Beste weegschaal met app van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Wat verwacht je precies van je weegschaal? Wil je dat ‘ie alleen nauwkeurig je gewicht aangeeft? Of wil je dat ‘ie véél meer dan alleen dat doet? Indien dat je wens is, heb je een weegschaal met app nodig. De app en weegschaal werken perfect met elkaar samen, waardoor je van ontzettend veel voordelen geniet. In dit artikel vertellen we je hier meer over. Tevens maak je in dit artikel direct kennis met de 10 beste weegschalen met app.

Onze 5 beste weegschalen met app van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste weegschalen met app bij de goedkoopste aanbieder:


1. FITAGE LCD Personenweegschaal

Wil je puur voor de beste variant gaan? Dan wijzen wij je graag op de FITAGE LCD Personenweegschaal. Uit onze test is gebleken dat dit dé beste personenweegschaal met app is. Deze eretitel heeft deze veelzijdige weegschaal uiteraard aan meerdere aspecten te danken.

Het grootste voordeel is toch wel de Fitage app. Deze app is ontzettend duidelijk, biedt alle gewenste inzichten en werkt feilloos met de weegschaal samen. Alle metingen die je met de weegschaal uitvoert, worden direct naar de app doorgestuurd.

In de app voer je vervolgens de gewenste analyses uit. Je ziet in de app niet alleen de meest recente meting, maar ook de voorgaande metingen. Aan de hand van díe metingen krijg je een duidelijk inzicht in de vorderingen die je maakt. De FITAGE LCD Personenweegschaal kan hierdoor ook erg motiverend werken. Denk maar eens aan een situatie waarin je op je streefgewicht uit wilt komen.

Sta je op deze weegschaal met app? Dan voert ‘ie bovendien direct 17 lichaamsanalyse metingen uit. De focus ligt hierbij niet alleen op je gewicht. Nee, deze weegschaal meet ook onder meer je vetpercentage, BMI, spiermassa en botmassa op. Ook al deze metingen vind je vervolgens in de FITAGE app terug.

Je kunt de app als je personal trainer zien. De app ondersteunt je, motiveert je en biedt alle gewenste inzichten. Het is echter ook mogelijk om de FITAGE LCD Personenweegschaal aan andere systemen te koppelen. Zo kun je deze weegschaal met app aan bijvoorbeeld Google Fit of Apple Health koppelen. Aan jou de keus

Met deze weegschaal met app geniet je in ieder geval van veel gemak. Dit komt door de app én door het grote display. Op het grote display lees je eenvoudig je actuele gewicht af. Wat je op dit display ook nog afleest, is je vetpercentage. Ook hier krijg je dus direct inzicht in, dankzij deze weegschaal met app.

Lees hier mijn uitgebreide FITAGE weegschaal review

Bij de FITAGE LCD Personenweegschaal geniet je ook nog van een indrukwekkende nauwkeurigheid. Het merk FITAGE geeft aan dat de afwijking slechts 0,05 kg is. Dit is uniek te noemen, waardoor je echt op deze weegschaal kunt bouwen. Alle metingen die je in de app terugvindt, zijn simpelweg erg nauwkeurig.

Wil je met meerdere personen van één weegschaal gebruik maken? Ook dat is mogelijk bij deze weegschaal met app. Dankzij de geheugenfunctie kunnen er meerdere smartphones aan deze weegschaal gekoppeld worden. De FITAGE LCD Personenweegschaal herkent vervolgens zelf met welke smartphone ‘ie verbonden is. Hierdoor worden jouw metingen naar jouw smartphone verstuurd.

Een ander groot pluspunt vinden wij de prachtige uitstraling. Als je naar de FITAGE LCD Personenweegschaal kijkt, word je eigenlijk direct blij. Hij oogt strak, hij is keurig afgewerkt en hij is ontzettend fraai in het zwart. Vind je de zwarte kleurstelling niet al te fraai? Bij onze partner Bol.com kun je uit nog eens 2 kleurstellingen kiezen.

Spreekt deze weegschaal met app je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: hij is veilig in gebruik. Dit is onder meer aan de antislipvoetjes te danken. Als je de FITAGE LCD Personenweegschaal op een gladde vloer in je bad- of slaapkamer zet, kan ‘ie geen kant opschuiven. Je maakt hierdoor te allen tijde veilig gebruik van deze weegschaal met app.

Dat dit de beste koop is, komt ook door de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding. Ten eerste kunnen we stellen dat je jarenlang met de FITAGE LCD Personenweegschaal doet. Ten tweede kunnen we stellen dat de prijs op zich prima is: pakweg €40. Dit is uiteraard relatief veel geld voor een weegschaal, maar je krijgt ontzettend veel waar voor je geld.

Tot slot willen wij de vele positieve reviews bij Bol.com aanstippen. Meer dan 900 kopers hebben een review over de FITAGE LCD Personenweegschaal achtergelaten. Dat de gemiddelde score hiervan bijna de maximale score is, is veelzeggend voor deze weegschaal met app. Wij zijn in ieder geval groot fan!

2. Silvergear Personenweegschaal Digitaal

Vind je de beste koop, zie hierboven, eigenlijk iets té duur? Dan hebben wij alvast een geschikt alternatief voor je gevonden: de Silvergear Personenweegschaal Digitaal. Wij vinden dit de op één na beste variant.

Wat direct opvalt, is dat deze variant een stuk goedkoper is. De adviesprijs ligt namelijk rond de €27. Met dit prijskaartje is ‘ie op het eerste oog een stuk interessanter dan bovenstaande variant. Neem deze korte review door en bepaal of de Silvergear Personenweegschaal Digitaal mogelijk voor jóu de meest geschikte weegschaal met app is.

Kies je voor deze weegschaal van Silvergear? Dan kies je voor een weegschaal met de gratis Fitdays app. Het is volledig gratis om deze app te downloaden en te gebruiken. Daarbovenop komt nog eens dat deze app ontzettend veel te bieden heeft.

Als je op deze weegschaal gaat staan, voert ‘ie direct meerdere metingen uit. Alle uitkomsten van deze metingen worden direct naar de app overgezet. In deze app kun je alle metingen analyseren. Dit doe je niet aan de hand van droge cijfers. Nee, je krijgt alle metingen in duidelijke grafieken en overzichten te zien. Hiermee krijg je ook perfect inzicht in de vorderingen die je doormaakt.

Tevens voert de Silvergear Personenweegschaal Digitaal talloze metingen uit. Om precies te zijn: hij voert 14 lichaamsanalyse metingen uit. Alle uitkomsten van deze metingen worden naar de app doorgezet, waardoor je echt volledig inzicht in je lichaam krijgt. De Silvergear Personenweegschaal Digitaal meet onder meer je gewicht, BMI, lichaamsvet, spierpercentage, spiermassa en botmassa op.

Hierbij geniet je van een prima nauwkeurigheid. Volgens het merk Silvergear is de afwijking maximaal 100 gram. Dat is meer dan prima te noemen, met name kijkend naar het prijskaartje. Voor een dergelijke prijs had je, wat ons betreft, ook met een iets mindere nauwkeurigheid genoegen moeten nemen. Maar, dat is niet aan de orde bij deze weegschaal met app.

Sta je op de Silvergear Personenweegschaal Digitaal? Dan voert ‘ie dus direct alle metingen voor je uit. De uitkomsten worden automatisch naar de app doorgestuurd. Het is daarbij ook nog mogelijk om meerdere smartphones aan deze weegschaal te koppelen. De geheugenfunctie biedt ruimte voor maar liefst 24 smartphones!

Daarnaast zijn wij over het duidelijke display erg te spreken. Dit is een LCD display met achtergrondverlichting. Zelfs als je in een donkere slaapkamer op de Silvergear Personenweegschaal Digitaal staat, lees je je gewicht direct af. Daarbij zijn de grote cijfers uiteraard ook erg fijn.

Al met al vinden wij dit op de één na beste variant. Dat is ook nog aan de prima kwaliteit te danken. Het merk Silvergear levert pure kwaliteit. Dat blijkt ook uit de reviews van andere kopers. Meer dan 1200 (!) kopers hebben bij Bol.com een review achtergelaten. Dat aantal is indrukwekkend, terwijl de gemiddelde score ook indrukwekkend hoog is. Wij zijn in ieder geval ook fan van deze op één na beste variant!

3. Sacoma Slimme Personenweegschaal

Ben je de meest geschikte weegschaal met app nog niet tegengekomen? Bevallen de bovenstaande varianten je om welke reden dan ook niet helemaal? Dan wijzen wij je graag op de Sacoma Slimme Personenweegschaal. Uit onze test is gebleken dat ook dit een erg goede weegschaal met app is.

Dit is uiteraard aan de geweldige Fitdays app te danken. Hé, die app hebben we al eerder benoemd in dit artikel. Dat klopt. Ook de bovenstaande weegschaal maakt gebruik van deze app. Deze app is gratis, is voor alle smartphones geschikt en is ook nog eens duidelijk.

Het mooie is dat je de app makkelijk aan de Sacoma Slimme Personenweegschaal kunt koppelen. Heb je dat gedaan? Dan worden alle metingen automatisch overgezet. In de app zie je vervolgens de precieze uitkomsten van alle metingen. Hiermee krijg je een volledig inzicht in je lichaam, gezondheid en dus ook gewicht.

Een ander groot voordeel is het aantal metingen. De Sacoma Slimme Personenweegschaal voert namelijk maar liefst 17 lichaamsanalyse metingen uit. Je krijgt met deze weegschaal dus nóg meer inzichten dan bij bovenstaande weegschalen het geval is. Bijkomend voordeel: je kunt perfect je vorderingen in de gaten houden. Deze weegschaal met app kan hierdoor ook erg motiverend werken.

Het merk Sacoma heeft bij deze weegschaal voor 4G sensoren gekozen. De juiste keuze, aangezien gebleken is dat deze sensoren ontzettend nauwkeurig zijn. Deze nauwkeurigheid uit zich in de maximale afwijking van 100 gram. Alle metingen van deze weegschaal kun je zodoende als waarheid aannemen.

Heb je al naar de Sacoma Slimme Personenweegschaal gekeken? Dan valt één ding direct op: het duidelijke en grote display. Doordat dit display zo groot is, lees je heel eenvoudig je gewicht af. Daar blijft het echter niet bij. Onder het gewicht staan nog eens 6 verschillende metingen. Je hebt dus niet altijd de app nodig.

Wij willen je graag speciaal op de hartslagmeter wijzen. Als je op de Sacoma Slimme Personenweegschaal staat, meet deze weegschaal met app ook direct je hartslag op. Dit biedt de gewenste inzichten in je gezondheid. Mocht je hartslag onverhoopt te hoog zijn, kom je hier met déze weegschaal dus snel en eenvoudig achter.

Maak je vaak gebruik van je weegschaal? Dan moet je na enige tijd de batterijen vervangen. Daar is bij de Sacoma Slimme Personenweegschaal gelukkig géén sprake van. Deze weegschaal beschikt namelijk over oplaadbare batterijen. Je kunt deze batterijen eenvoudig met een USB kabel opladen, waardoor je nooit meer nieuwe batterijen hoeft te kopen. Super fijn!

Waarom wij dit niet dé beste koop vinden? Dat heeft met het prijskaartje te maken. Voor de Sacoma Slimme Personenweegschaal betaal je namelijk ongeveer €43. Dat vinden wij iets te prijzig, met name in de vergelijking met de beste variant (zie 1e review).

Desondanks zijn wij groot fan van de Sacoma Slimme Personenweegschaal. Dat geldt overigens ook voor veel kopers. Meer dan 300 gebruikers hebben bij Bol.com namelijk een zeer positieve review achtergelaten. Uit deze reviews blijkt overduidelijk dat deze weegschaal met app doet wat ‘ie moet doen. Dát doet ‘ie ook nog eens erg goed!

4. E.volve – Personenweegschaal

Wat vind jij belangrijk bij je nieuwe weegschaal met app? Stel je bijvoorbeeld bepaalde eisen aan de metingen van de weegschaal? Of vind je het vooral belangrijk dat de weegschaal met app zo goedkoop mogelijk is? Indien dit laatste je wens is, raden wij je graag de E.volve – Personenweegschaal aan.

Uit onze test is het volgende gebleken: dit is de beste goedkope weegschaal met app. De adviesprijs voor de E.volve – Personenweegschaal ligt namelijk op slechts €25. Daarbij valt ook op dat je deze weegschaal regelmatig in de aanbieding kunt kopen. Als je dáár voor kiest, geniet je van een nog betere prijs-kwaliteitsverhouding.

De E.volve – Personenweegschaal is in ieder geval een geweldige weegschaal met app. Dit is onder meer aan de Fitdays app. Net zoals veel andere merken heeft ook E.volve voor een samenwerking met deze app gekozen. Een logische keuze, aangezien deze app alle mogelijke inzichten geeft.

Een belangrijk voordeel vinden wij de grafieken en overzichten. Alle metingen die je met deze weegschaal uitvoert, worden in duidelijke grafieken en overzichten weergegeven. Je hebt hierdoor een nóg beter inzicht in je lichaam, gewicht en gezondheid.

Dat komt ook doordat de E.volve – Personenweegschaal meerdere metingen uitvoert. Zodra je op deze weegschaal staat, voert ‘ie direct 14 lichaamsanalyse metingen uit. Het merk E.volve heeft bewust voor 14 metingen gekozen. Dit zijn volgens dit merk namelijk alle essentiële metingen.  

De E.volve – Personenweegschaal is bovendien super handig samengesteld:

 • Duidelijk LCD display. Als je op deze weegschaal staat, kun je even snel je gewicht aflezen. Dit is te danken aan het grote en duidelijke LCD display. Voor de overige metingen heb je dus de app nodig.
 • Antislip voetjes. De E.volve – Personenweegschaal is van handige antislip voetjes voorzien. Deze voetjes voorkomen dat de weegschaal wegglijdt. Wel zo prettig als je ‘m op een gladde vloer zet.
 • 2 extra modi. Het merk E.volve heeft ook nog voor 2 extra modi gekozen: de atleet modus en de baby modus. Met deze 2 extra modi is deze weegschaal met app nóg veelzijdiger inzetbaar.
 • Uitmuntende nauwkeurigheid. Doordat E.volve voor de beste sensoren gekozen heeft, is de nauwkeurigheid uitmuntend te noemen. Je kunt uitgaan van een afwijking van maximaal 100 gram.
 • Geheugenfunctie. De E.volve – Personenweegschaal is ook nog van een geheugenfunctie voorzien. Dit houdt in dat je meerdere personen aan deze weegschaal kunt koppelen. Je kunt hierdoor met maximaal 24 personen van deze prima weegschaal met app gebruik maken.

Al met al zijn wij erg te spreken over de E.volve – Personenweegschaal. Dit geldt overigens niet alleen voor ons, maar ook voor veel tevreden gebruikers. Meer dan 250 mensen hebben bij Bol.com al een review over deze weegschaal met app achtergelaten. De gemiddelde score daarvan is opvallend hoog!

5. Formilo Premium Slimme Weegschaal

Het aanbod van weegschalen met app is vrij divers te noemen. Dat blijkt in ieder geval duidelijk uit de 4 bovenstaande varianten. Een andere varianten waar wij erg enthousiast over zijn, is de Formilo Premium Slimme Weegschaal. Met deze weegschaal met app complementeren we graag onze top 5.

Met de Formilo Premium Slimme Weegschaal haal je een veelzijdige weegschaal in huis. Dit is onder meer aan de diverse mogelijkheden qua app gebruik te danken. Je kunt namelijk voor de standaard app kiezen, maar je kunt deze weegschaal ook met tal van andere systemen koppelen.

Zo kun je ‘m automatisch gebruiken/synchroniseren met Apple Health, Samsung Health, Fitbit en Google Fit. Dankzij deze synchronisatiemogelijkheden krijg je nog meer inzicht in je gewicht, lichaam en gezondheid.

Dat is ook te danken aan de vele metingen. De Formilo Premium Slimme Weegschaal voert namelijk 15 lichaamsanalyse metingen uit. Niet alleen je gewicht wordt nauwkeurig opgemeten, maar ook je BMI, spiermassa en botmassa. Alle uitkomsten van alle metingen krijg je in de slimme app goed inzichtelijk.

Met de Formilo Premium Slimme Weegschaal werk je gericht naar je trainingsdoel toe. Wil je bijvoorbeeld op je streefgewicht uitkomen? Dan werkt deze weegschaal met app ontzettend motiverend. Dit komt vooral doordat je ook inzicht in oudere metingen hebt. Je kunt hierdoor een prima vergelijking trekken en inzien hoeveel kilo je al kwijt bent.

De algehele samenstelling van de Formilo Premium Slimme Weegschaal is ook naar onze wens. Dit is onder meer aan de uitgebreide geheugenfunctie te danken. Het is mogelijk om een onbeperkt aantal smartphones aan deze weegschaal te koppelen. De weegschaal herkent vervolgens je smartphone automatisch en zet je metingen naar jóuw smartphone door.

Daarnaast zijn wij over de hartslagmeter erg te spreken. Deze hartslagmeter meet nauwkeurig je hartslag op en geeft dit ook in de app duidelijk weer. Daarnaast is het mogelijk om op het grote display je hartslag af te meten. Je hartslag, vetpercentage en gewicht worden op dit grote display duidelijk weergegeven.

Tevens is de Formilo Premium Slimme Weegschaal van antislip voetjes voorzien. Door deze voetjes hoef je niet bang te zijn dat ‘ie wegglijdt of wegschuift. Wel zo prettig als je ‘m op een gladde vloer in je slaap- of badkamer neerzet.

De indrukwekkende nauwkeurigheid is mogelijk één van de grootste voordelen. Het merk Formilo heeft voor de allerbeste sensoren gekozen, waardoor de afwijking echt miniem is. Je kunt hierdoor volledig vertrouwen op de metingen die deze weegschaal met app voor je uitvoert.

Dit is volgens ons echter niet dé beste variant van 2024. Dit komt niet door de weegschaal of de app, maar door het prijskaartje. Voor de Formilo Premium Slimme Weegschaal betaal je namelijk €49,95. Dat vinden wij vrij prijzig, met name als je het afzet tegen de bovenstaande weegschalen met app. Toch raden wij je deze weegschaal met app aan. Met alle dank aan bovenstaande voordelen.

Wat is een weegschaal met app precies?

Een weegschaal met app is een weegschaal met een bluetooth of wifi ontvanger. Je kunt hierdoor de weegschaal aan een app op je smartphone koppelen. In deze app krijg je alle metingen vervolgens inzichtelijk. Je kunt hierdoor perfect je vorderingen bekijken en analyseren.

Je kunt een weegschaal met app met een paar andere weegschalen vergelijken. Zo ‘is ie vergelijkbaar met de beste weegschaal met lichaamsanalyse, beste smart weegschaal en beste slimme weegschaal.

Ook kun je ‘m deels vergelijken met een digitale weegschaal. Alle weegschalen uit onze top 10 zijn namelijk volledig digitaal. Ook kun je ‘m vergelijken met de beste weegschaal met vetpercentage. Zo’n beetje alle weegschalen met vetpercentage werken met behulp van een app.

Wat zijn de voordelen van een weegschaal met app?

De keuze voor een weegschaal met app is een logische keuze. Met zo’n app geniet je namelijk van een paar zwaarwegende voordelen:

 • Je krijgt alle mogelijke inzichten. Sta je op een normale weegschaal, zoals een analoge weegschaal? Dan krijg je alleen inzicht in je actuele gewicht. Met een goede weegschaal met app krijg je echter véél meer inzichten. Je krijgt inzicht in meerdere metingen én in het verloop van de uitkomsten van deze metingen.
 • Je kunt alle metingen perfect analyseren. Met de app krijg je niet alleen inzichten, maar je krijgt ook alles aangereikt om analyses uit te voeren. Wel zo prettig als je naar een bepaald doel toewerkt, bijvoorbeeld het uitkomen op je streefgewicht.
 • De weegschaal voert meerdere metingen uit. Als je voor één van bovenstaande varianten kiest, weet je dat je inzicht in je volledige lichaam gaat krijgen. Deze weegschalen met app voeren namelijk meerdere lichaamsanalyse metingen uit. Alle uitkomsten van deze app zie je duidelijk in de app terug.
 • De weegschaal motiveert je. Kies je voor een weegschaal met app? Dan merk je, onbewust wellicht, dat deze weegschaal je motiveert. Je kunt immers al je metingen inzien, waardoor je ook inzicht in je vorderingen krijgt. Als deze vorderingen de goede kant opgaan, werkt dit onwijs motiverend.
 • Je geniet van veel gebruiksgemak. Met een weegschaal met app geniet je van veel gebruiksgemak. Dit komt door de app, maar ook door de samenstelling van de weegschaal. De beste weegschalen met app kun je het beste zien als vrij luxe weegschalen. En daarmee dus als weegschalen die veel gebruiksgemak bieden.
 • De metingen zijn ontzettend nauwkeurig. Met een weegschaal met app geniet je van een prima nauwkeurigheid. Dit komt vooral doordat de beste fabrikanten voor de beste sensoren kiezen. Dankzij deze sensoren geniet je van de gewenste nauwkeurigheid. Voor alle soorten metingen.
 • De weegschaal is door het gehele gezin te gebruiken. Een handige weegschaal met app is ook nog eens ontzettend veelzijdig te noemen. Deze weegschaal kun je met het gehele gezin gebruiken, puur doordat je talloze smartphones aan de weegschaal kunt koppelen. De weegschaal herkent vervolgens zelf om welke smartphone het gaat.
FITAGE Personenweegschaal
De FITAGE LCD Personenweegschaal is de beste weegschaal met app

Wat zijn de nadelen van een weegschaal met app?

Met een weegschaal met app doe je dus een prima aankoop. Tegelijkertijd zijn er twee punten waar je even rekening mee moet houden:

 • Je hebt een moderne smartphone nodig. Als je van een weegschaal met app wilt profiteren, heb je een moderne smartphone nodig. Zo hebben veel fabrikanten voor een nieuwe bluetooth ontvanger gekozen, waarvoor de oudere smartphones niet geschikt zijn.
 • Je moet iets meer geld uitgeven. Wil je voor een weegschaal met app gaan of voor de beste personenweegschaal? In het tweede geval ben je waarschijnlijk goedkoper uit. Voor een goede weegschaal met app betaal je simpelweg relatief veel geld. Maar goed, je krijgt wel veel waar voor je geld.

Heb je de beste weegschaal met app nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de beste weegschaal met app tegengekomen? Dan raden wij je aan om ook even naar onderstaande varianten te kijken. Wellicht dat één van onderstaande weegschalen met app beter op je wensen aansluit:

Hoe vind je de beste weegschaal met app?

Heb je interesse om de beste weegschaal met app aan te schaffen? Zoals je in dit artikel hebt gelezen, heb je uit veel geschikte varianten de keuze. Om binnen dit aanbod tot de juiste keuze te komen, zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

App

Je hebt uiteraard allereerst met de app te maken. Om welke app gaat het precies? Welke mogelijkheden biedt de app? En kun je de weegschaal ook nog synchroniseren met andere systemen, zoals Google Fit of Apple Health?

Metingen

Je moet ook goed nagaan welke metingen de weegschaal met app uitvoert. Idealiter gaat het om 14 tot 17 verschillende lichaamsanalyse metingen. Met al deze metingen krijg je namelijk perfect inzicht in je lichaam en gezondheid.

Juist als een weegschaal veel metingen uitvoert, geniet je optimaal van de app. In de app vind je immers alle metingen en de vorderingen terug. Check hiervoor wel goed op welke manier de metingen in de app weergegeven worden.

Samenstelling

Bij een goede weegschaal met app moet je goed naar de algehele samenstelling kijken. Let op onder meer de volgende punten:

 • Geheugenfunctie. Is het mogelijk om met meerdere personen gebruik van de weegschaal met app te maken? Zo ja, met hoeveel personen kun je maximaal van de weegschaal gebruik maken?
 • Display. Kijk ook even goed naar het display van de weegschaal met app. Hoe groot is dit display en welke informatie vind je op dit display?
 • Voetjes. Het is wenselijk dat een goede weegschaal met app over antislip voetjes beschikt. Dit komt de algehele veiligheid ten goede.

Prijs + kwaliteit

Wil je de beste variant kopen? Dan moet je hier toch wel het nodige geld voor vrijmaken. De investering loopt al snel richting de 40 euro op. Dat is op zich geen enkel probleem, aangezien je jarenlang geniet van de beste koop.

Wij wijzen je ook nog graag op de kwaliteit. Daarover adviseren wij je het volgende: kies voor één van de bovenstaande weegschalen met app. Deze weegschalen zijn van de juiste kwaliteit én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers!


Veelgestelde vragen over weegschalen met app

Hoe verbind ik mijn weegschaal met de app op mijn smartphone?

Download eerst de bijbehorende app van je weegschaal uit de App Store of Google Play. Zet vervolgens Bluetooth aan op je smartphone en volg de instructies in de app om de weegschaal te koppelen.

Kan ik mijn gewichtsgegevens delen met andere gezondheidsapps?

Ja, veel weegschalen met apps bieden de mogelijkheid om je gegevens te synchroniseren met populaire gezondheidsapps zoals Google Fit, Apple Health of Fitbit, afhankelijk van de compatibiliteit.

Hoe nauwkeurig zijn de metingen van een weegschaal met app?

De nauwkeurigheid kan variëren, maar over het algemeen zijn digitale weegschalen met app-connectiviteit zeer nauwkeurig voor gewichtsmetingen. Voor lichaamssamenstellingsmetingen zoals vetpercentage kunnen ze nuttige schattingen bieden, maar deze zijn minder dan medische metingen.

Kan de weegschaal meerdere gebruikers herkennen en hun gegevens apart bijhouden?

Ja, veel weegschalen met apps kunnen meerdere gebruikersprofielen onderscheiden en individuele meetgegevens opslaan, zodat elke gebruiker zijn of haar voortgang apart kan volgen.

Wat voor soort metingen kan ik verwachten naast mijn gewicht?

Afhankelijk van het model kunnen weegschalen met apps naast gewicht ook lichaamssamenstellingsmetingen bieden zoals BMI, vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, botmassa, en visceraal vet.

Werkt de weegschaal alleen met een app of kan ik mijn gewicht ook zonder app zien?

De meeste weegschalen met app-functionaliteit tonen je gewicht ook direct op het display van de weegschaal, zodat je het kunt gebruiken zonder elke keer de app te hoeven openen.