Beste zijden slaapmasker van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Heb je moeite om ’s avonds of overdag in slaap te vallen? Word je gedurende de nacht nogal vaak wakker? Of heb je de wens om tijdens lange vluchten lekker te slapen? Eén van de beste hulpmiddelen in al deze situaties is een goed slaapmasker. Met een goed slaapmasker hoef je in principe nooit meer wakker te liggen. Daarbij kan het uiterst interessant zijn om specifiek voor een zijden slaapmasker te kiezen. Met een goed zijden slaapmakers geniet je van talloze extra voordelen, waarover meer in dit artikel.

Onze 5 beste zijden slaapmaskers van 2024

Hieronder vind je de top 5 beste zijden slaapmaskers bij de goedkoopste aanbieder:


1. SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker

Heb je oren naar een geschikt slaapmasker? Eén van de beste tips die wij je mee kunnen geven, is om voor een zijden slaapmasker te kiezen. Met een slaapmasker van zijde geniet je namelijk van nóg meer voordelen. Dat is zeker het geval als je voor het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker kiest. Wij vinden dit namelijk de beste koop van 2024

Dat is onder meer aan de algehele top kwaliteit te danken. Dit is een slaapmasker van zijde waar je jarenlang optimaal van geniet. Je slaapt jarenlang heerlijk. Je geniet jarenlang van het gewenste comfort. En je hebt jarenlang geen last meer van lichtinval op je ogen.

Want ja, met het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker geniet je van een 100% verduisterend effect. Het materiaal, zijde, sluit namelijk perfect op je gezicht aan. Het masker zit hierdoor als gegoten en laat geen enkele zonnestraal meer door. Dit komt je algehele nachtrust (of dag rust, als je overdag slaapt) ten goede.

Dankzij het materiaal geniet je van nog een paar andere voordelen. Zo is het geweldig dat dit materiaal anti aging werkt. Wat dit inhoudt? Nou, zijden zorgt voor een geweldige verzorging van je huid. De huid rondom je ogen is nogal gevoelig, waardoor er snel rimpels en dergelijke ontstaan. Dat ga je met dit materiaal tegen.

Het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker sluit perfect op de gevoelige huid rondom je ogen aan. Het masker geeft hierdoor geen druk op de huid af, waardoor je geen last van rimpelvorming hebt. Ook slaapt dit een stuk lekkerder, met name als je snel last van hoofdpijnklachten hebt.

Verder biedt dit zijden slaapmasker dus een perfecte pasvorm. Dat komt niet alleen door het gebruikte materiaal, maar eigenlijk door de gehele vormgeving:

 • Grote oogdelen. Wat direct opvalt, zijn de grote oogdelen van het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker. Deze grote oogdelen dekken je ogen volledig af, waardoor je van een nóg beter verduisterend effect geniet.
 • Grote uitsparing. Onder de grote oogdelen is ook nog een grote uitsparing aangebracht. Het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker sluit hierdoor perfect op je neus aan. Ook ben je hierdoor in staat om ‘gewoon’ door je neus te ademen, tijdens het slapen.
 • Verstelbare band. Dit zijden slaapmasker is ook nog van een verstelbare band voorzien. Door die band sluit het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker nóg beter op je hoofd aan. Je maakt hiermee de pasvorm bovendien geheel naar je wens. Een bijkomend voordeel is dat dit slaapmasker gedurende de nacht niet af kan zakken.

Wat wij overigens ook nog een groot voordeel vinden, is de zachtheid van het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker. Ook dat is een voordeel van het gebruikte materiaal. Zijden voelt gewoonweg heel zacht aan en is hierdoor des te beter voor je gezichtshuid.

Al met al vinden wij dit de beste koop. Dat komt door alle bovengenoemde punten en door de leveringsomvang. Bij aanschaf krijg je namelijk ook nog een opbergzakje meegeleverd. In dit zakje neem je het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker veilig en schoon overal mee naar toe.

Wil je dit zijden slaapmasker goed schoonhouden? Dan hoef je ‘m alleen maar af en toe met de hand te wassen. Doe dit wel regelmatig, aangezien dit de hygiëne ten goede komt. Het laatste voordeel van het SIMIA™ Premium Zijden Slaapmasker vinden wij het prijskaartje. Voor dit zijden slaapmasker betaal je slechts €12,69. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je niet vinden!

2. Somnifiq Slaapmasker

€14,95
€18,95
Op voorraad
Bol.com

Met de beste koop geniet je dus van veel voordelen. Dat geldt voor het bovenstaande slaapmasker en geldt voor het Somnifiq Slaapmasker. Wij vinden dit ook een geweldig slaapmasker van zijde. Met dit masker geniet je van ontzettend veel voordelen, waarover wij je hieronder graag meer vertellen.

Allereerst valt bij dit masker de combinatie van materialen op. Het is namelijk van zowel zijden als van traagschuim vervaardigd. Deze combinatie draagt bij aan een heerlijke nachtrust, ongeacht wanneer je nou gaat slapen. Zowel in de nacht als overdag heb je veel baat bij dit slaapmasker van zijden.

Bij dit slaapmasker geniet je hoe dan ook van een 100% verduisterend effect. Dit is aan de gebruikte materialen te danken, maar ook aan de vormgeving. Het slaapmasker is namelijk van vrij grote oogdelen voorzien, in combinatie van een grote uitsparing. Het Somnifiq Slaapmasker sluit hierdoor perfect op je gezicht aan.

Doordat het masker dus van zijden vervaardigd is, geniet je van een zijdezacht gevoel. Je voelt eigenlijk niet dat je dit slaapmasker op hebt. Het sluit perfect op het gebied rondom je ogen aan, zakt niet af en is heerlijk zacht. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn voor een geïrriteerde huid. Dat is bij andere slaapmaskers wel een gekend nadeel.

Verder is het Somnifiq Slaapmasker voor vrouwen en mannen geschikt. Het klinkt wellicht een beetje geestig, maar de afmetingen van je hoofd doen er ook niet toe. Dit zijden slaapmasker is namelijk van een verstelbare band voorzien. Met deze band maak je dit slaapmasker snel en eenvoudig geheel op de gewenste maat. Het masker zit hierdoor nóg fijner.

Met het Somnifiq Slaapmasker geniet je bovendien jarenlang van al deze voordelen. Dit komt door de bovengenoemde voordelen en de kwaliteit dit het merk Somnifiq levert. Dit blijkt ook duidelijk uit de vele positieve reviews. Bij onze partner Bol.com zijn bijvoorbeeld meer dan 150 reviews over dit slaapmasker achtergelaten. De gemiddelde score hiervan is zéér hoog.

Wat overigens ook nog opvalt, zijn de oogdelen. Zoals we eerder al stelden, gaat het hierbij om grote oogdelen. Maar, de oogdelen zijn ook nog in een 3D vorm uitgevoerd. De oogdelen sluiten hierdoor perfect op het ronde gebied rondom je ogen aan. De druk wordt hierdoor volledig weggenomen en is er geen kans meer op enige irritatie aan de huid. Je voorkomt hiermee ook hoofdpijnklachten.

Dit zijden slaapmasker heeft al met al veel te bieden. Dat wordt nog verder versterkt door de leveringsomvang. Als je dit slaapmasker koopt, krijg je namelijk oordoppen meegeleverd. Met name als je ook overdag wilt slapen, is dit een geweldige extra. Je hebt geen last meer van het omgevingsgeluid én van het omgevingslicht.

Spreekt dit zijden slaapmasker je aan? Dan moet je wel net iets dieper in de buidel tasten. Voor het Somnifiq Slaapmasker betaal je namelijk een bedrag van €17,95. Het masker is hiermee een paar euro duurder dan het bovenstaande slaapmasker. Op zich is dat geen probleem, zeker niet omdat je bij dit masker dus ook nog oordoppen meegeleverd krijgt.

Tot slot willen wij nog één voordeel van het Somnifiq Slaapmasker aanstippen: het minieme gewicht. Dit zijden slaapmasker weegt slechts 37 gram. Door dit minieme gewicht voel je niet eens dat je met dit masker op slaapt. Ook dit voordeel is weer aan het gebruikte materiaal, zijde, te danken.

3. SIMIA™ Zijden Slaapmasker

Eerder in dit artikel heb je al kennisgemaakt met de beste variant van SIMIA. Maar, wij zijn over nóg een Simia oogmasker te spreken. Het gaat hierbij om dit SIMIA™ Zijden Slaapmasker. Dit masker lijkt veel op bovenstaand masker van SIMIA, maar is toch nét iets anders. In deze korte review vertellen wij je hier graag iets meer over.

Zoals de naam al aangeeft, is ook dit masker van zijden vervaardigd. Precies dat is wat je wilt, aangezien je met dit materiaal van talloze voordelen geniet. Eén van de belangrijkste voordelen is bijvoorbeeld de zachtheid. Zowel aan de binnen- als buitenzijde is dit masker heel zacht, waardoor je van het gewenste comfort geniet.

Tevens is het SIMIA™ Zijden Slaapmasker licht van gewicht. Ook dit is een voordeel dat één op één te danken is aan het gebruikte materiaal. Doordat dit masker zo licht van gewicht is, voel je ‘m amper tot niet zitten. Dit is dus ideaal als je ’s nachts of overdag van een heerlijke nachtrust wilt genieten.

Het merk SIMIA heeft bij dit masker voor speciaal moerbel zijde gekozen. Dit is een speciale soort zijden, waarmee je van nóg meer voordelen verzekerd bent. Zo kenmerkt dit materiaal zich door een zeer goed ademend vermogen. Tijdens het slapen hoef je hierdoor niet bang te zijn dat dit SIMIA™ Zijden Slaapmasker aan je gezicht blijft kleven. Ook dit komt het gebruiksgemak dus ten goede. En dan met name in de warmere zomermaanden.

Doe je het SIMIA™ Zijden Slaapmasker op? Dan zit het masker waarschijnlijk al goed. Dankzij de verstelbare band kun je ‘m ook nog perfect naar wens maken. Het SIMIA™ Zijden Slaapmasker sluit hierdoor feilloos op je gezicht aan, waardoor je van nóg meer comfort geniet. Zelfs als je een drukke slaper bent, blijft dit masker perfect zitten gedurende de nacht.

Al met al geniet je met dit SIMIA™ Zijden Slaapmasker van een perfecte nachtrust. Het masker is heerlijk zacht, zit heerlijk en is ook nog eens perfect verduisterend. Met dit zijden slaapmasker geniet je simpelweg van een 100% verduisterend effect. Dat is exact wat je wilt, aangezien je op zoek bent naar een geschikt slaapmasker.

Dat wij over dit zijden slaapmasker zo te spreken zijn, heeft nog meerdere redenen. Zo is het SIMIA™ Zijden Slaapmasker heerlijk zacht voor je huid. Het masker is ook nog eens hypoallergeen en eenvoudig onder de kraan te wassen. Wij raden je aan om het masker met enige regelmaat te wassen. Daarmee hou je ‘m schoon én hygiënisch. Erg belangrijk met het oog op je algehele gezondheid.

Overigens zijn wij ook over de prima prijs-kwaliteitsverhouding te spreken. Met dit SIMIA™ Zijden Slaapmasker geniet je jarenlang van een veel betere nachtrust. Voor al dit moois betaal je bovendien slechts €13,55. Wat ons betreft kun je dus niet de mist in gaan met dit zijden slaapmasker.

4. HappyPeanut Zijden Slaapmasker

Ben je in onze top 3 de beste variant nog niet tegengekomen? Dan wijzen wij je graag op het HappyPeanut Zijden Slaapmasker. Wij vinden dit het vierde beste zijden slaapmasker van 2024. Dat is ook weer aan een paar specifieke voordelen te danken, waarover wij je in deze review alles vertellen.

Is een zijden slaapmasker zomaar een zijden slaapmasker? Nee, dat is niet het geval. Een fabrikant heeft bijvoorbeeld de keuze uit meerdere soorten zijden. Eén van de beste soorten zijden is moerbei zijde. Juist van dat materiaal is het HappyPeanut Zijden Slaapmasker vervaardigd.

Door dit materiaal geniet je van een paar unieke voordelen. Eén van de grootste voordelen is het hoge ademende vermogen. Als je dit slaapmasker van zijde in de zomer ophebt, zorgt dit masker voor de gewenste verkoeling. Het masker plakt hierdoor gedurende de nacht nooit aan je gezicht.

Een ander groot voordeel is de zachtheid van dit slaapmasker. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant voelt het HappyPeanut Zijden Slaapmasker heerlijk zacht aan. Dit voel je als je hier met je handen over heen wrijft, maar óók als je het masker op hebt. Het masker rust heerlijk en zacht op je huid, waardoor je van het perfecte comfort verzekerd bent.

Dat gaat overigens hand in hand met het minieme gewicht van het HappyPeanut Zijden Slaapmasker. Dit masker weegt slechts 18 gram, waardoor je niet eens voelt dat je ‘m op hebt. Dit komt je algehele nachtrust alleen maar ten goede. Tevens voorkomt dit gewicht dat je last van irritaties aan je huid krijgt. Die kans is een stuk groter bij de zwaardere slaapmaskers.

Tevens geniet je met het HappyPeanut Zijden Slaapmasker van een ideale verstelbare band. Deze band loopt als het ware om de achterkant van je hoofd heen en stel je zelf op de gewenste lengte in. Door dit even nauwkeurig te doen, creëer je al helemaal de perfecte pasvorm voor jezelf.

Wat wij ook een groot voordeel vinden, is de eenvoudige schoonmaak. Met het oog op de hygiëne zou je het HappyPeanut Zijden Slaapmasker regelmatig schoon moeten maken. Dit doe je eenvoudig met koud tot lauw water en een milde zeep. Hiermee hou je het masker schoon, hygiënisch en mooi.

Waar of hoe wil je het HappyPeanut Zijden Slaapmasker gebruiken? Dat maakt eigenlijk niet uit. Door de gehele vormgeving werkt dit slaapmasker namelijk 100% verduisterend. Zodra je dit masker op doet, heb je dus geen last meer van lichtinval op je ogen. Dit komt je nachtrust ten goede, terwijl je ‘m hierdoor ook prima gedurende de dag op kunt doen.

Ben je gevoelig voor hoofdpijn? Ook dan is dit een geschikt slaapmasker voor je. Dit slaapmasker houdt licht tegen én voert geen druk op je hoofd uit. Die combinatie zorgt ervoor dat de kans op hoofdpijn een stuk kleiner is. Dit is dan ook een ideaal slaapmasker voor mensen die last van migraine hebben.

Overigens kun je dit zijden slaapmasker ook prima in het vliegtuig gebruiken. Dit komt onder meer doordat ‘ie perfect op je ogen aansluit, zo licht van gewicht is en eenvoudig mee te nemen is. In combinatie met het voordelige prijskaartje zorgt dit voor een interessant geheel. Voor het HappyPeanut Zijden Slaapmasker betaal je slechts €11,95. Wat wil je nog meer?

5. Trendfield Luxe Slaapmasker met Zijden Hoofdband

Wil je voor de allerbeste koop gaan? Dan raden wij je sowieso twee dingen aan: kijk naar een SIMIA slaapmasker en een Trendfield slaapmasker van zijde. Dit zijn eigenlijk de twee beste merken in het aanbod van zijden slaapmaskers. Vandaar ook dat wij het Trendfield Luxe Slaapmasker met Zijden Hoofdband een plekje in onze top 5 hebben gegeven.

Dit kan met recht als een luxe slaapmasker omschreven worden. Het Trendfield Luxe Slaapmasker met Zijden Hoofdband is namelijk van het beste materiaal vervaardigd: 100% zijde. Dit materiaal is voor zowel de oogdelen als op de band gebruikt. Dát brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Dit masker voelt heerlijk zacht aan. Dat is het geval als je met je handen over de oogdelen wrijft, maar ook als dit masker op je gezicht rust. Doordat de oogdelen volledig van zijde vervaardigd zijn, rust het masker heerlijk en zacht op je huid.
 • Dit masker is naar wens te verstellen. De hoofdband van dit masker is dus ook van zijde, waardoor het masker heerlijk op je achterhoofd aanvoelt. Tevens kun je deze band naar wens in de gewenste lengte verstellen, waardoor je van een nóg betere pasvorm geniet.
 • Vrij grote oogdelen. Het Trendfield Luxe Slaapmasker met Zijden Hoofdband beschikt ook nog over vrij grote oogdelen. In combinatie met het gebruikte materiaal zorgt dit voor een zeer fijn gevoel. Tevens is het ideaal dat deze grote oogdelen voor een 100% verduisterend effect zorgen.
 • Grote uitsparing bij de neus. Bij het neusstuk is dit Trendfield slaapmasker ook nog van een grote uitsparing voorzien. Door die uitsparing zit dit masker nóg lekkerder. Het sluit gewoonweg nog beter op je neus aan. Tevens is het ideaal dat je hierdoor gewoon door je neus kunt ademen.

Dat het merk Trendfield voor 100% zijde heeft gekozen, is aan alles te merken. Zo ook uit het gewicht. Het Trendfield Luxe Slaapmasker met Zijden Hoofdband weegt slechts 17 gram, waardoor je niet eens voelt dat je dit slaapmasker op hebt. Dit maakt het des te fijner om dit masker op te doen als je gaat slapen.

Het Trendfield Luxe Slaapmasker met Zijden Hoofdband is ook nog eens veelzijdig te gebruiken. Je kunt dit masker prima ’s nachts opdoen, maar ook voor een slaapje midden op de dag is dit een ideaal zijden slaapmasker. Mede door het 100% verduisterende effect geniet je op elk gewenst moment van de best mogelijke nachtrust.

Zoals je merkt, zijn wij enthousiast over dit zijden slaapmasker. Dit komt ook nog door de veelzijdigheid. Dit masker kun je dus de gehele dag door gebruiken én is voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Daarbovenop komt dat je dit masker eenvoudig overal mee naar toe neemt. Dát is te danken aan het meegeleverde opbergzakje.

Wil je zo lang mogelijk genieten van dit Trendfield slaapmasker van zijden? Dan raden wij je aan om dit masker met enige regelmaat te wassen. Dit doe je in de vorm van een handwasje. Doe dit met enige regelmaat, zodat dit slaapmasker lekker schoon en hygiënisch blijft.

Moet je veel geld betalen voor dit zijden slaapmasker? Dat valt wat ons betreft reuze mee. Voor het Trendfield Luxe Slaapmasker met Zijden Hoofdband betaal je namelijk €16,95. Het klopt dat ‘ie hiermee net iets duurder dan andere varianten is. Maar, het klopt ook dat dit een slaapmasker van het merk Trendfield is. Dát merk je aan de kwaliteit en lange levensduur.

Ons onderzoek naar het beste zijden slaapmasker

 • Meer dan 70 zijden slaapmaskers bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 3 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een zijden slaapmasker precies?

Overweeg je de aanschaf van het beste slaapmasker? Dan wijzen wij je graag op een slaapmasker van zijde. Zo’n slaapmasker is van 100% zijde vervaardigd, waardoor je van tal van unieke voordelen verzekerd bent. Verderop in dit artikel zoomen wij graag in op de belangrijkste voordelen.

Is elk slaapmasker niet van zijde gemaakt? Nee, dat is inderdaad niet het geval. Sommige fabrikanten kiezen voor andere materialen, zoals katoen of traagschuim. Dat is op zich ook prima. Mede ook omdat meerdere merken kiezen voor een combinatie van materialen. Hierbij kun je denken aan een combinatie van zijde en traagschuim.

SIMIA Premium-Zijden-Slaapmasker
Het SIMIA Premium-Zijden-Slaapmasker is het beste zijden slaapmasker van 2024!

Voor wie is een zijden slaapmasker geschikt?

Wij zijn van mening dat een slaapmasker van zijden voor veel mensen geschikt is. Onder meer voor de volgende mensen:

 • Mensen die slecht slapen. Als je een slechte nachtrust ervaart, heb je sowieso baat bij een goed slaapmasker. Als je dan ook nog voor een slaapmasker van zijde kiest, ben je al helemaal van een heerlijke nachtrust verzekerd. Met alle dank aan de unieke voordelen van dit materiaal.
 • Mensen met een gevoelige huid. Heb je een gevoelige huid? Dan is je huid gevoelig voor bijvoorbeeld irritaties. Om eventuele irritaties aan je hoofdhuid te voorkomen, heb je een zijden slaapmasker nodig. Dit komt ook doordat de huid rondom je ogen sowieso al een stuk gevoeliger is.
 • Mensen met hoofdpijnklachten. Ervaar je regelmatig hoofdpijn? Of heb je bijvoorbeeld last van migraine? Ook dan heb je baat bij een zijden slaapmasker. Dit slaapmasker oefent geen druk op je hoofd en ogen uit, waardoor de kans op hoofdpijn een stuk kleiner is. Bovendien kun je met dit masker je ogen tegen het felle licht afsluiten. Bij veel mensen kan dat ook één van de triggers van hoofdpijn zijn.
 • Mensen die voor het beste van het beste willen gaan. Hecht je veel waarde aan alle producten die je in je slaapkamer gebruikt? Ook dan is de keuze voor een zijden slaapmasker de beste keuze. Een slaapmasker van dit materiaal biedt simpelweg het beste van het beste!

Wat zijn de voordelen van een zijden slaapmasker?

Met een goed zijden slaapmasker geniet je van een paar unieke voordelen:

 • Het zijden slaapmasker voelt heerlijk en zacht aan. Doordat zijde van zichzelf een lekker zacht materiaal is, voelt het slaapmasker zelf ook lekker zacht aan. Dit merk je overduidelijk aan het gebied rondom je ogen, maar ook als je met je handen over het masker heen wrijft.
 • Het zijden slaapmasker heeft een hoog ademend vermogen. Het voordeel hiervan is dat het masker zelf blijft ademen. Met name in de warme zomermaanden is de kans op zweetvorming groot, maar dat ervaar je niet bij een zijden slaapmasker. Door het ontbreken van zweet blijft het masker niet aan je hoofd plakken.
 • Het zijden slaapmasker is licht van gewicht. Een kenmerk van zijden is het lage gewicht. Het masker is in zijn totaliteit dus ook lekker licht van gewicht, waardoor het nog minder druk op je gezicht uitoefent.
 • Het zijden slaapmasker gaat lang mee. Zijden is volgens ons één van de beste materialen voor een slaapmasker. Dit komt door bovengenoemde punten, maar ook door de lange levensduur. Indien je voor een zijden slaapmasker kiest, geniet je hier zelfs in 2020 nog van.
 • Het zijden slaapmasker sluit perfect op je gezicht aan. Dit is niet alleen aan het materiaal te danken, maar ook aan de vormgeving van een zijden slaapmasker. Het slaapmasker zit als gegoten, waardoor je van de beste pasvorm verzekerd bent. Dat uit zich in een nóg veel betere nachtrust.
 • Het zijden slaapmasker voorkomt irritaties. Draag je elke nacht een zijden slaapmasker? Dan geniet je van een heerlijke nachtrust én hoef je niet bang te zijn voor irritaties. Dit natuurlijke materiaal roept zelfs bij de meest gevoelige huid geen irritaties op. Precies dat is wat je wilt.
 • Het zijden slaapmasker biedt een 100% verduisterend effect. Een zijden slaapmasker biedt dus tal van voordelen. Maar, onder aan de streep gaat het eigenlijk om maar één ding: het masker moet zijn werk perfect doen. Daar is bij een zijden slaapmasker zeker sprake van. Je geniet met zo’n masker namelijk van een 100% verduisterend effect.

Wat zijn de nadelen van een zijden slaapmasker?

Is de keuze voor een geschikt zijden slaapmasker altijd de juiste keuze? Ja, daar komt het wat ons betreft wel op neer. Dit masker biedt tal van voordelen en je hoeft met slechts twee kleine minpunten rekening te houden.

 • Een zijden slaapmasker is relatief prijzig. Voor een zijden slaapmasker betaal je in de basis net iets meer dan een normaal masker. Daar is niks mis mee, aangezien je dus van de langst mogelijke levensduur verzekerd bent. Ook geniet je van veel onbetaalbare voordelen.
 • Een zijden slaapmasker moet je regelmatig wassen. Bij zijden is het van belang dat je dit materiaal goed schoonhoudt. Bij een zijden slaapmasker betekent dit dat je het masker met enige regelmaat moet wassen. Dát doe je idealiter met een handwas, aangezien zijden toch wel gevoelig is voor de kracht van een wasmachine. Besteed daarom af en toe tijd aan het wassen van het slaapmasker.

Heb je het beste zijden slaapmasker nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet het beste zijden slaapmasker tegengekomen? Dan raden wij je graag aan om ook eens naar de onderstaande 5 varianten te kijken. Mogelijk sluit één van deze 5 zijden slaapmaskers beter op je wensen aan:

Hoe vind je het beste zijden slaapmasker?

Heb je interesse om van de vele voordelen van een zijden slaapmasker te genieten? Dat is goed voor te stellen. Wij raden je echter aan om niet voor het eerste de beste variant te gaan. Nee, je zou een goede vergelijking voor jezelf moeten maken. Daarvoor wijzen wij je graag op onderstaande aandachtspunten.

Exacte materiaal

Een zijden slaapmasker kan van verschillende soorten zijde vervaardigd zijn. Ga daarom goed na om wat voor soort zijde het precies gaat. Check ook of het slaapmasker mogelijk van meerdere materialen vervaardigd is. Zo kan het masker ook deels van traagschuim en/of katoen vervaardigd zijn.

Slaaphouding

Wil je voor een goed zijden slaapmasker gaan? Kijk dan goed naar je favoriete houding. Mocht je graag op je zij slapen, heb je het beste slaapmasker zijslaper nodig.

In onze ogen is een zijden slaapmasker voor elke slaaphouding geschikt. Dat is vooral het geval als je kiest voor een slaapmasker dat je goed naar wens kunt verstellen. Let hierbij goed op de band van het zijden slaapmasker.

Vormgeving

Bij een zijden slaapmasker moet je even goed naar de vormgeving krijgen. Check bijvoorbeeld of het om een slaapmasker met 3K oogdelen gaat. Ga ook goed na hoe je de band kunt verstellen, hoe de uitsparing bij de neus is en in welke kleur het slaapmasker uitgevoerd is.

Accessoires

Wil je voor een prettig zijden slaapmasker gaan? Dan is het ook verstandig om goed anar de accessoires te kijken. Mogelijk krijg je een opbergzakje en/of oordoppen meegeleverd. Dit zijn wat ons betreft toch wel de twee belangrijkste accessoires bij een zijden slaapmasker.

Prijs & kwaliteit

Als je voor de beste koop slaapmasker wilt gaan, kies je idealiter voor één van bovenstaande varianten. Deze slaapmaskers zijn van de beste merken en hierdoor van de gewenste kwaliteit.

Tevens kun je nog met een schuin oog naar het prijskaartje kijken. Voor een goed zijden slaapmasker betaal je tussen de 10 en 20 euro. Deze prijsrange valt op zich wel mee, dus op zich is dit niet het belangrijkste punt. Met het beste zijden slaapmasker zit je hoe dan ook goed!


Veelgestelde vragen over zijden slaapmaskers

Hoe hebben wij de top 10 zijden oogmaskers geselecteerd?

Voor het aanwijzen van de top 10 zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Eigenlijk alle zijden slaapmaskers hebben wij aan een strenge keuring onderworpen. Hierbij hebben we naar de samenstelling, pasvorm, afwerking, prijs-kwaliteitsverhouding en reviews van andere gebruikers gekeken.

Is deze zijden slaapmasker test eerlijk uitgevoerd?

Je kunt volledig vertrouwen op deze zijden oogmasker test. Dit komt onder meer doordat wij deze test volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook hebben wij volledig onafhankelijk de top 10 aangewezen. Dit houdt in dat wij níet samenwerken met merken of fabrikanten.

Waarom hebben wij deze zijden oogmasker test uitgevoerd?

Dit hebben we om meerdere redenen gedaan. Ten eerste omdat wij online veel verkeerde adviezen aantroffen. Ten tweede omdat wij je alléén van het beste advies willen voorzien. Ten derde omdat wij inzien wat het belang van een goed zijden oogmasker is. Alle zijden oogmaskers die wij in dit artikel aanraden, zijn wij van de gewenste kwaliteit én doen hun werk perfect.

Is een zijden slaapmasker beter dan andere materialen?

Ja, zijde is natuurlijk hypoallergeen, zacht voor de huid, en helpt vocht vast te houden, waardoor het voor velen een superieure keuze is.

Kan een zijden slaapmasker helpen tegen rimpels?

Zijde kan helpen de wrijving op de huid te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen om de vorming van slaaplijnen en rimpels te verminderen.

Is een zijden slaapmasker geschikt voor mensen met gevoelige huid?

Ja, vanwege de natuurlijke eigenschappen van zijde is het bijzonder geschikt voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen.

Hoe onderhoud ik mijn zijden slaapmasker?

Een zijden slaapmasker moet voorzichtig met de hand gewassen worden in koud water met een mild wasmiddel en natuurlijk gedroogd worden, ver weg van direct zonlicht.