekker.
 • Reiswekker met verlichting. Je kunt ook nog kiezen voor een reiswekker met verlichting. Het voordeel hiervan is dat je op je vakantiebestemming nog beter de actuele tijd af kunt lezen. Een reiswekker met licht kan bijvoorbeeld in een tentje erg handig zijn.
 • Reiswekker radio. Over het algemeen zijn de meeste reiswekkers erg eenvoudig uitgevoerd. Toch kun je ook voor een reiswekker radio kiezen. Met zo’n reiswekker geniet je – op je vakantiebestemming – van de regionale radiozenders. Zo’n wekker kun je vergelijken met een wekkerradio.
 • Radiografische reiswekker. Reis je door meerdere landen heen? Dan is het goed mogelijk dat je met meerdere tijdzones te maken krijgt. In dat geval heb je een radiografische reiswekker nodig. Zo’n reiswekker past automatisch de tijd aan. Ideaal dus als je een mooie rondreis maakt. Een reiswekker radiogestuurd kun je vergelijken met een normale radiogestuurde wekker.

Wat zijn de voordelen van een reiswekker?

Wat is voor jou de reden dat je dit artikel leest? Grote kans dat je dit doet omdat je een reiswekker aan wilt schaffen. Logisch, want met een reiswekker geniet je hoe dan ook van een paar unieke én belangrijke voordelen:

 • Een reiswekker is makkelijk mee te nemen. Eén van de belangrijkste kenmerken van een reiswekker is de compactheid. Doordat deze wekkers zo compact zijn, neem je een reiswekker moeiteloos mee op reis. Je hoeft hier weinig tot geen ruimte voor over te houden in je koffer, tas of backpack. Het minieme gewicht is ook een prima voordeel.
 • Een reiswekker werkt op batterijen. Net zoals een normale wekker op batterijen werkt een reiswekker op batterijen. Dit betekent dat je op je vakantiebestemming géén stroomvoorziening hebt. Dit maakt het uitermate handig om gebruik van een reiswekker te maken.
 • Een reiswekker biedt veel gebruiksgemak. Kies je voor een goede reiswekker? Dan geniet je ook nog van veel gebruiksgemak. Dit komt voornamelijk doordat de meeste reiswekkers erg eenvoudig uitgevoerd zijn. Je kunt ‘m hierdoor makkelijk bedienen.
 • Een reiswekker biedt soms fijne extra’s. Als je voor één van de beste varianten uit onze top 10 kiest, geniet je van een paar fijne extra’s. Hierbij kun je denken aan een dimbaar display, een snooze functie, een dubbele alarmfunctie of zelfs een oplaadfunctie voor je smartphone. De mogelijkheden bij een goede reiswekker zijn eindeloos!

Wat zijn de nadelen van een reiswekker?

Is een reiswekker áltijd een aanrader? Ja, wat ons betreft wel. Toch is het ook belangrijk om met een paar aandachtspunten rekening te houden:

 • Je bent afhankelijk van de batterijen. Nagenoeg alle reiswekkers werken op batterijen. Dat is op zich prima, maar je bent hierdoor wel afhankelijk van de batterijen. Op het moment dat de batterijen onverhoopt leeg zijn, heb je niks meer aan je reiswekker.
 • Past zich niet altijd automatisch aan. Als je voor één van de beste modellen kiest, past de reiswekker zich niet altijd automatisch aan. Hiermee doelen we op de tijdzone. Alleen als je voor een reiswekker radiogestuurd kiest, past de wekker de tijd automatisch aan de tijdzone aan.

Heb je de beste reiswekker nog niet gevonden?

Heb je de meest geschikte reiswekker nog niet gevonden? Geen nood aan de man. Speciaal voor jou hebben wij namelijk een complete top 10 van de beste reiswekkers verzameld. Mogelijk sluit één van onderstaande reiswekkers (nog) beter op je wensen aan.

Hoe vind je de beste reiswekker?

Wil je dolgraag van alle voordelen van een reiswekker genieten? Met name als je regelmatig op reis gaat, is zo’n wekker gewoonweg heel handig. Daarbij is het wel belangrijk om goed naar je wensen en voorkeuren te kijken. Om tot de beste koop te komen, zou je eigenlijk op alle onderstaande punten moeten letten.

Gewenste gebruik

Het belangrijkste waar je op voorhand naar moet kijken, is naar het gewenste gebruik. Vind voor jezelf de antwoorden op deze vragen:

 • Waar wil je de reiswekker gebruiken? Wil je ‘m bijvoorbeeld gebruiken in een hotel, in een tentje of in een caravan?
 • Wat verwacht je precies van je reiswekker? Wil je ‘m alleen als reiswekker gebruiken of mogelijk ook nog als radio?
 • Hoe vaak wil je je reiswekker gebruiken? Het is ook belangrijk om goed na te denken over de frequentie waarmee je de reiswekker gebruikt. Als dit slechts één keer per jaar is, hoeft de reiswekker niet 100% perfect te zijn.

Soort reiswekker

Het gewenste gebruik moet je vervolgens op het soort reiswekker afstemmen. Net zoals dat je dit bij een wifi wekkerradio en wekker om wakker te worden zou moeten doen.

Kijk daarom goed naar de verschillende soorten reiswekkers. Vergelijk deze goed met elkaar en richt je pijlen vervolgens op de 10 bovenstaande reiswekkers. Dat zijn niet voor niets, wat ons betreft, de beste varianten van 2024.

Afmetingen & gewicht

Eén van de grootste voordelen van een reiswekker is de compactheid. Maar, compactheid is uiteraard een ruim begrip. Je zou daarom even goed moeten kijken naar de exacte afmetingen van de reiswekkers.

In het verlengde van de compactheid moet je ook naar het gewicht kijken. Des te lichter de reiswekker is, des te handiger je ‘m overal mee naar toe kunt nemen. Zelfs als je al een hele volle koffer hebt.

Overigens kun je ook nog naar het design van de reiswekker kijken. Het is wat ons betreft niet het belangrijkste punt, maar mogelijk kijk jij hier anders naar.

Wekmogelijkheden

Bij een reiswekker moet je ook goed naar de wekmogelijkheden kijken. Kun je bijvoorbeeld gebruik van een snooze functie maken? En is het mogelijk om twee wekkers te zetten met je reiswekker? Bij de beste varianten behoort dat laatste tot de mogelijkheden!

Prijs & kwaliteit

Als laatste willen wij je op de prijs en kwaliteit wijzen. Kies je voor de beste koop? Dan kies je voor een wekker met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Dit betekent dat je niet overdreven veel geld hoeft te betalen én dat de wekker van de gewenste kwaliteit is.

Een goede reiswekker moet wat ons betreft sowieso over een stevige behuizing beschikken. Met name als je de reiswekker in je koffer meeneemt, moet ‘ie simpelweg tegen een stootje kunnen. Tevens moet een goede reiswekker van een goed merk zijn. Daarvoor hebben wij specifiek naar de merken gekeken. Wat wij ook hebben gedaan, is gekeken naar de ervaringen van andere kopers. Alle reiswekkers die we in dit artikel besproken hebben, kunnen op veel positieve woorden rekenen!


Veelgestelde vragen over reiswekkers

Hoe hebben wij de top 10 reiswekkers geselecteerd?

Voor de selectie van de top 10 hebben wij ons in het leven van een reiziger verplaatst. Waar moet een goede reiswekker aan voldoen? En welke reiswekkers voldoen het beste aan deze eisen? Dat was voor ons het uitgangspunt bij deze test. Uiteindelijk hebben we ons ook nog op de prijs-kwaliteitsverhouding en ervaringen van andere gebruikers gericht.

Is deze reiswekker test eerlijk uitgevoerd?

Je kunt deze reiswekker test blind vertrouwen. Dit komt onder andere doordat wij deze test volledig uitgevoerd hebben. Alle reiswekkers die wij je aanraden, zouden wij zelf ook mee op vakantie nemen. Verder zijn wij van niemand afhankelijk; dit stelt ons in staat om jou van alleen de beste adviezen te voorzien. Deze reiswekker test is al met al 100% eerlijk en onafhankelijk uitgevoerd.

Waarom hebben wij deze reiswekker test uitgevoerd?

Deze test hebben we uitgevoerd omdat we jou zo goed mogelijk willen informeren. Mede daarom hebben wij ons onderzoek 100% onafhankelijk uitgevoerd. De adviezen die wij je geven, zijn dan ook eerlijke en onafhankelijke adviezen.

Is mijn reiswekker bestand tegen water?

De meeste reiswekkers zijn niet volledig waterdicht. Controleer de productinformatie of specificaties voor details over waterbestendigheid.

Kan ik de tijdzone automatisch aanpassen op mijn reiswekker?

Sommige geavanceerde reiswekkers hebben een functie voor automatische tijdszone-aanpassing. Raadpleeg de handleiding of productbeschrijving om te zien of deze functie beschikbaar is.

Hoe verander ik het alarmgeluid van mijn reiswekker?

Dit kan variëren per model. Zoek naar een alarm- of geluidsinstellingen optie om verschillende geluiden te selecteren of aan te passen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn reiswekker niet afgaat in mijn bagage?

Zet de wekker uit of activeer een reismodus/vergrendelingsfunctie als je model die heeft, om te voorkomen dat het alarm onbedoeld afgaat.