Een wekker voor je kind kopen: aanrader of niet?

Laatst bijgewerkt op 23 januari 2024

Je kunt wellicht je kind wel eens achter het behang plakken. Dat is echter niet belangrijk. Het is vele malen belangrijker dat je ontzettend gelukkig wordt van je kind. Althans; dat is het geval als je kind een goede nachtrust ervaart. De ervaring leert dat dit niet bij alle kinderen het geval is.

Relatief veel kinderen hebben last van slaapproblemen. Zij komen moeilijk in slaap, zijn bang in het donker of worden veel te vroeg wakker. Wil je hier iets tegen doen? Dan is het verstandig om een goede kinderwekker en slaaptrainer aan te schaffen.

Wat heeft een kinderwekker te bieden?

Een kinderwekker is absoluut een aanrader. Met een goede kinderwekker geniet je kind namelijk van meerdere voordelen:

  • Je kind valt sneller in slaap. Uit onderzoek is gebleken dat een kinderwekker bijdraagt aan een betere nachtrust. Dit komt onder meer doordat je kind sneller en beter in slaap valt. Dit is vooral het geval als je voor een kinderwekker met een leuk en vrolijk design kiest.
  • Een kinderwekker heeft een leuk design. Het leuke design van een kinderwekker is een grote aanwinst voor de slaapkamer van je kind. Kijk maar eens naar de leuke vormgevingen van een kinderwekker.
  • Je kind weet wanneer hij/zij op mag staan. Een kinderwekker is ook nog voor jou ideaal. Zodra je een geschikte kinderwekker aanschaft, weet je kind namelijk wanneer hij/zij op mag staan. Dit wordt niet alleen met de tijd aangegeven, maar ook met bijvoorbeeld kleuren of smileys.

Wat heeft een slaaptrainer te bieden?

Het is aan te raden om een kinderwekker te combineren met een slaaptrainer. Met een slaaptrainer gaat je kind namelijk nóg beter slapen.

Een slaaptrainer is een vrij eenvoudig apparaat. Dit apparaat geeft aan je kind aan wanneer het tijd is om in slaap te vallen. Dit wordt aangegeven met leuke kleuren of met een leuke smiley. Je kind herkent de smileys direct en weet hierdoor precies wat hij/zij moet doen.

Is je kind elke ochtend om 6 uur al wakker? Ook dan heb je baat bij een slaaptrainer. Een slaaptrainer geeft namelijk aan hoe lang je kind nog in zijn/haar bed moet blijven liggen. Hiermee voorkom je dat je kind al om 6 uur ’s ochtends op jouw slaapkamerdeur staat te kloppen.

Werkt een kinderwekker voor elk kind?

Ja, een kinderwekker werkt voor elk kind. De kinderwekker zorgt niet alleen voor een betere nachtrust, maar ook voor een grotere zelfstandigheid van je kind. Je zou wel alleen de kinderwekker – en ook de slaaptrainer – even volledig naar wens in moeten stellen. Vervolgens heb je nergens naar omkijken!