Beste wekker om wakker te worden van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Wat is het hoofddoel van een wekker? Juist: op het juiste moment wakker worden. Als we naar de moderne wekkers kijken, zien we echter dat de wekkers tal van extra functies toebedeeld hebben. Ideaal, aangezien ze hierdoor nóg meer mogelijkheden hebben om jou wakker te maken. Ben je zelf op zoek naar een wekker voor mensen die niet wakker worden? Kies dan voor de beste wekker om wakker te worden. Wát de beste koop is, vertellen wij je graag in dit artikel!

Onze 5 beste wekkers om wakker te worden van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste wekkers om wakker te worden bij de goedkoopste aanbieder:


1. Philips HF3519/01

Weet je van jezelf dat je moeite hebt om op te staan? Ben je daarom op zoek naar een wekker voor mensen die niet wakker worden? Dan raden wij je van harte de Philips HF3519/01 aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste koop is.

Dat heeft onder meer het de samenstelling van deze wekker te maken. Normaal gesproken zou een wekker één doel moeten hebben: jou op het juiste moment moeten wekken. Als je echter moeite hebt om op te staan, heb je daar niet voldoende aan. In dat geval zit je goed met deze wekker om wakker te worden.

Dit is namelijk niet zomaar een wekker, maar een zogeheten wake up light. Deze wekker simuleert het zonlicht waarmee je hersenen als het ware gemanipuleerd worden. Je hersenen denken dat het al laat op de dag is, waardoor je sneller en beter wakker wordt.

Met de Philips HF3519/01 is het ook nog geweldig rustig wakker worden. Met deze wekker is rustig wakker worden een koud kunstje, mede doordat je niks hoeft te doen. Stel je wekker op de gewenste tijd in en laat de rest van het werk aan deze wake up light over.

Een groot voordeel is de dubbelfunctie van de Philips HF3519/01. Deze wekker om wakker te worden maakt dus gebruik van simulatie van het zonlicht, maar óók van alarmgeluid. En daarvoor heb je de keuze uit maar liefst 5 natuurlijke wekgeluiden. Ook door deze wekgeluiden sta je nog lekkerder, fijner en rustiger op.

Verder is het goed om het volgende te weten: de werking van de Philips HF3519/01 is klinisch bewezen. Dit betekent dat je er 100% zeker van kunt zijn dat deze wekker doet wat ‘ie moet doen. Ook betekent dit dat je er 100% zeker van kunt zijn dat je géén kat in de zak koopt. Integendeel zelfs; dit is een wekker met een bewezen functie.

Hoe wil jij graag opstaan? Met de Philips HF3519/01 heb je hier onwijs veel mogelijkheden voor. Je kunt dus uit de 5 natuurlijke wekgeluiden kiezen, maar je kunt ook naar je favoriete FM radiozender kiezen. Philips heeft deze wekker om wakker te worden namelijk van een FM ontvanger voorzien.

De Philips HF3519/01 is ook nog van een paar handige extra’s voorzien. Mogelijk zou je het niet verwachten, maar hij beschikt bijvoorbeeld over een snooze functie. Raak hiervoor – op een willekeurige plek – de Philips HF3519/01 aan. Daarmee activeer je de snooze functie; na 9 minuten gaat de wekker nogmaals. Ideaal als je moeite hebt om in éen keer wakker te worden.

Het zelfdimmende display is ook een groot voordeel. Dit display past zich automatisch aan de lichtintensiteit van/in je slaapkamer aan, waardoor het display nooit te fel schijnt. Je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je wakker ligt van/door dit display.

Met de Philips HF3519/01 sta je hoe dan ook op een fijne manier op. Dit is de beste wekker om wakker te worden, de beste wekker om rustig wakker te worden en de beste wekker voor mensen die niet wakker worden. Door de combinatie van het zonlicht en het alarmgeluid word je hoe dan ook wakker.

Moet je bij deze wekker om wakker te worden ook nog met nadelen rekening houden? Ja, met één belangrijk nadeel: het prijskaartje. Voor de Philips HF3519/01 betaal je namelijk een bedrag van ruim €120. Het is hiermee één van de duurste wekkers van 2024. Maar goed, het is volgens ons dus wel (met grote afstand) de beste koop van 2024!

2. Sony XDR-C1DBP

Weet je van jezelf dat je moeite hebt om op te staan? Dan is het niet verstandig om voor een simpele wekker te kiezen. Dat kun je wel doen, maar daarbij ontbreekt het toch wel aan extra functies. Daar is bij de Sony XDR-C1DBP gelukkig géén sprake van. Mede door de vele extra functies vinden wij dit de tweede beste wakker om wekker te worden.

Dit is een zogeheten wekkerradio DAB+. Je staat hierdoor met je favoriete radiozender op, waardoor je waarschijnlijk een stuk sneller wakker wordt. Als je de stem van je favoriete radio Dj hoort, is het waarschijnlijk al snel goed. Door de DAB+ ontvanger geniet je ook nog van geweldig en kraakhelder geluid.

Voor het wekken biedt de Sony XDR-C1DBP bovendien een paar extra’s aan:

 • Snooze functie. Vind je het lastig om in één keer wakker te worden en tijdig je bed uit te stappen? Dan komt de snooze functie maar al te goed van pas. Met deze functie laat je de wekker een paar minuten later nogmaals gaan, waardoor je nog een paar minuutjes langer kunt slapen.
 • Vijf voorkeurszenders. Wil je hoe dan ook met je favoriete radiozender opstaan? Dan komt de geheugenfunctie van de Sony XDR-C1DBP goed van pas. In het geheugen kun je namelijk je vijf voorkeurszenders opslaan.
 • Dubbel alarm. Moet jij bijvoorbeeld om 06:00 uur opstaan en je partner om 07:00? Dan is het bij de Sony XDR-C1DBP fijn dat je twee verschillende wekkers kunt zetten. Met één wekker geniet je zodoende van twee verschillende wektijden.

Een ander groot voordeel van de Sony XDR-C1DBP vinden wij het design. Kijk je naar deze wekker? Dan word je eigenlijk al direct blij. In combinatie met de verschillende wekmogelijkheden zorgt dit voor een gerustgesteld gevoel bij je.

Je weet bovendien zeker dat de Sony XDR-C1DBP je wekt. Dit is een wekker op netstroom, maar hij beschikt ook over batterijen als back up. Mocht er sprake van stroomstoring zijn, doet ‘ie dus alsnog zijn werk. Juist door deze dubbele aandrijving hoef je je nog minder zorgen te maken. Een ideale wekker dus voor mensen die niet wakker worden.

Kijk je naar deze wekker? Dan zie je direct wat de actuele tijd is. Het merk Sony heeft namelijk voor een groot display gekozen. Doordat de cijfers ook lekker groot zijn, lees je zonder enig probleem de actuele tijd af. Onder de actuele tijd staat ook nog de dag en de datum. Alle relevante informatie zie je ’s ochtends dus in één oogopslag.

De bediening van de Sony XDR-C1DBP is ook vrij eenvoudig. Met een paar knoppen aan de bovenzijde stel je deze wekker om wakker te worden geheel naar wens in. Nadat je dat gedaan hebt, kun je met een gerust hart in slaap vallen. Deze wekker om wakker te worden doet immers precies wat ‘ie moet doen: jou op het juiste moment op een aangename manier wekken.

Graag willen we nog één voordeel van deze Sony wekker besproken: de oplaadfunctie. Aan de zijkant heeft Sony namelijk een USB poort aangebracht. Je kunt een smartphone of tablet op deze USB poort aansluiten, waardoor het mobiele apparaat ’s nachts opgeladen wordt. Erg handig, aangezien je hier dus nog maar één stopcontact voor nodig hebt.

Spreekt deze wekker om wakker te worden je aan? Dan moet je wel even goed naar het prijskaartje kijken. Voor de Sony XDR-C1DBP betaal je namelijk een bedrag van ruim €90. Het is hiermee één van de duurdere wekkers van 2024. Maar, wij zijn wel van mening dat dit één van de rustig wakker worden wekkers is!

3. Philips HF3531/01

Wil je graag de beste rustig wakker worden wekker aanschaffen? Of ben je juist op zoek naar de beste wekker voor mensen die niet wakker worden? In deze beide gevallen wijzen wij je ook graag op de Philips HF3531/01. Dit vinden wij namelijk de derde beste variant.

Met de Philips HF3531/01 haal je eveneens een unieke wekker in huis. Net zoals de eerder besproken Philips wekker is dit een zogeheten wake up light. De wekker simuleert het zonlicht, waardoor je op een zeer aangename manier opstaat. Je wordt rustig wakker, je wordt geleidelijk wakker en je start je dag simpelweg heel goed.

Voor een energiek begin van de dag heb je de Philips HF3531/01 nodig. Dat is te danken aan de zonsimulatie, maar ook aan de natuurlijke wekgeluiden. De opkomst van de zon gaat namelijk gepaard met een aangenaam natuurlijk wekgeluid. Hierbij heb je uit maar liefst 7 wekgeluiden de keuze; je staat hierdoor echt altijd op de gewenste manier op.

Hecht je niet al te veel waarde aan de natuurlijke wekgeluiden? Vind je het zelf een stuk fijner om met je favoriete radiozender wakker te worden? Dan komt de FM Functie van de Philips HF3531/01 goed van pas. Dankzij deze FM functie geniet je elke ochtend weer van je favoriete muziek op je favoriete radiozender.

Met deze Philips wake up light is het heerlijk rustig wakker worden. Dat komt ook door de volgende functies en extra’s:

 • Snooze functie. Met de snooze functie sta je nog meer geleidelijk op. Gaat de wekker, maar wil je nog niet je bed uit? Druk dan op de wekker en blijf nog een paar minuten liggen. Door de snooze functie gaat namelijk over een paar minuten nogmaals de wekker.
 • Meervoudig alarm. De Philips HF3531/01 is ook nog van een meervoudig alarm voorzien. Dit houdt in dat je twee wekkers op verschillende tijden kunt zetten. Ideaal voor jou én je partner. Overigens bepaal je bij beide wekkers met welk geluid je wakker wilt worden.
 • Smartphone opladen. De Philips HF3531/01 is ook nog van een USB poort voorzien. Dat vinden wij toch wel opmerkelijk, aangezien we dit bij vrij weinig andere wake up lights ooit opgemerkt hebben. Door deze extra functie heb je naast je bed eigenlijk nog maar één stopcontact nodig.

Het design van deze wekker om wakker te worden is overigens subliem. De wekker ziet er als een soort van zon uit. Kijk je ’s ochtends naar de wekker en naar het licht dat deze wekker afgeeft? Dan word je eigenlijk direct blij wakker. En heb je moeite om wakker te worden? Door de combinatie van de natuurlijke wekgeluiden en het zonlicht sta je heerlijk op!

De werking van de Philips HF3531/01 is klinisch bewezen. Ook dit is een groot voordeel, aangezien hier bij sommige wake up lights geen sprake van is. Met de Philips HF3531/01 doe je zodoende een meer dan prima aankoop. Jammer genoeg moet je wel diep in de buidel tasten. Voor deze wekker om wakker te worden betaal je namelijk €150.

Met deze prijs is dit de duurste wekker om wakker te worden. Maar, het is wel een wekker waarmee je echt rustig wakker wordt. Hij biedt bovendien veel unieke extra’s, ziet er geweldig uit en is van de gekende Philips kwaliteit. In combinatie met de eenvoudige bediening zorgt dit voor een erg interessant geheel. Wij zijn fan in ieder geval!

4. Sony ICF-C1PJ

Wat is de beste wekker om wakker te worden? In dit artikel heb je vooralsnog met drie wekkers kennis kunnen maken. Het gaat hierbij om 2 wake up lights en om 1 wekkerradio DAB+. Is dit beide echter niet waar je naar op zoek bent? Dan wijzen wij je graag op de Sony ICF-C1PJ.

Dit is ook een wekkerradio. Hij lijkt zelfs veel op bovenstaande wekkerradio van Sony, maar hij werkt een stuk eenvoudiger. Dit komt vooral doordat ‘ie over net iets minder functies beschikt. Dit komt mogelijk de gebruiksmogelijkheden niet ten goede, maar het gemak wel. Wil je een wekker om rustig te wakker worden? Dan is dit één van de beste wekkers voor je.

Dit is onder meer aan de FM ontvanger te danken. Daar waar de andere Sony wekkerradio over een DAB+ ontvanger beschikt, is dat bij de Sony ICF-C1PJ niet het geval. Met dank aan de FM ontvanger geniet je elke ochtend van je favoriete radiozender. Daarbij geniet je ook nog van geweldig geluid. Deze wekker is namelijk van meer dan goede luidsprekers voorzien.

Sta je liever niet met een radiozender op? Dat hoeft ook niet. Bij de Sony ICF-C1PJ kun je namelijk ook voor natuurlijke wekgeluiden kiezen. Met deze wekgeluiden sta je nog rustiger en aangenamer op. Bovendien heb je uit meerdere natuurgeluiden de keuze. Je stelt de wekker hiermee moeiteloos geheel naar je wens in.

Wat wij ook echt subliem vinden, is de projectie. Dit is wat ons betreft een geweldige wekker met projectie, aangezien je de projectiehoek makkelijk zelf in kunt stellen. Wil je de tijd op de muur geprojecteerd hebben? Dat is mogelijk. Wil je de tijd op het plafond geprojecteerd hebben? Ook dat is mogelijk. Door deze projectie lees je hoe dan ook erg eenvoudig de actuele tijd af!

Wil je de Sony ICF-C1PJ naar wens instellen? Dan maak je hiervoor gebruik van de knoppen aan de bovenzijde. Deze knoppen zorgen voor een eenvoudige bediening en daarmee voor veel gebruiksgemak. Dat blijkt ook al uit de installatie. Voor de installatie hoef je deze wekker alleen maar in het stopcontact te steken. Selecteer de gewenste tijdzone en de Sony ICF-C1PJ doet de rest van het werk.

Met de Sony ICF-C1PJ is het ook nog heerlijk in slaap vallen. Dat is vooral te danken aan de sleeptimer van deze wekker om wakker te worden. Je zet hierbij de radio aan voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld 15 minuten. Tijdens deze periode geniet je van de muziek en kom je heerlijk tot rust. Na deze 15 minuten schakelt de wekker de muziek automatisch uit. Grote kans dat je op dat moment al heerlijk ligt te slapen!

Wil je tijdens het slapen ook nog je smartphone opladen? Met de Sony ICF-C1PJ is dit ook mogelijk. Sony heeft deze wekker om wakker te worden namelijk van een USB poort voorzien. Sluit je smartphone hier op aan en je hebt helemaal geen omkijken meer naar het opladen van je smartphone.

Goed om te weten: de Sony ICF-C1PJ is geen super grote wekker. Je zet ‘m hierdoor vrij eenvoudig op je nachtkastje. Wat wij ook een groot voordeel vinden, is het prachtige display. Op dit display lees je de actuele tijd af, maar ook de twee verschillende wektijden. Je kunt hiermee voor het slapen gaan even checken of je de wekker goed ingesteld hebt.

Al met al zijn wij erg te spreken over de Sony ICF-C1PJ. Dat wordt nog verder versterkt door het prijskaartje. Voor de meeste wekkers om rustig te wakker worden, betaal je een hoop geld. Daar is bij deze wekker minder sprake van; je betaal hier ongeveer €77 voor.

5. Lenco CR-620WH

€62,91
€67,95
Op voorraad
Bol.com
€74,99
Op voorraad
Blokker.nl

Welke eisen stel jij aan je nieuwe wekker om wakker te worden? Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan het design van de wekker? Of heb je het liefste een vrij unieke wekker om mee wakker te worden? Indien dit inderdaad zaken zijn waar je veel waarde aan hecht, wijzen wij je graag op de Lenco CR-620WH. Wij vinden dit één van de beste wekkers om mee wakker te worden.

Dit is onder meer aan het unieke kleurendisplay te danken. Zoals je op de foto kunt zien, is dit eigenlijk een combinatie van een digitale- en analoge wekker. Het scherm is namelijk volledig digitaal maar je ziet wel een analoge klok. Overigens is dit iets dat je naar wens aan kunt passen.

Het display is geheel dimbaar. Stem de helderheid af op je slaapkamer en creëer daarmee de optimale slaapomgeving voor jezelf. Met de Lenco CR-620WH is het hierdoor heerlijk wakker worden. En het design van deze wekkerradio is uiteraard ook subliem te noemen. Je kunt ‘m overigens in vier kleuren kopen.

Wat wij helemaal geweldig vinden, zijn de vele wekmogelijkheden. Wil je graag met je favoriete radiomuziek opstaan? Maak dan gebruik van de DAB+ ontvanger. Door deze ontvanger geniet je van kraakvrij en helder geluid. Je geniet hiermee optimaal van je favoriete radiomuziek. Dat klinkt nog eens als een goed begin van je dag, niet waar?

Wil je liever niet met muziek opstaan? Dan kun je ook voor het normale geluid kiezen. Dat is ideaal voor mensen die niet wakker kunnen worden. Je kunt dit alarmgeluid vrij hoog instellen, waardoor je echt wel wakker wordt. Zelfs als je hier normaal gesproken de nodige moeite mee hebt.

Uiteraard is deze wekker ook van een snooze functie voorzien. Als je nog een paar minuten langer wilt blijven liggen, hoef je alleen maar de snooze knop in te drukken. De wekker gaat over een paar minuten nogmaals; dit maakt deze wekker geschikt voor mensen die normaal gesproken moeite hebben om op te staan.

Heb je moeite om in slaap te vallen? Dan komt de slaaptimer goed van pas. Stel een bepaalde periode in en geniet van je favoriete muziek. Als deze periode verstreken is, stopt de wekker met het afspelen van de muziek. Op dat moment lig je mogelijk al te slapen of ben je volledig tot rust gekomen. Met de Lenco CR-620WH val je al met al heerlijk in slaap.

Deze wekker om wakker te worden is ook van een dubbele alarmfunctie voorzien. Je stelt hiermee twee verschillende wektijden in, waardoor jij én je partner op het juiste moment wakker worden. Per wektijd kun je overigens zelf instellen hoe je gewekt wilt worden. Ook dat is een groot voordeel.

Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over de Lenco CR-620WH. Dit is te danken aan de vele wekmogelijkheden, het unieke design en de algehele kwaliteit. Dat je voor deze wekker om wakker te worden slechts €74,99 hoeft te betalen, maakt het plaatje voor ons compleet. Absoluut een aanrader deze Lenco wekker!

Ons onderzoek naar de beste wekker om wakker te worden

 • Meer dan 40 wekkers om wakker te worden bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 4 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is eenwekker om wakker te worden precies?

Een wekker om wakker te worden is een wekker waarmee je op een rustige manier wakker wordt. Dat geldt niet voor alle wekkers.

Kies je voor een normale wekker met het normale alarmgeluid? Dan word je alles behalve rustig wakker. Juist doordat dit geluid zo fel en scherp is, sta je eigenlijk direct op spanning als je wakker wordt. Daar is bij een wekker om wakker te worden geen sprake van. Je staat met zo’n wekker juist op een geleidelijke en rustige manier op.

Kun je een wekker om wakker te worden vergelijken met andere wekkers? Nou, in veel gevallen is zo’n wekker een DAB+ wekkerradio of een wake up light. Ook kun je voor een normale wekkerradio of een digitale wekker kiezen. Dit zijn in de basis wekkers die nét iets meer extra’s en functies bieden. Juist daardoor ben je in staat om op een rustige manier wakker te worden.

Voor wie is een wekker om wakker te worden geschikt?

Iedereen moet uiteraard ’s ochtends opstaan. Veel mensen moeten dit op een bepaald tijdstip, waarvoor zij maar al te graag een goede wekker gebruiken. Kies je bewust voor een geschikte wekker om wakker te worden? Dan herken je je mogelijk in één van de volgende situaties:

 • Je hebt moeite om ’s ochtends wakker te worden. Weet je van jezelf dat je moeite hebt om in de ochtend wakker te worden? Dan is de aanschaf van een wekker om wakker te worden zeker aan te raden. Zo’n wekker wekt je niet met het normale alarmgeluid, maar bijvoorbeeld met de simulatie van het zonlicht in combinatie met natuurgeluiden. Dat werkt over het algemeen veel beter voor mensen die moeite hebben om ’s ochtends wakker te worden.
 • Je hebt moeite om rustig wakker te worden. Je kunt ook bewust kiezen voor een wekker voor mensen die niet wakker worden. Of voor een rustig wakker worden wekker. In deze beide gevallen zit je goed met een wekker om wakker te worden. Indien je moeite hebt om rustig wakker te worden, heb je niks aan een normale weker met het harde alarmgeluid. Nee, ook in dit geval heb je bijvoorbeeld natuurgeluiden en de simulatie van het zonlicht nodig.
Philips HF3519 01
De Philips HF3519 01 is de beste wekker om wakker te worden

Verschillende soorten wekkers om wakker te worden

Wil je graag een goede wekker om wakker te worden aanschaffen? Dan is het belangrijk om een keuze tussen de verschillende soorten wekkers te maken.

In de basis is dit een keuze tussen een wekkerradio of een wake up light. Met een wake up light simuleer je de zonsopgang, terwijl je met een wekkerradio van talloze wekmogelijkheden geniet. Het is aan jou om tot de juiste keuze te maken.

Hiervoor wijzen wij je ook graag op andere soorten wekkers. Maak je je bijvoorbeeld zorgen over een mogelijke stroomstoring? Kies dan voor de beste wekker op batterijen. Wil je met je smartphone muziek streamen naar je wekker? Kies dan voor de beste wifi wekkerradio. Of wil je dat de tijd altijd feilloos en nauwkeurig is? Kies dan voor de beste radiogestuurde wekker.

Wat zijn de voordelen van de beste wekker om wakker te worden?

Met elke wekker ben je in staat om wakker te worden. Dat is immers het hoofddoel van een wekker. Maar, niet elke wekker slaagt hier even goed in. Vandaar dat wij je aanraden om voor eenwekker om wakker te worden kiezen. Met zo’n wekker geniet je van een paar fijne voordelen:

 • Je staat rustig en geleidelijk op. De huidige maatschappij is nogal druk en gestresst. Op het moment dat je wakker wordt, ervaar je dit mogelijk al direct. Dit is echter niet het geval als je kiest voor een wekker om wakker te worden. Met zo’n wekker sta je juist rustig en geleidelijk op. Dit is vele malen beter voor je gezondheid én je start elke dag goed op.
 • De wekker beschikt over veel wekmogelijkheden. Kies je voor een wekker om wakker te worden? Dan geniet je ook nog eens van meerdere wekmogelijkheden. Zo kun je voor een radiozender kiezen, maar ook voor natuurlijke geluiden.
 • De wekker beschikt over veel extra’s. Als je voor een wekker om wakker te worden kiest, geniet je ook nog van veel extra’s. Zo beschikken deze wekkers veelal over een dubbele alarmfunctie en vergelijkbare functies. Dit komt zowel het gebruiksgemak als de manier van opstaan ten goede.
 • De wekker ziet er strak uit. Heb je al naar de bovenstaande 5 wekkers gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat alle wekkers er zo strak uitzien. Dat klopt. Als je voor een wekker om wakker te worden kiest, moet je hier vaak diep voor in de buidel tasten. Dit merk je echter wel aan de wekmogelijkheden, de kwaliteit én het design. De fabrikanten van dergelijke wekkers hechten simpelweg meer/veel waarde aan het design van de wekker.

Wat zijn de nadelen van de beste wekker om wakker te worden?

Is een wekker om wakker te worden nou voor iedereen de beste keuze? Nee, dat is niet het geval. Wij durven te stellen dat zo’n wekker voor sommige mensen iets te veel van het goede is. Dat komt vooral door deze twee nadelen:

 • Zo’n wekker biedt mogelijk te veel functies. Ben je vooral op zoek naar een eenvoudige wekker? Dan heb je niks aan zo’n rustig wakker worden wekker. Juist doordat deze wekkers over veel functies beschikken, kun je heerlijk rustig wakker worden. Hecht je echter geen waarde aan al deze extra functies? Kies dan voor een eenvoudige wekker, zoals een analoge wekker.
 • Zo’n wekker is nogal duur. Wil je een goede wekker om wakker te worden aanschaffen? Dan moet je gewoonweg diep in de buidel tasten. De wekkers die wij in onze top 5 besproken hebben, kosten allemaal veel geld. Het is aan jou om te bepalen of je zo’n bedrag wilt/kunt uitgeven.

Heb je de beste wekker om wakker nog niet gevonden?

Ben je de beste koop voor in je slaapkamer nog niet tegengekomen? Check dan ook de onderstaande 5 wekker nog even. Met deze 5 wekkers complementeren wij onze top 10:

Hoe kies je de beste wekker om wakker te worden?

Ben je van mening dat een normale wekker niks voor jou is? Verslaap je je regelmatig ondanks deze wekker? Of heb je het idee dat je alles behalve rustig wakker wordt? Dan is het inderdaad verstandig om voor een rustig wakker worden wekker te kiezen.

Daarbij is het wel zaak om op een paar aandachtspunten te letten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Soort wekker om wakker te worden

Heb je dit artikel tot zover doorgenomen? Dan heb je al gelezen dat je uit meerdere soorten wekkers om wakker te worden kunt kiezen. Wij raden je aan om vooral een vergelijking tussen een wake up light en wekkerradio te maken. Dat zijn in principe de twee soorten wekkers waarmee je heerlijk én rustig wakker kunt worden.

Naar welk van deze soorten wekkers om wakker te worden gaat je voorkeur uit? Het is belangrijk om hiervoor goed over het gewenste gebruik na te denken. Wat verwacht je precies van je nieuwe wekker om wakker te worden? Over welke functies moet deze wekker beschikken? En welke eisen stel je zoal aan je nieuwe wekker? Dit zijn stuk voor stuk vragen die je voor jezelf moet beantwoorden.

Wekmogelijkheden

Een wekker om wakker te worden biedt de nodige wekmogelijkheden. Het is echter wel zo dat deze wekmogelijkheden per soort wekker verschillend zijn. Je moet daarom per wekker goed kijken naar de verschillende wekmogelijkheden. Ook dit is weer iets dat je volledig op je eigen situatie en wensen af moet stemmen.

Extra functies

Wil je een fijne wekker om wakker te worden aanschaffen? Dan moet je ook goed naar de extra functies kijken. We vallen mogelijk in herhaling, maar ook dit is iets dat je op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Goede voorbeelden van extra functies zijn de dubbele alarmfunctie en oplaadmogelijkheid voor je smartphone. Met dergelijke functies geniet je gewoonweg van nóg meer gemak.

Design

Wij raden je ook aan om even goed naar het design te kijken. Dit komt vooral doordat de verschillende soorten wekkers om wakker te worden allemaal een onderscheidend en uniek design hebben. Bepaal daarom goed voor jezelf waar op dit gebied je voorkeur naar uit gaat.

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op zowel de prijs als de kwaliteit. Zo raden wij je aan om altijd voor een wekker om wakker te worden van een A-merk te kiezen. De merken Sony, Philips en Lemco leveren bijvoorbeeld de gewenste kwaliteit.

Tevens raden wij je aan om te durven investeren in de beste koop. Ben bereid om net iets meer geld uit te geven, zodat je voor de allerbeste wekker kunt kiezen. Daar heb je op zowel de korte- als op de lange termijn baat bij!


Veelgestelde vragen over wekkers om wakker te worden

Hoe hebben wij de top 10 wekkers om wakker te worden geselecteerd?

Deze test hebben we vanuit het oogpunt van een potentiële koper uitgevoerd. We hebben gekeken naar alle mogelijkheden van de wekker, evenals naar de instelmogelijkheden. Hierbij hebben we ons uiteraard verdiept in de zaken waar een wekker absoluut over moet beschikken. De 10 wekkers uit onze test zijn hoe dan ook in staat om je goed wakker te worden. Dat blijkt ook uit de positieve beoordelingen van andere kopers.

Is deze wekker om wakker te worden test eerlijk uitgevoerd?

Wij hebben deze wekker om wakker worden test 100% eerlijk uitgevoerd. Dit blijkt onder meer uit het feit dat wij de test volledig zelf uitgevoerd hebben. Wij hebben ons hierbij door niemand laten leiden of beïnvloeden. Tevens werken wij 100% onafhankelijk. Doordat wij niet met merken samenwerken, bepalen wij volledig zelf hoe wij onze top 10 samenstellen.

Waarom hebben wij deze wekker om wakker te worden test uitgevoerd?

Dit hebben we met een duidelijk doel voor ogen gedaan: jou zo goed mogelijk informeren. De adviezen die wij geven, zijn daarom ook 100% onafhankelijk. Een eerlijk en goed advies over de wekker om wakker te worden vind je alleen op Slaapkamergids.nl!

Hoe stel ik de wekker in om wakker te worden?

Open de wekker-app of gebruik de fysieke knoppen op de wekker, zoek naar de instellingen of alarm optie, en volg de instructies om de tijd in te stellen waarop je gewekt wilt worden.