Beste wekker van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Wil je graag een nieuwe wekker kopen? Verstandig! Wij, van Slaapkamergids.nl, zijn van mening dat een wekker onmisbaar in elke slaapkamer is. Het is je ideale metgezel, elke ochtend weer. Een terechte vraag is wel wat nou de beste wekker is. Om het antwoord op die vraag te geven, hebben wij een uitgebreide zoektocht achter de rug. Bij deze zoektocht zijn wij op zoek gegaan naar de meest geschikte wekkers van 2024. De bevindingen die wij opgedaan hebben, delen we graag met je in dit uitgebreide artikel.

Onze top 5 beste wekkers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste wekkers bij de goedkoopste aanbieder:


1. Homebay Products Wekker met Nachtlamp

De Homebay Products Wekker met Nachtlamp is volgens ons de beste koop van 2024. Deze wekker is eenvoudig te bedienen, biedt veel instelmogelijkheden en wekt je uiteraard uiterst nauwkeurig.

Met deze wekker haal je een ideale metgezel in je slaapkamer. Dit is onder meer aan het dimbare licht te danken. Als het licht van deze wekker je net iets te fel is, kun je dit middels de drukknop makkelijk aanpassen. Vanaf dat moment straalt de wekker minder licht uit, waardoor je niet langer wakker hoeft te liggen van dit (felle) licht.

Niet alleen het licht is instelbaar, maar ook het alarmvolume. Doordat je volledig zelf het alarmvolume in kunt stellen, word je altijd op de gewenste manier wakker. Vind je bijvoorbeeld bij bepaalde wekkers het geluid veel te hard of juist te zacht? Bij de Homebay Products Wekker met Nachtlamp heb je hier simpelweg geen last van meer van.

Wat wij ook handig vinden, is de instelbare aanduiding. Je kunt de Homebay Products Wekker met Nachtlamp namelijk op een 12- en 24 uurs aanduiding instellen. Dankzij de snooze functie hoef je niet per sé direct uit je bed te gaan, zodra het alarm afgaat. De snooze functie laat je nog iets langer liggen.

De algehele samenstelling van de Homebay Products Wekker met Nachtlamp is ook naar onze wens. Zo vinden wij de cijfers opvallend goed leesbaar. Dit is aan de rode kleur te danken, maar ook aan de afmetingen. Alle cijfers zijn namelijk 4,5 centimeter groot. Je ziet hierdoor in één oogopslag wat de actuele tijd is.

Waar wil je precies je nieuwe wekker in je slaapkamer neerzetten? Voor deze wekker maakt dit in de basis niet uit. De Homebay Products Wekker met Nachtlamp heeft namelijk een stroomkabel van 1,4 meter. Je hoeft ‘m hierdoor niet al te dicht in de buurt van een stopcontact neer te zetten.

Verder vinden wij het geluid zelf van de Homebay Products Wekker met Nachtlamp geweldig. Deze wekker maakt niet het gekende alarmgeluid, maar brengt juist een oplopend piepsignaal met zich mee. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk ontwaakt uit je diepe slaap.

De kans bestaat uiteraard altijd dat je met een stroomstoring te maken krijgt. Voor deze wekker maakt dit gelukkig niks uit. De wekker beschikt namelijk over een batterij back-up; dankzij deze back-up doet ‘ie zijn werk ook nog prima in het geval van een stroomstoring.

Al met al zijn wij uiterst te spreken over de Homebay Products Wekker met Nachtlamp. Dit is ook nog te danken aan het ingebouwde nachtlampje. Door alleen deze wekker op je nachtkastje neer te zetten, heb je niet eens meer een nachtlampje nodig. Wat wil je nog meer?

In onze ogen is dit – om bovenstaande redenen – de beste koop van 2024. Het enige punt waar je even goed naar moet kijken, is naar het design. De Homebay Products Wekker met Nachtlamp is namelijk een nogal opvallende wekker, mede door de felle rode verlichting en de vrij forse afmetingen.  

Overigens hoef je niet de hoofdprijs voor deze wekker te betalen. Nee, voor de Homebay Products Wekker met Nachtlamp betaal je een bedrag van slechts €29,95. Nadat je deze drie tientjes uitgegeven hebt, geniet je de komende tientallen jaren van een geweldige wekker in je slaapkamer!

2. Eagle Wekkerradio

€34,99
€39,95
Op voorraad
Bol.com

Wat is de beste wekkerradio van 2024? Wij zijn van mening dat de Eagle Wekkerradio de beste wekkerradio van 2024 is. Deze wekkerradio heeft ontzettend veel te bieden en is slechts een paar euro’s duurder dan bovenstaande variant. Opvallend, aangezien deze wekker nog meer functies te bieden heeft.

Met de Eagle Wekkerradio is opstaan een koud kunstje. Dit komt onder meer doordat je zelf het gewenste geluid van de wekker instelt. Ben je het normale (krachtige) alarmgeluid van je huidige wekker zat? Dan is dit dus sowieso een geschikte wekker voor je.

Verder is het ideaal dat de Eagle Wekkerradio over 2 USB oplaadpoorten beschikt. Tijdens het slapen laad je bijvoorbeeld je smartphone en je tablet met deze oplaadpoorten zonder enig probleem op. Dit houdt in dat je nog maar 1 stopcontact naast je bed nodig hebt. In dit stopcontact plug je de wekker in, waarna je zonder enige moeite ook je smartphone en tablet op kunt laden!

Heb je al naar het scherm van de Eagle Wekkerradio gekeken? Dan vallen ongetwijfeld de grote cijfers direct op. Doordat de cijfers lekker groot zijn, zie je zelfs met je slaperige gezicht wat de actuele tijd is. De witte kleur van de cijfers wordt door veel gebruikers ook als erg plezierig ervaren. De witte kleur is veelal iets rustiger voor de ogen dan rode cijfers.

Op het beeldscherm van de Eagle Wekkerradio zie je overigens niet alleen de tijd staan. Mogelijk had je het al opgemerkt, maar op de wekker wordt ook de temperatuur weergegeven. Ook is het mogelijk om twee verschillende wekkertijden in te stellen. Deze beide wekkertijden staan ook duidelijk op het display weergegeven. Overigens heeft dit display nog veel meer te bieden:

 • Dimbaar. Je kunt de felheid van het display geheel naar wens dimmen. Je hebt uit maar liefst 5 standen de keuze, waardoor het licht altijd volledig naar je wens is.
 • 3,2 inch diameter. Het beeldscherm heeft een diameter van maar liefst 3,2 inch. Dit houdt in dat je het display zelfs van een grotere afstand moeiteloos af kunt lezen.

De Eagle Wekkerradio is ook nog van een FM radiofunctie voorzien. Het is hierdoor mogelijk om ’s ochtends met je favoriete radiozender op te staan. Ben je bijvoorbeeld fan van Mattie & Marieke op Q Music? Stel dan de FM frequentie op die van Q Music in en geniet elke ochtend van de humor van Mattie & Marieke.

Het blijft niet alleen bij bovenstaande voordelen. Nee, een ander voordeel is de werking op batterijen. Mocht er sprake van een stroomstoring zijn, doet de Eagle Wekkerradio alsnog zijn werk. Je weet hierdoor 100% zeker dat de wekker op het juiste tijdstip met het gewenste alarmgeluid afgaat.

Waarom dit dan niet de beste koop volgens onze test is? Dit heeft onder meer met het prijskaartje te maken. Voor de Eagle Wekkerradio moet je ruim €35 betalen. Deze wekker is hierdoor een slag duurder dan de beste koop, zie de review hierboven.

Tevens hebben wij opgemerkt dat de bedieningsknoppen van de Eagle Wekkerradio aan de te kleine kant zijn. Dit hebben niet alleen wij opgemerkt, maar komt ook in meerdere reviews van kopers terug. De kleine bedieningsknoppen zijn niet bevorderlijk voor het gebruiksgemak.

3. Caliber Digitale Wekkerradio HCG007

Ben je op zoek naar de beste koop van 2024? Kijk dan ook eens naar de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007. Deze wekker doet zijn werk geweldig én is opvallend goedkoop. Ja, zeker; deze wekker is goedkoper dan bovenstaande wekkers. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral deze review op je gemakje door.

Dit is een zogeheten digitale wekkerradio. Concreet houdt dit in dat je deze wekker op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Je kunt met het normale alarmgeluid wakker worden, maar je kunt ook van de radio functie gebruik maken. Dankzij de FM ontvanger kun je ’s ochtends met je favoriete radiozender opstaan. Hoe fijn is dat?

Uiteraard beschikt ook de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 over een prima snooze functie. Gaat de wekker, maar heb je nog geen zin om op te staan? Druk dan op de snooze knop en geniet nog 9 minuutjes extra van je heerlijk warme bed. Ben je daarna nog steeds niet klaar om uit je bed te springen? Dan druk je nogmaals de snooze functie in. In principe kun je dit oneindig volhouden.

Moet je op een andere tijd opstaan dan je partner? Dan komt de dubbele alarmfunctie goed van pas. Met de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 kun je twee wekkers op verschillende tijden instellen. Nadat de eerste wekker gegaan is, gaat na verloop van tijd ook de tweede wekker. Zodoende weten jij én je partner zeker dat jullie beide op tijd opstaan.

Bij deze wekker heeft het merk Caliber voor rode cijfers gekozen. Hier heeft men bewust voor gekozen. Caliber geeft namelijk het volgende aan: het Herseninstituut geeft aan dat rood licht helpt bij slaapproblemen. Om deze slaapproblemen tegen te gaan, heeft Caliber dus voor rode cijfers gekozen.

Wat hierbij een groot voordeel is, is de grootte van de cijfers. De cijfers zijn van een grote afstand te lezen. Tevens is het ideaal dat er verder geen informatie op het display staat. Als je naar het display van de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 kijkt, zie je maar één ding: de actuele tijd.

Het instellen van de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 is een fluitje van een cent. Aan de bovenzijde van de wekker zijn daarvoor meerdere knoppen aangebracht. Met deze knoppen zet je de wekkers op de gewenste tijdstippen, stel je het alarmvolume in of stel je de gewenste FM frequentie in.

Goed om te weten: de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 heeft ook nog een dimbaar display. Je kunt dit display in meerdere standen instellen, waardoor het display nooit té veel licht geeft. Dit komt uiteraard je algehele nachtrust ook ten goede.

Waar wil je graag je nieuwe wekker neerzetten? De Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 neemt vrij veel ruimte in beslag; onthoud dat goed. Tevens heb je een stopcontact in de buurt nodig. De stroomkabel is namelijk niet super lang.

Wat dan wel weer subliem is, is het prijskaartje. Voor de Caliber Digitale Wekkerradio HCG007 betaal je slechts €24,50. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je wat ons betreft niet vinden. Voldoende reden dus om deze wekker zo snel mogelijk aan te schaffen!

Graag willen wij je ook nog op het volgende wijzen: deze wekker doet zijn werk ook bij stroomuitval prima. Op het moment dat de stroom in je woning uitvalt, treden de AAA-batterijen in werking. Let wel goed op: deze batterijen worden bij aanschaf niet meegeleverd.

4. YUCONN Wekkerradio

Ben je de perfecte wekker nog niet tegengekomen? Dan is het verstandig om ook eens naar de YUCONN Wekkerradio te kijken. Deze wekker is namelijk om meerdere redenen aan te raden. Ook weet deze wekker zich op meerdere gebieden te onderscheiden ten opzichte van bovenstaande varianten.

De YUCONN Wekkerradio is een zogeheten wekkerradio. Dit betekent dat je wakker kunt worden met het normale alarmgeluid, maar ook met je favoriete radiozender. Dankzij de FM ontvanger geniet je bijvoorbeeld ’s ochtends van Radio 10, Q Music of Radio538.

Wat bij de YUCONN Wekkerradio vooral opvalt, is het display. Het display van deze wekker is gigantisch groot, waardoor dit ook voor de cijfers geldt. Het gevolg hiervan is dat je de cijfers op/van deze wekker bijzonder makkelijk af kunt lezen. Dáárdoor is deze wekker ook uiterst geschikt voor kinderen.

Sterker nog: wij vinden dit zelfs de meest geschikte wekker voor kinderen. Deze eretitel is op zich logisch te noemen, met het oog op het display. Wat deze wekker ook nog bijzonder goed doet, is de bediening. Je kunt deze wekker op een super eenvoudige manier bedienen. Oók dat is een reden waarom deze wekker zeer geschikt is voor kinderen.

De YUCONN Wekkerradio biedt nog veel meer handige functies aan:

 • Slaaptimer functie. Vind je het heerlijk om met muziek op in slaap te vallen? Stel dan de slaaptimer functie op bijvoorbeeld 20 minuten in. Gedurende deze periode speelt de YUCONN Wekkerradio de radio af, waarna ‘ie zichzelf automatisch uitschakelt. Als het goed is, lig je op dat moment al heerlijk te slapen.
 • Instelbare radiozenders. Luister je graag naar meerdere radiozenders? En vind je het ook fijn om te variëren tussen deze radiozenders? Dan is het fijn om te weten dat je bij deze wekkerradio maar liefst 20 radiozenders in het geheugen op kunt slaan.
 • Dimbaar display. Deze wekker heeft een groot display met daarop blauwe cijfers. De cijfers vallen goed op, maar geven ook wel het nodige licht af. Gelukkig is het display geheel naar wens te dimmen. Je hebt de keuze uit 4 standen, waardoor de felheid van het display altijd naar je wens is.
 • Twee alarmen. Het is ook nog mogelijk om twee wekkers met de YUCONN Wekkerradio te zetten. Hij beschikt over de dual functie, waardoor je twee wekkers op twee verschillende tijdstippen kunt zetten. Ideaal als je deze wekker samen met je partner wilt gebruiken.

Het mag duidelijk zijn: dit is één van de meest geschikte wekkers waar je momenteel voor kunt kiezen. Dit is ook nog aan de batterij back up functie te danken. Zodra er sprake van een stroomstoring is, doet een normale wekker het niet meer. Je kunt echter batterijen in deze wekker stoppen, waardoor ‘ie altijd zijn werk doet. Ook in het geval van een stroomstoring.

Waar je wel even goed naar moet kijken, is naar het prijskaartje. Voor de YUCONN Wekkerradio betaal je namelijk een bedrag van €34,95. Het is hiermee één van de duurdere wekkers uit deze top 10. Maar goed, het is volgens ons dus wel de beste koop voor kinderen!

5. Sony ICFC1PJ Wekkerradio

€74,68
€78,20
Op voorraad
Bol.com
€90,00
Tijdelijk uitverkocht
Coolblue.nl

Ben je naarstig op zoek naar de beste koop van 2024? En stel je nogal hoge eisen aan je nieuwe wekker? Wil je bijvoorbeeld dat je nieuwe wekker luxe is, veel mogelijkheden biedt én er ook nog feilloos uitziet? Dan raden wij je de Sony ICFC1PJ Wekkerradio aan.

Wij vinden dit de meest geschikte wekker voor in de design slaapkamers. Dit heeft onder meer met het stijlvolle design te maken. Als je naar deze wekker kijkt, word je waarschijnlijk direct blij. De wekker ziet er namelijk onwijs strak uit, is keurig afgewerkt en is ook nog in een fraaie kleurenstelling uitgevoerd. Het is zodoende een absolute aanwinst voor in je slaapkamer.

Met deze wekker kun je ook alle kanten op. Zoals de naam al aangeeft, betreft dit een wekkerradio. Je kunt dankzij de FM ontvanger heerlijk opstaan met je favoriete muziek op de radio. Uiteraard kun je ook voor het normale alarmgeluid kiezen.

De Sony ICFC1PJ Wekkerradio is ook nog van een unieke sleeptimer functie voorzien. Met deze functie kun je heerlijk in slaap vallen, terwijl je favoriete muziek opstaat. Daar blijft het echter niet bij. Je kunt deze wekker namelijk ook natuurgeluiden af laten spelen. Met deze natuurgeluiden val je mogelijk nóg sneller (en lekkerder) in slaap.

Het blijft niet alleen bij bovenstaande functies en extra’s. Nee, de Sony ICFC1PJ Wekkerradio is ook nog van een unieke projector voorzien. Met deze projector is het mogelijk om de tijd op een muur of het plafond te laten projecteren. De projector is in principe in staat om in elke hoek de tijd te projecteren. Geweldig!

Wil je graag tijdens het slapen je smartphone opladen? Ook dan is dit een geweldige wekker. Deze wekker beschikt namelijk over een USB poort. Sluit je smartphone op de USB poort aan en sla twee vliegen in één klap. Je wordt niet alleen op het juiste moment gewekt, maar je hebt ook geen omkijken naar het opladen van je smartphone. Je hebt bovendien nog maar 1 stopcontact nodig.

Het display van de Sony ICFC1PJ Wekkerradio is een waar genot om naar te kijken. Dit komt door de afmetingen, door de vorm en door de duidelijkheid. Je leest moeiteloos niet alleen de actuele tijd af, maar ook de twee tijden waarop je de wekker ingesteld hebt. Verder is het ook nog mogelijk om de helderheid aan te passen. Het is hierdoor nóg fijner om naar het display van deze wekker te kijken.

Zoals je kunt merken, zijn wij onwijs te spreken over de Sony ICFC1PJ Wekkerradio. Waarom deze best wekker dan niet hoger in deze top 10 staat? Dit heeft vooral met het prijskaartje te maken. Voor deze wekker betaal je namelijk een bedrag van €77,39. Het is hiermee verreweg de duurste wekker uit deze top 10.

Is dat nou echt een probleem? Dat is vooral aan jezelf om te bepalen. Wij vinden het in ieder geval vrij veel geld voor een wekker. Daar moeten we wel aan toevoegen dat de Sony ICFC1PJ Wekkerradio opvallend veel te bieden heeft. Zo biedt ‘ie ook nog een alternatief in het geval van een stroomstoring. Daarvoor hoef je alleen maar batterijen in deze wekker te stoppen.

Ons onderzoek naar de beste wekker

 • 624 verschillende wekkers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 20 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Voor- en nadelen van een nieuwe wekker

Twijfel je nog over de aanschaf van een nieuwe wekker? Dat is wat ons betreft nergens voor nodig. Als je voor een goede wekker kiest, geniet je namelijk van meerdere zwaarwegende voordelen:

 • Je hoeft je nooit meer te verslapen. Heb je eenmaal een goede wekker naast je bed staan? Dan hoef je je in principe nooit meer te verslapen. Dit kan uiteraard altijd nog gebeuren, maar de kans hierop is erg klein. Je maakt hierdoor ongetwijfeld elke ochtend een goede beurt bij je baas. Of op school.
 • Een goede wekker beschikt over veel handigheden. De moderne wekkers zijn van opvallend veel handigheden voorzien. Een dimbaar display is daar een goed voorbeeld van, evenals een slaaptimer functie. Met zo’n functie val je heerlijk in slaap, terwijl je naar muziek of natuurgeluiden luistert.
 • Geheel naar wens in te stellen. Kies je voor één van de beste varianten? Dan weet je zeker dat je deze wekker geheel naar wens in kunt stellen. Dit geldt niet alleen voor de tijd waarop de wekker moet gaan, maar ook voor bijvoorbeeld het alarmvolume. Het is zelfs bij de beste varianten mogelijk om het soort alarmgeluid in te stellen. Je kunt hierbij uit meerdere alarmgeluiden kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld FM radio.
 • Verbetering van je nachtrust. Overweeg je de aanschaf van een nieuwe wekker? Als je uiteindelijk de meest geschikte wekker koopt, weet je zeker dat je je nachtrust gaat verbeteren. Je komt namelijk niet alleen beter in slaap, maar je hebt ook minder te maken met het felle licht van het display. Bij zo’n wekker kun je immers de felheid van het display naar wens instellen.
 • Voor iedereen geschikt. Een goede wekker is voor iedereen geschikt. Voor een volwassen stel is een dual wekker ideaal, aangezien je daarmee twee verschillende wekkers kunt kiezen. Voor kinderen is een wekker met grote knoppen een aanrader; een kind is hierdoor ook in staat om een wekker te bedienen.
Eagle Wekkerradio
De Eagle Wekkerradio is één van de beste wekkers

Blijft het dan bij alleen deze voordelen van een wekker? Nee, dat is niet het geval. Voordat je een wekker koopt, moet je je ook even goed in de mogelijke nadelen verdiepen. Een goede wekker brengt hoe dan ook een paar nadelen met zich mee:

 • Een wekker neemt ruimte in beslag. Wat heb je op dit moment al allemaal op je nachtkastje staan of liggen? Grote kans dat je nachtkastje al behoorlijk vol is, waardoor er weinig tot geen ruimte meer over is voor een wekker. Mocht dit het geval zijn, kies je het beste voor een compacte wekker.
 • Gevaar voor snoozen. Kies je voor een geschikte wekker? Dan weet je zeker dat deze wekker over een snooze functie beschikt. Deze functie is op zich handig te noemen, maar brengt ook gevaar met zich mee. Als je ‘verslaafd’ aan deze functie raakt, is het goed mogelijk dat je uiteindelijk veel te lang in bed blijft liggen.
 • Doet niks bij een stroomstoring. De kans op een stroomstoring is klein, maar bestaat uiteraard wel. Indien er sprake van zo’n storing is, heb je in de basis niks meer aan je wekker. Kies daarom altijd voor een goede wekker op batterijen als back up. Deze back up zorgt ervoor dat de wekker altijd zijn werk blijft doen!

Heb je de beste wekker nog niet gevonden?

Heb je de beste wekker in dit artikel nog niet gevonden? Kijk dan ook nog even naar deze 5 goede wekkers:

Veel soorten wekkers

Wat is de beste koop waar je in 2024 voor kunt kiezen? Het antwoord op deze vraag is onder meer van je eigen voorkeuren afhankelijk. Feit is in ieder geval dat je momenteel uit veel soorten wekkers kunt kiezen. Een greep uit de verschillende soorten wekkers zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Mechanische wekkers: Dit zijn de klassieke wekkers die vaak worden geassocieerd met een bel of een rinkelend geluid. Ze werken op basis van mechanische veermechanismen en hebben meestal een eenvoudige analoge wijzerplaat.
 • Analoge wekkers: Deze wekkers hebben een analoge wijzerplaat met wijzers die de tijd aangeven. Ze kunnen mechanisch zijn of werken op batterijen.
 • Digitale wekkers: Digitale wekkers hebben een digitaal display dat de tijd in cijfers weergeeft. Ze zijn meestal eenvoudig in te stellen en kunnen verschillende geluiden of melodieën gebruiken om je te wekken.
 • Radio-alarmklokken: Deze wekkers hebben een ingebouwde radiofunctie. Je kunt ervoor kiezen om wakker te worden met het geluid van je favoriete radiostation.
 • Projectiewekkers: Deze wekkers projecteren de tijd op een muur of plafond, waardoor je de tijd gemakkelijk kunt zien zonder je hoofd te hoeven draaien.
 • Vibrerende wekkers: Deze wekkers zijn ontworpen voor mensen die doof of slechthorend zijn. Ze kunnen trillen of pulseren om je wakker te maken.
 • Zonsopgangsimulatiewekkers: Deze wekkers bootsen geleidelijk het natuurlijke licht van een zonsopgang na om je op een meer rustgevende manier wakker te maken. Dit kan helpen om de slaapcyclus minder verstoren.
 • Smartwekkers: Deze moderne wekkers zijn vaak verbonden met je smartphone en kunnen een breed scala aan functies hebben, zoals integratie met muziekstreaming, apps voor slaaptracking en aanpasbare instellingen.
 • Natuurgeluidwekkers: Deze wekkers wekken je met rustgevende natuurgeluiden zoals vogelgezang, kabbelend water of zachte wind. Dit kan een meer ontspannen manier zijn om wakker te worden.
 • Wi-Fi-gebaseerde wekkers: Deze wekkers kunnen verbinding maken met internet en bieden mogelijkheden zoals het weergeven van actuele weerinformatie, nieuwsupdates of sociale media-meldingen.

Hoe kies je de beste wekker uit?

Hoe kies je de beste wekker uit

Heb je interesse om een nieuwe wekker aan te schaffen? Wij raden je dan graag de 10 bovenstaande wekkers aan. Het is niet voor niets dat deze wekkers als beste uit onze test zijn komen rollen. Nee, deze wekkers doen hun werk perfect én hebben veelal het nodige extra te bieden.

Maar, hoe vind je nou voor jezelf de beste wekker? Om het antwoord op deze vraag te geven, hebben wij onderstaande koopgids opgesteld. In deze koopgids vind je de belangrijkste aandachtspunten voor het uitzoeken van een nieuwe wekker.

Soort wekker

Allereerst moet je goed naar het soort wekker kijken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je uit veel soorten wekkers kiezen. Ons advies hierbij is vooral om het soort wekker op je eigen situatie, voorkeuren en wensen af te stemmen.

Heb je bijvoorbeeld een slecht gehoor? Kies dan voor een goede wekker voor slechthorenden. Of wil je niet afhankelijk van stroom zijn? Kies dan voor een wekker op batterijen. Ongeacht wat je wensen precies zijn, kun je altijd een geschikte wekker uitkiezen.

Wekmogelijkheden

Ten tweede moet je goed naar de wekmogelijkheden kijken. Op welke manier kun je jezelf laten wekken? Beschikt de wekker bijvoorbeeld over een FM ontvanger? Is het mogelijk om twee wekkers op verschillende tijdstippen te zetten? En kun je zelf het alarmgeluid en het alarmvolume bepalen? Als je voor één van de beste wekkers gaat, heb je over het algemeen heel veel wekmogelijkheden.

Display

Wekker display

Ten derde zou je goed naar het display moeten kijken. Let hierbij op de volgende punten:

 • Afmetingen van het display. Hoe groot is het display precies? Als je dat weet, kun je ook bepalen of de wekker op je nachtkastje past.
 • Felheid van het display. Ga goed na hoe fel het licht van het display is. En ga ook goed na of je de felheid van het display naar wens aan kunt passen.
 • Kleuren van het display. Het is ook verstandig om goed naar de kleuren van het display te kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor een wekker met rode-, witte- of blauwe cijfers kiezen.
 • Weergave. Kijk tot slot goed naar de weergave op het display. Wordt alleen de tijd weergegeven op het display? Of wordt ook bijvoorbeeld de temperatuur weergegeven?

Opties

Ten vierde is het niet onverstandig om goed naar de opties te kijken. Over het algemeen beschikt een goede wekker over veel bijkomende opties. Hierbij kun je denken aan een instelmogelijkheid voor het alarmvolume, de dimbaarheid van het display en een bluetooth ontvanger. Mocht een wekker over een bluetooth ontvanger beschikken, kun je je smartphone aan je wekker koppelen.

Opties van een wekker

Prijs & kwaliteit

Tot slot zou je goed naar de prijs en kwaliteit moeten kijken. De beste wekker voldoet in ieder geval aan twee ‘eisen’:

 • Het is een wekker van een A-merk. Alleen de beste merken zijn in staat om de beste koop aan te bieden. Kies daarom voor een wekker van een A-merk. Ga ook goed na wat de beoordelingen van andere kopers zijn.
 • De wekker is niet goedkoop. Als je een goede wekker aan wilt schaffen, moet je hiervoor in de buidel tasten. Voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen!

Veelgestelde vragen over wekkers

Hoe hebben wij de top 10 wekkers geselecteerd?

Voor de selectie van de 10 wekkers hebben wij op de belangrijkste criteria gelet. Denk hierbij aan de prijs-kwaliteitsverhouding, ervaringen van andere gebruikers, algehele samenstelling en (extra) functies. Uiteraard hebben we de wekkers ook goed tegen elkaar afgezet, waardoor wij een goed beeld van de beste wekkers hebben gekregen.

Is deze wekker test eerlijk uitgevoerd?

Ja, wij hebben onze wekker test 100% eerlijk uitgevoerd. Dit komt vooral doordat wij 100% onafhankelijk werken; wij werken niet samen met fabrikanten of merken. Tevens hebben wij onze top 10 volledig zelf samengesteld. Alle wekkers die wij aanraden, zouden wij zelf ook kopen voor in onze slaapkamer!

Waarom hebben wij deze wekker test uitgevoerd?

Dit hebben we onder meer gedaan om jou van de beste informatie te kunnen voorzien. Andere websites laten op dit gebied nogal wat steekjes vallen. Ook hebben wij opgemerkt dat andere websites veelal afhankelijk zijn van verschillende merken of fabrikanten. Je kunt hierdoor je vraagtekens bij de eerlijkheid van de adviezen zetten.

Hoe kies ik de beste wekker voor mij?

Bij het kiezen van een wekker is het belangrijk om te overwegen wat voor jou het meest effectief is. Ben je een diepe slaper die een luid alarm nodig heeft, of geef je de voorkeur aan een zachtere, geleidelijke wekoptie zoals een lichtwekker? Denk ook na over de functies die je nodig hebt, zoals snooze-opties, meerdere alarmtijden, of de mogelijkheid om verschillende geluiden te kiezen.

Hoe kan ik voorkomen dat ik op de snooze-knop blijf drukken?

Probeer je wekker verder weg van je bed te plaatsen, zodat je moet opstaan om hem uit te zetten. Overweeg ook een wekker die een snoozetijdlimiet heeft of die je dwingt om een kleine taak uit te voeren (zoals een puzzel oplossen) voordat hij uitgaat.

Is het beter om wakker te worden met geluid, licht, of trilling?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en slaappatroon. Lichtwekkers die de zonsopgang nabootsen, kunnen helpen bij het ontwaken op een meer natuurlijke manier, wat vooral nuttig is voor mensen die moeite hebben met wakker worden als het buiten nog donker is. Geluidswekkers zijn effectief voor de meeste mensen, terwijl trilwekkers een goede optie zijn voor slechthorenden of mensen die hun partner niet willen storen.

Kan het gebruik van mijn telefoon als wekker mijn slaap beïnvloeden?

Ja, het gebruik van je telefoon als wekker kan je slaap beïnvloeden, vooral als je je telefoon controleert zodra je wakker wordt of als je hem gebruikt vlak voordat je gaat slapen. Het blauwe licht van schermen kan de aanmaak van het slaaphormoon melatonine verstoren. Overweeg om je telefoon buiten de slaapkamer te houden en een traditionele wekker te gebruiken.

Hoe stel ik mijn wekker in voor de meest effectieve wake-up routine?

Experts raden aan om elke dag, ook in het weekend, rond dezelfde tijd op te staan om een consistent slaapritme te bevorderen. Stel je wekker in op een vaste tijd die je voldoende slaap geeft (meestal 7-9 uur voor volwassenen) en probeer een routine te ontwikkelen die je helpt ontspannen en voorbereiden op slaap in de avond.

Kunnen wekkers ook nuttig zijn voor dutjes?

Ja, wekkers kunnen zeer nuttig zijn voor het timen van dutjes, vooral korte powernaps van 10-20 minuten, die kunnen helpen om je energie te verhogen zonder je nachtelijke slaap te verstoren. Zorg ervoor dat je een wekker zet om te voorkomen dat je te lang slaapt en daardoor ’s nachts minder goed slaapt.