Beste slaapkussen van 2024

Laatst bijgewerkt op 26 april 2024

Een goede nachtrust komt je niet zomaar aanwaaien. Om de gewenste nachtrust te creëren, moet je onder meer je slaapkamer volledig naar wens maken. Daar weten wij bij slaapkamergids.nl uiteraard alles van! Waar wij ook alles over weten, is over het fenomeen slaapkussen. Met het beste slaapkussen van 2024 verbeter je je nachtrust aanzienlijk, geniet je van meer comfort en heb je geen last (meer) van pijnklachten in je nek of schouders. Voldoende reden dus om voor een goed, nieuw slaapkussen te kiezen!

Onze top 5 beste slaapkussens van 2024

Hieronder vind je de 5 beste slaapkussens bij de goedkoopste aanbieder:


1. Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is met afstand het beste slaapkussen van year]. Dit hoofdkussen gaat nekklachten tegen, wordt in 2 maten aangeboden en is volledig met traagschuim gevuld. Het slaapkussen vormt zich hierdoor perfect naar je hoofd, nek en schouderpartij.

Dit slaapkussen is voor zowel zij- als rugslapers geschikt. Je kunt het kussen ook nog omdraaien, waarmee je de gewenste slaaphouding kunt optimaliseren. Dit slaapkussen biedt de ideale ondersteuning, is ontzettend duurzaam en werkt ook nog drukverlagend. Zeg dus maar dag tegen de pijnklachten!

Voor het Best Life Hoofdkussen Nekklachten hoef je overigens slechts €79 te betalen. Een prima prijs met het oog op de uitmuntende kwaliteit en lange levensduur. Dit prijskaartje geldt overigens voor het kussen van 33 bij 57,5 cm. Je kunt ook kiezen voor het Best Life Hoofdkussen Nekklachten in de maat 34 bij 63 cm. Ongeacht voor welke maat je kiest, verbeter je je nachtrust!

2. CozySense® Hoofdkussen

Ook met het CozySense® Hoofdkussen verbeter je je nachtrust aanzienlijk. Dit hoofdkussen is orthopedisch, gaat lichamelijke klachten tegen en draagt bij aan de nachtrust. Bij aanschaf van dit slaapkussen krijg je ook nog een kussensloop en draagtas meegeleverd.

Net zoals bovenstaand slaapkussen is ook dit kussen met traagschuim gevuld. Het kussen vormt zich dus perfect naar je lichaam en hoofd, waardoor je van de beste ondersteuning geniet. Het slaapkussen werkt ook nog vocht doorlatend en drukverlagend.

Het CozySense® Hoofdkussen is een stuk goedkoper dan bovenstaand slaapkussen: je betaalt hier slechts €39,99 voor. Een geweldige prijs met het oog op de kwaliteit, het slaapcomfort dat je gaat ervaren en de veelzijdigheid. Ook dit slaapkussen is voor zowel rug- als zijslapers geschikt.

3. SweetPillow Hoofdkussen

Kies je voor het SweetPillow Hoofdkussen? Dan kies je voor een uniek slaapkussen. Dit kussen is namelijk naar wens verstelbaar, waardoor je de ondersteuning geheel naar eigen wens aanpast. Met alle dank aan de verstelbare traagschuim vulling.

Over deze vulling zijn wij sowieso erg te spreken. Deze vulling ondersteunt je lichaam perfect, draagt zorg voor een goede nachtrust en gaat ook nog eventuele pijn in je lichaam tegen. Overigens is dit kussen voor alle slapers geschikt, maar met name voor zij- en rugslapers.

Voor het SweetPillow Hoofdkussen betaal je slechts €48,95. Een interessante prijs met het oog op de verstelbaarheid, veelzijdigheid en topkwaliteit. Bij aanschaf krijg je ook nog een bamboe hoes meegeleverd. Deze hoes voelt lekker zacht aan, voert vocht probleemloos af en gaat eveneens lang mee.

4. Best Life Ergonomisch Kussen

Met het Best Life Ergonomisch Kussen doe je ook een prima aankoop. Dit slaapkussen is 35 bij 58 cm groot, is volledig met traagschuim gevuld en draagt op meerdere manieren bij aan je nachtrust. Zo biedt het kussen de gewenste ondersteuning en verlicht het pijn in je lichaam.

Dit kussen voelt bovendien heerlijk zacht aan. Neem plaats met je hoofd op het kussen en de traagschuim vulling vormt zich direct naar je hoofd. Het kussen werkt hierdoor drukverlagend en draagt bij aan je nachtrust. Met dít slaapkussen ga je ongetwijfeld een heel stuk lekkerder slapen!

Een groot voordeel van het Best Life Ergonomisch Kussen vinden wij de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor dit slaapkussen betaal je slechts €39,99, terwijl ‘ie probleemloos jarenlang mee gaat. Tijdens deze lange levensduur geniet je ook nog van een handige reistas en e-book dat je meegeleverd krijgt.

5. Napson® CosmoFoam Slaapkussen

Onze top 5 sluiten we graag af met het Napson® CosmoFoam Slaapkussen. Bij dit kussen valt onder meer de zachte memory foam vulling op. Ja, dit is inderdaad hetzelfde als traagschuim. Het slaapkussen vormt zich naar je hoofd/lichaam en biedt hierdoor de gewenste ondersteuning.

Een groot voordeel van dit kussen vinden wij de afmetingen. Dit slaapkussen is 70 bij 50 cm groot, waardoor ‘ie een stuk groter is dan veel van bovengenoemde slaapkussens. Erg prettig als je bijvoorbeeld een vrij drukke slaper bent.

Uiteraard draagt dit slaapkussen ook op meerdere manieren bij aan je nachtrust. Je geniet van de gewenste ondersteuning, het kussen voelt lekker zacht aan en voert vocht perfect af. Ook is dit kussen voor alle slapers geschikt; rug-, buik- en zijslapers. Voor al dit moois betaal je slechts €49,99!

Waarom heb je een nieuw slaapkussen nodig?

Met een goed slaapkussen verbeter je je nachtrust dus op meerdere manieren. Je valt sneller in slaap, je ligt lekkerder en je slaapt daardoor een stuk dieper. Door het slaapkussen sta je dus elke ochtend fitter en energieker op.

Dat mag duidelijk zijn, maar waarom heb je dan een nieuw slaapkussen nodig? Nou, daar zijn meerdere goede redenen voor te verzinnen:

  • Als je huidige kussen aan vervanging toe is. Zelfs het beste slaapkussen heeft geen oneindige levensduur. Je moet rekening houden met een beperkte levensduur (van pakweg 5 tot 10 jaar), waardoor je je kussen regelmatig moet vervangen. Mogelijk is je huidige kussen nu aan vervanging toe.
  • Als je elke ochtend met pijn opstaat. Ervaar je elke ochtend pijn in je bovenlichaam of hoofd? Dan komt dit mogelijk doordat je op een verkeerd of oud slaapkussen slaapt. Deze lichamelijke klachten los je snel op door een goed, nieuw slaapkussen te kopen.
  • Als je wensen veranderd zijn. Het is goed mogelijk dat je slaapwensen door de jaren heen veranderen. Wellicht vond je voorheen een bamboe kussen wel zo prettig, terwijl je nu per sé een traagschuim slaapkussen wilt hebben. Dit is allemaal goed voor te stellen en is ook een logische reden om een nieuw slaapkussen te kopen.

Met andere woorden: in veel situaties is de aanschaf van een nieuw slaapkussen verstandig. Dat is ook het geval als je een nieuw bed gekocht hebt. Dit nieuwe bed kun je maar beter het beste voorzien van een goed, nieuw slaapkussen. Vanaf de eerste nacht geniet je op je nieuwe bed daarmee van een heerlijke nachtrust!

Welke merken bieden goede slaapkussens aan?

Met een Best Life slaapkussen, SweetPillow slaapkussen, Napson slaapkussen en CozySense hoofdkussen zit je sowieso goed. Je kunt ook kijken naar een slaapkussen van Cloudpillo, Emma of vergelijkbare merken. Ons advies is om sowieso voor een slaapkussen van een A-merk te kiezen.

Best Life Hoofdkussen Nekklachten
Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is het beste hoofdkussen van 2024

Heb je het beste slaapkussen nog niet gevonden?

Met veel plezier hebben wij een complete top 10 van slaapkussens voor je samengesteld. Hieronder vind je de nummers 6 tot en met 10 uit onze top 10:

Hoe vind je het beste slaapkussen?

Om talloze redenen raden wij je graag het beste slaapkussen van 2024 aan. Je verlicht de pijn in je lichaam, je slaapt beter, je ligt lekkerder en je staat fitter, energieker en gelukkiger op. Voldoende reden dus om voor één van bovenstaande slaapkussens te kiezen.

Maar, wat is dan voor jóu het beste slaapkussen? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande punten te letten.

Slaaphouding

Ten eerste moet je goed naar je slaaphouding kijken. Niet alle slaapkussens zijn namelijk voor alle slaaphoudingen geschikt. Als zijslaper kies je bijvoorbeeld voor een slaapkussen zijslaper.

Wat wij opgemerkt hebben, is dat veel slaapkussens voor 2 slaaphoudingen geschikt zijn. Lig je juist op die ene andere manier in bed? Dan heb je niks aan deze slaapkussens. Stem je slaaphouding in ieder geval goed af op je nieuwe slaapkussen.

Materiaal

Ten tweede raden wij je aan om goed naar het materiaal te kijken. Wat ons betreft kun je op dit gebied maar één juiste keuze maken: kiezen voor een traagschuim slaapkussen. Dit materiaal vormt zich naar je hoofd, biedt de juiste ondersteuning en neemt pijn weg of verlicht de pijn.

Bonustip: kijk ook goed naar de hoes van het slaapkussen. Deze hoes moet zacht zijn, moet vocht goed afvoeren en mag op geen enkele manier irritaties veroorzaken.

Afmetingen

Ten derde heb je nog met de afmetingen van het slaapkussen te maken. Dit is een punt waarop geen goed of fout bestaat. Wat de juiste afmetingen van je nieuwe slaapkussen zijn, hangt puur van je eigen voorkeuren af. Ons advies is om in ieder geval goed naar je slaapgedrag te kijken. Een drukke slaper heeft meer baat bij een groter kussen. Uiteraard heb je ook nog met de afmetingen van je bed te maken; het slaapkussen (of de slaapkussens) moeten wel in je bed passen.

Stevigheid

Ten vierde heb je nog met de stevigheid van het slaapkussen te maken. Ook dit is weer iets dat door elk individu op een andere manier beoordeeld wordt. Bepaal voor jezelf of je een zacht, medium of stevig kussen wilt hebben. Dit hangt onder meer van je voorkeuren, je slaapgedrag en je gewicht af.

Opties

Ten vijfde moet je even goed naar de opties van het slaapkussen kijken. Kan een slaapkussen nou echt opties hebben? Ja, zeker. Zo bestaan er bijvoorbeeld ergonomische of orthopedische hoofdkussens. Ook kun je kiezen voor een antiallergisch of hypoallergeen slaapkussen. Het is aan jou om te bepalen aan welke opties je behoefte hebt.

Aantal slaapkussens

Ten zesde moet je nog naar het aantal slaapkussens kijken. Hoef je alleen voor jezelf een nieuw kussen te kopen? Of wil je voor jezelf en je partner een nieuw kussen kopen? Je kunt in dat tweede geval niet lukraak voor twee dezelfde slaapkussens kiezen. Mogelijk stelt je partner hele andere eisen aan het nieuwe slaapkussen. Ga dit daarom op voorhand even goed na.

Kwaliteit

Ten zevende heb je met de kwaliteit te maken. Ga alleen voor een slaapkussen uit onze top 10 of een slaapkussen van een ander A-merk. Kies in ieder geval niet voor een slaapkussen van de Ikea, Action of andere budgetketens. Deze slaapkussens bieden geen ondersteuning, waardoor je met dergelijke slaapkussens alleen maar slechter gaat slapen.

Prijs

Tot slot kun je nog naar de prijs kijken. Dit vinden wij bij Slaapkamergids.nl echter minder belangrijk. Waarom? Nou, omdat je voor kwaliteit altijd moet betalen. Tevens is het een feit dat een goede nachtrust onbetaalbaar is. Kies daarom voor het beste slaapkussen dat volledig op jouw slaapwensen aansluit, ongeacht wat je precies voor dit kussen moet betalen. Als je eenmaal van een heerlijke nachtrust geniet, ben je de net iets forsere investering direct vergeten!

Andere soorten kussens

Met het beste slaapkussen ga je hoe dan ook meer van elke dag genieten. Je slaapt immers beter en staat dus energieker en gelukkiger op. Dit betekent echter niet dat je per sé voor één van bovenstaande kussens moet kiezen. Je kunt ook voor bijvoorbeeld een kussen zijslaper of kussen voor nekklachten kijken. Of wil je aangenaam in bed kunnen lezen? Dan heb je een goed leeskussen nodig!


Veelgestelde vragen over slaapkussens

Hoe kies je het juiste slaapkussen op basis van je slaaphouding?

Als je voornamelijk op je rug slaapt, kies dan een kussen met een medium hoogte en stevigheid om je nek en hoofd voldoende te ondersteunen zonder te veel druk op je nek te zetten. Zij-slapers hebben baat bij een dikker, steviger kussen om de ruimte tussen hun hoofd en schouder op te vullen. Voor buikslapers is een zeer plat en zacht kussen ideaal, omdat dit helpt om de nek niet te veel te buigen en spanning te verminderen.

Wat zijn de voordelen van een traagschuim kussen?

Een traagschuim kussen past zich aan de contouren van je hoofd en nek aan, waardoor het uitstekende ondersteuning en comfort biedt. Dit kan helpen om nek- en schouderpijn te verminderen door een optimale uitlijning te bevorderen terwijl je slaapt. Traagschuim is ook duurzaam en behoudt lang zijn vorm, wat het een goede investering maakt voor kwalitatieve nachtrust.

Hoe vaak moet je je slaapkussen vervangen?

Het wordt aanbevolen om je slaapkussen elke 3 tot 5 jaar te vervangen, afhankelijk van het materiaal en hoe goed het zijn vorm en stevigheid behoudt. Als je merkt dat je kussen zijn steun verliest, niet meer comfortabel is, of tekenen van slijtage vertoont, zoals vlekken of geuren die niet weggaan, is het tijd voor een nieuw kussen.

Kun je een slaapkussen wassen?

Veel slaapkussens kunnen gewassen worden, maar het hangt af van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Controleer altijd het label voor wasinstructies. Synthetische en donzen kussens kunnen vaak in de wasmachine, terwijl traagschuim kussens meestal alleen vleksgewijs gereinigd kunnen worden met een vochtige doek. Regelmatig wassen helpt allergenen zoals stofmijten te verminderen en houdt je slaapomgeving fris.