Beste wekker voor slechthorenden van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Uit onderzoek blijkt dat er in ons land zo’n 1,5 miljoen mensen slechthorend zijn. Dit varieert van een klein gehoorprobleem tot doofheid. Voor al deze mensen is het in ieder geval lastig om gewekt te worden; zij horen immers het alarmgeluid van de wekker niet. Gelukkig is er een oplossing: de beste wekker voor slechthorenden. Zo’n wekker maakt niet alleen een alarmgeluid, maar trilt ook nog. Hierdoor worden slechthorenden alsnog gewekt. Is dit precies het soort wekker waar je naar op zoek bent? Neem dan direct onderstaande reviews van de beste wekkers voor slechthorenden door!

Onze top 5 beste wekkers voor slechthorenden van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste wekkers voor slechthorenden bij de goedkoopste aanbieder:


1. Bellman Vibio Bluetooth bed shaker

De Bellman Vibio Bluetooth bed shaker is de beste koop van 2024. Dit is niet zozeer een wekker, maar is een trilkussen. Dit trilkussen kun je via een app op je smartphone bedienen. Stel bijvoorbeeld de wektijd op 07:00 in en het apparaat begint om 07:00 hard te trillen.

De kans is héél groot dat je hierdoor gewoon op tijd wakker wordt. Je kunt hierbij ook nog eens de intensiteit van het trillen aanpassen. Heb je moeite om ’s ochtends op te staan of wakker op te worden? Kies dan voor een hoger trillingsvermogen.

Als slechthorende hoef je je in ieder geval nooit meer te verslapen. Met alle dank aan deze wekker voor slechthorenden. Wij zijn erg te spreken over het trillingsvermogen, maar ook over de bediening. Je kunt deze wekker namelijk volledig via je smartphone bedienen. Dit maakt het des te eenvoudiger om van deze wekker gebruik te maken.

De werking van de Bellman Vibio Bluetooth bed shaker is bijzonder betrouwbaar te noemen. Dit komt onder meer doordat ‘ie van de bluetooth 5 technologie gebruik maakt. Dit is een vrij technisch/complex verhaal, maar deze technologie brengt de gewenste betrouwbaarheid van de communicatie met zich mee.

Als slechthorende hoor je mogelijk ook niet de inkomende oproepen op je smartphone. Ook daarvoor biedt de Bellman Vibio Bluetooth bed shaker uitkomst. Als je deze wekker aan je smartphone hebt gekoppeld, trilt ‘ie namelijk ook bij een inkomende oproep. Je hoeft hierdoor nooit meer een oproep te missen.

Wil je liever geen gebruik van je smartphone maken? Geen probleem. Je kunt de Bellman Vibio Bluetooth bed shaker ook zonder tussenkomst van smartphone gebruiken. Ook dat is één van de redenen waarom dit volgens ons de beste koop is.

Is deze wekker dan alleen voor slechthorenden geschikt? Nee, dat is niet het geval. Wij vinden dit ook de meest geschikte wekker voor diepe slapers. Diepe slapers horen ongetwijfeld niet het alarmgeluid van hun wekker, maar worden wél wakker van het hoge trillingsvermogen van de Bellman Vibio Bluetooth bed shaker.

Met dit apparaat haal je dus de beste koop in huis. Dat deze trilwekker voor doven zoveel te bieden heeft, blijkt jammer genoeg wel uit het prijskaartje. Voor de Bellman Vibio Bluetooth bed shaker betaal je namelijk een bedrag van €92. Het is hiermee een vrij dure trilwekker voor slechthorenden.

Maar goed, het is dus wel de beste trilwekker voor slechthorenden. Je stelt deze wekker makkelijk naar wens in, waarbij je dus ook nog uit meerdere trilstanden kunt kiezen. Ons advies is om vooral de verschillende trilstanden even goed uit te proberen. Voldoet één stand niet aan je wens? Dan probeer je de volgende stand uit. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van dit beste trilkussen voor doven.

Goed om te weten: je kunt dit trilkussen voor doven op veel plekken neerleggen. Je kunt ‘m prima onder je kussen neerleggen, maar je kunt ‘m ook op bijvoorbeeld je nachtkastje neerleggen. Door het hoge trillingsvermogen word je direct wakker van de Bellman Vibio Bluetooth bed shaker. Beloofd!

2. Geemarc Wake & Shake Vintage

Ben je op zoek naar een wekker voor slechthorenden? Overweeg dan vooral de Geemarc Wake & Shake Vintage. Deze slechthorenden wekker met trilschijf heeft veel te bieden, is handig in gebruik en is voor veel mensen geschikt.

Dit is volgens ons een geschikte wekker voor slechthorenden. Ook is dit een geschikte wekker voor doven en voor diepe slapers. Ongeacht wat de situatie exact is, kun je met vertrouwen een beroep doen op deze wekker. Deze wekker doet op een eenvoudige en handige manier zijn werk.

Met de Geemarc Wake & Shake Vintage haal je een veelzijdige wekker in huis. Zoals je op de foto kunt zien, bestaat deze wekker daarvoor uit twee onderdelen:

 • Klein klokje. Op dit kleine klokje kun je makkelijk de actuele tijd aflezen. Ook is het op het onderstel van dit kleine klokje mogelijk om de wekker geheel naar wens in te stellen. De instelmogelijkheden zijn vrij divers, waarover later meer in deze review.
 • Trilkussen. De Geemarc Wake & Shake Vintage wordt ook nog met een trilkussen geleverd. Dankzij dit trilkussen ga je niet alleen op het alarmgeluid af, maar ook op het hoge trillingsvermogen. Als dove of slechthorende word je hierdoor elke ochtend op het gewenste moment gewekt.

Goed om te weten: de wekker maakt zelf ook nog een alarmgeluid. Het gaat hierbij om een geluid van maar liefst 80 decibel. Met name als je slechthorend bent, is dit meer dan prima te noemen. Je bent door dit hoge geluidsniveau alsnog in staat om door het alarmgeluid gewekt te worden. Lukt dat alsnog niet? Dan biedt het trilkussen dus alsnog uitkomst. Je hoeft dus niet langer bang te zijn dat je je verslaapt.

De wekker kun je ook nog eens op een geweldige manier instellen. Zo is het mogelijk om tussen 5 verschillende standen te kiezen: Helemaal uit, Flitslicht, Trillen + Flitslicht, Alarmtoon + Flitslicht of Alarmtoon + Trillen+ Flitslicht. Je kunt dus alle kanten op met deze wekker voor slechthorenden.

Verder is het ideaal dat je het alarm helemaal naar wens in kunt stellen. Zo heb je de keuze uit maar liefst 5 alarminstellingen. Verder is het goed om te weten dat je ook het alarmvolume nog naar wens in kunt stellen. Je hoeft ‘m niet altijd op 80 decibel in te stellen. Nee, je hebt de keuze uit 4 alarmvolumes. Ook heb je nog de mogelijkheid om uit meerdere toonregelingen te kiezen.

Blijft het hierbij? Nee, dat is niet het geval. Wij moeten namelijk opmerken dat de Geemarc Wake & Shake Vintage één van de meest uitgebreide wekkers voor slechthorenden is. Dat komt ook nog door de snooze functie. Bij veel wekkers is sprake van een snooze functie van 9 minuten, maar bij deze wekker duurt de snooze functie 4 minuten.

Dit is ook nog eens een wekker op batterijen. Wat we hiermee bedoelen? Nou, je kunt deze wekker gewoon aansluiten op een stopcontact. Mocht er echter sprake van een stroomstoring zijn, bieden de batterijen als back up uitkomst. De batterijen treden in een dergelijke situatie in werking, waardoor je alsnog op het juiste moment gewekt wordt.

Al met al vinden wij dit één van de beste wekkers voor slechthorenden. Dit is aan de vele instelmogelijkheden en diverse wekmogelijkheden te danken, maar ook aan de algehele kwaliteit. Dit is simpelweg een wekker voor slechthorenden waar je écht op kunt bouwen.

Wel moet je even goed naar het prijskaartje kijken. Voor de Geemarc Wake & Shake Vintage betaal je namelijk ruim €70. Het is aan jou om te bepalen wat je van dit prijskaartje vindt. Wij vinden het enigszins aan de prijs, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Dat is dan ook de reden waarom wij deze wekker op plek 2 in onze top 10 gezet hebben.

Waar je ook even goed naar moet kijken, is naar de afmetingen. Deze wekker voor slechthorenden bestaat uit twee onderdelen, waardoor ‘ie relatief veel ruimte in beslag neemt. Deze ruimte moet je dus wel op je nachtkastje hebben. Wij zijn in ieder geval groot fan van deze doven wekker.

3. Bellman Wekker Digitaal Classic

Ben je zoekende naar een geschikte wekker voor doven? Of wil je een goede wekker voor slechthorenden en slechtzienden aanschaffen? In deze beide gevallen wijzen wij je graag op de Bellman Wekker Digitaal Classic. Wij vinden dit één van de beste wekkers voor slechthorenden van 2024.

Deze eretitel heeft deze wekker aan meerdere facetten te danken. Ten eerste zijn wij over de samenstelling erg te spreken. Net zoals bovenstaande variant bestaat deze wekker namelijk uit twee onderdelen:

 • Duidelijke klok. De Bellman Wekker Digitaal Classic beschikt over een duidelijke klok met een groot display. Doordat het display vrij groot is, is de actuele tijd makkelijk af te lezen.
 • Trilkussen. Net zoals bovenstaande variant is dit ook een trilkussen voor slechthorenden. Dankzij dit trilkussen word je niet alleen door het alarmgeluid gewekt, maar ook door het hoge trillingsvermogen. Dankzij de trillingen word je altijd op het juiste moment gewekt.

Met de Bellman Wekker Digitaal Classic haal je simpelweg een geweldige wekker voor slechthorenden in huis. Dit is ook nog te danken aan de verschillende instelmogelijkheden. Je kunt deze wekker geheel naar wens instellen, waardoor je altijd op de gewenste manier wakker gemaakt wordt.  

Ook zijn wij over het display van deze wekker voor slechthorenden erg te spreken. Dit display brengt in de basis 2 belangrijke voordelen met zich mee: het display is lekker groot én het display is verlicht. Doordat het display verlicht is, heb je altijd perfect zicht op de actuele tijd.

Wij vinden dit dus een geschikte wekker voor slechthorenden en slechtzienden. Dit komt niet alleen door het grote display, maar óók door de grote draaiknoppen. Doordat deze knoppen lekker groot uitgevoerd zijn, is het zetten van de wekker een koud kunstje. Zelfs als je dus problemen met je ogen hebt.

Wil je deze wekker voor slechthorenden op je nachtkastje zetten? Dan heb je hier wel enige ruimte voor nodig. Net zoals bij bovenstaande variant gaat het immers om twee onderdelen die je op je nachtkastje neer moet zetten. Daar heb je gewoonweg enige ruimte voor nodig op je nachtkastje of naast je bed.

Spreekt de Bellman Wekker Digitaal Classic je helemaal aan? Graag wijzen wij je wel even op het prijskaartje. Voor deze wekker voor slechthorenden en slechtzienden betaal je namelijk €133. Het is hiermee één van de duurdere wekkers uit deze top 10. Maar goed, het is volgens ons wel één van de beste varianten.

Ons advies: leg het trilkussen onder je kussen. Als je slaapt, lig je altijd met je hoofd op het kussen. Door het hoge trillingsvermogen word je zodoende altijd gewekt, zolang je het trilkussen onder je kussen laat liggen.

4. TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie

Vind je het als slechthorend (of doof) persoon heerlijk om mooie reizen te maken? Tijdens deze reizen krijg je dan ongetwijfeld met de nodige uitdagingen te maken. Eén van deze uitdagingen is terug te vinden in het opstaan.

In een normaal hotel vind je veelal wel een wekker in de hotelkamer terug. Dit is echter een normale wekker met alleen een alarmgeluid. Als slechthorend persoon heb je daar uiteraard niks aan. Gelukkig kun je altijd voor de TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie kiezen.

Wij vinden dit de beste reiswekker voor slechthorenden. Deze wekker is bijzonder compact, waardoor je ‘m moeiteloos overal mee naar toe neemt. Je kunt ‘m door het compacte design makkelijk in bijvoorbeeld je rugtas of broekzak meenemen.

Wij zijn ook over de werking van de TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie erg te spreken. Deze wekker zorgt er namelijk op een dubbele manier voor dat je op tijd wakker wordt:

 • Zeer sterk tril alarm. Zodra je wakker moet worden, begint deze wekker opvallend hard te trillen. Door dit hoge trillingsvermogen word je binnen mum van tijd wakker. Met de TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie hoef je je zodoende nooit meer te verslapen.
 • LED licht alarm. De TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie beschikt ook nog over een ingebouwde LED lamp. Zodra je wakker moet worden, begint dit LED licht te branden. Ook op die manier kun je (sneller) wakker gemaakt worden.

Wil je optimaal profiteren van de trilfunctie van deze wekker voor slechthorenden? Dan adviseert het merk TravelTim om het trilkussen onder je kussen te leggen. Aangezien je daar met je hoofd op ligt, voel je het trillingsvermogen des te beter.

Wat wij ook erg sterk vinden, is het grote display. Op dit display lees je exact de actuele tijd af. Handig als je tijdens je vakantie regelmatig ’s nachts wakker wordt. Je kunt de TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie echter ook overdag als een normale klok gebruiken. Stop ‘m in je broekzak en houd gedurende de dag de tijd netjes bij.

Voor de TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie hoef je bovendien niet al te veel geld uit te geven. Nee, deze wekker voor slechthorenden kost je nog geen €60. Door dit prijskaartje is ‘ie aanzienlijk goedkoper dan veel andere wekkers uit deze top 10.

Overigens biedt de TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie nog meer wekmogelijkheden. We hadden het zelf niet verwacht, maar deze wekker voor slechthorende beschikt ‘gewoon’ over een snooze functie. Deze functie is voor veel mensen onmisbaar, dus verstandig dat TravelTim deze functie ook aan deze wekker toegevoegd heeft.

Het mag duidelijk zijn: wij zijn groot fan van de TravelTim Digitale Reiswekker met trilfunctie. Als je op zoek naar de beste wekker voor slechthorenden voor je reis/reizen bent, is dit de aangewezen variant. Je gaat hier simpelweg veel plezier aan beleven.

5. Sonic Traveller

€53,89
Op voorraad
Bol.com

Heb je interesse om een goede wekker voor slechthorenden aan te schaffen? Of ben je op zoek naar een geschikte wekker voor doven? In deze beide gevallen raden wij je de wekkers uit deze top 10 aan. Alle wekkers die we in deze top 10 bespreken, zijn uitermate geschikt voor slechthorenden en doven. Dat geldt ook voor de Sonic Traveller.

Wij vinden dit één van de beste wekkers voor slechthorenden. Dit is onder meer aan de samenstelling van deze wekker te danken. Net zoals veel andere wekkers voor slechthorenden bestaat deze wekker uit twee delen:

 • Wekker. De wekker van de Sonic Traveller is opvallend groot uitgevoerd. Je kunt hierdoor ’s nachts makkelijk de tijd aflezen. De cijfers zijn overigens in het rood uitgevoerd; uit onderzoeken blijkt dat dit de beste kleur is voor je hersenen. Deze kleur zorgt ervoor dat je hersenen gewoon in de slaapstand blijven.
 • Trilschijf. De Sonic Traveller beschikt ook nog over een trilschijf. Deze schijf kun je onder je kussen neerleggen, waarna ‘ie hard begint te trillen op het moment dat je wakker moet worden. Door het hoge trilvermogen word je ongetwijfeld direct wakker.

Met de Sonic Traveller hoef je je dus nooit meer te verslapen. Dit komt niet alleen door het handige trilkussen, maar ook door het forse alarmgeluid. Deze wekker voor slechthorenden heeft namelijk ook nog een alarmgeluid van 75 decibel. Met name voor slechthorenden is dit ideaal. Doven hebben hier uiteraard niks aan.

Deze wekker voor slechthorenden beschikt over een paar opvallende extra’s. Zo zijn wij uitermate te spreken over de USB poort aan de achterzijde. Door deze USB poort ben je in staat om ’s nachts je telefoon of tablet op te laden. Super handig, aangezien je hierdoor een stopcontact minder nodig hebt.

Het is ook nog een wekker die op batterijen kan werken. Je plugt ‘m uiteraard in het stopcontact, maar aan bijvoorbeeld een stroomstoring kun je niks doen. Indien er sprake van een stroomstoring is, dienen de batterijen als back up. Als slechthorend of doof persoon is dit simpelweg een wekker waar je écht op kunt bouwen.

Wij zijn uitermate te spreken over deze wekker voor slechthorenden. Hij doet zijn werk prima, is handig te bedienen en biedt dus een paar unieke extra’s aan. Dat is ook nog te danken aan de weergave: je kunt de weergave op een 12-uurs of 24-uurs aanduiding instellen. Aan jou de keuze.

Verder is het ideaal dat deze wekker over een snooze functie beschikt. Wat zo ideaal aan deze functie is, is dat je de duur van de snooze functie zelf in kunt stellen. Je kunt hierbij kiezen voor een periode van 1 tot 9 minuten. Zelfs het snoozen maak je met deze wekker voor slechthorenden dus uitermate fijn voor jezelf.

Spreekt deze interessante wekker voor slechthorenden je aan? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd waar je hier precies voor moet betalen. Nou, ook op dit gebied hebben we goed nieuws voor je. Voor de Sonic Traveller betaal je namelijk slechts €51. Uiteraard is dit alsnog veel geld, maar deze wekker is hiermee goedkoper dan de meeste andere wekkers uit deze top 10. Wat wil je nog meer?

Ons onderzoek naar de beste wekker voor slechthorenden

 • Meer dan 20 wekkers voor slechthorenden bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een wekker voor slechthorenden precies?

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met de beste wekker voor slechthorenden. Deze wekkers voldoen allemaal aan onze verwachtingen én zijn uitermate geschikt voor slechthorenden en doven.

Maar, wat is nou precies een wekker voor slechthorenden? En wat zijn precies de unieke kenmerken van zo’n wekker? Dit zijn in principe de belangrijkste kenmerken van een goede wekker voor slechthorenden:

 • Trilfunctie: Een van de meest opvallende kenmerken van deze wekkers is de trilfunctie. Ze zijn uitgerust met een vibratiemechanisme dat het bed of het kussen van de gebruiker laat trillen om hen wakker te maken.
 • Flitslicht of lichtsignalen: Sommige slechthorende wekkers hebben ingebouwde flitslichten of lichtsignalen die knipperen om de gebruiker te waarschuwen. Dit is vooral handig voor mensen met gehoor- en zichtproblemen.
 • Extra luid geluidsalarm: Hoewel het hoofddoel van deze wekkers visuele of trillende signalen is, hebben sommige modellen ook een luid geluidsalarm dat kan worden ingeschakeld voor extra waarschuwing.
 • Bedshaker: Naast de trilfunctie kunnen sommige wekkers voor slechthorenden worden geleverd met een bedshaker, een apparaat dat onder het kussen wordt geplaatst en trilt om de gebruiker wakker te maken.
 • Instelbare tril- en lichtpatronen: Geavanceerdere modellen kunnen instelbare tril- en lichtpatronen hebben, zodat gebruikers de intensiteit en duur van de signalen kunnen aanpassen aan hun voorkeuren.
 • Wekker met bedlampje: Sommige wekkers voor slechthorenden hebben een ingebouwd bedlampje dat geleidelijk lichter wordt om de gebruiker zachtjes wakker te maken.

Wat hierbij vooral opvalt, is de trilfunctie. Het is daarom niet voor niets dat een dergelijke wekker ook vaak omschreven wordt als een trilwekker voor doven of een trilkussen voor doven.

Bellman Vibio Bluetooth bed shaker
De Bellman Vibio Bluetooth bed shaker is de beste wekker voor slechthorenden

Veel soorten wekkers voor slechthorenden

Kent een wekker voor slechthorenden altijd dezelfde samenstelling? Nee, dat is allerminst het geval. Je kunt in 2024 namelijk uit veel soorten wekkers voor slechthorenden kiezen:

 • Trilwekker: Een trilwekker heeft een ingebouwd trilmechanisme dat trillingen genereert om de gebruiker te wekken. Deze trilwekkers kunnen vaak onder het kussen worden geplaatst of aan het bed worden bevestigd voor maximale effectiviteit.
 • Lichtwekker: Lichtwekkers gebruiken heldere flitslichten of stroboscooplichten om de gebruiker te waarschuwen. Deze lichten worden vaak geleverd met instelbare helderheidsniveaus en patronen.
 • Gecombineerde tril- en lichtwekker: Sommige wekkers voor slechthorenden combineren zowel tril- als lichtsignalen voor een krachtiger en aanpasbaar alarmsysteem.
 • Lichtflits- en geluidswekker: Naast trillingen en lichtsignalen kunnen sommige modellen ook een luid geluidsalarm hebben. Dit is handig voor gebruikers die een extra waarschuwing willen hebben.
 • Draagbare trilwekker: Draagbare trilwekkers zijn klein van formaat en kunnen gemakkelijk worden meegenomen tijdens het reizen. Ze zijn handig voor mensen die hun wekker overal mee naartoe willen nemen.
 • Digitale wekkers met groot display: Deze wekkers hebben vaak grote en gemakkelijk afleesbare digitale displays om de tijd en alarminstellingen duidelijk weer te geven.

In veel gevallen gaat het om een combinatie van deze soorten wekkers. De beste koop is immers een trilwekker en een wekker met alarmgeluid.

Wat zijn de voordelen van een wekker voor slechthorenden?

Twijfel je enigszins over de aanschaf van een wekker voor slechthorenden? Dat is wat ons betreft nergens voor nodig. Wij hebben tijdens ons onderzoek namelijk opgemerkt dat een wekker voor slechthorenden specifieke voordelen met zich mee brengt:

 • Effectief wekken: Het belangrijkste voordeel van een wekker voor slechthorenden is dat het effectief in staat is om mensen met gehoorbeperkingen wakker te maken. De tril- of lichtsignalen zijn vaak krachtig genoeg om zelfs diepe slapers te wekken zonder te vertrouwen op het gehoor.
 • Zelfstandigheid: Met een slechthorende wekker kunnen mensen met gehoorproblemen onafhankelijk hun dag beginnen zonder afhankelijk te zijn van anderen om hen wakker te maken.
 • Flexibiliteit: Deze wekkers bieden vaak verschillende waarschuwingsmodi, waaronder trillingen, lichtsignalen en soms ook een luid geluidsalarm. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om de wekoptie te kiezen die het beste bij hun behoeften past.
 • Privacy: Mensen met gehoorbeperkingen hoeven geen luide wekgeluiden te gebruiken die anderen in de buurt kunnen storen. De tril- en lichtsignalen zijn persoonlijk en verstoren de privacy van anderen niet.
 • Betrouwbaarheid: Slechthorende wekkers zijn betrouwbaar en nauwkeurig in het leveren van weksignalen op de ingestelde tijd, waardoor gebruikers op tijd kunnen opstaan voor hun dagelijkse activiteiten.
 • Draagbaarheid: Sommige modellen zijn draagbaar en kunnen worden meegenomen tijdens het reizen, wat handig is voor mensen die vaak onderweg zijn.
 • Instelbare instellingen: Geavanceerdere modellen bieden instelbare tril- en lichtpatronen, zodat gebruikers de wekinstellingen kunnen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren.

Bijkomend voordeel: sommige wekkers voor slechthorenden zijn ook nog van een groot display voorzien. Dit maakt sommige wekkers dan ook uiterst geschikt voor slechtzienden. Wij hebben in ieder geval het volgende opgemerkt: er bestaan meerdere soorten wekkers voor slechthorenden. Daar heb je eerder in dit artikel al meer over kunnen lezen.

Wat zijn de nadelen van een wekker voor slechthorenden?

Is het voor iedereen aan te raden om voor een wekker voor slechthorenden te gaan? Nee, dat is niet het geval. Zo’n doven wekker is uiteraard alleen voor slechthorenden en doven geschikt. Dit heeft onder meer met de volgende nadelen te maken:

 • Prijziger. Over het algemeen kan gesteld worden dat een wekker voor slechthorenden duurder is dan een normale wekker. Dit komt puur door de samenstelling en de ietwat complexe technologie. Voor een wekker voor slechthorenden betaal je al snel tussen de €70 en €130.
 • Nemen veel ruimte in beslag. Kies je voor een wekker voor slechthorenden? Dan moet je er goed rekening mee houden dat deze wekkers relatief veel ruimte in beslag nemen. Dit komt onder meer doordat de meeste van deze wekkers uit 2 delen bestaan.
 • Minder instelmogelijkheden. Kies je voor de beste wekker of de beste wekker op batterijen? Dan geniet je van veel instelmogelijkheden. Dat is bij de beste wifi wekkerradio al helemaal het geval. Bij een wekker voor slechthorenden vallen de instelmogelijkheden echter tegen. Maar goed, dat is ook niet dé reden waarom je een wekker voor slechthorenden wilt kopen.

Heb je de beste wekker voor slechthorenden nog niet gevonden?

Heb je in dit artikel nog niet de beste koop voor jezelf gevonden? Kijk dan ook eens naar deze 5 modellen:

€42,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com
€49,95
Op voorraad
Bol.com
€63,19
€66,98
Op voorraad
Bol.com
€48,29
Op voorraad
Bol.com
€61,19
€68,00
Op voorraad
Bol.com

Hoe kies je de beste wekker voor slechthorenden uit?

Wil je graag een wekker voor slechthorenden aanschaffen? Dan raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Maar, wat is nou voor jóu de beste koop? Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Soort wekker voor slechthorenden & gewenste gebruik

Allereerst moet je heel goed naar het soort wekker voor slechthorenden kijken. Wil je graag een trilkussen voor slechthorenden aanschaffen? Of wil je voor een combinatie van een trilkussen en alarmwekker gaan? De mogelijkheden zijn divers, zoals eerder al besproken.

Om op dit gebied de juiste keuze te maken, moet je goed over het gewenste gebruik nadenken. Ook moet je goed kijken naar de wensen en verwachtingen met betrekking tot je nieuwe wekker.

Bepaal ook goed waar je je nieuwe wekker voor slechthorenden wilt gebruiken. Wil je dit thuis doen? Of wil je ‘m op reis meenemen? Dit is uiteraard ook van belang voor de uiteindelijke keuze die je gaat maken.

Instelmogelijkheden

Ten tweede moet je goed naar de instelmogelijkheden kijken. Op welke manier kun je de wekker naar wens instellen? Hoe kun je dit doen? En kun je veel invloed op bijvoorbeeld het trillingsvermogen of alarmgeluid uitoefenen? Check dit even goed per wekker voor slechthorenden.

Design & afmetingen

Ten derde moet je even goed naar het design kijken. Dit is volgens ons niet het belangrijkste punt, maar het design gaat wel hand in hand met de afmetingen. Zoals we al aangegeven hebben, nemen veel wekkers voor slechthorenden nogal veel ruimte in beslag. Wij raden je daarom aan om goed naar de afmetingen te kijken.

Handige extra’s

Wil je een wekker voor slechthorenden aanschaffen? Dan raden wij je aan om goed naar handige extra’s te kijken. Een wekker voor slechthorenden kan over veel handige extra’s beschikken, waaronder een snooze functie. Check goed over welke handige extra’s de wekker voor slechthorenden precies beschikt. En ga ook goed na aan welke extra’s jezelf veel waarde hecht.

Prijs & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op de prijs en kwaliteit. Hiervoor adviseren wij je het volgende:

 • Durf te investeren. Voor een wekker voor slechthorenden moet je nu eenmaal diep in de buidel tasten. Voor kwaliteit moet je bovendien betalen, dus durf te investeren in de beste wekker voor slechthorenden.
 • Ga voor kwaliteit. Hiermee doelen wij vooral op de 10 bovenstaande wekkers. Deze wekkers zijn allemaal van de gewenste kwaliteit én worden door gebruikers goed beoordeeld!

Veelgestelde vragen over wekkers voor slechthorenden

Hoe hebben wij de top 10 wekkers voor slechthorenden geselecteerd?

Ons onderzoek hebben we volledig vanuit het oogpunt van slechthorenden uitgevoerd. Dit houdt in dat wij naar de voor hén belangrijke aandachtspunten hebben gekeken. Denk hierbij aan de wekmogelijkheden, de instelmogelijkheden en de algehele samenstelling. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om de 10 allerbeste wekkers voor slechthorenden aan te wijzen.

Is deze wekker voor slechthorenden test eerlijk uitgevoerd?

Deze wekker voor slechthorenden test is volledig eerlijk uitgevoerd. Dit komt alleen al door het feit dat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Alle adviezen die wij je in dit artikel geven, zijn dan ook volledig eerlijke adviezen. Tevens hebben wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd. Je kunt hierdoor des te meer op onze adviezen vertrouwen.

Waarom hebben wij deze wekker voor slechthorenden test uitgevoerd?

Dit hebben we om één simpele reden gedaan: we willen jou van het beste advies voorzien. Op andere websites komen wij veel onwaarheden en oneerlijke adviezen tegen. Het was daarom ons doel om jou van de beste, meest eerlijke en meest onafhankelijke informatie te voorzien.

Hoe werken wekkers voor slechthorenden?

Wekkers voor slechthorenden gebruiken verschillende methodes om de gebruiker wakker te maken, zoals krachtige trillingen (vaak via een trilkussen dat onder het kussen wordt geplaatst), luide alarmgeluiden met een hoog decibelbereik, of visuele signalen zoals knipperende lichten.

Kan ik de intensiteit van het trilsignaal aanpassen?

Veel wekkers voor slechthorenden laten je de intensiteit van het trilsignaal aanpassen, zodat je het kunt instellen op een niveau dat comfortabel voor je is en toch effectief genoeg is om je te wekken.

Zijn er wekkers voor slechthorenden met een visueel alarm?

Ja, sommige modellen bieden visuele alarmen, zoals een flitsend licht of een aangesloten lamp die aan- en uitgaat. Dit is bijzonder nuttig voor diegenen die diep slapen of volledig doof zijn.

Kunnen deze wekkers ook worden gebruikt door mensen die niet slechthorend zijn?

Ja, wekkers voor slechthorenden kunnen door iedereen worden gebruikt, vooral door mensen die diep slapen of de voorkeur geven aan een alternatieve wekmethode in plaats van traditionele geluidssignalen.

Hoe zorg ik ervoor dat ik de wekker niet negeer in mijn slaap?

Kies een wekker die meerdere wekmethodes combineert, zoals geluid, trilling, en licht. Het gebruik van meerdere zintuigen om wakker te worden vermindert de kans dat je het alarm negeert. Plaatsing is ook belangrijk; zorg ervoor dat het trilkussen dicht bij je lichaam ligt en dat je de visuele signalen gemakkelijk kunt zien.

Zijn er wekkers voor slechthorenden die ik kan meenemen op reis?

Ja, er zijn draagbare wekkers voor slechthorenden beschikbaar die compact en gemakkelijk mee te nemen zijn. Deze modellen hebben vaak een ingebouwd trilkussen of een externe trileenheid die je in je bed kunt plaatsen.