Beste zwaartedeken van 2024!

Laatst bijgewerkt op 24 april 2024

Lig je ’s avonds urenlang in bed te woelen? Lukt het je maar niet om snel in slaap te vallen? Of word je juist gedurende de nacht erg vaak wakker? In deze beide situaties biedt een goed zwaartedeken uitkomst. Dit deken brengt een gevoel van geborgenheid met zich mee, waardoor je vele malen lekkerder slaapt. In dit artikel vertellen wij je hier alles over. Tevens laten wij je kennismaken met een top 10 van de beste zwaartedekens.

Onze 5 beste zwaartedekens 2024

Hieronder vind je de top 5 beste zwaartedekens bij de goedkoopste aanbieder:


1. Ella® Verzwaringsdeken 7kg

Wil je voor de beste koop van 2024 gaan? Dan raden wij je graag het Ella® Verzwaringsdeken 7kg aan. Wij vinden dit de beste koop. Voor veel mensen, voor het gehele jaar en voor in elke situatie.

Dit heeft onder meer met de samenstelling van dit deken te maken. Dit deken heeft bijvoorbeeld een gewicht van 7 kilogram. Door dit gewicht is dit een zwaartedeken die voor veel mensen geschikt is. Volgens Ella is dit deken geschikt voor mensen tussen de 60 en 80 kilogram. Zit je met je gewicht in deze range? Dan is dit het meest geschikte zwaartedeken voor je.

Dit zwaartedeken kent een ideale gewichtsverdeling. Als je onder dit deken plaatsneemt, voel je de 7 kilogram dus niet op één plek rusten. Nee, deze 7 kilogram wordt perfect over je gehele lichaam verdeeld. Dit is onder meer te danken aan de 7-laagse structuur waar Ella voor gekozen heeft. Door deze structuur brengt dit deken simpelweg nog meer gezondheidsvoordelen met zich mee.

Dit gaat ook nog gepaard met kleinere vakjes van dit zwaartedeken. De meeste merken kiezen voor vakjes van 15 bij 15 centimeter, maar Ella kiest voor vakjes van 10 bij 10 centimeter. Doordat deze vakjes kleiner zijn, zijn ze nog beter in staat om het gewicht te verdelen. Dat komt ook door de micro glasparels waar Ella voor gekozen heeft. Dit zijn de beste parels voor in elk zwaartedeken.

De buitenste laag van dit zwaartedeken is van katoen. Deze laag is hierdoor heerlijk zacht en comfortabel. Het is hierdoor een feestje om onder dit zwaartedeken te liggen. Je geniet van de gewenste zachtheid én van meerdere gezondheidsvoordelen:

 • Je valt sneller in slaap. Doordat dit zwaartedeken een aangenaam gevoel van geborgenheid biedt, val je (veel) sneller in slaap. Je slaapt gedurende de nacht ook een stuk beter (en langer door).
 • Je ervaart minder stress en/of angst. Met dit zwaartedeken ga je ook stress en angstige gevoelens tegen. Ook dit is het gevolg van het gevoel van geborgenheid dat dit deken met zich mee brengt.
 • Je geniet van een betere nachtrust. Doordat je van een betere nachtrust geniet, geniet je overdag van meer focus. Ook ervaar je een veel betere stemming.

Voor dit zwaartedeken hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Nee, de adviesprijs van dit zwaartedeken ligt op zo’n €49. Voor nog geen 5 tientjes heb je dus al de beschikking over het zwaartedeken. Daarbij ben je ook nog van een lange levensduur verzekerd. Dit is te danken aan de uitmuntende kwaliteit en aan de lange garantieperiode van Ella.

Overigens is dit deken aan de kleine kant. Dat vinden wij dan ook het belangrijkste nadeel van dit zwaartedeken. Het Ella® Verzwaringsdeken 7kg is 135 bij 200 centimeter groot. De lengte is op zich prima, maar hij had van ons iets breder gemogen. Als ‘ie bijvoorbeeld 150 cm breed zou zijn, zou je je veel beter in dit deken in kunnen rollen. Dát zou nog een groter gevoel van geborgenheid met zich mee brengen.

Al met al vinden wij dit de beste koop van 2024 Wij zijn bovendien niet de enige die (zeer) positief over dit deken denken. Zo hebben veel kopers bij onze partner Bol.com een zeer positieve review achtergelaten. De gemiddelde score is een 4,7, terwijl de schaal tot maximaal 5,0 loopt. Het Ella® Verzwaringsdeken 7kg scoort dus bijna een maximale score!

2. Veilura verzwaringsdeken 8 kg

Spreekt het bovenstaande zwaartedeken je niet helemaal aan? Dat is op zich goed voor te stellen, bijvoorbeeld als je zwaarder dan 80 kilogram weegt. Mocht dit het geval zijn, raden wij je graag het Veilura verzwaringsdeken 8 kg aan. Wij vinden dit namelijk de beste koop van 8 kilogram.

Doordat dit deken net iets zwaarder is, is ‘ie beter geschikt voor zwaardere mensen. Als je bijvoorbeeld 90 of 100 kilogram weegt, is dit het meest geschikte zwaartedeken voor je. Dit deken rust simpelweg met net iets meer druk op je lichaam, waardoor ‘ie ideaal is voor mensen die meer dan 80 kilogram wegen.

Een ander groot pluspunt van dit zwaartedeken is de grootte. Dit deken is namelijk 150 bij 200 centimeter groot. Doordat het Veilura verzwaringsdeken 8 kg net iets groter dan bovenstaand deken is, kun je je in dit deken een stuk beter oprollen. Dit is niet alleen lekker warm, maar brengt ook een nog groter gevoel van geborgenheid met zich mee. Dat merk je absoluut. Elke nacht weer.

Met het Veilura verzwaringsdeken 8 kg geniet je ook van alle mogelijke gezondheidsvoordelen. Je valt sneller in slaap, je slaapt dieper en je wordt uitgeruster wakker. Ook ervaar je geen stress meer, ervaar je geen angst meer en geniet je van een algeheel gevoel van geborgenheid. Het is net alsof dit zwaartedeken je voortdurend knuffelt.

Net zoals bovenstaand deken is ook dit deken van een 7-laagse structuur voorzien. Het deken heeft een ideale samenstelling en zorgt hiermee voor alle mogelijke gezondheidsvoordelen. Overigens komt deze structuur de kwaliteit ook ten goede. Je geniet zonder enige twijfel jarenlang van het Veilura verzwaringsdeken 8 kg.

Kies je voor het Veilura verzwaringsdeken 8 kg? Dan kies je voor een 4-seizoenen zwaartedeken. Door de algehele samenstelling is dit deken voor in elk seizoen van het jaar geschikt. In de winter biedt ‘ie de gewenste warmte, terwijl ‘ie in de zomer juist de gewenste verkoeling geniet. Dit is puur te danken aan de samenstelling en het materiaalgebruik.

Met het Veilura verzwaringsdeken 8 kg geniet je sowieso van een jarenlange levensduur. Dit is te danken aan de uitmuntende kwaliteit en dus ook aan de gebruikte materialen. Dit deken gaat jarenlang mee, slijt niet en is elke avond weer te gebruiken. Overigens hoef je het Veilura verzwaringsdeken 8 kg niet per sé in bed te gebruiken. Je kunt ‘m ook prima ’s avonds op de bank gebruiken.

Spreekt dit zwaartedeken je aan? Dan wijzen wij je wel graag op het prijskaartje. Voor het Veilura verzwaringsdeken 8 kg betaal je namelijk ongeveer €65. Dit zwaartedeken is hiermee dus een slag duurder dan bovenstaand zwaartedeken.

Maar, het Veilura verzwaringsdeken 8 kg is dus wel zwaarder én groter. Dit maakt dit deken voor een net iets andere doelgroep uiterst geschikt. Over zowel de beste koop (zie hierboven) als over het Veilura verzwaringsdeken 8 kg zijn wij erg te spreken.

Leuk detail: het Veilura verzwaringsdeken 8 kg is in een donkergrijze kleur uitgevoerd. Het deken heeft hierdoor een luxe uitstraling en staat ongetwijfeld fraai in je woning. Tevens is het ideaal dat de hoes van dit deken wasbaar is. Je geniet hierdoor ook op de lange termijn van de gewenste hygiëne. Al met al zijn wij groot fan van dit zwaartedeken!

3. Litollo Verzwaringsdeken 7 kg

Het aanbod van zwaartedekens is momenteel lekker divers. Zo heb je de keuze uit meerdere gewichten én uit meerdere merken. Ook heb je de keuze uit meerdere prijsklassen.

Gaat jouw voorkeur nou uit naar een zo’n goedkoop mogelijk zwaartedeken? Dan raden wij je graag het Litollo Verzwaringsdeken 7 kg aan. Wij vinden dit het beste goedkope zwaartedeken. Voor dit zwaartedeken betaal je slechts €39.

Dankzij dit prijskaartje is dit het goedkoopste zwaartedeken uit onze top 3. Het is bovendien een zwaartedeken van een prima kwaliteit. Dat komt door de gebruikte materialen en is ook te danken aan het merk Litollo. Dit merk staat te boek als één van de betere merken in de wereld van zwaartedekens.

Wij raden je in de basis dit deken met een gewicht van 7 kilogram aan. Door dit gewicht is het Litollo Verzwaringsdeken 7 kg namelijk voor veel mensen geschikt. Maar, je kunt dit deken ook in tal van andere gewichten bestellen. Check hierdoor het aanbod bij onze partner Bol.com.

Het Litollo Verzwaringsdeken 7 kg is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee: je kunt het deken het gehele jaar door gebruiken. Het katoen zorgt voor het gewenste comfort, terwijl polyester voor de gewenste warmte of verkoeling zorgt. Dit maakt dit deken multifunctioneel.

Dat heeft overigens ook nog met de afmetingen te maken. Dit goedkope zwaartedeken is namelijk 150 bij 200 centimeter groot. Door deze forse afmetingen is het Litollo Verzwaringsdeken 7 kg in principe voor elk individu geschikt. Mocht je een zwaarder verzwaringsdeken willen, kun je dus ook voor een deken van Litollo kiezen.

Een ander groot pluspunt vinden wij de uitstraling van dit deken. Dit deken is in het grijs uitgevoerd, waardoor het een stijlvolle uitstraling heeft. Overigens is het ook ‘gewoon’ mogelijk om dit deken in combinatie met je dekbedovertrek te gebruiken. Dit komt de algehele hygiëne van dit zwaartedeken absoluut ten goede.

Lig je onder het Litollo Verzwaringsdeken 7 kg? Dan geniet je van een bepaald gevoel van geborgenheid. Het is eigenlijk net alsof dit deken je voortdurend aan het knuffelen is. Je voelt je hierdoor heerlijk op je gemak, je komt tot rust en je neemt afscheid van angstige gevoelens. Door deze gevolgen geniet je met het Litollo Verzwaringsdeken 7 kg van een veel betere nachtrust. Hoe fijn is dat?

Zijn er ook nog zaken waar je bij dit zwaartedeken rekening mee moet houden? Nou, je moet wel even goed naar het materiaal polyester kijken. De nodige mensen vinden dit materiaal namelijk absoluut niet fijn. Als dit ook voor jou geldt, kies je beter voor een zwaartedeken van een ander materiaal. Ook daarvoor kun je bij het merk Litollo terecht.

Onder aan de streep vinden wij dit een geweldig zwaartedeken. Dit deken is van een uitmuntende kwaliteit, doet wat het moet doen, is van een prima kwaliteit en is ook nog eens lekker groot uitgevoerd. Kijk wel even goed of het gewicht op jouw gewicht aansluit. Mocht dit niet het geval zijn, kies je beter voor een zwaarder zwaartedeken van Litollo. Die dekens vind je in het aanbod van Bol.com.

4. Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

In welk jaargetijde wil je optimaal gebruik van je zwaartedeken maken? Is dit in de lente, zomer en het warmere najaar? Dan heb je absoluut het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken nodig. Dit vinden wij de beste koop voor de warmere maanden.

Waar dit deken deze eretitel aan te danken heeft? Vooral aan het gebruikte materiaal: bamboe. Door dit materiaal geniet je van een geweldig koelend en ademend effect. Is het ’s nachts bijvoorbeeld nog 25 graden? Dan slaap je heerlijk onder dit zwaartedeken. Bamboe brengt het gewenste koelende effect met zich mee, waardoor je het nooit meer (te) warm hoeft te hebben.

Tevens vinden wij de algehele samenstelling van dit zwaartedeken ideaal. Dit is ten eerste aan het gewicht van 7 kilogram te danken. Door dit gewicht is dit zwaartedeken voor vrij veel mensen geschikt. Ten tweede zijn wij over de afmetingen te spreken: 152 bij 203 centimeter. Het is hiermee het grootste zwaartedeken uit onze top 10.

Ten derde is het gevoel onder dit deken heerlijk. Neem je plaats onder het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken? Dan geniet je direct van een grotere aanmaak van melatonine en serotonine. Deze twee hormonen zorgen ervoor dat je moe wordt. Zodra je onder dit deken plaatsneemt, kom je in een ontspannen modus terecht. Dáárdoor val je een stuk sneller, beter en lekkerder in slaap.

Ook geniet je dus van de gewenste verkoeling onder dit deken. Wat hierbij ideaal is, is dat je dit deken ook nog in de koudere maanden kunt gebruiken. Bamboe kan namelijk de aanwezige warmte ook goed warmhouden. Zet voor het slapen gaan even de kachel in je slaapkamer aan en geniet vervolgens van de gewenste warmte onder dit deken. Met alle dank aan het materiaal bamboe.

Tegen welke gezondheidsklachten wil je iets met je nieuwe zwaartedeken doen? Voor het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken maakt dit eigenlijk niks uit. Dit deken brengt alle mogelijke gezondheidsvoordelen met zich mee. Je geniet bijvoorbeeld van een veel betere nachtrust, waardoor je ’s ochtends een stuk fitter opstaat.

Verder werkt deken perfect tegen angstige- en stressgevoelens. Dit is te danken aan het gevoel van geborgenheid. Als je onder het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken ligt, is het net alsof je continu geknuffeld wordt. Daar houdt elk mens van, niet waar?

Al met al vinden wij dit een geweldig zwaartedeken. Wij vinden het dus zelfs de beste variant voor in de warmere zomermaanden. Tegelijkertijd is het wel belangrijk om te weten dat dit een vrij duur deken is. Voor het Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken betaal je ongeveer €69. Dat is vrij veel geld, hoewel je wel heel veel waar voor je geld krijgt.

5. Vivid Green Verzwaringsdeken 9 kg

Wat voor eisen stel jij aan je nieuwe zwaartedeken? Voordat je op zoek naar de beste koop kunt gaan, is dit één van de belangrijkste vragen waar je goed naar moet kijken. Daarbij is het ook van belang om goed naar het gewicht van het deken te kijken.

Ben je zelf relatief zwaar, bijvoorbeeld richting de 100 kilogram? Dan heb je een zwaarder zwaartedeken nodig. Daarvoor wijzen wij je graag op het Vivid Green Verzwaringsdeken 9 kg. Wij vinden dit het meest geschikte zwaartedeken 9 kilogram. Door het gewicht van 9 kilogram is dit deken simpelweg voor alle zwaardere mensen geschikt.

Onder dit deken geniet je in ieder geval van een heerlijk gevoel. Het deken is lekker zwaar, waardoor je écht van het gevoel van geborgenheid geniet. Voordat je het door hebt, lig je heerlijk te slapen. Want ja, met dit Vivid Green Verzwaringsdeken 9 kg geniet je van een veel betere nachtrust. Je valt sneller in slaap en je slaapt gedurende de nacht ook een stuk beter door.

Tevens neem je afscheid van gezondheidsklachten. Ervaar je bijvoorbeeld veel angst? Dan heb je dit zwaartedeken nodig. Dat is ook het geval als je PTSS hebt of veel stress ervaart. Door het ongekende gevoel van geborgenheid is dit gewoonweg een deken waar je heerlijk onder kunt kruipen. Het deken geeft je vervolgens een groot gevoel van veiligheid.

Dat komt overigens ook nog door de afmetingen. Het Vivid Green Verzwaringsdeken 9 kg is namelijk 150 bij 200 centimeter groot. Doordat dit deken lekker groot is, kun je je heerlijk in dit deken rollen. Je geniet hierdoor van een fijn gevoel van warmte, van geborgenheid en van alle mogelijke gezondheidsvoordelen.

Het Vivid Green Verzwaringsdeken 9 kg is van een prima kwaliteit. Dit komt onder meer door de hypoallergene materialen. Deze materialen gaan lang mee en gaan ook nog mogelijke allergische reacties tegen. Tevens is het ideaal dat dit deken met glasparels gevuld zijn. Deze glasparels verdelen het gewicht perfect, waardoor je over je gehele lichaam van de gewenste rust geniet.

Ook heeft het merk Vivid Green voor dubbel gestikte vakjes gekozen. Het voordeel hiervan is een nog betere gewichtsverdeling en een nog langere levensduur. Dit deken gaat gewoonweg jarenlang mee. Daarbij is het ook nog mogelijk om dit deken eenvoudig met de hand te wassen. Door het vrij forse gewicht kun je ‘m niet in de wasmachine wassen.

Dit deken ziet er ook nog stijlvol uit, met dank aan de grijze kleur. Bovendien heeft het merk Vivid Green voor een geweldige afwerking gezorgd. Dit uit zich in de fraaie uitstraling én dus ook in de langere levensduur. Van dit Vivid Green Verzwaringsdeken 9 kg ga je jarenlang genieten.

Daarvoor hoef je ook niet de knip te trekken. Voor het Vivid Green Verzwaringsdeken 9 kg betaal je namelijk een bedrag van ongeveer €45. Voor dit bedrag krijg je dus ontzettend veel waar. Het deken is voor de zwaardere mensen geschikt, is lekker groot en brengt talloze gezondheidsvoordelen met zich mee. Het deken wordt ook bijzonder goed beoordeeld door koper

Ons onderzoek naar het beste zwaartedeken

 • Meer dan 350 zwaartedekens bestudeerd en beoordeeld
 • Een complete top 10 samengesteld
 • 5 uur en 45 minuten aan ons onderzoek gewerkt

Wat is een zwaartedeken precies?

Een goed zwaartedeken is hetzelfde als het beste verzwaringsdeken. Zo’n deken weegt bijvoorbeeld 7, 8 of 9 kilogram, waardoor het een stuk zwaarder is dan een normaal deken. Het voordeel daarvan is het gevoel van geborgenheid. Als je onder een zwaartedeken ligt, kom je tot een hele diepe ontspanning. Dat brengt talloze voordelen met zich mee.

Hoe je een zwaartedeken dan precies kunt gebruiken? Dat is volledig van je eigen voorkeuren afhankelijk. Zo kun je het deken los gebruiken, maar ook in combinatie met je dekbed. Tevens is het mogelijk om je normale dekbedovertrek over het zwaartedeken heen te doen.

Tevens is het niet zo dat je het zwaartedeken altijd in bed moet gebruiken. Je kunt er ook heerlijk op de bank onder kruipen. Het is hoe dan ook van belang om dagelijks even onder het zwaartedeken te liggen. Dan geniet je immers elke dag van de vele mogelijke gezondheidsvoordelen.

Ella Verzwaringsdeken 7kg
Het Ella Verzwaringsdeken 7kg is het beste zwaartedeken van 2024!

Voor wie is een zwaartedeken geschikt?

Meer en meer mensen gaan op zoek naar een zwaartedeken. Dit komt onder meer doordat meer en meer mensen de voordelen van zwaartedekens inzien. Ook zijn deze dekens door de jaren heen gewoonweg een heel stuk populairder geworden.

Bijkomend feit is dat een zwaartedeken voor veel mensen geschikt is:

 • Voor mensen met een slechte nachtrust. Lig je ’s avonds urenlang in bed wakker? Of slaap je gedurende de nacht erg onrustig? In deze beide gevallen heb je een zwaartedeken nodig. Het gevoel van geborgenheid zorgt namelijk voor een significant betere nachtrust.
 • Voor mensen die last van angstige gevoelens hebben. Ben je vaak angstig of heb je last van een angststoornis? Ook in dat geval is het verstandig om voor een goed zwaartedeken te kiezen. Het is net alsof dit deken je knuffelt, waardoor je een stuk minder angst ervaart.
 • Voor mensen die moeilijk tot rust komen. Draait je brein altijd overuren? En merk je in je lichaam een bepaald gevoel van rusteloosheid? Ook dan heb je een goed zwaartedeken nodig. Dit deken is ideaal voor mensen die moeilijk tot rust komen.
 • Voor mensen die stress ervaren. Kamp je met een grote hoeveelheid stress? Ook dan is het van belang om zo snel mogelijk een goed zwaartedeken aan te schaffen. Door het relatief zware gewicht van dit deken neem je snel afscheid van stress. Met dit deken voorkom je ook nog de vorming van (nieuwe) stress.
 • Voor mensen met autisme. Heb je of je kind last van autisme? Ook dan is de beste koop een absolute aanrader. Met een zwaartedeken creëer je namelijk een diepe druk simulatie. Juist mensen met autisme hebben baat bij deze simulatie.
 • Voor mensen met ADHD. Heb je last van ADHD? Ook dan heb je een fijn zwaartedeken nodig. Door het gevoel van geborgenheid kom je als ADHD’er onder een zwaartedeken volledig tot rust.

Ons advies is om een zwaartedeken in combinatie met een slaaphulp te gebruiken. Dat is althans het geval als je moeite hebt om in slaap te komen. Een slaaphulp en zwaartedeken vullen elkaar perfect aan.

Wat zijn de voordelen van een zwaartedeken?

Spreekt het principe van een zwaartedeken je aan? Dan hoor je in een lange rij met mensen die de voordelen van een zwaartedeken inzien. In die rij staan wij ook. Wij zien namelijk ook dat een zwaartedeken veel voordelen te bieden heeft:

 • Je geniet van een veel betere stemming. Lig je elke avond onder je zwaartedeken? Dan ervaar je al snel een veel betere stemming. Je hebt geen angst meer, je hebt geen last meer van stress en je ligt een stuk meer ontspannen in je woning. Dit alles heb je nodig om van een betere stemming te kunnen genieten.
 • Je slaapt een stuk beter. Met een goed zwaartedeken ben je ook van een (veel) betere nachtrust verzekerd. Je valt sneller in slaap en je slaapt ’s nachts dieper. Het voordeel hiervan is dat je in de ochtend veel energieker en fitter opstaat. Uiteraard komt dit ook je algehele stemming ten goede.
 • Je voelt je veiliger. Lig je onder een zwaartedeken? Dan is het net alsof dit deken je voortdurend aan het knuffelen is. Dit brengt een bepaald gevoel van geborgenheid en veiligheid met zich mee. Ook als je angstig bent, heb je dus echt baat bij een zwaartedeken.
 • Voor veel mensen geschikt. Een ander voordeel is te vinden in de veelzijdigheid. Ongeacht hoe oud je bent of van welke problemen je last hebt, is een zwaartedeken voor je geschikt. Ook goed om te weten: een zwaartedeken is ook ideaal voor kleinere kinderen.
 • Het deken voelt zacht aan. Als je voor een geschikt zwaartedeken kiest, geniet je ook nog van het gewenste comfort. Dit komt onder meer doordat het deken heerlijk zacht aanvoelt. Het is hierdoor des te lekkerder om je volledig in dit deken op te rollen.
 • Je hebt meer dan voldoende keuze. Wil je graag van alle bovenstaande voordelen genieten? Dan geniet je al direct van het volgende voordeel: je hebt ontzettend veel keuze. Ongeacht wat je wensen of situatie precies is, kun je voor één van de vele zwaartedekens kiezen.
 • Het deken gaat heel lang mee. Overweeg je de aanschaf van een nieuw zwaartedeken? Ons advies is dan om vooral dit deken aan te schaffen. Met een zwaartedeken geniet je namelijk van een lange levensduur. Met alle dank aan de samenstelling en gebruikte kwaliteiten.

Wat zijn de nadelen van een zwaartedeken?

Is een zwaartedeken voor iedereen geschikt? Ja, daar komt het wat ons betreft wel op neer. Toch is het belangrijk om ook rekening te houden met een paar aandachtspunten bij een zwaartedeken:

 • Het deken kan warm aanvoelen. Heb je voor een nogal dik en zwaar zwaartedeken gekozen? Dan kan dit deken erg warm aanvoelen. Het deken is daardoor minder geschikt voor in de warmere maanden. Dit probleem los je op door voor een zwaartedeken van bamboe te kiezen.
 • Het deken moet groot genoeg zijn. Je moet tevens even goed naar de afmetingen van het zwaartedeken kijken. Niet alle zwaartedekens zijn even groot, waardoor niet elk deken voor jou geschikt is. Ga dit even goed na.

Heb je het beste zwaartedeken nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 het meest geschikte zwaartedeken voor in jouw situatie nog niet tegengekomen? Check dan ook onderstaande 5 varianten. Ook over deze 5 zwaartedekens zijn wij uitermate te spreken:

Hoe vind je het beste zwaartedeken?

Voor welk zwaartedeken kun je nou het beste kiezen? Het antwoord op die vraag kun alleen jij vinden. Dat doe je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Gewicht

Je moet allereerst goed naar jezelf kijken. Wat is precies je gewicht? Als je dat weet, weet je ook hoe zwaar het zwaartedeken moet zijn. Je kunt hiervoor min of meer de volgende stelregel aanhouden: het deken moet 10% van je lichaamsgewicht zijn.

Dit is echter geen vaste stelregel. Meerdere dekens van meerdere merken zijn namelijk ook voor lichtere mensen geschikt. Dit is echter iets dat je per deken even na moet gaan. Bij onze partner Bol.com wordt dit gelukkig in elke productbeschrijving duidelijk aangegeven.

Afmetingen

Je moet ook goed naar de afmetingen van het deken kijken. Idealiter is een zwaartedeken 150 bij 200 centimeter groot. Door deze afmetingen kun je je heerlijk in het deken oprollen. Ook kun je dankzij deze afmetingen heerlijk in het deken kruipen.

In dit artikel hebben wij onze gericht op de beste koop voor 1 persoon. Je kunt echter ook voor een tweepersoons zwaartedeken kiezen. Dit raden wij je echter minder aan, omdat hiermee het gevoel van geborgenheid iets minder is. Logisch ook, omdat het deken een stuk groter is.

Samenstelling

Het is ook van belang om goed naar de algehele samenstelling te kijken. Ga goed na van welk materiaal het deken vervaardigd is, hoe de vakjes er uit zien en voor welke parels gekozen zijn. Met bijvoorbeeld glasparels is de gewichtsverdeling optimaal. Dat is precies wat je wilt.

Sowieso raden wij je aan om naar de lagen van het deken te kijken. Des te meer lagen, des te beter over het algemeen. Ook raden wij je aan om goed naar de afwerking te kijken. Ga bijvoorbeeld goed na of de vakjes dubbel gestikt zijn.

Prijs & kwaliteit

Als laatste punt moet je goed naar de prijs en kwaliteit kijken. Hierover adviseren wij je het volgende:

 • Kies voor één van bovenstaande dekens. Ongeacht of je voor de beste koop of voor nummer 5 uit onze top 10 kiest, geniet je bij deze dekens van de gewenste kwaliteit. Dit merk je overduidelijk aan de algehele kwaliteit.
 • Durf te investeren. Wil je voor een geschikt zwaartedeken gaan? Durf dan te investeren in dit deken. Daar heb je op termijn het meeste aan!

Veelgestelde vragen over zwaartedekens

Hoe hebben wij de top 10 zwaartedekens geselecteerd?

Voor de selectie van de beste zwaartedekens hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Hierbij hebben wij naar de belangrijkste gegevens van de zwaartedekens gekeken, waaronder het gewicht, de vulling en de afwerking. Ook de prijsstelling, de kwaliteit en de ervaringen van andere gebruikers hebben we in ogenschouw genomen.

Is deze zwaartedeken test eerlijk uitgevoerd?

Ja, deze test is 100% eerlijk uitgevoerd. Wij hadden simpelweg één doel voor ogen: op zoek gaan naar het beste zwaartedeken. In dat doel zijn we geslaagd, mede doordat wij het onderzoek zelf verricht hebben. Verder werken wij 100% onafhankelijk, waardoor je echt op onze adviezen kan bouwen en vertrouwen.

Waarom hebben wij deze zwaartedeken test uitgevoerd?

Online vind je veel verwarrende informatie over de verschillende zwaartedekens. Veel van deze informatie is niet eerlijk verstrekt, waardoor je niet volledig op die adviezen kunt bouwen. Wij hebben er daarom voor gekozen om 100% onafhankelijk te werken. Dit komt onze eerlijkheid uiteraard alleen maar ten goede.

Wat is een zwaartedeken?

Een zwaartedeken is een verzwaarde deken die ontworpen is om een zacht, drukkend gevoel te geven dat het gevoel van een stevige knuffel nabootst. Dit kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van angst en stress.

Hoe werkt een zwaartedeken?

Zwaartedekens werken op basis van diepe drukstimulatie, een type therapie dat druk uitoefent op het lichaam om de productie van serotonine en melatonine te verhogen, stresshormonen te verminderen, en zo een kalmerend effect te creëren.

Hoe zwaar moet mijn zwaartedeken zijn?

Het wordt aanbevolen dat een zwaartedeken ongeveer 10% van je lichaamsgewicht bedraagt. Voor iemand van 70 kg zou een deken van ongeveer 7 kg ideaal zijn.

Voor wie is een zwaartedeken geschikt?

Zwaartedekens zijn geschikt voor volwassenen en kinderen die moeite hebben met slapen, last hebben van angst, stress, PTSS, ADHD of autisme. Het is echter belangrijk om eerst met een arts te overleggen, vooral voor kinderen en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen.

Kunnen zwaartedekens in de wasmachine?

Dit hangt af van het specifieke deken. Sommige zwaartedekens hebben een afneembare hoes die in de wasmachine kan, terwijl het binnenste verzwaarde deel apart gereinigd moet worden of alleen geschikt is voor handwas. Controleer altijd het etiket voor de wasinstructies.