Beste senioren wekker van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Ben je al wat ouder? Dan ben je wellicht niet meer van alle technische snufjes. Nee, als je wat ouder bent, moeten producten vooral doen wat ze moeten doen. Ben je daarom ook op zoek naar een senioren wekker? Dan ben je bij Slaapkamergids.nl aan het juiste adres. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de beste senioren wekkers van 2024 Deze senioren wekkers zijn uitermate geschikt voor oudere mensen. Of voor jongeren mensen die behoefte hebben aan een grote senioren wekker.

Onze 5 beste senioren wekkers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste senioren wekkers bij de goedkoopste aanbieder:


1. Luxime Digitale Wekker

Wat is nou de beste koop waar je in 2024 voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is van meerdere factoren afhankelijk. Zo heb je niet alleen met je budget te maken, maar ook met je wensen. Heb je bijvoorbeeld het liefste een digitale wekker voor senioren? Of gaat je voorkeur toch uit naar een analoge wekker voor senioren?

Wij vinden de Luxime Digitale Wekker de beste digitale wekker voor ouderen. Of beter gesteld: dit is de beste koop van 2024. Deze wekker kent een sublieme samenstelling, is ideaal voor senioren en is ook nog relatief betaalbaar.

Wat wij aan de Luxime Digitale Wekker erg sterk vinden, is het grote display. Kijk maar eens naar de productfoto’s van deze wekker. Je ziet dan direct dat het om een groot display gaat. Op dit grote display vallen ook direct de grote én duidelijke cijfers op.

Als ouder persoon is het goed mogelijk dat je last van je ogen hebt. Is dat inderdaad het geval? Dan ben je dus zeer gebaat bij het grote display van deze senioren wekker. Overigens werkt deze wekker op netstroom; je hoeft ‘m hierdoor alleen maar op een stopcontact aan te sluiten. Het gebruiksgemak van de Luxime Digitale Wekker is ook dik in orde!

Goed om te weten: deze senioren wekker werkt ook nog op batterijen. Je kunt batterijen in deze wekker stoppen. Zodra er sprake van stroomuitval is, springt de wekker op de back up functie. Dat zijn de batterijen! Je hoeft hierdoor nooit bang te zijn dat je niet op het gewenste tijdstip gewekt wordt.

Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste koop. Dit is aan het forse display te danken, maar ook aan het ongekende gebruiksgemak. Dit gebruiksgemak ervaar je aan een paar belangrijke zaken:

 • Deze wekker beschikt over slechts een paar knoppen. Het merk Luxime heeft er bewust voor gekozen om slechts een paar knoppen aan te brengen. Deze knoppen zorgen voor een eenvoudige bediening.
 • Niet al te veel poespas. Luxime heeft er ook voor gekozen om niet al te veel poespas aan de senioren wekker toe te voegen. Zo biedt deze wekker maar één wekmogelijkheid: middels een luid alarmgeluid. Het is dus géén wekkerradio voor senioren.
 • Bijzonder compact design. Dat de Luxime Digitale Wekker zo’n groot display heeft, mag opvallend genoemd worden. De wekker zelf is namelijk erg compact uitgevoerd. Dat blijkt ook uit het gewicht van 140 gram. Belangrijk voordeel hiervan is dat je ‘m als ouder persoon makkelijk naast je bed kunt zetten.

Bij deze senioren wekker valt dus vooral de eenvoud op. Wat echter ook opvalt, is de uitmuntende kwaliteit. Deze wekker is bijvoorbeeld van kunststof vervaardigd. Dát materiaal zorgt ervoor dat de wekker tegen een stootje bestand is. Ook zijn wij over het prijskaartje uiterst te spreken. Voor de Luxime Digitale Wekker betaal je slechts €24,40.

Ook goed om te weten: je kunt het display naar wens dimmen. Heb je normaal gesproken last van het felle licht van een wekkerdisplay? Dan komt deze instelfunctie maar al te goed van pas. Overigens is dit ook nog een senioren wekker die je in andere ruimtes in je woning kunt gebruiken. Denk hierbij aan je keuken, woonkamer of puur ter decoratie. Deze senioren wekker is namelijk een lust voor het oog!

2. Eagle Wekkerradio – Digitale Wekker

Spreekt de beste koop je niet voor de volle 100% aan? Geen nood aan de man. Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Op plek 2 in deze top 10 hebben wij een plek ingeruimd voor de Eagle Wekkerradio – Digitale Wekker.

Wij vinden dit de beste eenvoudige wekkerradio voor ouderen. Deze eenvoudige wekker voor ouderen kent een eenvoudige bediening en beschikt over een FM ontvanger. Door deze ontvanger is het mogelijk om elke ochtend met je favoriete radiozender. Dat klinkt nog eens als een goed begin van je dag, niet waar?

Een ander groot voordeel van deze eenvoudige wekkerradio voor ouderen is dus de bediening. Aan de bovenzijde van de Eagle Wekkerradio – Digitale Wekker zijn slechts een paar knoppen te vinden. Met deze knoppen bedien je deze senioren wekker geheel naar wens.

Hierbij valt uiteraard direct de snooze knop op. Dit is de grote zilverkleurige knop waarmee je de snooze functie van de Eagle Wekkerradio – Digitale Wekker activeert. Dat deze snooze knop zó groot uitgevoerd is, is ook van positieve invloed op het algehele gebruiksgemak.

Kijk je naar deze wekker? Dan vallen direct een paar zaken op:

 • Groot display en grote cijfers. Het belangrijkste voordeel van het display is toch wel het formaat. Het merk Eagle heeft bewust voor een zeer groot display gekozen. Dit maakt het voor elk ouder persoon eenvoudig om de actuele tijd af te lezen.
 • Veel informatie op het scherm. Op het scherm van deze senioren wekker vind je de nodige informatie. Zo vind je dus de actuele tijd, maar ook de ingestelde wektijden. Tevens vind je rechtsonder op het scherm de actuele temperatuur. Een leuke bijkomstigheid!

Om nog even terug te komen op de wektijden. De Eagle Wekkerradio – Digitale Wekker beschikt over een dubbele alarmfunctie. Dit betekent dat je twee wekkers op verschillende wektijden kunt zetten. Ideaal als jij op een ander moment dan je partner op moet staan.

Heb je als ouder persoon moeite om in slaap te vallen? Ook dan is dit de beste eenvoudige wekkerradio voor ouderen. Deze wekkerradio biedt namelijk een ontspanningsprogramma aan. Zet voor het slapen gaan dit programma aan en kom hiermee volledig tot rust. Voordat je het doorhebt, lig je in een heerlijke (diepe) slaap.

Naar de werking van de Eagle Wekkerradio – Digitale Wekker heb je geen enkel omkijken. Dit is namelijk een senioren wekker met snoer. Stop de stekker in het stopcontact en geniet direct van alle mogelijkheden. Bij deze grote senioren wekker kun je echter ook nog van de batterijen als back up gebruik maken. Deze batterijen treden in werking bij een stroomstoring.

Waarom dit dan niet de beste koop volgens onze test is? Dat heeft voornamelijk met het prijskaartje te maken. Voor deze beste eenvoudige wekkerradio voor ouderen betaal je namelijk bijna €40. Hij is hiermee fors duurder dan veel andere senioren wekkers uit deze top 10.

Al met al zijn wij over de Eagle Wekkerradio – Digitale Wekker bijzonder erg te spreken. Dat is ook nog aan een paar handige extra’s te danken. Zo is het bij deze wekker dus mogelijk om zelf het alarmvolume in te stellen. Heb je moeite om wakker te worden? Stel het volume dan zo hoog mogelijk in.

Verder heeft het merk Eagle ook nog een USB poort op deze wekker aangebracht. Met deze USB poort kun je ’s nachts je smartphone opladen. Wil je als ouder persoon gezellig met je kleinkinderen in contact blijven? Dan is deze USB poort dus een super handige toevoeging aan deze senikoren wekker.

3. Homebay Products Wekker met Nachtlamp

Welke eisen stel jij aan je nieuwe senioren wekker? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste grote senioren wekker? Of wil je vooral voor een eenvoudige wekker voor senioren gaan?

Ongeacht wat je wensen zijn, wijzen wij je graag op de Homebay Products Wekker met Nachtlamp. Wij vinden dit namelijk een zeer geschikte senioren wekker. Die eretitel heeft deze eenvoudige wekker voor senioren aan meerdere pluspunten te danken.

Ten eerste zijn wij over de forse afmetingen bijzonder te spreken. Veel ouderen hebben moeite om kleine cijfers af te lezen. Nou, die kleine cijfers vind je absoluut niet op de Homebay Products Wekker met Nachtlamp. Kijk maar eens naar de productfoto’s. Je ziet direct hele grote cijfers op deze wekker voor senioren naar voren komen.

Ten tweede zijn wij over het ingebouwde nachtlampje erg te spreken. Vind je het fijn om voor het slapen gaan in bed nog even een boek te lezen? Schakel dan het nachtlampje in en geniet hiermee van perfect zicht op het te lezen boek. Overigens biedt deze senioren wekker nog veel meer handige functies aan:

 • Instelbare helderheid. Het is mogelijk om de helderheid van het display naar eigen wens in te stellen. Wil je ’s nachts vooral niet wakker liggen van het display? Dan stel je de helderheid zo laag mogelijk in.
 • Instelbaar alarmvolume. Het is bij de Homebay Products Wekker met Nachtlamp ook mogelijk om het alarmvolume naar wens in te stellen. Met name als je moeite hebt om wakker te worden, is dit een geweldige toevoegingen.
 • Snooze functie. Uiteraard is de Homebay Products Wekker met Nachtlamp ook van een snooze functie voorzien. Druk de snooze knop in en de wekker gaat over een paar minuten nogmaals. Op je oudere dag heb je het zeker verdiend om nog iets langer in bed te blijven liggen!

Eén van de grootste pluspunten van de Homebay Products Wekker met Nachtlamp vinden wij de eenvoudige bediening. Deze wekker beschikt over slechts een paar knopjes. Met deze knopjes stel je – zonder enige moeite – deze derde beste wekker voor senioren geheel naar wens in. Dit spreekt ook echt direct voor zich.

Je kunt de Homebay Products Wekker met Nachtlamp makkelijk op je nachtkastje zetten. Hij is namelijk van een 1,4 meter lange stroomkabel voorzien. Plug deze kabel in het stopcontact in en geniet direct van alle voordelen van deze senioren wekker. Verder is het ideaal dat ‘ie ook nog over batterijen als back up beschikt. Indien de stroom uitvalt, doet deze senioren wekker zijn werk dus alsnog perfect.

Een ander voordeel is de meegeleverde handleiding. Het merk Homebay heeft voor een volledig Nederlandstalige handleiding gezorgd. Super handig, aangezien deze senioren wekker hierdoor door iedereen te begrijpen is.

Een ander voordeel is in de prijs-kwaliteitsverhouding te vinden. De Homebay Products Wekker met Nachtlamp kost je bijvoorbeeld slechts €29. Dit vinden wij reuze mee vallen, met name als we naar alle bovenstaande voordelen kijken. Ook is de kwaliteit meer dan goed. Dit blijkt onder meer uit de tevreden beoordelingen van heel veel kopers. Check maar eens de beoordelingen bij onze partner BOl.com.

Al met al vinden wij dit de beste derde senioren wekker. Doordat de cijfers maar liefst 4,5 centimeter hoog zijn, lees je de tijd makkelijk af. Verder is de wekker zo eenvoudig mogelijk gehouden; ideaal voor senioren dus. Wel moet je even goed naar de forse afmetingen kijken. Door deze forse afmetingen heb je wel enige ruimte op je nachtkastje nodig voor de Homebay Products Wekker met Nachtlamp!

4. JAP AP17 digitale wekker

Gaat je absolute voorkeur naar een digitale wekker voor ouderen? En ben je de beste wekker voor senioren nog niet tegengekomen? Graag wijzen wij je dan op de JAP AP17 digitale wekker. In onze ogen is dit ook één van de beste varianten van 2024.

Bij deze senioren wekker zijn wij vooral over de eenvoud te spreken. Kijk maar eens naar deze wekker. Je ziet dan eigenlijk twee dingen: de behuizing van de wekker én de ontzettend grote cijfers. De cijfers zijn echt gigantisch groot, waardoor je ze super makkelijk af kunt lezen.

Het fijne is dat dit een digitale wekker op batterijen is. Dit houdt in dat ‘ie altijd werkt. En je kunt ‘m hierdoor eventueel ook naar andere plekken mee toe nemen. Daarbij is het wel goed om het volgende te beseffen: als de batterijen leeg zijn, heb je uiteraard niks meer aan de JAP AP17 digitale wekker.

Het belangrijkste voordeel vinden wij dus de eenvoud. De wekker biedt niet al te veel functionaliteiten aan, maar kent dus wel gigantisch groot display. Ook heeft het merk JAP slechts een paar knoppen op deze wekker aangebracht. Ook door deze knoppen is dit volgens ons één van de beste eenvoudige wekkers voor senioren.

Het instellen van de wekker doe je dus heel eenvoudig. Je vindt hier op de bovenzijde van de JAP AP17 digitale wekker een paar knoppen voor. Eén van deze knoppen is de snooze knop. Met deze knop activeer je de snooze functie. Dankzij deze functie kun je een paar minuutjes langer in bed blijven liggen, zonder dat je je direct verslaapt.

De kwaliteit van de JAP AP17 digitale wekker is echt subliem. Deze vierde beste wekker beschikt namelijk over een stevige behuizing van kunststof en rubber. Deze twee materialen zijn tegen een stootje bestand, waardoor deze wekker voor senioren lang mee gaat.

Ook zijn wij uiterst te spreken over het prijskaartje van deze senioren wekker. Voor de JAP AP17 digitale wekker ligt de adviesprijs op slechts €21,95. Dit prijskaartje spreekt ons gigantisch aan; het is hiermee één van de goedkopere wekkers uit deze top 10.

Overigens beschikt de JAP AP17 digitale wekker ook nog over een ingebouwd lampje. Dit lampje kun je ’s avonds als leeslampje gebruiken. Hij komt ook midden in de nacht nog goed van pas. Dit lampje verlicht namelijk heel lichtjes het display, waardoor je de actuele tijd makkelijk af kunt lezen.

Spreekt deze senioren wekker je aan? Dan is er wel nog een belangrijke keuze die je moet gaan maken. Het merk JAP biedt deze senioren wekker namelijk in maar liefst 9 kleuren aan. Je hebt hierdoor meer dan voldoende keuze. Ons advies: stem de kleur van de JAP AP17 digitale wekker op het design van je slaapkamer aan.

Onder aan de streep is dit een geweldige wekker voor senioren. Deze wekker is super eenvoudig te bedienen, biedt de gewenste functionaliteiten aan en is opvallend voordelig. Een bijkomend voordeel is het ontbreken van allerlei poespas. Doordat juist die poespas ontbreekt, is dit een senioren wekker die exact doet wat ‘ie moet doen.

5. YUCONN Wekkerradio

€34,95
Op voorraad
Bol.com

Ben je de beste koop wat jou betreft nog niet tegengekomen? En gaat je voorkeur naar uit een eenvoudige wekkerradio voor senioren. Wij wijzen je dan ook nog graag op de YUCONN Wekkerradio. In onze ogen is dit de beste senioren wekkerradio van 2024.

Waarom dit zo’n fijne wekkerradio voor senioren is? Dat is onder meer aan de verschillende wekmogelijkheden te danken:

 • Normaal alarmgeluid. Als je moeite hebt om op te staan, komt het normale alarmgeluid van de YUCONN Wekkerradio goed van pas. Dit geluid gaat nogal hard af, waardoor je snel uit je slaap gewekt wordt.
 • FM ontvanger. De YUCONN Wekkerradio is ook nog van een FM ontvanger voorzien. Deze FM ontvanger stelt je in staat om elke ochtend te genieten van je favoriete radiozender.

Het blijft niet alleen bij deze wekmogelijkheden. Nee, je kunt ook nog gebruik maken van een slaaptimer. Je kunt ’s avonds de timer op bijvoorbeeld 10 minuutjes in te stellen. Gedurende deze periode draait de YUCONN Wekkerradio je favoriete muziek af. Na deze periode stopt de wekker hier mee. Door deze timer ben je tot rust gekomen én lig je mogelijk al te slapen. Een ideaal hulpmiddel dus om snel in slaap te komen.

Eén van de grootste voordelen van deze senioren wekkerradio is het grote display. YUCONN heeft bewust voor zo’n groot display gekozen; deze wekker is in de basis namelijk voor kinderen ontwikkeld. Wij zijn echter ook van mening dat dit een geweldige wekker voor senioren is.

Het grote display van deze senioren wekker is dus een groot voordeel. Wat ons hierbij ook nog aanspreekt, is het de dimmogelijkheid. Je kunt de felheid van het display naar wens dimmen, waardoor je hier ’s nachts niet meer wakker van ligt. Super handig, niet waar?

Wil je graag naar je favoriete radiozender luisteren? Dan zit je er niet op te wachten om elke avond deze radiozender in te stellen. Gelukkig is dat ook niet nodig bij deze senioren wekkerradio. Deze senioren wekkerradio is namelijk van 20 automatisch instelbare radiozenders voorzien!.

Vind je het nog steeds heerlijk om met je partner te slapen? Mogelijk moet je partner wel op een ander moment opstaan. In dat geval komt de dubbele alarmfunctie van de YUCONN Wekkerradio goed van pas. Met deze functie kun je het alarm op twee verschillende momenten af laten gaan. Een geweldige toevoeging als je aan ons vraagt.

Dit is overigens een wekker die op netstroom werkt. Daar blijft het echter niet bij. YUCONN heeft ook nog batterijen als back up toegevoegd. Mocht er sprake van een stroomstoring zijn, sta je dankzij deze batterijen alsnog op het gewenste moment op.

Al met al vinden wij dit een sublieme senioren wekker. Maar, het is dus niet de beste koop van 2024. Waarom niet? Dat heeft vooral met het prijskaartje te maken. Voor de YUCONN Wekkerradio betaal je bijna €40. Deze senioren wekkerradio is hiermee duurder dan veel andere modellen.

Ons onderzoek naar de beste senioren wekker

 • Meer dan 600 senioren wekkers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 6 uur en 30 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een senioren wekker precies?

Een senioren wekker is een wekker die uitermate geschikt is voor senioren. Dit komt vooral door de volgende twee kenmerken van een senioren wekker:

 • Het grote display. Ongeacht voor welke senioren wekker je kiest, geniet je van een groot display. Dit grote display zorgt op zijn beurt voor grote cijfers. Doordat deze cijfers lekker groot zijn, is het erg makkelijk om de tijd af te lezen. Ideaal dus voor senioren, aangezien veel senioren minder goed zicht hebben.
 • De eenvoud. Bij een senioren wekker draait alles om de eenvoud. De wekker moet zo eenvoudig mogelijk te bedienen zijn. Ook moet je de tijd dus zo eenvoudig mogelijk af kunnen lezen. Het gevolg hiervan is dat elke senioren wekker een wekker zonder al te veel poespas is. Dát zorgt ervoor dat de wekker door elk ouder persoon eenvoudig te bedienen is.

Verschillende soorten senioren wekkers

Spreekt het principe van een senioren wekker je aan? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste koop. Daarvoor is het belangrijk om te weten dat je uit meerdere soorten senioren wekkers kunt kiezen:

 • Eenvoudige wekker voor ouderen. Dit is eigenlijk de meest eenvoudige wekker die je vindt. Een eenvoudige wekker voor ouderen biedt alleen maar wekken middels het normale alarmgeluid aan.
 • Eenvoudige wekkerradio voor ouderen. Een eenvoudige wekkerradio voor ouderen is net iets complexer dan een eenvoudige wekker voor ouderen. Zo’n wekkerradio beschikt over een FM ontvanger, waardoor je van je favoriete radiozender kunt genieten.
 • Senioren wekker analoog. Een senioren wekker analoog is te vergelijken met een normale analoge klok. Ook zo’n analoge wekker beschikt namelijk over een wijzerplaat met cijfers. Het aflezen van de tijd is hierdoor net iets lastiger, maar het brengt uiteraard wel een nostalgisch gevoel met zich mee.
 • Senioren wekker digitaal. Je kunt ook prima voor een senioren wekker digitaal kiezen. Zo’n wekker is niks anders dan een digitale wekker. Bij deze wekkers is het digitale display echter wel super groot uitgevoerd. Dit maakt het des te eenvoudiger om de actuele tijd af te lezen.
 • Senioren wekker met snoer. Heb je het liefste een senioren wekker met snoer? Dan heb je meer dan voldoende keuze. De meeste senioren wekkers werken namelijk op netstroom.
 • Senioren wekker op batterijen. Je kunt ook voor een senioren wekker op batterijen kiezen. Met zo’n wekker op batterijen ben je niet langer afhankelijk van de stroomvoorziening.
 • Senioren wekker met projectie. Wil je graag op een muur of het plafond de tijd af kunnen lezen? Dan heb je een senioren wekker met projectie nodig. Het belangrijkste voordeel van een wekkerradio met projectie is dat je vanuit elke hoek/slaaphouding de actuele tijd af kunt lezen.

Goed om te weten: sommige wekkers zijn uitermate geschikt voor senioren. Dit geldt bijvoorbeeld voor de wekkers voor diepe slapers en wekkers voor slechthorenden. Als ouder persoon is de kans groot dat je last van je gehoor hebt. Of dat je heel diep ligt te slapen.

Luxime Digitale Wekker
De Luxime Digitale Wekker is de beste senioren wekker

Wat zijn de voordelen van een senioren wekker?

Is de aanschaf van een senioren wekker nou aan te raden? Ja, als je een ouder persoon bent, is dat absoluut het geval. Dit heeft vooral met de vele voordelen van een senioren wekker te maken.

Het eerste voordeel is terug te vinden in de eenvoudige bediening. Ongeacht voor welke wekker voor senioren je kiest, ben je van een (zeer) eenvoudige bediening verzekerd. Dit houdt concreet in dat je de wekker eenvoudig naar wens in kunt stellen. Dit houdt ook in dat je de wekker direct begrijpt.

Het tweede voordeel is terug te vinden in het grote display. Doordat het display zo groot is, is het een fluitje van een cent om de actuele tijd af te lezen. Wel zo prettig, aangezien je als ouder persoon mogelijk slechter zicht hebt. Doordat de cijfers lekker groot zijn, lees je ondanks je slechtere zichtvermogen de actuele tijd moeiteloos af.

Het derde voordeel is terug te vinden in de algehele eenvoudige werking. Een senioren wekker is een wekker zonder poespas, waardoor ‘ie eigenlijk direct voor zich spreekt. Hier heb je overigens wel meerdere gradaties in. Als je voor een wekkerradio voor senioren kiest, is de wekker uiteraard net iets complexer. Maar, ook voor een senioren wekkerradio geldt dat het om een vrij eenvoudige wekker gaat.

Het vierde voordeel is in de mogelijke extra functies te kiezen. Meerdere fabrikanten kiezen er namelijk voor om een senioren wekker van een paar extra functies te voorzien. Hierbij kun je denken aan een dubbele alarmfunctie, snooze functie of instelbaar display. Dit zijn een paar eenvoudige functies waarmee je nóg meer van je nieuwe wekker gaat genieten.

Het vijfde voordeel is terug te vinden in het luide alarmgeluid. De meeste wekkers voor senioren zijn namelijk van goede luidsprekers voorzien. Deze goede luidsprekers maken nogal wat herrie, waardoor je snel uit je slaap gewekt wordt. Dat is zelfs het geval als je slechter gehoor bent. Want, net zoals een slechter zichtvermogen is ook een slechter gehoor vrij normaal voor oudere personen.

Het zesde, en laatste voordeel, is terug te vinden in het eenvoudige design. Een senioren wekker kent een strakke vormgeving. Dit komt het algehele gebruiksgemak uiteraard alleen maar ten goede.

Wat zijn de nadelen van een senioren wekker?

De bovenstaande voordelen van een wekker voor senioren spreken voor zich. Tegelijkertijd is het ook zaak om met een paar aandachtspunten rekening te houden.

Het eerste nadeel is terug te vinden in de onafhankelijkheid. Heb je nou echt slecht zicht of slecht gehoor? Zelfs in dat geval heb je niet altijd iets aan een senioren wekker. In dat geval kun je wellicht beter kijken naar een wekker met trilschijf.

Het tweede nadeel is terug te vinden in het prijskaartje. Dit vinden wij vrij opvallend: ondanks dat de meeste wekkers voor senioren erg eenvoudig zijn, zijn meerdere varianten toch vrij prijzig. Toch raden wij je aan om te durven investeren in de beste wekker voor senioren. Daar heb je op de lange termijn namelijk het meeste aan.

Het laatste nadeel is terug te vinden in de beperkte toepassingsmogelijkheden. Ben je als ouder persoon op zoek naar een wekker met net iets meer mogelijkheden? Dan vallen veel van bovenstaande wekkers je wellicht ietwat tegen. Denk daarom op voorhand heel goed over je wensen en voorkeuren na.

Heb je de beste senioren wekker nog niet gevonden?

Ben je de senioren wekker van je dromen nog niet tegengekomen? Dan is het verstandig om ook eens naar onderstaande 5 senioren wekkers te kijken. Mogelijk sluit één van deze wekkers (nog) beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste senioren wekker?

Het mag duidelijk zijn: een senioren wekker is een vrij unieke wekker. Het is bovendien exact het soort wekker waar je als ouder persoon baat bij hebt. Ben je die mening ook toegedaan? Dan is het tijd om op zoek naar de beste koop te gaan. Kies vooral voor één van bovenstaande 10 varianten.

Maar, wat is van deze 10 varianten nou voor jóu de beste koop? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Soort senioren wekker

Je moet allereerst goed naar het soort senioren wekker kijken. Hierbij moet je allereerst onderscheid maken tussen een senioren wekker digitaal en een senioren wekker analoog. Onze voorkeur gaat naar een digitale wekker voor senioren uit, maar dat is uiteraard aan jezelf om te bepalen.

Ten tweede moet je onderscheid maken tussen een wekkerradio of een eenvoudige wekker voor senioren. Voor zowel een eenvoudige wekkerradio voor senioren als voor een eenvoudige wekker voor senioren valt iets te zeggen. Ook dit is weer volledig afhankelijk van je eigen wensen.

Display

Heb je een keuze gemaakt tussen de verschillende soorten senioren wekkers? Dan raden wij je van harte aan om goed naar het display van de wekker voor senioren te kijken. Idealiter is het display zo groot mogelijk, waardoor je de tijd zo eenvoudig mogelijk af kunt lezen.

Let ook goed op de kleur van de cijfers op het display. Gaat het om blauwe, rode of witte cijfers? Ook op dit gebied moet je even goed over je eigen voorkeuren nadenken.

Ga ook goed na of je het display kunt dimmen. Behoort dat tot de mogelijkheden? Dan geniet je van nog meer gebruiksgemak. Overigens bestaan er ook senioren wekkers met een ingebouwd lampje. Dat is ook ideaal, met name als je ’s avonds in bed nog een boekje wilt lezen.

Wekmogelijkheden

Het is bij de senioren wekkers belangrijk om naar de wekmogelijkheden te kijken. Kun je bijvoorbeeld door een FM zender gewekt worden? Of is het mogelijk om van een dubbele alarmfunctie te profiteren? Ga uiteraard ook goed na of de senioren wekker over een snooze functie beschikt.

Wat ook zeer wenselijk is, is een wekker met instelbaar alarmvolume. Met name als je slechthorend bent, is dit een zeer wenselijke toevoeging aan een senioren wekker.

Design en afmetingen

Je kunt ook nog met een schuin oog naar het design en de afmetingen kijken. Dit is wat ons betreft niet het belangrijkste punt, maar het kan voor jou toch een rol van bekentenis spelen.

Prijs en kwaliteit

Kijk bij een senioren wekker goed naar de prijs en kwaliteit:

 • Bepaal goed hoeveel geld je uit wilt geven. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe senioren wekker? Dat is iets waar je op voorhand even goed naar moet kijken.
 • Ga altijd voor pure kwaliteit. Dat doe je onder meer door voor één van bovenstaande senioren wekkers te kiezen. Ook raden wij je aan om goed naar de beoordelingen bij bijvoorbeeld Bol.com te kijken. Wordt een bol.com senioren wekker goed beoordeeld? Dan is het duidelijk dat die senioren wekker aan de wensen voldoet!

Veelgestelde vragen over senioren wekkers

Hoe hebben wij de top 10 senioren wekkers geselecteerd?

De top 10 senioren wekkers hebben wij op basis van onze test samengesteld. Hierbij hebben wij ons volledig verplaatst in het leven én de wensen van een senior. Uiteindelijk hebben wij alle senioren wekkers beoordeeld op onder meer gebruiksgemak, instelmogelijkheden en wekmogelijkheden. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding en ervaringen van andere gebruikers hebben nog een rol gespeeld.

Is deze senioren wekker test eerlijk uitgevoerd?

Ja, deze senioren wekker test is 100% eerlijk uitgevoerd. Dit blijkt alleen al uit het feit dat wij volledig onafhankelijk werken. Wij werken niet met andere merken samen, terwijl veel vergelijkbare websites dit wel doen. Tevens hebben wij deze senioren wekker test volledig zelf uitgevoerd. Wij staan hierdoor volledig achter de adviezen die wij je in dit artikel geven.

Waarom hebben wij deze senioren wekker test uitgevoerd?

We zien dat veel andere websites samenwerken met bepaalde merken. De adviezen die deze websites geven, zijn dan ook alles behalve onafhankelijk. Het doel van deze senioren wekker test was juist om 100% onafhankelijk te zijn. Je kunt hierdoor volledig vertrouwen op alle adviezen die wij je geven.

Kunnen senioren wekkers aangeven wanneer het tijd is voor medicatie?

Ja, er zijn specifieke senioren wekkers die een herinneringsfunctie hebben voor medicatie, met visuele of auditieve signalen.