De belangrijkste voordelen van een daglichtlamp

Overweeg je de aanschaf van een daglichtlamp? Wij, als experts van Slaapkamergids.nl, hebben maar één tip voor je: schaf zo snel mogelijk de beste daglichtlamp aan. Met een geschikte daglichtlamp geniet je namelijk van veel belangrijke voordelen.

Bestrijding van seizoensgebonden stoornissen

Heb je last van zogeheten seizoensgebonden stoornissen? Deze stoornissen, ook wel bekend als SAD, brengen de nodige symptomen met zich mee. Zo voel je je lusteloos, voel je je ongelukkig en heb je een stuk minder energie dan normaal. Met een goede daglichtlamp ga je dergelijke symptomen aanzienlijk tegen!

Dit is puur te danken aan de simulatie van het daglicht. Deze simulatie brengt een regulering van de biologische klok met zich mee. Je hebt hierdoor in de donkere wintermaanden minder last van het bedrukte gevoel. Met een goede daglichtlamp geniet je ook in de wintermaanden van meer energie en een verbeterde stemming.

Meer energie & gelukkiger gevoel

Kies je voor het gebruiken van een goede daglichtlamp? Dan kies je indirect voor een fijner leven. Dankzij een goede daglichtlamp ervaar je namelijk meer energie. Dit is iets dat je met name in de koude en donkere wintermaanden opmerkt.

Tijdens deze maanden is het wellicht erg moeilijk om uit je bed te komen. Het is immers koud, het is donker en het is allemaal vrij troosteloos. Zet je echter de daglichtlamp naast je bed neer? Dan krijgen je hersenen een soort van boost. Een soort van boost die aangeven dat het buiten ‘gewoon’ licht is. Dit is uiteraard niet het geval, maar je brein ervaart hierdoor meer energie.

Het bijkomend gevolg is dat je een gelukkiger gevoel hebt. Met een goede daglichtlamp weet je het bedrukte gevoel om te toveren tot een gelukkiger gevoel. Dit doe je overigens ook met een goede wake up light!

Verbetering van het circadiaans ritme

Het circadiaans ritme is één van de belangrijkste ritmen in je lichaam. Dit ritme is namelijk bepalend voor het gevoel overdag en voor je nachtrust. Door een daglichtlamp naast je bed neer te zetten, weet je dit ritme vrij eenvoudig te verbeteren.

Dit uit zich onder meer in een betere alertheid gedurende de dag. Dit is ideaal als je last van winterblues hebt, maar ook als je last van een jetlag hebt. Daarnaast zorgt deze verbetering van dit ritme voor een verbeterde nachtrust. Ook dat is een welkom bijkomend voordeel.

Je slaapt een stuk beter

Met de beste daglichtlamp naast je bed ga je ook nog beter slapen. Dit is hoofdzakelijk aan bovengenoemd ritme te danken. Als dit ritme in je lichaam op orde is, geniet je van de volgende voordelen:

  • Je valt sneller in slaap. Is je circadiaans ritme in disbalans? Dan merk je dit direct aan het feit dat je langdurig wakker ligt ’s avonds in je bed. Met een daglichtlamp herstel je dit probleem gelukkig snel.
  • Je slaapt dieper. Gedurende de nacht slaap je ook nog dieper. Ook dit is te danken aan de verbetering van het circadiaans ritme.