Beste slaaptrainer van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Heeft je kind ook zo’n moeite om goed en lang te slapen? Dan is dit ongetwijfeld erg vervelend voor jou én voor je kind. Het is daarom zaak om je kind zo snel en goed mogelijk in slaap te laten vallen. Durf hiervoor in een goede slaaptrainer te investeren. Dit kost je inderdaad wat geld, maar levert je op termijn heel veel gemak op. Ook genieten jij en je kind hierdoor van een veel betere nachtrust. In dit artikel maak je direct kennis met de beste slaaptrainers van 2024.

Onze top 5 slaaptrainers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste slaaptrainers bij de goedkoopste aanbieder:


1. Luvion Pinguïn Slaaptrainer

Speciaal voor dit artikel zijn wij op zoek naar de meest geschikte slaaptrainer gegaan. Dit hebben wij gedaan door alle producten zelf te beoordelen, maar ook door naar de beoordelingen van andere kopers te kijken. Op basis daarvan zijn wij uiteindelijk bij de Luvion Pinguïn Slaaptrainer uitgekomen. Wij vinden dit de beste optie van 2024.

Wat er zo goed is aan deze Luvion slaaptrainer? Dat is onder meer de eenvoud. Dit is de eenvoudigste slaaptrainer van 2024. Juist door de eenvoud werkt ‘ie zo goed en helpt ‘ie alle kinderen bij het in slaap vallen. Het is bovendien niet alleen een slaaptrainer, maar ook nog een goede kinderwekker.

Je kunt de Luvion Pinguïn Slaaptrainer eenvoudig naar wens instellen. Daarbij kun je de tijd instellen dat je kind uit bed mag komen. Stel de tijd bijvoorbeeld op 07:00 uur in. Op dat moment zegt de pinguïn dat het tijd is om op te staan. Dat is voor je kind het signaal dat hij/zij uit bed mag komen. Ideaal, toch?

De werking van de Luvion Pinguïn Slaaptrainer is echt geweldig:

 • Stel de gewenste tijd in waarop je wilt dat je kind uit bed komt
 • Een half uur voor deze ingestelde tijd schakelt het lampje van de pinguïn in. Het lampje is op dat moment geel
 • Je kind weet door dit gele lampje dat het bijna tijd is om op te staan. Na een halfuurtje wordt het lampje groen. Dat is voor je kind het signaal dat het tijd is om uit bed te komen

Dankzij dit groene lampje geniet jij van een veel betere nachtrust. Je hoeft immers niet bang te zijn dat je kind alweer om 05:00 of 06:00 uur naast je bed staat. Nee, je weet zeker dat je kind naar de leuke Luvion Pinguïn Slaaptrainer luistert.

Deze slaaptrainer heeft nog veel meer te bieden. Zo is de Luvion Pinguïn Slaaptrainer ook als een leuk nachtlampje te gebruiken. Dit is te danken aan het leuke design, maar ook aan de ingebouwde verlichting. Dankzij deze ingebouwde verlichting kan je kind ’s avonds in bed ook nog een boekje lezen.

Verder is deze slaaptrainer van een stil uurwerk voorzien. Dit betekent dat de Luvion Pinguïn Slaaptrainer geen geluid maakt, totdat je kind wakker moet worden. Je kind hoeft door deze slaaptrainer dus niet ’s nachts nog lang wakker te blijven liggen. Ideaal als je het aan ons vraagt.

Wat wij sowieso ideaal vinden, is het super leuke design van de Luvion Pinguïn Slaaptrainer. Daarbij valt direct de vormgeving op. Als je naar deze Luvion slaaptrainer kijkt, word je toch direct blij? Met alle dank aan de pinguïn. Een andere geweldige toevoeging is de digitale klok. Door deze digitale klok weet je kind hoe laat het is. Ook kan je kind hier nog beter mee leren klok kijken.

Dit is een oplaadbare slaaptrainer. Je kunt het lampje, dat het meeste van het werk doet, opladen met een USB kabel. Door deze USB kabel maakt je kind jarenlang gebruik van deze slaaptrainer. Overigens staat het display gedurende de nacht uit. Dit is een grote verbetering voor de accuduur.

Al met al vinden wij dit de beste slaaptrainer van 2024. Wel moet je bij deze slaaptrainer met een forse investering rekening houden. Voor de Luvion Pinguïn Slaaptrainer ligt de adviesprijs namelijk op €44,95. Dit vinden wij behoorlijk aan de prijs, hoewel je dus wel veel waar voor je geld krijgt.

2. Zazu Sam Slaaptrainer

Sluit de Luvion slaaptrainer niet helemaal op je wensen aan? Dan wijzen wij je graag op de Zazu Sam Slaaptrainer. Wij vinden dit namelijk ook een zeer geschikte slaaptrainer. Ook met deze slaaptrainer genieten jij en je kind van ontzettend veel gemak.

Met deze slaaptrainer gaat je kind een goed slaapritme opbouwen. Dit is vooral te danken aan de verschillende kleuren. Met deze kleuren wordt aangegeven wanneer het is tijd om op te staan.

Een halfuur voordat je kind op moet staan, kleurt het display groen. Deze kleur geeft aan je kind aan dat hij/zij nog even op bed moet blijven liggen. De rest van de tijd kan je kind naar het scherm kijken, waarop sterretjes verdwijnen. Dit gebeurt in een periode van 30 minuten volledig. Daardoor weet je kind precies wanneer het tijd is om op te staan.

Is het tijd om op te staan? Dan blijkt dit op meerdere manieren, dankzij de Zazu Sam Slaaptrainer. Zo verschijnt er een zonnetje op het scherm. Ook kleurt het scherm wit. Wanneer je kind precies op mag staan, bepaal je uiteraard zelf. Je stelt eenvoudig de gewenste wektijd in met deze slaaptrainer.

Met deze slaaptrainer kun je nog veel meer. Dit is vooral aan de extra functies te danken:

 • Geluidsarm. Je kunt deze slaaptrainer ook als een kinderwekker gebruiken. Dat is te danken aan het ingebouwde alarm dat je af kunt laten gaan.
 • Nachtlamp. Vind je kind het leuk om ’s avonds in bed nog een boekje te lezen? Dan komt de nachtlamp goed van pas. Dit nachtlampje kan er ook voor zorgen dat je kind ’s nachts niet bang in het donker is.
 • Twee tijdsinstellingen. Het is ook mogelijk om de Zazu Sam Slaaptrainer op twee verschillende manieren te gebruiken. Je kunt een specifiek tijdstip (07:00 uur bijvoorbeeld) instellen, maar ook een specifieke tijdsduur (1 uur bijvoorbeeld). Met de tweede wekmogelijkheid kun je bijvoorbeeld je kind in de middag een uurtje laten slapen.

Een ander groot pluspunt vinden wij het leuke design. Uiteraard valt het vrolijke schaap direct op, maar ook het relatief grote display. Dit display verandert dus van kleur, waardoor je kind precies weet wanneer hij/zij uit bed mag. Door de digitale klok draagt deze slaaptrainer ook nog bij aan het leren klok lezen.

Al met al vinden wij dit een geweldige slaaptrainer. Jammer genoeg moet je ook voor deze slaaptrainer relatief veel geld betalen: ongeveer €43. Daarbij is het een groot nadeel dat je géén batterijen of stekker meegeleverd krijgt. Je krijgt alleen een USB kabel meegeleverd die je op elke stekker aan kunt sluiten. Je kunt dus niet direct gebruik maken van deze slaaptrainer.

3. Alecto BC-100

€27,99
€36,99
Op voorraad
Bol.com

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar geschikte slaaptrainers. Met de twee meest geschikte slaaptrainers heb je hierboven reeds kennis kunnen maken. Het is nu de hoogste tijd om kennis te maken met de Alecto BC-100.

Bij de Alecto BC-100 valt direct het eenvoudige design op. Het is simpelweg een klok met in het midden een digitale klok. Dankzij deze digitale klok ziet je kind altijd hoe laat het op dat moment is. Bovendien is je kind in staat om met deze slaaptrainer een veel beter slaapritme op te bouwen.

Dat is te danken aan de eenvoudige werking van deze wekker. Gedurende de nacht kleurt het display van de Alecto BC-100 blauw. Dat is voor je kind het teken dat het nog lang geen tijd is om op te staan. Als de ingestelde tijd bereikt is, kleurt het display oranje. Dat betekent dat je kind uit bed mag gaan.

De tijd stel je uiteraard geheel zelf in. Wil je dat je kind elke ochtend om 07:00 uur uit bed komt? Dan stel je de tijd op 07:00 uur in. Als die tijd eenmaal bereikt is, kleurt het display direct oranje. Je kind weet hierdoor dat het tijd is om uit bed te gaan.

Ook een leuk detail zijn de vormpjes op het display. Is op het scherm van de Alecto BC-100 een maan zichtbaar? Dan betekent dit dat je kind nog op bed moet blijven liggen. Is op het scherm van de Alecto BC-100 een zonnetje zichtbaar? Dan betekent dit dat je kind op mag staan.

Je kunt deze slaaptrainer dus ook als kinderwekker gebruiken. Dat is onder meer te danken aan het ingebouwde alarm. Mede dankzij dit alarm kan je kind deze slaaptrainer geruime tijd gebruiken. Daarbij is het ook nog een voordeel dat het design vrij eenvoudig gehouden is. Het design is niet zo ‘kinderlijk’ als bij bovenstaande slaaptrainers het geval is.

De Alecto BC-100 is van een paar handige extra’s voorzien. Zo is het display te dimmen, waardoor je kind ’s nachts niet wakker hoeft te liggen. Is je kind echter bang in het donker? Dan hoef je het display uiteraard niet te dimmen. Verder is het met de Alecto BC-100 ook nog mogelijk om een boekje in bed te lezen. Daarvoor schroef je de helderheid van het display iets verder op.

Een groot voordeel van deze slaaptrainer is het prijskaartje. Voor de Alecto BC-100 betaal je namelijk een bedrag van €35,99. Dit bedrag valt ons reuze mee, met name als je het afzet tegen de prijzen van bovenstaande slaaptrainers.

Met de Alecto BC-100 haal je dus een geweldige slaaptrainer in huis. Deze Alecto slaaptrainer is bovendien volledig draadloos te gebruiken. Het enige dat je af en toe moet doen, is de batterij op te laden. Hier heb je gelukkig alleen maar een USB kabel voor nodig.

Waar je wel even goed naar moet kijken, is de onstabiliteit van deze slaaptrainer. Door de vormgeving staat ‘ie niet super stevig op zijn pootjes. Mocht je kind bijvoorbeeld een drukke slaper zijn, kan dit voor problemen zorgen. Zet ‘m daarom op een zo’n stevig mogelijke manier neer.

Goed om te weten: veel kinderen maken met veel plezier gebruik van de Alecto BC-100. Dat blijkt alleen al uit de hoeveelheid positieve reviews die online achtergelaten zijn. Bij onze partner Bol.com gaat het alleen al om meer dan 170 positieve reviews!

4. Daily Logix Slaaptrainer

Een goede slaaptrainer is voor veel kinderen onmisbaar. Dit is vooral het geval voor kinderen die moeite hebben om een goed slaapritme te vinden. Geldt dat ook voor jouw kind? Dan heb je hier zelf ook last van; je kind staat waarschijnlijk ’s ochtends vroeg al naast de rand van het bed.

Om die situatie te voorkomen, raden wij je graag de Daily Logix Slaaptrainer aan. Dit vinden wij ook een zeer geschikte slaaptrainer. Met deze slaaptrainer haal je een handige, vrij eenvoudige én goed werkende slaaptrainer in huis.

De werking is echt subliem. Op het moment dat je kind moet slapen, kleurt het display donkerblauw. Daarnaast doet de Daily Logix Slaaptrainer zijn oogjes dicht. Zolang de oogjes van deze slaaptrainer dicht zijn, weet je kind dat hij/zij ook moet slapen.

Op de ingestelde tijd doet de Daily Logix Slaaptrainer zijn oogjes open. Daarnaast heeft het display nu een gele kleur in plaats van de blauwe kleur. Door deze kleurverandering weet je kind dat hij/zij op mag staan. Daarnaast herkent je kind dit aan de ogen van deze slaaptrainer. Zodra deze slaaptrainer zijn ogen dicht heeft, weet je kind dat hij lekker moet blijven slapen.

Tijdens de nacht ziet je kind ook hoe laat het is. Dit is namelijk niet alleen een slaaptrainer, maar ook een digitale klok. Je kind kan hierdoor, als hij/zij tijd kan lezen, de actuele tijd aflezen. Ook dit draagt bij aan het opbouwen van het gewenste slaapritme voor je kind.

Deze slaaptrainer is oplaadbaar. Voor het opladen van de slaaptrainer heb je alleen een USB kabel en oplader nodig. Je kunt ‘m uiteraard ook via bijvoorbeeld je laptop of computer opladen. De Daily Logix Slaaptrainer is hierdoor vrij eenvoudig op te laden én te gebruiken.

De Daily Logix Slaaptrainer is ook nog van een hoop handige extra’s voorzien. Zo beschikt ‘ie over een handige dimfunctie. Wil je kind in bed nog even een boekje lezen? Dan stel je de felheid van het display op een iets hoger niveau in. Is je kind in het donker bang? Dan stel je de felheid ook iets hoger in. Je hebt simpelweg alle touwtjes in eigen handen. Je hebt de keuze uit maar liefst 7 helderheden.

Het is dus ook mogelijk om de Daily Logix Slaaptrainer als nachtlampje te gebruiken. Eigenlijk is dit dus een slaaptrainer, een kinderwekker en een nachtlampje in één. Door deze veelzijdige functie heeft echt elk kind iets aan deze geweldige slaaptrainer.

Wat wij ook nog subliem vinden, is het kinderslot. Heb je de gewenste wektijd op 07:00 uur ingesteld? Dankzij dit kinderslot hoef je niet bang te zijn dat je kind hier iets aan weet te veranderen. Je kind kan simpelweg niks doen om de instellingen aan te passen.

Wil je de nieuwe slaaptrainer ook mee op reis kunnen nemen? Dat is bij deze slaaptrainer maar al te goed mogelijk. Met alle dank aan de compacte afmetingen, het minieme gewicht en de draadloze werking. Dat is dus te danken aan de oplaadbare batterij waar Daily Logix voor gekozen heeft.

Onder aan de streep is dit een geweldige slaaptrainer. Wel moet je rekening houden met een onstabiliteit van deze slaaptrainer. Als je bijvoorbeeld tegen het nachtkastje van je kind aanstoot, is de kans groot dat deze slaaptrainer direct omvalt.

Wat wij dan wel weer een voordeel vinden, is het prijskaartje. Voor de Daily Logix Slaaptrainer betaal je slechts €36,95. Dankzij dit prijskaartje is dit een uiterst interessante slaaptrainer. Wat houdt jou nog tegen? Schaf direct deze slaaptrainer aan!

5. Vivex Slaaptrainer

€37,95
Op voorraad
Bol.com

Ben je de meest geschikte slaaptrainer nog niet tegengekomen? Geen nood aan de man! Je kunt namelijk altijd nog voor de Vivex Slaaptrainer kiezen. Dat raden wij je in ieder geval van harte aan!

Deze slaaptrainer werkt op een geweldige manier, waardoor je kind veel beter slaapt. Dat is ook nog aan de dubbele functie te danken. Dit is namelijk niet alleen een slaaptrainer voor kinderen, maar ook nog een goede kinderwekker. Je kind slaapt hierdoor een stuk beter én staat op het gewenste moment op.

Is het tijd om te slapen? Dan sluit de Vivex Slaaptrainer zijn ogen. Ook kleurt vanaf dat moment het display donkerblauw. Dit is voor je kind het teken om snel in slaap te vallen. Uiteraard kun je zelf bij deze slaaptrainer de gewenste wektijd instellen.

Een half uur voor deze wektijd kleurt het display geel. Dit is voor je kind het teken dat hij/zij bijna uit bed mag komen. Op het moment dat je kind echt op mag staan, kleurt het display groen. Op dat moment opent de Vivex Slaaptrainer ook zijn ogen. Dat is voor je kind dan het teken om lekker uit bed te komen!

De Vivex Slaaptrainer biedt veel functies aan. Je kunt namelijk voor een vast slaapritme kiezen, maar ook voor een timer voor een kort dutje. Zet je de timer op bijvoorbeeld een uur? Dan kan je kind in de middag comfortabel een uurtje slapen. Heerlijk!

Je kind kan de Vivex Slaaptrainer overigens niet zelf aanpassen. Dat is te danken aan het handige kinderslot. De instellingen waar jij voor gekozen hebt, blijven hierdoor perfect ingesteld staan. Ook deze functie draagt bij aan het gemak.

Het design van de Vivex Slaaptrainer is echt super leuk. Als je naar deze slaaptrainer kijkt, zie je namelijk een leuke pinguïn. Door de glimlach word je – en je kind – hier bovendien direct blij van. Overigens kan je kind op het display ook nog de actuele tijd aflezen. Ook dat kan bijdragen aan het slaapritme van je kind.

Spreekt deze slaaptrainer je grotendeels aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: dit is een vrij goedkope slaaptrainer. Voor de Vivex Slaaptrainer betaal je namelijk slechts €34,95. Met dit prijskaartje kun je eigenlijk niet de mist ingaan.

Verder vinden wij de dimfunctie super handig. Het is door deze dimfunctie ook mogelijk om de Vivex Slaaptrainer als een nachtlampje te gebruiken. Of is je kind enigszins bang in het donker? Dan stel je het display zo in dat ‘ie altijd wat licht afgeeft. Wil je kind echter volledig in het donker slapen? Dan kun je het display ook volledig dimmen. Super handig.

Met de Vivex Slaaptrainer werkt je kind toe naar een beter slaapritme. Dit doet je kind niet alleen thuis, maar ook op vakantie. De Vivex Slaaptrainer is namelijk licht en compact, waardoor je deze slaaptrainer makkelijk mee op reis kunt nemen. Overal waar je naar toe gaat, neem je deze slaaptrainer mee. Daar hebben jij én je kind alleen maar profijt van!

Ons onderzoek naar de beste slaaptrainer

 • Meer dan 160 slaaptrainers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 6 uur en 15 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een slaaptrainer precies?

Een slaaptrainer is een soort van wekker dat helpt om kinderen op te staan. Je voorkomt hiermee onder meer dat je kind veel te vroeg uit bed staat. Voor kinderen is het simpelweg lastig om een goed besef van de tijd te hebben. Dat besef creëer je met één van bovenstaande slaaptrainers.

Heb je de bovenstaande 5 slaaptrainers bekeken? Dan zie je wel dat elke slaaptrainer net iets anders is. Dat heeft onder meer met de verschillende soorten slaaptrainers te maken.

Verschillende soorten slaaptrainers

Heb je de wens om een goede slaaptrainer aan te schaffen? Dan moet je goed op de verschillende soorten slaaptrainers letten:

 • Alleen een slaaptrainer. Als je voor alleen een slaaptrainer kiest, zorg je ervoor dat je kind altijd op het juiste moment opstaat.
 • Een slaaptrainer en een kinderwekker. Je kunt ook voor een combinatie van een slaaptrainer en een kinderwekker kiezen. Je bent hierdoor ook in staat om je kind ’s middags te wekken na een middagdutje.
 • Slaaptrainer, kinderwekker en nachtlampje. Kies je voor een geschikte slaaptrainer? Dan kies je voor een combinatie van een slaaptrainer, kinderwekker en nachtlampje. Super handig als je kind in bed nog een boekje wilt lezen. Of als je kind bang is in het donker.
Luvion Pinguïn Slaaptrainer
De Luvion Pinguïn Slaaptrainer is de beste slaaptrainer

Voor wie is een slaaptrainer geschikt?

Overweeg je voor je kind de aanschaf van een slaaptrainer? Ga dan goed na of je kind dit echt nodig heeft. Dat is in ieder geval in onderstaande situaties wel het geval:

 • Als je kind ’s ochtends vroeg al naast je bed staat. Is je kind om bijvoorbeeld 05:00 uur al wakker? Doordat het aan een besef van tijd ontbreekt, staat je kind op dat moment mogelijk al direct naast je bed. Dat wil je uiteraard niet, aangezien dit ook ten koste van jouw nachtrust gaat.
 • Als je kind heel laat uit bed komt. Een slaaptrainer is ook een aanrader voor kinderen die veel te laat wakker worden. Als je kind veel te laat wakker wordt, heeft hij/zij waarschijnlijk ’s avonds moeite om weer in slaap te komen. Ook in zo’n situatie heeft je kind een goede slaaptrainer nodig.
 • Als je kind moeite met slapen heeft. Ervaart je kind op dit moment slaapproblemen? Overweeg dan zeker de aanschaf van een slaaptrainer. Dit handige apparaat helpt op meerdere manieren je kind om beter in slaap te vallen, beter te slapen en beter wakker te worden.

Wat zijn de voordelen van een slaaptrainer?

Is de aanschaf van een slaaptrainer een aanrader? Ja, zonder enige twijfel. Met een slaaptrainer genieten jij én je kind van de nodige voordelen:

 • Je kind weet wanneer het tijd is om op te staan. Je kind krijgt dankzij een goede slaaptrainer simpelweg veel beter een besef van de tijd. Het is hierdoor voor je kind vele malen duidelijker wanneer hij/zij uit bed mag komen.
 • Je slaapt zelf een stuk beter/langer. Maakt je kind gebruik van een slaaptrainer? Dan pluk je hier zelf ook de vruchten van. Je slaapt hierdoor zelf namelijk ook een stuk beter én langer.
 • Een slaaptrainer biedt meerdere functies aan. Bij een slaaptrainer gaat het niet alleen om het trainen van het besef van tijd bij je kind. Nee, je kunt de slaaptrainer ook voor andere doeleinden gebruiken. Dat is simpelweg te danken aan de functies waar de meest geschikte slaaptrainers over beschikken.
 • Een slaaptrainer heeft een leuk design. Kijk je naar het design van een slaaptrainer? Dan word je waarschijnlijk direct blij. De slaaptrainers hebben stuk voor stuk een leuk design dat volledig aansluit op de wensen van een (jong) kind.
 • Een slaaptrainer is simpel te bedienen. Een groot voordeel van een goede slaaptrainer is de eenvoudige bediening. Je stelt eenvoudig de gewenste tijd in, waarna je kind hier zelf niks meer aan kan veranderen. Dat is te danken aan het kinderslot waar de meest geschikte slaaptrainers over beschikken.
 • Een slaaptrainer is interactief. Wil je voor een geschikte slaaptrainer gaan? Dan ga je indirect voor een interactieve slaaptrainer. Doordat de slaaptrainer interactief is, ervaart je kind hier nog meer plezier van. Dankzij de digitale klok leert je kind overigens ook nog een stuk beter klok kijken.
 • Een slaaptrainer is overal te gebruiken. Als je voor een geschikte slaaptrainer kiest, kies je voor een draadloos apparaat. Dit houdt in dat je de slaaptrainer overal en altijd kunt gebruiken. Ook als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Wat zijn de nadelen van een slaaptrainer?

Het is al met al aan te raden om voor een goede slaaptrainer te kiezen. Ook bij de beste varianten moet je echter met twee aandachtspunten rekening houden:

 • Een slaaptrainer kan snel omvallen. Dit is vooral het geval als je voor een ietwat instabiele slaaptrainer kiest. Deze slaaptrainers vallen snel om, bijvoorbeeld als je kind nogal druk slaapt. Of als je tegen het nachtkastje aanloopt.
 • Een slaaptrainer is vrij prijzig. Wil je per sé een goede slaaptrainer hebben? Dan moet je met een toch wel forse investering rekening houden. Voor zo’n slaaptrainer betaal je een bedrag tussen de 40 en 50 euro.

Heb je de beste slaaptrainer nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de meest geschikte slaaptrainer voor jou en je kind tegengekomen? Kijk dan ook eens naar de onderstaande 5 varianten. Mogelijk sluit één van deze varianten (nog) beter op je wensen aan.

Hoe vind je de beste slaaptrainer?

De aanschaf van een slaaptrainer is absoluut een aanrader. Dat blijkt alleen al uit alle bovenstaande voordelen. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten slaaptrainers. En om goed rekening met het gewenste gebruik en voorkeuren te houden. Tijdens je zoektocht naar een slaaptrainer moet je daarom goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Soort slaaptrainer

Je moet allereerst een keuze tussen de verschillende soorten slaaptrainers maken. De verschillende soorten slaaptrainers hebben we hierboven al benoemd. Om tussen deze varianten te kiezen, moet je vooral naar het gewenste gebruik kijken. Dit gewenste gebruik kun je precies op de functies van de slaaptrainer afstemmen.

Werking

Wil je een geschikte slaaptrainer aanschaffen? Kijk dan per slaaptrainer goed naar de werking. Maakt de slaaptrainer bijvoorbeeld gebruik van verschillende kleuren? Of maakt de slaaptrainer mogelijk ook nog gebruik van bijvoorbeeld emoticons of andere leuke details? Dit is per slaaptrainer verschillend, dus check dit even goed.

Mogelijkheden

Per slaaptrainer moet je ook goed naar de mogelijkheden kijken. Kun je ‘m bijvoorbeeld ook als kinderwekker gebruiken, zodat je kind ’s middags maximaal een uurtje slaapt? Of kan je kind de slaaptrainer ook als nachtlampje gebruiken? Ga gewoonweg goed na wat alle mogelijkheden zijn.

Design & display

Als je een geschikte slaaptrainer wilt kopen, moet je ook goed naar het design kijken. Het design van de slaaptrainer moet naar je wens zijn en moet bij de rest van je slaapkamer passen. Daarbij is het ook verstandig om goed naar het display te kijken. Idealiter kies je voor een slaaptrainer met digitaal display. Daar heeft je kind nog meer aan.

Prijs & kwaliteit

Tot slot raden wij je aan om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Daarover raden wij je het volgende aan:

 • Durf te investeren in een slaaptrainer. Voor een goede slaaptrainer betaal je een bedrag van 40 tot 50 euro. Het is echter verstandig om dit bedrag vrij te maken voor een nieuwe slaaptrainer!
 • Kies voor een goed aangeschreven slaaptrainer. Alle bovenstaande slaaptrainers kunnen op veel positieve beoordelingen rekenen. Dat is veelzeggend voor de kwaliteit én mogelijkheden van deze slaaptrainers.

Veelgestelde vragen over slaaptrainers

Hoe hebben wij de top 10 slaaptrainers geselecteerd?

Voor de selectie van de top 10 hebben we gekeken naar de mogelijkheden van een slaaptrainer. Waar gebruikt men een slaaptrainer precies voor? En welke slaaptrainer sluit het beste op die gewenste werking aan? Door deze vragen te beantwoorden, hebben wij de top 10 slaaptrainers geselecteerd. Hierbij zijn we zeker niet over één nacht ijs gegaan. Integendeel zelfs, we hebben een lange en intensieve test achter de rug.

Is deze slaaptrainer test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij hebben deze slaaptrainer test 100% eerlijk uitgevoerd. Zo hebben wij ons onderzoek volledig onafhankelijk uitgevoerd. Wij werken dus niet met fabrikanten of merken samen. Tevens bevelen wij alleen slaaptrainers aan die wij zelf ook zouden kopen.

Waarom hebben wij deze slaaptrainer test uitgevoerd?

Dit hebben we vooral gedaan omdat er online veel tegenstrijdigheden te vinden zijn. Website X beveelt díe slaaptrainer aan, terwijl website Y díe andere slaaptrainer aanraadt. In veel gevallen hebben deze websites echter samenwerkingen met merken, waardoor de adviezen niet eerlijk zijn. Ons doel is juist om jou wel volledig eerlijk te informeren over de beste slaaptrainers van 2024.

Wat is een slaaptrainer en hoe werkt het?

Een slaaptrainer helpt kinderen te begrijpen wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het tijd is om op te staan, door middel van visuele aanwijzingen of kleurveranderingen. Het apparaat toont bijvoorbeeld een slapend of wakker figuurtje of verandert van kleur om slaap- en waaktijden aan te geven.

Wat doe ik als mijn kind de slaaptrainer blijft negeren?

Consistentie is de sleutel. Blijf de slaaptrainer gebruiken en beloon je kind voor het volgen van de aanwijzingen. Het kan ook helpen om de functies van de slaaptrainer samen met je kind te bespreken, zodat ze het doel ervan begrijpen.

Is een slaaptrainer geschikt voor baby’s?

Slaaptrainers zijn over het algemeen ontworpen voor peuters en oudere kinderen die het concept van tijd beginnen te begrijpen. Voor baby’s zijn er andere soorten slaaphulpmiddelen die beter geschikt kunnen zijn.