Beste slaapmasker zijslaper van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Lig jij graag op je zij te slapen? Dan heb je onder meer een geschikt matras en kussen hiervoor nodig. Wat je mogelijk ook nog nodig hebt, is een goed slaapmasker. Als je op je zij ligt, wil je immers niet dat je slaapmasker voortdurend afzakt. Of dat je op een nadere manier last krijgt van het slaapmasker tijdens het slapen. Dát voorkom je gelukkig met een goed slaapmasker zijslaper. Speciaal voor jou hebben we een complete top 10 samengesteld.

Onze 5 beste slaapmaskers zijslaper van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste slaapmaskers zijslaper bij de goedkoopste aanbieder:


1. SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

Voor dit artikel hebben wij een uitgebreide zoektocht achter de rug. Bij deze zoektocht zijn wij op zoek gegaan naar de beste slaapmaskers voor zijslapers van 2024. Daarbij stuitten wij al snel op de SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker. Wij zijn van mening dat dit de beste koop is.

Dat is aan meerdere belangrijke facetten van dit slaapmasker te danken. Ten eerste zijn wij over de vormgeving erg te spreken. Dit slaapmasker sluit perfect op je gezicht en ogen aan, waardoor het slaapmasker als gegoten zit. Zelfs als je heerlijk op je zij ligt, voel je eigenlijk niet dat je dit slaapmasker zijslaper op hebt.

Ten tweede zijn wij over de verstelbare band erg te spreken. Stel de band naar wens in en laat het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker hiermee nog beter je op gezicht aansluiten. Als je deze band op de ideale lengte instelt, heb je nooit meer last van het afzakken van je slaapmasker. Juist daardoor is dit een ideaal slaapmasker voor elke zijslaper.

Ten derde vinden wij het 100% verduisterende effect echt geweldig. Als je op je zij ligt, wil je niet dat het licht onder het slaapmasker altijd in contact met je ogen komt. Daar hoef je bij het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker gelukkig niet bang voor te zijn. Dit masker sluit perfect op je gezicht aan en werkt hierdoor 100% verduisterend.

Dit maakt het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker voor veel mensen geschikt. Zo is dit masker wat ons betreft voor elke zijslaper geschikt. Ongeacht of je liever op je linker- of rechterzij ligt. Ook is dit masker geschikt voor mensen die nachtdiensten draaien. Dankzij dit slaapmasker zijslaper geniet je ook overdag van de gewenste rust.

Een ander groot voordeel vinden wij het gebruikte materiaal. Dit masker is van zijde vervaardigd, waardoor het masker ontzettend zacht aanvoelt. Dit brengt nog meer comfort én de best mogelijke pasvorm met zich mee. In combinatie met de ideale pasvorm zorgt dit voor nóg een voordeel: het masker drukt niet op je ogen. Je hebt hierdoor minder snel last van bijvoorbeeld hoofdpijn.

Lig je graag op je zij te slapen? Dan is dit dus het beste slaapmasker voor je. Dit masker is overal te gebruiken, is eenvoudig mee te nemen en wordt met een handig opbergzakje meegeleverd. Met dank aan dit zakje neem je ‘m probleemloos overal mee naar toe.

Slaap je elke nacht met het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker op? Dan heb je na verloop van tijd wel met de hygiëne te maken. Wij raden je daarom aan om regelmatig dit masker met koud water te wassen. Dit kun je gewoon met de hand doen, waarna je dit masker even goed kunt laten drogen. Hiermee voorkom je dat het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker onder de stof of bacteriën komt te zitten.

Al met al vinden wij dit de beste koop. Dat is ook nog aan de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Voor dit masker betaal je slechts €12,69, terwijl dit wél een masker is waar je jarenlang van geniet. Door nu eenmalig nog geen 13 euro uit te geven, geniet je de komende jaren van dit slaapmasker zijslaper. Wat wil je nog meer? Schaf ‘m direct bij Bol.com aan!

2. Strex Luxe Slaapmasker

Spreekt de beste koop je niet volledig aan? Dan willen wij je ook graag wijzen op het Strex Luxe Slaapmasker. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit het op één na beste slaapmasker zijslaper is. Deze eretitel heeft dit masker aan meerdere belangrijke voordelen te danken.

Zo vinden wij dit masker ideaal voor de zijslapers, dankzij de geweldige vormgeving. Deze geweldige vormgeving is het gevolg van de keuzes die het merk Strex heeft gemak:

 • 3D vormgeving. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft dit masker een 3D vorm. In plaats van dat het vlakke oogdelen heeft, staan de oogdelen deels bol. Dit zorgt ervoor dat dit masker minder druk op je ogen uitoefent. Erg fijn als je op je zij ligt.
 • 100% verduisterend. Ondanks de 3D vormgeving is het Strex Luxe Slaapmasker wel gewoon 100% verduisterend. Dit houdt in dat je altijd en overal heerlijk kunt slapen. Overal waar je komt, doe je met veel plezier dit masker op. In het vliegtuig, als je overdag wilt slapen of gewoon als je ’s avonds wilt slapen.
 • Onwijs zacht. Het merk Strex heeft bij dit slaapmasker voor traagschuim als hoofdmateriaal gekozen. Dit materiaal is ontzettend zacht en zorgt absoluut níet voor irritaties aan je hoofdhuid. Ook zorgt dit materiaal voor een nog mindere druk op je ogen en het gebied rondom je ogen.
 • Naar wens verstelbaar. Uiteraard heeft Strex dit slaapmasker ook van een handige band voorzien. Met deze band kun je dit slaapmasker eenvoudig naar wens verstellen. Je maakt ‘m hiermee optimaal geschikt voor je hoofd en voor het liggen op je zij.

Zoals je kunt lezen, zijn wij behoorlijk te spreken over dit slaapmasker zijslaper. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor heel veel andere gebruikers. Ruim 200 mensen hebben bij Bol.com een zeer positieve beoordeling over dit slaapmasker achtergelaten. Ook dit deed ons overtuigen van de vele voordelen van dit slaapmasker.

Zet je het Strex Luxe Slaapmasker op? Dan voel je eigenlijk niet dat je een masker op hebt. Dit komt door de geweldige pasvorm én door het minieme gewicht. Dit masker weegt slechts 68 gram, waardoor ‘ie zo licht als een veertje is. Hierdoor is dit masker overigens ook geschikt voor mensen met migraine of andere hoofdpijnklachten. Het masker oefent gewoonweg géén druk op je hoofd uit.

Kies je voor het Strex Luxe Slaapmasker? Dan kies je dus voor een comfortabel slaapmasker. Tegelijkertijd kies je voor een slaapmasker met een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit slaapmasker gaat namelijk erg lang mee én kost slechts €14,95. Voor nog geen 15 euro verbeter je al je nachtrust. Ook geniet je van tal van andere voordelen én van de ideale pasvorm.

Bij aanschaf krijg je ook nog een handig opbergzakje meegeleverd. Dit stelt je in staat om het Strex Luxe Slaapmasker overal mee naar toe te nemen. Of gebruik je ‘m eventjes thuis niet? Berg ‘m dan ook in dit opbergzakje op. Daarmee voorkom je dat het masker onder de stof komt te zitten.

Sowieso is het advies om het Strex Luxe Slaapmasker met enige regelmaat te wassen. Dit kun je niet in de wasmachine doen, maar wel in een wasbak met daarin koud tot lauw water. Spoel het masker goed door en laat het vervolgens goed drogen. Nadien geniet je weer van de vele voordelen van dit slaapmasker zijslaper!

3. Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker

Voor het samenstellen van onze top 10 hebben wij heel veel slaapmaskers aan een keuring onderworpen. Eén van de slaapmaskers die ons het meeste wist te verrassen, was het Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker. Wij vinden dit een zeer geschikt slaapmasker zijslaper.

Dit is onder meer aan de geweldige vormgeving én pasvorm te danken. Net zoals bovenstaande slaapmaskers kun je zelf de perfecte pasvorm creëren. Dit doe je door de verstelband op de gewenste lengte in te stellen. Het advies is om ‘m niet té strak te doen, maar om ‘m ook weer niet te losjes te laten hangen. Hij moet goed op je hoofd aansluiten, waardoor ‘ie niet afzakt terwijl je op je zij ligt.

Wat bij het Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker ook opvalt, zijn de vrij grote oogdelen. Doordat deze delen zo groot zijn, oefenen ze geen druk op je ogen uit. De druk wordt juist naar je wangen verplaats, waarbij je eigenlijk geen last van de druk kunt hebben. Deze grote oogdelen brengen nóg een voordeel met zich mee: het 100% verduisterende effect!

Overigens heb je bij het Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker sowieso last van weinig druk. Dit komt onder meer doordat dit slaapmasker van zijde/traagschuim vervaardigd is. Deze materialen zijn zacht en vormen hierdoor geen grote druk voor je ogen en hoofd.

Daarbij geniet je ook nog van het gewenste ademende vermogen. Lig je in een warme zomernacht op je zij te slapen? Grote kans dat je dan begint te zweten. Met het Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker heb je hier gelukkig weinig last van. Dit masker laat het zweet perfect door, waardoor het masker niet aan je gezicht blijft kleven. Ook dit komt je nachtrust ten goede.

Wij zijn van mening dat je het Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker overal kunt gebruiken. Als je thuis heerlijk op je zij ligt, is dit een ideaal slaapmasker. Dat is ook het geval als je op vakantie bent of bij iemand gaat logeren. Tevens kun je dit slaapmasker zijslaper prima in het vliegtuig gebruiken.

Een groot voordeel vinden wij overigens ook nog de grote uitsparing bij de neus. Door deze uitsparing kun je vrij ademen en sluit het masker nóg beter op je gezicht aan. Ook hierdoor is dit masker uiterst geschikt voor de mensen die graag op hun zij slapen. Tevens is het ideaal dat je dit masker dus perfect naar wens kunt verstellen.

Lig je heerlijk op je zij te slapen? Dan zit je niet te wachten op een druk op je ogen of zijkant van je gezicht. Daar hoef je bij het Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker absoluut niet bang voor te zijn. Dit masker weegt slechts 37 gram. Het is hierdoor zo licht als een veertje en rust hierdoor heerlijk op je hoofd.

Aan alles kun je merken dat dit een luxe slaapmasker is dat uitermate geschikt is voor de zijslaper. Bij aanschaf krijg je een handig opbergzakje meegeleverd. Dit opbergzakje stelt je in staat om het Somnifiq Slaapmasker Luxe 3D Oogmasker veilig op te bergen. Je geniet hierdoor nóg langer van dit slaapmasker zijslaper.

Wel goed om te weten: dit is het duurste slaapmasker zijslaper uit onze top 3. Voor dit masker betaal je namelijk €17,95. Vinden wij dit veel geld? Nee, dat valt reuze mee. Het klopt wel dat dit masker hiermee duurder dan bovenstaande variant is, maar alsnog valt dit prijskaartje ons reuze mee. Voor nog geen 20 euro geniet je als zijslaper van een (veel) betere nachtrust!

4. VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker

Ben je op zoek naar een fijn slaapmasker zijslaper? Graag raden wij je daarvoor één van bovenstaande varianten aan. Deze varianten hebben het beste in onze test gescoord en zijn hierdoor een absolute aanrader. Maar, ook over het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker zijn wij erg te spreken.

Bij dit slaapmasker valt de geweldige ergonomie direct op. Zodra je dit slaapmasker om/op doet, geniet je direct van het gewenste comfort. Dit is aan meerdere belangrijke factoren te danken:

 • Verstelbare band. Een slaapmasker moet je om je hoofd heen doen, waarbij de band tegen je achterhoofd aan komt te zitten. De band van het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker is geheel naar wens te verstellen, waardoor je direct van de best mogelijke pasvorm geniet. Dit is dus ideaal voor elke zijslaper.
 • Grote oogdelen. Het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker is ook nog van grote oogdelen voorzien. Deze oogdelen blijven hierdoor op hun plek en zorgen voor het 100% verduisterende effect. Als je dit slaapmasker op hebt, hoef je dus zeker niet bang te zijn voor lichtinval op je ogen.
 • Grote neus uitsparing. Bij de neus is ook een grote uitsparing aangebracht. Door deze uitsparing kun je vrij ademen en geniet je van een nog betere pasvorm. Het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker sluit hierdoor gewoonweg nog een stuk beter op je gezicht aan.
 • 3D vormgeving. De oogdelen van het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker staan iets bol. Dit duiden we aan als een ‘3D vormgeving’. Doordat de oogdelen net iets bol staan, drukken de oogdelen nog minder op je gezicht c.q. ogen. Je slaapt hierdoor nog lekkerder op je zij.

Dit slaapmasker is van traagschuim vervaardigd. Dit materiaal brengt talloze voordelen met zich mee, waaronder een hoog ademend vermogen. Lig je in de warme zomermaanden wel eens te zweten in je bed? Met het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker geniet je dan van een prima afvoer van dit zweet. Het masker blijft hierdoor nooit aan je gezicht kleven/plakken.

Een ander voordeel is terug te vinden in het beperkte gewicht. Het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker weegt ongeveer 50 gram, waardoor je bijna niet doorhebt dat je een slaapmasker op hebt. Ook dat is ideaal als je graag op je zij ligt te slapen.

Moet je voor dit slaapmasker zijslaper de hoofdprijs betalen? Nou, het is wel de duurste variant uit onze top 5 vooralsnog. Voor het VITAMO™ Ergonomisch 3D Slaapmasker betaal je namelijk €18,95. Ondanks dit prijskaartje raden wij je van harte aan om dit slaapmasker zo snel mogelijk te bestellen. Als zijslaper sluit dit slaapmasker perfect op je wensen en houding aan!

5. Medoes Oogmasker

€8,49
Op voorraad
Bol.com

Speciaal voor jou zijn we op zoek gegaan naar de 5 beste varianten. Daarbij hebben wij ons vooral op de houding en wensen van een zijslaper gericht. Als zijslaper heb je nu eenmaal baat bij een goed en lekker zittend slaapmasker. Dat is het Medoes Oogmasker absoluut!

Met dit slaapmasker geniet je als zijslaper van veel voordelen. Zo vinden wij de verstelbare band een groot voordeel. Je stelt deze band eenvoudig op de gewenste lengte in, waardoor de band perfect op je gezicht aansluit. Het masker oefent hierdoor geen druk op je ogen uit, waardoor je heerlijk op je zij kunt slapen.

Dat is ook te danken aan de grote uitsparing bij de neus. Door deze uitsparing sluit het Medoes Oogmasker perfect op je neus aan. Zelfs als je de gehele nacht op je zij ligt, blijft het masker hierdoor perfect zitten. Een bijkomend voordeel is dat je door deze uitsparing ook ‘gewoon’ door je neus kunt blijven ademen.

Dit masker is van 100% natuurlijk katoen en traagschuim gemaakt. Deze materialen brengen meerdere belangrijke voordelen met zich mee:

 • Het masker is erg licht. Het Medoes Oogmasker weegt slechts 44 gram. Door dit minieme gewicht heb je eigenlijk niet door dat je een slaapmasker op hebt. Dit is wel zo fijn als je heerlijk op je zij ligt te slapen.
 • Het masker ademt. Het Medoes Oogmasker is ook prima in de warmere zomermaanden te gebruiken. Door de materiaalkeuze biedt dit masker namelijk een groot ademend vermogen. Het voordeel hiervan is dat het masker nooit aan je gezicht/huid blijft kleven, gedurende de warme zomermaanden.
 • Het masker is hypoallergeen. Heb je last van een bepaalde allergie? Door de materiaalkeuze kun je in dat geval prima kiezen voor het Medoes Oogmasker. Dit masker is dankzij de materialen volledig hypoallergeen.

Kies je voor het Medoes Oogmasker? Dan kies je voor een slaapmasker zijslaper met de nodige accessoires. Je krijgt namelijk een opberghoesje én oordoppen meegeleverd bij aanschaf van dit masker. Dankzij het hoesje berg je ‘m eenvoudig op en dankzij de oordoppen geniet je van een nóg diepere slaap.

Het Medoes Oogmasker kun je eigenlijk op elk gewenst moment gebruiken. Je kunt ‘m prima voor je nachtrust gebruiken, maar ook als je overdag wilt slapen. Het masker biedt namelijk een 100% verduisterend effect. Je kunt ‘m echter ook prima op vakantie, in het vliegtuig of op een andere locatie gebruiken. Mede dankzij het opberghoesje neem je dit slaapmasker moeiteloos overal mee naar toe!

Onder aan de streep vinden wij dit een absolute aanrader. Dat is ook te danken aan de ongekende hoeveelheid positieve beoordelingen. Bij onze partner Bol.com zijn meer dan 450 positieve reviews over het Medoes Oogmasker te vinden. Dit blijkt alleen al uit de gemiddelde score van een 4,7, terwijl de maximale score bij Bol.com een 5,0 is. Dat betekent dus dat het Medoes Oogmasker bijna een perfecte score heeft!

Dat dit een erg goed slaapmasker zijslaper is, komt ook door het prijskaartje. Voor het Medoes Oogmasker betaal je slechts €14,95. Dankzij dit prijskaartje is dit toch één van de goedkopere slaapmaskers voor zijslapers uit onze top 5. Al met al zijn wij groot fan van dit slaapmasker!

Ons onderzoek naar het beste slaapmasker zijslaper

 • Meer dan 300 slaapmaskers zijslaper bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een slaapmasker zijslaper precies?

Een slaapmasker is een masker dat je over je ogen kunt dragen, waarmee je van een 100% verduisterend effect geniet. Je valt hierdoor sneller in slaap, je slaapt dieper en je hebt geen last meer van het omgevingslicht.

Kies je voor een slaapmasker zijslaper? Dan is dit masker uitermate geschikt voor mensen die op hun zij slapen. Dit is te danken aan de vormgeving en instelmogelijkheden van het slaapmasker. Kun je zo’n masker vergelijken met het beste slaapmasker? Ja, in de basis wel. De beste slaapmaskers zijn namelijk veelal geschikt voor zijslapers.

SIMIA Premium Zijden Slaapmasker
Het SIMIA Premium Zijden Slaapmasker is het beste slaapmasker zijslaper van 2024!

Voor wie is een slaapmasker zijslaper geschikt?

Een slaapmasker zijslaper is voor specifieke mensen geschikt:

 • Voor mensen die graag op hun zij slapen. Vind je het heerlijk om op je zij te liggen? Ongeacht of je graag op je linker- of rechterzijde ligt, geniet je van vele voordelen met een slaapmasker zijslaper.
 • Voor mannen en vrouwen. Kies je voor een goed slaapmasker zijslaper? Dan maakt het niet zozeer uit of je een man of een vrouw bent. Het masker is uitermate geschikt voor zowel mannen als vrouwen, mede door de vele instelmogelijkheden.

Dit is eigenlijk de specifieke doelgroep van een slaapmasker voor een zijslaper. Maar, een dergelijk slaapmasker is ook voor een bredere groep mensen geschikt. Voor alle mensen die moeite hebben om te slapen. Hoe dat precies zit? Dat lichten we graag toe in onderstaande lijst met alle voordelen van een slaapmasker voor een zijslaper.

Wat zijn de voordelen van een slaapmasker zijslaper?

Twijfel je nog over de aanschaf van een slaapmasker zijslaper? Dat is volgens ons nergens voor nodig. Als je een zijslaper bent, heb je ontzettend veel aan zo’n slaapmasker:

 • Je stelt het masker eenvoudig naar wens in. Elk slaapmasker dat voor een zijslaper geschikt is, heeft een verstelbare band. Stel deze band op de gewenste lengte in en geniet hiermee van de gewenste pasvorm. Zelfs als je volledig op je zij ligt, blijft het masker hierdoor goed zitten.
 • Het masker is heerlijk zacht. Alle slaapmaskers voor zijslapers zijn van zacht materiaal vervaardigd. Het masker voelt hierdoor lekker zacht aan en druk weinig tot niet op je gezicht. Je krijgt hierdoor ook geen last van bijvoorbeeld hoofdpijn.
 • Het masker biedt de perfecte verduistering. Doordat je een slaapmasker zijslaper naar wens in kunt stellen, geniet je sowieso van de perfecte verduistering. Het masker sluit perfect op je ogen aan en houdt hierdoor al het zonlicht tegen.
 • Het masker is op elk moment van de dag te gebruiken. Het maakt niet zozeer uit wanneer je graag op je zij ligt. Ongeacht of je dit midden in de nacht of overdag doet, geniet je met een slaapmasker voor een zijslaper van de gewenste rust. Dit komt door het verduisterende effect en door de heerlijke pasvorm. Zo’n masker is zodoende ook geschikt voor mensen die ’s nachts werken en overdag slapen.
 • Je voelt niet dat je het masker ophebt. Lig je heerlijk op je zij te slapen? Dan wil je uiteraard niet gestoord worden. Als je voor een slaapmasker zijslaper kiest, is daar gelukkig ook geen sprake van. Je hebt namelijk niet door dat je zo’n masker ophebt. Het masker sluit perfect op je gezicht aan, is lekker zacht en is dus ook nog naar wens te verstellen.

Met een slaapmasker zijslaper geniet je ook van de voordelen van een ‘normaal’ slaapmasker. Dit houdt onder meer in dat het masker erg lang mee gaat, niet de hoofdprijs kost en voor zowel mannen als vrouwen geschikt is.

Tevens ben je met zo’n slaapmasker van veel gezondheidsvoordelen verzekerd. Je slaapt beter én je krijgt minder snel last van hoofdpijnklachten. Hierdoor is zo’n slaapmasker voor een zijslaper ook geschikt voor mensen met migraine.

Door een slaapmasker zijslaper ga je sowieso beter slapen. Je komt hierdoor beter in je vel te zitten, je ervaart meer energie en je hebt een algehele betere stemming. Dit alles draagt bij aan het geluk dat je in je leven ervaart. Voldoende reden dus om voor een geschikt slaapmasker zijslaper te kiezen!

Wat zijn de nadelen van een slaapmasker zijslaper?

Met een slaapmasker zijslaper geniet je dus van heel veel voordelen. Je moet tegelijkertijd ook met twee aandachtspunten rekening houden:

 • Het masker kan warm aanvoelen. Kies je voor een ander slaapmasker dan die wij je aanraden? Dan kan het masker erg warm aanvoelen. Dit komt doordat het materiaal in dat geval niet in staat is om het zweet af te voeren. Met name in de warme zomermaanden zweet je veel, waardoor het masker aan je gezicht kunt blijven kleven. Kies je voor één van de slaapmaskers voor zijslapers die wij je aanraden? Dan hoef je niet bang te zijn voor dit nadeel.
 • Het masker wordt vies. Draag je als zijslaper elke nacht een slaapmasker? Dan wordt dit masker na verloop van tijd vies. Dit komt onder meer doordat je ogen tranen en doordat stof vat krijgt op het slaapmasker. Wij raden je daarom aan om het masker met enige regelmaat te wassen. Dit kost je enige tijd en moeite, maar is simpelweg nodig met het oog op de hygiëne.

Heb je het beste slaapmasker zijslaper nog niet gevonden?

Ben je het beste slaapmasker zijslaper voor in jouw situatie nog niet tegengekomen? Graag wijzen wij je dan nog even op de onderstaande 5 varianten. Eén van deze varianten sluit mogelijk perfect op je wensen aan:

Hoe vind je het beste slaapmasker zijslaper?

Heb je oren naar de aanschaf van een goed slaapmasker? En weet je van jezelf dat je graag op je zij ligt? Dan heb je het beste slaapmasker voor een zijslaper nodig. Met onze top 10 heb je hierboven al kennis kunnen maken.

Maar, wat is nou voor jóu een geschikt slaapmasker zijslaper? Dat achterhaal je door goed op verschillende aandachtspunten te letten. Deze aandachtspunten bespreken we graag hieronder.

Soort masker

Allereerst moet je goed naar het soort masker kijken. Het slaapmasker moet namelijk sowieso aan één eis voldoen: hij moet geschikt zijn voor zijslapers. Dit geldt in principe voor alle slaapmaskers waarbij je de band naar wens in kunt stellen.

Tevens heb je nog de keuze uit meerdere soorten slaapmaskers. Hierbij kun je denken aan een slaapmasker met bluetooth of een slaapmasker inclusief oordoppen. Kijk hiervoor goed naar je wensen.

Materiaal

Wil je voor een slaapmasker zijslaper gaan? Dan raden wij je een slaapmasker van zijde/traagschuim aan. Dit zijn volgens ons de beste materialen voor een slaapmasker voor een zijslaper. Deze materialen voelen lekker zacht aan, vormen zich naar je hoofd en hebben een groot ademend vermogen.

Pasvorm

Bij een slaapmasker zijslaper moet je goed naar de pasvorm kijken. Let dus heel goed op of je de band naar wens kunt verstellen. Check ook of het slaapmasker over een grote uitsparing bij de neus beschikt. Dat is wat ons betreft zeer wenselijk.

Verder moet je even goed naar de oogdelen kijken. Hoe groot zijn de oogdelen precies? En wat is de vorm van de oogdelen? Je kunt voor een masker met vlakke oogdelen kiezen, maar ook voor een masker met 3D oogdelen. Voor beide valt absoluut iets te zeggen.

Prijs en kwaliteit

Als laatste punt wijzen wij je op de prijs en kwaliteit van het slaapmasker voor een zijslaper. Daarover adviseren wij je het volgende:

 • Ga voor de beste koop . Het prijskaartje is hierbij van ondergeschikt belang. Alle slaapmaskers voor zijslapers die wij aanraden, zijn bijvoorbeeld (erg) voordelig te noemen. Je hoeft dus sowieso niet al te diep in de buidel te tasten.
 • Ga voor één van bovenstaande varianten. Deze slaapmaskers zijn namelijk van de beste merken, van de beste materialen én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers.
 • Let op de accessoires. Tot slot is ons advies om met een schuin oog naar de accessoires te kijken. Mogelijk krijg je een opbergzakje, oordoppen en/of andere accessoires meegeleverd. Dat is toch wel erg handig, wat ons betreft!

Veelgestelde vragen over slaapmaskers zijslaper

Hoe hebben wij de top 10 slaapmaskers zijslaper geselecteerd?

Voor de selectie van de beste slaapmasker zijslaper hebben wij een grondige analyse uitgevoerd. Hierbij hebben we gekeken naar de samenstelling, de pasvorm, de geschiktheid voor zijslapers en de prijs-kwaliteitsverhouding. Tevens hebben we met een schuin oog naar de beoordelingen van andere kopers/gebruikers gekeken.

Is deze slaapmasker zijslaper test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij hebben deze slaapmasker zijslaper test 100% eerlijk uitgevoerd. Dit komt onder meer doordat wij de test volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook werken wij 100% onafhankelijk, waardoor wij niet met andere merken/fabrikanten samenwerken.

Waarom hebben wij deze slaapmasker zijslaper test uitgevoerd?

Wij hebben om meerdere redenen deze slaapmasker zijslaper test uitgevoerd:
 
–      Wij willen je 100% eerlijk en onafhankelijk informeren. Daarbij hebben we opgemerkt dat vergelijkbare websites dit allemaal niet even eerlijk en onafhankelijk doen.
–      We willen jou op de beste producten wijzen. Uiteraard is ons doel ook om jou alléén op de beste producten te wijzen. De slaapmaskers zijslaper die wij in dit artikel bespreken, zouden wij zelf ook kopen.

Zorgt een slaapmasker voor zijslapers voor druk op de oren?

Nee, de meeste slaapmaskers voor zijslapers zijn ontworpen om de druk rond de oren te minimaliseren door gebruik te maken van zachte, verstelbare bandjes.

Kan ik ademen door mijn slaapmasker als ik op mijn zij slaap?

Ja, slaapmaskers voor zijslapers zijn gemaakt van ademende materialen die luchtcirculatie toelaten zonder de slaapkwaliteit te beïnvloeden.

Verhindert een slaapmasker voor zijslapers lichtinval volledig?

Ja, de meeste hoogwaardige slaapmaskers voor zijslapers zijn ontworpen om licht volledig te blokkeren, zodat je in volledige duisternis kunt slapen.