De 5 belangrijkste voordelen van een slimme weegschaal

Overweeg je de aanschaf van een nieuwe weegschaal? In deze, digitale, tijden kun je eigenlijk niet om een slimme weegschaal heen. Dit is een weegschaal die nét dat beetje meer biedt, waardoor je van nog meer voordelen geniet. De belangrijkste voordelen sommen we graag in dit artikel voor je op.

Veel lichaamsanalyse metingen

De beste slimme weegschaal weegt niet alleen je gewicht. Nee, zo’n weegschaal weegt ook je vetpercentage, je spiermassa, je botmassa en zelfs je BMI. Je krijgt dus volledig inzicht in je lichaam en de opbouw hiervan.

Dit is overigens wel per slimme weegschaal verschillend. Sommige slimme weegschalen voeren 17 metingen uit, terwijl andere slimme weegschalen slechts 14 metingen uitvoeren. Het is aan jou om op dit gebied je voorkeuren te bepalen.

Al met al krijg je een gedetailleerd inzicht. Inzicht in je huidige gewicht, maar ook in de vorderingen die je doormaakt.

Perfect inzicht in je vorderingen

Het grootste voordeel van een slimme weegschaal is de koppeling met je smartphone. Op je smartphone krijg je, met behulp van een app, perfect inzicht in je vorderingen.

In de app zie je bijvoorbeeld duidelijke grafieken naar voren komen. In deze grafieken zie je de ontwikkeling van je gewicht, spiermassa, vetmassa en andere metingen. Dit stelt je in staat om goede en complete analyses uit te voeren. Grafieken zeggen nu eenmaal meer dan alleen losse cijfers.

Voor meerdere gebruikers geschikt

Schaf je een geschikte weegschaal aan? Dan kun je hier in principe met het hele gezin of met alle huisgenoten gebruik van maken. Je kunt namelijk meerdere gebruikers aan de weegschaal koppelen.

De slimme weegschaal herkent zelf met welke telefoon ‘ie te maken heeft. Je ziet hierdoor in de app alleen je eigen metingen naar voren komen. Het is in ieder geval prettig dat je met meerdere gebruik van de weegschaal kunt maken.

Perfect voor je motivatie

Heb je een slimme weegschaal in je slaapkamer (of badkamer) staan? Dan zorgt deze weegschaal onbewust ook nog voor extra motivatie. Dit komt niet zozeer door hetgeen dat je op de weegschaal afleest, maar puur door wat je in de app naar voren ziet komen.

Geven de grafieken in de app aan dat je goed op weg bent? Dan werkt dit als een extra stok achter de deur. Je hebt hierdoor nóg meer motivatie om de gestelde doelen te behalen. Geven de grafieken aan dat het niet zo lekker gaat? Dan is dat het teken om de teugels nog iets strakker aan te trekken. Of om bijvoorbeeld meer te bewegen.

Bijzonder nauwkeurig

De experts van Slaapkamergids.nl hebben een top 10 van beste slimme weegschalen voor je samengesteld. Kies je voor één van deze 10 slimme weegschalen? Dan kies je voor een bijzonder nauwkeurige weegschaal. Deze weegschalen beschikken over de beste (en nieuwste) sensoren, waardoor de metingen super nauwkeurig zijn.

Wel zo prettig als je de app opent. Zodra je dit doet, weet je zeker dat de getoonde metingen correct zijn. Dit stelt je dus ook in staat om gerichter naar doelen toe te trainen. Veel succes daarvoor met één van onderstaande beste slimme weegschalen: