Beste waterdichte matrasbeschermer van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Aan een ‘normale’ matrasbeschermer heb je soms niet voldoende. Dit is bijvoorbeeld het geval als je ’s nachts overmatig zweet of in je bed plast. In dergelijke situaties heb je het meeste baat bij een waterdichte matrasbeschermer. Zo’n hoes is volledig waterdicht, waardoor je matras vrij blijft van vloeistoffen. Komt één van bovenstaande situaties je bekend voor? Dan zou je op zoek naar de beste waterdichte matrasbeschermer moeten gaan; wij hebben hier alvast een complete top 10 van samengesteld.

Onze 5 beste waterdichte matrasbeschermers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste molton matrasbeschermers bij de goedkoopste aanbieder:


1. LitaLente Matrasbeschermer

De LitaLente Matrasbeschermer is de beste waterdichte matrasbeschermer van 2024. Deze beschermer is 100% waterdicht, zoals je duidelijk op de foto’s kunt zien. De vloeistof blijft volledig op deze hoes liggen, waardoor je matras nooit nat wordt.

Deze matrasbeschermer waterdicht wordt in 13 varianten aangeboden. Je vindt hierdoor altijd een geschikte maat voor je bed. Tevens heb je de keuze uit meerdere kleuren. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van de gewenste waterdichtheid.

Dit is overigens een volledige hoes met elastiek rondom. Je spant hem als het ware om je matras heen, waarna ‘ie perfect blijft zitten. Dit brengt nog meer gemak met zich mee en zorgt voor een nog betere nachtrust. Voor de LitaLente Matrasbeschermer betaal je slechts €23,95. Een absolute aanrader.

2. UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer

De UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer is ook een geschikte waterdichte matrasbeschermer. Wij raden je aan om maar eens naar de foto’s van deze beschermer te kijken. Je ziet dan in één oogopslag dat ‘ie 100% waterdicht is.

Dit maakt deze matrasbeschermer in specifieke situaties uiterst geschikt. Daarbij is het een groot voordeel dat dit een hoes met 4 elastieken banden is. Je maakt ‘m hiermee perfect op/aan/om je bed heen vast, waardoor je als een God in Frankrijk gaat slapen.

De UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer is voor matrassen tot 30 cm hoogte geschikt. Je kunt ‘m ook nog eens in meerdere maten en kleuren bestellen. Voor iedereen en voor elk bed is dit dus een geschikte waterdichte matrasbeschermer. Goed om te weten: deze beschermer is volledig ademend en antibacterieel.

3. Dreamlab Waterdichte Matrasbeschermer

De Dreamlab Waterdichte Matrasbeschermer is de beste goedkope waterdichte matrasbeschermer. Voor deze variant betaal je slechts €19,99. Bestel je ‘m meerdere keren? Dan krijg je bij onze partner Bol ook nog een interessante korting!

Met deze matrasbeschermer hoef je nergens meer naar om te kijken. Zo is dit een wasbaar hoeslaken die jarenlang mee gaat. Door de vormgeving maak je ‘m ook nog eenvoudig aan je matras vast. Bind ‘m om de hoeken heen en geniet direct van een heerlijke nachtrust.

De Dreamlab Waterdichte Matrasbeschermer wordt in maar één maat aangeboden: 90 bij 200 cm. Het is hiermee vooral voor kinderen een uiterst geschikte waterdichte matrasbeschermer. Wij zijn in ieder geval, mede door de prijs, uitermate te spreken over deze variant.

4. Phreeze Bamboe Matrasbeschermer 140×200

De Phreeze Bamboe Matrasbeschermer 140×200 is een vrij unieke matrasbeschermer. Deze beschermer is namelijk volledig van bamboe. Dat is uniek en brengt een 100% waterdichtheid met zich mee.

Bamboe brengt echter nog meer voordelen met zich mee. Zo geniet je bij deze waterdichte matrasbeschermer van een hypoallergeen en antibacterieel effect. Een ander voordeel is dat deze matrasbeschermer voor de meeste matrassen geschikt is. Ook voor de net iets hogere matrassen.

De Phreeze Bamboe Matrasbeschermer 140×200 beschikt rondom over elastiek. Dankzij dit elastiek maak je deze hoes eenvoudig om je matras heen vast. Je geniet nadien van de gewenste waterdichtheid en een aangename nachtrust. Overigens kun je deze matrasbeschermer waterdicht in meerdere varianten aanschaffen. Check daarvoor het aanbod bij Bol.

5. Litalente Splittopper Beschermer Waterdicht molton

De Litalente Splittopper Beschermer Waterdicht molton is ook een geschikte matrasbeschermer waterdicht. Deze beschermer is 100% waterdicht, zoals je duidelijk op de foto kunt zien. Je geniet hiermee van innerlijke rust én van een aangename nachtrust.

Deze matrasbeschermer waterdicht is rondom van elastiek voorzien. Dit maakt het een fluitje van een cent om deze hoes om je matras heen vast te maken. Heb je dat gedaan? Dan slaap je direct lekker en geniet je ook nog van het antibacteriële effect.

De Litalente Splittopper Beschermer Waterdicht molton is in 6 maten te verkrijgen. Ongeacht hoe groot je bed is, kun je zodoende voor een geschikte maat kiezen. Voor al dit moois betaal je net iets meer dan €30. Een prima prijs wat ons betreft.

Voor wie is een waterdichte matrasbeschermer geschikt?

Een waterdichte matrasbeschermer is in specifieke situaties uiterst geschikt:

 • Voor mensen die incontinent zijn. Heb je bijvoorbeeld door ouderdom of een aandoening last van incontinentie? Dan biedt een waterdichte matrasbeschermer uitkomst. De beschermer beschermt je matras tegen de plas, waardoor je matras veel langer mee gaat. Uiteraard is dit ook een heel stuk hygiënischer.
 • Voor kinderen. Als je kind nog niet zindelijk is, heb je ook baat bij de beste waterdichte matrasbeschermer. Je kind kan in zijn/haar slaap plassen zonder dat het matras direct vies is en begint te stinken. Overigens kun je met een slaaptrainer of kinderwekker het zindelijkheidsproces mogelijk bespoedigen bij je kind.
 • Voor mensen die overmatig zweten. Soms heb je het in het leven niet te zeggen. Zo is het een feit dat sommige mensen overmatig zweten, zelfs als ze niks doen. Als je hier ook last van hebt, heb je al helemaal baat bij de beste waterdichte matrasbeschermer. Deze matrasbeschermer beschermt je matras in dat geval perfect tegen de zuren uit het zweet.

Zijn alle waterdichte matrasbeschermers geschikt?

Nee, lang niet alle waterdichte matrasbeschermers zijn geschikt. Dit komt onder meer doordat er verschil bestaat tussen spatwaterdicht en 100% waterdicht. Wij raden je aan om alleen voor 100% waterdichte matrasbeschermers te kiezen.

Deze beschermers bieden echt perfecte bescherming tegen het vocht. Ongeacht om wat voor vocht het gaat. Ga je voor een spatwaterdichte matrasbeschermer? Dan wordt het matras maar tot op zekere hoogte beschermd tegen het vocht. Daar heb je al met al net niks aan. Kies dus altijd voor de beste 100% waterdichte matrasbeschermer.

Wat zijn de voor- en nadelen van een waterdichte matrasbeschermer?

 • Perfecte bescherming tegen vocht. Het kan dus altijd gebeuren dat er in je bed sprake is van vochtvorming. Gelukkig biedt de beste waterdichte matrasbeschermer in dat geval 100% bescherming tegen vocht. Het maakt daarbij niet uit om wat voor vocht het precies gaat.
 • Perfecte pasvorm op je bed. De meeste waterdichte matrasbeschermers zijn van elastieken rondom voorzien. Dit betekent dat je de hoes perfect om je matras heen kan ‘spannen’. Deze perfecte pasvorm zorgt voor een uitermate fijne nachtrust.
 • Ontzettend hygiënisch. De beste waterdichte matrasbeschermer is ontzettend hygiënisch te noemen. Dit komt onder meer doordat je ‘m eenvoudig kunt wassen en doordat ‘ie je matras perfect schoonhoudt. Dit komt uiteraard de levensduur van het matras ook ten goede.
 • Voor elk bed geschikt. Voor elk bed is wel een geschikte waterdichte matrasbeschermer te vinden. Mede dankzij het diverse aanbod van verschillende maatvoeringen, waaronder speciale matrasbeschermers voor kinderbedden.
 • Niet alle varianten zijn 100% waterdicht. Je moet er even goed op letten dat niet alle varianten 100% waterdicht zijn. Sommige varianten zijn spatwaterdicht; daar heb je in principe niks aan. Kies daarom te allen tijde voor een 100% waterdichte matrasbeschermer.

Welke merken bieden goede waterdichte matrasbeschermers aan?

Met een waterdichte matrasbeschermer van Jysk, Beter Bed, LitaLente, Phreeze, Dreamlab en UNIFICATO zit je altijd goed. De beste waterdichte matrasbeschermer van 2024 is volgens onze test dus van het merk LitaLente!

LitaLente Matrasbeschermer
De LitaLente Matrasbeschermer is de beste waterdichte matrasbeschermer van 2024!

Heb je de beste waterdichte matrasbeschermer nog niet gevonden?

Spreken de 5 varianten uit onze top 5 je niet volledig aan? Bekijk dan ook de volgende 5 varianten nog even. Deze 5 varianten complementeren onze top 5:

Hoe vind je de beste waterdichte matrasbeschermer?

Wil je graag van alle voordelen van een waterdichte matrasbeschermer profiteren? Of is het in je situatie zelfs noodzaak om voor zo’n matrasbeschermer te kiezen? Ongeacht wat de situatie is, moet je goed op bepaalde eigenschappen letten.

Waterdichtheid

We hebben het al een paar keer aangegeven:

 • Niet alle waterdichte matrasbeschermers zijn 100% waterdicht. Er zit een groot verschil tussen spatwaterdicht en 100% waterdicht.
 • Kies altijd voor een 100% waterdichte matrasbeschermer. De beste waterdichte matrasbeschermer is altijd 100% waterdicht. Kies daarom altijd voor zo’n variant en nooit voor een spatwaterdichte variant.

Afmetingen

Bij een waterdichte matrasbeschermer moet je goed naar de afmetingen kijken. De afmetingen moet je volledig afstemmen op de maat van je bed. Zo simpel kan het zijn!

Pasvorm

Bekijk even goed de pasvorm van de waterdichte matrasbeschermer. In nagenoeg alle situaties gaat het om een matrasbeschermer met elastieken rondom. Dat is ideaal, aangezien je zo’n variant perfect om je matras heen kunt ‘spannen’.

Samenstelling

Je zou ook even goed naar de rest van de samenstelling moeten kijken. Is de waterdichte matrasbeschermer bijvoorbeeld ademend en antibacterieel? Dat is bijzonder wenselijk. Ga ook goed na of de waterdichte matrasbeschermer in de machine te wassen is.

Prijs & kwaliteit

Tot slot heb je nog met de prijs & kwaliteit te maken. Hier kunnen wij kort over zijn:

 • Kies voor de beste waterdichte matrasbeschermer. Ook al moet je hier iets meer geld voor betalen, is het aan te raden om voor de beste koop te gaan. Deze beschermeer biedt simpelweg de meeste voordelen.
 • Ga voor kwaliteit. Dit doe je onder meer door direct voor één van bovenstaande waterdichte matrasbeschermers te kiezen. Deze varianten zijn allemaal van de gewenste kwaliteit en gaan daardoor jarenlang mee.

Veelgestelde vragen over waterdichte matrasbeschermers

Hoe weet ik of een waterdichte matrasbeschermer echt werkt?

Om er zeker van te zijn dat een waterdichte matrasbeschermer effectief is, kun je kijken naar de materiaalsamenstelling en naar recensies van andere gebruikers. Materialen zoals polyurethaan laminaat of vinyl bieden goede waterdichte eigenschappen. Test de matrasbeschermer door er wat water op te gieten en te kijken of het water er niet doorheen lekt.

Kan een waterdichte matrasbeschermer in de wasmachine?

Ja, de meeste waterdichte matrasbeschermers zijn ontworpen om machine wasbaar te zijn. Volg altijd de wasinstructies op het etiket om ervoor te zorgen dat je de beschermende eigenschappen behoudt en de levensduur van de beschermer verlengt.

Beïnvloedt een waterdichte matrasbeschermer het slaapcomfort?

Dit hangt af van het materiaal van de matrasbeschermer. Materialen zoals katoen met een ademende, waterdichte onderlaag kunnen comfortabel zijn en helpen bij het reguleren van de temperatuur tijdens het slapen. Het is belangrijk om een beschermer te kiezen die zacht en ademend is om comfort te garanderen.

Kan een waterdichte matrasbeschermer allergieën verminderen?

Ja, omdat het voorkomt dat allergenen zoals huisstofmijt en schimmels zich in je matras nestelen. Een waterdichte matrasbeschermer kan een effectieve barrière vormen en helpen bij het verminderen van allergische reacties.