Beste Spaanse sloffen van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Kun je ook zo genieten van lekker warme voeten? Wil je de lekker warme voeten ook nog met veel comfort combineren? Dan kom je al snel bij Spaanse sloffen uit. Spaanse sloffen staan te boek als de meest comfortabele pantoffels voor thuisgebruik. Is dat iets wat je aanspreekt? Check dan hieronder direct wat de beste varianten zijn. Wij hebben hierbij onderscheid gemaakt tussen de beste Spaanse sloffen voor dames en voor heren!

Onze 5 beste Spaanse sloffen van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste Spaanse sloffen bij de goedkoopste aanbieder:


1. Bernardino Echte suède Spaanse sloffen heren

Heb je oren naar de aanschaf van Spaanse sloffen? Als je een man bent, raden wij je graag de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen heren aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste Spaanse sloffen voor heren zijn.

Bij deze Spaanse sloffen valt onder meer het materiaalgebruik in positieve zin op. De binnenzijde van deze sloffen is namelijk van zacht materiaal met 20% wol gemaakt. Je voeten genieten hierdoor van een zacht gevoel, een aangename warmte en ontzettend veel comfort.

Dit is ook nog te danken aan de suède buitenzijde. Dit materiaal houdt de warmte perfect in de Spaanse sloffen, ziet er fraai uit en is behoorlijk eenvoudig schoon te houden. Je geniet hierdoor jarenlang van de fraaie uitstraling van de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen heren.

Verder zijn wij te spreken over de dikke vilten tussenzool. Deze zool zorgt voor net dat beetje extra comfort, waardoor je ook langere afstanden op de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen heren af kunt leggen. Of wil je juist thuis graag het nodige kunnen lopen, terwijl je Spaanse sloffen draagt? Dan zijn dit al helemaal de meest geschikte Spaanse sloffen voor je.

Deze sloffen zijn van een uitstekende kwaliteit. Met alle dank aan de gebruikte materialen en het A-merk Bernardino. Dit is simpelweg het beste merk in het aanbod van moderne Spaanse sloffen. Kies je voor de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen heren? Dan kies je dus voor Spaanse sloffen van een uitmuntende kwaliteit.

Een ander pluspunt vinden wij de fraaie uitstraling. De fraaie uitstraling is onder meer aan de gebruikte materialen en de hoge pasvorm te danken. Doordat deze Spaanse sloffen net iets hoger zijn, genieten ook je enkels van de gewenste warmte.

De uitstraling is ook nog te danken aan de fraaie kleur. Het leuke hierbij is dat je ook nog uit twee kleurstellingen kunt kiezen. Wij raden je deze zwarte variant aan, maar je kunt ook voor een fraaie bruine variant kiezen. Aan jou de keus! Je geniet hoe dan ook van een zeer fraaie uitstraling.

Spreken deze Spaanse sloffen voor heren je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: dit zijn goedkope Spaanse sloffen. Je betaalt hier ongeveer €21,50 voor. Het zijn hierdoor absoluut geen dure Spaanse sloffen. Mede daarom raden wij je deze Spaanse sloffen voor heren van harte aan!

2. Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames

Wil je als vrouw zijnde nieuwe Spaanse sloffen aanschaffen? Dan raden wij je van harte de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste Spaanse sloffen voor dames van 2024 zijn.

Bij deze sloffen valt één ding direct op: ze lijken heel veel op bovenstaande sloffen. Dit houdt onder meer het volgende in:

 • De sloffen zijn relatief hoog. Doordat de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames een hogere pasvorm hebben, blijven je enkels ook heerlijk warm. Je hoeft hoe dan ook nooit meer koude voeten en enkels te hebben.
 • Wollen binnenvoering. Voor de binnenvoering heeft het merk Bernardino voor wol gekozen. De juiste keuze, aangezien dit materiaal je voeten snel opwarmt en lekker warm houdt. Het zachte wol brengt bovendien extra veel comfort met zich mee.
 • Stevige zool. Ook bij de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames geniet je van een stevige zool. Dankzij de stevige zool is het ook mogelijk om net iets langere stukken op de Spaanse sloffen te lopen. Wel zo prettig als je een druk doch comfortabel dagje in je huis door wilt brengen.

Trek je de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames aan? Dan zitten deze Spaanse sloffen dames direct als gegoten. Dit is onder meer aan de hogere pasvorm en de eenvoudige instap te danken. Je schuift eenvoudig je voeten in en uit deze Spaanse sloffen, waardoor je van nog meer comfort geniet.

Een ander groot pluspunt is, ook bij deze Spaanse sloffen, de fraaie uitstraling. Deze uitstraling is onder meer aan de buitenzijde van suède te danken. Dit materiaal oogt stijlvol, oogt luxe en is makkelijk schoon te houden. De komende jaren geniet je hierdoor van heerlijk warme voeten én een super fraaie uitstraling.

Ben je onder de indruk van deze Spaanse sloffen dames? Dan geniet je ook nog van de keuze uit 5 kleurstellingen. Wij vinden zelf de zwarte variant het mooiste, maar je kunt uit nog een 4 andere kleuren kiezen. Durf je het wel aan om een opvallend kleurtje te dragen? Dan kun je de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames zelfs in het roze bestellen!

Goed om te weten: dit zijn voor zo’n beetje alle vrouwen de meest geschikte Spaanse sloffen. Je kunt de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames namelijk in 5 schoenmaten bestellen. Het gaat hierbij om de maten 37 tot en met 41. Alleen als je kleinere- of grotere voeten dan gemiddeld hebt, kun je niet voor deze Spaanse sloffen kiezen.  

Al met al raden wij je de Bernardino Echte suède Spaanse sloffen dames van harte aan. Dit heeft ook nog met de scherpe prijsstelling te maken. Voor deze Spaanse sloffen dames betaal je slechts €23,49. Voor nog geen 25 euro geniet je dus al van sublieme Spaanse sloffen. Daarmee geniet je dus ook van lekker warme voeten en ontzettend veel comfort. Wat wil je nog meer?

3. Apollo Spaanse Sloffen Heren

Ben je als man zijnde niet helemaal te spreken over de bovenstaande Spaanse sloffen? Kijk dan ook nog even naar de Apollo Spaanse Sloffen Heren. Ook deze Spaanse sloffen hebben ons weten te verrassen.

Om meerdere redenen zijn wij erg te spreken over de Apollo Spaanse Sloffen Heren. Dit is onder meer aan de iets hogere pasvorm te danken. Trek je deze Spaanse sloffen aan? Dan worden zowel je voeten als je enkels snel warm. Je hoeft hierdoor in je woning nooit meer last van koude voeten te hebben.

Wij zijn ook nog over de eenvoudige instap te danken. Dit is niet zozeer aan een lage instap te danken, maar vooral aan het elastiek rondom de instap. Je kunt hierdoor eenvoudig je voet in de Apollo Spaanse Sloffen Heren steken. Het elastiek trekt de opening ver genoeg over om eenvoudig en comfortabel je voet in deze Spaanse slof te steken.

Verder vinden wij dit super fraaie Spaanse sloffen om te zien. Deze fraaie uitstraling is onder meer aan de hoge pasvorm, de fraaie kleurstelling en het detail aan de zijkant te danken. Kijk maar eens naar de productfoto’s van de Apollo Spaanse Sloffen Heren. Je ziet in één oogopslag dat dit fraaie – en toch ook wel unieke – Spaanse sloffen zijn.

De binnenzijde van de Apollo Spaanse Sloffen Heren is heerlijk warm. Dit is vooral te danken aan het feit dat de binnenkant van extra zacht materiaal vervaardigd is. Dit materiaal gaat perfect hand in hand met het 100% polyester voor de buitenzijde. Dankzij deze materialen geniet je van warme voeten én van een lange levensduur.

Vind je het prettig om ook net iets langere afstanden op je sloffen te kunnen lopen? Dan sluiten de Apollo Spaanse Sloffen Heren ook perfect op je wensen aan. Deze Spaanse sloffen zijn namelijk van een comfortabele tussenzool voorzien. Dankzij deze zool geniet je van nog meer draagcomfort. Dit maakt het des te fijner om de Apollo Spaanse Sloffen Heren de hele dag te dragen!

Spreken deze fraaie SApaanse sloffen je aan? Dan kunnen we het nog mooier voor je maken. Zo is het mogelijk om de Apollo Spaanse Sloffen Heren in 4 kleurstellingen te bestellen. Check het aanbod bij onze partner Bol om een indruk van deze kleurstellingen te krijgen. Overigens kun je de Apollo Spaanse Sloffen Heren ook in 3 maten bestellen: 41/42, 43/44 en 45/46. Dit maakt deze Spaanse sloffen voor zo’n beetje elke man uiterst geschikt.

Een van de grootste voordelen hebben we nog niet eens benoemd: de geweldige prijsstelling. Voor de Apollo Spaanse Sloffen Heren betaal je ongeveer €16. Ze zijn hiermee dus nog een slag goedkoper dan de beste koop voor heren, zie de 1e review. Mede daarom raden wij je deze Spaanse sloffen van het merk Apollo ook van harte aan!

4. Alwero sloffen Ballerina ECO

Wat zijn volgens jou de beste varianten van Spaanse sloffen? Om het antwoord op deze vraag te vinden, moet je goed naar je wensen kijken. Zo moet je goed kijken naar je wensen met betrekking tot het design. Vind je het leuk om je eigenlijk altijd als een echte prinses te kleden? Dan sluiten de Alwero sloffen Ballerina ECO geweldig op je wensen aan.

Deze Spaanse sloffen zien er echt geweldig uit. Als wij naar deze Spaanse sloffen kijken, hebben we het idee alsof we naar Spaanse sloffen voor prinsessen kijken. De sloffen zien er super leuk uit en zijn ook nog perfect met je outfit te combineren. Ongeacht wat voor comfortabele outfit je binnenshuis draagt.

Wat wij ook subliem vinden, is het feit dat deze Spaanse sloffen van 100% wol gemaakt zijn. Dit materiaal is geweldig, aangezien dit materiaal je voeten snel opwarmt. Dit materiaal is ook nog in staat om je voeten voor een langere tijd warm te houden. Trek je de Alwero sloffen Ballerina ECO aan? Dan geniet je direct van warme voeten. Trek je ze uit? Pas vanaf dat moment kun je weer last van koude voeten krijgen.

Dit is aan het wol te danken, maar ook aan de fijne pasvorm. De Alwero sloffen Ballerina ECO sluiten zich volledig om je voeten en enkels heen, waardoor er geen koude lucht bij je voeten meer kan komen. Dit draagt ook bij aan het comfort en de gewenste warmte.

Een ander voordeel is de stevige zool. Zoals bij echte Spaanse sloffen altijd het geval is, is deze zool net iets dikker dan normaal. Juist hierdoor geniet je van nog meer comfort en kun je ook net iets langere stukken lopen op de Alwero sloffen Ballerina ECO. Ondanks dat dit niet de meest stevige sloffen lijken.

Goed om te weten: de Alwero sloffen Ballerina ECO mogen ook een klein beetje nat worden. Wil je graag je badkamer schoonmaken terwijl je deze Spaanse sloffen aan hebt? Dit zou dus gewoon mogelijk moeten zijn. Daarnaast is het hierdoor dus ook mogelijk om met deze Spaanse sloffen even je tuin in te lopen.

Ben je als vrouw zijnde onder de indruk van de Alwero sloffen Ballerina ECO? Of wil je als man zijnde je vrouw verrassen met nieuwe Spaanse sloffen? Dan kun je niet om deze Spaanse sloffen heen, hoewel je wel veel geld aan deze sloffen kwijt bent. Je moet rekening houden met een investering van €44. Het zijn hiermee dus relatief dure Spaanse sloffen.

Wat wij wel subliem vinden, is dat de Alwero sloffen Ballerina ECO in 6 maten aangeboden worden. De maatvoering loopt van maat 35/36 tot en met maat 45/46. Dit houdt in dat deze Spaanse sloffen voor echt elke vrouw geschikt zijn. Mede daarom zijn wij zo enthousiast over deze fraaie Spaanse sloffen!

5. Bernardino Spaanse Sloffen Unisex

Wist je dat er ook Spaanse sloffen unisex bestaan? Deze sloffen zijn voor zowel dames als heren geschikt. Dat is bij de Bernardino Spaanse Sloffen Unisex absoluut het geval. Wij vinden dit de meest geschikte Spaanse sloffen unisex.

Bij deze Spaanse sloffen vallen meerdere eigenschappen direct op:

 • Iets hogere pasvorm. De Bernardino Spaanse Sloffen Unisex hebben een hogere pasvorm dan de normale Spaanse sloffen hebben. Het voordeel hiervan is dat je enkels ook lekker warm gehouden worden. Je hoeft het simpelweg niet meer koud te hebben, zolang je deze Spaanse sloffen aan hebt.
 • 100% suède en wol. Met de Bernardino Spaanse Sloffen Unisex geniet je van lekker warme voeten. Deze warme voeten gaan ook nog gepaard met een prachtige uitstraling. Dat laatste is voornamelijk aan het materiaal suède te danken.
 • Vilten tussenzool. De Bernardino Spaanse Sloffen Unisex zijn van een vilten tussenzool voorzien. Dankzij deze zool geniet je van ontzettend veel loopcomfort. Dit maakt deze Spaanse sloffen ook geschikt om bijvoorbeeld eventjes buiten te dragen. Of om deze Spaanse sloffen de gehele dag binnen aan te houden.

Wij vinden de Bernardino Spaanse Sloffen Unisex ook nog strakke Spaanse sloffen om te zien. Doordat het design vrij eenvoudig gehouden is, zijn deze Spaanse sloffen dus voor zowel dames als voor heren geschikt.

Wil je deze Spaanse sloffen unisex graag aanschaffen? Dan wijzen wij je graag op het uitgebreide aanbod. Ten eerste kun je uit 6 kleurstellingen kiezen. Wij vinden de zwarte variant erg fraai, maar je kunt ze dus in nog eens 5 kleuren bestellen. Ten tweede heb je de keuze uit 13 schoenmaten. Ook hierdoor zijn deze Spaanse sloffen uiterst geschikt voor dames én heren.

Onder aan de streep raden wij je deze Spaanse sloffen unisex absoluut aan. Dit is ook nog aan de sublieme prijsstelling te danken. Voor de Bernardino Spaanse Sloffen Unisex betaal je nog geen €20. Voor nog geen 2 tientjes heb je dus al de beschikking over de Spaanse sloffen unisex. Wat wil je nog meer?

Wat zijn Spaanse sloffen precies?

Spaanse sloffen zijn sloffen/pantoffels met een stevigere zool. Doordat de zool iets dikker/steviger is, kun je ook langere afstanden op deze sloffen wandelen. Tegelijkertijd geniet je van extra veel comfort. Dit komt door zowel de dikkere tussenzool als door het materiaalgebruik. Bij alle soorten Spaanse sloffen worden namelijk zachte en warme materialen gebruikt.

Waar de naam Spaanse sloffen vandaan komt? Nou, deze sloffen vinden hun oorsprong in Spanje. Vanuit Spanje zijn de sloffen ook naar ons land gekomen.

Spreken de bovenstaande Spaanse sloffen je niet helemaal aan? Bekijk dan ook onze artikelen over de beste sloffen heren, beste sloffen dames, beste pantoffels heren of beste pantoffels dames.

Wat zijn de voordelen van Spaanse sloffen?

Raden wij je nieuwe Spaanse sloffen aan? Ja, zonder enige twijfel. Dit heeft onder meer met de volgende voordelen van Spaanse sloffen te maken:

 • Je geniet van nog meer comfort. Ten opzichte van normale sloffen geniet je met Spaanse sloffen van nog meer comfort. De sloffen bieden je meer loopcomfort aan en zitten ook nog eens super comfortabel. Deze voordelen tezamen zorgen voor nog meer gebruiksgemak.
 • Je geniet van heerlijk warme voeten. Draag je de Spaanse sloffen? Dan geniet je ook nog van heerlijk warme voeten. Dit is ook aan de hogere pasvorm te danken. Over het algemeen zijn Spaanse sloffen net iets hoger uitgevoerd dan normale sloffen.
 • Je geniet van een fraaie uitstraling. Weet je wat ook nog een kenmerk van Spaanse sloffen is? De fraaie uitstraling! Veel Spaanse sloffen zijn van bijvoorbeeld suède buitenmateriaal gemaakt, waardoor je van een super fraaie uitstraling geniet. Dit is ook nog te danken aan de afwerking en details waar de betere merken voor kiezen.
 • Voor zowel dames als heren geschikt. De Spaanse sloffen zijn voor zowel dames als voor heren geschikt. Dit is vooral aan het diverse aanbod te danken, waarbij je ook nog voor unisex varianten kunt gaan. De unisex varianten zijn voor dames én heren geschikt. Andere modellen zijn weer voor alleen mannen of voor alleen dames geschikt.
Bernardino Echte suede Spaanse sloffen heren
De Bernardino Echte suede Spaanse sloffen heren zijn de beste Spaanse sloffen

Wat zijn de nadelen van Spaanse sloffen?

Heb je oren naar de aanschaf van nieuwe Spaanse sloffen? Dan komt het aan op het maken van een goede vergelijking. Bij het maken van zo’n vergelijking kun je wel last van keuzestress krijgen. Dit vinden wij dan ook het enige ‘nadeel’ van Spaanse sloffen.

Deze keuzestress komt puur doordat je uit zoveel varianten kunt kiezen. Je hebt uit veel merken, modellen en varianten de keuze. Daarbovenop komt dat je dus ook nog voor unisex varianten kunt kiezen. Dit maakt het aanbod nog veelzijdiger en uitgebreider.

Heb je de beste Spaanse sloffen nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste Spaanse sloffen naar jouw mening nog niet tegengekomen? Check dan ook de volgende 5 soorten Spaanse sloffen nog even. Wellicht sluit één van deze varianten beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste Spaanse sloffen?

Wil je graag profiteren van de vele voordelen van Spaanse sloffen? Dan moet je goed op zoek gaan naar de beste Spaanse sloffen. Maar, hoe vind je die nou? Dat doe je wat ons betreft door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Pasvorm

Je moet allereerst goed naar de pasvorm kijken. Wil je voor middelhoge Spaanse sloffen gaan? Of heb je het liefste hogere Spaanse sloffen? De keuze is volledig aan jou. Je hebt simpelweg de keuze uit meerdere pasvormen. Bepaal voor jezelf waar je precies naar op zoek bent en wat qua pasvorm je voorkeur geniet!

Tip: bepaal ook goed wat voor soort Spaanse sloffen je wilt hebben. Wil je per sé een mannen- of vrouwen model hebben? Of vind je het ook prima om voor een unisex model te gaan? De keuze is reuze én is volledig aan jou!

Comfort

Je moet ook goed naar het comfort van Spaanse sloffen kijken. Spaanse sloffen bieden extra veel comfort, mede door de dikke tussenzool. Ga daarom goed na voor jezelf wat je precies van het comfort verwacht. Hoeven je nieuwe sloffen niet zóveel comfort te bieden? Dan kun je ook voor ‘normale’ sloffen gaan in plaats van voor de Spaanse varianten.

Materiaal

Wij raden je ook aan om goed naar het materiaal van de Spaanse sloffen te kijken. Idealiter gaat het om een binnenzijde van wol of ander zacht materiaal. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, houdt de voeten lekker warm en zorgt ook voor blijvend warme voetjes!

Uitstraling

Het is ook verstandig om even goed naar de uitstraling te kijken. De uitstraling wordt bepaald door de pasvorm en het materiaal, maar ook door de kleurstelling. Ga daarom goed na wat voor kleur Spaanse sloffen je graag wilt hebben. Je hebt in ieder geval uit meer dan voldoende kleuren de keuze.

Prijs + kwaliteit

Tot slot adviseren wij je om goed naar de prijs en kwaliteit te kijken. Daarover adviseren wij je het volgende:

 • Kies voor één van bovenstaande Spaanse sloffen. De beste varianten zijn van de bovenstaande merken. Wij raden je daarom specifiek aan om voor de bovenstaande Spaanse sloffen te kiezen. Deze sloffen zijn van de beste merken en gaan super lang mee!
 • Durf te investeren. Het is ook verstandig om te investeren in de beste Spaanse sloffen. Zolang de sloffen volledig naar je wens zijn, is het prijskaartje van ondergeschikt belang!

Veelgestelde vragen over Spaanse sloffen

Wat zijn Spaanse sloffen?

Spaanse sloffen zijn traditionele, comfortabele huisschoenen gemaakt van zacht materiaal zoals wol of suede, met een kenmerkende eenvoudige instapvorm en vaak een zachte binnenvoering voor extra warmte.

Waarom worden ze Spaanse sloffen genoemd?

Ze worden zo genoemd omdat ze oorspronkelijk uit Spanje komen, waar ze al generaties lang worden geproduceerd en gewaardeerd om hun comfort en kwaliteit.

Kan ik Spaanse sloffen buiten dragen?

Spaanse sloffen zijn primair ontworpen voor binnengebruik. Ze hebben meestal een zachte zool die niet geschikt is voor buitengebruik. Voor buiten is het beter om schoenen met een stevigere zool te kiezen.

Zijn Spaanse sloffen geschikt voor alle seizoenen?

Ze zijn vooral populair in de herfst en winter vanwege hun warmte en comfort. In warmere maanden kun je kiezen voor lichtere sloffen of sloffen met een ademende voering.

Kan ik Spaanse sloffen in de wasmachine wassen?

Dit hangt af van het specifieke merk en materiaal. Sommige kunnen in de machine op een zachte, koude cyclus, maar het is het beste om de wasinstructies van de fabrikant te volgen.