Soorten wekkers: wat is voor jou de beste wekker?

Laatst bijgewerkt op 30 november 2023

Heb je je pijlen op een nieuwe wekker gericht? Dan zijn er tal van knopen die je door moet hakken. Zo moet je voor jezelf bepalen hoeveel geld je idealiter uit wilt geven. Ook moet je goed over je wensen en voorkeuren met betrekking tot de nieuwe wekker nadenken.

Wat je ook moet doen, is een keuze maken tussen de vele soorten wekkers. Want ja, je kunt op dit moment uit behoorlijk veel soorten wekkers kiezen. De populairste soorten wekkers bespreken we graag in dit artikel, zodat je voor jezelf direct de juiste afweging kunt maken.

Wekker op batterijen

Wil je niet afhankelijk van de stroomvoorziening zijn? Dan is de beste wekker op batterijen een absolute aanrader voor je. Zo’n wekker werkt volledig draadloos, is overal te gebruiken en doet zijn werk uiteraard prima.

Voordeel is dus dat je geen stopcontact in de buurt hebt. Een ander voordeel is dat de wekker het áltijd doet. Zelfs in het geval van een stroomstoring. Keerzijde is wel dat je altijd de beschikking over batterijen moet hebben. Met zo’n wekker is het daarom verstandig om altijd batterijen op voorraad te hebben. Voor een goede wekker op batterijen hoef je in ieder geval niet de hoofdprijs te betalen. Wel moet je dus rekening houden met kosten voor de nieuwe batterijen.

Wifi wekkerradio

Met de beste wifi wekkerradio geniet je van ontzettend veel mogelijkheden. Zo’n wekkerradio koppel je via wifi aan je smartphone, waarna je je favoriete muziek kunt streamen. Dat is nog eens lekker wakker worden, niet waar?

Doordat dit ook een ‘gewone’ wekkerradio is, kun je ook met je favoriete radiozender wakker worden. Je hebt dus uit heel veel afspeel- en wekmogelijkheden de keuze.

Bij de wifi wekkerradio’s hebben wij één ding opgemerkt: het gaat vaak om luxe en daardoor ook dure wekkers. Vind je dit echter geen probleem? Dan heb je zeker baat bij zo’n veelzijdige wekkerradio met wifi!

Wekker voor slechthorenden

Heb je een slecht gehoor? Of ben je wellicht helemaal doof? In deze beide gevallen heb je niks aan een normale wekker. Je hoort immers het alarmgeluid van deze wekker niet. Gelukkig kun je altijd nog voor de beste wekker voor slechthorenden kiezen.

Dit is een speciale wekker die veelal samen met een trilschijf geleverd wordt. Zodra de wektijd aangebroken is, begint de trilschijf te trillen. Dit trillen voel je als slechthorende uiteraard wel, waardoor je alsnog op tijd gewekt wordt. Er zijn overigens ook wekkers voor slechthorenden die je middels visuele beelden wekt. Dit gaat in dat geval ook in combinatie met de trilschijf. Leg deze trilschijf onder je kussen om de trillingen zo goed mogelijk te voelen.

Radiogestuurde wekker

Met een normale wekker ben je altijd enigszins afhankelijk. Afhankelijk van de voorziening van stroom, om precies te zijn. Mocht er een stroomstoring zijn, gaat je normale wekker dus niet af. Bijkomend nadeel is dat je wekker, na de stroomstoring, op een compleet willekeurige tijd komt te staan.

Gelukkig kun je altijd nog voor de beste radiogestuurde wekker kiezen. Dit is een wekker die de tijd automatisch aanpast. Dit doet de wekker na een stroomstoring, maar ook bij de omwisseling van zomer- naar wintertijd en vice versa. Je hoeft een radiogestuurde wekker dus nóóit op het juiste tijdstip in te stellen. Dit doet de wekker radiogestuurd namelijk volledig automatisch.

Wekkerradio met projectie

Welke slaaphouding neem jij graag aan? In sommige houdingen is het niet eenvoudig om de actuele tijd op de wekker af te lezen. Klinkt dat probleem bekend bij je in de oren? Dan heb je de beste wekkerradio met projectie nodig.

Een dergelijke wekker projecteert de tijd op het plafond in je slaapkamer. Of op een muur in je slaapkamer. Ongeacht hoe je in bed ligt, heb je hierdoor altijd zicht op de actuele tijd. Tevens is het ideaal dat je de projector naar wens kunt draaien. Je stelt de projectie hiermee altijd geheel naar wens in.

Ondertussen geniet je ook nog van de werking van een normale wekkerradio. Een wekkerradio met projectie wekt je bijvoorbeeld met je favoriete radiozender!

Wekkerradio DAB+

Vind je het heerlijk om met je favoriete radiozender wakker te worden? Dan heb je de beste wekkerradio DAB+ nodig. Dit is een wekkerradio mét een DAB+ ontvanger, waardoor je van helder geluid geniet. Dit geluid is kraakhelder en volledig vrij van ruis.

Het is hiermee des te fijner om op te staan. Je wordt immers met je favoriete radiozender met de best mogelijke geluidskwaliteit wakker. Mocht je voor een DAB+ wekkerradio willen gaan, ga je ook indirect voor een uitgebreide wekker. De beste wekkerradio’s met DAB+ zijn stuk voor stuk van talloze extra functies voorzien.

Wekkerradio

Vind je een wekkerradio DAB+ of een wekkerradio met projectie iets teveel van het goede? Dan kies je voor de beste wekkerradio. Dit is een wekker en een radio ineen, waardoor je elke ochtend met je favoriete radiozender op kunt staan. Uiteraard kun je ook voor het normale alarmgeluid kiezen.

Binnen het aanbod van wekkerradio’s kom je vrij veel varianten tegen. Zo heb je de keuze uit compacte- en vrij grote wekkerradio’s. De grotere wekkerradio’s zijn bijvoorbeeld ideaal voor mensen met een slechter gezicht. Op de grote wekkerradio lees je de actuele tijd immers eenvoudiger af. Goed om te weten: een wekkerradio is hetzelfde als de beste radiowekker.

Analoge wekker

Alle soorten wekkers die we hierboven besproken hebben, zijn digitale wekkers. Dit houdt in dat de wekkers over een digitaal display beschikken. Op dit digitale display lees je eenvoudig de actuele tijd af.

Spreekt dit je niet aan? Kies dan voor de beste analoge wekker. Dit is een wekker die de actuele tijd met een wijzerplaat en wijzer aangeeft. Dit is uiteraard minder van deze tijd, maar het brengt wel een nostalgisch gevoel met zich mee. Aan jou de taak om te bepalen of een analoge wekker op je wensen aansluit!

Wekker voor diepe slapers

Weet je van jezelf dat je nogal diep slaapt? Dan is het goed voor te stellen dat je niet met elke wekker even blij bent. Met name de wekkers die te weinig geluid maken, zijn dan niks voor je. Gelukkig kun je voor de beste wekker voor diepe slapers kiezen.

Tot deze groep van wekkers behoren eigenlijk meerdere soorten wekkers. Zo kun je kiezen voor een wekker met een trilschijf. De trilschijf zorgt ervoor dat je uit je diepe slaap ontwaakt, waarna het harde geluid de rest van het werk doet. Zelfs als (hele) diepe slaper word je hierdoor op tijd gewekt.

Digitale wekker

Wil je voor een moderne wekker gaan? Dan kom je al snel bij een digitale wekker uit. Dit is een wekker met een digitaal display waarop de tijd weergeven wordt. Je leest hierdoor de tijd erg eenvoudig af op de beste digitale wekker.

Een ander groot voordeel zijn de bijkomende functies. Nagenoeg alle digitale wekkers zijn van veel bijkomende functies voorzien. Dankzij deze functies word je op een nog fijnere manier wakker of kun je de wekker nog veelzijdiger inzetten. Binnen het aanbod van digitale wekkers vind je in ieder geval héél veel varianten. Maak daarom voor jezelf de juiste afweging tussen de vele soorten digitale wekkers.

Wekker om wakker te worden

Is niet elke wekker bedoeld om mee wakker te worden? Dat klopt. Maar, je kunt wakker worden óf je kunt lekker wakker worden. Als je graag lekker wakker wilt worden, heb je de beste wekker om wakker te worden nodig. Deze wekker biedt nét dat beetje extra dan je alleen te wekken.

Op dit moment bestaan er veel soorten wekkers om mee wakker te worden. Je kunt voor een digitale wekkerradio met DAB+ kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld een wake up light. Als de wake up light dan ook nog over een DAB+ ontvanger beschikt, zit je helemaal gebakken.

Reiswekker

Ben je vaak op reis? Dan heb je eigenlijk niks aan een normale wekker. De normale wekkers zijn te groot, te log en zijn ook nog van stroomvoorziening afhankelijk. Een betere keuze is daarom een reiswekker. Met de beste reiswekker geniet je van veel gemak en de gewenste veelzijdigheid.

Een goede reiswekker neem je overal mee naar toe. De wekker is immers compact, licht van gewicht en eenvoudig in bijvoorbeeld je tas of jas mee te nemen. Tevens werkt zo’n reiswekker eigenlijk altijd op batterijen. Je hebt voor deze wekker dus geen stopcontact nodig. Ideaal als je op reis of op vakantie bent!

Senioren wekker

Zoals duidelijk mag zijn, kun je op dit moment uit veel soorten wekkers kiezen. Sommige wekkers zijn extreem uitgebreid, terwijl andere wekkers juist zo eenvoudig mogelijk zijn. Dat is ook het geval bij de beste senioren wekker.

Een senioren wekker is een wekker die speciaal voor ouderen ontwikkeld is. Zo’n wekker heeft bijvoorbeeld een groot display waarop de tijd met grote cijfers weergegeven wordt. Ook is zo’n senioren wekker eenvoudig te bedienen en beschikt ‘ie over niet al te veel poespas. Juist dát is hetgeen waar de gemiddelde senior naar op zoek is!

Wake up light

Wil je graag op een heerlijke en rustgevende manier wakker worden? Dan heb je beste wake up light nodig. Dit is een wekker die de zonsopgang simuleert, waardoor je als het ware tegelijkertijd met de zon wakker wordt. Je staat hierdoor energiek, fit en op een super fijne manier op.

Met de beste wake up light wekker geniet je van veel voordelen. Je staat namelijk niet alleen energieker op, maar je valt ook nog sneller in slaap. Je geniet al met al van de nodige gezondheidsvoordelen. Ondertussen ziet een wake up light er ook nog fraai uit!

Philips wake up light

Spreekt het principe van een wake up light je aan? Als je op zoek naar een geschikte wake up light gaat, kom je al snel de varianten van Philips tegen. Met de beste Philips wake up light haal je simpelweg de allerbeste wake up light in huis.

Dit komt onder meer doordat de Philips wake up lights een klinisch bewezen werking hebben. Tevens komt dit doordat deze wake up lights perfect doen wat ze moeten doen. Ook zijn ze van de gewenste kwaliteit en gaan ze dus jarenlang mee.

Lichtwekker

Je kunt ook nog voor de beste lichtwekker kiezen. Is dit iets anders dan een wake up light? Nee, in de basis komt dit op hetzelfde neer. Het is alleen een andere – en Nederlandse – benaming voor een wake up light.

Ook bij een lichtwekker geniet je dus van de simulatie van de zonsopkomst. Je geniet hiermee van talloze gezondheidsvoordelen, waaronder meer energie gedurende de dag. Ook kun je je beter concentreren.

Kinderwekker

Heeft je kind moeite om op tijd in slaap te vallen? Of heeft je kind moeite om lang genoeg in zijn/haar bed te blijven liggen? Dan is het verstandig om voor de beste kinderwekker te kiezen.

Zo’n wekker is veelal een combinatie van een wekker en de beste slaaptrainer. Dit houdt in dat je met zo’n wekker je kind kunt trainen. Kunt trainen om bijvoorbeeld langer in bed te blijven liggen. Een kinderwekker ziet er overigens ook erg leuk uit. Ook dat is iets dat veel kinderen ongetwijfeld erg aanspreekt!

Wekkerradio met bluetooth

Welke eisen stel jij aan je nieuwe wekkerradio? Als je bijvoorbeeld muziek vanaf je smartphone wilt streamen, heb je de beste wekkerradio met bluetooth nodig.

Dankzij de bluetooth ontvanger koppel je je smartphone aan de wekker. Je kunt vervolgens vanaf je smartphone je favoriete muziek naar je wekker streamen. Je kunt ‘m hiermee dus als bluetooth speaker gebruiken, maar uiteraard ook als ‘normale’ wekker.  

Klokradio

Tot slot willen wij je ook nog kennis met een klokradio laten maken. Is dit wel een voorbeeld van een wekker? Ja, dat is zeker het geval. Met de beste klokradio geniet je namelijk ook van een dubbele functie. Enerzijds maakt deze klokradio je op tijd wakker en anderzijds geniet je van je favoriete muziek. Net zoals dat je dit bij een normale wekkerradio kunt doen.

Bijkomend voordeel: op een klokradio lees je ook nog eenvoudig de actuele tijd af. Het is hierdoor zéker aan te raden om een klokradio op het nachtkastje in je slaapkamer neer te zetten.