Beste verzwaringsdeken van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Ervaar je in bed een onrustig, angstig of stressvol gevoel? Of ervaar je dit gevoel als je ’s avonds lekker op de bank ligt? In beide situaties heb je baat bij een goed verzwaringsdeken. Dit is een deken dat een gevoel van geborgenheid biedt, waardoor je van meerdere voordelen geniet. Dáár vertellen wij je graag in dit artikel meer over. Tevens laten wij je kennismaken met de top 10 van beste verzwaringsdekens.

Onze 5 beste verzwaringsdekens van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste verzwaringsdekens bij de goedkoopste aanbieder:


1. Ella® Verzwaringsdeken 7kg

Heb je oren naar de aanschaf van een goed verzwaringsdeken? Dan hebben wij eigenlijk maar één tip voor je: kies voor het Ella® Verzwaringsdeken 7kg. Wij zijn van mening dat dit de beste koop van 2024 is.

Dit komt onder meer door de geweldige afmetingen van dit deken. Dit deken is 150 bij 200 centimeter groot, waardoor je hier heerlijk onder kunt liggen. Je kunt je volledig in dit deken oprollen, waardoor je van nog meer geborgenheid geniet.

Dit is dus een eenpersoons verzwaringsdeken. Je kunt bij Ella ook voor een tweepersoonsdeken kiezen, maar dat doet het effect eigenlijk een beetje teniet. Bij een verzwaringsdeken draait het immers juist om de geborgenheid. Dat gevoel ervaar je optimaal bij het Ella® Verzwaringsdeken 7kg.

Bij dit deken geniet je bovendien van de beste gewichtsverdeling. Het gewicht van 7 kilogram wordt over het gehele deken verspreid, waardoor je van de optimale drukverdeling over je lichaam geniet. Je komt hierdoor volledig tot rust; van top tot teen.

Overigens kent dit Ella® Verzwaringsdeken 7kg ook een ideale samenstelling. Zo heeft het merk Ella voor een 7-laagse structuur gekozen. Deze lagen vullen elkaar perfect aan en dragen allen bij aan de positieve effecten van dit verzwaringsdeken. Goed om te weten: de buitenste laag is van heerlijk en zacht katoen vervaardigd.

Kies je voor dit verzwaringsdeken? Dan kies je voor pure kwaliteit. Het merk Ella heeft simpelweg voor alleen de beste materialen gekozen. Deze materialen gaat met een geweldige afwerking gepaard, waardoor je van de langst mogelijke levensduur verzekerd bent.

Dit blijkt ook uit de manier waarop de vakjes gestikt zijn. Ella heeft hierbij gekozen voor dubbel gestikte vakjes van 10 bij 10 cm groot. Bij veel andere merken wordt voor vakjes van 15 bij 15 cm gekozen, waardoor de vakjes bij dít verzwaringsdeken een stuk kleiner zijn. Dit komt zowel de kwaliteit als de verdeling van het gewicht ten goede.

Hoe Ella het gewicht van 7 kilogram heeft gecreëerd? Dit heeft men gedaan door gebruik te maken van hypoallergene korrels. Deze korrels verdelen het gewicht perfect én roepen dus geen allergische reacties op. Een groot voordeel ten opzichte van de ‘normale’ keramische parels.

Overigens is dit verzwaringsdeken voor veel mensen geschikt. Ella geeft aan dat iedereen tussen de 55 en 85 kilogram voor dit verzwaringsdeken kan kiezen. Ben je lichter of zwaarder? Dan kun je binnen het aanbod van Ella ook voor andere gewichten kiezen. Check hiervoor het aanbod bij onze partner Bol.com.

Voor dit verzwaringsdeken betaal je niet de hoofdprijs. Integendeel zelfs. Het Ella® Verzwaringsdeken 7kg kost je slechts €47. Voor dit bedrag ga je eigenlijk geen beter verzwaringsdeken vinden. Zeker niet als je naar de algehele samenstelling en kwaliteit krijgt.

Hecht je waarde aan de uitstraling van het verzwaringsdeken? Ook dan vinden wij het Ella® Verzwaringsdeken 7kg het meest geschikte verzwaringsdeken. Dit is onder meer aan de lichtgrijze kleur te danken. Tevens vinden wij de afwerking dus subliem, mede door de fraaie en kleine vakjes van dit deken.

Het mag duidelijk zijn: wij vinden dit de beste koop van 2024. Dat heeft uiteraard ook alles te maken met de positieve gevolgen van het Ella® Verzwaringsdeken 7kg:

 • Je ervaart een gevoel van geborgenheid
 • Je valt sneller in slaap, doordat je meer ontspannen bent
 • Je slaapt dieper, doordat je minder rusteloosheid ervaart
 • Je staat een stuk uitgeruster op
 • Je vermindert hiermee stressklachten
 • Je vermindert hiermee angstige gevoelens
 • Je ervaart gedurende de nacht meer focus en energie

2. Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

Vind je het bovenstaande verzwaringsdeken voor jóu niet geschikt? Kijk dan eens naar het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken. Wij vinden dit om meerdere redenen ook een zeer geschikt verzwaringsdeken.

Dit is ten eerste aan het materiaal te danken. Dit verzwaringsdeken is volledig van bamboe vervaardigd. Door dit materiaal is dit deken perfect geschikt voor in de warmere maanden van het jaar. Dit materiaal ademt namelijk geweldig, waardoor al het vocht snel afgevoerd wordt.

Bamboe brengt nóg een voordeel met zich mee: het voelt altijd koel aan. Lig je op een warme zomernacht onder dit verzwaringsdeken? Dan lig je niet te zweten. Met alle dank aan het gebruikte materiaal. In plaats daarvan geniet je juist van een koel gevoel. Dat is alles wat je wilt, niet waar?

Dit verzwaringsdeken biedt uiteraard ook alle andere gezondheidsvoordelen. Je komt onder dit deken heerlijk tot ontspanning, waardoor je een stuk beter slaapt. Je staat hierdoor fitter, energieker en gelukkiger op. Ook neem je met dit verzwaringsdeken snel afscheid van je stress- en angstgevoelens.

Het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken is voor veel mensen geschikt. Dit is te danken aan het gewicht van 7 kilogram. Daarmee lijkt dit deken dus volledig op bovenstaand deken. Tevens is dit een antistatisch deken. Mocht je normaal gesproken last van statische dekens hebben, is het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken dus ook voor jou geschikt.

Waarom wij dit de op één na beste koop vinden? Dat heeft ook nog met de afmetingen te maken. Dit deken is 152 bij 203 centimeter groot. Door deze afmetingen is het mogelijk om heerlijk onder dit dekbed te kruipen. Ook kun je dit dekbed om je heen rollen, waardoor je van nóg meer geborgenheid geniet.

De kwaliteit van het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken is ook subliem. Dit is te danken aan de gebruikte materialen, de afwerking en de algehele samenstelling. Bamboe koelt niet alleen, maar is ook nog tegen een stootje bestand. Zelfs als je jarenlang onder dit verzwaringsdeken ligt, blijf je van het gewenste effect genieten.

Het merk Kustaa weet dit effect op een leuke manier te omschrijven: Als je onder dit dekbed ligt, heb je het gevoel dat je geknuffeld wordt.Bij die omschrijving kunnen wij ons volledig aansluiten. Overigens is dit kussen ook nog in andere gewichten en afmetingen te verkrijgen. Check daarvoor het aanbod van onze partner Bol.com.

Overigens is het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken in een grijze kleur uitgevoerd. Dit vinden wij zelf erg fraai, maar jij mogelijk iets minder. Mocht dat inderdaad het geval zijn, kun je dit deken ook nog in een crèmeachtige kleur bestellen.

Al met al vinden wij dit de op één na beste koop van 2024. Wel moet je met een net iets forser prijskaartje rekening houden. Voor het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken betaal je namelijk €69. Hij is hiermee dus een slag duurder dan bovenstaande variant. Maar goed, met dit deken geniet je wel van het geweldig koelende en ademende materiaal bamboe.

3. Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg

Wil je een nieuw verzwaringsdeken voor in je slaapkamer aanschaffen? Zoals je mogelijk al weet, moet je dan goed naar je gewicht kijken. Je moet namelijk het gewicht van het deken afstemmen op je eigen gewicht. Weeg je meer dan gemiddeld? Dan raden wij je het Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg aan.

Wij vinden dit een geschikt verzwaringsdeken voor zwaardere mensen. Doordat dit deken 9 kilogram weegt, is ‘ie geschikt voor mensen van 90 tot 100 kilogram. Je kunt namelijk de vaste stelregel aanhouden: een verzwaringsdeken moet ongeveer 10% van je lichaamsgewicht meten.

Met het Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg haal je dus een geweldig verzwaringsdeken in huis. Het deken is lekker zwaar en zorgt ook nog voor een geweldige gewichtsverdeling. Dit is onder meer te danken aan de 7-laagse structuur waar het merk Nevali voor gekozen heeft. Deze structuur verdeelt al het gewicht perfect en draagt daarmee bij aan alle mogelijke voordelen.

Tevens zijn wij over de kwaliteit te spreken. Dat Nevali voor een 7-laagse structuur heeft gekozen, is wat dat betreft al veelzeggend. Dat geldt ook nog voor de dubbel gestikte vakjes. Het merk Nevali heeft hierbij ook voor net iets kleinere vakjes dan normaal gekozen. Het gewicht wordt hierdoor nóg beter verdeeld en de kwaliteit van het deken blijft hierdoor subliem.

De kwaliteit is overigens ook nog aan de fabricatie van dit deken te danken. Wat we hiermee bedoelen? Nou, Nevali is een van origine Nederlands merk. Dit is duidelijk terug te zien aan de algehele kwaliteit en afwerking van dit verzwaringsdeken. Je geniet simpelweg jarenlang optimaal van dit geweldige verzwaringsdeken voor zwaardere mensen.

Het Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg kun je het gehele jaar door gebruiken. Dit is onder meer te danken aan het feit dat ‘ie 60% dunner is dan een normaal verzwaringsdeken. Doordat dit deken zo dun is, hoef je het nooit (te) warm te hebben onder dit deken. Dit is hierdoor een ideaal verzwaringsdeken voor in de warmere maanden van het jaar.

Voor de vulling heeft het merk Nevali voor glazen parels gekozen. Deze parels zijn een stuk dunner, waardoor het deken dus een stuk dunner is dan andere dekens. Deze parels brengen ook nog de gewenste warmtegeleiding met zich mee. Lig je zomers onder dit deken te zweten? De parels zorgen dan voor een snelle afvoer van dit vocht.

Al met al vinden wij dit een geweldig verzwaringsdeken. Wel moet je bij dit Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg met een vrij forse investering rekening houden. Je betaalt hier namelijk zo’n €80 voor. Dit is behoorlijk veel geld, maar dit deken is elke cent dubbel en dwars waard. Met alle dank aan de bovenstaande voordelen.

Kies je voor dit Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg? Dan kies je dus voor een deken met een hoger gewicht. Dat is ideaal voor mensen tussen de 90 en 100 kilogram. Wel moet je rekening houden met een net iets mindere breedte. Dit verzwaringsdeken is namelijk 140 bij 200 centimeter groot. Het deken is hierdoor 10 centimeter smaller dan veel andere verzwaringsdeken.

4. Ella Verzwaringsdeken Kind 3,2kg

Wat is het meest geschikte verzwaringsdeken voor een kind? Wij zijn ook op zoek naar het antwoord op die vraag gegaan. Voor je kind kun je namelijk niet zomaar voor een normaal verzwaringsdeken kiezen. Dat deken is veel te zwaar, waardoor het lichaam van je kind te zwaar belast zou worden.

Nee, voor een kind heb je een verzwaringsdeken met een lager gewicht nodig. Daarvoor raden wij je graag het Ella Verzwaringsdeken Kind 3,2kg aan. Wij vinden dit het beste verzwaringsdeken voor een kind. Dit komt onder meer doordat dit deken specifiek voor kinderen ontwikkeld is.

Dat blijkt onder meer uit het minieme gewicht van 3,2 kilogram. Door dit gewicht is het deken geschikt voor alle kinderen tussen de 25 en 40 kilogram. Dát brengt nog een voordeel met zich mee: je kind geniet jarenlang van dit fijne verzwaringsdeken.

Niet alleen het gewicht is op kinderen afgestemd, maar ook de afmetingen. Het Ella Verzwaringsdeken Kind 3,2kg is namelijk 100 bij 150 centimeter groot. Door deze afmetingen biedt dit deken het gewenste gevoel van geborgenheid voor je kind. Je kind kan zich namelijk heerlijk in dit deken oprollen. Daardoor geniet je kind van meerdere gezondheidsvoordelen:

 • Je kind kan zich, door het gevoel van geborgenheid, veel beter ontspannen. Dit helpt je kind om sneller in slaap te vallen.
 • Je kind slaapt veel beter. Heeft je kind op dit moment slaapproblemen? Dan heb je dit verzwaringsdeken absoluut nodig. Door het gevoel van geborgenheid zorgt dit deken namelijk voor een (veel) betere nachtrust.
 • Je kind voelt zich energieker. Door bovenstaande voordelen geniet je kind tijdens de dag van meer energie, meer focus en daardoor ook een betere stemming. Je ziet je kind simpelweg opbloeien dankzij dit verzwaringsdeken.
 • Je kind neemt afscheid van onrust in zijn/haar lichaam. Heeft je kind ’s avonds veel onrust in zijn of haar lichaam zitten? Ook dan heeft je kind baat bij dit verzwaringsdeken.
 • Je kind neemt afscheid van angst. Ligt je kind ’s avonds met angst in bed? Dan heeft je kind absoluut dit verzwaringsdeken nodig. Dit deken biedt namelijk een gevoel van geborgenheid, waardoor de angstige gevoelens ingeruild worden voor een gevoel van rust en  geborgenheid.

Is dit Ella Verzwaringsdeken Kind 3,2kg voor een kind onmisbaar? Ja, wat ons betreft wel. Met dit verzwaringsdeken geniet je kind gewoonweg van heel veel voordelen. Bovendien doet je kind jarenlang met dit deken en kost het je slechts €50. Voor 5 tientjes geniet je dus van alle bovenstaande voordelen voor je kind.

Vind je dit deken net iets aan de kleine kant? Check dan het aanbod bij onze partner Bol.com. Je vindt daar namelijk ook nog dit deken in de maat 100 bij 170 centimeter. Doordat dit deken net iets groter is, is dat deken meer geschikt voor de grotere kinderen.

De algehele kwaliteit van het Ella Verzwaringsdeken Kind 3,2kg is subliem. Dit komt onder meer door de 7-laagse structuur. Door deze structuur is het deken tegen een stootje bestand en biedt het een optimale gewichtsverdeling aan. Doordat de buitenste laag van zacht katoen gemaakt is, is dit deken ook nog super comfortabel voor je kind.

5. CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste varianten van 2024. Wij hebben hiervoor een complete top 10 samengesteld, waarin we ook een plekje ingeruimd hebben voor het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg. Wij vinden dit gewoonweg één van de beste varianten van 2024.

Dit is onder meer aan de afmetingen te danken. Het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg is 150 bij 200 centimeter groot. Hij is hiermee net iets groter dan de meeste dekens, waardoor je heerlijk in dit deken kunt rollen. Dit brengt nóg meer gevoel van geborgenheid met zich mee.

Ook het gewicht spreekt ons aan: 8 kilogram om precies te zijn. Door dit gewicht is het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg voor ontzettend veel mensen geschikt. Bovendien weet dit deken zich met dit gewicht te onderscheiden, bijvoorbeeld van bovenstaande dekens. Die dekens zijn immers 7 of 9 kilogram zwaar.

Het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg is voor het gehele jaar door geschikt. Dit komt door het unieke dubbelzijdige materiaal. Dit houdt in dat je het deken om kunt draaien, waardoor je van een net iets ander effect geniet. In de koudere maanden gebruik je de ene kant, waarna je in de warmere maanden de andere kant kunt gebruiken. Ideaal!

Dit deken biedt ook nog een optimale gewichtsverdeling aan. Dit is vooral te danken aan het zogeheten Glass-Flow systeem van CozySenze. Dit systeem kenmerkt zich door de 500 vakjes die op dit deken aangebracht zijn. Deze vakjes zijn met micro-glasparels gevuld, waardoor de gewichtsverdeling optimaal is. Dit zorgt ervoor dat je ’s nachts optimaal van de werking van dit deken geniet.

Uiteraard beschikt het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg over een hoes. Deze hoes is af te ritsen, waardoor je ‘m makkelijk kunt wassen. Wij raden je aan om dit met enige regelmaat te doen. Waarom? Omdat het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg hierdoor lekker hygiënisch blijft. Dat versterkt ook het gevoel van geborgenheid.

Met het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg geniet je simpelweg van veel voordelen. Je neemt afscheid van stress, je neemt afscheid van angst en je komt heerlijk tot ontspanning. Hierdoor val je sneller in slaap én slaap je gedurende de nacht ook nog een stuk dieper. Dát zorgt ervoor dat je ’s ochtends fit, energiek en in een optimale stemming wakker wordt.

Is het dan allemaal koek en ei bij dit verzwaringsdeken? Nou, wij zijn inderdaad erg te spreken over dit deken. Wat echter wel iets minder is, is het relatief forse prijskaartje. Voor het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg betaal je €60. Hij is hiermee een slag duurder dan veel andere verzwaringsdeken.

Maar, met het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg geniet je wel van een paar unieke voordelen. Zo is het dubbelzijdige materiaal ideaal. Ook zijn wij over de kwaliteit en afwerking te spreken. Tevens is het mogelijk om 100 dagen proef te slapen met dit verzwaringsdeken. Bestel ‘m direct bij Bol.com en geniet van deze lange proefduur. Grote kans dat je al snel niet meer zonder het CozySense® Verzwaringsdeken 8 kg wilt!

Ons onderzoek naar het beste verzwaringsdeken

 • Meer dan 370 verzwaringsdekens bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 6 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een verzwaringsdeken precies?

Een verzwaringsdeken is een speciaal soort deken dat met pareltjes gevuld is. Door deze pareltjes krijgt het deken een vrij fors gewicht, waardoor je van meerdere gezondheidsvoordelen geniet. Het is net alsof een verzwaringsdeken je voortdurend knuffelt. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder last van stress of angst.

Kun je een verzwaringsdeken met een normaal deken vergelijken? Qua afmetingen en vormgeving wel. Qua materiaalgebruik, gewicht en effect absoluut niet. Het is overigens ook mogelijk om een normaal deken met een verzwaringsdeken te combineren. Daarmee slaap je mogelijk nóg lekkerder.

Veel soorten verzwaringsdekens

Heb je je pijlen op een nieuw verzwaringsdeken gericht? Dan zijn er talloze aandachtspunten waar je goed op moet letten. Dit komt onder meer doordat je uit meerdere soorten verzwaringsdekens kunt kiezen:

 • Eenpersoons of tweepersoons. Wil je in je eentje van een goed verzwaringsdeken genieten? Of wil je dit samen met je partner doen? In het laatste geval heb je het beste tweepersoons verzwaringsdeken nodig.
 • Verschillende gewichten. Ga je voor een verzwaringsdeken van 7 kilogram, van 8 kilogram of van 9 kilogram? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van gewichten waar je in 2024 tussen kunt kiezen.
 • Voor volwassenen of kinderen. Wil je een verzwaringsdeken voor jezelf of voor je kind kopen? Het aanbod van verzwaringsdekens richt zich op zowel volwassenen als op kinderen.

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Twijfel je nog of je iets aan een verzwaringsdeken hebt? Die twijfel is eigenlijk niet logisch. Je geniet met een goed verzwaringsdeken immers van heel veel voordelen. Bovendien is het een feit dat een verzwaringsdeken voor eigenlijk iedereen geschikt is:

 • Voor mensen die slaapproblemen hebben. Kom je ’s avonds lastig in slaap? Dan kun je voor de beste slaaphulp kiezen, maar ook voor een verzwaringsdeken. Ook met een verzwaringsdeken val je sneller in slaap én slaap je gedurende de nacht veel beter.
 • Voor mensen die onrustig zijn. Ervaar je ’s avonds in bed vaak een gevoel van rusteloosheid? Ook dan heb je een goed verzwaringsdeken nodig. Dit verzwaringsdeken brengt je simpelweg snel tot rust.
 • Voor mensen die angstig zijn. Merk je op dat je veel angst hebt, bijvoorbeeld door een traumatische gebeurtenis? Kies ook dan voor een verzwaringsdeken. Dit deken biedt een gevoel van geborgenheid, waardoor je géén last meer van je angsten hebt.
 • Voor mensen die stress hebben. Als je stress ervaart, heb je eigenlijk een schouder om je arm nodig. Je kunt in dat geval echter ook prima voor een verzwaringsdeken kiezen. Het is net alsof dit deken je knuffelt, waardoor je snel minder stress ervaart.
 • Voor mensen met autisme. Mensen met autisme hebben baat bij een diepe druk simulatie. Die simulatie creëer je door onder een aangenaam verzwaringsdeken te liggen.
 • Voor mensen met ADHD. Mensen die last van ADHD hebben, ervaren een gevoel van hyperactiviteit. Deze activiteit verminder je door onder een verzwaringsdeken te liggen.
Ella Verzwaringsdeken 7kg
Het Ella Verzwaringsdeken 7kg is het beste verzwaringsdeken van 2024

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

De keuze voor een geschikt verzwaringsdeken is absoluut aan te raden. Met zo’n deken geniet je namelijk van heel veel voordelen:

 • Je slaapt een stuk beter. Met dank aan een verzwaringsdeken ga je een stuk beter slapen. Je valt sneller in slaap en je slaapt een stuk dieper gedurende de nacht. Dit komt je algehele nachtrust dus alleen maar ten goede.
 • Je voelt je een stuk veiliger. Lig je onder een lekker verzwaringsdeken? Dan ervaar je een gevoel van veiligheid. Dit komt puur door een gevoel van geborgenheid. Het is net alsof het verzwaringsdeken je voortdurend knuffelt. Dit is ook de reden waarom een verzwaringsdeken goed werkt tegen angstige gevoelens.
 • Je geniet van een kalmerend effect. Als je stress ervaart of als je rusteloos bent, heb je ook een verzwaringsdeken nodig. Met dit deken geniet je namelijk van een kalmerend effect. Je komt simpelweg in een diepe ontspanmodus terecht.
 • Vermindering van symptomen. Onder een verzwaringsdeken geniet je ook nog van een vermindering van meerdere symptomen. Hierbij kun je denken aan symptomen van ADHD, van RLS, van PTSS en van depressieve gevoelens.
 • Het deken voelt heerlijk zacht aan. Met een verzwaringsdeken geniet je ook nog van veel comfort. Dit komt onder meer doordat de buitenste laag van het deken altijd van zacht materiaal vervaardigd is. Door dit materiaal geniet je uiteraard ook van een nog betere nachtrust.
 • Het deken gaat jarenlang mee. Kies je voor een geschikt verzwaringsdeken? Dan heb je de komende jaren geen ander deken meer nodig. Deze dekens zijn namelijk van de beste kwaliteit, waardoor het deken echt jarenlang mee gaat.
 • Voor zo’n beetje iedereen geschikt. Ben je op zoek naar een verzwaringsdekens? Dan is het goed om te weten dat deze dekens voor zo’n beetje iedereen geschikt zijn. Voor jong en oud en voor elk gewicht.
 • Verkrijgbaar in meerdere maten. Naar wat voor soort verzwaringsdeken ben je op zoek? Als je dit weet, kun je gericht op zoek gaan naar een goed verzwaringsdeken. Daarbij is het ook nog fijn dat de verzwaringsdeken in meerdere maten te verkrijgen zijn.

Wat zijn de nadelen van een verzwaringsdeken?

Met een verzwaringsdeken geniet je dus van ontzettend veel voordelen. Dat is dan ook dé reden waardoor de verzwaringsdekens zo geliefd zijn geworden. Je hebt echter ook met een paar aandachtspunten te maken:

 • Een verzwaringsdeken kan (erg) warm aanvoelen. Lig je in de warme zomermaanden onder een verzwaringsdeken? Dan krijg je het waarschijnlijk snel warm. Wij adviseren je daarom om voor een bamboe verzwaringsdeken te kiezen.
 • Een verzwaringsdeken is relatief duur. Kies je voor een goed verzwaringsdeken? Dan moet je hier al snel een paar tientjes aan besteden. Daar is uiteraard niks mis mee, maar het is wel goed om te beseffen. Gelukkig geniet je jarenlang van je nieuwe verzwaringsdeken.

Heb je het beste verzwaringsdeken nog niet gevonden?

Wij zijn ontzettend onder de indruk van het aanbod van verzwaringsdekens. Zo zijn wij over de 5 bovenstaande varianten erg te spreken. Dat geldt echter ook voor onderstaande dekens. Deze dekens complementeren onze top 10 van beste verzwaringsdekens:

Hoe vind je het beste verzwaringsdeken?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuw verzwaringsdeken? Dan raden wij je aan om op onderstaande aandachtspunten te letten. Met deze aandachtspunten vind je snel de beste koop.

Gebruiker & gewicht

Ten eerste moet je goed naar de gebruiker kijken. Wie gaat gebruik van het verzwaringsdeken maken? Ben je dit zelf of wil je het deken voor je kind aanschaffen?

Bepaal dat eerst. Vervolgens kun je naar het gewicht van het verzwaringsdeken kijken. Houd hiervoor de volgende regel aan: het gewicht van het verzwaringsdeken moet 10% van je eigen lichaamsgewicht zijn. Dit is de algemene richtlijn voor het gewicht van een verzwaringsdeken. Uiteraard kun je hier een beetje van afwijken.

Afmetingen

Ten tweede moet je goed naar de afmetingen van het deken kijken. Daarvoor moet je ook bepalen wie precies van het deken gebruik gaat maken. Jij alleen? Of samen met je partner? Dit is uiteraard van belang voor de afmetingen van het deken.

De standaardmaat van een verzwaringsdeken is 140 bij 200 cm. Je kunt echter prima voor een grotere maat kiezen. Let hierbij vooral op de breedte van het deken.

Samenstelling

Ten derde moet je goed naar de algehele samenstelling van het deken kijken:

 • Van welk materiaal is het deken vervaardigd?
 • Uit hoeveel lagen bestaat het verzwaringsdeken?
 • Uit hoeveel vakjes bestaat het verzwaringsdeken?
 • Hoe groot zijn de vakjes van het verzwaringsdeken?
 • Hoe zijn de vakjes afgewerkt?
 • Wat is de kleur van het deken?

Prijs & kwaliteit

Als je een goed verzwaringsdeken uit wilt kiezen, heb je uiteraard ook met de prijs en kwaliteit te maken. Wij raden je ten eerste aan om voor één van onderstaande dekens te kiezen:

 • Nevali verzwaringsdeken
 • Litollo verzwaringsdeken
 • Simply Cosy verzwaringsdeken
 • Diley Dreams verzwaringsdeken
 • Slaapcity verzwaringsdeken
 • Calmzy verzwaringsdeken

Deze merken bieden simpelweg de gewenste kwaliteit. Je geniet hierdoor van de gewenste jarenlange levensduur. Daarvoor moet je wel durven te investeren. Durf in de beste koop te investeren, zodat je hier jarenlang optimaal van kunt profiteren.


Veelgestelde vragen over verzwaringsdekens

Hoe hebben wij de top 10 verzwaringsdeken geselecteerd?

Wij hebben hiervoor een uitgebreide en lange test achter de rug. Bij deze test hebben we naar onder meer de samenstelling, kwaliteit en prijskaartje van de verschillende verzwaringsdekens gekeken. Ook hebben we met een schuin oog naar de reviews van andere kopers gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk de top 10 samengesteld.

Is deze verzwaringsdeken test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij hebben deze verzwaringsdeken test volledig eerlijk uitgevoerd. Dit komt onder meer doordat wij deze test zélf uitgevoerd hebben. Wij staan hierdoor volledig achter de adviezen die wij geven. Tevens werken wij 100% onafhankelijk. Wij werken dus niet met merken of fabrikanten van verzwaringsdekens samen.

Waarom hebben wij deze verzwaringsdeken test uitgevoerd?

Dit hebben wij gedaan om jou zo goed mogelijk te informeren. Jammer genoeg hebben we op moeten merken dat andere partijen op dit gebied steekjes laten vallen. Ons doel was daarom om jou zo eerlijk en uitgebreid mogelijk te informeren. Hopelijk zijn we daarin geslaagd!

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is een zware deken die ontworpen is om een lichte, kalmerende druk op het lichaam uit te oefenen, vergelijkbaar met een stevige knuffel, om ontspanning te bevorderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Hoe kies ik het juiste gewicht voor mijn verzwaringsdeken?

Het wordt aanbevolen om een verzwaringsdeken te kiezen die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is. Als je tussen twee gewichten in zit, kies dan het lichtere gewicht voor comfort.

Kan een verzwaringsdeken helpen bij angst en stress?

Ja, verzwaringsdekens kunnen helpen bij angst en stress door het bevorderen van ontspanning en het verminderen van het cortisolniveau, wat kan leiden tot een verbeterd gevoel van welzijn.

Is een verzwaringsdeken geschikt voor iedereen?

Verzwaringsdekens zijn niet geschikt voor iedereen, vooral niet voor kleine kinderen, mensen met bepaalde gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen of claustrofobie, en ouderen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

Hoe onderhoud ik mijn verzwaringsdeken?

De verzorgingsinstructies variëren per deken, maar veel verzwaringsdekens hebben een afneembare hoes die gewassen kan worden. Controleer het etiket voor specifieke wasinstructies en volg deze nauwgezet om de levensduur van de deken te verlengen.

Kan ik de hele nacht onder een verzwaringsdeken slapen?

Ja, je kunt de hele nacht onder een verzwaringsdeken slapen als je dat prettig vindt. Sommige mensen gebruiken het alleen voor ontspanning voor het slapengaan of tijdens dutjes.