De 5 belangrijkste voordelen van een zijden slaapmasker

Vind je het ook zo prettig om met een slaapmasker op te slapen? Heb je daarom enige tijd geleden al het beste slaapmasker gekocht? Is dat slaapmasker echter aan vervanging toe? Of is er een andere reden waarom je een ander slaapmasker zou willen kopen? Onze experts, van Slaapkamergids.nl, raden je graag aan om naar een zijden slaapmasker te kijken.

Met het beste zijden slaapmasker geniet je van een paar unieke voordelen.

Ontzettend comfortabel

Trek je een zijden slaapmasker over je ogen heen? Dan geniet je direct van ontzettend veel comfort. Dit materiaal is super zacht, waardoor het niet op je huid drukt. Het gebied rondom je ogen blijft hierdoor drukvrij. Je voorkomt hiermee ook nog eens irritaties op/van je huid. Zeker als je een vrij gevoelige huid hebt, is dit een belangrijk voordeel.

Lange levensduur

Een ander groot pluspunt van zijde is de robuustheid. Dit materiaal is tegen een stootje bestand, blijft lang erg goed en heeft hierdoor een lange levensduur. Dit betekent dat je maar één keer in de 5 á 10 jaar een nieuw zijden slaapmasker hoeft te kopen.

Geniet je bij andere materialen niet van zo’n lange levensduur? Nee, dat is inderdaad in meerdere mate het geval. Vandaar ook dat veel mensen bewust voor een slaapmasker van zijde kiezen.

Eenvoudig te reinigen

Slaap je elke nacht met een slaapmasker op? Dan weet je ongetwijfeld al dat dit masker logischerwijs vies wordt. Het is daarom belangrijk om je slaapmasker met enige regelmaat te reinigen. Gelukkig is een zijden slaapmasker erg eenvoudig te reinigen.

Het is bij meerdere modellen mogelijk om het masker in de wasmachine te reinigen. Bij modellen waarbij dit niet mogelijk is, heb je voldoende aan een vochtige doek. Daarmee neem je ook het vuil – en eventueel stof – eenvoudig van het slaapmasker af.

100% verduisterend effect

Als je een slaapmasker op doet, heeft dit uiteraard een bepaald doel. Je wilt het licht tegenhouden of je wilt in een zo’n donker mogelijke ruimte slapen. In beide gevallen heb je baat bij het beste zijden slaapmasker.

Zo’n slaapmasker brengt namelijk een 100% verduisterend effect met zich mee. Doe je dit slaapmasker in het vliegtuig op? Dan is dit een groot voordeel. Doe je dit slaapmasker op als je overdag wilt slapen? Dan is dit ook een erg groot voordeel. Of wil je met een slaapmasker je ‘normale’ nachtrust verbeteren? Ook dan is het 100% verduisterende effect een zeer groot voordeel. Doordat het slaapmasker van zijden is, sluit het echt perfect op je ogen aan. Zonder daarbij dus voor druk of irritaties op/rondom de ogen te zorgen.

Erg betaalbaar

De aanschaf van een zijden slaapmasker is dus absoluut aan te raden. Met alle dank aan bovengenoemde voordelen én het interessante prijskaartje. Voor een goed zijden slaapmasker ben je met een paar tientjes namelijk al klaar! Kijk maar eens naar de volgende 5 varianten. Dit zijn, volgens ons eigen onderzoek, de 5 beste zijden slaapmaskers van dit moment: