FITAGE weegschaal review

Laatst bijgewerkt op 21 februari 2024

In mijn artikel beste personenweegschaal staat de FITAGE weegschaal op nummer 1. Volledig terecht, aangezien deze weegschaal veel te bieden heeft. In deze FITAGE weegschaal review zoom ik hier graag verder op in. Zo bespreek ik wat mijn persoonlijke ervaringen met deze weegschaal zijn, wat de voordelen zijn en met welke nadelen je rekening moet houden.

Voor- en nadelen van de FITAGE weegschaal

 • 17 lichaamsanalyse metingen
 • Perfecte werking van de FITAGE app
 • Duidelijk display
 • Meerdere telefoons te koppelen
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Soms onnauwkeurige metingen

Prijzen van de FITAGE weegschaal

De levering van de FITAGE weegschaal

Bestel de FITAGE weegschaal bij Bol.com en geniet van een snelle levering. Als je ‘m op werkdagen voor 12:00 uur bestelt, wordt de weegschaal nog dezelfde werkdag geleverd. Deze weegschaal krijg je in een keurige en veilige verpakking geleverd:

Bij aanschaf van de weegschaal krijg je batterijen meegeleverd. Deze batterijen zitten al in de weegschaal; je hoeft hier alleen maar een ‘lipje’ voor los te trekken.

Mijn persoonlijke ervaringen met de FITAGE weegschaal

Enige tijd geleden was ik op zoek naar een betrouwbare weegschaal. Deze weegschaal moest aan een paar eisen voldoen: hij moest veel metingen uit kunnen voeren, hij moest betrouwbaar zijn en hij moet aan een smartphone te koppelen zijn. De weegschaal voldeed aan al deze eisen, vandaar ook dat ik ‘m besteld heb!

Tot op de dag van vandaag ben ik enthousiast over deze weegschaal. Dat heeft onder meer met de volgende voordelen te maken.

17 lichaamsanalyse metingen

Sta op de weegschaal en geniet direct van maar liefst 17 lichaamsanalyse metingen. Deze weegschaal meet zo’n beetje alles wat een weegschaal maar kan wegen:

 • Gewicht
 • BMI
 • Lichaamsvet
 • Spiermassa
 • Lichaamswater
 • Botmassa
 • Skeletspieren
 • BMR (metabolisme)
 • Vetvrij lichaamsgewicht
 • Onderhuids vet
 • Visceraal vet
 • Spieropslagvermogen
 • Eiwitgehalte
 • Metabole leeftijd
 • Lichaamstype
 • Lengte
 • Omtrek

Als ik op deze weegschaal sta, zie ik direct alles inzichtelijk. Althans; dat is het geval als ik m’n smartphone open. Met de FITAGE app krijg je namelijk direct alle metingen inzichtelijk. Een zeer groot voordeel wat mij betreft.

FITAGE weegschaal metingen

Perfecte FITAGE app

Ja, de werking van de FITAGE app is echt magnifiek. In mijn ogen heeft dit met meerdere redenen te maken:

 • Eenvoudig te installeren. Het is een fluitje van een cent om de FITAGE app in gebruik te nemen. Download ‘m op je smartphone en koppel ‘m vervolgens via bluetooth aan de FITAGE weegschaal.
 • Duidelijke grafieken. Als je eenmaal op de weegschaal hebt gestaan, worden de metingen direct doorgezet naar de FITAGE app. In deze app zie je vervolgens duidelijke grafieken naar voren komen. Dit geeft mij veel meer duidelijkheid in plaats van alleen een weergegeven gewicht op de weegschaal zelf.
 • Vorderingen inzichtelijk. Met dank aan de FITAGE app krijg je alle vorderingen inzichtelijk. Je ziet duidelijk en snel wat de ontwikkeling van bijvoorbeeld je lichaamsgewicht en vetpercentage is!

Duidelijk display

Wil je alleen even snel je gewicht meten? Ook dat is mogelijk op de weegschaal. Met alle dank aan het duidelijke display. Zelf heb ik geen al te beste ogen (-3,25), waardoor ik zeer blij ben met het duidelijke display. Het display is lekker groot en is op de perfecte positie gepositioneerd.

Daarnaast ben ik over het licht van het display te spreken. Het display geeft een fijne rode gloed af, waardoor je zeer eenvoudig je lichaamsgewicht af kunt lezen. Zeker voor mij, met m’n matige ogen, is dit een groot voordeel.

Fitage weegschaal review foto
Tip 1: let niet op mijn sokken. Mijn advies is om je altijd zonder sokken te meten op de FITAGE weegschaal.
Tip 2: let niet op mijn gewicht. Ik ben zelf lang en draag op deze foto uiteraard kleding (dat zijn goede excuses, toch? Haha)

Meerdere telefoons te koppelen

Al geruime tijd maak ik gebruik van deze FITAGE weegschaal. Dat doe ik niet in m’n eentje, maar samen met m’n vriendin. Het is namelijk ideaal dat er meerdere telefoons te koppelen zijn aan deze weegschaal.

Zelf heb ik mijn telefoon gekoppeld, terwijl mijn vriendin dit ook gedaan heeft. De metingen van mijn vriendin zijn niet in mijn app inzichtelijk, maar uiteraard wel in haar app. Op deze manier is het bijzonder prettig om samen gebruik te maken van deze weegschaal.

Zeer gebruiksvriendelijk

Nu ik deze weegschaal langere tijd gebruik, weet ik als geen ander dat dit een zeer gebruiksvriendelijke weegschaal is. Dit komt onder meer door het duidelijke display, de perfecte werking van de app en een paar handige extra’s:

 • Overzichtelijke handleiding. Bij aanschaf van de FITAGE krijg je een overzichtelijke handleiding meegeleverd. Met deze handleiding is het zeer eenvoudig om de weegschaal naar wens in te stellen. In de handleiding staat ook duidelijk omschreven hoe je deze weegschaal aan je smartphone moet koppelen.
 • Geheugenfunctie. De FITAGE weegschaal is ook van een geheugenfunctie voorzien. Dankzij deze functie herkent de weegschaal zelf wie er op de weegschaal staat. De metingen worden dus ook direct naar de juiste smartphone/app doorgezet!
 • Aan andere apps te koppelen. Maak je gebruik van bijvoorbeeld FitBit of Apple Health? Het is mogelijk om deze weegschaal aan deze apps te koppelen. Zelf heb ik dit niet gedaan, aangezien de FITAGE app volledig aan mijn eisen voldoet.
 • Spatwaterdicht. Wil je deze weegschaal graag in je badkamer gebruiken? Dan is het ideaal dat de weegschaal spatwaterdicht is.
Fitage weegschaal review extra's

Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Een van de grootste voordelen van deze weegschaal vind ik de prijsstelling. Voor deze weegschaal heb ik zelf maar €29,95 betaald. Voor dit bedrag heb ik de beschikking gekregen over een geweldige weegschaal. Een weegschaal die lang meegaat, die zijn werk top doet en die dus over meerdere handige extra’s beschikt!

Soms onnauwkeurige metingen

Deze weegschaal is van hightech G-sensoren voorzien. Deze sensoren zouden met een maximale afwijking van slechts 0,05 kilogram moeten wegen. Maar, mijn ervaring leert dat dit niet altijd het geval is.

In de afgelopen tijd heb ik opgemerkt dat de metingen soms onnauwkeurig zijn. Dit heeft, in mijn ogen, mogelijk met één van deze redenen te maken:

 • De ondergrond moet volledig vlak zijn. Ik meet zelf het liefste mijn gewicht terwijl deze weegschaal op de stenen in mijn badkamer staan, zoals je op de foto’s kunt zien. Die ondergrond is vlak en stabiel, waardoor de metingen zeer nauwkeurig zijn. Zet je deze weegschaal echter op vloerbedekking? Dan kan de ondergrond zorgen voor een minder nauwkeurige meting.
 • Je moet je sokken uitdoen. Voor de foto’s in deze FITAGE weegschaal review heb ik mijn sokken aangehouden, maar je zou ze uit moeten doen. Dat raad ik je in ieder geval aan met het oog op de nauwkeurigheid. De hightech 4G sensoren meten een stuk nauwkeuriger als je op je blote voeten op deze weegschaal staat!
Fitage weegschaal review sensoren

Wat zijn de FITAGE weegschaal ervaringen van anderen?

In deze FITAGE weegschaal review heb ik mijn persoonlijke ervaringen met je gedeeld. Zoals je kunt lezen, ben ik erg te spreken over deze weegschaal. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor veel andere gebruikers.

Bij Bol zijn honderden reviews over deze weegschaal achtergelaten. Op het moment van schrijven van deze FITAGE weegschaal review gaat het om maar liefst 939 reviews. De gemiddelde score daarvan is maar liefst een 4,7. Dat is uitzonderlijk hoog, aangezien de maximale score bij Bol een 5,0 is.

Graag wijs ik je op onderstaande reviews. Deze reviews geven veel duidelijkheid over de weegschaal van FITAGE:

 • Wow, ik heb net de weegschaal ontvangen maar ik sta er versteld van wat dat ding allemaal kan, zoals de meeste had ik gewoon een weegschaal zoals een weegschaal meestal is maar ben sinds kort veel bezig met sporten en wilde ook wat serieuzer mijn vetpercentage bijhouden. Nu vond ik het leuk om dit een keer te proberen en had niet enorm hoge verwachtingen maar dit is echt super precies! Ik heb vorige week mijn vetpercentage laten testen door mijn personal trainer en dat kwam neer op 12,9 en deze op 12,7% ik sta er oprecht versteld van dat dit kan door er gewoon op te staan en hem te verbinden met je telefoon. Nouja al bij al raad ik het dus zeker weten aan en vind ik het echt niet duur voor wat je er mee kan doen. Review van Lucas, zie hier.
 • DE weegschaal ziet er erg strak uit en staat mooi in de badkamer. qua gebruik is hij erg snel en preciezer dan mijn vorige weegschalen als je meerdere malen achter elkaar meet. De app die erbij zit is erg simpel in gebruik en doet precies wat het moet doen. makkelijk inzichtelijk maken wat er gebeurt met mijn gewicht, in overzichtelijke grafieken. dit helpt mij mijn afvaldoelen goed te bereiken. Review van Bart, zie hier.

Verschillende uitvoeringen van de FITAGE weegschaal

In mijn ogen is dit één van de beste weegschalen van dit moment. Deze weegschaal heeft veel te bieden, doet zijn werk uitmuntend en is dus ook nog goedkoop.

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Binnen het aanbod van FITAGE vind je meerdere weegschalen, waarvan de meeste iets duurder zijn. Het kan absoluut geen kwaad om ook eens naar de volgende uitvoeringen van de FITAGE weegschaal te kijken:

Wat kost de FITAGE weegschaal?

De weegschaal die in deze FITAGE weegschaal review centraal staat, kost je slechts €29,95. Voor dit bedrag krijg je echt een waanzinnig goede weegschaal geleverd.

Bestel je deze weegschaal bij Bol? Dan betaal je bovendien geen verzendkosten. Het is tevens fijn dat je de weegschaal binnen 30 dagen gratis kunt retourneren. Ik schat echter in dat je dat niet gaat doen. De weegschaal voldoet hoogstwaarschijnlijk aan al je verwachtingen!

FITAGE weegschaal review: mijn eindconclusie

Graag raad ik je deze weegschaal van FITAGE van harte aan. Dat heeft puur met de volgende voordelen te maken:

 • Zeer slimme weegschaal. De weegschaal is wat mij betreft één van de slimste weegschalen van dit moment. Hij werkt perfect samen met de FITAGE app, is ook aan andere apps te koppelen en is eenvoudig te installeren. Met alle dank aan de stabiele bluetooth ontvanger.
 • Complete lichaamsanalyse. De weegschaal is een geweldige weegschaal met lichaamsanalyse. Hij voert maar liefst 17 metingen in één keer uit, waardoor je alle gewenste inzichten in je lichaam krijgt. Dankzij de FITAGE app zie je bovendien duidelijk welke vorderingen je doormaakt.
 • Zeer gebruiksvriendelijk & eenvoudig. De gebruiksvriendelijkheid en eenvoud zijn wat mij betreft ook belangrijke voordelen. De weegschaal spreekt direct tot de verbeelding. Een weegschaal zonder al te veel poespas; daar hou ik persoonlijk erg van!
 • Geweldige prijskwaliteitsverhouding. Voor de weegschaal hoef je dus slechts €29,95 te betalen. Een geweldige prijs met het oog op de uitmuntende kwaliteit van deze personenweegschaal!

Andere interessante weegschalen

Heb je deze FITAGE weegschaal review tot zover doorgenomen? Ben je niet helemaal onder de indruk van deze weegschaal? Geen nood aan de man! Speciaal voor jou heb ik namelijk talloze weegschalen aan een keuring onderworpen.

Neem bijvoorbeeld mijn review over de beste weegschaal met vetpercentage door. Of mijn review over de beste digitale weegschaal of beste analoge weegschaal. Ook kun je de beste weegschaal met app bekijken, de beste weegschaal voor sporters of de meest nauwkeurige weegschaal!

Veelgestelde vragen

Voor wie is de FITAGE weegschaal geschikt?

Wat mij betreft is de FITAGE weegschaal voor iedereen geschikt. Voor mannen, voor vrouwen, voor kinderen, voor drukke mensen, voor mensen met een doel voor ogen en voor kritische mensen. Deze veelzijdige weegschaal sluit hoe dan ook op je wensen aan.

Welke app voor FITAGE weegschaal?

Voor de FITAGE weegschaal kun je de normale FITAGE app gebruiken. Deze app download je op je smartphone, waarna je ‘m eenvoudig aan de weegschaal koppelt.
Je kunt echter ook andere apps aan deze weegschaal koppelen. Denk hierbij aan Fitbit en Apple Health.

Hoe betrouwbaar is de FITAGE weegschaal?

Op een schaal van 1 tot 10 scoort de FITAGE weegschaal een 9 op het gebied van betrouwbaarheid. Deze weegschaal beschikt over hightech sensoren en weegt je gewicht hierdoor zeer nauwkeurig. Daarbij voert ‘ie ook nog eens 16 andere metingen uit!

Hoe meet je je gewicht optimaal met de FITAGE weegschaal?

Trek altijd je sokken en kleding uit als je op de weegschaal stapt.
Zet de weegschaal op een gladde en stevige ondergrond neer. Zet ‘m idealiter niet op vloerbedekking neer.
Meet idealiter altijd op hetzelfde moment, bijvoorbeeld donderdagochtend rond 07.00 uur.
Laat de weegschaal even kalibreren. Dit doet de weegschaal automatisch, dus hier heb je zelf geen omkijken naar. Voorkom echter dat je direct op de weegschaal zet; dan heeft de weegschaal mogelijk niet voldoende tijd om te kalibreren.

Hoe stel ik mijn FITAGE weegschaal voor de eerste keer in?

Stap 1: haal de weegschaal uit de doos en haal het lipje los bij de batterijen.
Stap 2: open de handleiding van de weegschaal en ga naar pagina 26.
Stap 3: doorloop de stappen die hier genoemd worden. Dit is achtereenvolgens download de app, koppel de slimme weegschaal aan de app, stap snel op de weegschaal en laat ‘m kalibreren.
Stap 4: neem plaats op de weegschaal en laat automatisch de uitkomsten van de metingen naar je smartphone overzetten.

Welke meettips geeft FITAGE zelf?

Het merk FITAGE geeft ook nog een paar meettips. Zo adviseert dit merk om jezelf niet te wegen na een zwarte maaltijd, tijdens of na alcoholgebruik, tijdens griep of koorts en onmiddellijk na het douchen, badderen of het nemen van een sauna.

Hoe kun je meerdere gebruikers aan de FITAGE weegschaal koppelen?

Je hebt hier twee mogelijkheden voor:

– Mogelijkheid 1: open de FITAGE app en klik op de avatar in het beginscherm. Je kunt nu vervolgens op de knop ‘Gebruiker toevoegen’ klikken.
– Mogelijkheid 2: koppel de weegschaal aan een andere smartphone of tablet. De weegschaal is in staat om met meerdere mobiele apparaten een verbinding tot stand te brengen!

Wat betekent de foutmelding 8 op de FITAGE weegschaal?

Foutmelding 8 duidt op een niet functionerende weegschaal. Installeer de batterijen opnieuw. Werkt dit niet? Vervang dan de batterijen door nieuwe exemplaren. Werkt dit ook niet? Neem dan contact op met de klantenservice van FITAGE.

Is de FITAGE weegschaal voor kinderen geschikt?

Het merk FITAGE geeft aan dat de weegschaal voor kinderen ouder dan 16 jaar oud geschikt is. Een jonger kind kan wel gebruik van deze weegschaal maken, maar alleen onder toezicht.