Beste weegschaal met lichaamsanalyse van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Wat verwacht je precies van je nieuwe weegschaal? Verwacht je dat je weegschaal alleen je gewicht aangeeft? Of ben je op zoek naar een veelzijdige weegschaal? In het tweede geval kies je idealiter voor een weegschaal met lichaamsanalyse. In dít artikel ontdek je direct wat de beste koop van 2024 is. Sterker nog: wij hebben een complete top 10 voor je samengesteld!

Onze 5 beste weegschalen met lichaamsanalyse van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste weegschalen met lichaamsanalyse bij de goedkoopste aanbieder:


1. FITAGE LCD Personenweegschaal

Je kunt maar één keer je geld aan een nieuwe weegschaal uitgeven. Ga daarom altijd voor het beste van het beste. In het aanbod van weegschalen met lichaamsanalyse betekent dit dat je voor de FITAGE LCD Personenweegschaal zou moeten gaan. Dit vinden wij namelijk de beste koop.

Met deze weegschaal haal je een veelzijdige weegschaal in huis. Dit is alleen al aan het feit te danken dat ‘ie maar liefst 17 lichaamsanalyse metingen uitvoert. Doordat het om een dusdanige hoeveelheid metingen gaat, krijg je volledig inzicht in je lichaam, gezondheid en uiteraard ook gewicht.

De FITAGE LCD Personenweegschaal voert dus veel metingen uit. Denk hierbij aan een meting van je gewicht, BMI, spiermassa, lichaamsvet, botmassa, onderhuids vet en eiwitgehalte. Met andere woorden: met deze weegschaal met lichaamsanalyse krijg je alle mogelijke inzichten.

Een groot voordeel hierbij vinden wij het grote display. Op dit digitale display lees je eenvoudig je actuele lichaamsgewicht af. Verder lees je hier ook nog je vetpercentage af. Wat hierbij direct opvalt, is dat je je lichaamsgewicht tot op twee decimalen nauwkeurig af kunt lezen. Sowieso geniet je bij de FITAGE LCD Personenweegschaal van een uitmuntende nauwkeurigheid!

Kies je voor deze weegschaal met lichaamsanalyse? Dan kies je dus ook voor een slimme weegschaal. Je kunt deze weegschaal namelijk eenvoudig aan je smartphone koppelen. De uitkomsten van alle metingen worden vervolgens automatisch naar je smartphone doorgestuurd. Gemak dient de mens!

Lees hier mijn uitgebreide FITAGE weegschaal review

Je kunt de FITAGE LCD Personenweegschaal ook nog op meerdere manieren synchroniseren. Zo zijn er veel gebruikers die ‘m gebruiken in combinatie met Google Health en Apple Health. Ook uit dit gegeven blijkt dat je deze weegschaal met lichaamsanalyse veelzijdig kunt gebruiken.

Deze weegschaal kent ook nog een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Dit blijkt volgens ons uit drie verschillende punten:

 • Deze weegschaal wordt ontzettend goed beoordeeld. Bij onze partner Bol.com zijn meer dan 800 reviews over de FITAGE LCD Personenweegschaal achtergelaten. Van deze gigantische hoeveelheid reviews is de gemiddelde score ook nog eens heel hoog.
 • Deze weegschaal beschikt over de beste sensoren. Het merk FITAGE heeft deze weegschaal van de best mogelijke sensoren voorzien. Deze sensoren gaan lang mee én zorgen voor de indrukwekkende nauwkeurigheid. Ook zijn deze sensoren dus in staat om maar liefst 17 metingen uit te voeren.
 • De prijs is prima. Wij zijn van mening dat de prijs van de FITAGE LCD Personenweegschaal prima is. Voor deze weegschaal met lichaamsanalyse betaal je namelijk €39,95. Voor 4 tientjes ga je geen betere weegschaal vinden.

Ook goed om te weten: je kunt de FITAGE LCD Personenweegschaal met meerdere personen gebruiken. Dit is te danken aan de memoryfunctie van deze weegschaal. Zodra deze weegschaal met een smartphone contact maakt, weet de weegschaal exact om welke weegschaal het gaat. Je metingen worden hierdoor direct naar jóuw smartphone doorgezet.

Daarbij zijn wij vol lof over de FITAGE app. Dit is een app die bij deze weegschaal hoort en waarmee je alle metingen inzichtelijk krijgt. Daarbij geniet je onder meer van duidelijke grafieken en overzichten. Dit geeft je des te meer informatie over de metingen en over de vorderingen die je doormaakt. Deze weegschaal met lichaamsanalyse kan hierdoor ook erg motiverend werken!

2. Silvergear Personenweegschaal Digitaal

Wil je graag een geschikte weegschaal met lichaamsanalyse aanschaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier bijvoorbeeld 40 euro aan uit te geven? Dan raden wij je graag de Silvergear Personenweegschaal Digitaal aan. Wij vinden dit één van de beste goedkopere weegschalen met lichaamsanalyse.

Laten we maar met de deur in huis vallen: deze weegschaal is betaalbaar. De adviesprijs van de Silvergear Personenweegschaal Digitaal ligt namelijk rond de €26. Voor nog geen 3 tientjes ben je dus de trotse bezitter van deze prima weegschaal. Een weegschaal die op meerdere vlakken grote voordelen biedt.

Zo zijn wij over de vele metingen te spreken. Ga je op deze weegschaal met 2 voeten staan? Dan voert de Silvergear Personenweegschaal Digitaal direct 14 lichaamsanalyse metingen uit. Bij elke meting kun je van de gewenste nauwkeurigheid uitgaan. Ook kun je bij elke meting van de gewenste inzichten uitgaan.

Dat laatste is te danken aan de uitmuntende app. Je kunt de Silvergear Personenweegschaal Digitaal eenvoudig aan je smartphone koppelen, waarna je alle uitkomsten van de metingen inzichtelijk in de app te zien krijgt. Je ziet dit aan de hand van grafieken en overzichten, waaruit ook eventuele vorderingen duidelijk blijken. Ideaal als je naar een bepaald toe aan het toewerken bent.

Sta je op de Silvergear Personenweegschaal Digitaal? Dan geniet je dus van maar liefst 14 metingen. De uitkomst van één meting wordt direct op het grote display weergeven. Het gaat hierbij om je gewicht. Dit gewicht wordt tot op één decimaal nauwkeurig aangegeven. Dat is ook precies de afwijking van de nauwkeurigheid waar je rekening mee moet houden: slechts 0,1 kg.

Het mooie is ook nog dat je de Silvergear Personenweegschaal Digitaal met veel personen kunt gebruiken. Deze slimme weegschaal beschikt namelijk over een geheugenfunctie voor 24 personen. Dit betekent dat 24 smartphones aan deze weegschaal gekoppeld kunnen worden. De weegschaal zet de metingen vervolgens door naar de juiste weegschaal.

Wij vinden dit al met al een zeer geschikte weegschaal met lichaamsanalyse. Dit komt ook nog doordat deze weegschaal voor zo’n beetje iedereen geschikt is. Het maximaal belastbare gewicht van 150 kg is gewoonweg voor veel mensen voldoen. In combinatie met de geheugenfunctie zorgt it ervoor dat je deze weegschaal met je gehele gezin en/of huishouden kunt gebruiken!

De algehele samenstelling van de Silvergear Personenweegschaal Digitaal is ook naar onze wens. Dit is onder meer aan de antislip bodem te danken. Als je deze weegschaal op een gladde vloer in je woning zet, hoef je niet bang te zijn dat ‘ie wegglijdt. De 4 sensoren zorgen vervolgens voor een nauwkeurige meting van de verschillende zaken.

Zijn wij als enige zo enthousiast over de Silvergear Personenweegschaal Digitaal? Nee, allerminst. Bij onze partner Bol.com zijn bijna 1200 reviews over deze weegschaal met lichaamsanalyse achtergelaten. Van deze flinke hoeveelheid reviews is de gemiddelde score erg hoog. Dit geeft des te meer aan dat dit één van de beste opties voor je is.

Ben je ook te spreken over deze weegschaal met lichaamsanalyse? Dan raden wij je graag aan om even het aanbod bij onze partner Bol.com te bekijken. Je kunt deze prima weegschaal namelijk in 4 kleuren bestellen. Het is aan jou om op dit gebied de juiste keuze te maken. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van deze weegschaal met lichaamsanalyse!

3. Sacoma Slimme Personenweegschaal

Welke eisen stel je aan je nieuwe weegschaal met lichaamsanalyse? Mocht je veel eisen stellen, wijzen wij je graag op de Sacoma Slimme Personenweegschaal. Dit is geen goedkope weegschaal, maar het is wel de derde beste variant volgens onze test.

Met deze weegschaal je een ideale metgezel in huis. Stap op deze weegschaal en hij voert direct 17 lichaamsanalyse metingen uit. Bij al deze metingen kun je van een indrukwekkende nauwkeurigheid uitgaan.

Wat wij erg handig vinden, is dat je de uitkomst van de metingen op 2 manieren kunt achterhalen:

 • Op het grote display. Zoals je op de productfoto’s duidelijk kunt zien, beschikt de Sacoma Slimme Personenweegschaal over een vrij groot display. Dit display biedt je in staat om snel je gewicht, je hartslag, je vetpercentage en andere metingen af te lezen.
 • Via de app. Het is ook mogelijk om de Sacoma Slimme Personenweegschaal aan je smartphone te koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, worden alle metingen direct naar je smartphone doorgestuurd. In de app kun je vervolgens uitgebreide analyses of vergelijkingen maken. Ideaal, wat ons betreft!

Het merk Sacoma heeft voor een perfecte samenstelling gekozen. Dit is onder meer aan de 4G sensoren te danken. Deze sensoren zijn onwijs nauwkeurig en werken ook nog eens snel. Qua nauwkeurigheid kun je uitgaan van een afwijking van 0,1 kg. Dat is dus verwaarloosbaar.

De werking met de app is ook subliem te noemen. Als je op de Sacoma Slimme Personenweegschaal staat, worden alle gegevens direct naar de app doorgestuurd. De uitkomsten vind je vervolgens ook in duidelijke grafieken en overzichten terug. Ideaal voor als je naar een bepaald doel aan het toe trainen bent.

In onze ogen is deze lichaamsanalyse weegschaal voor zo’n beetje iedereen geschikt. Dit komt door het maximaal belastbare gewicht van 180 kilogram én door de 2 extra modi. Deze weegschaal beschikt over een speciale atleet modus en een speciale baby modus. Met deze twee extra modi voer je als sporter of als ouder een perfecte meting uit!

Je kunt de Sacoma Slimme Personenweegschaal ook nog eens met meerdere personen gebruiken. Dit is te danken aan de memory functie voor maximaal 24 personen. Sta je op deze weegschaal? Dan herkent ‘ie direct om welke smartphone het gaat. Je metingen worden hierdoor direct naar jouw smartphone overgezet. Met je gehele gezin of huishouden maak je hierdoor prima gebruik van deze weegschaal.

Waarom wij dit niet de beste koop vinden? Dat heeft vooral met het prijskaartje te maken. Voor de Sacoma Slimme Personenweegschaal betaal je namelijk een bedrag van ongeveer €45. Dit is behoorlijk aan de prijs, zeker als je het tegen de bovenstaande variant afzet.

Desalniettemin raden wij je deze weegschaal van harte aan. Hij doet zijn werk perfect, is van een top kwaliteit en is ook nog USB oplaadbaar. Voor deze weegschaal met lichaamsanalyse hoef je dus nooit nieuwe batterijen te kopen. Nee, je hoeft ‘m alleen maar één keer in de zoveel tijd even op te laden met de oplaadkabel. Een kind kan de was doen!

Goed om te weten: de Sacoma Slimme Personenweegschaal valt bij veel gebruikers in de smaak. Meer dan 300 kopers hebben bij onze partner Bol.com een tevreden review achtergelaten. De gemiddelde score is erg hoog en dat is wat ons betreft veelzeggend voor deze weegschaal met lichaamsanalyse.

4. E.volve – Personenweegschaal

Ben je de beste variant in onze top 3 nog niet tegengekomen? Dan is er geen nood aan de man. Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Op plek 4 in deze top 10 vind je de E.volve – Personenweegschaal terug.

Met deze weegschaal heeft E.volve vriend en vijand weten te verrassen. Dit komt onder meer door het zeer scherpe prijskaartje. Voor deze weegschaal met lichaamsanalyse betaal je slechts €24,99. Voor dit bedrag ga je eigenlijk geen betere weegschaal vinden, met name omdat deze weegschaal veel te bieden heeft.

Stap je op deze weegschaal? Dan voert ‘ie maar liefst 14 gedetailleerde metingen uit. Dit doet de E.volve – Personenweegschaal uiterst nauwkeurig en opvallend snel. Voordat je het doorhebt, zie je al de meting van je gewicht op het display naar voren komen.

Wil je in méér dan alleen je gewicht inzicht krijgen? Dan is het verstandig om de bijbehorende app te gebruiken. Deze app installeer je op je smartphone, waarna je je smartphone aan deze weegschaal kunt koppelen. Alle metingen die je met de E.volve – Personenweegschaal uitvoert, worden vervolgens direct naar je smartphone doorgestuurd.

Op je smartphone krijg je vervolgens alle metingen inzichtelijk. Hierbij geniet je onder meer van duidelijke grafieken en overzichten. Door deze grafieken krijg je nog meer inzicht in de metingen die je hebt gedaan. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld naar een bepaald doel toewerkt. Denk hierbij aan een bepaald vetpercentage of een bepaald gewicht.

Wij vinden de E.volve – Personenweegschaal voor zo’n beetje ieder individu geschikt. Dit komt onder meer door 2 unieke modi. Deze weegschaal beschikt over een speciale baby- en atleet modus. Deze twee modi stellen je in staat om als sporter of als ouder de juiste metingen uit te voeren. Ook deze metingen kun je uiteraard op je smartphone inzien.

Wil je graag met meerdere personen van je nieuwe weegschaal gebruik maken? Ook dan is dit één van de beste opties voor je. De E.volve – Personenweegschaal beschikt namelijk over een geheugenfunctie voor 24 personen. Dit houdt in dat je met in totaal 24 personen van deze geweldige weegschaal gebruik kunt maken.

De E.volve – Personenweegschaal is ook voor zwaardere mensen geschikt. Het maximaal belastbare gewicht is namelijk 180 kilogram. Ongeacht hoe zwaar je bent, geniet je van een prima nauwkeurigheid. Volgens het merk E.volve is de afwijking maximaal 100 gram. Kijk, dat is nog eens subliem te noemen!

Al met al zijn wij erg te spreken over de E.volve – Personenweegschaal. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de vele tevreden gebruikers. Bij onze partner Bol.com hebben bijvoorbeeld meer dan 200 tevreden kopers een review achtergelaten. De gemiddelde score is in ieder geval behoorlijk hoog te noemen.

5. Formilo Premium Slimme Weegschaal

Het was voor ons niet makkelijk om de beste weegschalen met lichaamsanalyse aan te wijzen. Dit komt onder meer door het diverse aanbod. Zo’n beetje elk goed merk richt zich tegenwoordig op lichaamsanalyse metingen. Dit geldt ook voor het merk Formilo. Over de Formilo Premium Slimme Weegschaal zijn wij in ieder geval erg te spreken.

Dit is één van de meest veelzijdige weegschalen van 2024. Zodra je op deze weegschaal stapt, voert ‘ie direct 15 lichaamsanalyse metingen uit. Al deze metingen worden snel, nauwkeurig en zeer goed uitgevoerd. Daarbij maak je ook optimaal gebruik van de bijbehorende app.

Net zoals bovenstaande varianten is ook dit een slimme weegschaal. Dit betekent dat alle metingen direct naar je smartphone doorgestuurd worden. Op je smartphone kun je vervolgens een duidelijke indruk van de metingen krijgen. Dit is onder meer aan de vele grafieken en overzichten te danken.

Hoef je niet per sé van de app gebruik te maken? Dan komt het veelzijdige display goed van pas. Op dit display lees je eenvoudig je lichaamsgewicht tot op 2 decimalen nauwkeurig af. Op de foto zie je bijvoorbeeld het gewicht ’58,08’ staan. Bij veel andere weegschalen zou hier alleen ’58,0’ hebben gestaan.

Op dit display lees je echter nog meer metingen af. Zo zie je hier direct staan wat je vetpercentage is. Wat ook uniek is, is dat dit een weegschaal met hartslagmeter is. De sensoren meten direct je hartslag op, waarna de actuele hartslag op het display weergegeven wordt. Je hebt hierdoor direct inzicht in je hartslag en daarmee in je gezondheid.

Het merk Formilo heeft bij deze weegschaal voor de nieuwste technologieën gekozen. Zo beschikt de Formilo Premium Slimme Weegschaal over de Dual BIA techniek. Deze techniek zorgt voor de meest accurate metingen. De afwijking waar je rekening mee moet houden, is eigenlijk miniem te noemen.

Dit is ook nog een weegschaal die je met het gehele gezin kunt gebruiken. Met alle dank aan de uitgebreide memoryfunctie. Zodra je op deze weegschaal staat, weet deze weegschaal direct welke smartphone op dat moment verbonden is. Hij zet hierdoor jouw metingen naar alleen de juiste smartphone toe. Dit is wel zo fijn qua privacy én maakt deze weegschaal dus voor het gehele gezin geschikt.

Waarom dit volgens ons niet de allerbeste koop is? Dat komt onder meer door het prijskaartje. Voor de Formilo Premium Slimme Weegschaal betaal je ongeveer €50. Dit valt op zich nog wel mee, maar hij is hiermee dus wel een slag duurder dan de bovenstaande weegschalen. Het is aan jou om op dit gebied de juiste keuzes te maken.

Wij zijn in ieder geval erg te spreken over de Formilo Premium Slimme Weegschaal. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor veel huidige gebruikers. Meer dan 130 tevreden gebruikers hebben bij Bol.com namelijk een positieve review achtergelaten. Dat is volgens ons veelzeggend voor deze lichaamsanalyse weegschaal!

Wat is een weegschaal met lichaamsanalyse?

Een weegschaal met lichaamsanalyse is een weegschaal die meerdere metingen uitvoert. Een dergelijke weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar bijvoorbeeld ook je BMI, spiermassa, botmassa en vetpercentage.

Kun je zo’n weegschaal dan vergelijken met de beste weegschaal met vetpercentage? Ja, zeker. Elke weegschaal die het vetpercentage kan meten, is een weegschaal met lichaamsanalyse.

Ook goed om te weten: je kunt zo’n weegschaal ook met de beste slimme weegschaal vergelijken. Bij alle weegschalen met lichaamsanalyse is het namelijk mogelijk om je smartphone hieraan te koppelen.

Kun je dan beter voor zo’n weegschaal kiezen of toch voor de beste personenweegschaal? Nou, de beste personenweegschalen, zie daarvoor onze top 10, zijn stuk voor stuk weegschalen die meerdere metingen uitvoeren. Zo’n weegschaal is eigenlijk dé standaard van 2024!

Wat zijn de voordelen van een weegschaal met lichaamsanalyse?

Is het verstandig om voor een weegschaal met lichaamsanalyse te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Met zo’n weegschaal geniet je namelijk van een paar belangrijke voordelen:

 • De weegschaal voert 14 tot 17 metingen uit. Door op de weegschaal te staan, voert de weegschaal direct 14 tot 17 metingen uit. Niet alleen je gewicht wordt nauwkeurig gemeten, maar ook tal van andere belangrijke zaken. Die zaken geven je nog meer inzicht in bijvoorbeeld je lichaam en je gezondheid.
 • Je krijgt veel meer inzichten. Met een weegschaal met lichaamsanalyse krijg je alle mogelijke inzichten. Dit is aan de vele lichaamsanalyse metingen te danken, maar ook aan de koppeling met je smartphone. Op je smartphone kun je alle inzichten duidelijk inzien, analyseren en vergelijken.
 • De metingen zijn uiterst nauwkeurig. Kies je voor een weegschaal met lichaamsanalyse? Dan kies je voor een weegschaal die uiterst nauwkeurig is. De vele lichaamsanalyse metingen kunnen namelijk alleen door de beste sensoren uitgevoerd worden. Juist die sensoren dragen zorg voor de gewenste nauwkeurigheid.
 • Ideaal om naar een doel toe te werken. Met een weegschaal met lichaamsanalyse ben je in staat om gericht naar een doel toe te werken. Denk hierbij aan een bepaald lichaamsgewicht of een bepaald vetpercentage. Ongeacht om wat voor doel het gaat, werk je hier met zo’n weegschaal gericht naar toe.
 • Met het gehele gezin te gebruiken. De betere weegschalen met lichaamsanalyse beschikken ook nog over een geheugenfunctie. Door deze functie kun je met het gehele gezin – of je gehele huishouden – gebruik van deze weegschaal maken. De weegschaal herkent automatisch met welke smartphone ‘ie verbonden is.
 • Je geniet van een duidelijk display. Eén ding viel ons bij de betere lichaamsanalyse weegschalen op: het duidelijke display. Op dit display lees je veelal niet alleen je lichaamsgewicht af, maar ook nog andere metingen. Dit display sluit wat ons betreft perfect aan op de koppeling met je smartphone.
FITAGE Personenweegschaal
De FITAGE LCD Personenweegschaal is de beste weegschaal met lichaamsanalyse!

Wat zijn de nadelen van een weegschaal met lichaamsanalyse?

De aanschaf van een goede weegschaal met lichaamsanalyse is dus een aanrader. Maar, geldt dit altijd en voor iedereen? Dat ligt heel erg aan je wensen en situatie. Wij wijzen je in ieder geval op de twee volgende aandachtspunten:

 • Een weegschaal met lichaamsanalyse is iets duurder. Als je voor een normale weegschaal gaat, ben je in veel gevallen (een stuk) goedkoper uit. Mocht je per sé voor een goede weegschaal met lichaamsanalyse willen gaan, moet je simpelweg in de buidel tasten. Maar, dat is het volgens ons absoluut waard!
 • Een weegschaal met lichaamsanalyse kan confronterend zijn. Maak je gebruik van een weegschaal met lichaamsanalyse? Dan kunnen de uitkomsten ook confronterend zijn. Je ziet bijvoorbeeld duidelijk wat het verloop van je lichaamsgewicht of vetpercentage is. Als dit niet even rooskleurig is, kan dit bijvoorbeeld ten koste van je zelfbeeld gaan.

Heb je de beste weegschaal met lichaamsanalyse nog niet gevonden?

In dit artikel heb je met de 5 beste weegschalen met lichaamsanalyse kennisgemaakt. Spreken deze 5 varianten je echter niet volledig aan? Dan wijzen wij je graag op de onderstaande 5 varianten. Mogelijk sluit één van deze varianten een stuk beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste weegschaal met lichaamsanalyse?

Wij zijn groot fan van een weegschaal met lichaamsanalyse. Net zoals dat we groot fan van de beste wifi wekkerradio en beste wake up light zijn. Dit zijn stuk voor stuk voorbeelden van nieuwe, digitale en moderne producten. Producten die veel gemak bieden en daarom de aanschaf waard zijn.

Maar, wat is nou voor jóu de beste weegschaal met lichaamsanalyse? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed naar onderstaande punten kijken.

Lichaamsanalyse metingen

Ten eerste moet je goed naar de lichaamsanalyse metingen kijken. Let hierbij op twee verschillende vragen:

 • Hoeveel lichaamsanalyse metingen voert de weegschaal uit?
 • Om welke lichaamsanalyse metingen gaat het precies?

Idealiter voert een weegschaal met lichaamsanalyse veel lichaamsanalyse metingen uit. Maar, dit moet je vooral op het gewenste gebruik afstemmen.

Smart functie

Ten tweede moet je even goed naar de smart functie kijken. In een ideale wereld is een lichaamsanalyse weegschaal van een smart functie voorzien. Dit is echter niet altijd het geval. Tóch raden wij je aan om altijd voor een slimme weegschaal met lichaamsanalyse metingen te gaan. Dit is simpelweg nodig om alle metingen op je smartphone af te kunnen lezen.

Nauwkeurigheid

Ten derde moet je even goed naar de nauwkeurigheid kijken. Idealiter is de nauwkeurigheid maximaal 0,1 kilogram. Dit is bij een weegschaal met lichaamsanalyse in ieder geval wel zo. Met een dergelijke nauwkeurigheid kun je blind vertrouwen op de uitkomsten van de lichaamsanalyse metingen.

Geheugenfunctie

Ten vierde raden wij je even aan om naar de geheugenfunctie te kijken. Beschikt de weegschaal met lichaamsanalyse überhaupt over zo’n functie? Zo ja, met hoeveel personen kun je dan van de weegschaal gebruik maken? Dit zijn eigenlijk de twee vragen waar je even goed naar moet kijken. Dit moet je ook goed afstemmen op het door jou gewenste gebruik.

Display

Ten vijfde moet je even goed naar het display kijken. Hoe groot is het display van de weegschaal met lichaamsanalyse? En welke uitkomsten van welke metingen kun je op dit display aflezen? Bij een goede weegschaal met lichaamsanalyse gaat het om meer dan alleen de meting van je gewicht. Dat vinden wij toch wel heel handig.

Algemene samenstelling

Als één na laatste punt wijzen wij je op de algehele samenstelling. Hoe ziet de weegschaal er bijvoorbeeld uit? Hoe groot is de weegschaal? Over welke extra’s beschikt de weegschaal? Wat is het maximaal belastbare gewicht? En werkt de weegschaal op batterijen of oplaadbare batterijen? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je nog even met een schuin oog naar kunt kijken.

Prijs + kwaliteit

Tot slot wijzen wij je op zowel de prijs als op de kwaliteit. Hierover adviseren wij je het volgende:

 • Investeer in de beste weegschaal met lichaamsanalyse. Voor een goede weegschaal met lichaamsanalyse moet je nu eenmaal meer geld uitgeven dan aan een ‘normale’ weegschaal. Wij raden je vooral aan om dit te doen.
 • Ga voor één van bovenstaande weegschalen. De bovenstaande lichaamsanalyse weegschalen zijn van een top kwaliteit én worden goed beoordeeld door de huidige gebruikers. Mede daarom hebben wij juist deze weegschalen in onze top 10 opgenomen.

Veelgestelde vragen over weegschalen met lichaamsanalyse

Hoe hebben wij de top 10 weegschaal met lichaamsanalyse geselecteerd?

Dit hebben wij door ons eigen onderzoek kunnen doen. Bij dit onderzoek hebben wij tientallen weegschalen met lichaamsanalyse kritisch bekeken en gekeurd. Op basis hiervan hebben wij uiteindelijk de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Al deze varianten kun je met een gerust hart kopen, mede doordat ze een prima prijs-kwaliteitsverhouding hebben.

Is deze weegschaal met lichaamsanalyse test eerlijk uitgevoerd?

Ja, ons doel is simpelweg om jou eerlijk te informeren. Dat krijgen we voor elkaar door zélf alle weegschalen met lichaamsanalyse te keuren. Ook krijgen we dit voor elkaar door 100% onafhankelijk te werken. Alle adviezen die wij je geven, kun je hierdoor voor waarheid aannemen.

Waarom hebben wij deze weegschaal met lichaamsanalyse test uitgevoerd?

Dit hebben wij gedaan om jou van het beste advies te kunnen voorzien. Online vind je vergelijkbare artikelen, maar de adviezen daarin zijn niet altijd eerlijk en onafhankelijk te noemen. Al met al informeren wij je eerlijk, uitgebreid en volledig onafhankelijk!

Wat meet een weegschaal met lichaamsanalyse naast gewicht?

Een weegschaal met lichaamsanalyse meet naast je gewicht ook andere gezondheidsindicatoren zoals vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, botmassa, en soms visceraal vet en basaal metabolisme.

Hoe nauwkeurig zijn de lichaamsanalysemetingen van deze weegschalen?

Hoewel weegschalen met lichaamsanalyse nuttig zijn voor het volgen van trends en veranderingen over tijd, kunnen ze variëren in nauwkeurigheid. Ze zijn bedoeld als richtlijn en niet als vervanging voor professionele medische beoordeling.